torsdag 4 juli 2024

En stor skandal

Jag läste i morse en kolumn av Sanna Ukkola på Iltalehtis webbplats. I kolumnen skriver hon om Yles mångfalds- och inkluderingsskolning och om de nya rekryteringsgrunder Yle tillämpar där rätta åsikter i olika frågor är viktigare än kompetens.Vidare beskriver hon en video där en "intersektionalistisk transsexuell man (Dakota Robin) skolar Yles medarbetare i nämnda program. Yle, som propagerar för öppenhet, vägrar berätta vad denna skolning kostar oss skattebetalare och vägrade också lämna ut videon i fråga. (Ukkola berättar att Yle hittills har ordnat hela 40 dylika - obligatoriska - skolningstillfällen för sina anställda.)

Det slog mig att det skulle gå att skriva en bloggtext om denna nu avslöjade stora skandal, men, handen på hjärtat, är någon överraskad? Alla vet att Yle är ett råttbo. Men eftersom det är ett råttbo som värnar om "mångfald och inkludering" (t.o.m. på kompetensens bekostnad) får man inte skriva att råttboet borde rensas ut. Gör man det är man högerextremist och slås ihop med Orban och de numera avgångna (och åtalade) polska högerpolitikerna. 

Jag tror dock faktiskt att Sannfinländarna har lösningen på,problemet. En lösning som rensar ut råttboet utan att handgripligt rensa ut det. Skär ner finansieringen! (Nå, om vi ska vara ärliga har jag föreslagit det samma redan länge.) Så jag säger det igen: Varför ska vi tvingas vara med och finansiera detta elände? Nej, bort med finansieringen och stäng ner denna skyddade verkstad!

16 kommentarer:

  1. Fortfarande är det en olöst gåta för mig: varför finns det kristna som hör och ser på Yles program? Ibland har jag frågat bekanta, även sådana som inte bekänner en kristen tro, och svaret har utan undantag blivit: ibland kan det komma något bra naturprogram.

    Men sådana hittar man på annat håll. Mitt förslag är att man själv går ut i naturen och tittar.

    Det kommer en gräns när man inte längre bör vara med. Låt de döda begrava sina döda.

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nonymus. Det är inte så lätt för barn och invalider att reda sig ute i naturen. Och många många är i städerna bundna till hemmet och begränsade kvarter och vid arbetet och maskinerna. De är bara överutbildad medelklass och landsbygdsfolk åsidotagna eller sådana som du och jag och kanske kristians likar som sticker fram glömmer att så här var det i nazityskland och så rensade man för stålhögern och sen kom koncentrationslägren för kommunister socialdemokrater,kristna zigenare, invalider, utvecklingsstörda judar och alla andra som inte fogade sig i krigsdjävulen hitlers ogudaktiga maktsånger . Så kristian och nonymus. Vi kommer snart att vara kanske mindre än våra bokstäver. Var och en döpt människa brukar informationskällor utan att bry sig i ert censorhumör. Redan måste jag säga åt företagande högerpolitiska. I vårt land har ni från barn fått allting gratis genom att Hitler och Stalin kvästes och vi fick en blandekonomi och nu börjar ni igen och ni vet att muslimer oxå vet lika mycket om jesus som barnsliga ointresserade finska och svenska skriftskolgångna sekulärhundar. Om du Kristian börjar dela poäng och uppgifter åt sannfinländaresvinen eller sädeskornsgömmarna eller husmössen utan större insikt än nu. Så håll er till Kristi vittnwsbörd istället så vet ni vad koncentrationsläger betyder idag. T nu

      Radera
    2. Jag glömde förstås att hela världen officiellt med rätta höll efter homosexuella och pedofiler=barnaskändare före andra världskriget eller?? Kyrkor och samfund i alla expansiva länder; handen på hjärtat tillsammans med mullor och muslimer som alla är såå oskyldiga och våra brott begicks i " oförstånd" och sädesfylla...Men 1734 års lagar i norden lät många djävlar överleva. Och kolonialmakternas legioner var nog styggelser och äktenskapsbrytande råbusar och med tiilfälliga våldtäkter och i samband civilisationsbyggen ploppar det fram underliga ideologier idag mitt i maskinvärlden...ulrik

      Radera
  2. 18:59. Den tekniska utvecklingen har tagit makten över oss. Det finns knappast några möjligheter längre att ransonera, att censurera, att skydda barn och ungdomar m.fl. vackra ord och tankar. Mobiltelefonerna har åstadkommit bestående hjärnskador hos barnen. Koncentrationsförmågan kan inte återvinnas. Beroenden har skapats och upprätthålls och förstärks kontinuerligt. De olika medierna samarbetar och samverkar.

    Liksom jag aldrig sett en alkoholist börja dricka mindre för att sedan långsamt bli nykter, ser jag total avhållsamhet från medierna som det enda botemedlet. Och även om det ev. finns starka individer som klarar måttlighetstittande, bör de avstå för andras skull.

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad sade de om radio och tv när de kom. Kristian försvarar ju lata bänkidrottare och barndomens tvtid fast Han själv är mitt i produktivaste åldern och med många järn i elden.

      Radera
  3. Såg detta innan Kristian skrev sitt inlägg och tänkte om jag borde tipsa.. Visst är det sjukt och det värsta är att de flesta av oss är tvungna att betala "Yle-skatt" , torde röra sig om ca. 150€/år och person, om både kvinnan och mannen i hushållet arbetar blir det runt 300€/år.... Man kan förvisso liksom Nonymos föreslår idka "total avhållsamhet från medierna som det enda botemedlet." . De flesta skulle säkert må bättre och känna mindre ångest men fortfarande återstår problemet med att vi ändå tvingas vara med och betala för skiten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. skatten är 2,5 % procent för inkomster på 14.000 euro i året, max 163 euro. Billigare än kyrkoskatten.

      Radera
  4. Jo tänk vilken förmån att man får leva här - med de rätta värderingarna som är så onaturliga så man måste betala för att bli hjärntvättad med dem.Det värsta är att vårt samhälle idag kryllar av
    "ylen" som urineras oss rakt i ögonen utan att de flesta av oss vet ett jota om det,tyvärr.Årtionden av tillit till auktoriteter o en allt stegrande hjärntvätt har tagit ut sin rätt.Kortfattat sagt:Vi i väst lever i vad man kan karaktärisera som ett enda stort mentalsjukhus med patienterna vid rodret!

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Vi i väst lever i vad man kan karaktärisera som ett enda stort mentalsjukhus med patienterna vid rodret!" Det var bra sagt !

      Radera
    2. Det är inte bättre, varken i öst eller nord eller syd. Fortsätt i er anonyma kristendomskallelse lite till och tala om skit och piss när strömmen ryker och vattnet ransoneras. Skriver torsten nils ulrik

      Radera
    3. Inte mot dig Ulrik men angående "skit och piss" hörde jag en gång på finska - "Olispa sulla lasipää niin näkis kuinka kusi virtaa ja paska tekee patoja" :)

      Radera
  5. Anonym 20:34, bekymra dig inte för pengar! Kejsaren kräver in det som tillhör honom och Gud ger de sina vad de behöver där de följer Hans vilja. Kanske hittar vi en slant i munnen på en fisk? Kanske grundar vi en gemensam solidaritetsfond för Yle-drabbade? - Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. I haven mat och kläder jämte husrum förstår jag. Ser du jubileumsfonder öppna sig högt ärade nonymus...?? Ulrik Ty vill man ordna fest skall det finnas pengar. Ack så nära till bankomaten eller penningförvaret Men vad skall världen leva av när penning- hegemonin tar slut och sodom och Gomorra är lika nära alla i hela världen ty inte bara en sorts styggelse och otukt fanns i Gomorra utan oxå förtrampandet av de fattiga. Och här i norden börjar ingenjörerna sätta på sig petrus kallelse efter en ' sedligare 'tvtid på 60 och 70talet efter Kristus kantänka. Europa Europa snart ropar du förgäves skriver Ulrik

      Radera
    2. Alltså 1960 och 1970talet e Kr.födelse

      Radera
    3. Nonymos 4 juli 2024 kl. 21:45, Sant ! "Han ger här nere vad vi behöver och himla arvet blir ändå över" !

      Radera
  6. Yle har faktiskt även mycket bra program på radio sidan! Bla. Hartaita säveliä som sänder andlig musik varje vardag 18:35.
    Detta program har glatt min kvällskaffe stund i många år. Många gånger har jag glatt konstaterat att fortfarande finns kristna i jobb på Yle redaktionen. Eftersom psalmerna ofta är så väl utvalda. Dom har även andlig musik stund tidig morgon.

    Men Jo! den vänsterorienterade pride rörelsen har nog tyvärr fått tag även om Yle! Dom har infiltrerat sig, och använder Yle som sin propaganda apparat! jobbet med att få till stånd en samhällsomvälvande folkrörelse är i rullning! vars målsättning är att montera ner dom självklara normer som finns i vårt samhälle. Frågan är vad innersta syftet är, vart vill dom komma? Var slutar det? Är detta ett sätt att vinna vänsterpolitisk makt? För vi vet att när samhällets institutioner ockuperas så uppstår en cancel kultur! När vi tillräckligt länge blir påverkade av budskapet så påverkas även de konservativa i samma riktning. Det finns så mycket att fundera på vad gäller denna fråga. ett frustrerande fenomen. Många är de värderingar som offras på deras altare. Ex. Åsiktsfriheten, oberoende journalistik,osv . Tåget är i rullning! Men det verkar sakna Bromsar..... Ds

    SvaraRadera