måndag 7 oktober 2024

"Värdebaserad realism"?!?

President Stubb näpste regeringen i helgen. Svenska Yle prisar honom för detta och kallar det han står för "värdebaserad realism". Bakgrunden är att regeringens led har vacklat lite i två frågor. Dels handlar det om att Utrikeshandels- och utvecklingsminister Ville Tavio beslöt (helt i enlighet med hans befogenheter) att Finland inte går med i ett utvecklingsprojekt i Ukraina som innehåller diverse hbtq-element. Dels handlar det om att KD:s ordförande (och tillika minister) Sari Essayah gick ut med att KD inte stöder Finlands beslut att stöda Hamas och Hizbollah (och fördöma Israels agerande) i en omröstning i FN:s generalförsamling. 

Det är sant att presidenten ska leda Finlands utrikespolitik. Men i frågor där regeringen inte har en på förhand sett klar linje (inskriven i regeringsprogrammet) finns det absolut inget krav på att alla ministrar ska agera utifrån den värdeliberala/vänsterliberala ståndpunkten i dessa frågor. Tavio agerade helt i linje med de befogenheter han har, och Essayah har all rätt att kritisera ett galet beslut.

Att sedan kalla det Stubb sade för "värdebaserad realism" säger mycket mera om Svenska Yle än om vad han de facto sade. I själva verket finns det givetvis ingen som helst realism i det normnedbrytande agerande hbtq-lobbyn håller på med utan här handlar det om att man bygger människofientliga luftslott. Att stöda terroristorganisationer (för det är de facto vad beslutet i FN:s generalförsamling går ut på) är också så långt från någon realism man kan komma. 

Alexander Stubb visade senast nu vad han går för.

12 kommentarer:

  1. S-gruppen behöver sina isis,hamas,hizbollah så usd`n rullar;inga fejder-inga vapen behövs-usd`n rullar inte.Inget har ändrats över tid sedan ödets år 1776 och därefter - s-gruppen finansierar båda sidorna i en fejd undantaget nu ryssland och andra brics-länder.S-gruppen spelar med sina stora terrororganisationer israel och usa jämte sina mindre i,h och h efter behov i sitt desperata försök att hålla världshegemonin vars framsta vapen usd`n varit.stubb,tavio etc.tjänar blott och enbart som s-gruppens representanter i detta skådespel för folket.Bakom ridån pågår sedan folkets ytterligare förslavning och nedtystande med bl.a.agenda 2030 och också detta blott och enbart för s-gruppens bästa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad menas med s-gruppen ?

      Radera
    2. S-gruppen=sionistgruppen

      Radera
    3. Anonym 09:31. Den där konspirationsteorin är nog inte särskilt klädsam, faktiskt. Det finns absolut krafter som verkar i linje med det du skriver, men jag har svårt att se att det skulle handla om några sionister.

      Radera
    4. Märkväl Kristian:man behöver inte vara jude för att vara sionist!Biskoparna t.ex.som du ej,med rätta,håller högt i kurs är sionister!De facto är den absoluta majoriteten av de kristna vilseledda av dessa sionister och hotas,som du är in på i ett senare inlägg,av dito vilket för någon som med hull och hår sväljt den historieskrivning som lärs oss signerad sionisterna och bl.a.det senaste större ingreppet i Nya Testamentet med israel som Guds utlovade folk anno 1776 kan ha svårt att smälta.Det gäller att hitta pudelns kärna och sedan faller pusselbitarna logiskt på plats,Kristian!Logiskt håller det t.ex.inte att man sväljer att terror-hamas stövlar in genom Guds utlovade folks gräns,som anses vara världens bäst bevakade och noterar om ett möss passerar,obemärkt och utan motstånd den 7.10.2023!Konspirationsteori liksom rasism är benämningar jag ej tar i min mun - då är man sas.däckad.

      Radera
    5. Anonym 09:29. Kalla det gärna något annat än "sionism" och "sionister" eftersom det för tankarna i fel riktning. Historiskt sett är sionismen en rörelse som strävade efter att ge judarna åter deras geografiska hemland och denna rörelse växte fram under senare delen av 1800-talet.

      Radera
    6. Jepp men liksom med många benämningar har "innehållsförteckningen" ändrat under tidens gång och "goda"
      avsikter har hänsynslöst utnyttjats av onda krafter att verka i sken av det goda ss.nu är fallet.

      Radera
  2. Det finns inte heller några krav på att dessa skulle behöva stöda värdekonservativa ståndpunkter. Pointen var att Tavio hade beslutat bakom Stubbs rygg. Den andra pointen var att KD en än gång inte har något som helst vettigt att komma med vare sig det gäller inrikes- eller utrikespolitik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:10. Pointen är att Tavio hade rätt att fatta det beslut han fattade. Det du skriver om KD är bara snömos som bygger på att du ogillar partiet och det partiet står för. Hellre stå upp rakryggat för Mellanösterns enda demokrati än att, som Finland gjorde i omröstningen i FN, stöda terroristorganisationer.

      Din första mening är däremot intressant och visar på dagens största politiska problem i västvärlden. Det finns olika partier, några få med en mer konservativ framtoning. Varför skulle inte dessa partier få driva sin agenda när det går att göra det? Alltid annars går ju besluten i värdeliberal ritning. Svaret är enkelt: Det västliga projektet är byggt på en långtgående värdeliberal konsensus med kraftig vänsterbetoning, och om/när någon går emot detta ses det som att hela ordningen hotas.

      Radera
    2. Ja, det är knappast en
      reformsinnad
      konservatism som är
      vägledande för
      merparten av beslutsfattarna i väst...
      Hans Ånäs

      Radera
    3. Det var en bra artikel i opinionspalten i dagens HBL. "Det är bra att Mellanösternpolitiken debatteras, efter många år av ointresse. Men det borde ske med sakargument och inte genom att föra identitetspolitik med Bibeln under armen"

      Idag fick man även läsa att Sari Essayah hade gjort sin protest mot Israel beslutet tre veckor efter att hon själv varit med om att godkänna det i regeringen. Även där ett konstigt hyckleri...

      Radera
    4. Anonym 09:05. Det måste vara något fel där. Essayahs linje är och har alltid varit konsekvent i denna fråga. Antingen har hon sovit när beslutet togs eller så har det misstolkats. Det där med att sova är inte så dramatiskt som det låter, utan det handlar helt enkelt om att som politiker tvingas man processa en massa uppgifter hela tiden, och då kan det ske misstag.

      Radera