lördag 31 augusti 2024

Regnbågsfascismen i funktion

Debatten kring årets Kyrkhelg blir allt mer bisarr. Den senaste som valt att torgföra sin ilska mot evenemanget är idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist (SFP) som, likt flera av medias representanter som tyckt att de behövt ta del i drevet, visar upp en total okunskap om vad kyrkhelgsprogrammet egentligen handlar om. I en artikel under rubriken "Omvändelseförsök borde förbjudas" redogör Svenska Yle för Bergqvists märkliga funderingar.

Som tidigare har konstaterats handlar detta verkligen inte om något "omvändelseförsök" - lika lite som t.ex. ett hbtq-vänlig personporträtt i någon av våra dagstidningar gör det. Det handlar helt enkelt om ett personligt vittnesbörd. Det handlar om en människa som valt en annorlunda väg än de flesta idag och som berättar om detta sitt val. 

Det som är anmärkningsvärt här - och som i allra högsta grad borde vara kontroversiellt - är det som sker bakom det som synes ske i detta medieorkestrerade drev. Media, och nu också en minister och ett regeringsparti, försöker med hjälp av framför allt medias makt tysta en röst och en åsikt som avviker från dagens mainstreamåsikt. Det vill säga: Inskränka yttrandefriheten. 

Detta sker alltså med hjälp av medias makt och med hjälp av falska argument och påstådd omsorg om tänkta hbt-personer som eventuellt kan komma att åhöra vittnesbördet i fråga. 

Detta borde alla reagera kraftigt på. Men tyvärr är reaktionerna på medias fascistoida tendenser här synnerligen lama. Närmast obefintliga. Men åtminstone här kan du få läsa det: Här ser vi, i praktiken, hbtq-ideologins tillskyndares allt mer totalitära och fascistoida drag. Tysta oliktänkarna! Bort med dem!

---

Igår nåddes vi av nyheten att Kyrkans Ungdom, en av arrangörerna för Kyrkhelgen, inte längre vågar stå för det bibliska vittnesbördet och för verklig mångfald. Detta var kanske inte oväntat, men det oaktat är det tragiskt att se hur lätt det tycks vara att falla till föga för världens sätt att tänka och medias (och vissa politikers) påtryckningar. Jag ids inte säga desto mer om detta avfall, men jag konstaterar att det som sägs i de nyhetsartiklar som talar om denna sak kommer synnerligen nära det jag tidigare har kallat "kvarnstensteologi".   

Det som däremot kan påtalas är det tydliga rovdjursbeteende som speciellt Svenska Yles artikel om Kyrkhelgen uppvisade. Likt en hop rovlystna vargar som identifierar och slår till mot hjordens svagaste lyfte Svenska Yle fram (endast) två av Kyrkhelgens arrangörer. Detta givetvis i akt och mening att få dessa två att falla ur ledet och så bli vargarnas rov. 

Så uppmaningen jag gav tidigare är allt viktigare: Du som värnar om sanningen och om Kyrkhelgen: Be för arrangörerna! Speciellt för de personer som har hamnat att klä skott för medias brutala drev. De behöver all förbön de kan få just nu.

43 kommentarer:

  1. Acclererande steg mot totalitarism och tyranni i väst.Världen hade haft en att tacka,regenten för ryssland på den tiden,för så mycket ifall han hade kuvat en viss folkgrupp i sin linda förrän de spreds över världen och konsoliderade sig med 2parter med många gemensamma intressen.

    SvaraRadera
  2. Intressant att du använder ordet fascism då just fascisterna som kännt vill utrota de homosexuella. När du nu beskyller median för fascism för att de ifrågasätter kyrkomötets talare, så måste du minnas att även om hela 64 % av befolkningen hör till den evl lutherska kyrkan, så är det bara 25 % som tror att det finns en gud. Därmed talar median med majoritetens röster. En väldigt stor del som hör till kyrkan vill att samkönadr äktenskap skall tillåtas och det måste ni bara acceptera. Jag har fortfarande aldrig på denna blogg sett ett ända vettigt argument för varför ni inte accepterar att stena folk till döds trots att man skall, enligt er följa bibelns ord. Ibland talar du kristian om att tolka den. Då undrar jag varför din tolkning då inte godkänner att stena folk till döds? Det är ju visserligen olagligt, men homosexualitet är lagligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Var i Nya Testamentet står det att man ska stena folk till döds?

      Radera
    2. Ingenstans. Det står i gamla testamentet, femte mosebok. Räknar ni inte det som en del av bibeln ?

      Radera
    3. Anonym 31 augusti 2024 kl. 18:22, du glömde att berätta en sak, det som Jesus gjorde !, "Han fullborde vad vi borde "

      Radera
    4. Sorry, glömde det. Fruktansvärd läsning. Skulle aldrig låta någo barn läsa det.

      Radera
    5. Anonym. Vi lever nu i det nya förbundets tid. De lagar som gällde det gamla förbundets folk gäller inte längre oss.

      Radera
    6. Anonym 22:42 Var står det att de gamla lagarna inte gäller? Både Jesus och Paulus var judar (Paulus dessutom farise) och de följde lagarna. Paulus tolkade sin bibel samt Jesus roll så att hedningarna som följde Israels Gud inte behövde omskärelse eller följa matlagarna. Judar skulle däremot följa lagen. Däremot så har judar i alla tider tolkat sina lagar och dessa har i praktiken ändrats samt att det alltid förekommit inbördes variation (jfr sadducéerna). Det finns hundratals lagar i GT med olika påföljder. Vi vet dock inget om hur, eller ens om, man följt dessa straffskalor. Det finns många anledningar att tro att man inte följt bestraffningarna. Judendomen är generellt sett liberal i jämförelse med österbottniska väckelserörelser.

      Radera
    7. Matteus 5:17-18: Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna. Jag har inte kommit för att upphäva utan för att fullborda. Amen säger jag er: Innan himmel och jord förgår, skall inte en enda bokstav, inte en prick i lagen förgå, förrän allt har skett.

      Radera
    8. Tack, Jan, för detta härliga citat! Det säger precis allt som behöver sägas i denna diskussion. Lagen dömer oss alla till döden, men Jesus fullgjorde lagen när han lät dess dom drabba honom. Därför går vi fria från lagens dom när vi i dopet och tron är förenade med honom.

      Radera
    9. Anonym 17:14. "Intressant att du använder ordet fascism då just fascisterna som kännt vill utrota de homosexuella."

      Det var då det. Det fundamentala inom alla former av fascism är totalitarismen, likriktningen och förtrycket av alla former av frihet. Alltså precis det vi ser idag.

      "Därmed talar median med majoritetens röster. "

      Det är säkert sant. Men media har varit instrumentell i att pressa fram denna majoritet - något vi inte heller ska glömma. Dessutom har detta med minoritet och majoritet inget med detta att göra. I ett fritt samhälle tillåts även minoriteter torgföra sina åsikter.

      "En väldigt stor del som hör till kyrkan vill att samkönadr äktenskap skall tillåtas och det måste ni bara acceptera."

      Vår kyrkas kyrkoordning säger att all lära ska prövas mot Guds ord, Bibeln. Således kan vår kyrka inte godkänna samkönade äktenskap eftersom Bibeln är klar och tydlig med att äktenskapet är ett förbund mellan en man och en kvinna. Detta i teorin, alltså. Men vi behöver aldrig, som du påstår, acceptera samkönade äktenskap.

      "Jag har fortfarande aldrig på denna blogg sett ett ända vettigt argument för varför ni inte accepterar att stena folk till döds trots att man skall, enligt er följa bibelns ord."

      Då måste jag nog säga att du har läst väldigt slarvigt. Eller kanske du inte har sett det för att du inte vill att det ska finnas? Ofta är det så med bibel- och kristendomskritiker att de så gärna håller fast vid sin kritik att de vägrar se att den inte håller.

      "Ibland talar du kristian om att tolka den. Då undrar jag varför din tolkning då inte godkänner att stena folk till döds?"

      Där har du fel. Jag talar inte om att tolka Bibeln. Jag talar om att vi ska försöka förstå vad Gud vill säga oss genom Bibeln. Och det är två helt skilda saker. Och om, och när, man läser Bibeln kan vi se att Jesus har fullgjort lagen i vårt ställe och att han dessutom tog straffet för vår lagöverträdelse på sig. Därför behöver vi inte längre stena några lagöverträdare. Tack och lov för det!

      Radera
    10. Anonym. De som förkastar/ inte vill zTRO och lyda JESU ZKRISTI ORD OCH FÖRSONING kommer att uppleva följderna av all sin synd och otro i helvetet.
      Hans Ord, de som han har talat i Nya Testamentet , och endels genom profetisk Guds Ande i nyaförbundets tid kommer att döma och har då dömt endel till helvetet bort från Guds omsorg och närhet.
      Där kommer de att känna t ex stening och förbränningssmärta i all evighet i en ånger som är försen.
      Vakna upp vi i Kristi kyrka till ånger bön om nåd och Tro synderna förlåtna och Red upp de brott och synder och lögner som den helige Ande då manar er att bekänna och utreda sökande försoning med nästan och dem som bedragits av vårt försagda eller medvetna lögnaktiga tigande.
      Man snärjer oss varje dag och vill vi rädda någon eller något måste vi ha sanning i hjärtegrunden, inte bara hålla med om att Guds Ord är sant utan oxå sträva efter sanning i vår vandel fast djävulen satan och antikristerna genast då vill ljuga förföra kränka och om möjligt döda eller tysta oss. Vad de som dött och uppstått från döden som kristna gör skall vara detsamma. Om de har offrat människor och bröder och ssytrar till lögn för att komma undan ansvaret för det timliga bör de tänka om.
      Jag var själv avliden som sextonåring Men fick liv igen och då Ville jag inte vittna i världslig tingsrätt.
      Och när jag kom till Guds tingsrätt i kyrka och bönehus så krävde Han i början ingenting av det våldtagna och våldtagna och tidigare våldsamma förvillade människobarnet utan jag har långsamt fått mogna i och till kristi och mitt livs vittnesbörd. Amen Amen Amen säger skrivaren Ulrik

      Radera
  3. Denne Ray Baker har självfallet
    rätt att i detta sammanhang
    berätta om sitt vägval.
    Av allt att döma har han ej undergått
    omvändelseterapi som media eventuellt vill påskina.

    Så vad är ideen bakom hans kommande framträdande under denna kyrkhelg?

    Eventuellt är hans budskap
    det att det är helt möjligt att undertrycka homosexuella känslor och ändå leva lyckligt i ett äktenskap
    med en kvinna.

    Kanske menar han att folk nuförtiden alltför lätt ger efter för dylika känslor
    i jämförelse med hur det varr förr.

    Vi förutsätter nu att normalt är människan både heterosexuellt
    och homosexuellt påverkbar.

    I det här sammanhanget borde ju även frun vara med och berätta om hur nöjd
    hon är och att hon inte har någon anledning att vara missnöjd.

    Det skulle ge extra tyngd åt Bakers vittnesmål.

    Bloggläsare

    SvaraRadera
  4. "handlar detta verkligen inte om något "omvändelseförsök"

    Vad handlar det om, i så fall? Underhållning? Allt som nånsin bjuds ut, oberoende vad det är för sorts religiös tillställning, är för en likriktning, man ska hålla med eller hålla sig borta. Eller håller dessa frikyrkliga tillställningarna på att konkurrera med Sexpo?

    "med hjälp av framför allt medias makt tysta en röst"

    Hur tycker du denna nedtystning ha lyckats? På vilket sätt, helt konkret, har någon nånstans försökt få Baker att dra sig ur? Har någon kontaktat honom? Hotat? Försökt med polisiär makt göra nånting åt saken? Nej, men igen ser Kristian en möjlighet att beskylla media för allt. Dumma media. Dumma journalister.

    "allt mer totalitära och fascistoida drag. Tysta oliktänkarna! Bort med dem!"

    Ju mindre religiösa sammanslutningar, desto lättare är det att kontrollera oliktänkare. Bloggen är ju ett exempel på verktyg, skribenten klarar inte av motsägelser, finns ingen tolerans, alla ska tycka lika. Kristian blir ju bara sinnad då Yle raderar hans försök att pådyvla sina konstigheter i form av kommentarer. Ytterligheten på hur vridet och sjukt små grupper kan bli, är Knutby-pastorn. Pingstförsamlingen i en liten håla i Sverige, där predikanten och en gift kvinna har likriktat församlingen helt och hållet. Allt kretsar kring sex där också, predikanten och kvinnan vill ha sex med fritt valda personer, och skapar en biblisk sanning om att kvinnan blir Guds sexuella ställföreträdare. Det måste församlingsmedlemmarna gå med på att tro på, tragiskt nog, slutar det med ett dubbelmord. Fascister hittar vi i annorstädes än i media.

    " falla till föga för världens sätt att tänka"

    Du skyller ständigt på att media påverkar, sätter tapto, men nu avslöjar du att det är hela omvärlden, utanför din bubbla, som tänker annorlunda. Är du nu helt säker på hur du vill ha det? "Jamen media har påverkat hela världen redan", får vi säkert höra, och det vore ju ett mästerverk i att synkronisera medians påverkan, och dessutom lyckas så komplett påverka alla åsikter.

    Ännu väntar jag på ett ställe där jag kan läsa om hur Jesus uppmanade sina lärjungar att jaga upp vissa minoriteter, sätta dem i skampåle tills de förändrar sig. Finns det inte en enda bibelkunnig som kunde hjälpa mig här? Finns det inte en enda som känner till bibeln tillräckligt bra?

    Eller struntar ni i bibeln eftersom det känns så bra att hata bögar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Faktalobby: håller med om din analys. Du efterfrågar ett bibelställe och det finns kanske inget exakt sådant. Däremot fanns det på Jesu tid regler kring olika religiösa och värdsliga ting. Så var man jude och med i en synagoga så var det tänkt att man följde dessa regler. Paulus (då han hette Saulus) var troligen satt att valla in Jesusgänget med olika reprimander, för att bringa dem tillbaka. Våld var besparat som sista utväg. Troligen samma typ av reprimander han själv fick uthärda då han börjat missionera åven om romarna tog hans liv. Men detta betyder absolut inte att det inte skulle ha varit högt till tak. Det förväntades att du hade en åsikt och att du argumenterade för den och motiverade den. På Jesu tid fanns två inriktningar efter tidigare rabbinerna Shammai och Hillel och man kan se att Jesus mest följde den Hillelska skolan.

      Radera
    2. Faktalobby. Ursäkta att jag säger det, men håller du på att bli komplett galen i ditt hat?

      Radera
    3. Anonym 11:00. Det är svårt att inte hålla med dig. jag tänkte börja besvara hans utdunstningar, men jag insåg att det inte lönar sig att ens försöka. Så galna har de blivit.

      Radera
    4. Kristian: gasligthing i högform igen....

      Radera
    5. Anonym 09:44. Nej. Jag bara konstaterar faktum.

      Radera
    6. Kristian, "utdunstningarna" är frågor över dina utläggningar. Du klarar inte av att konfronteras av vad du själv skriver, utan gör det enda du kan: ad hominem. Du påstår att det är inte omvändelseförsök, jag frågar vad det är i så fall, och du kallar det för galna. Är det dina egna utläggningar som är galna?

      Du påstår att Baker tystats, jag frågade hur. Är det också en galen fråga? Eller är det ditt påstående som är galet? Slingra dig nu bara, men det enda jag frågar, är vad det du skrivit grundar sig på. Om du inte kan besvara nånting så elementärt om en diskussion du själv startat, håller du nog på med fel saker.

      Kristians flejmande har bränt upp all gas, det har ju ingen verkan längre. Mer uppseendeväckande vore det den första gången han faktiskt skulle besvara en fråga.

      Anonym 09:47
      Det är mycket som är "troligen", och knappast nånting som är absolut och bokstavlig sanning hugget i sten.

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Vänligen läs vad jag skriver så behöver du inte göra bort dig gång på gång. Jag har t.ex. inte skrivit att Baker har "tystats". Jag skriver att det som pågår är att man "försöker med hjälp av framför allt medias makt tysta en röst och en åsikt som avviker från dagens mainstreamåsikt"

      Du ska inte beskylla mig för att dra mig ur diskussionen/vägra besvara frågor. Jag väljer, som så många gånger förr, att inte bekräfta dig och dina förvirrade tolkningar genom att svara på frågor som leder diskussionen in på avvägar. Se och förstå skillnaden!

      Radera
    8. Jamen visst, bokstavligen har du ju inte sagt så. Hur tycker du försöket att tysta Baker har lyckats? Eller anser du att specifikt i de fall då man ska skriva något som sätter sig emot din anti-hbtq-agenda, borde medias tryckfrihet begränsas i de fall? Borde inte media få skriva om Baker?

      Då du säger att "världens sätt att tänka", hur kan du ärligt hävda i fortsättningen att allt är medias fel, då media i själva verket återger allmänhetens, hela världens sätt att tänka?

      Är det också så, att hela världen är fascister? Eller vem menar du att är fascister?

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Igen en kommentar som saknar både händer och fötter.

      "Bokstavligen har du ju inte sagt så".

      Nej, det har jag ju inte. Men ändå påstår du att jag har gjort det. Varför ljuger du om vad jag har sagt?

      "Hur tycker du försöket att tysta Baker har lyckats?"

      Ännu har det inte lyckats, tack och lov. Men vad har det med saken att göra? Jag skriver att de försöker. Det att försök görs är ett faktum som inte förändras av hur försöket lyckas. Redan försöket är alldeles illa nog eftersom det går till själva grunden av yttrandefrihetsfrågan.

      "Borde inte media få skriva om Baker?"

      Givtvis får media skriva så mycket de vill om Baker. Men att ljuga om vad han kommer att säga och att försöka pressa arrangörerna att plocka bort honom från programmet är inte vad media ska syssla med.

      Radera
    10. Nej, du skrev "Tysta oliktänkarna! Bort med dem!" Inte bokstavligen samma sak, men det skulle inte heller vara ett citat. Hela ditt inlägg utgår från hur omvärldens skulle försöka tysta Baker, men ingenstans kan du förklara i vilken form, vilka åtgärder som vidtagits. Nej, allt som skrivits och sagts, är att man tar avstånd från Bakers löfte om att älska en kvinna fast han inte gör det. Ingen riktar sig till Baker, utan till alla hbtq som möjligen skulle känna sig tvingad att leva sitt liv i en lögn, som Baker.

      "Redan försöket är alldeles illa nog eftersom det går till själva grunden av yttrandefrihetsfrågan."

      Om du menar att KU eller ministern inte skulle få säga nånting, så har du rätt, då skulle deras yttrandefrihet begränsas.

      Varför skulle Baker ha bjudits in om det inte vore för att han ska prata om hbtq? Varför kallas hans programpunkt för "Varför jag inte är gay trots att jag gillar killar." om det inte är för en rekommendation? Jojo, personligt vittnesbörd. :D

      Radera
    11. Faktalobby:5.9.kl.15:29 "då media i själva verket återger allmänhetens,hela världens sätt att tänka".Kanske efter att bobarderats med msm´hjärntvätt och propaganda att tänka just efter agendan de driver mer synligt för sådana som genomskådat lögnerna och bedrägerierna och mindre om alls för de saligt sovande likt Faktalobby.Citatet förklarar Faktalobbys skriverier överlag här på bloggen.Sjukdomarna är många och flera "hittar de på"-homoseksualiteten en av dem från urminnestider!

      Radera
    12. Jo, jag skrev redan tidigare att det argumentet skulle dyka upp, och konstaterade, att nog skulle media ha haft en otrolig genomslagskraft, synkroniserad dessutom, att nå hela världen på en gång. Självklart är det BS, ute i stora världen tänker största delen av människor på att alla är lika värda, alla har rätt till sin sexualitet utan att något kålhuvud ska börja offentligt ha åsikt om andras kön.
      Du får ju tycka precis vad du vill om vad du tror om att "genomskåda lögner och bedrägerier", men lika lite som nån ska ha intresse i ditt sexliv, ska du bry dig i andras.

      Radera
    13. F...lobby kl.15:09:Och hur exakt ger jag uttryck för att bry mig i andras sexliv när jag konstaterar att homosexualitet är en sjukdom?Kan inte säga hur pass torr bakom öronen du är men gissar att du är slutresultatet av ett sunt förhållande mellan man och kvinna utan bullshiten om män som föderskor.

      Radera
    14. Anonym, eftersom du måste häva ur dig osanningar om sexualitet, är det att lägga sig i andra sexliv. Eller så är det ditt eget.

      Jag vet ju inte vilka memes du sett om män som föderskor, men roliga bilder med fyra fem ord innehåller aldrig sanningar.

      Radera
    15. Du Faktalobby kanske vet besked på denna punkt?Finns det medicin att få för sjukdomen homo?Om så inte är fallet kanske någon av dina msm-källor kan ge svaret varför så är fallet.Läkemedelsindustrin,som styrs av vem,brukar ju nog se till att den stora efterfrågan blir tillgodosedd.Det hände sig,på tiden,att någon sjuk anspelade något varvid svaret blev "jag är frisk".Som tur var,för den sjuke,räckte det med detta svar!

      Radera
    16. Trollfråga, men ingen hindrar dig att ställa såna, speciellt då du försöker ducka min fråga om ditt överdrivna intresse för andra människors sex. Det vanliga i samhället är, att ingen på gatan går och funderar hur andra människor har sex, jag själv är inte besatt av tanken om hur mina kollegor har sex, vilka deras preferenser är, om de är lesbiska eller inte. Som alla andra störningar, om man skulle ha sådana tankar, så att de orsakar hinder för det dagliga livet, då kan man få hjälp, eftersom det klassas som en sjukdom. Här kan du läsa om alla typer av psykiska störningar:
      https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/90815/URN_ISBN_978-952-245-549-9.pdf?sequence=1&isAllowed=y

      Återkom gärna ifall du råkar hitta "sjukdomen homo" i den officiella klassificeringen.

