tisdag 17 september 2024

Om den oöverstigliga motsättningen

Vår tid brottas med många problem, men ett av de absolut största är egocentriciteten. Alltså det att Kung Jag är alltings mått och mål. Ett ord som beskriver detta på ett bra sätt är "självförverkligandet", något som idag ses som det högsta goda. Jag måste få det jag vill ha, jag måste få göra det jag vill och jag måste få möjlighet att föreverkliga min fulla potential. Och om jag befinner mig i en situation där jag upplever att detta inte sker behöver jag ta mig ut ur den situationen och se till att jag får det jag har rätt till. Oberoende av om det handlar om mitt jobb, det jag gör på min fritid eller t.o.m. mina nära relationer.

Kung Jag har rätt till detta, och då måste Kung Jag få det Kung Jag har rätt till. I want it all, [and] I want it now, för att citera popgruppen Queen.

Detta är, föga förvånande, inte den kristna inställningen till livet. Det är, faktiskt, tvärt emot den kristna inställningen. Den handlar inte om självförverkligande utan tvärtom om att förneka sig själv. Jesus säger detta tydligt i Matt. 16:24 ff: "Om någon vill följa mig, ska han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig. Den som vill rädda sitt liv ska mista det, men den som mister sitt liv för min skull ska vinna det. För vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?"

 Den kristna inställningen är inte att vi ska leva med jagets bästa som mål utan att vi ska leva för vår nästa och med hans och hennes bästa för ögonen. Och framför allt med evigheten för våra ögon. Bibeln talar om  att vi kan behöva lämna bort och avstå från vissa saker för att få det eviga livet. Jesus uttrycker detta på ett nästan grymt sätt i en bild han använder (och notera att han här talar i bilder!) t.ex. i Mark. 9:43 ff: "Om din hand förleder dig till synd, så hugg av den! Det är bättre att du går in i livet stympad än att du har båda händerna kvar och hamnar i Gehenna, i elden som aldrig slocknar. Och om din fot förleder dig till synd, så hugg av den! Det är bättre att du går in i livet halt än att du har båda fötterna kvar och kastas i Gehenna..."

---

Detta är vad debatten om hbtq-ideologin i grund och botten handlar om. Notera att ingen försöker säga åt någon hur han eller hon bör leva. Var och en får givetvis själv bestämma det så länge ingen utomstående tar skada. Men det går helt enkelt inte att förena den in absurdum jagcentrerade hbtq-ideologin med den kristna tron. Det går bara inte.

Den avgrundsdjupa skillnaden syns bra i dels ÖT:s intervju med Kaj Korkea-aho och det Ray Baker säger i Youtube-videon jag länkade till i min senaste text.

Skillnaden är, kort sagt, vem vi vill behaga. Kung Jag eller Kung Jesus. Samt om vårt fokus är på nuet ("I want it all, I want i now") eller om vi lever för den tillkommande världen. Ray Baker, som onekligen har fått ett tungt kors att bära, säger det klart och tydligt: "Men jag tycker det är värt att göra de ansträngningarna som man måste göra för att leva ett liv som behagar Gud. Och det är det som jag vill göra." Om du läser det Kaj säger ser du att det han säger är det rakt motsatta.

43 kommentarer:

  1. Då var vi där igen. De homosexuella "begären" ska utpekas och kvävas som om vore de negativt själförverkligande. Om två homosexuella lever lyckliga tillsammans så bidrar de inte med nåt negativt självförverkligande (tvärtom!) och det är inget de ska avstå. De lever varken mer eller mindre med jagets bästa (i negativ bemärkelse) i fokus än vad någon annan gör. Det är alltid de homosexuella som ska hugga av sig nåt. Exemplen med alla andra som ska hugga av sig nåt brukar vara tunnsådda här. Kristian, berätta vad har du huggit av för Guds rike? Inte verkar det vara dina fingar i alla fall för långa negativa/destruktiva inlägg skriver du.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:03. Du förminskar detta till en fråga. Läs om, läs rätt ska du se att udden nog drabbar oss alla.

      Radera
  2. Det går inte pga Kristians och hans sektmedlemmars snedvridna bild på bibeln. De skrämmer upp varandra med diverse hot som t.ex. kvinnopräster, hbtq-propaganda, homosexuella, muslimer, covid-vaccin och vänsterpartister. Allt detta hat gömmer de bakom sin tro på Gud. Deras fundamentalistiska sätt att tolka Bibeln är inte långt från de islamistiska terroristernas sätt att tolka koranen. Samma .... men i annat paket. Ironiskt också att Kristian citerar Queen även om texten är skriven inte av Freddie Mercury själv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:29. Om du vill hitta hat här ska du nog leta annorstädes. T.ex. kan du läsa det "faktalobby" skriver nedan. Han är så förblindad av sitt hat att han ljuger värre än Trump.

      Radera
    2. Jag ser inget som helst hat i Faktalobbys skriverier. Han utmanar er väldigt skickligt i debatten om viktiga ämnen. Problemet är att ni i er kristna tro inte kan se saker "utanför boxen" eller utanför bibeln i era fall. "Han ljuger värre en Trump"... anfall är bästa försvaret.

      Radera
    3. Anonym. Då är du lika förblindad som han är. Ser du inte hur han ljuger och svartmålar?

      Radera
    4. Anonym 18 september 2024 kl. 16:54, Instämmer !

      Radera
    5. Anonym 09:24. Det finns inget skickligt i förvirringslobbyns utdunstningar. Om man inte menar att hans förmåga att missförstå och misstolka är skicklig. Men faktum är faktum är att dessa är så utstuderade att man kanske kan anse att det är skickligt...

      Radera
  3. putins kommande skyddszon västerut kommer att rensa bort typiskt västerländska sjukdomar effektivt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du menar säkert cancer, diabetes, KOL och alkoholism ?

      Radera
    2. Nej,tänkte på de sjukdomar som bara väst har.

      Radera
    3. Många som yttrar sig på dessa spalter hänvisar gärna till sionistkontrollerade wikipedia så kolla där vad de ger för definition på "väst".

      Radera
    4. Aj du hänvisar till universalism ? Det kan väl västvärldens ideologier hänvisas till, men vad det gäller sionism, så är du nog helt ute och cyklar.

      Radera
    5. "Nej,tänkte på de sjukdomar som bara väst har."

      Som homosexualitet och individualism och annat perverst som profeten Putin påstår sig vilja befria oss från.

      Radera
    6. "västvärldens ideologier" stavas västvärldens ideologi=satanism.

      Radera
    7. Samma satanism är österns söderns och nordens länder oxå uppfyllda av säger ulrik. Må vi söka full försoning hos Gud i Jesu Namn enligt Skriften ja i Hans blod det talande och talade förrän de straffdomar som hittills inte drabbat oss är här. Skrivaren ulrik hälsar

      Radera
    8. "Oxå uppfyllda av säger ulrik" existerar också utanför västvärlden,dit nu åtm.jag i allra högsta grad räknar norden,men i västvärlden har det religionstatus och skall gälla alla hjärntvättade individer och inget annat skall få förekomma och allt vad det innebär av tystande,kvävande.

      Radera
    9. Vet du inte att Putin kör hitler- stalinkortet. Det enda de visste för statens möjlighet att bestå är att till det yttre stå emot styggelselovlighet så äter den (kristna) medelklassen ur deras händer och oliktänkare förtrycks t ex av styggelsefångväktare och samhället består till det yttre. Jämför homojakten i usa och Britannian efter andra världskriget. Och materialismen och den kulturella lögnaktigheten genom radio film och tv från de världskrigssegrarna "segrarna... Staterna bestod Men synderna levde kvar också bland endel av jägarna och barnaskändandet grasserade både blan de före detta axelmakterna och usabritannien på grund av de gudlösas läs hitleristernas och allmänmaterialisternas måttlösa hädelser och fördärvslusta som de överlevande led av och implenterade in i vår tid... Vi kan fråga behövs det ännu idag världsomfattande och land och länder omfattande predikan om bättring och syndernas förlåtelse i Jesus
      Därför är enda möjligheten en grundläggande omvändelse börjande för var och en enskild som lär känna och vill lära känna Guds Ord Jesus Kristus och tro på Guds Rike att ropa och be till Gud och låta Ordet gå vidare i mån av möjlighet.
      Jag vet nog vad det är att vara tystad av traumatisk ångest medicin och tvångsfångenskap t o m bland öppet djävulsdyrkande förbannare och vettlösa Men man kan hålla sitt personliga vittnesbörd och bli frälst i Kraft av sitt vittnesbörds ord och Lammets Jesu Krist Blod som är grunden för allt gott i tid och evighet...

