fredag 28 juni 2024

Om presidentvalsdebatten med mera

Tidigt i morse hölls den första (av två planerade) debatter mellan Joe Biden och Donald Trump inför höstens presidentval i USA. Debatten var ingen höjdare, och framför allt Joe Biden visade att han helt enkelt inte längre fungerar på det kognitiva planet på ett sådant sätt som krävs av USA:s president. Detta är förstås inget nytt, och inte heller är det så alldeles alarmerande i sig. Vi som har ögon att se med har redan länge insett att det inte är Biden som styr USA utan att det är kretsen kring honom som står för styrandet. 

Nu har det dock gått så långt att hans hälsoläge inte längre går att dölja ens för den mest inbitne demokratanhängare. Senast i natt blev det därför klart att Biden inte kan vinna höstens presidentval. Eftersom demokraterna förstås inte är beredda att självmant ge valsegern åt Trump och republikanerna kommer de därför att tvingas byta ut Biden och gå till val med någon annan kandidat.

Jag har skrivit om detta tidigare och då konstaterade jag att demokraterna har målat in sig i ett hörn eftersom de har Kamala Harris som nummer två i hackordningen. En färgad kvinna. Problemet är att hon inte heller klarar av att vinna ett presidentval, varför demokraterna inte kan ersätta Biden med henne. Och det är då det blir problem. Det demokratiska partiet är nämligen drivande när det gäller den marxistiska maktläran i USA idag. Eller om vi vill kalla det pk eller wokeism. Sak samma. Enligt detta sätt att tänka kan man inte sidsteppa en färgad kvinna och ersätta henne med en vit man, eller ens med en vit kvinna eller en färgad man. De senare har nämligen bara ett "kränkthetspoäng" medan en färgad kvinna har två. En vit man har inget. En vit homosexuell kvinna skulle kanske gå an eftersom hon också har två poäng, men sådana är dock sällsynta i den yttersta politiska toppen. 

Nå, detta med poäng är förstås en aning raljerande, men du förstår säkert vad jag menar. Om demokraterna vill vinna valet måste de ersätta Biden, och om de inte gör det med Harris måste de hitta en annan färgad kvinna för uppgiften. Det finns faktiskt två sådana som kunde anses vara någotsånär seriösa, men ingendera av dessa har anmält något som helst intresse. Då talar jag förstås om Michelle Obama och Oprah Winfrey. Båda dessa skulle vinna valet mot Trump, men som sagt har de, åtminstone hittills, varit svårflörtade. 

Min gissning är att Michelle Obama kommer att låta sig övertalas. Det är ju trots allt "demokratin som står på spel", som det brukar uttryckas. 

---

För övrigt har det i kommentarerna efter debatten talats om att Trump ljög och att Biden spelade ut sig själv från presidentspelet. Noteras bör att även Biden ljög - han sade sig vara mot sena aborter, något han kanske i och för sig är. Men hans parti är det inte, varför hans administration inte heller är det. (Biden är, som den katolik han är, mot aborter, men där har han tvingats ge med sig. Liksom i frågan om samkönade äktenskap.) 

Jag skrev en kommentar på Svenska Yle i vilken jag helt kort konstaterade att också Biden ljög, men den kommentaren blev censurerad. Liksom en annan kommentar där jag, mycket kortare än ovan, beskrev demokraternas prekära situation. Även den kommentaren blev censurerad. Det tycks som att Svenska Yle, efter min senaste kommentar gällande sommarpratet, har gått in för att inte censurera åsikter utan personer. Det är aningen oroande, milt sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar