fredag 18 oktober 2013

Krauss, Marklund och logikunderskottet



Jag har ofta slagits av den totala brist på logik man så ofta kan se i ateisters och evolutionisters tänkande. Man vill inte dra de yttersta slutsatserna av sin filosofi, utan man vill behålla de goda delarna av vad den kristna tron, och religionen överlag, ger.

Om man räknar med att det är en blind och kall slump som ligger bakom livet finns det givetvis ingen grund för någon mening med livet. Hur skulle det kunna finnas det? Om slumpen ligger bakom livet och dess uppkomst, och vi lever i en tillvaro där den starke överlever och den svage ska gå under – hur kan man då finna grunder för en moral som kan stöda och hjälpa den svage? Denna moral skulle i så fall komma på total kollisionskurs med själva grunden för livet och dess utveckling. En människa som följer en sådan moral kommer i själva verket att motarbeta sig själv när hon på detta sätt motarbetar evolutionen och dess grundprincip – som alltså säger att den starke ska överleva på den svages bekostnad.

Men tillbaka till detta med livets mening. Det finns ändå en del ärliga ateister, även om de är i klar minoritet. Lawrence Krauss, en av dagens ledande nya ateister (han med ”A Universe from Nothing”), konstaterar helt kallt att allt är tillkommet av en slump och på väg mot ingenting. Vår mänskliga tillvaro är helt meningslös. Trots att dessa ord är så fullkomligt tröstlösa är det ändå skönt med denna brutala ärlighet. Den är ändå, som sagt, så väldigt sällsynt bland hans åsiktsfränder.

Detta samma gäller också inom kulturen. Trots att den förhärskande filosofin (evolutionismen) lämnar människan helt utan mening med livet försöker man ändå hitta en mening med livet och med näbbar och klor hålla fast denna – vad man sedan än menar att den är och hur ologiskt detta än är. Men det finns undantag. Jag lyssnar, alltid när jag orkar, på Radio Vega, och en av låtarna på deras spellista just nu är Petra Marklunds melodiskt oerhört fina ”Händerna mot himlen”. Där sjunger hon, helt sanningsenligt (om man hyllar evolutionismen/ateismen) att ”Vi ska bli fulla, livet är meningslöst. Vem bryr sig?”

När jag lyssnar på hennes sköna sångröst går tankarna osökt till Paulus som skriver att: ”Om jag hade tänkt som människor i allmänhet, när jag kämpade mot vilddjuren i Efesus, vad skulle jag ha haft för nytta av det? Om de döda inte uppstår, låt oss äta och dricka ty i morgon dör vi.” (1Kor. 15:32)

Evolutionismen/ateismen har i sig inte att erbjuda någon mening med livet. Vi föds, lever, lider och dör – från mörker, genom lidande och sedan in i mörkret igen - och allt till ingen annan nytta än att eventuellt få se våra barn växa upp till samma tomma elände som vi går igenom. Hur kan en tänkande människa stå ut att leva i denna självvalda meningslöshet? Det övergår mitt förstånd, men det är kanske också därför man väljer att inte dra de logiska slutsatserna av sin livsfilosofi. Det skulle helt enkelt bli för tungt att leva, så man väljer då hellre att vara ologisk.


40 kommentarer:

  1. Alla är vi olika. Vi behöver olika hjälpmedel för att klara oss i livet. Åldringar behöver käpp, handikappade kan behöva rullstol, sjuka behöver vård eller medicin. Allt för att klara sig i livet. En del behöver en låtsaspappa som håller dem i handen. Kan man inte nöja sig med att vi inte vet (ännu) varför vi är här. Vi vet inte meningen med livet. Kan man inte nöja sig med det. Behöver man veta vad meningen med livet är? Lev istället. Resan är målet! Då livet är slut ska man kunna se tillbaka och vara nöjd med det man gjort, inte redan nu behöva förbereda sig för nästa liv som man inte vet om det kommer, än mindre vet hur det skulle bli. Det går ändå inte att bevisa att det finns liv efter detta, eller att det finns nån Gud.
    Liv utan logik? Det lever du ju själv, du bara TROR.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Du lurar dig själv. Det står förstås dig fritt att göra det, men det är både tråkigt och så oerhört onödigt. Jag är ingen större vän av olika "gudsbevis" - jag lutar mera åt Kirkegaards "steg över tusen famnars djup". Så länge man, som du, står vid randen av ravinen kan man ropa och hopa om bevis hit och dit, eller frånvaron av dem, och tala om att deta ju "bara handlar om tro". När man däremot har tagit steget och insett att det håller, då är det faktiskt, tro det eller ej, inte längre fråga om "bara tro". Jag VET att min Frälsare lever...

      Radera
    2. Mohammed Atta al-Sayed & Co visste också att paradiset och 72 oskulder väntade på dem när de rammade in i Twin Tower 11 september 2001.

      Det finns goda människor och det finns onda människor, men för att göra goda människor onda behövs religion...

      Radera
    3. Anonym. Det är nog en oerhört stor skillnad. Vad byggde terroristen sitt "vetande" på? Historiska fakta: Mohammed flydde, kanske, från Mecka till Medina år 622. Sedan dog han 632.

      Vad vet då vi om Jesus och hans uppståndelse (som ju är den centrala punkten här)? Läs gärna 1Kor. 15! Den uppståndne visade sig för en lång lista, bl.a. listar Paulus "mera än 500 bröder av vilka de flesta ännu är i livet". Underförstått: Om någon inte "tror" på det jag skriver går det bra att ta kontakt med vem som helst av dessa. Dessutom, och inte minst, har vi apostlarnas martyrium för uppståndelsens skull. En frisk människa dör som sagt inte för att försvara en lögn. Särskilt inte tio friska människor. Den som vill bevisa att Jesus inte har uppstått har nog en svår uppgift framför sig...

      En viss skillnad alltså!

      Radera
    4. Ingen skillnad alls faktist, behövs endast en blid tro på Ordet, fast ur olika böcker i dessa exempel.

      Det finns ju en uppsjö av idioti människor gjort i tiden för trons skull...och det samma fortsätter ännu idag.

      Vi VET ingenting om Jesu uppståndelse, vi tror. Det verkade ju vara ganska många andra som uppstod på samma gång. Men efter det har det varit ganska glest med människor som uppstår.

      Trevlig helg!

      Eflop

      Radera
    5. Eflop. Du missar helt tydligt vad jag försöker säga. Det handlar INTE om en blind tro - det vi läser i Bibeln (apostlarnas bekännelse till den uppståndne) och det vi ser i olika profana och ävenså kristna historikers skrifter (deras fullständiga överlåtelse till denna bekännelse och den som denna handlar om + vad detta ledde till, alltså martyriet) vittnar om att det här finns något som inte bara så där går att vifta bort som "blind tro". Det handlar om sanningen. Om vi vågar se på de fakta som finns så kan vi svårligen komma till någon annan slutsats än att det vi har här är antingen sanning, eller så historiens överlägset bästa bluff. Men vi behöver faktiskt inte gå längre än till oss själva: Skulle du vara beredd att dö för något du VET är en lögn? Jag skulle inte det, och det gjorde inte heller apostlarna.

      Radera
    6. Kristian, jag förstår din point i det du skriver om apostlarna, bekännelserna, martyrerna och jag förstår att du tror (vet) att det som står i bibeln är sanningen.

      Jag påstår att alla martyrer har dött förgäves. Inom islam är martyrskapet framträdande då det är en genväg till paradiset, och vi ser dagligen i nyheterna om nya martyrer som blir till hjältar i paradiset.

      Även martyren Muhammed Atta var så övertygad i sin tro att han var säker på att komma till paradiset. Men är jag en muslim fast Atta och tusentals andra muslimer är martyrer? Nej det är jag inte, fast dom bevisat sin tro genom att dö. Samma gäller alla andra martyrer i olika religioner.

      Jag tycker bara det är synd att det finns så korkade individer i mänskligheten att dom tror dom kommer till himmelen eller helvetet efter döden.

      Eflop


      Radera
    7. "Eflop". Om du läser igenom det du skrev, och det jag skrev, så ser du (kanske) nyckeln till hela detta komplex. Men nu ska jag hjälpa dig genom att vara så tydlig jag kan. Du skriver om de muslimska "martyrerna" att de "bevisat sin tro" genom sina gärningar. Detta är helt och fullt sant! De har bevisat sin tro, så tydligt som någon människa kan göra det. De har bevisat sin tro, och att den var oerhört stark. Problemet är bara det att det de tror (blint) på är falskt. De första kristna martyrerna igen dog inte för att bevisa sin tro, utan de dog för sin bekännelses skull. De bekände sig till den uppståndne Herren Jesus Kristus, och de visste att deras bekännelse var sann. Alltså: De dog inte för att bevisa sin tro, utan för att det de trodde på (eller rättare sagt: Honom de trodde på) var sann. Deras martyrium fungerar idag, för oss, som bevis, inte på att deras tro var så eller så stark, utan på att det de trodde på var sant. Inser du skillnaden?

      Det du skriver i sista meningen i din kommentar ids jag inte bemöta (även om jag skulle kunna svänga på det), men jag vill bara säga att du ska vara försiktig att, från din oinsatta position, döma ut människor som har en större insikt i dessa frågor än du har.

      Radera
  2. Kristian, när vi pressar vår tids kultur till konsekvens så får vi tillbaka den mordiska totalitära Staten och denna gång med den "absolute" Antikrist vid "joysticken". Det råder nu förutom i muslimska och vissa asiatiska kommunistiska och religiösa länder en borgfred där båda lägren ropar: Kom med oss!!! Vi säger Amen på Skriften ty Herren har för oss uppenbarat i I Ord och Ande Tro och Sakrament att Han ÄR Jesus vår Frälsare, Skapare upprätthållare och förlossare. Vi gör som de första Kristna vi strävar till att Predika Guds väldiga gärningar också i de vardagligaste vardagliga och Visar på Vägen Sanningen och Livet och så är vi om Herren vill också "redo till FRIDENS Evangelium, det är syndernas förlåtelse kroppen uppståndelse och ett evigt liv. Till Bättringens och Nåden Ord för Herren Ande oss varje dag. skriver fattig syndig, usel ulrik torsten nils - Glad i Jesu Nåd ändå, tänk att Han gick med med alla Dagar och ända in till Himmelen om jag int avfaller.... Credo, Hall-Elu-Jah Jesus Starke man och Gud Amen Amen amen aa u

    SvaraRadera
  3. Fan vad mycket skit du pratar. Som Ateist är jag fri, fri att tro på vad jag vill göra vad jag vill utan att bryta mot nån guds lagar. fri att skilja på rätt och fel.

    Vem säger att vi inte har nått att leva för? Vi har väl allt att leva för som du? Vänner,jobb,familj och hela köret? Hur kan du påstå nått sånt idiotiskt? Tror du dina minkar och rävar längtar efter skogen och ett liv utan bur? Det tror jag knappast.
    Likadant är det för mig, jag saknar ingenting. Du drar slutsatser utan nånsom helst logik.

    Varför tror du inte på Allah? eller Buddah tex? Ditt liv måste vara fruktansvärt tomt och meningslöst utan dom, fyllt med elände.

    Du säger människor kan gå på vatten och flytta hav, jag säger det går inte, det är ologiskt för många motsägelser. Jag vill ha svar som kräver logiska förklaringar. Jag får inte påpeka MOTSÄGELSER utan måste svälja alla sagor med hull och hår.
    Som ateist kräver jag en hypotes som överensstämmer med fakta och där ifrån drar jag slutsatser med hjälp av den teknik och vetenskap vi besitter idag. DET ÄR LOGISK att använda det man har fått mellan öronen att tänka med annars skulle vi fortfarande vara fast i mörka medeltiden med idioter som tror världen är 4kantig och slå ihjäl varandra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Jag skrev i texten ovan att det finns ändå en del ärliga ateister, och som ett exempel nämnde jag Lawrence Krauss. Läs gärna citatet en gång till! Av det du skriver drar jag den slutsatsen att du antingen är oärlig, eller så har du helt enkelt inte tänkt din ateism till slutet. Givetvis finner också jag stor glädje i "vänner, jobb, familj och hela köret", och det är ju självklart att du också gör det. Men nu tänkte jag i mycket vidare cirklar. Varför finns vi? Varifrån kommer vi, och vart är vi på väg? Om de saker du listade utgör livets mening, vad händer då när du förlorar dessa? Du skriver också att som ateist är du fri. Är du faktiskt det? Vad gör du av dina skuldkänslor, för att inte tala om den konkreta skulden, över saker du gjort galet? Vi människor tror gärna att när vi avskaffar Gud så kommer vi också att få avskaffat skulden över våra missgärningar. Tänk så fel det kan bli! Skulden finns fortfarande kvar, och vi känner alla av den. Men när vi avskaffar Gud (och med honom hans nåd och förlåtelse) avskaffar vi den enda verkliga hjälpen mot våra skuldkval.

      Sedan ännu kort om det du skriver angående motsägelserna. Visst får du påpeka motsägelser, där du menar dig hitta dem! Men var beredd att motivera och förklara! Och att bli undervisad. För jag hävdar bestämt att motsägelsernas källa inte är annat än vårt eget begränsade förnuft och vår oförmåga att se världen med "Guds ögon" - eller helt enkelt logiska felslut. Ta t.ex. de exempel du nämner. Jag håller helt och hållet med när du säger att människor inte kan gå på vattnet eller dela hav. Människan kan inte göra det. Men han som skapade naturlagarna, han kan också (tillfälligt) sätta dem ur spel. Han är Herre över dem också. Varför är detta så oerhört svårt att förstå?

      Ja, och så kan du skippa svordomarna. Jag har en regel att jag raderar alla kommentarer som innehåller svordomar, men för att illustrera det jag skrev strax ovan så upphäver jag nu denna "naturlag". Men bara tillfälligt!

      Radera
    2. Om gud inte ville att vi skulle "avskaffa" honom skulle han redan gjort nått åt det. Du verkar ha svårt att förstå. Jag blir aldrig utan min familj och vänner dom lever alltid kvar i minnet. Mina skuldkänslor? Jag tänker före jag handlar så vet jag att jag handlar från mina egna värderingar och ingen annans. Jag har även fått en hjärna att tänka med som gör jag kan skilja på rätt och fel. Jag behöver ingen Gud eller bok att handla efter till skillnad från dig, så väger mina värderingar tyngre än nån guds värderingar.

      Du har svårt att förstå. Men när du tänker efter varför inte du tillber Allah eller Buddha eller nån annan gud så måste du förstå varför jag inte tror på din? verkar det logiskt?

      Radera
    3. Anonym. Svårigheten att förstå är nog ömsesidig. Men jag ska försöka förklara hur jag ser på detta.

      "Om gud inte ville att vi skulle "avskaffa" honom skulle han redan gjort nått åt det. Du verkar ha svårt att förstå." Här ligger nog svårigheten helt på din sida, får jag påstå. Det du inte har förstått är att Gud inte har skapat oss som robotar, utan som människor med möjlighet att välja. Det du dessutom inte har förstått är att våra val får följder. Om vi väljer att blunda i moment ett så kommer vår syn i moment två att vara försämrad, och om vi fortsätter på blundandets väg kommer vi så småningom (i moment fem, sex eller kanske ännu senare) att ha vant oss så vid mörkret att vi inte längre skulle klara av att se även om skulle vilja. Detta är en andlig grundlag som står att finna i Guds ord.

      "Jag blir aldrig utan min familj och vänner dom lever alltid kvar i minnet." Låt mig börja med att säga att jag är glad åt att du får leva ett bra liv med familj och vänner! Men du glömmer (eller väljer att blunda för) en del saker nu. Det mänskliga minnet är kort. Det sträcker sig bara så långt vi lever, och inte alltid så långt ens. Det finns flera hemska sjukdomar som drabbar minnet. Och du, liksom jag, är en evighetsvarelse. Detta oavsett om vi erkänner det eller inte. Var har du tänkt tillbringa din evighet?

      "Mina skuldkänslor?" Nå, de kom du inte alls in på, och det är ju givetvis ditt val. Men jag skulle ändå uppmana dig att åtminstone tänka på dessa saker. Dina värderingar ("heimlaga" eller inte) skyddar dig inte från skulden. Dessutom: varifrån tror du att du, från början, har fått uppfattningen om vad som är rätt och vad som är fel? Du ska inte dissa Bibeln på riktigt så lätta premisser!

      "Du har svårt att förstå. Men när du tänker efter varför inte du tillber Allah eller Buddha eller nån annan gud så måste du förstå varför jag inte tror på din?" Igen är det nog du som har svårt att förstå. Kanske för att du inte vill, kanske för att du inte har tagit reda på skillnaden mellan Levande Herren Gud och de två avgudar du nämner. Nu vet jag förstås inte vem du är, men jag ber att du, innan det är för sent, skulle få upp ögonen för denna skillnad! För som det nu är går du miste om det som det mänskliga livet ytterst handlar om och som ger det den mening som Levande Herren Gud vill att det ska få ha. Också ditt liv!

      Radera
    4. När du pratar om avgudar är det lite konstigt om man utgår från fakta att kristna utgör 33% av världens befolkning medan resten ber till någon "avgud" enligt dig, du borde försöka respektera andra religioner istället för att kalla deras gudar till "avgudar"

      Radera
    5. Anonym. Det går inte att i denna sak utgå från siffror och från procent. Här måste vi utgå från vad som är sant och vad som är falskt.

      Radera
    6. Att försöka säga vem som har rätt religion och vem som har fel är ett evighetsargument, muslimer säger att deras gud är den enda rätta, kristna säger att deras gud är den enda rätta och så vidare, varför kan ni inte bara respektera varandras tro och låta alla tro på vad eller vem som helst?

      Radera
    7. Anonym. Givetvis kan vi inte tvinga den kristna tron på någon. MEN. Den kristna kyrkans viktigaste uppgift (utan jämförelse, dessutom!) är att sprida det glada budskapet om syndernas förlåtelse i Jesu Kristi namn och blod. Detta innebär samtidigt att vi behöver avslöja de lögner som finns på religionernas område som just lögn. Ta gärna del av t.ex.f.d. muslimers berättelser som hur de i.o.m. sin omvändelse till Kristus har fått erfara frid med Gud! Detta är något som inte finns inom Islam.

      Radera
    8. Så man ska sprida det "glada" buskapet genom att döda de som inte omvänder sig eller? Det är väl det som kristna har uträttat i hundratals år. Men det du föreslår att avslöja lögner som finns i religioner, hur ska man uppnå det, ur vems synvinkel ska man utgå ifrån? din eller? Eller en muslims? Hur skulle du känna dig om man byggde en moske' brevid ditt hus?
      //Victor Åstrand

      Radera
    9. Victor. Tack för att du skriver under med namn! Nu kommer du med ett påstående som hänger i luften. Vem har talat om att sprida något budskap genom att döda någon? Förklara gärna vad du menar, och vem som har påstått något sådant!

      Det du skriver angående synvinkeln: Varför inte utgå från vad som är sant/mest sannolikt?