      Radera
  4. Ingen är väl överraskad över att Kristian konstaterade, att han inte kan besvara nånting i det föregående inlägget, utan skriver ett nytt?

    Jag tror jag inte behöver skriva om vem som försöker förverkliga sig, vecka ut, vecka in, det får var och en räkna ut själv.

    "Detta är vad debatten om hbtq-ideologin i grund och botten handlar om"

    Nu måste du Kristian välja, Baker skriver att hbtq-principerna handlar om att älska vem man vill, och det är inte alls samma sak som du skriver här. Det går inte att förena dessa två synerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Faktalobby. Var har Baker sagt något sådant?

      Radera
    2. I intervjun som Kristian länkade till. Verkar som om ingen av er bryr sig nånsin i att läsa, lyssna eller ta reda på nånting.

      Radera
    3. Faktalobby. Nej, det sade han inte alls. Nu ljuger du. Han sade att "En av de grundläggande principerna inom hbtq-rörelsen är att man har rätt att älska vem man vill. Ska inte det också gälla mig?" (14:15 framåt)

      Det han presenterar är uttryckligen hur hbtq-rörelsen ser på saken. Och att de således är inkonsekventa när de kritiserar honom.

      Så det är du som står där med byxorna nere och "inte bryr sig om att lyssna eller ta reda på någonting".

      Radera
    4. Anonym. 19.07. Du är en av de få som kan analysera bra och dra rätta slutsatser. Bra lycka i fortsättningen oxå. Ulrik och fram med namnet så vet du varför du blir pinad

      Radera
    5. Anonym, jag skrev:

      " hbtq-principerna handlar om att älska vem man vill, "

      som nu då skiljer sig en aning från:

      " hbtq-rörelsen är att man har rätt att älska vem man vill."

      Det var ju då mig en milsvid skillnad. Helt enorm.

      Radera
    6. Uraa uraa, kung faktalobby du " verkar oslagbar!
      Hälsn skrivaren u hu huu

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Precis som anonym skriver blev du fast med byxorna nere. Igen, får jag tillägga. Det är de facto inte "en aning" skillnad på de två utsagorna. Så som du vänder på den ena blir de fullständigt olika varandra. Samma sak gäller det andra du ljuger om. Du skriver "Baker skriver att hbtq-principerna handlar om att älska vem man vill" och jag skriver att "Detta är vad debatten om hbtq-ideologin i grund och botten handlar om". Du missar avsiktligt orden "debatten om" och hävdar att dessa båda inte kan gälla samtidigt. Aj, aj, vilken miss!

      Sedan har jag ingalunda sagt något om att jag "inte kan besvara någonting" i det föregående inlägget.

      Vet du, du ljuger ju värre än Trump!

      Radera
    8. "Detta" som du hänvisar till om vad debatten handlar om, förblir väldigt dunkelt, du kapar av din text med tankestreck och det som finns ovanför är svammel om att kapa hand. Dina tidigare utläggningar om vad hbtq är (som om "debatten" eller nåt annat förändra något) går inte alls hand i hand med Bakers uttalande.

      Däremot håller du knäpptyst om det som Baker inledde med, då han berättar att den största aktören i omvändelseterapi bad om ursäkt för all skada de orsakat. Faktaresistens är inget nytt, det har du lidit av hela tiden.

      Radera
    9. "Du ljuger ju värre än Trump!" Den satt mitt i prick.

      Radera
    10. Faktalobby:ta reda på närmaste sjukhus med sjukdomen homo-globo-transsu som specialområde o boka tid.

      Radera
    11. Faktalobby. Varför skulle jag skriva om omvändelseterapi? Detta handlar inte om det, utan det är kritikerna mot Bakers medverkan som har dragit in det i diskussionen. Igen tycks du mena att det är du som ska bestämma vad jag ska skriva om. Men det fungerar inte på det sättet.

      Ordet "debatten" är faktiskt viktigt här. Ser du faktiskt inte skillnad på utsagan "vad hbtq handlar om" och "vad debatten om hbtq handlar om"?

      Jag vågar sedan hävda att om något är dunkelt här så finns denna dunkelhet (igen) i din oförmåga/ovilja att förstå.

      Radera
    12. Tja, varför skulle du skriva om omvändelseterapi? Kanske för att Baker och media skriver om den, eftersom det är just det centrala som gett upphov till hela debatten? Bara såna små saker.

      Men jag kan ju svara för din del: du vill undvika ämnet så långt det går eftersom Baker tog upp den som skadlig. Det skulle ju inte passa en förespråkare av omvändelseterapi.

      Lek du med ord, kanske du kan veckla ut i detalj och konkret hur mycket det nu skiljer sig med att använda "vad hbtq handlar om" jämfört med vad "debatten om hbtq handlar om". Då kan du också konkretisera vad du själv hänvisar till, då i ditt inläggs femte stycke skriver "Detta är vad debatten om hbtq-ideologin i grund och botten handlar om". Du svamlar över halva inlägget, osammanhängande saker, och fortsätter med att "det" är vad debatten handlar om. Vet du ens själv?

      Radera
    13. Faktalobby. Har du läst samma inlägg som jag läste högst upp i tråden? Det är klart och tydligt och innehåller inget svamlande.

      Radera
    14. Anonym 19 september 2024 kl. 20:25, Håller helt med ! Förvirringslobbyn är helt klart = Kung Jag !

      Radera
    15. Förvirringslobbyn. "Tja, varför skulle du skriva om omvändelseterapi? Kanske för att Baker och media skriver om den, eftersom det är just det centrala som gett upphov till hela debatten?"

      Igen vrider du på fakta så det passar dig. Frågan om omvändelseterapi är inte det centrala här. Det är vad Sourander et alii lyfte fram, men det har ju inget med det som diskuteras (Kyrkhelgen) att göra. Så igen: Varför skulle jag låta medias (och dina) lögner diktera vad jag skriver om?

      "Det skulle ju inte passa en förespråkare av omvändelseterapi."

      Mera lögner. Som sagt, du är värre än Trump. Jag förespråkar inte omvändelseterapi. Men jag förespråkar individens frihet. Om någon vill ha terapi så ska inte lagen förbjuda det. Men jag tror inte på någon quick fix, nej. Jag tror att grundlig psykoterapi kan hjälpa (eftersom homosexualitet ofta /går hand i hand med/beror på övergrepp under tidig ålder). Vidare tror jag att Guds kärlek kan hela människor också från homosexualitet. Kolla upp t.ex. Rosaria Butterfield om du bryr dig om att ta reda på fakta! Men om man med "omvändelseterapi avser quick fix så nej, då är jag ingen förespråkare.

      "Lek du med ord, kanske du kan veckla ut i detalj och konkret hur mycket det nu skiljer sig med att använda "vad hbtq handlar om" jämfört med vad "debatten om hbtq handlar om"."

      Om du inte begriper det själv kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Men jag kan försäkra dig, du stackars blinde, att det inte handlar om någon lek med ord. Men ett litet tips: Om du faktiskt inte begriper detta, varför skriver du kommentarer överhuvudtaget? Inser du inte att du gör bort dig totalt?

      "Du svamlar över halva inlägget, osammanhängande saker, och fortsätter med att "det" är vad debatten handlar om. Vet du ens själv?"

      Nu ska du inte (ännu en gång) beskylla mig för din egen ovilja att förstå.

      Radera
    16. Anonym 20:25 och 20:50. Tack för stödet!

      Radera
    17. Men visst är omvändelseterapi det centrala, det är orsaken till att Baker uttalat sig, nu senast igår igen. Jag citerar:

      "Jag har aldrig omvänt någon från homosexualitet. Har inte ens försökt. Jag tror inte att det är möjligt. Man kan inte blunda för verkligheten om man är kristen. Man kan inte blunda för att man har en homosexuell läggning eller annan känsla för identitet. Det är inte synd."

      Men berätta då hur resultatet skiljer sig om vi utgår från "vad hbtq handlar om" jämfört med vad "debatten om hbtq handlar om". Jag ska använda järntråd:

      "hbtq handlar om att alla har rätt att älska vem som helst"

      medan debatten om hbtq:

      "handlar hbtq om att alla har rätt att älska vem som helst?"

      Fortsättningvis undrar jag vad ditt "detta" syftar på i de fyra första stycken. Först börjar du med självförverkligande, och här fick jag faktiskt hicka, eftersom jag trodde att du började skriva om dig själv.

      Andra stycket går det över till Kung Jag, och Queens låt I wan't it all, skriven av Brian May. Låttexten kom till som ett led av Brians skilsmässa.

      Tredje stycket blir Matteus, att vi ska förneka oss själva, våra intressen, allt.

      I fjärde stycket påstår du att man ska lämna bort vissa saker, vilket inte stämmer med det du hänvisar till i tredje stycket. Men vem behöver vara så noga? Så ska man hugga av handen om man inte kan låta bli att synda. Det får mig att tänka på det jag hade skrivit tidigare, att en av de värre synderna är att vända bröder emot varandra, du bara fortsätter med den synden.

      Så till konklusionen: allt detta ovanstående handlar bara om din anti-hbtq-agenda, inte vad hbtq handlar om. "Hbtq-idelogin" har inte anammat en endaste rad från bibeln, inte har regnbågsrörelsen heller. Varför skulle de?

      Jag är helt ok ditt inlägg om du skulle ha skrivit: Detta är vad min, JagKung Nymans agenda handlar om.



      Radera
    18. Faktalobby. På allvar, sök hjälp!

      Radera
  5. Faktalobby: att du tycker att Kristians utlägg är röriga (vilket de åtminstone ställvis verkar vara) beror nog på att hans målgrupp inte är såna kritiker som du. Hans målgrupp är mer "de redan frälsta", dvs inläggen funkar bra om man har samma bakgrund, inställning och teologiska nisch. En som är i samma nisch kommer inte på kritiska synpunkter, och även om man gjorde det så spiller man ingen energi på detaljerna för man håller med om Kristians "mission", man är på samma lag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09:34. Du har nog rätt i en sak. Jag skriver inte för sådana som förvirringslobbyn. Men skriv inte "nisch", skriv hellre "insikt". Det säger bättre vad det handlar om.

      Radera
    2. Jo, fattar mycket väl, lite som sannfinnarnas tvetydiga budskap till sina egna, "vi hatar invandrare" och sen var det ju bara ett skämt då det kommer ut i media. Kristian har ju lyckats agitera rätt många ilskna människor, vilket man kan se i kommentarerna, inte en vettig tanke i skriverier, bara hatiska texter om mig som person. Men helt säkert finns det många människor som har börjat se annorlunda också.

      Radera
    3. "Men skriv inte "nisch", skriv hellre "insikt"."

      Det var ju en för bloggen typisk formulering. Det problematiska med "insikter" är att de är fragmentariska och lösryckta och omöjliga att infoga i en allmängiltig livsåskådning, och därför är de inga insikter alls.

      Rätt term skulle vara "åsikt" i stället. På åsikter ställs det inga krav. Man får vara av vilken åsikt som helst, utan skyldighet att försvara sig. Men det känns tryggare om man har flera omkring sig som tänker lika.

      JB

      Radera
  6. Psykoterapii och själavård och framförallt Syndernas Förlåtelse i all ära.
    Men vem vill låta rätten gå över brotten. Eller väntade alla förövare av brott mot liv, våldtäkt tortyr och barnaskändning vilket är en kombinaation av all tänkbar styggelig ondska på den dag när brottet var preskriberat eller tills lagarna var så milda som de var en tid . Då blir motreaktionen igen allt strängare lagstiftning. Och De som kom undan straffet börjar tappa andan. ulrik virushostande och tobakshostande men ännu vid liv och mod att utmana alla djävulens fångar och trälar att göra bättring; bekänna brott och synder och om möjligt få Nåd att bli frälst och att tro och bekänna Jesu Namn och Bibelns Ord vartefter livet går sin gilla gång

    SvaraRadera