fredag 28 juni 2024

Om presidentvalsdebatten med mera

Tidigt i morse hölls den första (av två planerade) debatter mellan Joe Biden och Donald Trump inför höstens presidentval i USA. Debatten var ingen höjdare, och framför allt Joe Biden visade att han helt enkelt inte längre fungerar på det kognitiva planet på ett sådant sätt som krävs av USA:s president. Detta är förstås inget nytt, och inte heller är det så alldeles alarmerande i sig. Vi som har ögon att se med har redan länge insett att det inte är Biden som styr USA utan att det är kretsen kring honom som står för styrandet. 

Nu har det dock gått så långt att hans hälsoläge inte längre går att dölja ens för den mest inbitne demokratanhängare. Senast i natt blev det därför klart att Biden inte kan vinna höstens presidentval. Eftersom demokraterna förstås inte är beredda att självmant ge valsegern åt Trump och republikanerna kommer de därför att tvingas byta ut Biden och gå till val med någon annan kandidat.

Jag har skrivit om detta tidigare och då konstaterade jag att demokraterna har målat in sig i ett hörn eftersom de har Kamala Harris som nummer två i hackordningen. En färgad kvinna. Problemet är att hon inte heller klarar av att vinna ett presidentval, varför demokraterna inte kan ersätta Biden med henne. Och det är då det blir problem. Det demokratiska partiet är nämligen drivande när det gäller den marxistiska maktläran i USA idag. Eller om vi vill kalla det pk eller wokeism. Sak samma. Enligt detta sätt att tänka kan man inte sidsteppa en färgad kvinna och ersätta henne med en vit man, eller ens med en vit kvinna eller en färgad man. De senare har nämligen bara ett "kränkthetspoäng" medan en färgad kvinna har två. En vit man har inget. En vit homosexuell kvinna skulle kanske gå an eftersom hon också har två poäng, men sådana är dock sällsynta i den yttersta politiska toppen. 

Nå, detta med poäng är förstås en aning raljerande, men du förstår säkert vad jag menar. Om demokraterna vill vinna valet måste de ersätta Biden, och om de inte gör det med Harris måste de hitta en annan färgad kvinna för uppgiften. Det finns faktiskt två sådana som kunde anses vara någotsånär seriösa, men ingendera av dessa har anmält något som helst intresse. Då talar jag förstås om Michelle Obama och Oprah Winfrey. Båda dessa skulle vinna valet mot Trump, men som sagt har de, åtminstone hittills, varit svårflörtade. 

Min gissning är att Michelle Obama kommer att låta sig övertalas. Det är ju trots allt "demokratin som står på spel", som det brukar uttryckas. 

---

För övrigt har det i kommentarerna efter debatten talats om att Trump ljög och att Biden spelade ut sig själv från presidentspelet. Noteras bör att även Biden ljög - han sade sig vara mot sena aborter, något han kanske i och för sig är. Men hans parti är det inte, varför hans administration inte heller är det. (Biden är, som den katolik han är, mot aborter, men där har han tvingats ge med sig. Liksom i frågan om samkönade äktenskap.) 

Jag skrev en kommentar på Svenska Yle i vilken jag helt kort konstaterade att också Biden ljög, men den kommentaren blev censurerad. Liksom en annan kommentar där jag, mycket kortare än ovan, beskrev demokraternas prekära situation. Även den kommentaren blev censurerad. Det tycks som att Svenska Yle, efter min senaste kommentar gällande sommarpratet, har gått in för att inte censurera åsikter utan personer. Det är aningen oroande, milt sagt.

14 kommentarer:

  1. Av hälsoskäl följer jag inte debatter i USA men personfixeringen i politiken är ett viktigt ämne också för Europas del. Trumps framgångar liksom Macrons förlust i Frankrike innebär väl båda minskat stöd för vapen till Ukraina.

    Macrons narcissism har återverkningar på den globala säkerheten. Är det hans äktenskapsproblem som i sista hand riskerar förorsaka kravaller före eller under OS i Paris?

    Man målar in sig i hörn överallt och egoism, självförgudning och -centrering är den gemensamma nämnaren, vår tids epidemi. Bland ledarna och bland de "toleranta" skrikhalsarna.

    Så fortsätt att kommentera och att skriva trots censur, världen är galen men vi måste handla som om den kunde bli frisk.

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nonymos. Ja, det skulle säkert vara hälsosammare att låta bli. Men eftersom presidentvalet i USA har så stora följder för resten av världen är det svårt att låta bli. Men ja, vi måste fortsätta agera opposition. Kanske det sätter lite broms på galenskaperna. Vem vet.

      Radera
  2. "Noteras bör att även Biden ljög - han sade sig vara mot sena aborter, något han kanske i och för sig är. Men hans parti är det inte, varför hans administration inte heller är det. "

    Alltså:
    1. Även Biden ljög.
    2. Det gjorde han kanske i och för sig inte.
    3. Hans parti är av annan åsikt än han själv.
    4. Eftersom Bidens administration är en förlängning av partiet representerar de partiets linje.
    5. Så oavsett vad Biden sa i debatten ljög han i alla fall, vilket skulle bevisas.

