onsdag 26 juni 2024

Bedrövligt!

Jag lyssnade igår på Svenska Yles NHL-podd (det enda innehåll på Svenska Yle jag med någotsånär gott samvete kan rekommendera andra att ta del av), och när podden tog slut växlade uppspelaren automatiskt över till dagens sommarpratare och hennes orerande. Jag blev helt chockad av eländet! Här låter Svenska Yle en "relationsanarkist" (enligt egen beskrivning) lägga ut texten om att bryta normer på bästa sändningstid och i ett program som har väldigt många lyssnare. 

Varför på detta sätt göra reklam för det trasiga? För, ja, personen som håller sommarpratet är helt tydligt inte i balans. Om vi säger det oerhört snällt. Det står givetvis var och fritt att leva precis så självdestruktivt som han/hon vill, men varför göra reklam för en sådan livsstil? Jag kan inte begripa detta. 

Jag skrev för övrigt en kort kommentar med detta innehåll under texten som presenterar sommarpratet på Svenska Yles webbsida, men den blev givetvis censurerad och kommentarfunktionen stängdes omedelbart ner. Svenska Yle beter sig allt mer som ett propagandainstitut - ensidigheten är redan tidigare väldokumenterad och all kritik mot propagandan tystas ner. 

 

30 kommentarer:

  1. "och all kritik mot propagandan tystas ner" är det va DE kallar bl.a.demokrati,yttrandefrihet etc. ord som borde vara bot på då fälls av dessa helt mentalsjuka individer.Roten till allt det onda i väst klamrar sig fast vid sin hegemoni.På normal väg finns det inget hopp att saker skall ändra.Ta nu t.ex.att nz,på allvar,åtm.diskuterar införa en fisskatt på kreatur i "klimatets namn" borde ju senast vara en väckarklocka för den breda allmänheten.Men icke sa nicke vansinnigheterna avlöser varandra utan att något händer.Vad månne händer när den mångomtalade stora reserven vi har av "fredsorganisationen nato" kallas till "fredsförsvarande" uppgifter närmast kanske för att försvara västs "demokratiseringsprocess" i ukraina.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kära anonym. Likadana lösaktiga människor och mediat sprider sig överallt nu både i nord och syd och östvoch väst medan Antikrist själv sprider sådant som du nämner gör likadant och låtsat putsar sig från sina styggelser för att med högerkristnas hjälp rösta fram sig som ledare. Helst Han sjölv tänker Han.

      Radera
  2. Kristian??? Hurudan lyssnarapparatur och t o m kanske kabeltv och satelliitti kanaler har du med vilka du trollar idrottsförvillelserna allt närmare dem som kanske inte gläds så mycket över att de framkallar en tävlingslust OCH LUST ATT BLI KÄND SOM NGT STORT ,EN LUSTsom fort går om när idrottens baksida; ständiga skador, spelande där folk blir slavar under speldjävulen, sittande livsföring som leder till ohälsa bland individer som kanske skulle må bäst av att arbeta utan att ständigt behöva visa sig förstående för ' stjärnor' som bara är utnyttjade tills De i våra dagar vill göra pengar mitt i sommaren också tack vare nyttiga idioter som snällt låter sig serveras klatschiga bilder och ' poddar'av ständigt nya arenor och tex kylanläggningarna som ingen längre vågar fördöma när man som någorlunda upplyst ser att vi är fångade i teknokratiska våldsgrepp och ett låtsat beroende att tex via bloggar se om kulturen d vs teknokulturen ännu inte fått nog av att breda ut sig med hjälp av inbördes informationen bland alla oss nyttiga idioter som ändå vill tala om Gud om Bibeln och om Jesus Kristus utan att ständigt behöva buga för allt nytt ' kulturellt' eller vetenskapligt rackeri. Och De som är som barn vill vara lydiga sin Mästare Jesus och ser att alla väntar sig att kunna fortsätta fresta Gud och människor som inte har tid att reda ut underhållningsfrågor när det är fråga om att göra bättring från världsligheten ; ögonens och hjärtats begärelse att se kamp utan att kämpa, högfärd över det egna landet insatser på idrottsarenorna osv. DET SOM JAG MENAR ÄR: DET ÄR INTE MINDRE OMORAL ATT VARA IDROTTSFRÄLST SOM ATT VARA LÖSAKTIGHETSFRÄLST MOT GUDS MORALKOD INFÖR VILKEN DE FLESTA VUXNA MÄNNISKOR VET ATT ENDAST KRISTI BLOD KAN TVÄTTA FRÅN DET ENA ( IDROTTEN) SOM DET ANDRA( SEXET). JAG SÅG MED FÖRAKT HUR NAIVA LUTHERKRISTNA PÅ TEOLOGISKA SADE OM SINA FAVORITER DAGEN FÖR FAVORITENS LÖGN KOM IDAGEN. HAN LJUGER INTE HAN HAR JU ETT KORS I HALSBANDET ELLER HUR MAN NU SKALL TALA OM MISSBRUK AV GODTROGNA HÖGERKRISTNA VÄSTERLÄNNINGAR OCH DERAS KORSTECKEN BLAND TVOCH FILMUPPFÖDDA GULLUNGAR. SJÄLV STAL JAG MIG TILL MINA SYNDER IFRÅGA OM SÅDANT TIDEN OCH SEDAN JAG ÅNGRAT SÅ DÖMER JAG IDROTTSAVGUDERIET LIKAVÄL SOM SUPERIET OCH TEKNOLOGIBEROENDET SITTER JAG SJÄLV MITT UPPE I SOM VI VET AV MIN LILLA RADIOAPPARAT

    SvaraRadera
    Svar
    1. Påtala gärna också här Camilla Richardssons och Senni Salminens smaklösa, offentliga tal om att bearbeta resp. misslyckanden i EM genom att supa sig redlöst berusade. Vilka föredömen för ungdomen!

      De borde naturligtvis fråntas stipendierna och avstängas från framtida tävlingar.

      Nonymos

      Radera
    2. 10:50 Sport är adiafora. Omoral är det inte.

      Radera
    3. Om någon kommer från ett land där kristians vänner missionerat och bara har Hans namn och inte lärt sig alla teologiska finhetsord och vill ta kontakt via bloggen. Vad tror du De säger om det enda De har i främmande ochibland kalla Finlandia är kontakt till kristian n via en NHL podd. Då tror jag nog ni skulle tala om omoralisk mission sedan ni själva njutit all möjlig hjälp på Hans förenings missionsmarker skriver ulrik

      Radera
    4. Dessutom anonym 11.40. Avgudadyrkan av levande avgudar som i vår tid speciellt är tillräcklig farlig omoralisk synd som kan leda till kroppstillbedjan som leder till lusta att se vackra kroppar i homosexuell eller heterosexuell begärelse. Så jag håller mig till väckelsebudet....

      Radera
    5. Eller menar 11.40 anonymen att nutidens tvutbud eller arenor presenterar någonting renare än fordom....

      Radera
    6. Adiafora är fortfarande adiafora. Allt kan brukas och allt kan missbrukas, men vi ska inte förbjuda sådant som Gud inte uttryckligen förbjuder.

      Radera
    7. Hör du anonym till De kyrkliga eller hör du till De nyandligen rika i väckelserörelsen där det blev för tungt att tala om hur" vår rättfärdighetstid "inte tillstadde sådant. Ge mig en lista på adiafora nu om du kan u. Så blir du vittne till hur De kristna hatar varandra mitt i vilddjurets vardandes tid.

      Radera
  3. Jag hade satt Min lit till att det fanns någonting speciellt gott i lutherdomen när jag i början av missionsprovinsens verksamhet i åbo var med och hörde och såg att man Ville ha en biblisk Ordets och Nattvardens kyrka. Men när jag gick igenom deras predikningar runtom några platser i Finlandia från midsommaren såg jag att med deras ' lutherska' adiaforafriheter så har De frusit In sig i det som jag kallar vilddjurets frihet eller kyrkornas svek att fritt ändra på vad som förr var sed. De som vill kalla sig lutherska eller lestadianska för mig eller tillsammans med mig efter mitt relativt korta livs erfarenheter har fått sådana bud medan de ställer in sig för västra hemifärens antikristendom: istället för att direkt tala om Jesus och bibeln att visa med ert liv att ni är kristna så behöver ni inte ställas direkt vid korset där ni inte mera kan och får tala om lutherdom utan ni måste förklaara vad biblisk kristendom är medan era vänner färdas bortåt på vilddjurets maskiner för att kanske sent omdsider störta In här hos mig och klaga som jag gjorde 1986 vaför saa ni int naa samt ge mig mera föremål att vårda som Gudslån sedan De själva rest upp sin kaka av livets goda... Det finns en saa som gör att fler och fler vill ha ny identiteetti för en tid meda vilddjuret som ger den ler i mjugg

    SvaraRadera
  4. Missionsprovinsen har tyvärr urartat. Tanken var god från början men kretsarna är för små och man saknar (därför) det formella rättssystem och den vedertagna förvaltningspraxis som kunde hindra klickväldet. Och för det man, visserligen med rätta, kallar det viktigaste är man beredd att ge avkall på normal hederlighet och öppenhet i sin verksamhet.

