måndag 8 juli 2024

Stor lättnad?

Reaktionerna i Europa efter gårdagens val i Frankrike kan väl närmast beskrivas som en lättnadens suck. Europas extremliberala ledarskap uttalar sig över hela linjen i liknande tonarter: "Högerextremismen" stoppades! 

Priset för detta kan emellertid komma att visa sig vara oerhört högt. I stället för ett fortsatt mandat för den, trots allt, någotsånär moderata mittenregeringen gav det franska folket (i sin av framför allt media orkestrerade rädsla för högern) i stället makten åt en koalition bestående av t.ex. kommunister och grönvänstern. Det att extremvänstern blev största parti är säkerligen inte alls bättre än att högern skulle ha blivit det.  

Det vi med säkerhet kan säga efter detta valresultat är att Frankrike, och därmed Europa, går en osäker framtid till mötes. 

--- 

En annan reflektion man kan göra efter detta val är - igen - hur oerhört stor makt media har. Efter den första valomgången blåste media i den stora varnignstrumpeten, och i detta ledde till sagda valresultat. Detta är också något som borde ringa i alla varningsklockor. Men tyvärr gör det inte det.

5 kommentarer:

  1. Så om högern/ytterhögern skulle ha vunnit så skulle framtiden vara mer säker (eller mindre osäker). Tror inte det. Le Pennarna ska hållas långt från makten. Värre opportunister o populister får man leta efter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:18. Det skrev jag inte. Men jag reagerar på att många drar en lättnadens suck när ett förbund bestående av kommunister och andra extrema element vann valet.

      Radera
    2. Där är vi tyvärr idag.Få fattar t.ex.att bryssel är en borg för kommunismen.sovjetunionen upphörde-bryssel fortsatte.Borde gå upp för envar mtp.detalstyrningen som kommer därifrån.Ifall någon självständig tankeverksamhet existerar hos de som strävar efter att slippa innanför väggarna till denna diktaturens,totalitarismens,tyrannismens högborg borde de inse detta och ifall de inte stöder ifrågavarande ideologi säga nej.Oftast vinner dock begäret efter egen vinning,ära,piedestal på mentalt svaga wannabees.

      Radera
  2. En annan sak att reflektera över är nyheten att finländare och svenskar är mest ( miljö) klimatupplysta. Det beror nog på tv och radionyheternas starka grepp om befolkningen i bägge länder efter andra världskriget och de sekulära kunskapsspäckade generationerna som bedrivit" folkupplysning." Utan hänvisningar till skriften.
    " Sekulär sekulär vad säger pär; jo du skall inte supa. Men ändå sitter supgängen runt i städerna och våldsgängen som kör runt går på piridroger tar tillfället i akt medan knappt lestadianska stormöten mera förmanar vilken avgudadyrkan som festivalerna är då de själv är beroende av samma infrakanaler som Yle contra thorgängen säger okunnig ulrik

    SvaraRadera
  3. Nå, nå. Kristian. Inte fick extremvänstern någon absolut majoritet så det blir en helt vanlig demonikratisk koalition igen. Sluta med politiken Kristian ty du förför mig opolitiska kristne att ta itu med onödiga saker ty Min uppgift är att säga: Bibeln är zäFakta,faktisk historia och de kristna är spridda skingrade och stridande i alla möjliga kyrkor samfund denominationer och som enskilda vittnesbärare runtom i världen förhoppningsvis redo till att predika bättring och syndernas förlåtelses evangelium. Att kunskapen om detta är starkare hos dem som haft regelbundet Gudstjänstlibv och Vandrat i Ande och Sanning är ett faktum och du är priviligerad med stor kunskap som du förfuskar genom politiska och mediala tankegångar som en vanlig arbetande kristen med tryggt vittnesbörd lugnt kan lämna därhän: förutom att vara beredd att dö närsomhelst ty här i välfärdeuropa tror folk att de kan leva alla till minst åttio bara de får lite reservdelar stulna ur andras kroppa nu och då. Så gör man styggelse och fördärvar vanliga sätt att äta och dricka på grund av att man inte tänkt på detta med Herrens Heliga Nattvard enligt skriften och därför blivit svaga och sjukloga och döende . De avsidestagna har sin nattvarsmd i Herren sedan den jordiska Gudstjänsten blivit sekulär eller sekteristisk skriver zulrik

    SvaraRadera