söndag 27 november 2011

Hallelujagatan 777


Jag har haft en lugnare arbetsdag idag, och i.o.m. barnens förkylningar har vi varit ”husbundna”. Skönt på sitt sätt, även om orsaken förstås inte är så trevlig. Jag kom mig för att titta i vår kassettsamling, och där hittade jag bl.a. en predikokassett med en ung C.A.Westman. Det fick bli dagens predikan. Jag får kanske anledning att återkomma till det som han säger – det var nämligen ord och inga visor! Det är mycket sällsynt med sådan förkunnelse idag, det är då ett som är säkert.

Men så hittade jag också en kassett där Curt och Roland sjunger sånger av Åge Samuelsen. Härliga saker! Samuelsen (1915-1987) var en norsk evangelist/predikant och sångare/sångskrivare med över 300 sånger på sitt ”samvete”. Den mest kända av dem är kanske ”O Jesus du som fyller allt i alla”. Det blev en trevlig stund vid plättpannan med radion på tillräckligt hög volym så det gick att sjunga med i de gamla godingarna!

Ja, och rubriken sedan. ”Du som bor på klagogatan i ett trångt och fattigt skjul, och som lever helt på svältdödens rand. Kom till Hallelujagatan... Vill du veta husets nummer, det är sju-sju-sju, min vän...” Nåja. Det får räcka med detta prov på mina norskakunskaper. Det är fart på när de sjunger, och det är inte svårt att förstå varför de inte klarat av att översätta sången till svenska! Man blir på gott humör av sådana sånger! Melodin går överraskanda många gånger i moll, men budskapet gör det verkligen inte. Mera goda sånger åt folket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar