lördag 11 maj 2024

Sorgligt!

Dagens närmast outsinliga nyhetsflöde från Malmö och ESC-eländet (som man knappast kunnat undvika ens om man försökt) är - så här långt när ingen har skadats - närmast komiskt. Problem i Pride-tåget, kunde man säga, och det är det förstås svårt att inte le lite i mjugg åt. 

Men det finns förstås sådant bakom som det inte finns någon som helst orsak att le åt. Som jag tidigare har konstaterat här på bloggen och även annorstädes, så lever vi i en värld där lögnen regerar, och knappast någonstans blir detta så tydligt som när det kommer till Israel och det judiska folket. Judarna är Guds egendomsfolk, och därför hatar Djävulen detta lilla folk. Därför är det förstås inte konstigt att världen, som är i Djävulens våld, också hatar Israel och det judiska folket. Och eftersom Djävulen, med rätta, kallas "Lögnens fader" är det inte heller konstigt att det är mycket lögner i omlopp när det gäller det judiska folket. 

Den så kallade "tvåstatslösningen" som de flesta av världens ledare och fredsmäklare talar om som ett mål är redan ett faktum. Visste du det? År 1922 delades det brittiska Palestinamandatet i två delar - en judisk och en arabisk. Där har vi tvåstatslösningen! Men eftersom muslimerna runt det lilla landet Israel har som uttalat, och i vissa fall också outtalat, mål att driva ut judarna i havet kunde denna tvåstatslösning inte accepteras. Därför kräver man nu en ny tvåstatslösning på det sättet att den ena av de två (blivande) staterna från 1922 ska delas upp i en judisk och en arabisk del. Om detta sker kommer givetvis inte heller det att räcka, utan då kommer krav förstås att resas på att den judiska delen igen ska delas igen. Men det är förstås en senare fråga. 

Det har idag ropats en hel del i olika demonstrationer, och i media genom intervjuer och opinionstexter, om att Israel "ockuperar" palestinskt område. Detta givetvis helt utan att försöka komma ihåg vad som hände 1922. Det ropas också om folkfördrivningar och massmord, detta helt utan att komma ihåg vad det judiska folket - också i Mellanöstern och i dagens Israel - har utsatts för. Det ropas om de människor som har dödats i Israels offensiv mot Gaza - utan att sägas något om att det långt (men förstås inte i alla fall) är något som har skett genom och p.g.a. Hamas modus operandi som går ut på att använda det egna folket som sköldar och offra det egna folket för att skapa opinion mot Israel och det judiska folket. 

Något av det värsta jag har läst när jag har försökt följa med nyhetsrapporteringen från Malmö är det som den tilltänkta norska poängpresentatösen Alessandra Mele angav som orsak till sin desertering från sin post: "Eurovisionens motto, ´United by Music´ är anledningen till att jag gör musik. Men just nu är de bara tomma ord. Ett folkmord äger rum. Jag ber er vänligt att öppna era ögon och era hjärtan och kärleken visa er vägen till sanningen. Befria Palestina!"

Så talar en människa som fullständigt har låtit sig bedras av lögnen. Det är sorgligt, så sorgligt. Och det värsta är att förstås att hon är långt ifrån ensam som tänker på detta sätt, och när hon får sprida lögnen på detta sätt kommer allt fler att drabbas. Som sagt: Det är sorgligt, så sorgligt. 

67 kommentarer:

  1. Sorgligt är att Israel får en massa sympatiröster av folk som stöder folkmord. Undergången är nära.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 00:12. Det handlar givetvis inte om att stöda folkmord. Det handlar om att alla inte går på det rådande falska narrativet och säkerligen också om en vilja att stöda Israel i den kris de är inne i. Framför allt vad gäller världsopinionen.

      Vad gäller ESC så ska du hellre skriva att det är sorgligt att jurygrupperna röstade politiskt och därmed förstörde tävlingsmomentet. Om det nu sedan någonsin har funnits på riktigt.

      Radera
    2. Kristian 6.14
      Visst var det en överraskning att jurygrupperna inte rankade Israels bidrag högre. Israels bidrag var inte dåligt, utan förtjänade den placering det slutligen hamnade på. Någon vinnarlåt var det ju inte, men nog en av de 10 bästa.
      Det var förväntat att Israel skulle få mycket sympatiröster detta år av sådana som röstar av politisk/religiös övertygelse. Du nämnde ju själv samma sak, Kristian. Att du kanske skulle rösta på Israel. Inte för att du tycker att Israels bidrag var bäst - du har ju inte ens lyssnat på utbudet, du är ju inte intresserad av esc - utan av just religiös/politisk övertygelse.
      Historien har ju visat på hur bisarrt det är att låta folket vara med och avgöra. Förr gavs många röster av "geografisk övertygelse". Nuförtiden spelar geografin en mycket mindre roll, senaste år har folkmassorna röstat mer politiskt. I år var religionen starkt närvarande också.

      Radera
    3. Anonym 12:15. Smaken är som... Ja, du vet. Jag som gillar melodier och riktiga sånger anser nog att Israels låt, vid sidan av eventuellt Frankrikes, var bäst i startfältet. Så därav min röst.

      Och ja, jag kollade faktiskt på låtarna. (Utom Irlands då, förstås.)

      Det är folket som lyssnar, så därför ska folket avgöra vem som vinner. Att, som nu, en jury på politiska grunder avgör tävlingen är inte alls bra. Men det finns nog större problem i världen att ta itu med.

      Radera
  2. Det är vidrigt att Israel alltid låtsas rättfärdiga sina massmord med att "Hamas var nog också där". Ännu värre är att det i samhället finns sådana som sympatiserar med detta mördande. Ofta är dessa sympatisörer av åsikten att islam är en ännu mera mordisk religion, så därför är det legitimt att decimera Palestiniernas antal.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 02:35. Du visar med din kommentar att du inte klarar av att se vad som pågår och hur terroristorganisationen Hamas arbetar.

      "därför är det legitimt att decimera Palestiniernas antal"

      Tror du verkligen att det finns sådana? På riktigt? Nej du. Det går faktiskt att ha två tankar i huvudet samtidigt - både att anse det som sker i Gaza vara fruktansvärt och förstå att det som sker sker p.g.a. att Hamas vill att det ska ske. Så det handlar verkligen inte om att "sympatisera med" det som sker utan om att klara av att se vem som är den verkligt skyldige.

      Det värsta är att sympatierna för det palestinska folket - som är fullt berättigade - inte sällan rinner över i vad som knappast kan beskrivas som annat än ett illa dolt stöd för terroristorganisationen Hamas. Detta gäller förstås inte för alla som protesterar mot dödandet, men alltid när vi ser det ske är det, ja just det, vidrigt.

      Radera
    2. Var väl inga oöverkomliga problem mellan judar och palestinier på området före 1948 då staten israel skapades av khazaarjudarna med rockefeller,rotschild i spetsen.khazaarjudarna är fake-judar som är de som styr staten israel fortsättningsvis.terror-organisationer ss.isis,hamas är deras skapelser att användas för att säkerställa deras finansiella,kommersiella och därmed
      kontrollintressen.Kort sagt ligger denna "seto" bakom alla
      krig,terrorattacker,statskupper etc.sedan år 1776!Av nu pågående konflikter är ukraina och israel redigerade av samma pack liksom den sk.pandemin.Fortsättning på sk.pandemier lär följa enligt uttalanden från "setos" representanter.

      Radera
    3. Anonym 10:40. Struntprat.

      Radera
    4. Anonym kl.11.34:Vad exakt är struntprat?

      Radera
    5. Anonym 13:53. Det anonym 10:40 skrev.

      Radera
    6. Anonym 15.49:skapades inte staten israel 1948 och var inte rockefeller i spetsen?

      Radera
    7. Anonym 15:55. Khazarerna hade inget med det att göra, och strider mellan judar och muslimer (och andra) har förekommit genom hela historien. Det är bara konspirationsteori att hävda någon koppling mellan judarna och muslimska terroristorganisationer.

      Radera
    8. Anonym kl.17.46:Epitet som konspirationsteoretiker bär jag gärna.Att inte ta allt som serveras som absoluta sanningar hade jag nytta av bl.a.då biovapnet covid-vaccin prånglades.Allt pekar på att det finansiella systemet i västvärlden med usd som hegemonivaluta har kommit till vägs ände och därmed torde även en uppdatering av den av khazaar-judarna till stora delar författade historien komma.

      Radera
    9. Anonym 18:53. Det finns verkliga konspirationer, och så finns det falska konspirationsteorier. Det du presenterar hör till det senare, åtminstone tills motsatsen bevisats. Vi ska inte tro på allt vi läser, varken i tidningarna eller på skumma nätsidor. Om vi inte aktar oss fastnar vi lätt i själafiendens lögnnät.

