onsdag 18 oktober 2023

Svaret på terrordådet?

På måndag kväll mördades två svenska fotbollsturister på öppen gata i Bryssel. Detta är förstås fullständigt fruktansvärt och ännu ett exempel på vad Islam är och vad Islam står för. Det är begripligt att politiker som står i ansvarsställning försöker göra vad de kan för att förhindra att något liknande inte ska kunna ske igen. Men nu är det oerhört viktigt att se vad som orsakar vad och inte skuldbelägga fel instanser. Det är INTE koranbrännarna som har orsakat detta terrordåd. Orsaken till dådet och den allena skyldiga här är Islam och inget annat. 

Svaret på ett dylikt dåd är INTE att inskränka våra fri- och rättigheter. Den väg Magdalena Andersson (S) förespråkar med inskränkt yttrandefrihet för att blidka världens alla muslimer är inte rätt väg att gå. "Där tittar ju regeringen på om man ska kunna ändra lagstiftningen via ordningslagen. Vi i oppositionen har ju bett om att titta på om man också kan ändra i lagstiftningen om hets mot folkgrupp och förargelseväckande beteende." (Vid 2:14:20 i länken.) Men, som sagt, detta är INTE rätt väg att gå. Om vi går på den vägen har nämligen Islam vunnit och vi alla har förlorat.

Dock har jag inga större förhoppningar. Närhistorien visar att rädsla för hotet från Islam möts med eftergifter och inskränkningar i våra friheter.  

11 kommentarer:

  1. Borde inte Finland tillåta brännande av koranen då? Om Sverige ändrar i lagstiftningen så blir det ju som i Finland.

    SvaraRadera
  2. Här är det också det sjuka religiösa fantasierna som är orsaken till mördandet av svenskarna.

    Men inte är det nåt mycket bättre i våra trakter heller. Som vi läst i tidningarna så förekommer barnaga fortfarande i sekterna i Larsmo och Pedersöre. Även det baserar sig på idiotiska religiösa ideér.

    Eflop

    SvaraRadera
  3. Vad är problemet med barnaga?

    Turboanonym

    SvaraRadera
  4. Turboanonym, inget alls enligt bibeln. Samma sak med slaveri, kvinnoförakt och massmord. Pedofili verkar också vara ok i dessa kretsar.

    SvaraRadera
  5. Igen, vad är problemet med barnaga?

    Turboanonym

    SvaraRadera
    Svar
    1. Först och främst är det emot lagen:

      4 §
      Centrala principer för barnskyddet

      Barnskyddet skall främja barnets gynnsamma utveckling och välfärd. Barnskyddet skall stödja föräldrarna, vårdnadshavarna och andra personer som svarar för barnets vård och fostran i fostran av och omsorg om barnet. Barnskyddet skall sträva efter att förebygga barnets och familjens problem samt att tillräckligt tidigt ingripa i problem som observerats. Vid bedömningen av behovet av barnskydd och vid genomförandet av barnskydd skall barnets bästa beaktas i första hand.

      Vid bedömningen av barnets bästa skall uppmärksamhet fästas vid hur olika åtgärdsalternativ och lösningar garanterar barnet

      1) en harmonisk utveckling och välfärd samt nära och fortgående mänskliga relationer,

      2) möjlighet till förståelse och ömhet samt övervakning och omsorg i enlighet med ålder och utvecklingsnivå,

      3) en utbildning som motsvarar barnets anlag och önskemål,

      4) en trygg uppväxtmiljö samt fysisk och psykisk integritet

      --------------
      Den fysiska integriteten innebär att barnen ska skyddas från att bla bli slagna, att de rent fysiskt ska ha frihet från aga.

      För det andra hoppas man kanske att ens barn inte ska växa upp och lära sig att relationer till vuxna bygger på rädsla.

      Det finns hur många aspekter som helst som talar emot barnaga, kommer inte på en enda som skulle tala för att slå barn. Eller att slå nån överhuvudtaget.

      Radera
  6. Blev det tyst i sekten när barnaga kom på tal? Är de möjligtvis en orsak vaför många barn i sekterna behöver psykvård och andra tar till droger?

    SvaraRadera
  7. Vad syftar Anonym på med 'sekten'? Jag har följt med bloggen bara en kort tid men alla de inlägg jag hittills läst verkar komma från antingen kyrkligt aktiva eller motståndare till kristen tro.

    Under några decennier i socialt arbete har jag inte stött på några religiöst motiverade fall av barnmisshandel. Det är nästan alltid alkoholism eller drogmissbruk som ligger bakom.

    Har Anonym några sifferuppgifter? Det antyds ju att problemen är vanligare i 'sekten', vad som nu menas med det. Saken intresserar mig på arbetets vägnar.

    Anonym II

    SvaraRadera
  8. Bästa Anonym II

    Alla vet sekten i våra trakter här i Larsmo och Jakobstadsnejden.

    "Under några decennier i socialt arbete har jag inte stött på några religiöst motiverade fall av barnmisshandel. Det är nästan alltid alkoholism eller drogmissbruk som ligger bakom."

    Inget barn kommer till nån trygg vuxen och säger att hen blivit misshandlat pga religiöst motiv.

    Vi vet att vi inte har nån större andel alkoholister eller drogmissbrukare i Larsmo och Pedersöre än i omgivningen, ändå har vi mera barnmisshandel på dessa ställen? så nån annan orsak borde vi hitta eller hur?

    Vi vet att bibeln uppmanar till våld mot barn och att det finns människor som tar ideérna från sagoboken på allvar. Dessa människor är de i sekten och de är ofta själva offer av både fysisk och psykisk misshandel.
    När barnen i hela sin uppväxttid måste höra på förskräckliga hot om helveteseldar var de brinner i evighet så påverkas dom säkert och blir rädda. Det är misshandel i sig, men om husets herre (kvinnorna ska ju vara tyst) får för sig att barnet måste bestraffas så tar han till prygel. Det här beteendet nedärvs till följande generation och då får vi såna här siffror i Larsmo och Pedersöre. Människorna där lever i förgången tid när barnaga var ok för hela befolkningen. Människorna utanför sekterna har förstått att barnaga är olagligt och fullständigt fel men i sekterna föregår brotten mot barn ännu.
    Så nånstans där kan du börja söka på orsakerna till barnmisshandel i Larsmo och Pedersöre.

    Eflop

    SvaraRadera
  9. Om alla vet, Eflop, varför då inte nämna den vid namn? Jag vet inte. Vad heter den? Vad har den för bekännelse? Vem är dess föreståndare? Varför tillåts misshandeln, ifall det verkligen är fråga om sådan? Har du anmält de fall som du då tydligen känner till för myndigheterna?

    Men vilken sekt syftar du alltså på? Varför går det inte att berätta? Det är också ett slags misshandel att bara låta förstå något - det kallas skvaller och förtal och är också mycket skadligt. Ut med språket! Om du nu bara är en feg stackare som tycker om att baktala folk, så har du ju en pseudonym.

    Anonym II

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop blev stum,så är det när man drar dalagubbar.

      Radera