lördag 8 juni 2024

Ett exempel på vad regnbågsflaggan står för

Det gällande mantrat idag är att regnbågsflaggan står för tolerans, kärlek och allas lika värde. Om så vore fallet skulle givetvis alla vara för att flagga regnbåge. Men tyvärr är detta en sanning med kraftig modifikation. Eller, om vi så vill, en ren och skär lögn som vi matats med så länge och intensivt att de flesta har börjat tro det. 

I själva verket står regnbågsflaggan för nedmontering av samhällsbyggande normer, likriktning och direkt förföljelse av "oliktänkare". Ett mycket bra (läs: fruktansvärt) exempel på detta kan vi hitta i Texas idag. År 2022 förbjöd guvernören i Texas, Greg Abbott, genom ett direktiv, könsbytesprocedurer på barn. Trots detta fortsatte landets största barnsjukhus, Texas Childrens Hospital, i hemlighet dessa "vårdåtgärder" (som knappast kan beskrivas som annat än grov misshandel). Kirurgen Eithan Haim läckte anonymt uppgifter om dessa lagbrott till en journalist, och detta gav givetvis upphov till en skandal. 

Så långt allt väl, men det som Haim gjorde, som i alla andra alla frågor skulle ha hyllats, var tvärt emot den gällande regnbågsideologin. Således blev nämnde Haim åtalad på fyra punkter av Joe Bidens justitieministerium för att ha läckt ut känsliga personuppgifter. Något som, också i USA, är olagligt. Trots att journalisten som mottog de läckta uppgifterna vid upprepade tillfällen har bedyrat att alla känsliga personuppgifter var borttagna ur de journaler han fick (och inget lagbrott således hade begåtts av Haim) har åklagaren gått vidare med fallet. Detta trots att det förstås inte finns några som helst chanser för henne att vinna i rätten. 

Likheterna med Päivi Räsänens fall i vårt land är slående. Likt Räsänen har Haim förbrutit sig mot regnbågsideologin och ska därför förföljas och straffas. Låt vara att det inte finns någon chans att vinna i domstol, men så som rättssystem - speciellt i USA - är uppbyggt är redan det att bli åtalad och tvingas försvara sig i rätten ett hårt straff, inte minst ekonomiskt. 

Det är så här det går till idag, och så här förföljelsen av sådana som vågar opponera sig mot regnbågsideologin fungerar. 

DETTA är vad regnbågsflaggan står för. Så ursäkta mig/oss för att vi inte vill att t.ex. Pedersöre kommun ska flagga med den. 

59 kommentarer:

  1. Precis så utan att använda mera kraftfulla,rättmätiga uttryck!Sorgligt att vi är så få som inser realiteterna.Vissa länder är förnuftigare än andra även i denna delfråga och de befinner sig utanför sönderfallande västs intressesfär.

    SvaraRadera
  2. Exakt så är det! Vi blev skapade till män och kvinnor. Skulle det ha varit tänkt på annat vis så skulle våra kroppar ha varit formade efter det. Allt annat än man och kvinna tillsammans är onaturligt. Tror nog att egentligen alla tycker så, de flesta 50+ har växt upp med mamma och pappa. Har/haft mommo o moffa, fammo o faffa. Det har känts helt naturligt. Men i dagens värld är vissa så lättpåverkade, tror att man måste tycka och vara på ett visst sätt för att bli accepterad. Läste en insändare i senaste KP, där en kvinna menade att ordet OCH betyder lika med. Hon skrev att man och kvinna egentligen betyder att vi är en blandning av båda könen. Ta ett exempel; på bordet finns griskött OCH nötkött. Betyder det då att biffarna är blandade och i nehåller både nöt och gris? Nej, det var nog det mest idiotiska jag läst på länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då beaktar du tex inte intersex (kvinnor med XY kromosomer) eller mån med flera X kromosomer.

      Radera
    2. Det är ju en helt annan sak. Ett ganska sällsynt tillstånd. Ca 0,02-0,05 % av alla barn föds med denna defekt.

      Radera
    3. Men likväl existerar de. Enligt wikipedia 0,06 % i snitt, typ 1/1600. Men då räknas tex XXY (mfl X) inte med. Räknas många sådana varianter med så är % andelen upp till 1,7%. Ja, olika varianter på kromosomvariation är sällsynta och har nödvändigtvis ingen inverkan på om de fysiska attributen går i kors med de genetiska och det traditionella partnervalen (för att använda ett språk ni förstår). Men sammantaget har många av varianterna intressanta pedagogiska poänger, om man är mogen nog att inse det. För homofoblobbyn kan det vara av intresse att ni troligen skulle gått på date med mången XY kvinna, innan de själv ens vet om sin egen genetik. Så vem får XY kvinna gita sig med? I er dikotomi hoppar ni glatt över sånt och gapar om era man!kvinna! xy!och xx! Det är inte så enkelt ni försöker framhålla det. Gör ett gentest innan ni tvärsäkert halsar ur er okunskap.

