tisdag 29 juni 2021

Vad regnbågen egentligen betyder

Vi som har förstått vad hbtqip-regnbågsflaggan egentligen står för kan ha jobbiga dagar nu. Den syns överallt. På reklamplanken runt fotbollsplanerna ute i Europa, på företags logotyper osv, osv. Detta givetvis för att de flesta har låtit lura sig att tro att denna flagga står för mänskliga rättigheter och allas lika värde. (Om så vore skulle det förstås vara en bra sak att flagga med den överallt.) Men vi vet bättre. Som jag skrev i en text här på bloggen för några dagar sedan: Regnbågsflaggan står inte för mänskliga rättigheter och mångfald. Åtminstone inte enbart och absolut inte framför allt. Regnbågsflaggan står idag för inskränkning av yttrande- och åsiktsfriheten. Den står för Cancel-kultur och för nedbrytning av goda, samhällsbyggande normer. Man kan t.o.m. hävda, när man ser på olika Pride-marscher, att den står för normalisering av diverse perversioner. 

Vi som har insett detta kan som sagt ha jobbiga dagar när vi tvingas se denna flagga överallt. Men det finns en lösning, och en väldigt enkel sådan! Det räcker med att komma ihåg vad regnbågen EGENTLIGEN står för. Samt att minnas att hbtqip-folket har stulit den. Så vad står då regnbågen egentligen för? Det enkla svaret är att den står för Guds trofasthet mot oss människor. Samt för Skaparens löfte om att jorden aldrig mer kommer att dränkas i vatten. (Något som kan vara bra att påminna sig när vi hör klimatalarmisternas förutsägelser om kraftigt förhöjda vattennivåer!) Löftet hittas i 1 Mos. 9:8-17:

Vidare sade Gud till Noa och hans söner: "Se, jag skall upprätta mitt förbund med er och era efterkommande efter er och med alla levande varelser som är hos er: fåglar, boskapsdjur och jordens alla vilda djur, alla som har gått ut ur arken, alla djur på jorden. Jag skall upprätta mitt förbund med er: Aldrig mer skall allt liv utrotas genom flodens vatten. Aldrig mer skall en flod komma och fördärva jorden." Och Gud sade: "Detta är tecknet på det förbund som jag för all framtid sluter med er och med alla levande varelser hos er: Min regnbåge sätter jag i skyn, och den skall vara tecknet på förbundet mellan mig och jorden. När jag låter moln stiga upp över jorden och regnbågen syns i skyn skall jag tänka på mitt förbund, det som har slutits mellan mig och er och alla levande varelser, allt liv, och vattnet skall inte mer bli en flod som utplånar allt liv. När regnbågen syns i skyn och jag ser på den, skall jag tänka på det eviga förbundet mellan Gud och alla levande varelser, allt liv på jorden." Och Gud sade till Noa: "Detta är tecknet på det förbund som jag har upprättat mellan mig och allt liv på jorden." 

 

Det här tänker jag på när jag ser regnbågsflaggor överallt i dessa dagar. Och så gläder jag mig över Guds godhet, hans löfte och hans trofasthet!

57 kommentarer:

  1. Tack för den texten! Oberoende av vad människor hittar på så är det Guds ord som gäller. Så har det varit, är och kommer att vara i evighet.

    SvaraRadera
  2. Rätt så långsökt, men det bevisar ju att självbedrägeri fungerar.

    Tycker förövrigt att Kristian kunde lugna ner sig lite nu med sin homohets. Det är nog bara sitt eget namn han skämmer ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:00. Om du ser dig omkring just nu inser du (kanske, det har visat sig att det kan vara svårt för vissa) att "homohetsen" går på högvarv i samhället just nu. Så det är nog andra du bör rikta den uppmaningen till. Sedan angående vem som skämmer ut sig: Jag vill hävda att det är alla som ogenerat stöder denna rörelse med dess regnbågsfascism i den infantila tron att de stöder "mångfald och allas lika värde" som skömmer ut sig.

      Radera
    2. Du lyckades få så många fel i den åsikten Kristian,men det är ju så självbedrägeri fungerar.
      Du kallar dig kristen och därför tycker jag att du borde försöka läsa bibeln åtminstone en gång och verkligen försöka förstå vad det är du läser. Du verkar ha lite svårt med det där att förstå det skrivna ordet utan att blanda in din egen åsikt.

      När det gäller det där att skämma ut sig, så står det också skrivet i bibeln, att du ska hedra din far och din mor. På vilket sätt hedrar du din far och din mor när du sprider elakheter och lögner runt omkring dig. Det är nog så du bryter mot bibelns ord och drar skam över ditt namn och din familj.

      Den som stöder kärleken och allas lika värde har inget att skämmas för, de finner allt stöd i bibeln.

      Radera
    3. -->Anonym 30 juni 2021 12:33,du kunde också läsa https://old.bibeln.se/las/k12/1_joh !

      Radera
    4. Anonym 12:33. Jag tänkte skriva en kommentar och bemöta det du skrev, men så insåg jag att det är onödigt. Dina dumheter är på sådan nivå att de omkullkastar sig själva.

      Radera
    5. Kristian tänkte skriva en kommentar, men så insåg han att det var onödigt, så han skrev i alla fall. Prata om dumhet! :D

      Sedan, alla vet nog vem apan i byn är och alla andra vet nog i vilken by apan bor i. Något homohetsaren borde tänka på innan han skämmer ut sig ännu mer.

      Radera
    6. Det Anonym 09.33 skriver här är väldigt hotfullt. Om t.ex. en hbt-aktivist skulle bli hotad på det sätt som här sker skulle det utan vidare bli en sak för rättsväsendet. Men människorna är helt klart inte lika inför lagen i det här landet idag.

      Radera
    7. Anonym1 juli 2021 17:38

      Nu låter du fantasin skena iväg. Men, det är ju väldigt typiskt för religiösa människor...

      Något hot fanns inte, bara ett påpekande. När apan skämmer ut sig själv, drar apan även skam över sin familj och släkt. Här är nog apan själv sin värsta fiende. Vi pratar här om vad bibelns budord säger och att Kristian kanske åtminstone borde läsa de tio budorden eftersom han nu valt att kalla sig för kristen trots att han bryter mot budorden.

      När det gäller hot, så är det nog de kristna på den här bloggen som driver hela homohetsen, lögnerna och hoten...

      Radera
    8. Om hot föreligger är något för en åklagare och sedan en domare att avgöra, inte för dig. Så är det mycket ohyfsat att kalla någon, vän eller ovän, för "apa". Har dina föräldrar inte lärt dig hyfs och pli? Eller vanhedrar du dem genom att bete dig tvärt emot vad de lärt dig?

      Men nu blir jag riktigt intresserad. Vilka budord menar du att bloggaren bryter mot när han avslöjar lögnen och talar sanning i denna fråga?

      Radera
    9. Anonym får gärna beskriva vari hotet finns. En åklagare skulle vara mer intresserad av det mobiliserade hotet som Kristian riktat mot hbqt, och det vet han nog.

      Radera
    10. fakta-lobby 1 juli 2021 22:59, precisera gärna hotet som "Kristian riktat mot hbqt" ! Du upprepar ständigt "hbqt" då det på alla andra ställen återges som "hbtq"...

      Radera
    11. Vi får notera att anomym inte kunde beskriva hotet, och försöker dölja sin miss med att tjafsa om omkastade bokstäver.

      Radera
    12. Jag bad DIG precisera hotet som "Kristian riktat mot hbqt" ! Tydligen var den frågan för svår för dig....

      Radera
    13. Anonym "Så är det mycket ohyfsat att kalla någon, vän eller ovän, för "apa". Har dina föräldrar inte lärt dig hyfs och pli? Eller vanhedrar du dem genom att bete dig tvärt emot vad de lärt dig? "

      Mitt i prick! :) Men visst var det ett hot, om än jag varit med om värre. Tyvärr är det ingen idé att anmäla, det är precis som du konstaterade att om ett likadant hot hade riktats mot en hbt-aktivist skulle det ha varit en stor sak. Men inte när det går andra vägen.

      Sedan hittas (givetvis) inget hot eller hat här mot de homosexuella, men det bryr sig dessa aktivister inte om, utan de fortsätter gladeligen med sina mantran. Igen: Jag begriper inte hur man kan förväxla omsorg med hat. Men som jag tidigare har konstaterat många gånger: När man omfattar denna ideologi tycks det bränna bort förmågan att läsa innantill (gäller uppenbarligen också riksåklagare!) och till logiskt tänkande.