      Radera
    10. Lugn bara kl.20:02.Efter mina grundstudier,då ingen som helst logik kunde förklara verkliga skeendet,för snart 4år sedan prickar jag numera bara av vansinnigheterna i västvärlden vartefter de händer;orsakssambanden finns där.Snacka falska konspirationsteorier med anhöriga som mist sina nära och kära alt.fått livslånga sjukdomar trots maning att ej röra covid-vaccinen!

      Radera
    11. För vidare studier kolla gärna denna sida, http://pharos.stiftelsen-pharos.org/

      Radera
    12. Inget nytt under solen efter att läst några artiklar utan täcks av grundstudierna.Kopplingen mellan wef och putin lär dock vara ett avslutat kapitel sedan 2/2022.wef hör ju till "seton" som vill lägga sina smutsiga fingrar på rysslands ca.1/3 av hela världens naturresurser för att kunna rädda usd-världshegemonin.Försöket via ukraina endast verkar ju sparka bakut.Lyckligtvis för "seton" är "världens lyckligaste folk" med på noterna till fullo om man ska tro på "faktacheckade" opinionsundersökningar.


      Radera
  3. 11500 palestinska barn har dödats av Israel, precis som i nazi-Tyskland driver Israel palestinierna till ghetton där de får dö i brist på mat och sjukvård. Allt annat vad man försöker försköna slaktarna med är inget annat än lögn. Det är lite svårt att ha förtroende för dessa abortmotståndarna, som samtidigt sympatiserar med barnslaktarna. Om det har det minsta att göra med religion, är det nog tur att man har frihet att hålla sig långt borta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/06ab433a-05aa-464e-b3d7-df51c234fefb

      Radera
    2. Förvirringslobbyn. Det är märkligt hur blind man kan bli av eget val. Israel hade öppnat en gränsövergång där förnödenheter kunde tas in i Gaza. Men vad gjorde Hamas? Jo, de bombade den och tvingade därmed IDF att stänga den av säkerhetsskäl. Målet för Hamas auktion var helt klart att öka på misären och svälten i Gaza för att ytterligare få omvärlden att gå emot Israel. Tyvärr finns det många som du som inte vill se vad som pågår.

      Givetvis är varje barn som dör i vilket krig som helst (även i Azerbadjans etiska rensning i Nagorno-Karabach, något som ingen idag tycks bry sig om) är ett barn för mycket. Men jag noterar att du, helt kritiklöst, anammar de uppgifter om offer som terroristorganisationen Hamas presenterar. Det säger egentligen allt som behöver sägas.

      Radera
    3. Vill man uppnå något,t.ex.lägga vantarna på naturresurser som gömmer sig i gaza-området,är det ju mycket enklare om
      man kontrollerar båda sidorna i en konflikt;terrorstorebror mot terrorlillebror.Likt hur rotschild finansierat båda sidorna i t.ex.1:a och 2:a världskriget.

      Radera
    4. Faktalobbyn@
      Jag som trodde du höll dej till fakta.
      Varifrån tar du dina siffror (kanske hamas)
      Enligt SVT talar FN om 7497 barn om jag minns rätt, under 8000 iallafall. Visst är varje barn ett för mycket och en tragedi men min poäng är din faktagranskning. Sen är frågan hur mycket FN vet.
      /odd

      Radera
    5. odd

      Reuters förmedlar FN, som säger att det i mars var 13 000. Hittade ingen FN eller SVT-källa som pratar om 7497, men övertygelse brukar ju slå högre på denna blogg än källor.

      https://www.reuters.com/world/middle-east/unicef-says-over-13000-children-killed-gaza-israel-offensive-2024-03-17/

      Detta ursinniga dödandet har äntligen fått tom USA att vakna, som pausar leveransen av bomber.
      https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68974624

      Kristian har som vanligt stenkoll, påstår att Hamas bombar i Rafah, för att orsaka sina landsmän ännu mera död, trots att Israel strider mot Hamas i norra Gaza. Rafah ligger i södra Gaza.
      https://apnews.com/article/israel-palestinians-hamas-war-news-05-12-2024-c61fbe06bc5c1a7c85ac18a542e8776e

      Ingen kan komma med motargument till Israels egen version av nazi-ghetton, så tydligt är det.

      Radera
    6. Man hittar det man vill.
      Det var svt s toppnyhet igår men det passar troligen inte in i ditt resonemang.
      /odd

      Radera
    7. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/gaza-antalet-dodade-kvinnor-och-barn-skrivs-ned

      Radera
    8. Men då så, 7797 barn ska man räkna som normalt svinn, jämfört med 13 000. Nej, det är fortfarande en slakt, som också USA reagerat på väldigt tydligt.

      "Det totala dödstalet har dock inte reviderats nämnvärt, enligt The Jerusalem Post som var först med nyheten."

      Var tycker du odd att gränsen går för excessivt dödande?

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Dödandet är fruktansvärt, absolut! Men sätt skulden för det där skulden hör hemma!

      Radera
    10. Lobbyn@
      Läs min första kommentar
      /odd

      Radera
    11. Ja, israelerna bär skulden. Precis som då nazisterna förintade judar, försöker judarna förinta palestinierna. Samma taktik, samma ghetton, samma utplåning. Och från er sida: samma ursäkt om ett sämre folkslag.

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. Du blundar för vad Hamas är och gör. Öppna ögonen!

      Radera
    13. Förvirringslobbyn. "de förlåts för precis allt, utan förbehåll"

      Nu vet jag inte vem du åsyftar, men det kan inte vara mig. Jag har klart skrivit ut att det som sker i Gaza måste undersökas, och om övergrepp har begåtts ska dessa beivras. Något som annars Israel kontinuerligt gör - nu senast rapporterade media att det skulle göras en noggrann undersökning gällande attacker mot hjälpkonvojer. Försök du få Hamas att göra det samma i stället för att skälla här på bloggen...

      "Varför uppstod ett behov av en motståndsrörelse så lång tid efter 1948? Hur kommer det sig att inte israelerna och palestinierna lärt sig leva tillsammans under så många decennier? "

      Du ägnar dig åt historieförfalskning. Terrordåd mot judar har begåtts länge före 1987. Hamas är en ny skapelse, det är sant, men motståndsrörelsen (om vi snällt kallar det för det) är mycket, mycket äldre. Och svaret på din fråga är naturligtvis för att araberna vill ha bort judarna. "Tvinga dem ut i havet", är väl det uttryck de använder. Det går inte att leva i fred med en motståndare som vill ha ihjäl dig. Men det kan jag kanske inte kräva att du ska förstå.

      För övrigt fanns det en klar fredsuppgörelse i början av 1990-talet som Israel hade godkänt. Men Arafat backade i sista stund. Så Israel vill leva i fred, men det går inte när araberna inte godkänner det.

      Radera
    14. Vi ska ju inte ägna oss åt historieförfalskning, så låt oss då betrakta även annat, än vad du fokuserar på.

      FN:s delningsplan behöver ju nämnas, och om en tredjedel av israelerna får 56% av de bättre landområden, och två tredjedelar föses upp i bergsområden, så ska kan vem som helst räkna ut vad som händer.

      1949-56: Palestinska flyktningar försökte återvända till sina hem i Gaza, men dödades vid gränsen. Mellan 400 och 1000 israeler döda, upp till 5000 palestinier. Varför fick de inte återvända till Gaza? Områden var ju delade. Redan här vägrade israelerna nöja sig med 56%.

      1956: Suez-krisen, då Israel, Storbritannien och Frankrike invaderade Egypten pga Tiran-sundet. Varför Israel visade sina grannar mittfingret med att döda palestinier och inte räknade med att få igen, är svårt att förstå. Sundet stängdes som en motaktion.

      1967: Sexdagarskriget. Israel dödade 10% av Gazas befolkning, pga konflikten de själv orsakat om Tiran-sundet. Var det inte så med uppdelningen, att palestinierna skulle få Gaza? Är det faktiskt underligt att en motståndsrörelse skulle grundas? Men Kristian har ju rätt, men fel, om terrordåden.

      1987: Intifadan, Israel hade ockuperat palestinska områden. Knappast behöver man vara en krutuppfinnare att fatta att om man ockuperar en annans område, leder det till en konflikt. En konflikt som Israel använde som argument för nästa upptrappning. Och så vidare.

      Vill du påstå att det här är historieförfalskning, så räcker det inte med att säga att du är historiker och påstå motsatsen, utan du får nog bjuda till med lite mer än det. Material finns det gott om i det här ämnet.
      Du får gärna fortsätta listan, jag korrigerar gärna om det visar sig innehålla brister.

      Du kommenterade inte heller de två lagarna jag nämnde. Hur är det annars, du som "historiker", med Legal and Administrative Matters Law, där israel i efterhand stiftade en lag som gick emot FN:s överenskommelse, om att ha rätt att ta tillbaka mark som tillhörde judarna före 1948?

      Eller Regularization Law (2017), som skulle tillåta att israeler kan bygga nånting på palestinsk mark, och kan överta markområdet. I strid med FN:s uppdelning. Det vore ju nog väldigt konstigt om palestinierna skulle låta bli att reagera som de gjort.

      Radera
    15. Om byggande finns det också lagar, område C på Gaza är under israelisk styre, ska man bygga nånting där, har Israel stiftat en lag som gör att tillstånd måste sökas, och beviljas aldrig. Vad gör då palestinierna på sin tilldelade Gaza-remsa om de inte får bygga nånting där?

      Varför har inte Israel kunnat hålla sig till de väldigt fördelaktiga villkoren som de fått vid uppdelningen? Kan du förklara det? Varför har de fortsatt och undan för undan knapprat åt sig mera, skapat konflikter som incitament för att annektera än mera?

      Berätta gärna nån som anser sig veta.

      Radera
    16. Förvirringslobbyn. Du väljer att se på denna konflikt synnerligen enögt. Varför inte försöka fråga dig varför Israel ansett sig tvunget att gå in i Gaza? Ser du, samma mönster upprepar sig gång på gång. Arabiska attacker mot israeliska civila ligger bakom i stort sett varje gång. Roten till den nuvarande konflikten finns dessutom att finna i arabländernas uppmaning till de i dagens Israel då boende araber inför det massiva angreppet strax efter staten Israels grundande att dessa skulle fly. Dessa hamnade i flyktingläger där vissa av dem (och deras efterkommande) ännu idag bor i stor misär. Detta eftersom arabstaternas plan misslyckades och de sedan kallt vägrade ta ansvar för de människor de uppmanat fly undan deras offensiv.

      Så om du skulle våga se annat än den pro-palestinska propaganda du insupit och försöka se lite mer balanserat på det hela kanske du skulle få en mer balanserad syn på saken.

      Radera
    17. "Roten till den nuvarande konflikten finns dessutom att finna i arabländernas uppmaning till de i dagens Israel då boende araber inför det massiva angreppet strax efter staten Israels grundande att dessa skulle fly."

      Tar gärna källor till det. Och en fråga: om uppdelningen gjorts, var kom behovet att araberna uppmanade sina egna att fly, då dessutom ett krig uppstod då de återvände?

      Ta gärna och argumentera över de episoderna jag listade ovan, för du kan väl inte se enögt på situationen?

      Radera
    18. Förvirringslobbyn. Förklara gärna vad du menar med den här meningen: "Och en fråga: om uppdelningen gjorts, var kom behovet att araberna uppmanade sina egna att fly, då dessutom ett krig uppstod då de återvände? " Jag förstår nämligen inte vad du avser säga.

      Vad gäller uppmaningen att fly finns det (givetvis) två olika versioner. Den pro-arabiska kallar detta för propaganda, den pro-israeliska hävdar att det är sanning. Historiskt sett menar jag att det finns större orsak att tro den senare.

      Radera
    19. En uppdelning gjordes, så att palestiniernas tilldelas områden i Gaza. En dålig uppdelning, men det är 56-44% av landområden. Om det vore som du påstår, att araberna uppmanade palestinierna att fly från dessa, till dem tilldelade områden, varför försökte de komma tillbaka, som orsakade Border War.

      Men så tar du förstås till en helt egen förklaring, en tolkning av "fly". Utan källor, givetvis.

      "Historiskt sett menar jag att det finns större orsak att tro den senare."
      Och vad försöker du trolla med ovanstående? Historiskt sett?

      Radera
    20. Förvirringslobbyn. Ja, historiskt sett. Det är inget "trollande" att se på historien och se vem som ljuger i den här frågan. Som ajg många gånger har skrivit så blev tvåstatsmodellen en realitet i början av 1920-talet. Men det duger inte, nej en ny delning ska göras. Om/när denna delning blir av kommer inte heller detta att duga. Det enda som duger är att judarna utplånas. Hur ska det kunna bli fred med en sådan målsättning hos den ena parten?

      Radera
    21. Helt rätt Kristian, då bara en enkel fråga: genast efter uppdelningen: var det palestinierna som dödade returnerande israeler, eller israeler som dödade returnerande palestinier, på väg till palestiniernas Gaza?

      Radera
    22. Förvirringslobbyn. Frågan vem som inledde dödandet är svår att besvara, men om vi skulle kunna enas om att båda sidorna har blod på sina händer skulle vi ha kommit en bra bit på väg. Ser du, det började inte med det du beskriver.

      Radera
    23. Inte alls, kronologin är rätt tydlig. Svara du på frågan jag ställde, om hurdan konflikt påföljde uppdelningen, behöver man inte vara mer än normalbegåvad att fatta.

      "Ser du, det började inte med det du beskriver."
      Men visa då de källor som beskriver konflikten där palestinierna inledde dödandet av israeler direkt efter uppdelningen.

      Radera
    24. Förvirringslobbyn. Nu gör du dig skyldig till ett missgrepp. "Visa vem som började när vi räknar från en viss tidpunkt." Det är inte så historien fungerar.

      Radera
    25. Nämen inte det, nu har jag ställt rätt många frågor, bett dig komma med argument, men det enda du får skrivet är "nej, du har fel".
      Hur vill du ha historien då? Vill du glömma bysantinerna? Vem bodde där under medeltiden? Löftet om ett rike då, var det verkligen ett landområde, och så specifikt att israelerna är där och gör rent för att själv bre ut sig? Eller var riket ett icke fysiskt sådant?

      Men jag förväntar ju inget svar, nu heller, utan något i stil med att jag inte begriper. Så slipper du själv avslöja vad du begriper, och vad du inte begriper.

      Radera
    26. Förvirringslobbyn. Svar har du visst fått. Det är - igen - bara det att du inte gillar svaret. Men jag ska ta det igen: Du missbrukar historien. Dödandet började inte 1948. Och inte ens på medeltiden.

      Radera
    27. Men låt oss då backa, var det 1920 du ville till? Eller 1917 och Balfour? Hur löd utrikesministerns gåvobrev, då de tog över Osmanska riket efter 400 år, som varit arabers hemvist 1000 år före det?

      "His Majesty's Government view with favour the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, and will use their best endeavours to facilitate the achievement of this object, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country."

      På svenska:
      "Hans Majestäts regering ser med fördel på upprättandet av ett nationellt hem för det judiska folket i Palestina, och kommer att använda sina bästa ansträngningar för att underlätta uppnåendet av detta mål, under den tydliga förutsättningen att inget ska göras som kan skada de civila och religiösa rättigheterna för de befintliga icke-judiska samhällena i Palestina, eller de rättigheter och den politiska status som judar åtnjuter i något annat land."

      Så nej, inget dödande under medeltiden, började med att judarna nöjde sig inte med avtalet, utan skulle ha allt.

      Radera
    28. Förvirringslobbyn. "Hur löd utrikesministerns gåvobrev, då de tog över Osmanska riket efter 400 år, som varit arabers hemvist 1000 år före det? "

      Och, till denna del, judars hemvist i 2000 år före det.

      "Så nej, inget dödande under medeltiden, började med att judarna nöjde sig inte med avtalet, utan skulle ha allt."

      Hemska saker! Men det är ju bra att du visar hur dåligt insatt du är i historien.

      Radera
    29. "Och, till denna del, judars hemvist i 2000 år före det."

      Men du sa väl Kristian att man kan inte använda historien så, att man bara väljer en tidpunkt, som du gör nu.

      Hemska saker, du verkar inte veta nånting heller, jag ser inga argument, bara ad hominem. Vet du ingenting om dödandet under medeltiden? Jag kan berätta: under korstågen dödade kristna både judar och muslimer. Men fortsätt gärna och förklara medeltiden, jag är idel öra, som många andra.

      Radera
    30. Förvirringslobbyn. Så typiskt dig. När argumenten tar slut vänder du på det jag skriver och gör det till något helt annat. Svagt.

      Radera
    31. Du som historiker, vem dödade vem under medeltiden, vem dödade judar och muslimer?

      2000 år före det, fanns inga judar, under större delen fanns kanaaniter, och de hade ju rätt många gudar, eller hur? Många fruar hade männen också, och så offrades både djur och människor. Men det är kanske inte riktigt vad du menar med att de var "judar".

      Som "historiker" borde du kommentera detta sakligt, men det blir väl svårt att hävda att det är nåt annat än vad jag skriver, så det blir tystnad eller ad hominem.

      Radera
    32. Förvirringslobbyn. Igen visar du att du inte har koll på historien.

      "vem dödade vem under medeltiden, vem dödade judar och muslimer?"

      Du syftar troligtvis på korstågen här. Problemet med detta är att de som, utan att ha koll på historien, lyfter fram korstågen har en fullständigt felaktig bild av vad som hände. Korstågen var ett (litet) svar på muslimskt våld och muslimska erövringar av kristet område. Vet du att en lejonpart av det som idag är den muslimska världen var kristen före islams erövringar? Dessa erövringar skedde ofta med brutalt våld mot icke-muslimer (kristna OCH judar). Korstågen var som sagt bara ett litet och oproportionerligt svar på dessa våldsamheter. Utan korstågen, och framför allt utan det kristna Europas försvarssegrar i både öst (Wien så sent som 1683) och väst (slaget vid Poitiers 732) skulle Europa idag troligen vara muslimskt. Men eftersom muslimer idag aldrig får vara förövare utan endast offer har historien skrivits om till denna del. Och du har, föga förvånande, gått på dessa lögner.

      "2000 år före det, fanns inga judar"

      Mera lögner som du har gått på. Jag tycker faktiskt synd om dig. Läs nu på lite och kom igen sedan när du har grepp om åtminstone det mest grundläggande.

      Radera
    33. Men självklart är det alltid alla de andra som har fel, Kristian Nyman kan omkullkasta allt och alla, bara genom att säga att andra har fel. Var är dina källor som stöder dina påståenden?

      Var det, eller var det inte kanaaniter som var bosatta där Israel finns nu, under 3000-1200 fKr? Dessa kanaaniter, varför kallas de kanaaniter om du menar att de var judar? Om de var judar, varför hade de många gudar, offrade djur och människor? Eller är det bara du som vill förfalska historien genom att önska att de var alla judar, och judarna har rätt att döda alla andra för att ha Israel för sig själv?

      Radera
    34. Förvirringslobbyn. Man behöver inga källor när det gäller sådant som är allmän kunskap, vilket jag har påpekat flera gånger för dig. (Det är intressant att vi flera gånger har kommit dithän i våra diskussioner att du kräver källor för sådant som är allmän kunskap...)

      Kanaaniterna fanns i landet under de år du skriver, ja. Men var är relevansen? De gör inte anspråk på landet idag. Det gör judarna däremot, och de fanns där tvåtusen år före (senare) medeltiden - som du (efter påtryckningar) gick tillbaka till. "Palestinier" omnämns inte förrän i modern tid.

      Radera
    35. Varje gång du hänvisar till att nånting är "allmän kunskap", vet vi alla att det inte finns någonting som denna allmänna kunskap baserar sig på. Däremot hänvisar jag till allmän kunskap, med länkar. Det är sådan allmän kunskap, som allmänheten kan gå till, läsa och referera till. "Allmän kunskap" är inte Nymans övertygelser.

      Relevansen ja, då du säger att judarna fanns 2000 fKr, och kanaaninterna 3000 fKr, så var inte judarna först. Nu slänger du förstås in nya saker, om att göra anspråk.

      Ska man nu acceptera, att då judarna gjort anspråk, är det helt rätt att de utför folkmord? Nej, det ska man inte.

      Radera
  4. I det palestinska samhället råder festyra när deras krigare kör runt för att visa upp en lemlästad kropp! En kropp av en våldtagen, skändad och dödad oskyldig israelisk kvinna i sina bästa år! Hon är endast en av många som utsatts för samma bestialiska behandling, får statuera exempel, och folket fröjdas!
    Detta är barbariskt! Hamas förtjänar ingen sympati, de måste bort från makten! Till vilket pris som helst! Skäms alla ni som stöder dessa! Skandal att västvärlden väljer att rapportera uppgifter som denna barbariska regim informerar om! Tillförlitligheten är kring noll! De som stöder palestinierna har förlorat uppfattningen om rätt och fel, och det kommer att vara ett gissel i vår del av världen i framtiden! Tiden med en samvaro där vi lever jordnära i stabilitet och ömsesidig tillit ser tyvärr ut att vara över! Detta pga. lögnen inte är uppenbar längre i vårt samhälle. Vi lever i ett samhälle där ingen längre ser riktigt klart!
    Det är sorgligt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12 maj 2024 kl. 21:27, håller med !

      Radera
    2. Anonym 21:27. Det som "glöms bort" i nyhetsrapporteringen och framför allt i demonstrationerna mot Israel är att en kraftig majoritet av Gaza-borna stöder Hamas och faktiskt jublar över judiska offer för terroristattacken 7/10.

      Jag håller givetvis med dig i din slutkläm.

      Radera
  5. Munther Isaac är luthersk präst i palestina och man kan ta del av hans budskap på youtube
    https://m.youtube.com/@muntherisaac/videos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:03. Mycket dålig teologi. Förståeligt på sitt sätt, förstås, men det förändrar inte det att man inte kan eller får göra teologi på detta sätt.

      Radera
    2. KN 06:40. Munther Isaacs teologi är nog rätt spot on och Jesuscentrerat. Fjärran från kolonialism och dödande. Hans röst har funnits länge men blivit ljudligare och klarare.

      Radera
    3. Anonym 22:52. Hans påskpredikan hade starka drag av befrielseteologi. I stället för att förkunna det befriande evangeliet som bottnar i Jesu unika offer drog han ner detta offer och gjorde det endast till den bakgrund mot vilket han beskrev det palestinska folkets lidande. Detta lidande är onekligen stort och förtjänar att lyftas fram, men inte på detta sätt. Att göra så här är dålig teologi.

      Radera
  6. Några synpunkter på din text: Du säger att djävulen hatar judar, antyder du att djävulen älskar palestinier? Eller att Gud hatar dessa? Säkert har Gud skapat även det palestinska folket?

    Att Israel bedriver folkmord är inte ett falskt narrativ utan verkligheten idag. Att det finns kristna mänskor som i dagsläget hejar på detta med obskyra referenser till gamla testamentet i bibeln där Gud beordrar "sitt" folk att förinta främmande folkslag är minst sagt problematiskt.

    Problem i Pride-tåget, det har man i Palestina, då dessa mänskor inte firar pride-månad. I Israel däremot är det en stor folkfest som firas enormt i synnerhet i Tel aviv. Men är det med detta lika som med folkmord, att det är ok när judar gör det?

    /T

    SvaraRadera
    Svar
    1. T. Gud älskar alla sina skapade verk. Absolut! Men det judiska folket har haft, och har ännu (Gud ångrar inte sina gåvor) en speciell plats i Guds plan och hans hjärta.

      Har du sett sådana referenser du talar om? Om så är fallet skulle jag gärna få del av dessa.

      Sedan målar du i svart och vitt. Verkligheten är i gråskala. Ja, araberna firar inte pride. I Tel Aviv firas det pride. Detta är en styggelse, men vi ser i Bibeln att Gud inte ångrar sin utkorelse för att folket farit vilse. Det kan få otrevliga följder, och det skulle inte förvåna mig om det sedan visar sig att 7/10 var en sådan...

      Radera
    2. Skulle de ursprungliga judarna (tora,mose böcker)vara vid makten i staten israel hade vi ingen pride i tel aviv.Maktmedlet pride utnyttjas förstås även i staten israel av dess skapare,makthavare khazaar-judarna (babylonisk talmud).Pride är satanism! och har inget med Guds utlovade folk att göra!När man "ser" detta får också vidrigheterna som utspelar sig nu i området sin förklaring.Andelen tora i staten israel idag torde vara så låg som 17% med talmud på 83%.2:a världskriget var det som närmast föregick bildandet av staten israel 1948.Sanningen,historieskrivningen då som nu har formats av de som kontrollerar media,khazaar-judarna.Sanningen tål vilken som helst granskning vilket inte tycks vara fallet gällande judarnas öde i nämnda krig mot bakgrunden att rotande i detta t.om.är kriminaliserat.

      Radera
    3. Hur långt sträcker sig din sionistiska hållning, om vi tar som exempel vissa passager i Josua eller Domarboken, där Gud beordrar folkmord.. ska detta fortfarande tillämpas (Gud ångrar inte, du vet), så att man borde helt enkelt godkänna att samtliga invånare i Gaza blir förintade? Lika som i Deuteronomium 20:16-18, där Gud befaller att man ska döda allihopa och inte lämna någon levande, i det utlovade landet. Finns det folk som tror att detta är vad som gäller?

      En referens till, med orden av Kristus själv, Joh 8:44, säger han att judarna har djävulen till sin far och kallar dem mördare och lögnare. Man ser att det är verkligen en speciell plats de har.

      T

      Radera
    4. T. Du läser Bibeln på samma sätt som talesättet säger att viss potentat läser den.

      Ställena i Josua och Domarboken var Guds tilltal till Israels ledare då när de uttalades. Om det inte klart ut sägs att detta är sådant som gäller för alltid, varför skulle det då gälla idag? Ser du, vi lever nu i det nya förbundets tid, och det innebär att mycket har ändrat.

      Angående Joh. 8:44 - om de aktuella judarna var mördare och lögnare, vad anser du att Jesus borde ha kallat dem i stället? Ser du, det att människor, eller ett helt folk, gör galet innebär inte automatiskt att de förlorar sin plats i Guds plan eller att deras gåvor tas ifrån dem. Om så vore fallet skulle vi alla vara illa ute.

      Radera
  7. Här pratas visst ofta om palestinier och det palestinska folket.
    Viktigt att veta är väl ändå att palestinerna är araber.
    Dessa araber bebor sedan ett geografiskt område kallat Palestina.
    Men etniciteten är araber medan palestiner avser det geografiska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 08:00. Helt riktigt. Därför försöker jag också använda benämningen "araber" när jag skriver. Men ibland blir det fel...

      Radera