onsdag 26 oktober 2011

Ännu angående Yoga

Den senaste tiden har en cd med Gunnar Weckströms undervisning på årets kyrkhelg snurrat i bilens cd-spelare. Weckström hade ett mycket intressant semarium om "Alternativa vårdmetoder" - innehållande många sanningar som dagens kristna människor håller på att glömma bort eller redan har glömt. Det finns mycket i hans undervisning som borde lyftas fram, men jag ska i detta skede nöja mig med några saker. För den som vill få del av Weckströms undervisning i sin helhet (rekommenderas varmt!) kan jag säga att det säkert går att få tag på cd:n från kyrkhelgen.

Angående dagens populära nya och alternativa vårdmetoder - och även angående yoga - nämnde Weckström bilden av stängslet. Frågan lyder: Varför sticka ut huvudet genom stängslet för att se vad som finns på utsidan när vi har en stor, fin grön äng att vistas på? I klartext: Varför ska vi experimentera med främmande religioner och deras yttringar när vi har allt vi behöver i Guds nåd och omsorg? Vi har fått bönen - varför inte använda oss av detta redskap i stället för att meditera över olika namn på hinduiska avgudar?

Så kanske någon säger: Men det fungerar ju! Reiki, yogan och allt det andra - det fungerar ju! Då får vi säga: Visst fungerar det! Men kom ihåg att det kostar! Weckström nämnde i sitt seminarium om flera exempel på kristna människor som, vid sidan av tillfrisknande (eller vad de nu var ute efter i sitt experimenterande), fått annat, så att säga, på köpet. För det ska vi minnas: Alla dessa alternativa vårdmetoder/New Age-avknoppningar har som mål att skymma Jesus. Så visst fungerar de, men de kostar. Och mitt i allt märker vi att kostnaden innebär att vi förlorar det värdefullaste vi har! Nämligen Herren Jesus och vår tro på honom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar