måndag 12 augusti 2024

Om exitplanen

Vi deltog i helgen i en härlig missionsfest i Kronoby, och vid sidan av den goda undervisningen och den fina gemenskapen blev det också tid för en del mer allvarliga samtal. I flera av dessa kom situationen i världen upp, och i speciellt ett samtal kom vi in på den totala blindhet och ovilja till fred som tycks ha drabbat hela det politiska etablissemanget i väst. Vi kom också in på medias totala enkelspårighet och den rent av aggressiva hållningen mot allt och alla som försöker göra ens någon liten trevare efter fred.

Känslan just nu är, som jag har skrivit i tidigare texter också, att ledarna och media i väst springer blint rakt mot stupet och gör alla fel man kan göra på vägen mot den stora katastrofen. Det är precis som om de skulle vilja ha ett storkrig med allt vad det kommer att innebära av kärnvapenkrig och förstörelse. Samtidigt som de tycks tro att de för en god kamp och att de gör det rätta.

Jag vet förstås inte vad denna blindhet beror på, men den vishet vi människor kan få del av genom läsande av Guds ord kan eventuellt låta oss förstå att det inte till någon liten del handlar om en blindhet som kommer av att vi har förkastat Gud, hans vilja och av ett undertryckande av sanningen och det att vi har struntat i kunskapen om Herren Gud. Inte heller kan vi bortse från det faktum att de länder, och de ledare, som nu svamlar på i denna totala blindhet alla har förkastat den självklara vetskapen att det finns två kön och att äktenskapet är en institution som innefattar en man och kvinna. Den som har följt denna blogg under en längre tid har förstås läst att jag har varnat för att detta kommer att leda till någon form av dom, men jag kunde inte ens i min vildaste fantasi tro att detta straff skulle komma i denna form. Men när vi nu ser det hända går det förstås inte att säga att det på något sätt är konstigt eller i strid med Guds ord och hans handlande med oss människor i äldre tider. All möjlig blindhet har ofta följt på upproret mot Herren.

Efter denna långa inledning kommer jag nu till det som jag vill säga idag.

Vi vet förstås inte vad framtiden för med sig. Kanhända låter Herren denna smällknut vi har försatt oss i desarmeras och allt bara rinna ut i sanden. Eller så går vi rakt in i en stor katastrof. Men oberoende av vad som väntar oss är det just nu viktigare än någonsin tidigare att se till att vi har allt klart med Herren. Som jag har sagt vid ett flertal tillfällen också här på bloggen: Det är av yttersta vikt att vi alla har vår exitplan ur denna världen i skick.

Människan är nämligen en evighetsvarelse, och när detta livet är slut tar evigheten vid. Denna kan vi tillbringa antingen tillsammans med Herren i en evig härlighet och en härlig evighet – i det vi kallar himlen – eller så får vi tillbringa den utan Herren i vad som därför kommer att vara en evighet av mörker och elände – det vi kallar helvetet.

Allt handlar om Jesus och vår relation med honom. Inga goda gärningar och ingen egen förtjänst duger eller räknas. Allt vårt eget är nämligen fläckat av synden. Det enda som duger inför Guds domstol och hans tron är Jesu förtjänst och hans gärningar. Den som går in i evigheten tillsammans med Jesus får räkna hans fullkomliga gärningar och hans förtjänst som sin egen. Alla andra måste lita till sig själv och sina egna ofullkomliga gärningar och sin egen förtjänst. Och då går det illa.

Vi behöver därför alla pröva oss själva. Har vi vår exitplan klar? Lever du i trons gemenskap med Herren Jesus? Om du, liksom jag, gör det kan vi möta precis vad som än framtiden för med sig med stor förtröstan. Om du däremot inte lever i trons gemenskap med Herren Jesus, då vill jag råda dig att så fort som möjligt se till att få det rätt ställt med honom. Vi vet som sagt inte vad framtiden för med sig, men det ser inte bra ut. Det vi ser just nu är en massa blinda ledare som sitter på en hel hop kruttunnor och leker med elden. Om detta slutar med annat än en enorm smäll är det bara för att Guds nåd, barmhärtighet och tålamod visar sig vara så mycket större än vår galenskap.     

42 kommentarer:

  1. Tack Kristian ! Det var ett bra inlägg och jag håller helt med trots att jag gjort mig skyldig till en "vulgär" kommentar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Vi har en Gud som sig förbarmar och skänker nåd åt vem Han vill" !

      Radera
    2. Anonym 22:09. Det är förstås fråga om en högst subjektiv bedömning (huruvida en kommentar är vulgär eller inte), men jag vill hävda att det är viktigt att försöka vara så kärleksfull som möjligt i alla lägen. Därav min kommentar på den andra tråden... Inget illa ment, förstås!

      Radera
    3. Som söner och döttrar till den Allsmäktige Gud och Fadern i en så förmodat internationell eller efterinternstionell världsmissionskunnig och lutherskt historiskt bevandrad ' missionfest' mitt i den antikristiska tiden med så många vittnesbörd ur skriften borde ni och framförallt du Kristian inte ha oroat er för kärnvapenkrig. Eller är ni rädda att mera hetlevrade missionsvänner i frikyrkornas lössläppta munviga hjärtlösa profeters utsagor skall gå efter deras maskinhuvud när alla inte böjer sig för sådant skräp som de snappat upp i sin pre och postamerikanska amerikanska tillvaro och ändå alltid kommer med maskinellt fantasifullt v" vetenskapsteknologiskt underbyggda profetutsagor Men aldrig och inte lyckats utan idel nya profetior av frikyrkoprofeter vars offenlighets musikrocksskallande instrumentgnidande lika gräshoppor i sin allt större falska extatiska salihetsfestersfesters ledare som liksom skriker efter kärnvapenkrig när deras mångdopslära inte accepteras och de ändå börjat lyssna till vad biskopen i finland meddelade sina endopsvänner på 1920talet. Då vill de ge sen av att vara folkkyrkans gamla församlingar ändå trogna och sätter igång ssina självhelighetspredikningar helt lössryckta från JESU Kristi Allmänneliga Kärlek i blodet efter Skriften
      . Ulrik torsten nils som inför samboende houtskärs medelålders par yttrade ordet " tau" det hebreiska ordet för t och Korset. De frågade aldrig av mig vad jag menat Men de gick till sina sjömanskompisar som visste att tau på sjömansspråk är ett rep. Och De drog då slutsatsen att prästen som uppmanat samboende till äktenskap hade menat att de skall gå och hänga sig. Så fungerar ett dåligt eller fräckt samvete som inte vill fråga prästen så länge Han är kvar på orten. VAD menade du egentligen. Jag menade att de om de velat fråga skulle ha fått den undervisningen att tau är det hebreiska ordet för korset som ger mod att följa Jesus in i ett äkta av lag och rätt och kyrklighet godkänt äktenskap mellan man och kvinna. Ty Jesus dog oxå för att vi skulle våga lyda även om vi vore fattiga som de kyrkråttor som nu lämnat det lutherska spökskeppet evl.fi roderlöst mitt i folkströmmarna

      Radera
  2. Har ni inga trådar till Kreml? Har ni prövat diskutera med Putin, Kirill, Medvedev mfl?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:48. Nu förstår jag inte riktigt vad du avser, men jag kan försäkra dig om att åtminstone jag inte har några sådana kontakter. Däremot har jag faktiskt fri och öppen kontakt till himmelens och jordens skapare (Joh. 16:23 ff). Och det smäller nog bra mycket högre!

      Radera
  3. Eftersom debatten var livlig i samband med OS. Har ni några kontakter till Inernationella Olympiska kommitte' n ? Någon kunde kanske försöka få in psykiskt sjuka i en medicinkategori i ' paraolympiska' spelen. Ty de flesta psykmedicinerade är ju invalidförklarade i många hemländer och kan ju sällan hävda sig sedan diagnos och medicinering hindrat deras utveckling bland normala människor som eventuellt velat vara idrottare. Jag antar att detta vore höjden av utmaning för kontrollen av intagen medicin förväntad medicinhalt i blodet för att anses vara tillräckligt medicinerad och diagnosticerad för att få delta.
    Vad jag menar är ju att olympiska rörelsen som inte vill krig kanske kan kontaktas då om man bara skall kritisera västländerna för tävlingslusta som lämnar många spår i oss av naturen avundsamma och äregiriga människor. Skrivet av ulrik idag

    SvaraRadera
  4. Kristian. De flesta har ingen exitplan annat än att de knappt fattar att de är i Guds vård och så öppnar Han sin famn och håller en vid liv tills man fullbordat " loppet" mitt i svår och villsam tid. Där man velat tala sanning sedan man anat vad tvånget att lyssna till pratet om att den som tiger samtycker. Sedan man hindrats att tala vara och avstå på grund av det som Arndt redan på 1600 talet kallade antikristi tyranni. Och nu när kyrkorna många ggr är avslöjade att de löper med tidsandan så kanske man är lyckligast att inte tala om plan då det är fråga om Guds Allmakts tilltal och allt svårare tider. Därför tycker jag att vi inte skall lägga all vår tid att få in plantal i bloggosfären se där igen ett gammalt " nyord" förrän man visste allt om ordet plan så jag planar ut en stund och överlåter var människa ååt Tryggheten i Ordets Grund i Jesu Kristi Gud och Faderns Andeliga vård. Sedan får man höra att man är hård. Jo vi in int

    SvaraRadera
  5. "Den som har följt denna blogg under en längre tid har förstås läst att jag har varnat för att detta kommer att leda till någon form av dom, men jag kunde inte ens i min vildaste fantasi tro att detta straff skulle komma i denna form."

    Nu är jag uppriktigt nyfiken. Ni som tror att Gud sänder straff och dom för det ena eller det andra. Hur funkar det, hur avgör man/ni vad som är Guds straff och vad som inte är det? Vilken metod används? Pol Pots förföljelse av sitt folk, flera miljoner dog, var det Guds straff och för vad i så fall? Krakataus utbrott? Estonias eller Titanics förlisning? Lågt pris på minkskinn eller fågelinfluens, är det Herren Herrens sätt att näpsa bloggaren? Ja listan kan göras oändligt lång. När ni samlas till ett möte så är det nån predikant som avgör straffheten eller klarnar det vartefter det vevas i kaffekopparna? Vad är ett straff för vad och när? Kan ålänningarna straffas idag lite retroaktivt för att nån där runkade för mycket på 50-talet? Vad är det som får mätaren att stiga?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09:13. "Ni som tror att Gud sänder straff och dom för det ena eller det andra."

      Det fungerar inte så. I sin godhet och nåd beskyddar och bevarar Gud oss från det onda vi människor ställer till med som ett resultat av syndafallet. (Vilket skulle vara det naturliga tillståndet.) Men om vi vänder oss mot honom och tackar nej till hans beskydd kan han säga "Ske er vilja!" och så dra bort sin beskyddande hand.

      Radera
    2. Så om människor trodde stenhårt på Gud enligt din uppfattning så skulle inget ont ske? Eller skulle bara vissa saker ske? Vilka i såna fall? Jordbävningar, vulkanutbrott, malaria, smittkoppor, hjärnproppar, stormar osv? Min uppfattning är att dessa har utgjort relativt jämna plågor sedan mycket långt tillbaka. Eller är det bara vissa plågor som är straff, typ hemorojder för att man latat sig för mycket?

      Radera
    3. Anonym 16:48. Nej, det sade jag inte. Vi lever fortfarande i en av synden präglad värld. Men jag tror nog att vi skulle klara oss undan mycket ont (sådant vi själva förorsakar) om alla försökte leva i enlighet med Guds vilja. Hur mycket av annat ont, typ jordbävningar, stormar och annat elände vi skulle bli beskyddade från ifall Gud inte i samma utsträckning skulle behöva använda lidandesmegafonen för att väcka oss är förstås omöjligt att säga.

      Radera
  6. "Jag vet förstås inte vad denna blindhet beror på, men den vishet vi människor kan få del av genom läsande av Guds ord kan eventuellt låta oss förstå att det inte till någon liten del handlar om en blindhet som kommer av att vi har förkastat Gud, hans vilja och av ett undertryckande av sanningen och det att vi har struntat i kunskapen om Herren Gud. "

    Nu är det ju så att de krigsförande länderna i de konflikterna som jag antar att du hänvisar till, är ledda av religiösa ledare. Otrodoxa kyrkan är stor anhängare av den ryska invasionen, konflikten i mellanöstern är mellan Hamas ( både sunni och shia muslimer ), Hizbollah ( shia muslimer ), Turkiet ( sunni muslimer ), Syrien ( Al assad är Alawit ), Israel ( leds av den sionistiska vingen ), USA ( det står in God we trust på deras sedlar ). Menar du att ingen av dessa kan läsa Guds ord ? Påminner ännu dig att för muslimer är Allah lika mycket Gud som den Gud du tror på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:14. "Nu är det ju så att de krigsförande länderna i de konflikterna som jag antar att du hänvisar till, är ledda av religiösa ledare."

      Där har du nog delvis fel. Varken Putin eller Zelenskyi är någon "religiös ledare". De är politiskt valda ledare (om än ingen av dem, just nu, är demokratiskt vald i strikt mening). Iran leds av en religiös ledare, det är sant. Hur det ligger till med Hizbollah och Hamas kan jag inte uttala mig om - alltså om huruvida deras ledare också har en religiös position. Natanjahu har det inte i Israel.

      "Menar du att ingen av dessa kan läsa Guds ord."

      Guds ord finns där och kan läsas fritt av alla. Så det är inget problem. Problemet är att verkligen ta upp Bibeln och läsa den - och att läsa den på rätt sätt.

      "Påminner ännu dig att för muslimer är Allah lika mycket Gud som den Gud du tror på."

      De tror att han är det. Men det spelar förstås ingen roll. Att tro på en falsk gud är bara att lura sig själv.

      Radera
    2. Så du menar att de dryga fem miljarder människor som inte är krista är lögnare ? Eller att ifall de skulle konvertera till kristendom, så skulle allt vara frid och fröjd ? Man skall vara försiktig med att se sin egen gud vara "överlägsen" andras. Om inte annat så börjar det föra tankarna till varför kristna har förföljt judar sedan romarrikets tider och vilka konsekvenserna har fått och fortfarande är.

      Radera
    3. Anonym 11:33. Inte nödvändigtvis. Men det jag sade var att alla som tror på en icke-existerande gud har blivit lurade. Att drabbas av lögnen och att ljuga är inte samma sak, även om de ofta förstås går hand i hand.

      Radera
  7. Man måste ha en helt annorlunda syn på omvärlden om man inbillar sig att Macron, Scholz och Stoltenberg bland andra sitter och läser dagstidningar och kommentarer, struntar i alla rådgivare (som också läser kommentarer) och gör sina beslut baserat på dessa. För att inte tala om Zelenskyj.
    I så fall borde ju Putin också läsa media och kommentarer, och bli varse om att han skulle sluta med folkmordet.

    Men som alltid: varför skulle man inte skylla allt på media och bögarna precis varje gång det finns en smal vriden åsnebrygga?

    SvaraRadera
    Svar
    1. I denna tråd finns intet om bögar och media. Fakta? Hittills

      Radera
    2. Förvirringslobbyn. Den där kommentaren är fullständigt obegriplig. Vad menar du riktigt? Uppenbarligen har du, i din bubbla, någon konstig idé om vad jag anser som du tycker dig behöva bemöta. Men nu ska jag lära dig en sak! För att kunna bemöta någons åsikter behöver man först förstå dessa. Ja, eller rättare sagt: Först behöver man FÖRSÖKA förstå. Om inte blir det man skriver bara smörja. Din kommentar ovan är ett mycket bra exempel på detta.

      Radera
    3. Anonym, men ursäkta, denna gång var det samkönade äktenskap.

      Kristian, i ditt inlägg skriver du:
      "Vi kom också in på medias totala enkelspårighet och den rent av aggressiva hållningen mot allt och alla som försöker göra ens någon liten trevare efter fred."

      De som har mandat att sluta fred, eller aktivt påverka, är nämnda ledare i olika länder, eller hur? Du påstår att media skulle aggressivt motverka dessa försök, precis som om de med mandat skulle påverkas av det som media skriver. Men du får gärna påvisa hur media skulle påverka dem, som har mandat att göra något för freden.

      Radera
    4. Förvirringslobbyn. Ok, nu förstår jag vad du menar. Media påverkar alla, också de som har makt. Men i deras fall går givetvis påverkan i båda riktningarna.

      Radera
    5. Skulle Zelenskyj sitta och läsa morgontidningen, bläddra kommentarer på online-versionen, och överväga baserat på det hur han ska svara på Putins "fredsförhandlingsförslag"? Nå, lyckligtvis får var och en tro precis på vad som helst.

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Du visar gång på gång att du lever helt i en egen bubbla. Läser du överhuvudtaget alls vad andra skriver?

      Radera
    7. Var finns alla de tidningarna som Zelenskyj borde läsa om att fredsförhandlingar bör inledas så fort som möjligt? Pravda kanske?

      Ledare leds inte av tidningar, de är i så fall inte ledare. Orpo är kanske Finlands främste icke-ledare, som leds av sin fru och skickar presidenten till en Europa-konferens.

      Radera
    8. "Ledare leds inte av tidningar,de är i så fall inte ledare".Däremot leds chefer av tidningarnas ägare som är det mest synliga sättet för oss vanligt folk att notera i det vardagliga livet.Chefer finns det i väst till lust och leda medan ledaren (ledarna) saknas fullständigt!

      Radera
    9. Anonym, du verkar vara överens om att Zelenskyj inte baserar sitt ledarskap på någon tidning. Men den ryska propagandan om hur man ska undvika riktig media har verkligen fångat din uppmärksamhet.

      Radera
    10. Korrekt uppfattat faktalobby.z som chef får sina order direkt av tidningarnas ägare utan någon mellanhand via tidningsspalterna.

      Radera
    11. Vilket vore syftet i denna hisnande teori? Vad tänker du att en tidningsägare skulle hoppas uppnå med att i hemlighet tvinga Zelenskyj att inte sluta kriga? Vad har en sådan tidningsägare för hake på Zelenskyj för att få honom att lyda?

      Jag tror inte en sekund på detta, men vore väldigt underhållande att få höra vad du tror.

      Radera
    12. Faktalobby:tror faktiskt att någon kunde sälja dig utan att du märkte någonting!

      Radera
    13. Istället för att utveckla din teori om att tidningsägare står över Zelenskyj, så väljer du att prata om mig, för att du märkte väl att du har inga argument som kunde sättas emot mina.

      Radera
    14. Min komm.12:31 antyder orsaken;lika lite som västs msm´s ägare kommer fram i msm lika lite kan du läsa i samma msm att du blivit såld.Du känner väl annars till liknelsen:om man spiller vatten på gåsen?

      Radera
    15. Med det du säger, intygar du att det finns inga som helst bevis, utan allt är bara skrönor som har valt att tro på.

      Radera
    16. Faktalobby gå in på peterkrabbe.wordpress.com "Har vi lärt oss nu?"så kanske din förståelse för vem som de facto styr,i västvärlden,ökar.

      Radera
    17. Vem som helst får skriva vad som helst som de inbillar sig om, och det är enkelt, prova själv. Nån skrev om att jorden är platt, och en massa valde att gå på den fantasin. Krabbe har inga referenser, och då faller hans skriverier i kategorin fiktion/kåseri. Låt oss se vad han skriver om Frimurarna. Först skriver han att de kännetecknas av hemlighetsmakeriet, och sedan fortsätter en bergsäker utläggning om dem och vad de gjort sedan Gustaf III. Men det är ju väldigt lätt att hitta på konstiga saker om nånting som är hemligt, eller hur? Mycket svårare om Frimurarna hade varit öppna med sina traditioner. Så hur kan Krabbe veta nånting överhuvudtaget om nånting han skriver hemligt? Jonä, smörja på smörja, inget man behöver sätta en sekund på att läsa.

      Radera
    18. Faktalobby:Du skulle banne mig ta dig en giftspruta blott dina referenser säger att det är nyttigt!

      Radera
    19. Ojoj vilket järngrepp propagandamedia-lögnmedia fått om dig,Faktalobby.Tala om lyckad hjärntvätt från deras sida!

      Radera
  8. Kristian, så kan man naturligtvis
    se det som fundamentalist!

    Jfr Einstein: " For me the word
    God is nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection
    of honourable but still rather primitive legends"...

    Einstein betecknade sig väl dock ofta ej som ateist utan deist.

    Hans Gud var Spinozas Gud som uppenbarar sig i ett harmoniskt universum.

    Uppenbarligen kan då Bibeln tolkas på olika sätt.

    Reflekterare

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Reflekterare". Tack för din kommentar! Ja, så såg Einstein kanske på saken. Och det harmoniska/fininställda universum vittnar onekligen om Gud. Men i skapelsen ser vi dock, som någon sade (var det också Einstein?), bara Gud på ryggen. Vill vi ha korrekt och mer detaljerad information om hans vilja behöver vi läsa Bibeln.

      Radera
    2. Citatet finns i ett handskrivet
      brev som Einstein skrev till en viss Eric Gutkind år 1954 allrså
      året före sin död.

      Det auktionerades bort i
      London år 2008.

      Reflekterare

      Radera
    3. "Rreflekterare". Och citatet om att se Gud på ryggen går tillbaka på Linné.

      Radera