söndag 17 februari 2019

Nästa steg för regnbågsfascismen

Igår publicerade ÖT en nyhet som berättar att den tyske hälsoministern Jens Spahn vill införa en lag som skulle förbjuda behandlingar med syfte att få människor att byta sexuell läggning. Artikeln, som helt tydligt vill nedvärdera dylika behandlingar, nämner som exempel behandling med elchocker och "injektioner med stora mängder testosteron".

Finns det faktiskt sådana som ännu idag använder sig av sådana "behandlingsmetoder"? Jag tvivlar. Men om så är fallet är kanske ett förbud – mot sådana behandlingar – verkligen är på sin plats. Men den här artikeln väcker flera frågor än den besvarar. Om ett förbud mot behandlingar införs, betyder det att psykoanalytiker i framtiden inte längre kan behandla homosexuella människor?  Jag menar, om det skulle visa sig att, när psykoanalytikern börjar gräva i en människas förträngda barndomshändelser, han eller hon hittar sådant som, när det lyfts fram och behandlas, den homosexuelle (i misstag) skulle råka bli botad? Riskerar psykoanalytikern i sådana fall att bli åtalad för detta?

Ett förbud mot behandlingar är generellt sett en bedrövlig sak. Det är som att låsa dörren och kasta bort nyckeln – och hota att bestraffa sådana som försöker leta efter den. De som drabbas värst av en sådan lag är givetvis de homosexuella själva. Och kanske de psykoanalytiker som i misstag botar sina patienter. Men hur som helst visar detta lagförslag hur regnbågsfascismen igen tar ett steg framåt.

4 kommentarer:

  1. Den här bloggen handlar inte om debatt eller dialog, det handlar om att provocera och mobba!

    Istället för att uppmuntra till mer provokationer kan man helt enkelt anmäla sidan för mobbing eller hatprat.

    Raportera till Blogger så här:

    Gå upp till vänstra hörnet och klicka på knappen Mer.
    Gå ner till Rapportera otillåten användning.
    Klicka på Hate speech, violent, or crude content.
    Klicka på Report hate speech, violent or crude content.

    Eller på Harassment or bullying.
    Klicka på Report harassment or bullying.

    Det är enkelt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 11:35. Få se nu... 1. Du har inte begripit skillnaden mellan A (= hatprat mot homosexuella och homosexualitet) och B (= upplysande av läsarna av denna blogg om hur hbt-lobbyn och regnbågsfascismen flyttar fram sina positioner i arbetet för att n0ormalisera det onormala på sexualmoralens område). 2. Du uppmanar andra att anmäla denna blogg. 3, eller syntes: Du uppmanar att anmäla denna blogg för att DU inte har begripit skillnaden mellan A och B.

      Se där höjden av vidsynthet, yttrandefrihetsiver och tolerans! Eller så inte.

      Om det faktiskt skulle gå så att denna blogg blir nedstängd, på vilket sätt tycker du att det i så fall skulle främja t.ex. yttrandefriheten? Eller åsiktsfriheten? Eller, för att gå till andra sidan, regnbågsfascismen?

      Radera
    2. Tror att det som Kristian har saknat i livet, det som gör honom så bitter, är en stor och stark karl som tar honom i sina armar och gör honom till sin rara Kristina. Då skulle nog Kristina bli beskedlig och spinna som en liten kattunge.

      "Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken fördriver rädslan, ty rädsla hör samman med straff, och den som är rädd har inte nått kärlekens fullhet".

      "Bocken Bruse"

      Radera
    3. Dessutom om jag får tillägga skulle ett nedläggande också visa att Kristian har rätt om yttrandefriheten.

      Radera