fredag 10 maj 2024

Falska nyheter

 För tre år sedan skakades västvärlden, och Kanada i synnerhet, av den makabra nyheten att omärkta massgravar hittats i anslutning till en katolsk internatskola i Kamloops. Svenska Yle rapporterade att kvarlevor av nästan 1000 barn hade hittats med hjälp av "speciella maskiner som undersökte terrängen". Detta makabra fynd ledde till ett ramaskri och krav på att påven skulle be om ursäkt - vilket han också gjorde. Fyndet ledde också till att uppskattningsvis 85 mestadels katolska kyrkor utsatts för mordbrand och vandalism, ibland t.o.m. påhejat av media och av en del politiker. 

De "speciella maskinerna" visade sig senare vara markradar, och när de påstådda gravarna har undersökts (för en kostnad av hittills 8 miljoner kanadensiska dollar) har inga (!) mänskliga kvarlevor hittats

Det hela har alltså visat sig vara ett enormt bedrägeri, men ett bedrägeri som passar som hand i handske i medias och woke-vänsterns narrativ att vita kristna har förföljt och dödat medlemmar av ursprungsbefolkningen. Som sagt har uppemot 100 kyrkor sedan bränts och vandaliserats som ett resultat av detta bedrägeri. 

När kommer ursäkterna för det? När kommer Svenska Yle att dementera de braskande och nersvärtande uppgifterna (fakenews) de så beredvilligt spred?

Jag misstänker att det inte lönar sig att hålla andan i väntan på det.  

13 kommentarer:

  1. Anonym 20:23. Artikeln i National Post är aningen förvirrande. Först hävdas att ursprungsbefolkningens representanter inte kallade fynden för "massgravar" för att sedan göra just det.

    SvaraRadera
  2. Anonym 20:23. Det är en skam hur den amerikanska och kanadensiska urbefolkningen har behandlats. Det är vi alla säkert överens om. Men det ursäktar inte på något sätt det att sprida lögner om påstådda massgravar.

    SvaraRadera
  3. Westernstandard news drivs av två personer, Derek Fildebrandt är majoritetsägare, ytterhöger och har gjort sig skyldig till flera små brott som han bara blånekat till. Från Wildrose-partiete blev ha kickad, körde på grannens bil och blånekade, hyrde ut en AirBnb som han samtidigt sökte hyresbidrag för, och dylikt.

    Nåväl, man får ju välja vilka källor man refererar till, men skulle nog jämföra en sådan sajt med andra. Men ska vi läsa artikeln, och förstå den också, Kristian?

    751 kroppar har hittats i en massgrav, det som Yle rapporterar, de har dock kastat om två siffror, 715 skrivs där. Utöver dessa har det hittats 215 kroppar vid Kamloops internatskola, men dessa har inte grävts upp. Discover och recover är två skilda ord, Kristian.

    "However, despite the allocation of $7.9 million for this purpose, no remains have been recovered, "

    Här finns mera att läsa för den som förstår engelska.
    https://www.nytimes.com/2021/06/24/world/canada/indigenous-children-graves-saskatchewan-canada.html?searchResultPosition=3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn överraskar förstås inte.

      Radera
    2. Nejdå, jag går ju igenom det du skriver, och påpekar då det du skriver, inte stämmer överens med det du länkar till.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Som sagt, du förnekar dig inte. Om det behövs gör du svart till vitt. Men du förstår väl att ingen kan ta dig på allvar?

      Radera
    4. Du skriver att "inga kvarlevor hittats", vilket är struntprat. Det finns en massgrav med 751, det finns bild på den, det har föranlett en satsning på att hitta resten. Man har hittat 215 till, men inte grävt upp dem, not recovered.

      Svårt att ta dig på allvar som inte kan engelska men hittar nog på fina historier på nästan rätta ord.

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. Du klarar helt tydligt inte av att förstå skriven text. Man TRODDE SIG HA HITTAT 700+ kroppar när man letade med markradar. Men det visade sig inte stämma. Vad är det som gör att det här är så svårt att förstå?

      Radera
    6. Det som är svårt för dig att förstå, är att då det finns en diskrepans mellan en bevislig lögnare, bedragande fejknews-skribent, och nyhetsmedier, så väljer du att läsa en rubrik.

      Varför är det så svårt att öppna länken till en seriös nyhetsproducent, klistra in texten i google translate, och läsa?
      https://www.nytimes.com/2021/06/24/world/canada/indigenous-children-graves-saskatchewan-canada.html?searchResultPosition=3

      Eller CNN?
      https://edition.cnn.com/2021/05/28/world/children-remains-discovered-canada-kamloops-school/index.html

      CBC?
      https://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/tk-emlúps-te-secwépemc-215-children-former-kamloops-indian-residential-school-1.6043778

      BBC?
      https://www.bbc.com/news/world-us-canada-57291530

      Men argumentera nu gärna varför två snubbars fejksajt skulle överbevisa alla journalistiskt förmedlade nyhetsartiklar, och sluta pipa om vad jag förstår eller inte förstår. Visa nu för en gångs skull att du kan argumentera sak.

      Radera
    7. Förvirringslobby. Dina artiklar är tre år gamla.

      Radera
    8. Skulle du läsa din länkade artikel från the Federalist, nämner de också att det skedde 2021, och skulle du läsa mer än rubriken i Yles artikel, så, surprise surprise, är den också tre år gammal. Så var är problemet? Skjuter du dig själv i foten om du menar att det borde vara färskare nyheter?

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Ja, artikeln på Svenska Yle är också tre år gammal. Och ja, "upptäckten" gjordes med markradar för tre år sedan. Det som har skett sedan dess är att man har gjort ordentliga undersökningar och hittat ... ingenting. Det är det som är grejen med färskare nyheter: Nya saker kan komma fram som avslöjar de gamla nyheterna som falska. Men hoppsan! Det här sade jag visst i texten ovan. Men du kanske läste slarvigt?

      Radera
    10. Så varför gnäller du om de tre år gamla artiklar då du själv delar en tre år gammal artikel?

      Men det är ju så, att du delar Federalist med hull och hår, kritiklöst som vanligt.

      Radera