onsdag 15 maj 2024

Samtal och bön i Ytteresse

 Jag skrev för en tid sedan en text om bönen. Som ett resultat av de tankar jag då satte på pränt föreslog jag att vi i bönehuset i Ytteresse skulle försöka, åtminstone under några torsdagskvällar nu i maj, samlas till "Samtal och bön" och be för vårt land, vårt folk och om att Herren skulle förbarma sig över oss ännu i denna sena tid och sända en väckelse över vår nejd och vårt land. 

Således får jag också här på denna plats bjuda in till den första träffen i morgon kväll (torsdag) kl 19 i Ytteresse bönehus. Välkommen med!

Som de flesta säkert vet samlas just nu vår kyrkas kyrkomöte till sin vårsession, och där ska, enligt planerna, biskopsmötets förslag till ny äktenskapssyn tas till behandling och eventuellt också till (en första) omröstning. Vi har all orsak att be för kyrkomötesdelegaterna att de skulle våga lita på Guds ord och inte fria till världen på det sätt som biskoparna föreslår. Du som inte kan delta i morgon får gärna, där du finns, förena dig med oss i bön för dem och för vår stackars vilsegångna kyrka. 

 

4 kommentarer:

  1. Jag deltar, även om jag inte kan närvara fysiskt, kom även ihåg att vår Frälsare Jesus Kristus ständigt ber för oss där Han sitter och ibland står på Guds högra sida !

    SvaraRadera
  2. Ack, hur härligt vore det inte om nonymus ' underliga' dröm när han druckit kaffe sent på kvällen skulle bli verklighet så att alla skulle höra känna och veta i Finland detta år om det som han såg hända i borgå stift domkapitlet skulle drabba kyrkomötet utan att emeriti skulle interferera med sina styggelser och de döda förblev döda och dem liv ännu har skulle följa Guds Ande och mediemeddela folket att det var inte bara en sorts äktenskapsfråga som var aktuell utan på grund av ' vår kyrkas' så länge idkade kärlek till världen och synden i Andligt och praktiskt liv så vill vi från kyrkomötet i tårar och rop och tobaksaska utropa en uppmaning till Alla att vi måste och får göra bättring och tro syndernas förlåtna I det Heliga och dyra Jesu Namn och blod och lekmännen får i församlingarna utropa håller oss till biblii lära. Och alla icke bibliska läror förespråkare skulle vända sig likt barn för att gråtande och ångrade få del av Kristi försoning och de Andligt allt för döde skulle inte denna gång fördärva väckelsen eller kränks de många som ärligt förtröstan på Jesu Guds Sons namn och vil följa Guds Ande likt alla frikyrkor rättfärdiga. Amen halleluja så vill jag be i år moschejeschuhalleluja barakadesha harakkdonga desshxxcsha xzytrtyrå. Skriver ulrik på qwertyuiopåasdfghjklöäzxvvbnm och allt annat SKRIVDON i alla skrivarevärldar. HALLELUJA AMEN GUD ÄR GOD. LYCKA TILL OCH VET ATT GENOMGÅENDE ÅNGER OCH TRO HÖVES ALLA NULEVANDE MÄNNISKOR

    SvaraRadera
  3. Som vanligt får vi konstatera att ingen gemensam ånger utropas från kyrkoskökans möte. De som kom i tro kanske behöll sin tro och i övrigt var det samma styggelsens roende och hopande med en fördröjning av besluten medan de som är senfärdiga i att dra ut från sådant samfund ännu sitter kvar och blir allt svagare...

    SvaraRadera