torsdag 6 juni 2024

MTD och HBTQ

Prideflaggningen i Pedersöre gjorde det som den var ämnad att göra: Alltså att skapa debatt och splittring och vidga klyftan mellan konservativt och liberalt tänkande människor. 

Det är intressant att se hur det värdeliberala etablissemanget allt mer ogenerat strävar efter att tvinga sin agenda på hela samhället och att alla framflyttningar av positionerna ger en möjlighet att ställa de som inte spelar med vid skampålen. Detta syns redan från början i denna fråga. När kommunstyrelsen beslöt om flaggningen publicerade ÖT namnen på de ledamöter som motsatte sig flaggningen, men inte namnen på de som var för den, något jag påpekade redan då. 

I den debatt som följde på den kontraproduktiva flaggstölden har vi som insett att regnbågsflaggan står för annat än tolerans och allas lika värde utmålats från allt från trångsynta till sådana som vill förvägra regnbågsmänniskorna rätten att existera. 

Det senaste framförs bl.a. i en insändare i ÖT, skriven av Isak Westerlund. Han skriver utgående från perspektivet att han är kristen och eftersom han inte är mot regnbågsflaggan är det fel att påstå att kristna motsätter sig regnbågsflaggan. Utgående från hans insändare, vars mål helt tydligt är att skapa förvirring och legitimitet för regnbågsideologin bland sådana som betraktar sig som kristna, vill jag dock ifrågasätta om det är så att skribenten verkligen står för den kristna tron. Westerlund ger oss i insändaren inga större inblickar i sin inre tankevärld, men att ifrågasätta Bibeln och möjligheten att leva i enlighet med Guds ord - i kombination med hans ståndpunkter i hbtq-frågorna - talar om att vi här mycket möjligt har att göra med vad som i USA har kallats för MTD-religion. 

MTD (Moralistic Therapeutic Deism) handlar, kort sagt, om att gud (ja, med litet g) vill att människorna ska vara snälla mot varandra och att alla ska må bra och vara lyckliga och att ingen ska känna sig obekväm. Som du säkert förstår är MTD-religionen INTE det samma som kristendom. Det är helt enkelt fråga om två olika religioner. MTD-förespråkarna slår också gärna ner på klassisk kristendom och konservativa kristna just med sådana argument som Westerlund använder i sin insändare.

---

Notera att det grekiska ordet "Diabolos", på svenska "Djävulen", ordagrant betyder "den som splittrar" ("kringkastaren"). Det kan vara bra att hålla i minnet när vi ser hur regnbågsfrågorna orsakar splittring och oenighet, speciellt bland sådana som bär det kristna namnet. Detta på tal om bakomliggande krafter... 

  

33 kommentarer:

  1. Det började på 1700-talet i Sverige-Finland med äktenskapsskillnadstillåtelse även om biblisk grund inte fanns i det 'genomkristnade' Norden och det var den tidens intelligentsia humanismens arvtagare och det svenskfranska hovet och dess präster som trodde att mera kunskap om antiken skulle ge rätt att förändra Then Heliga Skrifts lära. Och när folket såg sin egen chans till samma laglöshet som adeln, prästerna och borgarna så var splittringen redan igång och endast tack vare väckelsen kunde man behålla någonting bestående av levande kristendom medan folket redan på 1600taler efter ' upptäckten' av Amerika eller nya världen ändå skrevs ut att kriga i Europas söndrade kristenhet som var döndrad på grund av missbruket. Och enskilda människor av krigen tidigare och senare krig skadade människor förde in styggelser i smyg och i misstag och mildrade lagarna så att synder samboende och styggelseliv började gå I arv; ett socialt arv; så kort och gott Kristian. Ingenting av dessa styggelser är speciellt kända i denna avkristnade tid så håll på med bloggen bara . Jag skall nu ära en siklöjekonserv

    SvaraRadera
  2. Äta maten inte ' ära' en maträtt

    SvaraRadera
  3. Kristian. Om du är bra på att räkna åt en offtopicman som inte tänkt på att alkoholhalten i många rusdrycker av mildare sort har ökat sedan de tider och ännu dessa dagar då jag ännu räknade treölsmått perdag som lovligt ja på houtskär sade jag: om ni kan dricka tre stop mellanöl eller kanske 4 5 procentig starköl utan att göra hor och slåss så inte behöver ni tvista med prästen om Bibelns övriga lära då ty på Bibelns tid ansågs man vara en drinkare ( som inte ärver Guds Rike) om man drack mer än 3-4 bägare eller mått om dagen.
    Orsaken är att jag inte kan räkna ut hur man skall späda ut alkoholdrycken i kommande starkarusdrycker så att de som kunde dricka en mellanöl utan att gå över promillegränsen eller tre stop utan att vara svinfullainte skall bedras när de sätter sig vid ratt eller styrspak eller går på bar eller krog för att roa sig eller koppla av hemma eller borta. Nu då vissa människor börjar få dålig syn och inte kan veta vad de får i sin traditionella flaska eller burk kanske jag måste ändra mig till att likt en olycklig riddersman börja ropa på total nykterhet där måttligt bruk ännu kan godkännas. Snälla hjälp mig med några räkningar

    SvaraRadera
  4. Kristian, du rider på vågen så länge det går, ingen skriver om flaggan längre, men du är inne på det tredje inlägget om ämnet. Men fortsätt för all del att hålla det aktuellt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vill du inte själv berätta var du står snälla snälla faktabökarlobbyist

      Radera
    2. Jag själv som började se och höra om fenomenet AI i detta år; för mig betyder det allsmäktig intighet från så kallade mikroprocessoruppfinnare i USA och märk väl deras framgång på Wall Street börsen i Amerika som redan fått sina varningar när det slog ned flygplan i deras utrymmen 2001. Så fort mmodetermen är standardiserad och fenomenet framme varje nyhetssändning o s v vidare så förstår jag att beroendet av elektronik i världen är nu så akut att att alla som någon gång varit elektronik intresserade sitter med faktalobby vid datorn och undrar hur det luktar i en brinnande datacentral. Jag vet hur det luktar. Jag fick min träning i fattigmansboende i åbo hur skickliga husbyggaringenjörer gjorde det möjligt att styra in brinnande elektroniska apparater rök via ventilationen. Jag ville undvika att kallas sinnessjuk så jag ringde det ökända TVT husbolagrts kontaktperson som i princip hånskrattade. Nåväl en hel eftermiddag inhalera jag röken och gick emellanåt ut och rökte tobak. Det sved nog i lungorna en tid och efter det är solidariteten med usatyska nazilinjerna obefintlig fast jag lydig ser att deras försök att via husbilar och inbrottskunniga människor förpestar livet för vem som helst med andra sorters elektroniska uppfinningar. PCB rör från gamla radioapparater och transformatorer leder till allt fler cancerfall och botande doktorer behöver slut mer avancerad allsmäktig intighets produkter för att kunna fortsätta på kirurgins område som efter Andra världskriget kulminerade i de första ' lyckade' organtransplantationerna och de välbesuttnas missbruk av fsttigas friska kroppar och organ såsom imperialismens sed varit. Inget land undantaget. Alla vill ha blodgrupp och genkunskap för att som i Finland kunna skära till sig organ från nästan vilket färskt lik som helst och kinesiska fångar som avrättas är ur samma kategorier det är nyheter som faktalobby och hans vetenskapstriggade vänner älskar och fruktar mer än Levande Guds vrede över deras uppenbara försök att försvara synd och styggelse medan andra gör sig beredda på hårt arbete

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Skulle du ha läst ordentligt skulle du ha sett att jag reagerade på en insändare. Men det gjorde du förstås inte.

      Radera
    4. ÖT går nog all in och försöker inte ens vara neutrala.

      Radera
  5. Samboendet vars partnerskap bland finnarna benämndes ' susiparit' hade bråttom att I demonikratins tid fördärva all annan ordnad samhällsbildning fast kommunisternas försök med icke registrerade samvetsäktenskap misslyckats kapitalt i 1920talets sovjet. Förrän abortindustrin kommit igång svämmade landet över av rotlösa barnhemsbarn som då ju fick sovjetstatsitbildning. Nu svämmas Finlands efterkrigstida äktenskaspsbrytargenerationer över av alla oss ssmåkunniga nyhetssfreakar som upplevt vad som förklarar väckelserörelserrnas förfall där dästa och överätande far och morfäder och varför inte galna pedofilkvinnor började utnyttja egen och andras livsfrukt i välfördlandets skuggor ändå som gammalestadianernas sinnessjuka lära att bara de har tillgång till nådens tron löse och bindenycklar och vad förlåtet är får inte diskuteras. Därför är alla mörklagda rättegångsprotokoll också i dem öppna demonivälfärdsteokratiska Finland bara ett sätt att tysta offren när man märkt att öppna och dolda mord kommer idagen

    SvaraRadera
  6. Faktalobby, när beslutsfattare i en kommun med berått mod går in för att demonstrera sin vilja och förmåga att splittra och provocera befolkningen, då är det en sak som bör behandlas både grundligt och länge.

    Få människor läser kommunala protokoll och många tar avstånd från dagspolitiken genom att hoppa över den i massmedierna. Genom att flagga för något visar man på ett synligt aggressivt, visuellt sätt att man inte ämnar ta några hänsyn till de hänsynsfulla.

    I morgon börjar EM i friidrott. Blir det finländska framgångar, kommer den blåvita fanan att väcka känslor. President Koivisto undrade på sin tid om det verkligen var nödvändigt med nationsflaggor vid stora idrottsevenemang.

    Att han trots detta blev omvald vittnar mera om hans stora popularitet än om finländarnas likgiltighet för symboler. Flaggor väcker känslor. Flagghissarna vill i det aktuella fallet angripa, provocera, bedröva och splittra.

    Det är ingen liten sak och den får inte förbigås med uppmaningar att hålla god min och glömma. Det är en handling av psykiskt våld mot annorlunda tänkande som bara kommer att öka och tillta i styrka om vi tigande låter de "toleranta" fortsätta sina provokationer.

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rätt spår där Nonymos!Vurmarna för flaggningen påstår att flaggas för lika rättigheter för alla.Vilka rättigheter saknar pridefolket?Bara allmänt svammel precis som med racistkortet.Jag är säkert racist i någons ögon då jag av knappa resurser skulle unna smör på brödet åt den generation som med sina skattepengar byggt upp landet i generation efter generation framom att någon utifrån kommer till färdigt dukat bord och de facto lever bättre än ursprungsbefolkningen utan att göra ett jota som motprestation!Samhället idag har blivit att det skall "flaggas" för "eliten" och för alla möjliga perversiteter som även har det gemensamt att de är som prussiluskan i pippi långstrump;fisförnäma varelser som inte tål någonting!
      De "som gör jobbet",de vanliga,precis som initiativtagarna till namninsamlingen på sursik påpekade,är de som det borde flaggas för!

      Radera
    2. Ni är ett tragiskt gäng, som ännu inte lyckats frambringa någon biblisk motsvarighet till det drev ni håller på med att inte se alla som jämlikar, inte se alla som likvärdiga, utan sitter och gråter över att ni blir provocerade.
      Fortsättningsvis är det religionsfrihet, vilket betyder att den stora majoriteten ska inte behöva tvingas anpassa sig till det svarta bibelbältet. Om en flagga i en flaggstång är det största hotet ni kan tänka er mot er tro och övertygelse, kan jag inte annat än beklaga att ni är så svaga.

      Radera
    3. Faktalobby är verkligen urtypen för en medborgare som är beredd att tåla vilka ideologier som helst som har Majoritetens stöd och välsignelse. Han skulle ha skränat med Hitlerjugend; han skulle ha rabblat marxistiska doktriner med Lenins unga pionjärer.

      Allt med samma monotona enfald och envishet, utan förmåga att förstå abstrakta resonemang. En flagga är ett tygstycke med olika färger, inget annat. Att hissa den är en mekanisk rörelse utan någon bakomliggande avsikt. Frågor om sanning och moral avgörs med omröstningar.

      Det finns verkligen sådana massmänniskor: oreflekterade, enfaldiga, tanklösa, utan förmåga att förstå vad som verkligen sker i det som synes ske.

      Men på ett sätt skiljer han sig från hopen: med sin bisarra envishet att ständigt med de enfaldigaste argument och tillvitelser kasta sten på alla dem som tänker själva. En sådan energi brukar de mest aningslösa inte uppbåda.

      Faktalobby är på väg till insikt om vad han saknar, han ville allra helst ansluta sig till dem som hans olösta komplex nu tvingar honom att ständigt förhåna.

      Så fortsätt, Faktalobby, fortsätt!

      Nonymos

      Radera
    4. Förvirringslobbyn. Du vägrar alltså att ens försöka förstå det jag skrev på den andra tråden om månen. Jag kan inte annat än beklaga din totala oförmåga att ens vilja försöka förstå.

      Radera
    5. 21.45 vilket svammel och strunt du skriver. Vad har du byggt upp, men smör på brödet har du. Det är förvånande med så mycket hat i en gubbe, som inte ens kan skriva.

      Radera
    6. Anonym kl.14:26:Hur står det till med läsförståelsen?Får mig nästan tro att Faktalobby på tråden?

      Radera
    7. Bättre än din skrivkunskap.

      Radera
    8. Anonym kl.20:36:Vaivara e vaivara o skall så förbli.

      Radera
    9. Anonym 7 juni 2024 kl. 20:46 , "Vaivara", menar du https://sv.wikipedia.org/wiki/Vaivara ? Varifrån tar du det att ngn skulle förneka "Vaivara" ??? ( ingen annan har nämnt "Vaivara" ... )

      Radera
    10. Anonym kl 23:49:Kanske går utanför wikipedias kompetensområde;har inte behövt använda.Solskensfolket torde veta besked.

      Radera
    11. Synd är Synd och skall med Nåd dödas och fördrivas

      Radera
    12. Låtom oss därför döda bögen?

      Radera
  7. Faktalobby en han?
    Jag tror nog vederbörande är en kvinna!
    Reflekterare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hen har sagt att hen deltagit i bibelstudier i österbotten. Men hen har sin horisont i datarundlarna. Och när hen kommer ut med sina ' åsikter' i dagsljuset så är det kanske för sent att gå och köpa olja till lampan och Brudgummen har hämtat de sina bland människorna som Han älskar Jah JESUS älskar och tuktar vart barn han har kärt . Så faktalobby har rätt alla är lika älskade av Gud och därför skall vi respondera med ånger och tro och bekräftande av Bibelns varningar som Judas Brev Jakobs Petrusbreven Johannesbreven och uppenbarelsen som zjohannes skrev och Hela Bibeln Halleluja och dessutom veta att det finns bibelkunniga vetenskapare som skull knäcka pasmat på faktalobby men han har kanske gått igenom det och gömmer sig förtvivlat i små små fragment av världslig förnekelse. Hennom kan inte gå väl om hen inte är en trolldemonikratiserad AI strunt. Tunt tunt stundtals runnttomm och ingen punktom före Herranoms dag

      Radera
    2. Kan "Faktalobbyn" möjligen vara en man som gjort om sig till kvinna ?

      Radera
    3. Om jag får ha en åsikt, så är det väldigt perverst att ni sitter och funderar över vad jag har för könsorgan. Gör ni det hela tiden, med andra människor? Det är nog inte normalt i så fall, eller så kan det vara tecken på brist på sex. AI ger följande symptom om sexbrist:

      1. Stress och ångest: Brist på sexuell intimitet kan leda till ökad stress och ångestnivåer. Sex kan vara en form av avslappning och stresslindring.
      2. Sänkt självkänsla: Om man känner sig oattraktiv eller oönskad kan det påverka självkänslan negativt.
      3. Humörsvängningar: Långvarig brist på sex kan påverka humöret och göra en person mer irritabel eller nedstämd.
      4. Relationsproblem: För par kan brist på sex skapa känslor av distans eller missnöje i förhållandet, vilket kan leda till konflikter eller separation.


      Radera
    4. Mänskligt sett rätt vad AI presenterar gällande sex och den köttsliga naturen.
      Missbruk av sex, äktenskapsbrott och andra perversioner leder till ännu större lidande, självkänsloproblem och Guds och världslig tuktan som då ännu talar om för oss att vända om och be om Nåd och i kraft av Förlåtelsens Nåd sluta med och döda synderna vartefter vi frestas och faller. Fallerifallera fallera runtom stuntom tunt tunt tuntom

      Radera
    5. AI plockar ut sammanställningar av vad som matats in i AI, det är ingen självständig intelligens som tänkt ut nånting, utan man ska tänka det som något som lärt sig ett helt bibliotek utantill, och kan hänvisa till alla böckers alla sidor.

      Precis det som du själv inte kan hänvisa till om påståenden om självkänsloproblem och annan smörja du skriver om.

      Radera
    6. Det var ju du själv Aieskspert

      Radera
    7. Varför alltså Faktalobby hänvisar till AI och sedan förnekar en som inte har sett alla svenska ord som matats in i en databanksmolmn betyder bara att molnet en dag är tomt d v s den datanörd som gjorde snabba pengar snabba resor utan fruktan för skuldsättning möjlig. Hau brii ISO todu runtom stuntom tunttelli tossom då söker ni förgäves nåden som ni föraktade medan ni spred laglösheten så runt och tunt och tunttom tunttelitamma tam tam

      Radera
  8. Drevet mot faktalobby igång igen ser jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser du det? Märkligt. Jag ser hur faktalobby hånar och förlöjligar.

      Radera
    2. Ja, det känns säkert som ett hån att du anonym 10:53 inte lyckas frambringa exempel från din bibel som skulle stöda det sätt du beter dig på. Jag kunde ju låna Kristians uttryck också, det är inte personerna, utan fenomenet. Inte kunde jag rikta nånting till dig, som jag inte känner, utan bara rent generellt, till en grupp, till svarta bibelbältet eller som Kristian, till alla regnbågsunderstödande. Precis så som förebilden jesus gjorde.

      Radera