lördag 27 juli 2024

Ja, jag rös

Igår invigdes de olympiska sommarspelen i Paris. Invigningsceremonin var annorlunda emedan den försiggick på Seine-floden och nedanför Eiffeltornet. Den var onödigt långrandig, men finalen var mäktig i potens. Dock innehöll speciellt dansnumren element som inte borde visas i TV. Bl.a. hånades/gjordes parodi på den kristna nattvarden och en skäggig och hårig man i utmanande kvinnokläder dansade och sjöng. Skamliga perversioner, alltså. 

Svenska Yle frågade, angående invigningen, om de som tittade rät, rös eller förbluffades. Jag skrev en kort kommentar att jag rös, men att det inte var fråga om några positiva rysningar. Undantagsvis blev min kommentar publicerad (och fick mest tummen upp av kommentarerna under artikeln), men när en annan kommentator frågade vad som orsakade mina rysningar och jag svarade blev både min ursprungliga kommentar och mitt svar förstås censurerade.

Det är märkligt och rent av skamligt att man inte får påtala de perversioner som idag ska göras rumsrena genom och på dylika evenemang. Att en halvnaken man i kvinnokläder dansar och sjunger må kanske vara hänt, men att håna nattvarden, alltså det heligaste som har anförtrotts oss människor, det är bara att helt enkelt gå över gränsen. För att citera en känd komediserie: Det är att gå så långt över gränsen att gränsen ses bara som en punkt bakom oss.

Ett av honnörsorden för OS är "inkludering". Om man måste acceptera dylika perversioner för att inkluderas så betackar jag mig för att inkluderas. Och Svenska Yles censureringspolicy är bara för bedrövlig. Men det sade jag kanske redan. 

 

109 kommentarer:

  1. Om censur ( och självcensur ) , https://www.youtube.com/watch?v=TQ642xhTrWE

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:39. Tack för länken! Jag har bara lite svårt att hitta tid att se på längre Youtube-videor. Men jag ska åtminstone bläddra lite.

      Radera
    2. Men du kunde ju nog följa med egenhändigt valda delar av spelen på din datatelevision satellittv kabeltv eller vad ni har dit uppe i från åbo sett m'gogs slugare teknoligiGogosamlarorter där ert essevatten inte duger mera åt de m'gogsfixerade jakobstadborna. Som vill ha maussimvatten från giftstaden Kokkola nu när man inte får riva skinnet av människor eller djur offentligt mera. Skrivet av upprörd ulrik

      Radera
  2. Beviset på att demoraliseringen i väst är som en cancer över hela västvärldens kropp utan möjlighet till tillfrisknande!Och dessa "värderingar" säger "eliten" att vi skall vara villiga att kämpa för med livet som insats!Nej tack blir svaret!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är ni så löjliga så ni tror att öst är på något sätt friare från modern påverkan och homosex bland skadade föräldralösa som togs om hand på barnhem t ex. Moralen har var och en på det sätt som man i den skingrade och stridande kyrkan eller kristenheten lärt sig och hållit fast vid seda man omvänt sig från dagliga synder eller ett helt missriktat liv i en sekulär värld...ulrik

      Radera
    2. Det finns ännu möjlighet till bättring tro och syndernas förlåtelse i Jesu Namn och blod överallt på jorden. Man skall då minnas att man bekänner då brott och synder vartefter man påminns av Anden och strävar till att låta sig Helgas i Guds ord sanning och inte börjar tvista i onödan. Ulrik

      Radera
    3. Anonym 19:50. Det finns alltid möjlighet till tillfrisknande. Men tyvärr går rötan så djupt och är så utbredd att jag fruktar för att reningsprocessen kan komma att bli ytterst smärtsam - om den kommer. Du öppnar sedan för något som kan komma att bli väldigt smärtsamt och svårt också det. Jag misstänker att vi alla står inför ett mycket svårt beslut den dag det krisar till sig på riktigt.

      Radera
  3. Vill du inskränka yttrandefriheten, det som du anklagar Harris för att vilja göra?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jan. Varifrån får du det? Frågan var om jag rös, och jag svarade jakande och berättade varför. Och det blev censurerat. Var hittar du något om att jag vill inskränka yttrandefriheten i det?

      Radera
    2. Vill du förbjuda parodier på ”den kristna nattvarden” att sändas i TV, som du skriver ovan?

      Radera
    3. Jan. Igen: Exakt var skriver jag det?

      Radera
    4. ” Dock innehöll speciellt dansnumren element som inte borde visas i TV. Bl.a. hånades/gjordes parodi på den kristna nattvarden och en skäggig och hårig man i utmanande kvinnokläder dansade och sjöng. Skamliga perversioner, alltså. ”

      Radera
    5. Jan. "Inte borde" och "bör förbjudas" är inte alls samma sak.

      Radera
  4. Låt mig se om jag förstår det rätt: bokstavstrogna ska ha rätt och frihet att pumpa ut sina tolkningar, Kristian ska få skriva hundratals inlägg om sin missuppfattning om hbtq, men om nån annan gör det, då bräks det i högan sky?

    Antingen är det så, att ni vill i er lilla sekt att hela världen ska leva som ni vill, och ni retar upp er över varje detalj, eller så inser ni att alla har rätt att välja själv, och låter alla ha självbestämmanderätt och åsiktsfrihet. Försök bestämma er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Så du menar att jag/vi/man inte ska få kritisera sådant som (man anser) är fel?

      Radera
    2. Problemet är ju media som censurerar negativa kommentarer. Om yttrandefrihet råder så ska man få ha en usel tillställning och man skall få kritisera den. Nu verkar det bara räcka halva vägen. Skit presenteras fritt, sen locket på.

      Radera
    3. Ja, det blev kanske för många ord efter varandra för att Kristian ska förstå. Under flera år har du Kristian uppträtt hånfullt mot sexuella minoriteter, och ansett du har rätt till det, och att alla ska stå ut med det. Åsiktsfrihet, inga begränsningar här på din blogg.