      Radera
    14. Anonym1 juli 2021 22:12

      Ordet apa kommer från en gammal ordlek "Alla känner apan...". Och så är det i verkligheten också.

      Uppenbart är det ju, att du försöker tysta ner mig med hot om åtal för att jag kritiserar Kristian och pekar på att även han är syndare. Hur var det nu med yttranderätten?

      Radera
    15. Hyfs och pli är inte Kristian dina starka sidor, såsom du inleder dina kommentarer.

      Det som på denna blogg riktas mot hbtq är att de jämställs med både Hitler och pedofiler, upprepade gånger, så det är i en helt annan klass jämfört med att ta upp en ordlek alla känner till.

      Hotet då, den hets som Kristian maskinerar kan hos fel person resultera i våldsbrott, vilket har skett i Italien.
      https://www.politico.eu/article/lgbt-hate-crime-bill-italy/

      Radera
  3. Vilken gud? den som låter barnen svälta ihjäl nu igen i massor?

    https://www.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/487297

    Det enda Kristian kan tänka på är att blåsa i skinntrumpet och hans sk gud sitter på molnkanten och ids inte hjälpa...

    https://www.savethechildren.org.au/media/media-releases/more-than-5-7-million-children-under-five-on-the-b


    More than 5.7 million children under five on the brink of starvation across the world

    With an estimated 5.7 million children under five on the brink of starvation across the globe, the world is facing the biggest global hunger crisis of the 21st century

    24 JUNE 2021


    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. -->Eflop, och det är just till såna barn som Martyrkyrkans vänner har samlat medel som så gott som oavkortat gått till det ändamålet ! Tyvärr tycker åklagaren dessutom att redan insamlade medel som nått sina mottagare ännu skall förverkas till staten... var det 2,6 miljoner ? Nu är det väl snart två år som den hjälpen har stått stilla, skamligt är vad det är !

      Radera
    2. Eflop. Igen? Hur många gånger ska jag behöva ta dig i örat för dina feluppfattningar angående detta? Men ok. En gång till. Du skäller vid fel träd. Gud har gett oss människor alla möjligheter vi behöver att utrota hungern i världen. Men vi väljer att inte använda oss av dessa och i stället låta människor (barn) svälta ihjäl. Så om du/vi vill veta vem som är skyldig i denna fråga ska du se dig i spegeln (liksom jag).

      Radera
  4. ....och regnbågen vet ju alla barn som gått i skola hur den fungerar, behövs inga gudar att förklara det. Ökenfolken som hittade på sagorna i bibeln var obildade och förstod inget av hur naturen fungerar. De påstod bl.a att djur pratar och människor uppstod och klev upp ur sina gravar :)

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop. Mera av samma gamla dumheter...

      Radera
    2. Ja Kristian, det vara bara ett axplock av de dumheter bibeln är full av..

      Eflop

      Radera
  5. Hur firar du Pride?
    Många av Kristians egna inlägg och kommentarerna de inspirerar till påminner gång på gång varför Pride samt Setas och dess medlemsföreningars verksamhet behövs. Därför swishade jag precis iväg en slant till förmån för Regnbågsankan via https://seta.fi/tue/regnbagsankan-rf/ och tänkte tipsa om möjligheten här också. Trevlig Pride!

    SvaraRadera
    Svar
    1. -->Anders 29 juni 2021 15:56, läste du Kristians blogginlägg med hänvisningen till 1 Mos. 9:8-17 ? Fattar du inte att din kommentar skär sig rejält emot detta ? Man måste nog vara totalt förblindad om man inte inser detta ! "Skulle Gud hava sagt" var det en viss typ som fordom sade.... Lyssnar du hellre till hen ? (Detta är första gången jag tillåter mig använda ordet hen :D )

      Radera
    2. "Och Gud sade: "Detta är tecknet på det förbund som jag för all framtid sluter med er och med alla levande varelser hos er: Min regnbåge sätter jag i skyn, och den skall vara tecknet på förbundet mellan mig och jorden. "


      Anonym, borde det inte så "alla levande varelser förutom hbqt" i Moseboken i så fall? Men nej, så är det inte, även hbqt räknas till "alla levande varelser" ifall ni vill följa er bibel...

      Radera
    3. Anders. Ja, den som vill stöda regnbågsfascismen kan ju välja att göra som du.

      Radera
    4. -->lobbyisten 30 juni 2021 00:18, naturligtvis räknas hbqt till "alla levande varelser" ! Det står också på ett annat ställe att "Han kom till sina egna men de tog inte emot Honom" ! Läs gärna https://old.bibeln.se/las/k12/1_joh !

      Radera
    5. Anonym

      Jag vet inte vad du vill säga med den uråldriga versionen, om du menar att den omkullkastar citatet i Moseboken så måste man ju säga att bibeln är så virrig så det är onödigt att ens öppna den.

      Men om vi ska lita på Moseboken så verkar regnbågen vara Guds tecken för att alla levande varelser är ok. Det igen får er homofober att verka lite...syndiga.

      Om du är orolig för att hbqt inte bryr sig i gud så är det inte så konstigt, majoriteten av heteron tänker precis likadant.

      Men nu är det väl bara så att ni homofober älskar att hata hbqt, enligt Allan.

      Radera
    6. Lobbyisten läser Bibeln som, ja, lobbyisten läser alla annan text.

      Radera
    7. Istället för att prata sak: ad hominem.

      Kristian läser ju inte ens text, har vi lärt oss, bara riktigt lite, och sätter in sina egna "tolkningar" istället.

      Uppriktig är han inte heller, nu har två homofober medgett att det är hat det handlar om, i motsats till vad Kristian försökt hävda. Men det har ju alla sett. Haters hate. Precis som Jesus gick omkring och hatade allt och alla han såg...

      Radera
    8. Lobbyisten. Som har konstaterats många gånger, både av bloggaren och av andra, säger en sammanfattning inte annat än vad texten säger. Därför är det långt onödigt att läsa långa vetenskapliga texter. Det räcker bra att läsa sammanfattningen. Om man vill ha mer kött på benen kan man sedan läsa hela avhandlingen.

      Angående hatet, guilt by association är så ljuvligt, eller hur?

      Radera
    9. Om man inte vill veta vad köttet är på benen, vad det finns för begränsningar, undantag, metodval etc, så ska man ju inte ta reda på sanningen utan nöja sig med nånting där man får lägga in helt egna "tolkningar".

      Om guilt by association kan jag nu inte säga så mycket, konstaterar bara att hur än Kristian försöker hävda att det inte handlar om hat, så intygar andra vapenbrödrar att det visst handlar om hat. Antingen är Kristian inte uppriktig, eller så finns det ingen linje i er hatpropaganda.

      Radera
    10. "Om man inte vill veta vad köttet är på benen", Det som är fött av kött är kött intygar skriften ! Har försökt visa dig att det handlar om hat mot synden och inte hat mot syndaren men den åtskillnaden är du tydligen helt immun mot ?

      Radera
    11. Lobbyisten, "Jag vet inte vad du vill säga med den uråldriga versionen", Den "uråldriga" versionen kanske "andas" mera respekt för det heliga i Guds ord än vad senare versioner gör...

      Radera
    12. Försök anonym hålla dig till sak och inte vimsa fram och tillbaka.

      Om vi pratar om vetenskapliga studier, om att läsa hela studien vs abstractet, och skillnaden mellan dem, så kommer inte din tolkning av bibeln in här som kött på benen. Det är en helt annan frågeställning. En hel forskningsrapport är inte abstractet plus feltolkade citat eller vad du själv önskar att studien skulle vara.

      Du kanske menar då att en nyare översättning inkluderar felaktigt hbtq som levande varelser, medan den äldre inte gör det? Att man får lite fönstershoppa vad man behöver i olika versioner av bibeln? Det är ju praktiskt, vilket vi kommit fram till tidigare. Tär ju också på bibelns trovärdighet överlag. Det finns ju inte längre en sanning om två olika bibelversioner säger emot varandra. Men ok, vi kan ta en äldre version, före 50-talet, och då kan ni konstatera att homosexuella inte alls omnämns i bibeln, de bara existerar inte, homosexualitet är inte synd. Det har jag också varit inne på med Kristian, en gammal tysk översättning. Men du har säkert rätt: det är mera respekt i det heliga Guds ord mot hbtq i äldre versioner, så låt oss då använda oss av den? Fast, nu det passar väl dig inte att använda den gamla versionen nu?

      Och hat är hat, mot synden eller syndaren, spelar ingen större roll. Att älska är nånting helt annat. Men det verkar som om ni inte kan älska, däremot är ni jäkligt bra på att hata. 10 (unkna) poäng för det.