      Radera
    4. Detta tillstånd har ju en diagnos, DSD. Något har gått fel i cellbildningen efter graviditetsvecka 7. Slutresultatet är alltså en missbildning. Enkelt förklarat. Men det är inte dessa människor som står i fokus i denna debatt.

      Radera
  3. Svar
    1. Undantagen kan inte anföras för att kullkasta normen.

      Radera
  4. Vem har sagt att någon norm skall kullkastas? Vems norm? Din, min eller dens som är tex homosexuell. Det handlar om att vara generös och ge utrymme. Inte vara homofobisk, inte mobba, låta läkare och specialister komma till tals och justera dogmerna efter verkligheten och kärleksfulla mänskliga relationer. Tänk dig att du själv har ett barn som är homo eller tillhör någon annan sexuell minoritet. I värsta fall förloras inget och i bästa fall räddas liv. Öppna ögonen, de homosexuella finns även mitt bland religiösa. Själv blev jag förvånad då jag märkte hur många kristna ungdomar var homosexuella. Vilket ju framkom då de blivit vuxna och vågat ta steget ut och det blev några hoppsan upplevelser. Att präster verkar vara homosexuella förstår jag, de har kanske grubblat mer o tex försökt "bota" sig med teologistudier (för de som undrar, det verkar inte funka).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:40. "Vem har sagt att någon norm skall kullkastas?"

      Hela regnbågsideologin går ut på att kullkasta samhällsbyggande normer och ersätta dem med vad som svårligen kan beskrivas som något annat än nihilism. Om du inte har insett detta har du långt kvar att gå.

      Radera
  5. Här ser vi igen hur den läkarvetenskapliga hydran full av överintelligenta yrkeskunniga Gudsförnekare på grund av businessandan missbrukar sin kunskap och följer sodom och gomorratrenden utan att kanske själva vara annat än helt vanliga löneslavar eller rika svinaktiga som har börsvinning av sina tjänster.

    SvaraRadera
  6. Du har så bråttom Kristian att tala om regnbågsflaggan i jämlikhetens värld så har du glömt t ex natosymbolen i Bryssel och vad den eventuellt står för. En svensk radiokanal som brukar säga att jorden har nu ca 8 - 9 millijarder invånare. Den sade att de har beräknar att flyga 5 millijarder flygresor i år. Hur kan man lita på att någonting är sant i en sådan 'orättvis' värld. Alla har inte råd. Eller vill inte flyga efter lite historielektioner.Eller har de måst resa många ggr till amerika för att som jag ulrik torsten nils nu fråga. Hur många vill ni locka ut med försäkringsbolagspengar innan ni omvänder er. Och tar varning för främmande maskintjänst.ty tar er inte tydligen tillvars för gammal andlig kunsskap ssom vi/ ni västerlänningar? Är så snåla att dela med er av. Ty jag torsten nils ulrik är född 1964 e kr i fattiga finland landet som med lag är byggt och fortfarande vill folk ut världen för att räkna ut vad som inte är svårt. Man hade viljat räkna ut på ofödda människor ibland och sedan man fått in dem i lutherska lydnadens namn. Så skulle man vara lika otrygg som alla andra som inte som jag lärt mig att jag stannat lydig i mitt fosterland som nu anses vara ett av de lyckligaste ländeerna enligt samma radiokanal som ändå slutat sända den lutherdka sanningen. Endast JesusKristus Endast Nåden endast enligt skriften lärd. Hinner man en säga så här. Senaste budet av en annan luthersk röst var att sälja ut all sin egendom. Men då man lastat över så mycket egendom här i norden så vet jag att det inte brukar klaga på annar än hur länge har du bott här för att veta att du är en reservist som borde ha tagit varning. Jo jag tog mina varningar säger Ulrik och frågar varför det är så bråttom. Bråttom frågar ulrik. Är du inte trygg nog att stressa bloggskrivare. Blogg bRäkna ut varför man anses vara beräknande när man inte kan garantera någon bestående trygghet i en sådan värld då man vet att det inte är ekonomiskt möjligt annat än att veta att någon som jag anser att de då som någon kommentar här på bloggen sade. Att de inte lär sig av tidigare misstag. Att förneka heligeAndes verkningar så fort någon tycks veta mera än vad de borde veta om sluga människors överklaga svinkunskap. Och jag är bara 69 år gammal när jag undrar varför jag stressar mins andra svenskkunniga t ex här på b-loggen av en c kar som egentligen är en E kar

    SvaraRadera
  7. Bara 60 år gammal är jag skriver zulrik inte 69 som i min lite slarviga kritik av folk som kritiklöst får bråttom att säga. Int har vi tid me na svenska nu nyt mennään kotiin

    SvaraRadera
  8. Ett exempel på vad jag själv sagt och tänker här är. Vilddjur i öst, vilddjur i väst, lycklig är den som fått Jesus till gäst redan i Ordet I Dopet och sedan sagt som jag säger. Man hinner då förstå varför endel skryter så grymt. Knappt vet de annat än att varningarna nått dem så börjar de klaga på att i så upplyst tid så har de inte tid att ta reda på om det är en farlig tid. Alla tider är lika farliga vill man tro och sedan börjar man evenuellt frååga varför säger jag så. Ja sej det brukade de gamla säga

    SvaraRadera
  9. Ni söker och hittar enstaka rötägg som missbrukar allt som har med regnbågsflaggan att göra. Detta är inte vad regnbågsflaggan står för. Vi kan också nämna pedofilpräster och säga att detta är vad er religion står för.
    Får ni er mest pålitliga undervisning i bönehuset?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Er religion? Du tycks inte förstå vad vårt land är uppbyggt från. Joo, kristendomen och våra lagar. Skulle du hellre ha tex islam som grundreligion i landet där du bor? Varför bor du då i Finland? Jag är kristen och håller den vanliga kyrkan som min. Ingen behöver säga åt mig hur jag ska tänka eller tycka i regnbågsfrågor, det sunda förmuftet räcker riktigt bra. Har nog hört och läst om utnyttjande av barn och hemskheter inom regnbågsideologin också, så ingen har ensamrätt på sånt.

      Radera
    2. våra lagar vad menar du. Har du egna lagar. Lestadianer har ingen lag .

      Radera
    3. Är ingen laestadian, men håller med dem i denna fråga. Jag avser Finlands lag och kristendomen som är grunden till vår demokrati och välfärd.

      Radera
    4. Anonym 12:32. Nej. Detta handlar inte om något enstaka fall. Det är det nya normala. Om du inte omfattar regnbågsideologin ska du bort. Jag pratade för en tid sedan med en god vän som efter en insändare i vilken han lyfte fram mindre smickrande fakta i denna fråga fick besök av sin chef som meddelade att hans tillsvidareanställning inte kommer att kunna förlängas p.g.a. denna insändare. Och det är, igen, bara ett exempel av många.

      Radera
    5. Det är en klok chef. Bort med folk som saknar folkvett.

      Radera
    6. Folkvett har i alla mina dagar i Finland uttryckt sig så här folkligt: s×t×ns h"m"

      Radera
    7. Kristna har uttryckt sig mycket hovsammare; även jag för det mesta. Om inte styggelse och synd är förbjudna Ord???

      Radera
    8. Anonym 12:36. Tack för den kommentaren! Den visar med all önskvärd tydlighet hur rätt jag har. Så, igen, stort tack!

      Radera
  10. Utanför ämnet igen men det tåls att att läsa vad "UMV-lehti" skriver i en artickel, https://mvlehti.net/2024/06/07/eu-komission-salainen-raportti-suosittelee-kansalaisten-digitaalista-taysvalvontaa-takaportit-kaikkiin-laitteisiin-ja-sovelluksiin/ ...! Det var länge sedan sist jag länkade till MV-lehti... Skriver ngn annan om detta ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nope!msm lever efter devisen det som inte skrivs om finns inte!Vi vanligt folk ska inget veta vad som är på gång utan skall ställas inför fullbordat faktum.sedan serveras vi någon patetisk motivering varför just denna åtgärd är så viktig;mai.någon lögn.hela väst är uppbyggt på lögner och hur sprider man lögner?förstås via media och i detta fall msm som högljutt försvarar sig och nu tom.vill brottstämpla all info utanför msm som desinformation.

      Radera
  11. Kronologin igen, regnbågsflaggan började användas 1978, och nu drar Kristian till och generaliserar på ett fall från 2022. Ett fall som är skriven av Christopher F. Rufo, som är föga pålitlig. Varför? Nå, en orsak är att han påstår att lärare i amerikanska skolor utnyttjar barn hundra gånger oftare än katolska präster, och givetvis utan några som helst bevis.

