lördag 11 maj 2024

Ännu om ESC

Ikväll smäller det. Förhoppningsvis inte bokstavligt, men eftersom Malmö är vad Malmö är och Islam är vad Islam är kan inget förstås uteslutas.

Fokus har varit på Israel och Israels bidrag och protesterna mot att landet får delta i "sångtävlingen". Som jag ser det finns det emellertid mycket större problem med kvällens "tävling" och TV-sändningen från Malmö. Här har vi givetvis hela Hbtqip-propagandaproblemet och det faktum att hela evenemanget idag är en gigantisk pride-parad. Men framför allt ser jag Irlands bidrag och det faktum att en självutnämnd häxa får tre minuter på sig att leka med det ockulta inför en mångmiljonpublik - av vilka många inte har något skydd mot dylik påverkan - som det verkligt stora problemet. 

Som kristna får vi tro att vi har beskydd mot skadlig påverkan och därför kan se på eländet utan större risk (annat då än det obehag det för med sig att se på dylikt skräp), men den som tittar på detta evenemang ska veta att det ändå kan löna sig att stänga av TV:n medan EBU ger den irländska häxan sina tre minuter i rampljuset. Men om du som läser detta inte är kristen och saknar beskydd mot det ockulta vill jag rekommendera dig å det bestämdaste att INTE utsätta dig för den påverkan som häxan i fråga (och hennes herre) vill utsätta dig för.

---

Ja, och så vill jag bara säga att jag absolut kommer att rösta på Israels bidrag. Om jag orkar se på hela eländet, vill säga.   

27 kommentarer:

  1. Kristian böri låt som "baklänges Börje" på 80-talet 😂😂
    Börje som är/var en inbiten satansdyrkare eftersom han hört all heavymusik och kommit till att den består av 80 % satansdyrkan.

    Mera om legenden Börje => https://issuu.com/webbop/docs/__p_nr_51_-_1983/2

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Det skulle kanske vara visast att inte uttala dig om sådant du inte begriper.

      Radera
    2. Nå he begriper ju var och en att int ha naan hört på heavyrock baklänges och hen som gjort he är nog besatt själv.

      Vad gäller häxor så har vi ju erfarenheter av det också i våra kristna kretsar. Dom såg ju de flyga till blåkulla så "häxorna" brändes levande på bål, ja de var tider det.. 😜

      Eflop

      Radera
    3. Eflop. Du är felunderrättad. Ytterst få, kanske bara någon handfull sett till alla länder där det förekom häxprocesser brändes levande. Fruktansvärt var det förstås hur som helst, men olika former av häxprocesser har alltid förekommit. Så också idag, även om de som råkar ut för det sällan kallas häxor. Det tycks vara något djupt mänskligt att vilja jaga sådana som är annorlunda.

      Radera
  2. Lordi ljög att fåren ingen herde har...djävulskt för dem som fattar orden och tror det. För de skadar sig när de skall bära iväg eller riva får. Och räddhågade kristna kan p g a känslor tro att herden skulle svika. Men i liv och död och skada är Jesus trofast. Kristian far hellre och fiska med metspö i ååge... ulrik Torsten nils

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Det är bara så förtvivlat kallt...

      Radera
    2. Kallare blir det när kriget kommer. På med kläder och ut och härda dig. He kam koma fina fisken... u

      Radera
  3. Angående ESC, EVVK som det heter på finska, - ei voisi vähempää kiinnostaa... Har sett några rubriker i nyhetsflödet men jag vet faktiskt inte hur ens ett ända av bidragen låter...

    SvaraRadera
  4. Undrar nog om esc nånsin i historien varit lika bra underhållning som det är i år. Fullt av dramatik och plötsliga vändningar. Nu återstår bara att vinsten går till Israel. Så blir 2024 ihågkommet som året när eurovisionsschlagerfestivalen dog. Kanske det ändå skulle vara bäst så, det blir ändå så gott som oändligt svårt att toppa årets underhållning.

    SvaraRadera
  5. Varför överhuvudtaget se på spektaklet? Det började jag fråga mig själv för många år sen och slutade titta. Blir bara irriterad. Tur man kan välja bort att se på eländet.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annika. Ja, det är bra att det finns en off-knapp på TV:n. :) Jag följde noga med ESC från 1982 framåt, men sedan spektaklet blev en Pride-parad utan dess like har intresset avtagit betydligt. Men i år klarade jag inte riktigt av att låta bli att titta. Om inte annat som en liten protest mot alla de som valde att bojkotta... Men ja, priset jag fick betala var att bli ordentligt irriterad. Det är sant.

      Radera
  6. "Som kristna får vi tro att vi har beskydd mot skadlig påverkan och därför kan se på eländet utan större risk... kan löna sig att stänga av TV:n medan EBU ger den irländska häxan sina tre minuter i rampljuset"

    Förundrar mig över hur svag och tandlös kristendomen är om en tre minuters artist med inbillade ockulta inslag håller er bara nästan trygga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Det att något inte kan skada innebär inte att det är nyttigt för det. Ser du, det finns nyanser. Men sådant förstår du dig förstås inte på...

      Radera
    2. Jo, nyanser, men om tron och övertygelsen tärs av att se på nån man tolkar som fara baserat på klädsel, via tv, tre minuter, så nog är ni otroligt lättpåverkade då.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Igen visar du att du är helt ute och seglar när det gäller dessa frågor. Men låt mig säga som så: Detta handlade verkligen inte bara om klädsel.

      Radera
    4. Inte? Men det är vad du låter förstå. Tre minuter. Via tv.

      Bambie Thug sjunger om Avada Kedavra, en trollkonst i Harry Potter-böckerna. Du kanske minns kanske J. K. Rowling, som du så starkt har stött? Just hon har hittat på denna oförlåtliga förbannelse i sina böcker, som gör att man kan distansdöda nån.

      Men jag är förstås alltid ut och seglar, enligt dig.

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. Det är bra att du erkänner att du är ute och seglar. Det du skriver gör det också klart och tydligt.

      Radera
    6. Kristian, har du inga kommetarer om saken? Vem som helst kan googla texten till Irlands låt, i refrängen sjungs om denna Potter-historia. Men ja, det är ju förstås åsynen av pentagonen som är för mycket för en kristen att stå emot, eller hur? Några streck på marken, och allt hopp är förlorat.
      Det är ju nog så, att om den största faran för alla människor märks ut så enkelt och tydligt, så vet ju alla vad man borde akta sig för. Men, ja, om kristendomen inte står emot en femuddig stjärna i en cirkel, så är det inte mycket att hänga i julgranen.

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Du är fullständigt oemottaglig för det jag skriver, så varför ens försöka? Men jag kan ju kopiera hit det svar jag gav, kanske det tar den andra gången?

      Det att något inte kan skada innebär inte att det är nyttigt för det. Ser du, det finns nyanser. Men sådant förstår du dig förstås inte på...

      Radera
    8. Det är sannerligen något jag inte förstår mig på, att tre minuter på tv kan påverka en stark tro till den grad, att det är värt att kommentera. Men det är ju inte förbjudet att vara rädd för vare sig det ena eller det andra.

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Vad är det som är så svårt att förstå här? Men låt mig poängtera att du (avsiktligt) missar det viktigaste: Som jag konstaterade är detta inte farligt för oss kristna. Men nog för sådana som inte är det. Som t.ex. för dig.

      Radera
    10. Men varför varnar du din skock då, och uppmanade Annika att ta till off-knappen på tv:n?

      Berätta för all del hur skadligt det är, att jag skulle se på tv tre minuter.

      Radera
    11. Förvirringslobbyn. Som jag skrev: För att det inte är nyttigt att se på dylikt. Klarar du inte ens av att förstå ordet "nyttigt"?

      Radera
    12. Försök nu hålla dig till vad du sagt, inte skadligt för kristna, men nog för mig? Vad menar du med det?

      Radera
    13. Förvirringslobbyn. Jag menar precis det jag skriver i texten ovan. När ska du inse att det kunde löna sig att faktiskt LÄSA de texter du kommenterar innan du kommenterar?

      Radera
    14. Inte med ett enda ord har du förklarat på vilket sätt det vore skadligt för mig. Men jag fattar, du slänger ur dig smörja på smörja, tills du inte riktigt vet var du började.

      Radera
    15. Förvirringslobbyn. Nu var det ju faktiskt inte jag utan du som inte visste var jag hade börjat...

      Radera