      Varför bräker du nu då du får smaka på din egen medicin? Gör i stället som det du skriver om Gervais, behärska dina känslor.

      Tonen i dina kommentarer brukar väl oftast vara grundorsaken till att de inte kan publiceras.

      Radera
    4. Förvirringslobbyn. Här har ingen "uppträtt hånfullt" mot några sexuella minoriteter. Tvärt om handlar det om omsorg. Men det kan man kanske inte förvänta sig att sådana som inte vill se det ska se. Tyvärr.

      Orden om att "smaka din egen medicin" är fullständigt obegripliga. Jag censurerar inte åsikter jag inte gillar.

      Radera
    5. Så du censurerar inte, men efter flera år kom du plötsligt på att då din ledfigur i fotsid dräkt skrevs med gemena, och då kommentaren annars var knepig att besvara, så då gick det nog att radera med hänvisning till "svordom". :D

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Det var helt i linje med tidigare principer, så sluta gnälla.

      Radera
    7. Ditt inlägg är ett gnäll, och i enlighet med ditt tidigare inlägg, borde du behärska dina känslor.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Visst är det gnäll. Men är det fel att gnälla över att yttrandefriheten inskränks? I don´t think so.

      Radera
    9. Jag gör ingen större sak över att du begränsar min yttrandefrihet här på din blogg, för jag kan yttra mig på andra ställen bäst jag vill.

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. Att jag skulle "begränsa din yttrandefrihet"? Ny yrar du värre än vanligt. Det har jag aldrig gjort - och kommer aldrig att göra. Vad gäller de kommentarer jag raderade gav jag dig flera varningar (och chanser att korrigera ditt beteende) men du valde att inte göra det.

      Radera
    11. Ids inte ljuga, inte en varning, och raderar du kommentarer, så begränsar du yttrandefrihet. Men peka gärna på en endaste varning du skrivit.

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. Jag påtalade ditt missgrepp ett par gånger innan jag raderade.

      Radera
    13. Så säger du, men det är förstås lätt att påstå vad som helst.

      Radera
  5. Väntar ännu på när Kristian kommer på att det inte var nattvarden man anspelade på 🤠😆

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, ”Feast of Dionysos” ligger närmare till hands.

      Radera
    2. Anonym 12:40. Ett gäng dragartister ställdes upp efter den berömda målningen av nattvardens instiftande. Det var INTE någon "Dionysos-fest". Om du inte såg det beror det på att du saknar de rätta referenserna. Men nu är det ju inte dina bristande kunskaper som avgör här.

      Radera
    3. Ja, vissa likheter till målningen kan kanske ses. Men, men...det är en medeltida fantasifylld och något till spektakulär målning.

      Radera
    4. Anonym 18:20. Som avbildar den första nattvarden. Och att låta dragartister ställa upp som på denna målning (som för många är sinnebilden av denna första nattvard) är att håna och driva med heliga ting.

      Radera
    5. I målningen av nattvardens instiftande, ser ju hela gänget ut som drag-queens. Det må vara den tidens "mode", men varför inte kombinera det med nutiden.

      Radera
    6. Anonym 08:20. För det första så gör de inte det. Och för det andra är det att en dragqueen låtsas vara Jesus inget annat än ett hån och ja, blasfemi.

      Radera
    7. Varför upphöjer du Gervais tankar med att uppmana människor att behärska sig, då du inte gör det själv? Du förväntar att hbtq ska ignorera att du inte kan hindra dig från att bespotta sexuella minoriteter, men själv klarar du inte av nånting. Jag förstår att det inte känns så där jättebra för dig, men det är din egen medicin, du borde få igen nånting liknande varje dag ett år framöver, så du kunde se dig själv och dina skriverier ur andras synvinkel.

      Radera
    8. Du har alltså kommit tillbaka,
      Faktalobby!
      Tippar på att du var avstängd
      en tid (kanske fel).

      Hade tänkt skriva i en insändare anonymt ett personligt påhopp på mågon ledarskribent typ Stara eller Myntti men så slår jag ju bort tanken. Skulle ej publiceras.

      Visa nu lite kurage och gå ut med eget namn enär du ser som din huvuduppgift att förfölja en namngiven skribent!

      Det skulle öka respekten för dig!

      Du har verkligen ingen orsak att klaga om din yttrandefrihet här ibland begränsats.

      Många uppfattar nog att Kristian har en ängels tålamod.

      Läsare

      Radera
    9. Kristian är smart nog att placera Faktalobby dit han hör;till barnavdelningen.

      Radera
    10. Vad gäller OS-invigningar och val av teman för denna kan man ju fråga sig om inte finns andra teman att välja på."Rasismen" mot kristendomen är ju så uppenbar den kan vara.Samma krafter som står bakom dessa tema-val är ju i följande mening så inkluderande,så inkluderande.Hade OS försiggått i Ryssland hade temavalet ej varit som i paris.

      Radera
    11. Läsare
      Du vill att jag ska sluta vara anonym för ökad respekt, men själv skulle du dölja ditt namn i en insändare? Är det för att du inte ska få respekt?

      Mitt riktiga namn skulle ju säkert vara värdefullt för då kunde diskussionen styras allt mer till personliga påhopp, vilket är en term som du Läsare inte verkar förstå. Om jag påpekar brist på logik och inkoherens i inläggen, saker som inte stämmer tankemässigt, är det inte ett personligt påhopp. Ett personligt påhopp är däremot att man övergår till att prata om personens utseende, utbildning, intelligens, ställning osv istället för att diskutera det som diskuteras. Precis som du gör, istället för att fundera om det vore värt att göra som Gervais säger, dvs styra upp dina egna känslor, vilket Kristian inte gör.