    Det var synd att de misslyckades så.

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kristi bibliska kyrka på jorden är alltså skingrad spridd och stridande bland kyrkor, samfund och församlingsdenominationer som kallas än det ena än det andra samt bland enskilda svårt pinade människor som hade väntat sig ärlighet när krigets hetta och Guds andra straffdomar gör sig påminda oxå i finland;

      Radera
    2. Nonymos 26 juni 2024 kl. 16:39, vad menar du med "är man beredd att ge avkall på normal hederlighet och öppenhet i sin verksamhet." ? Frågan är befogad så till vida att jag betalar dem hälften av den kyrkoskatt jag tidigare betalade till Ev. Luth.fi... Vänta nu, du talar om "Missionsprovinsen" och jag avser "Missionsstiftet" i Finland, blandar du ihop dem ?

      Radera
    3. Jag säger trots allt; för dem som fötts i finland som vill gå i ånger och tro till en rätt Kristuscentrerad Gudstjänst där Kristus betjänar och Ordet predikas rätt så är nog missionsprovinsen eller annan väckelserörelses Gudstjänst bäst. Från folkkyrkan kommer vad jag förstått bara människotankar. Inte Guds Ord och nog vet jag vad ni menar med adiafora ifall ni inte blivit syndens slavar. Men stötestenarna där blir många och välfärden och tillväxten på endel ställen har lett till högmodsförsamlingar där brottsligt lögnaktiga håller sig fast lika skickligt som bedragaren som lurade till sig pengar en gång och en av De bedragna konstaterade; Han bad ju som en Kristen. Det är tyvärr så att många talar som en Kristen Men är det tyvärr inte på grund av ouppredda lögner brott äktenskapsbrott eller andra synder

      Radera
    4. Anonym 22:18, det var ett misstag när jag skrev "provinsen". (Termen har ju likartad teologisk betydelse i Tyskland och Sverige.) Missionsstiftet avses.

      Missionsstiftet är mycket angeläget om att efterlikna den statskyrka man lämnat. Man kopierar ordning och struktur men saknar personella och ekonomiska resurser att driva sin verksamhet på det sätt dessa strukturer förutsätter.

      Den viktigaste bristen är kanske den juridiska. Missförhållanden i statskyrkan kan rättas till av "världsliga" myndigheter, dit man också kan överklaga i många ärenden, medan privata organisationer som Missionsstiftet inte omfattas av detta skydd.

      Rättskipningen i bredaste bemärkelse blir därför godtycklig och avhängig av enskilda personer och klickar. Då Missionsstiftet betonar att läran är det viktigaste, leder det till att man obekymrat kör över medlemmars berättigade krav på hänsyn, när man bedömer att dessa kommer i konflikt med "saken" eller med den bild Missionsstiftet önskar ge av sig själv utåt.

      Konkret: det förekommer ingen inbördes debatt och diskussion exempelvis i MS:s tidskrift eller vid dess års- och medlemsmöten. De frågor som ev. tas upp vid de senare är enbart sådana som de tongivande godkänt för behandling. Svåra frågor försvinner på vägen och medlemmarna får inte ens sina initiativ noterade eller protokollförda - som i statskyrkan.

      Är det en medlem av de "bästa bröderna", för att använda detta slarviga uttryck, som begått ett misstag eller en orättvisa, är rättelsen helt beroende av hans eget godtycke och ev. välvilja. Och man medger inte gärna misstag, eftersom detta skulle ge påpassliga kritiker i världsliga massmedia vatten på kvarn. Tyst, tyst! är det bud som gäller och som naturligtvis är förödande för svagare medlemmar.

      Det finns - eller har funnits - gott om överkörda medlemmar i Missionsstiftet. Några har resignerat och funnit sig i ledningens godtyckliga metoder, andra har avgått under protest. Men de är dömda till tystnad och deras kritik har inga vägar till offentlighet annat än mycket disparata och tillfälliga - som här.