      Radera
    17. Så vilken av dessa är friskare,sundare a)man attraheras av kvinna och vice versa.b)man attraheras av man och kvinna av kvinna i sexuell bemärkelse,Faktalobby?

      Radera
    18. Anonym, om du undrar vad som inte är sunt, så är det din fråga, som förstärker ditt intresse för andra människors sex. Du har säkert ett behov av att veta hurdan sex jag utövar, eller hur? Går du också omkring i församlingen och föreställer dig vem som har oralsex?

      Radera
    19. Faktalobby det blir svårt då man inte kan hänvisa till några referenser utan på egen hand skall svara på elementära frågor.Papegojor är bra på att upprepa inlärda saker liksom datorer är snabba att räkna blott de har rätta instruktioner annars funkar det inte.Hoppas innebörden blev klar för dig vilket jag starkt betvivlar.Även ordspråket "Siitä puhe mistä puute" tycks passa utmärkt på dig!

      Radera
    20. Svara nu gärna på min fråga, är det viktigt och går du omkring och funderar på hurdana andra människor är sexuellt, eftersom du ställde en fråga om ämnet. Fortsättningsvis är det inte vanligt att fundera på sånt. Eller tycker du jag vore normal, och jag ville veta dina preferenser? Hur många känner du, som behöver veta dylikt?

      Radera
    21. Faktalobby:Att få något vettigt ur dig är nog mission impossible.Bevare mig väl från dina logiska tankegångar!

      Radera
    22. Jag funderar inte över vad andras sex är eller inte är, och följaktligen kommer jag inte att besvara din fråga och stilla din nyfikenhet.

      Det gäller också att fundera vad du frågar, eftersom frågorna avslöjar mer om dig än något annat.

      Radera
    23. Jo du borde öva läsförståelse som även andra påpekat och hoppas att din hjärna skulle ta emot övningarna.Mina frågar är nog lättfattliga och normalt tarvas inga långa funderingar vad skall svaras på blott.....

      Radera
    24. Som du borde förstå på mina kommentarer, har jag inga problem med läsförståelse. Det jag, och många andra, undrar, är vissa kristnas överdrivna intresse för andras sex. Varför behöver du veta? På vilket sätt blir du tillfredsställd över att veta hurdan sex är mellan samma kan jämfört med olika?
      Jag kan inte svara på den frågan, jag har aldrig haft sex med annat än det motsatta könet, och jag har aldrig behövt lägga mig i vad andra människor har för preferenser. Vad jag läst i bibeln, har inte Jesus lagt sig i det heller. Med denna bakgrund ser andra på dig.

      Radera
    25. Faktalobby:Begrunda 11.9.kl.18:23 ännu en gång.Fattar inte hur någon kan få detta som bevis på att jag skulle bry mig ett shit om någons privata sexliv;en allmänt formulerad fråga vad är sundare,friskare!Du fantiserar in något som saken inte alls gäller därav mitt tidigare konstaterande "siitä puhe mistä puute".

      Radera
    26. Anonym, ingen tog upp saken, innan du visade ditt intresse för andra sex. Siitä puhe, mistä puute, koskien kysyjän puutettako?

      Radera
  5. Se nu vi alla tuppkycklingar den positiva sidan av saken.
    Flera lockas att kanske gå till kyrkhelgen i allmänhet och de som kanske vill ha klarhet i tänkaren Bakers tankar går oxå dit.
    Och andra får upp ögonen för Guds Ord , Gud och Fadern och Jesus Kristus Allsmäktig Nådig Barmhärtig Tålmodig fast skriften säger; Frukten Sonen ty Hastig kan zHans vrede upptändas;Herren Herren Herren som både inger fruktan och fascination som man säger så fint på teologiska fakulteten och i religionsvetenskapen. Man skall gå dit medveten att om man söker frid med Gud så får man en annan strid som tuppkycklingarna u och k mot facklobbychicken... ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Ja, det finns säkert en sådan aspekt också. Jag tror också att detta kommer att leda till att det blir trångt i Karleby stadskyrka. Men priset vissa tvingas betala för denna "gratisreklam" är nog högt.

      Radera
    2. " Drevet går över stenar och stubbar, ormyngel hatar kristnade gubbar"

      Radera