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. Det är inget fel i att påpeka om/när någon hånar det heliga. Notera att jag inte ropar i högan sky att det borde förbjudas och de ansvariga ställas tills vars. Det är en mycket stor skillnad där.

      Radera
    13. Kristian, nej, det är inte fel, men skriv då inte om Gervais och förvänta att andra ska styra upp sina känslor, då du inte själv klarar av det, det är bara skenheligt. Lika skenheligt att inte gå i taket då Vincis målning används i tid och otid, men ack och ve då queers gör det, då finns det ingen hejd på homofobin.

      Annars, var det 26 lärjungar och en smurf som satt i den sista måltiden? Eller hur många var de?

      Radera
    14. Konsten som anspelades på var gudarnas fest (feast of the gods). Det finns en känd målning med apollo i mitten med strålglans runt huvudet. Detta är kanske anledningen till att den karaktären hade dj utrustning framför sig eftersom apollo även är musikens gud i grekisk mytologi. Det var alltså inte nattvarden.

      https://musee-magnin.fr/en/node/19

      Radera
    15. Anonym 11:45. Intressant vinkling. Jag noterar att historikern säger att han "think" att det är gudarnas fest och inte nattvarden det anspelas på. Rent logiskt skulle det ju faktiskt vara mer logiskt att det skulle vara det, men uppställningen (när man ser på de två målningarna) tyder tyvärr på att det handlar om nattvarden och inte på gudarnas fest. Men det är givetvis också bara ett antagande. Kanske någon borde fråga de som ligger bakom det hela? Då skulle vi få sluta anta...

      Radera
    16. Förvirringslobbyn. Det är tydligt att du inte alls begriper vad detta handlar om. Det är inte mi9na känslor detta handlar om.

      Radera
    17. I queer-föreställningen räknar jag 26 "lärjungar", och är lite osäker vem som är vem av den blåa smurfen och kvinnan, passar nämligen inte riktigt in i Sista måltiden.

      Nå, hela världen är medveten vid det här laget att de olympiska gudarna är vad som föreställs, men Kristian väljer ju att behålla martyrkoftan på sig, annars kan man ju inte skriva om hur hemskt det är att kristna förföljs.

      https://www.france24.com/en/live-news/20240728-paris-sorry-for-any-offence-over-opening-olympic-ceremony

      Radera
    18. Förvirringslobbyn. Som jag konstaterade nedan: Problemet här är inte vi kristna och vad du väljer att kalla "förföljelse". Det är faktiskt du, och sådana som du, som tar skada av dylikt skräp. Ja, och framför allt förstås de som åstadkom eländet.

      Radera
    19. Fortsätter du hävda att skådespelet med 26 "lärjungar" och två frontfigurer kommer från Sista måltiden? Eller går du rak i ryggen och konstaterar att "nu blev det lite hastiga och klantiga tolkningar, och vill inte att felaktiga texter ska stå kvar för att bevisa okunskap".

      Radera
    20. HÖR NI SOM TVISTAR OM MÅLNINGEN OCH FESTEN. HAN SOM MÅLADE NATTVARDEN SATTE IN JESUS OCH APOSTLARNA PÅVERKAD AV DET GAMLA GREKISKROMERSKAUPPLÄGGET! SE DÄR! OCH KRISTENHETEN SOM SEGRADE SÅ EN TID VAR NÖJD!

      OCH NUTIDEN DEN NYHEDNISKT ÅTERFALLNE I DIONYSISK OCH FYSISK STYGGELSE SATTE IN DET GAMLA HEDNISKA SAMMANHANGET KANSKE UTAN ATT TÄNKA PÅ DET KRISTNA SAMMANHANGET OM MAN SKALL TRO DEN SEKULÄRA REGISSÖREN . det är Min tanke säger ulrik upplyst ibland

      Radera
    21. Förvirringslobbyn. Det fanns många människor där, men bakom bordet var de 13. Noterade du annars att arrangörernas taleskvinna gick ut och bad om ursäkt? Det säger väl allt som behöver sägas.

      Radera
    22. Både taleskvinnan och Thomas Jolly, konstnärlige ledaren, bad om ursäkt att de kristna inte uppfattat spelet på rätt sätt, här kan den som inte vill leva i ovisshet läsa hans egna ord:
      https://talanoaotonga.to/queer-director-thomas-jolly-wanted-everyone-represented-as-paris-olympics-apologises-for-controversial-opening-ceremony-segment/
      Sök på Thomas Jolly så hittar man tidning efter tidning om vad spelet handlar om.

      Du svarade inte på min undran om vem kvinnan med strålskenet är, och vem den blåa smurfen är som sitter i maten. De bakom bordet har ju inte heller mat framför sig, allt finns på ett separat bord, och i maten sitter smurfen. Men du drar bara offerkoftan hårdare runt omkring dig istället för att ta till dig kunskap.

      Radera
    23. Kristian 07:59. Noterade du att uppställningen var relativt vanligt så att alla skulle synas? Då liknar det per automatik da Vincis nattvarden om det är vad man vill se. Personen som folk antog skulle vara Jesus hade gloria, vilket Jesus inte har i da Vincis nattvarden. Apollos har dock gloria i målningen Le Festin des Dieux
      (The Feast of the Gods,https://en.m.wikipedia.org/wiki/Le_Festin_des_Dieux), spelandes på en harpa. Vid invigningen fanns också musikutrustning framför "Apollos". Så nej, det var inte nattvarden utan diverse kristna antog det var en avbildning av nattvarden. Att vissa blev upprörda var nog enbart för att det var transvestiter där. Men vete gudarna vilket kön de har. Istället för att vara glada att det inte var nattvarden som hånades(?) så fortsätter vissa kristna envisas med att det var det...varför? Är det för att ni har nåt slags förföljelsekomplex? Säg bara att ni antog det och drogs med i drevet...och att ni vill påpeka er upprördhet över transor.

      Radera
    24. Anonym 1 augusti 2024 kl. 12:56, "Är det för att ni har nåt slags förföljelsekomplex?" , Helt kort, du kunde kanske ta del av hur kristna förföljs, torteras och dödas denna dag som är ?

      Radera
    25. Anonym 23:37. Jag tror att det är bäst att inte dra in riktig förföljelse id etta. Det är något helt annat. Detta var "bara" att håna, och det må vara ett litet steg på väg mot förföljelse - om ens det. Men de bortförklaringar som erbjuds, bl.a. ovan, är ganska patetiska. Om jag får säga det så.

      Radera
  6. Du, Faktalobby , är ju en mästare på att förvränga
    det erkännandet bör du få!

    Min ide med den anonyma insändaren var ju att den ej skulle publiceras i msm media som nu är den .media du mest högaktar.

    Däremot är det oftast inga problem för dig att som pseydonym publiceras i den av dig så förhatliga alternativmedian som väl också Kristians blogg kan ses som.

    Dina texter är svåra att uppfattas som annat än perdonliga påhopp eller rentav förföljelse bland annat för de regelbundet återkommande nedlåtande attityderna.

    Men saknar man självkritik blir ju perspektivet ett annat.

    Men ok det är ju Kristian som avgör.

    Vad gäller din logik, jag är verkligen ej imponerad av den!

    Läsare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad är det jag förvränger? Ville du inte att jag skulle uppträda med eget namn? Och du vill skriva anonymt?

      Jag undrar om du ens själv vet vad du har för avsikt med din insändare. Mainstream media har journalister, som tar sig till platser där det händer och där de kan intervjua människor. De konfronterar förstahandskällorna och skriver om dessa människor har återgett. Fejkmedia har inga journalister på plats, det enda de gör, är att de läser riktiga journalisters texter, och vänder dem avigt. Men du får Läsare väldigt gärna ta fram dina fejkmedier och visa hur fel jag har, visa listan på journalister som åker runt och gör intervjuer.

      Det är beklagligt om du Läsare inte kan se att jag skriver om vad Kristian skriver för BS, inte om honom och hans personliga egenskaper. Har jag skrivit om Kristians IQ? Utbildning? Familjerelationer? Läsförmåga? Nej, det har jag inte.

      Förklara gärna var du ser det brister i min logik.

      Radera
    2. Det torde nog framgå vad som
      var avsikten med min insändare!
      - Den som utgår från att ens
      personliga opinion är liktydig
      med vetenskaplig sanning har nog diskvalificerat sig som logiker!

      Läsare


      Radera
    3. Förvirringslobbyn 29 juli 2024 kl. 21:32, jag har en bra länk åt dig som beskriver vad mainstreammedia inte skriver om och dessutom förvränger !, du kanske har tid att titta på den långa videon med Tommy Robinson, https://x.com/TRobinsonNewEra/status/1817184820151070917 ? , framkommer bland annat att skattemedel används för att tysta vittnen !!!

      Radera
    4. PS. Du framhåller mainstreammedia som tillförlitlig, låt detta bli en "ögonöppnare" för dig om du orkar se den.

      Radera
    5. Nej, jag förstår inte skillnaden mellan att det är dåligt att jag skriver anonymt, men inte dåligt om du gör det. Varför skulle en plattform göra nån skillnad?? Så vad är det jag förvränger?

      Vilken vetenskaplig sanning pratar du om?

      Orkade nu inte se hela långa videon, men en flera gånger dömd fängelsekund som påstår en massa, och märkväl, hänvisar till riktig media, är väl inte så väldigt pålitlig. Tommy har varit med i ytterhögerextremrörelser, hans kompis i rätten är en nynazist som publicerat rätt märkliga antisemitiska saker, höjer knappast hans anseende.

      Han påstår att media inte skrivit om incidenten med den vita tjejen, och då kan man förstås fråga sig om det alls skett eller om det är en av en extremhögerligist skapad video.

      Men du väljer att tro på en brottsling, eftersom det han säger verkar stöda dina fördomar.

      Radera
    6. Tror ej jag kan hjälpa dig!
      Det finns hopplösa fall det kommer man ej från!

      Det finns ej heller medicinering mot fanatism.

      Av allt att döma är du ingen samhällshöjdare med mycket makt och där kan man ju vara tacksam.

      Läsare

      Radera
    7. Du slänger kommentarer omkring dig, men då man börjar ställa frågor om dem, ja, då blir det som alltid på denna blogg: skribenten springer in i skogen och gömmer sig under en sten istället för att besvara frågor.

      Radera
    8. "He finns int na surrogaat fö vete men he jälpper ti vaa tyst"

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Vem menar du att inte har besvarat frågor? Ser du, det lönar sig inte att besvara frågor som leder diskussionen fel. Vilket jag många gånger har tvingats påtala. Tyvärr är dina frågor ofta av denna art. Kanske för att du inte har begripit ämnet som diskuteras, kanske för att du avsiktligt väljer att missförstå. Sådana gånger erkänner jag att jag inte besvarar dina frågor, men det är, lille vän, för ditt eget bästa.

      Radera
    10. Läsaren vågade inte komma tillbaka, och Kristian måste rycka in. Om du menar att man inte får ställa frågor i anslutning till Läsarens påståenden, hur tänker du där? Om jag frågar om fängelsekunden Tommys pålitlighet kontra riktiga journalisters arbete, är det också fel?

      "Lille vän" är nånting man måste ta till då man inte har vettiga och konstruktiva saker att säga.

      Radera
    11. Förvirringslobbyn 31 juli 2024 kl. 17:47, Läsaren kom nog tillbaka här -"Anonym 1 augusti 2024 kl. 09:00" ! Men knappast är du beredd att ta till dig om de sanningar han skriver om ? "Om jag frågar om fängelsekunden Tommys pålitlighet kontra riktiga journalisters arbete, är det också fel? " - Nej, det är inte fel men du kommer knappast att ändra åsikt hur mycket bevis du än får dig serverat... Tex. skrev du om videon med Tommy att det handlat om ngn vit flicka... Allt för att förvirra ! Det jag såg var en historia om en viss "Jamal" och hans beteende och hur klasskompisar, föräldrar och lärare kunde vittna om helt andra saker än vad mainstreammedia skrivit om, om de alls har skrivit ngt... Och framför allt hur människor tystats med skattemedel ! Du kanske ska se den på nytt och ta av dig "skygglapparna" ( din blinda tro på "riktiga journalister" ? ) "Läsaren" kunde också berätta vad som hänt då man ville " intervjua Jan Guillou och Pierre Schori med mindre lyckat resultat" , har själv sett klipp från detta. Kan inte gå "i god" för allt vad Tommy gjort men han har nog enligt mig suttit fängslad på helt felaktiga grunder likt de som försökte intervjua Jan Guillou och Pierre Schori !

      Radera
    12. Förvirringslobbyn 29 juli 2024 kl. 21:32, "Mainstream media har journalister, som tar sig till platser där det händer och där de kan intervjua människor. De konfronterar förstahandskällorna och skriver om dessa människor har återgett. Fejkmedia har inga journalister på plats," - Hur var det nu när Jan Guillou och Pierre Schori "utsattes för fejkmedia" ?

      Radera
    13. Läsare:
      "att ändra åsikt hur mycket bevis du än får dig serverat."

      Det är inte hållbart bevis att en åtalad och dömd påstår saker och ting i en video. Ska jag tro på dussintal journalister som säger "ja", eller en ensam fängelsekund som säger "nej" i samma sak? Mycket enkelt, dussintalet journalister håller nog koll på varandra och meddelar genast om nån har haft en avvikande syn. Varför säger ingen emot Tommy då, undrar du säkert, och svaret är: vem har tid att lyssna på alla sorters sagofarbröder, som berättar än det ena, än det andra.

      "videon med Tommy att det handlat om ngn vit flicka... Allt för att förvirra"

      Men suck, du har inte ens själv sett videon i så fall. Tommys point handlar om att då en med invandrarbakgrund mobbas, läggs det upp överallt, och då hade en vit flicka mobbats "i samma skola" men det skrev inte media om. Innan du påstår nånting och hänvisar till dina källor, var inte som Kristian utan se igenom dem först.

      Vad du anser om Tommys fängelsedom har ingen som helst betydelse, var och en får ju tycka precis vad som helst, i brist på fakta om de domar han fått.

      Jesper ställde en fråga om Mugabe, som börjar redan från Olof Palmes tid, och förväntar sig att en i raden ska tala för flera decenniers partiledare. Inte konstigt att Schori inte vill prata med en sån. Så, undantag finns att nån "reporter" orkar hasa sig till en mässa, ser man på artiklarna på ex Nya tider, inser man att "reportrarna" läser media som rapporterar om Trump, Israel, Grönland etc och de befinner sig definitivt inte där. Utan en prenumeration kan man inte se vilka källor de utgår från.

      Om vi tar Grönland som exempel, och googlar på den textstump som man kan läsa, kommer man till faktacheck, som säger att det lögn och BS som Nya Tider skriver.
      https://faktakoll.afp.com/doc.afp.com.34MN22P

      Lyckligtvis för er, är det inte kriminellt att bli hänförd av påhittade sagor i dessa fejkmedier.

      Radera
    14. Varför heter Grönland Grönland ?

      Radera
    15. Anonym 20:37
      Enligt Erik den rödes saga så kallades ön för Grönland för att locka bosättare. Egentligen heter ön Kalaallit Nunaat.

      https://litteraturbanken.se/presentationer/specialomraden/ErikDenRodesSaga.html

      Radera
    16. Faktalobby 2 aug 19:42:
      nu var det ju ej jag som kommenterat 1 aug 23:21
      och 2 aug 00:05 !
      Ytterligare ett bevis på hur slarvigt du läser.

      Läsare

      Radera
    17. Märkligt vad "tyst" det varit här på bloggen de senaste dagarna... Förvirringslobbyn, nästan komiskt att läsa om hur man nu efter alla oroligheter i UK skyller på Tommy ! Hoppas och tror att du lika bra som jag förstår vem som ligger bakom att det nu sker vad som sker ? lite förvånad över att inga engelska poliser verkar ha tagit plats med och ställt sig bland det engelska folket som fått nog av importen av MENA-folk... Må engelsmännen vinna och fördriva muslimerna dit de hör hemma ! ( var det 6% som var muslimer i UK ? Borde ju inte vara svårt ! )

      Radera
    18. Anonym 20:24. Orden om att "fördriva muslimerna" bygger på en grov generalisering. Alla muslimer är inte våldsverkare och knivmördare. Därför kan man inte, som ett kollektivt straff, fördriva alla muslimer på basen av vad en/några av dem har gjort. Det här tror jag nog alla förstår om man tänker till lite.

      Radera
    19. Fortsättning... Tystnaden beror säkert på att jag/vi har varit på resa i västerled och att jag därför inte har besvarat några kommentarer på ett par dagar. Men nu är vi hemma igen!

      Radera
  7. Anonym 09:40 Vilken ängel?

    SvaraRadera
  8. Rys lite till https://m.youtube.com/watch?v=IbMjBO6FIS8

    SvaraRadera
  9. https://citizengo.org/en-row/ot/13618-defend-your-faith--stop-christian-mockery-at-the-paris-olympics-

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inget har "mockats", se yt klippet ovan!

      Radera
    2. Den här videon är inte tillgänglig längre..... Vad månne det beror på ?

      Radera
    3. Vem skulle behöva se en hel video av svineriet. De som vill köra semivärldsligt kristendomförsvar kan ju underteckna petitionen på uppdrag av de upprörda världsliga kristna som står bakom den.
      Bra ide Men det visar på de kristnas hat mot rättfärdighet efter som högern i världen varit lika världslig och materialististisk och svinogrekolympisk medspelare i massunderhållning där man ger ut och gör pengar på det som inte är mat för den odödliga själen och som lockar med högerns uppfunna speliver att få de fattiga ut på vadslagningen och spelandets ddomäner så skäms över att ni är så avgudafixeraade att amerikansk värdslig citizengopropaganda får er att tro er saliga bara ni är lite höger eller som girighet och underhållning leder till lite böger.. ulrik

      Radera
    4. Ulrik, "gör det lilla du kan, gör det villigt och glatt", om jag kan bidra genom att underteckna petitionen så gör jag det gärna även om "världsliga kristna" står bakom den. Både du och jag vet vem som är Herre ! Ingen av oss vet hur Han har beslutat för att Hans vilja ska ske !

      Radera
    5. Hurpåvis tycker du att Herren Jesus Kristus äras genom de olympiska spelen...? Ulrik

      Radera
    6. Jag har aldrig sagt "att Herren Jesus Kristus äras genom de olympiska spelen" ! Den enda nyhet jag från OS bemödat mig om att läsa är om de finska seglar-flickorna som blev diskade efter protest från USA och deras bemötande av densamma, hoppas de får rätt !

      Radera
  10. Kristian, läs gärna https://mattiaspvik.wordpress.com/2024/07/30/sarade-och-arga-over-os.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:15. Jag läste Aspviks text (och några till), och jag måste säga att jag blev djupt bedrövad. Och då inte bara för att han blandar ihop saker så det står härliga till. Men detta är inte rätt plats att debattera det han står för idag.

      Vad gäller själva saken har han helt rätt - och helt fel. Det är riktigt att Jesus nog tål att hånas. Och att vi som kristna bör tåla det också. (Och det gör vi nog, tror jag.) Så långt allt rätt. Men felet består i att det inte alls är detta som det handlar om här. När någon hånar det heliga är det inte det heliga (Jesus och nattvarden) eller de heliga som tar skada. Nej, det är de som hånar som far illa, tillika med de som ser detta deras hån och inte är beskyddade genom tron. Och om inte de heliga reagerar på detta hån är jag rädd att de/vi kan anses vara medskyldiga när hånet nästa gång gå ännu längre och får ännu gruvligare följder. Detta missar Aspvik helt och får detta att handla om något som det inte alls handlar om - och därför blir det så fel, så fel.

      Radera
    2. Kristian. Felet var att vi/ ni kristna ännu tror på idrotten (s) Avgud och i det sammanhanget i världsvida underhållningen i " civiliserad falskhets och dopingform" hoppas kanske att Gud skall visa er något nytt och kristligt från den oheliga olympens höjder. Skäms att ni skådade och se till att förråden är i skick för ni drar vrede över oss alla med televisionens och musikvärldens underhållningskultur och talandet om allt nytt där. Som inte är något nytt utan ett nyhedniskt sätt att dra fädernas och mödrarnas hjärta från barnen om de inte är tillräckligt spänstiga eller begåvade för att sedan duga för uppvisning och berömmet som slaktar lika mycket som hånet ... ulrik

      Radera
  11. Är ingen konstexpert men nog liknar den tavlan, när Monty python paroderade på tavlan så gjorde man ju helt klart att man paroderade på denna men här försöker ju de ansvariga skylla ifrån sig. De som klagade skulle ha hyllat tillställningen och sagt att det bevisar att OS är en kristlig aktivitet där kineser, hiduer,muslimer och annat löst folk inte har någon plats. Då hade det tagit hus i helvetet och arrangörerna hade storpudlat.

    SvaraRadera
  12. Signaturen Faktalobby är som politiskt
    korrekt priviligierad enär vederbörande
    får sina insändare publicerade trots att
    de riktar sig mot bloggaren och är nedlåtande.
    Om någon skulle anonymt skriva på
    motsvarande sätt mot en tidnings ledarskribent skulle man ej bli publicerad!

    Känner ej så väldigt bra till alternativa mediers arbetsmetoder.
    Ett par media som också ger sig ut på
    fältet och lntervjuar folk torde vara Samnytt och Nya tider.

    Kent Ekeroth (Samnytt) har visst publicerat video.

    Nya tider försökte även intervjua Jan Guillou och Pierre Schori med mindre lyckat resultat.Finns som Youtube.

    Intervjyn med Schori slutade med polisiärt ingripande, beslagtagande av
    mobil och förpassande i polisbil utanför biblioteksmässan med uppmaning att ej återvända dit.

    Journalisten anklagades för ofredande.

    Tyvärr ställer den "riktiga" median ej dessa herrar mot väggen!

    Faktalobby påstår även att hon/han ej kritiserat ej kritiserat Kristians läsförmåga!
    Läser man inläggen finner man att detta ej stämmer. Det blev ju för många ord för att Kristian skulle förstå enligt vederbörande.
    Kan nog tolkas som kritik mot Kristians läsförmåga.

    Läsare

    SvaraRadera
    Svar
    1. "de riktar sig mot bloggaren och är nedlåtande. Om någon skulle anonymt skriva på motsvarande sätt mot en tidnings ledarskribent skulle man ej bli publicerad!"

      Det kan säkert kännas som om det är nedlåtande, men om man tex inte vet att svamp är varken djur eller växt, eller har en blekblå aning om hur elpris räknas, och då Kristian inte läser mina kommentarer, så får man ju misstänka att mycket har blivit olästs.