      Det finns en organisation som kallas Religionens offer. Missionsstiftets offer skulle också behöva en likartad - då gäller det inte så mycket grova psykologiska och personliga övergrepp som den bitterhet som kommer av att bli illa behandlad av en rörelse vars officiella mål man ändå sympatiserar med.

      MS:s försök att klä sig i statskyrkans alltför stora juridiska och förvaltningsmässiga kläder tar sig ibland nästan skrattretande uttryck men det är en annan historia. Ovan tog jag fram de för individerna mera tragiska aspekterna.

      De som inte tillhör "bättre folk"-kasten i MS genom ekonomiska eller personella resurser skulle behöva ett andligt hem. MS borde rivas ner till grunden och byggas upp igen på en sund basis, någon annan möjlighet finns knappast. Men arbets- och tänkesättet inom organisationen omöjliggör en sådan ödmjukhet.

      Nonymos


      Radera
    5. Men kära nån,nonymus. Faktum är ju att i en föränderlig värld som ändå är världen lik är Jesu KRISTI GUDS SONS TRO, i Ande och Sanning enligt Skriften Biblia Biiblin ja se kärt barn har många namn, ett rymligt hus och hem där Gud räknar De kränktas suckar och ger dem full Gudstjänst syndernas förlåtelse och dagligt bröd Men ångest för Kristi skull bär jag och många som inte skrivit sig i någon församling sedan jaag 2010 lämnade kyrkan som ssett till att Min utkomst och en speciell matportion var 2/3 mindre än vad en kyrkpräst skulle ha kunnat tjäna. Jag hade genom tvångsdiagnos en fattimans fallskärmsskydd för Min utkomst som i praktiken är förtjänstbunden arbetslöshetsinkomst enligt index sedan 1990talets svek mot De fattiga som nu upprepas. Jag tror i alla fall som Bibeln lär om Jesus och som hemläraren den tålmodige Helige Ande lär medan jag fruktar för vindkasten i Läran eftersom adiaforakrisen kom just när jag bestämt mig att pröva nordiska rättsstatsprincipen i hävdvunnen mening.. När jag då angav mig själv för en myndighet ssom anstiftare till mord vilket skedde 1980 i fallet som eventuellt ännu kan bevisas så ser jag att jag har haft kristi ljus i alla mina livsdagar och nu vill manyterrligare döda mot mig säger paranoid ulrik som börjat försöka vittna om Jesu Guds Frid och bibeln oftare liksom De som brände ut sig bland ett genstridigt folk under den tid antikristerna befäste sitt välde i våra kära länder från cc 1960-1970 talets början. Lycka till med vittnandet. Man vitnar fort i psykbataljonen när medicineen används som käftstängare och alla vänner och slältingar och många till är överens om att Han Är mentalsjuk säger ulrik

      Radera
    6. Kom oxå ihåg nonymus att överallt man ändå predikar enlig Kristi Lära så lämnas ett evigt oförstörbart arv att förvalta för barn och enskilda medan världen kör sönnder den jordiska kärleken och den Andliga Kärleken blir ett crescendorop i tiden medan jag som ligger i lä ibland kan höra när församlingar varit lyftade till sång i ande och sanning så myki som e kan bli på jorden

      Radera
  5. Kristian, det är länge sedan du bemödade dig om svara på ngn kommentar här på bloggen ..... Hur ska vi tolka det ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vem är vi frågar Ulrik. Vet du anonym inte att sommartiden är intensiv i nordens regioner. Det är mycket som skall ställas inför kommande (varga-)vintrar. Det viktigaste i den heliga Skrift måste också vara internaliserat inför den tid när radio tv och annan kommunikaation brister under den kommande vedermödan. Då kan vi inte från bekväma mobila läktarplatser kommentera något ej heller få underhållningsprogram och kanske inte kunna ringa läkare eller ambulanssi. Vi måste vara redo att hjälpa oss själva och andra efter vad Skriften lär. Men jag är både glad och lessen över vad jag reagerat på gällande adiafora. För vad den ' lutherska' lydnaden gjorde i fd nazieuropa och nuvarande demonikratiska överalltvärld som t ex nazieuropa och totalitärryssland och styggelsevärld i övrigt med homosexarmefolk överallt gör att jag är bara en lydig liten Guds tjänare som inte vill lägga för stränga regler bland andligt friska människor.=Guds rätta Barn var och när vi väl finns. Men i människohandelstider och hyrlivmoderstider där man trasslar med både given stulen och djursäd och människosäd för att härma t ex jungfrufödseln och undren med De många äldre i Bibeln som födde utan hormoninsprutningar och andra läkarvetenskapens missbrukande härmkonster gör att jag ropar: KOM, Herre JESUS och Han är var och skall Komma. Så int ska du fråga efter Kristian eller någon annan fd talare. Utan du anonym skall fråga efter Bibelns Jesus.

