lördag 18 juni 2022

Fungerande propaganda

En av gårdagens mer braskande nyheter var att många Pride-evenemang i Finland har råkat ut för trakasserier och vandalism. Rubriken är uppseendeväckande, men när man läser själva nyheten ser man att det igen handlar om regnbågspropaganda. Det visar sig nämligen att det hela bygger på en enkät i vilken arrangörerna har tillfrågats om vad de har upplevt. I några fall handlar det om verkliga olägenheter (en gasattack, en del stulna regnbågsflaggor), men huvuddelen av dessa "trakasserier" handlar om skriverier på sociala medier. Påstått kränkande sådana.

Det vi har konstaterat många gånger här på denna blogg är att detta med "kränkningar" är synnerligen subjektivt. I dagens klimat kan man överhuvudtaget inte skriva något, förutsatt att man inte skriver om vädret (och kanske inte ens då), som inte någon, någonstans, kan tänkas uppfattas som kränkande. Jag menar, t.o.m. det jag skriver här på denna blogg har vid upprepade tillfällen föreslagits vara "kränkande". Trots att det givetvis är allt annat.

Som sagt är denna nyhet uppseendeväckande, och det är förstås också avsikten. Regnbågsfolket behöver utmålas som mål för trakasserier och vandalism för att ytterligare skifta folkopinionen. Och det fungerar bevisligen. Men som sagt är grunden för detta synnerligen skakig. Men det är förstås av ingen betydelse. Ändamålet helgar nämligen medlen. Men för den som har ögon och öron som fungerar visar detta, ännu en gång, att vår vänsterliberala media inte är att lita på. 

14 kommentarer:

  1. Men var är de kristnas demonstrationer? Ser sällan eller aldrig i media.

    Med tanke på att kristna förföljs världen över vore det ju på sin plats med demonstrationer också i Finland. Och med tanke på Päivi Räsänen som visserligen tills vidare frikänts men ännu kan fällas.

    Eller är det så att media ej uppmärksammar?

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Det är säkert bådadera. Media skriver inte gärna om förföljda kristna eftersom sådana inte finns enligt det rådande paradigmet. Men vi skulle nog absolut ha all orsak att låta alla höra om vad som pågår!

      Radera
  2. Citat: " I några fall handlar det om verkliga olägenheter (en gasattack, en del stulna regnbågsflaggor), men huvuddelen av dessa "trakasserier" handlar om skriverier på sociala medier. Påstått kränkande sådana. "

    En gasattack är ganska allvarlig. Och skriverier på sociala medier kan faktiskt få en person att må ganska dåligt. Jag tror inte att vi vill ha ett samhälle där sådant är gångbart, där bör lagen vara tydlig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att de mår dåligt är att de bär på sig själva förvillelsens lön. Även utan gas och skriverier på ' sociala medier' mår de homosexuellt utövande jättedåligt. Detta skriver också Bibeln att de bär på sig själva förvillelsens lön; och det är inte roligt hur det än är. Ulrik

      Radera
    2. Ävenså mår de unga vuxna som har sex utom äktenskapet dåligt. Och musiken som de super i sig gör dem imvärtes fulla av förbannelse. De kanske tror att de mår bra men de är milslångt från harmonin. Likaledes kommer depression av för mycket alkohol och knarkarna mår ju också som vi vet väldigt illa. Och de som lever sunt men avstår från Guds Ords kontakt och Frid med Gud i Jesus lever i ett tomrum som de fyller med materiella grejor för det idrottsliga och sportiga levernet.. ulrik

      Radera
    3. Håller helt med dig, Ulrik! H. Annika

      Radera
    4. Citat: "Att de mår dåligt är att de bär på sig själva förvillelsens lön. Även utan gas och skriverier på ' sociala medier' mår de homosexuellt utövande jättedåligt."

      Nej. Att de mår dåligt beror på andra faktorer, varibland kontinuerlig oförståelse -och dömande från omvärlden torde vara en.

      Radera
    5. Det lönar sig inte att käbbla. Bibelns ord är belysande fakta. Det finns ett annat bibelställe som gäller alla; ungefär så här: Ångest och bedrövelse kommer över dem som gör orätt (handlar emot Guds Ord) men härlighet och frid över de människor som gör det rätta....ulrik

      Radera
    6. Om det inte lönar sig att käbbla säger man bara att man inte ska samtala om viktiga saker. Det är en trist attityd. Alla som har egna svårigheter eller insikter om andras svårigheter måste få dela dem med andra - och det förekommer, också på den här bloggen. Om Bibeln skulle ha svaret på alla viktiga frågor kunde vi sluta skriva till varandra och sätta oss ner för att plugga Bibeln i stället. Tror nån på allvar att problemen skulle vara lösta med det?

      Arne

      Radera
    7. --> Arne 19 juni 2022 21:28, du kan vara helt säker på att Bibeln har svar på alla frågor ! Problem uppkommer där man inte erkänner Bibelns sanningar !

      Radera
    8. -->Torbjörn 19 juni 2022 14:47, "Nej. Att de mår dåligt beror på andra faktorer, varibland kontinuerlig oförståelse -och dömande från omvärlden torde vara en. " Har du alls läst Guds ord ? Dömer inte Gud själv detta som ngt onaturligt ?

      Radera
    9. Torbjörn. "En gasattack är ganska allvarlig. Och skriverier på sociala medier kan faktiskt få en person att må ganska dåligt. Jag tror inte att vi vill ha ett samhälle där sådant är gångbart, där bör lagen vara tydlig."

      En gasattack är allvarlig, ja. Att spruta pepparspray på en som går i ett demonstrationståg är olagligt. Där finns ingen tolkningsmån. Men som jag konstaterat här många gånger kan lagen inte gå in och förbjuda kränkande skriverier. detta helt enkelt för att då skulle alla skriverier bli förbjudna. En kränkhetskänsla är en synnerligen subjektiv sak och inget som kan mätas av en juridisk instans. En människas upplevelse kan på inget sätt ligga till grund för straff. Så där KAN inte lagen vara tydlig - om man alltså går in för att kränkthet ska ligga till grund för straff.

      Radera
  3. Det smärtar mig att folk kan vara så elaka och missunsamma mot mönniskor som tillhör sexuella minoriteter att de skymfar dem. Vi får inte glömma bort att homosexuella gasades i förintelseläger och ännu anses vara mentalt störda i vissa länder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 18:28. Skymfningar är inte bra. Men som sagt är denna undersökning baserad på vad arrangörerna säger sig ha upplevt. Det som någon (med "god" vilja) uppfattar som en skymf kan av någon annan uppfattas som något helt annat.

      Radera