      Du känner inte till hur alternativa medier jobbar, och ändå försvarar du dem i blindo? En fängelsekund påstår nånting som ingen annan i hela världen har kommit på? Rörslängaren Ekeroth mer pålitlig än hela journalistkåren? Jesper som hoppas få Schori att gå emot Palme och alla andra ledande socialdemokrater i en fråga som är, hur gammal, hur relevant?

      Jessika Aro, tidigare Yles journalist, har nyligen kommit ut med sin andra bok om fejkmedia, verkligen värd att läsa. I sin första bok "Putins trollar" försöka ryssarna ännu dölja sin trollverksamhet, men i den nyskrivna boken försöker de inte ens längre. Den tyska Russia Today hymlar inte om deras agenda, allt som kan sprida kaos ligger i ryssarnas intresse. Ruptly stängdes ner också, det var en tjänst tidningar kunde beställa på till en struntsumma, och den spred all möjlig form av BS. Inga tyska banker vill ha med dem att göra.

      Kristian uppmanar alla att öppna ögonen, men här på bloggen går ni nog med släckta lyktor. Mycket intressant att också läsa om patriarken Kirill, som går i Putins ledband, låter FSB välja sådana "präster" som använder bikten som spioneri. Kirill, som annars predikar om asketism, lever själv i lyx, förutom en 4 miljoners lyxjakt blev han ertappad av att använda en 30000 euros klocka, som i bilden retuscherats bort, men speglingen i bordet glömdes.
      https://www.bbc.com/news/world-europe-17622820

      Men ingen kommer ändå att läsa den boken, eftersom ni vill identifiera er med Putins homofobi och därmed stöda honom i allt han gör.

      Radera
    2. Förvirringslobbyn, forts, såg du reportaget https://www.friatider.se/pride-deltagarna-till-kristna-i-stockholm-hell-satan-jesus-ar-svart , det är ju rent äckligt att se på !

      Radera
    3. Anonym, nej, ser inte på fejkmedia, men måste ju kolla inlägget. Killen med mikrofonen kunde väl knappast vänta sig nån annan reaktion än den han fick, stå nu där, högljutt mässande om hur hemska och syndiga alla är, klart han fick svar på tal. Om ni inte gillar Pride, så håll er borta. Hbtq-människor gillar inte kyrkor, så de håller sig borta därifrån. De kommer inte dit under gudstjänsten och gör någon performance, vilket missionären på videon inte verkade fatta.

      Jag har tittat på fejkmedia och vet vad det handlar om. Dessa två som intervjuas, som påstås veta vad som händer i engelska städer, hur kan de veta nånting alls, som de sitter i en studio i Sverige? Är de på plats, ser vilka nationaliteter det gäller? Har de en gedigen bild över läget i alla städer? Då vet de, från sin studio i Sverige, bättre koll än polisen i Storbritannien.

      Christian Frick, som aldrig slutfört några studier, står där i studion och på basen av ett videoklipp drar han slutsatser om vad som sker. Han är alltså inte på plats i Manchester.

      Och Musk, han får ju uttala sig bäst han vill. Artikeln består av andras videor och tweets, med lite text som utfyllnad, så att du får tänka det lite som du vill.

      Då du pratar om narrativ, är det första tecknet på att det är propaganda, ingen annan använder det. Syftet med fejkmedia är inget annat än att få allmänheten att tappa tilltro till riktig media, vilket gör dem tillgängliga för lögner som vår östliga granne förser dem med.

      Grejen med fejkmedia är, att vem som helst kan ställa sig framför en stor tv, spela upp något videoklipp och tänka ut nån story som passar utvandrarfientliga, homofober eller andra hatobjekt. Då du nappat på det betet, och du får höra om att riktig media inte hittar på samma historier, är du utelämnad för främmande makters infokrig.

      Radera
    4. James O’Brien analyserar upploppen: https://youtu.be/MXa0qClgLeI?feature=shared

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. "Det kan säkert kännas som om det är nedlåtande, men om man tex inte vet att svamp är varken djur eller växt, eller har en blekblå aning om hur elpris räknas, och då Kristian inte läser mina kommentarer, så får man ju misstänka att mycket har blivit olästs."

      Jag vet att svamparna hör till växtriket, inte till djurriket. Och jag vet hur elpriset uppkommer. Dina lögner om mig ändrar inte på något av detta, och orsaken till att jag inte ids besvara en del av dina kommentarer är inte att jag inte har läst dem utan att de är så förvirrade att det inte lönar sig att kommentera. Det skulle bara göra att diskussionen spårade ur ännu mer.

      Radera
    6. Wiki säger så här:

      Svampar (Fungi) bildar vid sidan om djur, växter och protister ett eget rike bland eukaryoter. Riket omfattar ungefär 150 000 beskrivna arter; det faktiska antalet arter uppskattas till mellan 1,5 miljoner och 6 miljoner. De skiljer sig från växterna genom att de saknar klorofyll och är heterotrofa, och de skiljer sig från djuren genom att de absorberar sin föda snarare än äter den samt att de har cellväggar av kitin och glukaner.

      Gång på gång presenterar du din egen konstiga tolkning och osanning, baserat på rubriker, som om det skulle vara verklighet. Varje gång du påstår nånting, behöver man inte söka fakta längre än en minut innan man kan utmana dina funderingar med fakta.

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Det där är en fråga om klassificering. När det gäller klassificering kan man vara av olika åsikt - och har också varit det historiskt sett. Svårare än så är det inte.

      Radera
    8. Olika åsikt får man ju ha, det har du ju visat prov på, man kan också påstå att björkar klassas som kräldjur. Historiskt sett har Carl von Linné alltid hållit sig till denna uppdelning, men du får ju Kristian visa då när och var man hävdat att svampar, mögel etc som saknar klorofyll och fotosyntes, skulle jämställas med växter. Men det kommer du aldrig att kunna göra, eftersom ingen har diskuterat det.

