lördag 28 september 2024

"Abortläget i världen"

 Jag såg en rubrik på Svenska Yle som lovade mycket mer än den gav. Den löd: "Så ser abortläget ut i världen". Jag tänkte givetvis att jag, när jag öppnar artikeln, får se siffror på hur många små barn som mördas och offras på Moloks altare runt om i världen. Men icke. Det fanns inte ett endaste ord om aborthantverkets offer i artikeln. Det artikeln handlade om var hur lagstiftningsläget ser ut runt om i världen. Artikeln var dessutom oerhört vinklat skriven och skribenten försökte inte ens dölja sin subjektivitet och sin indignation över att det inte är tillåtet att mörda de minsta i alla länder. 

Det är för bedrövligt.

43 kommentarer:

  1. Int vet jag nu om den är vinklad. Vi firar internationella abortdagen idag och skribenten konstaterar det faktum att 39000 människor dör i olagliga aborter varje år. Om aborterna skulle vara lagligt, så skulle dödstalen minska. Och nej, kom inte här nu och påstå att abort är barnamord eller att ett barn är en gåva av Gud för ingen av det stämmer. Jag tror inte heller att de Israeliska eller Palestinska kvinnor som blivit våldtagna av motpartens soldater säger -Tack gode Gud för denna fantastiska väntade gåva...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 20:08. "kom inte här nu och påstå att abort är barnamord eller att ett barn är en gåva av Gud för ingen av det stämmer"

      Jag noterar din åsikt. Men jag konstaterar att det är din åsikt, och att den är felaktig.

      Radera
    2. Ingalunda är det KungJag som dömer ut andras åsikter?? Och KungJag dömer ut redaktörens vinkling också?

      Rubriken ger absolut inget löfte om att räkna upp siffror, och så avslöjar du Kristian igen det som jag gång på gång får säga: läs! I faktarutan längst ner i artikeln du länkar till, läser vi andra hur många aborter görs.

      "Fakta om abort
      Det sker drygt 73 miljoner aborter världen över per år
      Sex av tio oavsiktliga graviditeter slutar i abort"

      Skulle Kristian beklaga och ursäkta att han gjorde bort sig? Nej, aldrig i livet. Osanningen ska stå kvar.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn 30 september 2024 kl. 17:23, "Fakta om abort
      Det sker drygt 73 miljoner aborter världen över per år
      Sex av tio oavsiktliga graviditeter slutar i abort" Och detta berör dig inte det minsta ? Vad tror du att vår Herre tänker om detta, alla goda gåvors givare ?
      PS. Vilken osanning ?

      Radera
    4. "Jag tänkte givetvis att jag, när jag öppnar artikeln, får se siffror på hur många små barn som mördas och offras på Moloks altare runt om i världen. Men icke."

      Icke? Klart det finns siffror, för dem som orkar läsa. Det är osanning att påstå att det inte finns siffror, men varför missa ett tillfälle att hacka ner på kvinnliga journalister?

      Radera
    5. Förvirringslobbyn 30 september 2024 kl. 23:23, Ursäkta nu men var exact hackade Kristian ner på kvinnliga journalister då han beskrev situationen som den är ?

      Radera
    6. Förvirringslobbyn 30 september 2024 kl. 23:23, din vana trogen missar du några väsentliga frågor och "ångar på" enligt din egen agenda ! Frågan jag ställde var om detta inte alls berör dig ?

      Radera
    7. Anonym, min väsentliga kommentar var att påpeka att Kristian lät bli att läsa till slut. Igen. Inget du ville spinna på, kommentera eller på något vis notera, utan då går du till motattack. Men jag ska säga vad som berör.

      Det är skenhelighet att låtsas prata om liv om foster, som inte ens utvecklat en hjärna, då ingen här verkar ta desto större notis över den slakt israeler bedriver. Er omsorg för liv är väldigt, väldigt selektiv.

      I Draksådd nämner Kristian den "uppenbart förvirrade kvinnan", en sådan inställning till personen, inte personens åsikt, berör också. Kristian har väl lyckats skapa ett drev mot alla med avvikande åsikt, det är lätt att finna exempel på mobbare med sina nyttiga idioter, som av lojalitet följer sin husse, utan att använda sin egen hjärna.

      Det berör att ni beter er som skräckslagna män, ser kvinnor som största hotet, och idkar ett försvar och påstår att det är bibliskt. Det berör, det är riktigt patetiskt.

      Det som också är patetiskt, är att aborterna beror helt och hållet på männen. De är i grunden orsaken till att kvinnor blir gravida. Skulle alla dessa män vara dugliga familjemedlemmar, skulle man väl knappast överväga abort, eller hur?

      Och nej, jag är inget annat än en heterosexuell man i en heterosexuell relation, så försök inte ens vända denna fråga till att prata mig istället för min åsikt.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Sluta ljuga. Givetvis läste jag till slut.

      Det som sker i Mellanöstern idag är fullständigt bedrövligt. Men att som du gör, helt blunda för orsakerna är inte precis förtroendeingivande.

      Radera
    9. Kristian, du skrev: "får se siffror på hur många små barn som mördas och offras på Moloks altare runt om i världen. Men icke."
      I artikeln står 73 miljoner i klartext.
      Varför skriver du att det inte finns siffror? Om du nu påstår att du läste till slut? Eller läste du till slut, kollade siffran, men bestämde dig för att ljuga att det inte fanns siffror?

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. Siffran finns nu i en faktaruta i slutet av artikeln. Som är dold om man inte vet att klicka på den. Jag skriver att "Det fanns inte ett endaste ord om aborthantverkets offer i artikeln". Det finns det inte heller.

      Radera
    11. Jag citerar dig än en gång:
      "när jag öppnar artikeln, får se siffror på hur många små barn som mördas och offras på Moloks altare runt om i världen. Men icke."
      Siffror.

      Krävs det män för att befrukta en kvinna? Eller befruktar kvinnor sig själva?

      Radera
    12. "Det som också är patetiskt, är att aborterna beror helt och hållet på männen. De är i grunden orsaken till att kvinnor blir gravida. Skulle alla dessa män vara dugliga familjemedlemmar, skulle man väl knappast överväga abort, eller hur?"
      Det här kan du väl ändå inte mena på allvar? Kvinnor har faktiskt en egen vilja, både när det gäller med vem, var och när man har sex (=risk att bli gravid), samt om man vill ha barn eller inte. Det finns väldigt många orsaker till att man överväger abort, en usel karl kan förstås vara en orsak men långt ifrån den enda.

      Radera
    13. Anonym 15:51. Här har förvirringslobbyn faktiskt åtminstone lite rätt. Många aborter, för att inte säga de allra flesta, beror på att män inte tar sitt ansvar. Om alla män skulle ta budet att hålla den äkta sängen i helgd och inte i stället agera promiskuöst skulle många aborter kunna undvikas.

      Radera
    14. Förvirringslobbyn. Nu beter du dig igen som ett litet barn. Artikeln handlar inte om aborthanteringens offer. Att det finns en siffra i en faktaruta (eller inte) förändrar inte det.

      Radera
    15. Du efterlyste siffror, och grät över att du inte hittade några. Nu då jag hittade siffror åt dig, gråter du över att du inte behöver siffror. Bra Kristian! Fortsätt med denna framgångsrika linje.

      Radera
    16. Förvirringslobbyn. Som sagt, du beter dig som ett litet barn. Kom igen nu.

      Radera
  2. Krig på gång världen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:17. Sant. Därför är det viktigt att veta att man har sin exitplan klar!

      Radera
  3. Anonym 28 september 2024 kl. 20:08, "Om aborterna skulle vara lagligt, så skulle dödstalen minska." , NEJ ! Abort är lika med dödande av människoliv hur du än frånsäger dig sådana påståenden ! "eller att ett barn är en gåva av Gud för ingen av det stämmer." , Återigen har du fel ! Skriften själv intygar, https://www.bible.com/sv/bible/compare/PSA.127.3 Märk att också Bibel 2000 som har många brister säger detsamma !

    SvaraRadera
  4. Var det inte Rumänien som förbjöd aborter i tiden och hade nåt krav på kvinnor att föda 4 barn? Nåja, det slutade säkert bra och är passerat.

    SvaraRadera
  5. Kunde någon av er bibeltrogna ge ett svar på vad ni skulle göra i följande ( obs! önskar inte det till någon ) situation ? Er minderåriga dotter blir våldtagen av en muslimsk invandrare och hon blir med barn. Om hon i detta fall inte önskar att behålla barnet, funderar ni ens på abort eller säger ni bara att "det är guds gåva", så hon skall behålla barnet ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:01. Igen ett undantag. Som sagt: Det är märkligt att de som försvarar aborthantverket alltid måste ta till undantag för att försvara sin position. Det borde ju säga något åt oss, eller hur?

      Radera
    2. Så du väljer abort i detta fall ? Ja eller nej ?

      Radera
    3. Anonym 08:12. Jag avstår från att välja. Jag konstaterar bara att du, som så många andra, tar till ett undantag för att försvara en annars oförsvarbar position.

      Radera
    4. Anonym 08:12. Jag avstår från att välja. Jag konstaterar bara att du, som så många andra, tar till ett undantag för att försvara en annars oförsvarbar position.

      Så mao låter du flickan själv ta beslutet om hon vill göra abort eller inte ?

      Radera
    5. Anonym 07:27. Det sade jag inte. Jag konstaterade bara att du, liksom de flesta andra abortförespråkare, måste ta till undantag för att försvara en annars oförsvarbar hållning.

      Radera
    6. Detta är inte undantag. Det är exempel på en situation då många överväger abort. Men kan du snällla svara på min fråga? Ja eller nej ??

      Radera
    7. Anonym 07:45 Kristian svarar inte om det gäller vad han anser vara undantag. Eller han kan använda undantag om det gynnar nån av hans egna åsikter. Han ser aborterna från sitt manliga medelåldriga perspektiv, utan inlevelse för den utsatta flickan/kvinnan, men med stort patos för ett foster.

      Radera
    8. Jep, han kan inte medge att det finns situationer då han själv skulle tycka att abort är ett bättre alternativ.

      Radera
    9. Anonym 07:45. Att påstå att det exempel du nämner inte skulle vara ett undantag visar bara på totalt främlingskap för verkligheten.

      Radera
    10. Ok, kalla det för undantag, det är iaf en liten minoritet (en/enstaka %?), men de facto så görs ett antal aborter som följd av våldtäkter...vet du inte det så
      visar det bara på totalt främlingskap för verkligheten. Så vad är ditt svar, har du något?

      Radera
    11. Fortfarande vågar Kristian inte svara på frågan.

      Radera
    12. Nee, för han drar undantagskortet som han tycker sig ha rätt att dra och gömma sig bakom. Det är en undfallande strategi och hans logik gissar jag är ungefär så här i praktiken: han är själv en del av majoriteten (vit, hetero, inga betydande handikapp, dock sammantaget udda som farmare) och han utgår från att egentligen är allas verklighet så enkel (eller svår) som hans egen. I hans värld är hans pekpinnar riktade mot folk som har det som han själv. Och han kan visserligen bli våldtagen men inte gravid. Och våldtagna gravida kvinnor är en minoritet (dock inte i varje tid, plats o kategori, jfr krig, flyktingar där våltäkter är vanliga) så då är det ingen situation en karlkluns från esseskogarna tycker sig behöva leva sig in i. Och det hjälper ju föga dem som är kvinnor, våldtagna och gravida. Eller anhöriga eller vänner till dessa kvinnor. Tystnad = någon annans problem.

      Radera
    13. I östeuropa aborterade man oerhört mycket under kalla krigets dagar( vad de gjorde i amerika och annarstädes i det ogudaktiga väst på den tiden vet jag ej( och när antikristi period började i finland kring 1960-talets slut och början av 1970- talet ( enligt P Fjellstedts bibelförklaringar)så blev lovligheterna i stat och kyrka och samfund plötsligt genomdepraverade av allt som hände och hänt ute i stora världen. Tyvärr så har Guds Ord; zJesus Kristus och bibeln inte ändrat Men ännu kallar Han till tro och omvändelse från de synder som nämns i bibeln och nya testamentet skriver torsten nils ulrik

      Radera
  6. Det är intressant att läsa hur lite de redan frälsta bryr sig om verkligheten. Eller om människoliv.
    Eftersom det inte finns någon korrelation mellan antal aborter och huruvida det är lagligt eller inte, så kan man med säkerhet säga att om abort är olagligt dör flera människor. Oberoende om man räknar foster som människor eller inte. För faktum är att flera kvinnor dör efter abort i de länder där abort är olagligt.
    Väldigt naivt att tro att antalet aborter skulle minska bara för att abort skulle vara olagligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:10. Om det är svårare att göra en sak minskar givetvis de människor som ägnar sig åt det. Detta gäller rökning, och det gäller aborter. Att påstå något annat är, ja kanske naivt? Om man påstår att antalet människor som dör blir större ifall abort är olagligt visar man bara hur verklighetsfrånvänd man är.

      Radera
    2. Förbudslagen i Finland 1919-1932 visar nog det motsatta...

      Radera
    3. Nu förstår jag helt ärligt inte hur du tänker, Kristian. Jämför abort med rökning?
      Det är nog få förunnat att ha en tankevärld där man hittar några nämvärda likheter mellan dessa två saker. Du kanske ser abort som ett beroendeframkallande hälsovådligt njutningsmedel som man kan vänja sig av med bara man är tillräckligt motiverad? I så fall tror jag du är rätt ensam om den synen på abort.
      I grund och botten tror jag att absoluta majoriteten av oss människor, oberoende av religiös tillhörighet, tycker att det inte finns något positivt i att det görs ett stort antal aborter. Tvärtom, ett lågt antal aborter är en indikator på ett sunt samhälle.
      Faktum kvarstår dock: antalet aborter påverkas inte nämvärt av om det är lagligt eller inte. Antalet dödsfall ökar om abort är olagligt.
      Abort bör göras så lättillgängligt som möjligt. Siffrorna bör fås ner med hjälp av kvalitativ sexualfostran och upplysning.

      Radera
    4. Anonym 14:16. Jag jämför inte. Men för all del. Misstolka gärna det jag skriver om det på något sätt gör dig lyckligare.

      "Faktum kvarstår dock: antalet aborter påverkas inte nämvärt av om det är lagligt eller inte."

      Så. Nu har du ändrat dig. Ovan talades det om antalet döda.

      Radera
    5. Anonym 13:41. Förbudstiden är ett skilt kapitel. Då blev smugglingen så lukrativ att det gjorde att tillgången på alkohol inte alls minskade. Tvärt om var det i många fall lättare att komma över alkohol då än det var före. Åtminstone på vissa platser. Men det finns förvisso många andra lärdomar man kan dra av förbudslagen - som ju var ett totalt fiasko.

      Radera
    6. Kristian 7:03
      Nej, jag har inte ändrat mig. Läs igen.
      Sen skulle du gärna kunna förklara vad du själv anser vara viktigare:
      a) att abort förbjuds
      eller
      b) att aborternas antal minskar

      De allra flesta ser alternativ b) som det viktigare alternativet. Du förstår, hoppas jag, att a) inte leder till b).

      Du skulle också kunna ta en titt på hur läget är i världen idag. Inse att i de länder med relativt tillåtande abortlagstiftning avslutas betydligt färre graviditeter med abort än i länder med mycket restriktiv abortlagstiftning. Du borde börja förstå att orsakerna till att kvinnor hamnar i en situation där abort behöver göras beror på helt andra saker än huruvida lagen tillåter abort eller ej.

      Radera
    7. Anonym 12:58. Du talar om olika saker som om de vore den samma, men ok. Vill du vara förvirrad så kan jag inte hindra dig.

      Det sista du skriver är dock helt riktigt. Problemet är att abort på sina håll har använts/används som ett preventivmedel. Föraktet för livet kan knappast bli större än så.

      Radera