    Lyssnade också på en presentation, av två läkare som gav upphov till denna "skandal". Fakta brukar ju vara förvillande för stora flertalet på denna blogg, så varning för det. I videon nämndes ett typfall, en 15-åring med suicidala tendenser, djup depression och stora sociala problem. Det omtalade kirurgiska greppet bestod i att lägga in en medicinkapsel, och året senare levde hen ett bra liv, hade deltagit i en dansgrupp och rädsla för självmord fanns inte längre.

    Men Christopher F. Rufo är ju extremhöger och bokstavstrogen, så det förklarar ju allt, undviker fakta för att köra sin egen agenda. Kristians agenda är samma, gör allt, till och med ljuga, för att mobilisera andra påhejare till hat.

    Skojigt att dessa sk religiösa påhejare läser artiklar till en sajt vars namn innehåller en föga upphöjande term för kvinnans könsorgan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Koncentrera dig faktalobby bara på propagandaflaggning medan du själv blir av med dina rättigheter med byxorna nere med att följa dina "säkra källor"

      Radera
    2. Det är ju påfallande tydligt hur fakta retar upp anonym, och orsaken är ju att hen kan inte försvara sina åsikter genom att hänvisa till bibeln, utan det handlar bara om de egna människofrånvända känslor som kastas ut.
      Säger ju inte att inte var och en får välja att vara en hatisk homofob, men de allra flesta väljer att inte vara det, och som samtidigt lever ett kristligt liv.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Igen försöker du förvirra. Vad regnbågsflaggan stod för 1978 har ingen betydelse idag. Idag står den för åsiktsförtryck av sådana som inte köper ideologin och för nedmontering av samhällsbyggande normer.

      Att börja skjuta budbäraren som du försöker göra ändrar absolut ingenting.

      Radera
    4. På vilket sätt förtrycks dina åsikter? Menar du att du inte har åsiktsfrihet och flaggan bidrar till det? Och de samhällsbyggande normerna, på vilket sätt hotar flaggan dessa?

      Radera
    5. Berätta nu gärna vari "förtrycket" ligger, inte verkar det påverka er på denna blogg, eller har ni i smyg ändrat er åsikt och bara låtsas vara homofober? Som Tiainen var?

      Ibland duger det Kristian att du går till Wikipedia och läser hur vänsterrörelse definierades på 70-talet, men då det kommer till andra, se, då duger plötsligt inget från nämnda årtionde.

      Samhällsbyggande normer, tja, till dem hör nog inte detta hackande ni håller på med, att resa upp en grupp mot en annan.

      Radera
    6. 17.07
      Du har inte en aning om vad regnbågsflaggan står för

      Radera
    7. Anonym 13:27. Nja, en av oss har det uppenbarligen inte. Men det är nog inte jag.

      Radera
    8. Anonym 20:09. En flagga i sig hotar inget eller ingen. Men det är ideologin bakom som gör det. Det första som ryker är yttrandefriheten. Läs t.ex. de insändare och artiklar som publicerats i ÖT till stöd för Pride-flaggningen och mot elevernas namninsamling. "Det är bra med yttrandefrihet, men ..."

      Radera
    9. Det blir så fel direkt Kristian börjar skriva nånting, om det nu är så att "yttrandefriheten ryker", hur vore det möjligt ens att vi kunde läsa insändare i så fall? Men det är väl så, att Kristian skulle helst tillåta sin egen lilla sekt på en handfull att bestämma för hela samhället.
      Snarare kunde vi säga, att religionsfriheten ryker direkt om vi, allmänheten, måste följa väldigt kreativt tolkade "bibliska sanningar" från det svarta bibelbältet. Säger det igen: i era bönehus må ni komma överens om vilka normer som helst, men förvänta er inte en sekund att nån annan skulle frivilligt vare sig intressera sig för eller följa era åsikter.

      Eller är det där skon klämmer, är det vad du vill ändra på?

      Radera
    10. kristian
      I ÖT finns en bra insändare - hur kunde skolan godkänna att Hanna startade denna insamling. Det borde ha förbjudits. En sådan idiotisk insamling tvingar många att skriva på. Eleverna borde ha stannat hemma de dagar hon löpte med sin lista.

      Radera
    11. Förvirringslobbyn. "Det blir så fel direkt Kristian börjar skriva nånting, om det nu är så att "yttrandefriheten ryker", hur vore det möjligt ens att vi kunde läsa insändare i så fall? "

      Nej, skriv hellre: Det blir så fel genast förvirringslobbyn försöker läsa någonting. Givetvis inskränks inte yttrandefriheten över hela linjen. Det är bara vissa sanningar och åsikter som inte får torgföras. Sådana som spelar med får givetvis fortsätta ge uttryck för det. Men tänk om jag skulle skriva en insändare där jag skulle hävda, helt i överensstämmelse med empirin, att homosexualiteten ingalunda i de flesta fall är medfödd utan att den bottnar i olika former av trauman i den tidiga barndomen. Inte sällan i sexuella övergrepp. Eller att det historiskt sett finns ett tydligt P(edofili) i bokstavsramsan. Sådana insändare skulle, trots att det som sägs i dem är fullständigt sant, inte publiceras.

      Radera
    12. Anonym 15:30. Nej, insändaren är inte alls bra. Om vi inte menar att det är bra att regnbågsideologin avslöjar sig själv. För mera: Se min senaste bloggtext.

      Radera
    13. Pedofilin hittar man bara i det svarta bibelbältet, det finns gott om exempel, så det är inte så smart av dig att ta upp det.

      Radera
    14. Förvirringslobbyn. Nu är du mer förvirrad än vanligt. Pedofiler finns nog också på annat håll. Och om du vill förkovra dig gällande hbtqip-rörelsens historia kan du med fördel läsa in dig på NAMBLA. T.ex. på Wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/North_American_Man/Boy_Love_Association

      Radera
    15. Kanske kunde du Kristian läsa och förstå det du länkar till också? Vi har varit inne på ämnet tidigare, och konstaterat att hbtq har för länge tagit avstånd från NAMBLA, och precis som det står i wikisidan du delar, att 1993 hade ILGA (Internationella hbtq) en konsultativ status, och 1994 sparkades NAMBLA ut. Nu kommer du att tjata egna inbillningar om att "säkert finns det kvar", men dina spekulationer är lika mycket värda som sand i Sahara så länge du inte har vedertagna källor att presentera.

      Men, det är förstås ditt billiga trick att undvika besvärliga frågor jag ställer, genom att styra diskussionen bort från sånt du inte kan besvara. Varför skulle en liten sekt vara den som ska få bestämma över andras religionsfrihet?

      Ditt svar är att slänga in pedofili så du slipper svara. Klantigt.

      Radera
  12. Förtrycket verkar bestå av nån inre angst

    SvaraRadera
  13. Faktalobby kan eller vill inte förstå utgångspunkterna för diskussionen. Han återvänder ständigt till sin wikipediavisdom och exempel han hämtat från olika, obestämda källor (jag frågade redan tidigare men fick då inget svar - vem är denna "Tiainen" som flera gånger åberopats? Någon lokal storhet?).

    Förtryck utövas i många olika former. Den smygande och falska är ofta den värsta. När de röda skränfockarna marscherade för en generation sedan eller två gällde det ändå konkreta ting - sådana som USA:s våld i Vietnam eller påstådda ekonomiska orättvisor i samhället. Man manipulerade orden - men inte i samma utsträckning som regnbågsfolket. Det gick för det mesta att förstå vad som åsyftades i kommunisternas propaganda.

    Nu har begrepp som 'kärlek' och 'tolerans' fått en användning som innebär raka motsatsen till den egentliga: hat och förtryck och uteslutning av alla som tänker annorlunda.

    Man vill beröva oss orden och språket och talar med len men delad tunga om 'värdegrunder' där ingen grund finns, där allt är bottenlös, subjektiv dy och gyttja. Bortom det lena talet finns ju bara det stora JAGET: jag skall förverkliga mig själv, jag skall ha rätt att leva ut min perversitet, jag bär inget ansvar och jag tar inga hänsyn till någon annan.

    Om Gud inte finns, är allt tillåtet. Det är denna illusion om en frånvarande gud och alltings meningslöshet som är motorn i regnbågspropagandan. Men där gud är borta, ringlar djävulen genast till platsen: Ssskulle Gud ha sagt? Ssskulle Gud ha skapat? Ssskulle man vara man och kvinna kvinna?

    Flaggan är bara ett stycke tyg. Men kristna mår illa när de ser den och det är inte den värdsliga maktens sak att provocera och plåga medborgarna utan den borde tillförsäkra oss fred och trygghet och verklig tolerans.

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag frågar då nonymus sedan jag hållit med dig om vad du skriver här ovan. Tror du att vi mår bättre också utan euflagga???eller??? den har ju i alla fall 12? stjärnor som antalet apostlar???. Men hur är det med det ogudaktiga tecknet och natosymbolen på flaggplanen dit vårt lands folk var så glada att se sin flagga???Eller utan natoflaggning kanske vi vore ritit lyckliga. Kanske det räcker med husbondsvimpeln den gula och röda. Eller bara den blåvita?? Egentligen antyder jag bara att många ogudaktiga staters flagga har hissats och ärats på statsnivå redan i vår historia. Historia historia killeville sann historia???