      Radera
    9. Anonym, 7.8. 00.00
      Skriften säger: om de lidande Kristus, jag är som en vinlägel i rök, och i höga visan ungefär så här;; se inte till att jag är så svart ty solen har bränt mig, Men det är jag

      Radera
  13. Du Faktalobby som svär trohet till alla våra myndigheter och msm däribland yle tog ju säkert alla covid-vaccindoser som erbjöds.Hoppas du inte har drabbats av några allvarligare vaccinbiverkningar ännu (preskribtionstiden har ej ännu gått ut)för sådana existerar tydligen inte eftersom dina säkra källor ej behandlat denna sida av myntet.Själv sade ja "njet" till mrna-biovapnet men hade kunnat överväga putins traditionella vaccin.Kruxet var att politbyrån i bryssel ej godkände putins vaccin förmodligen för att dna-manipulering ej uppnås med traditionella vaccin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:06. Hoppas du inte drabbats pga uteblivna vaccinationer https://www.iflscience.com/heart-attacks-and-strokes-fell-after-covid-19-vaccinations-in-england-75393

      Radera
    2. Tja, inte svär jag trohet till ryskfinansierad fejkmedia, om det är det du undrar.
      Alla vacciner är tagna, inga biverkningar, och känner ingen i min krets, vare sig fysiska bekanta eller fb, som skulle ha haft några. Däremot finns det många som fått men av covid. Utan att veta nånting, kommer du förstås att påstå att det säkert inte var covid utan vacciner.

      Men intressant att du Anonym är en Putin-kramare, Putin som går till historien som folkmördare.

      Radera
    3. Se där.Du har även snappat upp "putin-kramare" i din naivitet.Känner också sådana som ej fått biverkningar men också sådana som fått allvarliga biverkningar och djupt ångrat sitt ödesdigra val öppet utan skamkänslor som de flesta har och därför håller tyst.Har följt med dig i din smutskastningskampanj av Kristian och lagt dig i ö-mappen .Föreslår att du kontaktar thl för att anmäla dig som frivillig att ta fågelinfluensvaccinet.Välunderrättad via msm så torde du veta att finland är försökslandet för vad den "rätta vetenskapen" tagit fram och nu skall testas på människor för att få feedback.Har du i din putin-skräck funderat var han kommer sätta skyddszonsgränsen i detta förlorade land;kommer han att nöja sig med x-antal km in från nuvarande gräns eller inkorporerar han allt?

      Radera
    4. Tråkigt att mina kommentarer gör dig, Anonym, mer upprörd än alla av Putin dödade barn, kvinnor och män.

      Ingen, varken du eller jag, kan ha fått höra nånting av tysta människor. Sannolikt för att de inte haft nånting att berätta om. Frågan kvarstår, hur du kan inbilla dig sånt som inga tysta människor berättat dig. Eller så hittar du bara på.

      Radera
    5. Verkar på riktigt vara värre ställt med dig än vad jag trodde!Mitt 3-åriga barnbarn slår dig med råge i orsak-verkan!

      Radera
    6. Över 30000 ukrainska civila har blivit dödade pga Putin, långt över en halv miljon egna soldater, men ändå verkar du stödja din store hjälte. Hur många fler måste dö innan du börjar anse att det är folkmord som Putin sysslar med? Skulle du trots allt stöda folkmord?

      Radera
  14. Anonym 14.20.Inget munskydd,inga sprutor,inga covid och följaktligen inga biverkningar och inget bebov av det kollektiva förnekandet av de katastrofala biverkningarna av detta mänsklighetens största bedrägeri till dags dato.Kanske det känns bättre att förneka sin dumhet i grupp för majoriteten fast det inte personligen skulle göra det.Väntar på att diskussionen om rätt till sjukvård nu i kölvattnet på tragedin skall ta fart;den kom ju fort igång gällande de ovaccinerade.

    SvaraRadera
  15. Instämmer med Faktalobby. Ingen jag känner, ingen kollega eller nån av deras anhöriga har fått nåt skov av sprutorna. Däremot känner jag till dödsfall av covid och där personen vägrade vaccination. Skeptikerna ska betänka att varje dag dör ca 100 personer. Ytterligare fler får diverse hälsoproblem som de börjar känna av en viss sekund, timme, dag eller vecka. Så det räcker ju med att några få av dessa ska hävda att det berodde på sprutan de tog samma dag eller vecka så är cirkusen igång. Men korrelation är inte kausalitet. Det ser man ju nu då det gått ett par år och det inte skett några hopp i statistiken. Fallen med hjärtmuskelinflammation var få och milda, och förutsedda. Det man kan se är att virus som corona ger högre risk får många åkommor som postcovid samt mycket högre risk för hjärtmuskelinflammation än själva sjukdomen. Enligt skeptikerna argument borde en massa människor dött eller fått skov...men dessa syns av nån anledning inte i statistiken (och så går konspiratorikerna ännu djupare).

    SvaraRadera
  16. Anonym kl.09:22:Anmäl dig som frivillig till pilotprojektet för fågelinfluensavaccin.De behöver frivilliga för människotest!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska googla, nog kan jag ställa upp så gör min lata kropp kanske nån nytta i samhället.

      Radera
    2. Anonym kl.11:18:Bladi vårt,msm,förtäljer att 286/20000pikkor är injicerade och resten 19714 borde användas före 30.9.2024 för att inte bli för gamla.Föreslår som taktik,ifall du inte redan är injicerad,att vänta ut papegojorna i läkemedelsjättarnas ledband från sin semester.Räcker inte deras "gå nu och ta den där sprutan" så kanske de får med t.ex.tokmanni på noterna för sponsorering av 19714 röda plastämbaren.Med rätt frågeställning kring nato-enkäten på 800personer hade för nato 286/20000 varit nära sanningen.Återstår att se vilka nedskärningar ska till för att täcka detta debacle;knappast några som påverkar den tänkta "nato-bron" över kvarken.

      Radera