      Radera
    2. "Vem är vi frågar Ulrik." , det kommer du att få veta på uppståndelsens dag, dagen då alla frågor ska få sitt svar !

      Radera
    3. Min fråga var mera retorisk och anonymföraktande och inte väntade jag något ärligt svar ty uppståndelsens dag vill många tala om och vänta på i dold feghet utan att göra efter Guds bud och Ande ihopp om att Gud inte är så noga. " nog kan jag gömma undan Min sak och gå anonym och tala om att först på uppståndelsens dag skall du kanske övermodiga eller kristianutmanande ulrik få se oss i ' vår' härlighet. Sådant tänker jag om dem som uppskjuter bättring och vittnesbörd till ' Uppståndelsens dag'. Men om ni är ärligt andligt folk så ;vill Gud: väl mött då

      Radera
  6. Ingen må ta illa upp för kritiken och förmaningarna här skriver Ulrik. Må vi var och en rannsaka oss själva i korsets och den Uppståndnes ljus. Med loskan om Guds Sanna Frid till Alla!!!+!ס!@!@!

    SvaraRadera
  7. Jag tycker mig se ett mönster i ditt beteende, Kristian. Du väljer att helt "i misstag" se och höra på sådant som försätter dig i något slags chock-tillstånd. Det låter i mina öron som skadligt för din mentala hälsa.
    Du har "i misstag" surfat på groteska internetsidor, du har "i misstag" sett på bisarra tv-program och du lyssnar "i misstag" på normbrytande radioprogram.
    Det är väl ändå inte så, att du gör det där med flit, för att få en orsak att bli uppjagad och få skriva av dig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 29 juni 2024 kl. 13:00, man behöver verkligen inte annat än att lyssna på radion för att "i misstag" höra normbrytande radioprogram ! Stänger själv av radion för det mesta då det gäller " normnedbrytande", ändå har jag såhär långt redan hunnit höra början av två "kvotbögar" bland Yle's sommarpratare !

      Radera
    2. Anonym 01:49
      Om man anser det vara viktigt att inte se och höra "fel" saker så måste man väl själv ta ett ansvar över sitt mediebruk och aktivt välja vad man lyssnar och ser på. Man kan ju inte hålla på som Kristian: Han verkar vara viktig med att bara få höra och se det han vill, men han ids inte aktivt välja, utan verkar famla omkring i mediedjungeln så att han "i misstag" råkar se och höra sånt som gör honom chockerad.
      Själv kan jag utan att bli chockerad lyssna på folk vars uppfattning och livsåskådning står i stor kontrast till vad jag själv tror är det rätta. Det ökar min förståelse för omvärlden, även för sådana jag inte delar uppfattning med.

      Radera
  8. Snälla människa, du måste väl inse att inte du och inte heller någon annan behöver följa hennes exempel. Du måste inte heller gå på Pride eller gifta dig med en man. Tydligen är det viktigt för kristna att hålla reda på vad andra håller på med för att sedan bli upprörda. Varför jaga upp sig på detta viset?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 29 juni 2024 kl. 14:28, " Varför jaga upp sig på detta viset?" Inser du inte själv faran med att utsätta personer med " könsdysfori" för dylik propaganda ?

      Radera
  9. Bästa Anonyma, bakom en till synes toleranta "sköt dig själv"-attityd ligger både ansvarslöshet och tanklöshet. Det är aldrig likgiltigt vilket föredöme vi ger andra och vad vi tillåter och godkänner utan att reagera.

    Dessa självcentrerade perversa saknar förmågan att respektera andras liv och rättigheter om de på något sätt inkräktar på det egna uppblåsta jaget.

    En rubrik som fladdrade förbi på Bbc illustrerar saken. På fullt allvar citerade man någon tillvänd som hävdade: "Abort bör tillåtas när fara för liv föreligger."

    Nonymos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nonymos, med andra ord, mord borde tillåtas när fara för nytt liv föreligger ?

      Radera