      Radera
    2. Tiainen var väckelsepredikanten, med den "rätta" tron, som pratade om hbtq precis som ni homofober här på bloggen, och det visade sig att han var homosexuell själv. Pga sin sexuella läggning, blev han misshandlad i Tallinn. Det är nu en av källorna jag använder, bland väldigt många, vilket är mycket mer än de noll källor som anonymos använder sig av.

      Vill du nu påstå anonymos, att du utstår hat och förtryck? Av vem i så fall? Av de som använder sig av åsiktsfrihet och hänger upp en flagga? Kärlek är inte att häva ur sig att det finns likhet mellan nazism och hbtq, eller att prata om förruttnelse.

      Nu vet jag inte om det är anonymos, din perversitet du vill leva ut, eftersom du har ett stort begär att veta hurdana könsorgan okända människor har.

      Kristna mår inte illa av en flagga, de mår illa åt svartmålare, hycklare, hånande homofober, som låtsas vara bättre troende än andra. Men varen glada, att ni får vara precis såna ni är. Motsatsen till hur jesus skulle ha gått fram om hen hade haft en blogg.

      Radera
    3. Tänkte väl också att det inte var släggkastaren Juha med guld i Moskva 1984 som du avsåg. Han är ju avliden. Tyvärr fick jag alltså inte veta mer om denna för mig okända T. Jag beklagar att jag är så djupt obildad men desto villigare tar jag till mig all lärdom ett bildat meningsutbyte kan skänka!

      Du ber om exempel på aggressiviteten, jag kan nämna en bekant som fick inredningen i sin kristna bokhandel demolerad av en Tolerant för att han sålde fel böcker. Eller en annan bekant som fick ett kommuninitiativ (sådant kräver minst 50 Toleranta) riktat mot sig för att han på egen husvägg haft fräckheten att hävda att ingen lagstiftning kan göra män till kvinnor eller tvärtom. Eller... nå, de där var händelser som du kan leta upp på nätet. Själv har jag exempelvis fått dödshot per brev. (Positivt dock att det var ett gammaldags hederligt brev och inte e-post eller SMS.) Det tar jag inte så allvarligt, straffet som sådant är jag antagligen värd, om ock av helt andra skäl.

      Det där med "stort begär" förstår jag inte - förväxlar du nu med någon annan skribent? Kanske jag inte förstod ditt djupsinne.

      Det där med 'hen' är också ett exempel på försöken att manipulera vårt medvetande. Vanligen tar myndigheterna ett nytt ord i bruk efter att det vunnit burskap i vardagen. Här är avsikten tydlig och man väntade inte.

      Varför inte 'den' i stället? Det som skall förnekas är ju att vi är två olika sorter och då borde utrum duga bra. Dessutom blir det svårt med objektformen med 'hen' - hur mycket lättare och naturligare är det inte att utbrista t.ex. om Faktalobbys åsikter: "Nej men, hör på den!"

      Och för översåtarnas syften är vi ju både kön- och själlösa automater. Ev. själar är bara till besvär.

      Nonymos

      Radera
    4. Eftersom man inser att man är obildad, vore det säkert bra att bilda sig innan man börjar bergsäkert hävda nånting?

      Kom gärna med exempel som kan verifieras, jag kunde också säga att min bekant blev attackerad av en pingstvän, som rev sönder hens kläder, eller något annat liknande. Sprider man smörja i denna kaliber, och det går hem hos inte de vassaste knivarna i lådan, så är man nog delvis ansvarig för eventuella följder. Du väljer förstås att förbise det jag kommenterade om din liknelse med hakkorset och Kristians förruttnelse, men det är ok, vi har förstått länge att det är hatet bakom som föranleder användningen av sådana termer.

      Eftersom ämnet om vad för dig okända människor anser sig ha för kön får dig att kommentera och argumentera, måste det finnas nån drift eller begär. Själv har jag närstående, vars pass säger annat än könsupplevelse, men skulle de få mig att tänka på deras genitalier? Verkligen inte, och det kunde löna sig att fundera, varför det är så viktigt för just dig.

      Ja, manipulera medvetande, hen är ett precis lika praktiskt ord som "hän" på finska. Då har den finskspråkiga befolkningen blivit manipulerad i över hundra år, och vi ser ju att hela befolkningen blivit kön- och själslösa automater. Eller hur? Nej, långtifrån alla är så manipulerbara så de tror på allt vad en predikant hävdar.

      Radera
    5. Nu börjar jag från slutet. Finskans annorlunda struktur säger inget i sak, det jag påtalar är tilltaget att ovanifrån diktera språkbruket. En analogi skulle då vara att en finsk klanhövding deklarerat att 'hän' inte gör tillbörlig åtskillnad mellan könen och att han utfärdat en ukas med nyord, nya pronomen för dessa.

      Det är alltså manipulationen som sådan som är förkastlig; att finskan är outvecklad i jämförelse med t.ex. romanska och germanska språk är bara ett lingvistiskt konstaterande. Den finska själen ger andra uttryck för skillnaden - t.ex. med en diminutivändelse som knappast nedvärderar kvinnan.

      Du ådagalägger en envishet som kunde vara beundransvärd i andra sammanhang men framstår mindre sympatisk när den avslöjar sig som endast ett demagogiskt knep. Detta ständiga kältande om yttre könskarakteristika och förmodat intresse eller icke-intresse att avhandla dem i tid och otid - nej, lägg av!

      En luthersk kristens 'begär' och 'drift' - för att nu tala det språk Faktalobby föredrar - bör vara att framhålla Skriftens lära och undervisning ren och klar. Och redan på dess första blad heter det: "till man och kvinna skapade Han dem"! Detta är något mycket mer och djupare än det yttre och synliga. Skalder och filosofer har begripit det - hur mycket bättre inses det då inte av en teolog.

      Jesus säger att inte en bokstav av Skriften skall förgås och att inget sålunda är överflödigt. De citerade orden finns inte där som en onödig precisering eller stilistisk finess: de har betydelse och auktoritet för alla tider, även och i synnerhet vår.

      Att vår tid riktar in sig på just denna specifika förnekelse - det gör inte att försvararna av Bibelns auktoritet visar ett osunt intresse för saken, när de protesterar. Varje tid har sina specifika förnekelser och - så länge världen står - också sina martyrer bland trosvittnena i Kyrkan. För en generation sedan var det andra förnekelser som hotade människovärdet i kommunistisk doktrin, för två-tre generationer sedan måste kyrkan träda upp mot nazismens förakt för det sant kvinnliga.

      Jag kan hålla med dig om att det vore min sak att framlägga källorna men jag rör mig ogärna över nätet. Den som vill kan söka upp stationen Sandkulla - Hiekkaharju i Vanda och bilderna därifrån ('Aito avioliitto' kan vara till hjälp)eller få fram attentatet mot Luther-Divari i Helsingfors med lämpliga sökord. Sådant är du bättre på än jag.

      Nonymos

      Radera
    6. Din analogi om en finsk klanhövding är totalt obegriplig, analogin är att använda "hän" i dagligt tal, "hän kirjoittaa blogia". Varför krångla till det? Kanske för att du vet att du kommer ingen vart med din argumentation om "hän".

      Så du blev språkvetare på en gång, och dömer ett språk enligt detaljen om de har maskulina och feminina pronomina. Då menar du att estniska, turkiska, ungerska mandarin, japanska och indonesiska också är underutvecklade språk? Eller är det bara så, att du drar igen till med en massa sörja?

      Demagogiska knep är nog det du försöker med, "finsk klanhövding", berätta nu hur i all världen du fantiserade ihop något sånt, som aldrig existerat.

      Kanske du slutar med det tunna argumentet "till man och kvinna", såtillvida du inte hittar ett tillägg, att den långhåriga och klänningklädda jesus hade en penis och var därför man. Med den otroliga fria och vida tolkningen som utförs på denna blogg, kan man mycket väl hävda att bibeln säger att män får ha långt hår, klädda i klänningar, ha örhängen och sminka sig. Om det inte duger för dig, så är vi tillbaka till perversionen att en måste ovillkorligen veta hurdana gentialier en okänd person besitter.

      Radera
    7. Faktalobby, alla kan inte fatta allt här i världen och jag förklarar gärna en gång till: det var en omvänd analogi, för att göra det absurda tydligare. Så hade det alltså varit om man manipulerat språket på ett sätt motsatt det som nu sker. Men man bör inte manipulera språket för några som helst syften, det hämmar sig.

      Ett språk utvecklas som skriftspråk, N.B., med tiden. I den meningen kan jag inte finna det oberättigat att exempelvis finna latinet med exempel på romaner redan för tvåtusen år sedan mera utvecklat än finskan, där Aleksis Kivi var den första epikern. Och på samma sätt torde mandarin vara mest utvecklat av dem du nämner, japanskan påverkades ju av den osv.

      Engelskan är en rätt primitiv fransk dialekt men den duger för enkla, praktiska ändamål där subtiliteter och djuptänkta överväganden inte bara är överflödiga utan icke-önskade - för att beställa en hamburgare, för en valdebatt i USA etc.