      Radera
    10. Hur var det då här i Norden där man fick två val: bli kristen eller dödas. Och hur var det när man hade sina heliga korståg och massmorden uträttade av kristna?
      Och vad som är mest sannolikt eller vad som är sant är två helt olika saker, men det som du påstår leder ju till att det är antingen den Romersk-katolska kyrkan eller Sunni (Islam) som bestämmer vad som kommer att vara sant. Lilla lutherska kyrkan har ingenting att säga till om när storebröderna börjar diskutera.
      //Victor Åstrand

      Radera
    11. Victor. Det finns idag en stor konsensus bland forskare som säger att korstågen var, om inte helt så åtminstone till en stor del, motiverade av ekonomiska intressen framom andliga intressen. Det hette "Gerusalemme liberata", men det handlade om att de världsliga ledarna skulle få så stor ekonomisk vinning som möjligt.

      Vad sedan gäller storleken och sanningen så får jag säga att du har en synnerligen märklig syn. Man kan inte rösta om sanningen. Sanningen är de facto, har historien visat, ofta i minoritet, och sanningen är sann fast ingen enda skulle vara på dess sida. Sanningen är en separat storhet som inte frågar efter människors stöd. Sanningen är sann oberoende av oss.

      Radera
    12. Herregud Kristian vad förväntar ni er när ni kallar andras gudar avgudar och lögner, och vill sprida det glada budskapet. Jo krig och det får ni. Det finns en orsak att USA's republikaner spenderar 600,000,000,000 dollar om året på militären. 51% av hela världens försvar budget och republikanerna vill höja försvarsbudgeten ytligare, och fullständigt skita i obamacare. 77% av USA 's befolkning är kristna och är det mest krigsglada folket som har existerat och tvekar inte att avfyra missiler. "älska din fiende och vända andra kinden till" Jo säkert ristar dom in kärleks budskapet på sina tomahawks.

      Radera
    13. Anonym. Du gör det alldeles för enkelt för dig nu. Man kan givetvis diskutera USA:s roll som världspolis (jag är inte helt förtjust i den heller), men faktum är att något MÅSTE göras åt dessa terrorister. Se bara vad som händer i Afrika idag där Al Qaida-avknoppningarna bränner kyrkor och jagar hela befolkningsgrupper ner i Medelhavet.

      Och by the way: Obama är, om jag inte missminner mig, demokrat...

      Radera
    14. Al-Qaida är endast ett svar på USA aktioner mot deras hemland.

      Radera
  4. Vad är då meningen med livet för dig Kristian. Vad är det för mening med att det finns kvinnor, homosexuella, Gud och ateister?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Ta fram din katekes och läs punkt ett i "Den kristna läran i korthet framställd". Där uttrycks detta med livets mening så bra att ingen kan göra det bättre!

      Radera
  5. Jag ser då ingen ide i att försöka bli religiös. Inget jag läser här på denna blogg eller lyssnar på religiösa människor får mig att se någon ide att överhuvudtaget engagera mig i kristendomen. Jag tycker många kristna människor endast är jobbiga. Ger ingen bra bild av att vara kristen. Det finns så många olika religiösa människor som poängterar olika saker som är bra med kristendomen, så det känns som en omöjlighet att ens hitta ett litet frö som kunde fånga ens intresse, var man kunde börja. Om man aldrig blir fullärd av religion, borde det åtminstone finnas en bra plats att börja?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Tyvärr är det ju nog så att vi som bekänner oss till Kristus ofta skymmer honom för människorna. Men om du uppriktigt frågar var du kunde tänkas börja så ska du börja med Jesus. Bibeln säger att hos honom finns fullheten, och detta är verkligen sant. Vi människor klarar bara av att förmedla små brottstycken av vad han har att ge åt världen, men han har allt, fullheten. Så börja med honom, och låt inte mig eller eller någon annan som bär det kristna namnet skymma honom för dig!

      Radera
  6. ”Om jag hade tänkt som människor i allmänhet, när jag kämpade mot vilddjuren i Efesus, vad skulle jag ha haft för nytta av det? Om de döda inte uppstår, låt oss äta och dricka ty i morgon dör vi.” (1Kor. 15:32)
    Människor i allmänhet? Hur stor del av människorna på denna tid var kristna? Hur stor del av människor är kristna idag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Paulus konstaterar att om han hade tänkt som människor i allmänhet när han hade det svårt, vad skulle det ha varit för poäng att tvinga sig att kämpa då? Men nu gjorde han inte det, alltså tänkte som människor i allmänhet, utan han såg på tillvaron med evighetsögon. Se där en oerhört stor skillnad ställd inför slutet på detta jordeliv!

      Radera
  7. Brist på logiskt tänkande ja. Det finns kristna människor tror på himmel och helvete och en gud i himmelen.

    Det finns en allsmäktig gud som kan dela hav och skapade världen på 6 dagar. Han svarar på böner och utför mirakel än i våra dagar (enligt vissa kristna). Han ignorerar dock amputerade människor, de får aldrig bönesvar ifall de vill ha en ny fot eller arm...

    Samtidigt som han svarar på vår vardagliga böner låter han miljontals barn dö varje år i hunger, och av dessa barn barn hamnar största delen i helvetet eftersom dom har fel tro eller är odöpta.

    Samma gud torterade sin son, som dog för våra synders skull. Den värsta synden är den om ormen som pratade med Eva och äpplet, ja ni vet. Därför är våra nyfödda härliga barn syndiga genast dom föds.

    Tänk på alla goda människor som finns t.ex i Indien, dom är helt ovetande om att dom kommer att brinna i helvetet för evigt, eftersom dom har fel tro.

    Vad är den moraliska läxan för seriemördaren i usa som torterade och dödade barn, men i dödscellen blev kristen och förlåten. Sitter han nu i paradiset med Jesus och diskuterar sin bravader på jorden?

    Om gud är god, älskar, är rättvis och vill moraliskt vägleda oss med en bok, varför ger han oss en bok som förespråkar slaveriet, döda människor för fantasibrott som häxeri mm

    Kristendomen är en kult som dyrkar människooffer. Ty så älskade gud världen att han torterade och dödade sin son...fullständigt absurt. Kunde han inte visa det på nåt annat sätt? När vi tar nattvarden symboliserar det jesu kött och blod, är det inte en typ av kannibalism?

    Nog vore ju det redan på tiden att mänskligheten skippar religionerna och tar förnuftet till fånga. Vi har ju redan vetenskapen som svarar på de flesta frågorna.

    Allt svammel om liv efter döden kan vi glömma, det vet vi inget om. Njut av ditt liv nu!

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop är du en kristen som försöker svartmåla ateister o tvivlare med ditt svammel .Eller är du bara dåligt påläst.

      Radera
    2. Eflop. Det att du inte förstår dessa saker (eller rättare sagt: Inte vill förstå) gör inte att de inte går att förstå eller att de inte hänger ihop. Dessutom har du i din kommentar flera direkta felaktigheter - t.ex. angående slaveriet, häxprocesserna, hungerdöden, vetenskapen och "de flesta frågorna" samt det du skriver om "kannibalism". För att nu nämna några... Men jag hinner inte gå in på detta mera nu i detta skede.

      Radera
  8. "Evolutionismen/ateismen har i sig inte att erbjuda någon mening med livet. Vi föds, lever, lider och dör – från mörker, genom lidande och sedan in i mörkret igen - och allt till ingen annan nytta än att eventuellt få se våra barn växa upp till samma tomma elände som vi går igenom. Hur kan en tänkande människa stå ut att leva i denna självvalda meningslöshet? Det övergår mitt förstånd, men det är kanske också därför man väljer att inte dra de logiska slutsatserna av sin livsfilosofi. Det skulle helt enkelt bli för tungt att leva, så man väljer då hellre att vara ologisk."
    Det övergår ditt förstånd. Det kan jag lätt förstå. Du ser saken från din sida och vi från vår. Vad för meningslöshet och elände skriver du om, den du själv upplever? Tror du inte "vi andra" ser nån mening med våra liv, hur kan du påstå nåt sånt. Alla försöker skapa så bra liv åt sig själv och sina barn det bara är möjligt, men alla behöver inte religion till det, vi klarar oss bra utan. Du behöver inte tro att du är något mera speciellt bara för att du är kristen, jag är också speciell, jag är ateist!
    Du pratar skit om icke religiösa, SKÄMS!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Du har givetvis, liksom jag, rätt till dina åsikter. Men jag skäms verkligen inte för att jag lyfter fram den brist på logik som finns i ateisters tänkande! Min uppmaning, och min bön, är att du och andra med din livssyn skulle få upp ögonen för den hopplöshet och meningslöshet som evolutionismen för med sig - innan det är för sent. Som jag konstaterade: Det finns en del ärliga ateister som har vågat se detta med öppna ögon och därmed insett denna hopplöshet och meningslöshet, men de är inte många.

      Radera
    2. Jag upplever det inte att mitt liv är hopplöst och meningslöst fast jag inte tillber en ond gud som vi måste frukta. Han som straffar oss med evigt brinnande helvete om vi inte tror på hans son som han mördade på korset. Var ligger logiken där?

      Inte förstår jag vilken logik brister för oss ateister, vi tror inte på några osynliga väsen och inte på sånt som inte kan bevisas, utan låter förnuftet råda. Vi ateister föds, njuter av livet, får kanske barn och familjer, och efter ett hoppeligen långt och lyckligt liv dör vi. Vad är problemet?

      Eflop

      Radera
    3. Eflop. Skriver du som du gör (om "en ond gud som vi måste frukta") för att du inte har förstått vad den kristna tron handlar om, eller för att du inte vill förstå? Vidare skriver du att "ni ateister" inte tror på något som inte kan bevisas. Hoppsan! Det var nog väldigt stora ord. Kan du bevisa att Gud inte finns? Kan du bevisa att universum började med en stor smäll? Kan du bevisa att... Ja, om du är riktigt ärlig så inser du nog att du också tror på en massa saker som är obevisade. Med betoning på ordet "tror".

      Vad är problemet? För dig är det faktiskt ett stort problem. Du lurar dig bort från Livet! Jag kan inte öppna dina ögon så att du ser sanningen i det jag skriver, men jag ber för dig, vem du än är, att du skulle inse din situation innan det är för sent. För Herren älskar dig också!

      Radera
    4. Jag erkänner att jag inte kan bevisa om gud finns eller hur universum började. Jag accepterar de förklaringar vetenskapen ger.

      Men inte kan nån religiös människa heller bevisa nån gudom fast vi haft tusentals religioner genom tiderna.

      Kristna tron byger ju på bibeln, som är full av otäcka historier t.ex om händelser som citeras nedan. Inte upplever jag att den här guden är god, tvärtom sadistisk.

      "Samarien har trotsat sin Gud och får sona sin skuld.
      De skall falla för svärdet, deras spädbarn skall krossas,
      havande kvinnor skäras upp"

      "Vid midnatt dräpte Herren alla förstfödda i Egypten, den förstfödde sonen till farao på tronen lika väl som den förstfödde sonen till fången i fängelsehålan, och även allt förstfött bland boskapen"

      "Lycklig den som får ta dina späda barn och krossa dem mot klippan"

      Eflop

      Radera
    5. Eflop. Bibeln beskriver världen sådan den är. Slå upp någon tidning från den senaste veckan så kommer du att hitta liknande beskrivningar där också. Om du ser lite närmare på de (fruktansvärda) bibelord du citerade så märker du att detta inte är något som Gud gör (undantaget Egypten-fallet som har sina förklaringar), utan allt detta handlar om vad en grym invasionsarmé ställer till med. Alltså inget nytt under solen!

      Men det är bra om du erkänner att vetenskapen inte kan bevisa guds existens eller icke-existens samt hur världen började. Då är vi överens åtminstone på en punkt, alltså att både du och jag bygger vår livsåskådning på tro.

      Radera
  9. Ja du nämde Krauss, nedan en länk till en diskussion som alla borde se.

    Vetenskapen har inte svar på alla frågor, men har kommit långt, väldigt lång på senare tid med förklaringar om livets ursprung mm

    http://www.youtube.com/watch?v=YUe0_4rdj0U

    Eflop

    SvaraRadera