    Se där kvintessensen av parodi på politisk kommentar!

    Allvarligt talat, det är nog som Nonymos skriver: världen är galen - dock inte det censurerade samhället utanför oss, utan den reagerande och kommenterande kommunitet vi själva är en del av med våra putslustiga småbitska tolkningar av allehanda slag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 21:44. Nu visar du bara att du inte riktigt förstår hur politiken fungerar. Och att du kanske inte riktigt läste vad jag skrev. Biden må vara av vilken åsikt som helst, men hans åsikt betyder ingenting. Det är agerandet som räknas, och det avgör inte han utan hans administration/parti. Så om han, i en debatt, låter förstå att han är emot sena aborter så slår han dunster i väljarnas ögon. I klartext: Han ljuger.

      Radera
    2. Att du in din tolkning av politiken får det till att Biden ljuger säger mera om dej än om Biden. Han säger sej vara emot sena aborter, men eftersom du menar att han inte kan påverka sitt partis i den saken linje så ljuger han. Kom igen nu Kristian, du förstår nog bättre än såhär. Lögn = säga något som inte stämmer. Lögn ≠ säga något som man själv tycker men inte kan påverka. Ord har en viss betydelse för att underlätta kommunikationen människor emellan.

      På tal om debatten så fanns det en annan deltagare som hade betydligt större problem med lögner än Biden. Då menar jag inte de uttalanden som Trump gjorde som eventuellt avviker från hans partis linje, utan de faktiska lögnerna som han sin vana trogen delade ut.

      Radera
    3. L. Sluta blunda nu. Biden lät väljarna förstå att han är emot sena aborter. Av detta fick väljarna den uppfattningen att hans administration kommer att arbeta mot sena aborter. Det kommer den inte att göra. Ergo: Biden ljög.

      Radera
  3. Kristian, du är inte ensam om " Det tycks som att Svenska Yle, efter min senaste kommentar gällande sommarpratet, har gått in för att inte censurera åsikter utan personer. Det är aningen oroande, milt sagt. " Själv är jag blockerad från att sända e-post till Marcus Rosenlund efter att ha påtalat hans återkommande lögner och spekulerande...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 23:06. Ja, det är lättare att ljuga och bedra om man inte låter någon påtala det.

      Radera
  4. Visst lever vi i en galen värld ! https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a3aa606b-676c-4073-b245-2230aff66e2c ......

    SvaraRadera
  5. Ja. Vi skall minnas vad paulus skrev om de yttersta dagarna och hurudana vi människor så kommer att vara och vad andra apostlar skrev om laglöshetens människa, syndens söner. Som egentligen bara är frustrerade arbetslösa eller överrika supare och knarkare utan rätt Gudstjänst eller bara uppeggade nyktra barn som utan Gud och utan hopp i världen ggörreagerarer med allmän olydnad eller kanaliseras in i allehanda ofärgade anarkistiska proteströrelser medan vi bortskämda rädda medelklassare ojar oss över politiken meda de förbittrade gör samhällslivet och omgivningarna farliga. Vi skall inte bara skylla på utlänningaena även om endel av dem hade sabotagekunskap och planer inprogrammerade när de kom eller blev terroristiska i detta hårda kalla land där vi bofasta är så ombyggda och kringbyggda att vi nöjer oss med dessa dolda samisdattexter om Jesus Gud och Bibeln som var lång ifrån mitt nyktra medvetande i de första vilda tonåren även om jag nån gång talte bättreom om kristen lära och tro i fyllan.

    SvaraRadera
  6. Just nu 16.11 spelar man en gamma upprorslåt. We dont need no education osv och med den vill de koossa in dårar i ljudvallen för att sedan säga. Vi trodde att musiikin var ofarlig

    SvaraRadera
  7. Finland haar redan spelat bort sitt mesta och bästa av handelsmannahemligheter så nu kan de handelhögskolgångna gå hem till sina pietistiska= småfromma dumma därhemma och tala om att de inte visste att de bara var småspelare som förbjöd lotterier och tombolaspel bland de kristliga av rövarbaronernas avfödas länder och sådana vanor som bara nyhetskunniga skulle ha upplyst dem om. Och nu skall i vilddjuretsdatorns '666' arbetsnamnet på europadatorns tid i Bryssel registreras alla som spelar på småfattias vis om 1 euro ens skulle bli tio euro för det dagliga brödet som man var förbjuden att arbeta för. Men så är det. Man reser till andra skatte och lagbundna länder och vill göra sådant som är förbjuudet i det egna ' välfärdslandet' och strax man kommer hem skadad till liv och lem så skickar man fortfarande iväg resenärer för att säga till sverige vill vi hålla kontakten med alla medel och ve dem som talar om vad sveriges författare hittat på för att hålla svenskspråkiga i chock under rymdraketstiden aniaralarppi i helsinfors. Elströmsslukare för idiotiska individer som kanske blir uta elström till cyckeln på kuppen fy fittan djävlar i själviska fi nland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det du Ulrik ? Be Kristian radera detta !

      Radera