måndag 27 maj 2024

Fruktansvärt

Svenska Yle rapporterar att EU kräver att Israel slutar bomba Rafah efter söndagens flygattack som har krävt många civila offer. 

Detta krig är på alla sätt fruktansvärt. De många (om än siffrorna som de palestinska hälsovårdsmyndigheterna, läs: Hamas, ger inte är att lita på) civila dödsoffren i Gaza, de många civila offren Hamas attack 7/10 och de därtill hörande oerhört bestialiska våldsdåden och gisslans okända öde är bara början. Det som ofta glöms bort är Hamas oerhörda hänsynslöshet mot den palestinska civilbefolkningen och orsaken till detta: Medias blindhet för denna hänsynslöshet.

Som sagt: Det är ett på alla sätt fruktansvärt krig som borde fås till ett snabbt slut så att både den palestinska civilbefolkningen och Israel skulle få fred och terroristorganisationen Hamas, allt från dess ledare till dess fotsoldater, skulle fås inför rätta för sina illgärningar. 

Det som däremot knappast kommer att ändra, oberoende av om det blir en snabb fred eller inte, är det Israelhat som genomsyrar media och stora delar av det politiska etablissemanget. Ett bra exempel på detta är den nyhet jag länkade till ovan. Joseph Borell, EU:s "utrikeschef" fördömer kraftigt Israels attack. Men han säger inte ens ett litet pip om att fördöma Hamas raketattack mot civila israeliska mål som var orsaken till flygbombningarna och inte heller framför han något krav på att Hamas raketbeskjutningar ska sluta. Inte heller säger han ett enda ord om det faktum att raketerna avfyrades bakom mänskliga sköldar. Detta är förstås Hamas välkända modus operandi, men som sagt erhåller inte detta något fördömande. 

Som sagt, detta krig är på alla sätt fruktansvärt. Det finns dock ett hopp om att kriget med dess oerhörda lidande kommer att ta slut en dag. Däremot finns det inte något slut på politikernas och medias Israelhat i sikte. Särskilt inte som uttalanden som det i artikeln får stå oemotsagda och outmanade.

12 kommentarer:

  1. Kan inte förstå hur någon kan välsigna det som israel gör mot Gasaområdet. Fruktansvärt av er låtsas troende bättrevetande. Jag skäms över att bo i bibelbältet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Täcks du inte säga det under eget namn och flytta ut. Det är synd om Israel som inte vill tillåta Jesu Kristi Nasarens Allsmäktighet i att låta FrälsningsTron regera. Detta på grund av de bara I praktiken är sekulära materialistiska människor som inte kan annat än tro på materialistiska saker så länge de förnekar Jesus från Nasaret Herren Jesus Ktistus och Messias. Ändå välsignar oxå jag I Åbo Israel enligt de gränser som Gud dragit upp i bibeln så tydligt att judestaten borde förstå att utan Jeschua Messias och hans bedjare vore landet igen öde efter så många förnekande år....

      Radera
    2. Att sätta likhetstecken mellan STATEN israel och Israel,Guds utlovade folk,är ett fatalt misstag."Ormen" har beblandat sig med Guds utlovade folk.

      Radera
    3. Anonym 23:29/ Om någon på riktigt kan tolka den här texten som att "välsigna det som israel gör mot Gasaområdet" har vi som mänsklighet nog stora problem.

      Radera
    4. Anonym 5.47. Ormen och hans nio konungar värld och synd och kött och död, girighet, omoral, laglöshet, högmod över detta livets goda, och måttlös begärelse är inte okända någonstans i världen idag. Men Gud har givit kyrkorna och församlingarna bibeln och staterna deras gränser. Så Jesu Ord går i fullbordan, det finns en och annan " kristen" i Israel oxå.
      Anonym 5.57. Första Anonym är inte tillräckligt stringent. Men Trons gränser och staters gränser gör att Jesu Ord;", inte kommer jag med fred utan med svärd"(( och under allt detta bjuder jag dag och natt ut Frälsningens Frid i mitt Namn och mitt blod säger Jesus för dem som vill höra göra och Tro Guds Ord(mina fria profetiska Ord på Jesu Ord enligt bibeltron ursäktar sig ulrik torsten nils))

      Radera
    5. Ulrik Torsten Nils:Alla arbetar vi på olika våglängder;vissa identifierande bedrägerier bättre andra sämre.

      Radera
    6. Anonym 23:29. Finns det någon här som välsignar det? Jag kan inte tänka mig det. Det att man, som jag, anser att Israel måste få försvara sig och se till att de som bor i landet får leva i trygghet innebär inte att man "välsignar" allt det som sker i Gaza.

      Radera
  2. Nu har 146 länder erkänt Palestina, hur kan man erkänna Palestina som inte ens har ett eget landområde ? Finland gör rätt i att avvakta !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 21:28. Håller fullständigt med. Ett erkännande nu är, oberoende av om motsatsen hävdas, dessutom ett erkännande av Hamas som (åtminstone delvis) statsbärande part.

      Radera
  3. Den Israeliska regeringen skaffar sig färre och färre vänner, snart står de där själva. Samtidigt så blir Putin bara fattigare ju längre han krigar, snart är det nog dax att han går på plundringsfärd till Israel, Gog kriget är nog här ganska snart. Sen kommer flera länder att kasta sig över Ryssland och den stora fredsmäklaren Antikrist kommer att dyka upp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:54. Inget omöjligt scenario. Men låt mig påpeka att det heter "ensamma". Inte "själva". Som författare och språkälskare kan jag inte låta bli... Ursäkta!

      Radera
    2. De kommer en tid att stå " självande" och ensamma. Sen får 2 tredjedelar upp ögonen för Herren. Är det inte så skrivet ungefär. 1 tredjedel segrande står ännu i kommande år...

      Radera