      Men naturligtvis dömer jag inte efter förekomsten av språkets enskilda element, som du tror. Jag vet att du har svårt att förstå metaforer, bilder och liknelser, men det finns också andra läsare och med tilltagande ålder stabiliseras också den förmåga till abstrakt tänkande, som du nu framvisar endast glimtvis.

      En klan är i etnografin en släktsammanslutning och dess hövding är, som namnet säger, huvudmannen. Sådana har naturligtvis existerat också bland finsk-ugriska stammar. Men mitt exempel var historiskt, glöm det om det överstiger din förmåga.

      Ditt sista stycke är inte bara hädiskt, det visar hur total din oförmåga är att begripa kvintessensen i hela den debatt som förs på dessa sidor. Men du är ung och jag tror och hoppas att mognaden kommer.

      Kanske med en lidnersk knäpp som genljuder i hela bloggosfären!

      Nonymos

      Radera
    8. Engelskan är nog ingen primitiv dialekt av franskan. Det hjälper inte att hitta på fina formuleringar, termer och anekdoter, om man inte förstår ämnet man skriver om.

      Radera
    9. Den här bloggen handlar inte om språk men en avslutande kommentar kan vara på sin plats: med en dialekt förstår man vanligen en språkvariant på ett visst område och med en viss varaktighet.

      Efter slaget vid Hastings blev franskan överklassens språk i England för en lång tid framåt, åtminstone fram till det hundraåriga kriget. Man kan kalla franskan en dialekt av latinet och det var genom franskan latinet trängde in i engelskans ordförråd och gjorde det till ett pidginspråk. Engelskan fick ju aldrig någon med latinet (eller franskan) jämförbar grammatik. Och detta ger engelskan dess primitiva drag, i betydelsen outvecklat. Men det är klart att det är skillnad mellan Shakespeares eller Samuel Johnsons engelska i jämförelse med den man talar och talade i kolonierna och forna kolonier.

      Nonymos


      Radera
    10. Som sagt, läs på ens lite, innan du börjar påstå saker du inte behärskar.

      Radera
    11. Förvirringslobbyn blev utan argument...

      Radera
    12. Eftersom censuren och woke har kommit in på denna blogg, är det ingen större vits att försöka argumentera längre. Säkert har jag använt små bokstäver i flera år, men nu då frågorna blev för knepiga, så har jag plötsligt och retroaktivt blivit varnad. Inget fel att censurera, det är ju din blogg, här får du stänga ut fakta bäst du vill, säkert kommer det nånting om språken också.


      Franskan och engelskan kommer från helt olika grenar, engelskan hör till de germanska språken ditt tyskan och svenskan hör, medan franska och spanska har sitt ursprung i de romanska. Läser man en fransk, spansk, italiensk och portugisisk text, ser man likheterna. Man ser också att det saknas likheter till engelska, tyska och svenska.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Germanic_languages

      https://en.wikipedia.org/wiki/Romance_languages

      Radera
    13. Förvirringslobbyn. Det enda som är woke här är vad vissa kommentatorer, som t.ex. du, presterar. Och censuren har inte kommit in hit. Jag har alltid raderat svordomar. Dessutom kan du inte påstå att du inte visste vad som skulle hända - jag varnade dig klart och tydligt. Men eftersom du valde att fortsätta med ditt nedvärderande och blasfemiska sätt raderades dina kommentarer.

      Radera
  14. I stormiga tider,
    bland töcken och grus,
    en skara dock skrider
    mot himmelens ljus.
    Dess hopp och dess härlighet
    världen ej ser,
    men före går Herren,
    men före går Herren,
    ja, före går Herren
    med segerns baner.

    Den korsmärkta dräkten
    som smädas jag tar,
    fast ingen i släkten
    den dräkten än har
    och följer med glädje,
    ni stridsmän, med er,
    som tågar till ära,
    som tågar till ära,
    från smälek till ära
    vid korsets baner.

    (Rosenius)

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nonymos. Ja, det stormade nog på Rosenius tid också. Idag är dock stormen bredare och drabbar hela samhället. Men det är en härlig och synnerligen trösterik sång!

      Radera
  15. Kanske ville Tiainen ha kristendomen som en välsignelse
    för sin sexualitet?
    - Tidigare fanns det visst behandling för homosexualitet på mentalsjukhus för dem som ville bli av med denna läggning.
    Finns knappast längre officiellt i varje fall.
    På den tiden betraktade Medicinalstyrelsen homosexualitet som en sjukdom men så småningom
    borttogs denna klassificering.
    Av allt att döma ett problem och en fråga för många så det tidigare osynliggörandet kan inte ha varit bra heller.
    Väldigt tabu i SvenskFinland tidigare är mitt intryck.

    Historiker

    SvaraRadera