      Radera
    13. -->Lobbyisten, "Och hat är hat, mot synden eller syndaren, spelar ingen större roll. Att älska är nånting helt annat." Så vi skall älska synden tillika med syndaren ?

      Radera
    14. Anonym (en eller flera). Det är absolut ingen idé att försöka diskutera med denna lobbyist. Han är helt immun mot allt annat än det han själv anser, och när man visar hur fel han har struntar han bara i det. Och sedan lyfter han fram gamla diskussioner gång efter gång (även om det har visat sig sig hur fel han hade). Sedan ser han hat alltid när man visar hur fel homolobbyn har. Jag undrar om detta uppfyller definitionen på att trolla? (Visst gör det!)

      Radera
    15. "Så vi skall älska synden tillika med syndaren?"

      Inte för att jag är en expert, men vet att det inte står att du ska hata din nästa eller att det är din sak att döma andra.

      Radera
  6. Instämmer till 99 % i moderatorns blogginlägg för 29.6.
    I Vasa hissade staden pride- (=SHAME-) flaggor häromdan. Det ledde till att folk blev förbannade och det skapade rejäla gnistor på nätet.
    Men 'nääjoo', inte är situationen helt dyster. Nyligen demonstrerade ett 1000-tal medborgare utanför riksdagshuset till förmån för Räsänen och yttrandefriheten (Päivi rocks!)
    Hedersmannen Orban med sitt Fidesz stiftar en ny lag som skyddar minderåriga mot hbt-propagandan och med den lätt följande pedofili och barnporr. Avvikelser från någons biologiska kön, könsbyten, homosex kommer inte att tillåtas porträtteras för alla under 18 år.
    Vatikanen och den "heliga stolen" (påven) önskar protestera mot Italien med anledning av ett förslag om att diskriminering av hbtq-personer ska kunna straffas som "hatbrott".
    Konservative muslimen Erdogan i Turkiet har låtit slå ner pro-homodemonstrationer i Istanbul och Rysslands ledande muslim anser att de som deltar i gay pride-marscher i Moskva "förtjänar stryk". Enligt muftin är homosex ett brott och i pressen (Kommersant) säger han att "homona kan göra vad de vill, men endast hemma hos sig eller undanskymt i mörkret (i närheten av pissoarer). Om de går ut på gatan skall de slås. Alla NORMALA människor kommer att klå upp dem".
    Här hemma har en politiker på högerkanten haft våta drömmar om att "skjuta skallen av homos och att de borde förstå att göra suicid"! Han blev sedermera dömd för "hatbrott".
    Vi skall väl dock ej uppmuntra till våldshandlingar, men säga vad man vill om "salig" Hitler, han kom ju bra igång med problemet men resultatet blev temporärt, på hälft s.a.s. och hns metoder var kanske inte så rumsrena, eller som man skulle säga idag politiskt korrekta.
    Men nu till den företeelse vi älskar att hata: transgenderismen (och rumpnissarna förstås). Det finns bara två (2) kön!!
    Jag tar det på ämbetsspråket (fi; alla finnhatare ombeds scrolla vidare):
    Sukusoluista munasoluissa on X-kromosomi, siittiöissä joko X- tai Y-kromosomit.
    Sukupuoli määräytyy hedelmöityksessä. Jos munasolun hedelmöittää Y-siittiö, tulee alkiosta poika, jos X-siittiö, niin alkiosta kehittyy tyttö.
    Sukurauhaset muodostuvat alkion keskikerroksesta. Kehityssuunta on kummallakin aluksi munasarjaksi. Kivekset kehittyvät Y-kromosomissa olevan SRY-geenin ja testosteronin vaikutuksesta. Ilman näiden vaikutusta kehittyy munasarja.
    Sukurauhasten lisäksi ulkoiset sukuominaisuudet muodostuvat sikiökehityksen aikana.
    Ensisijaiset sukuominaisuudet ovat tytön.
    Puberteetissa hypotalamuksen gonadotropiineja vapauttava hormoni (GnRH) lisää luteinisoivan hormonin (LH) ja follikkelia stimuloivan hormonin (FSH) vapauttamiseen aivolisäkkeestä
    Nämä vaikuttavat sukurauhasiin, jotka tuottavat pojilla testosteronia
    ja tytöillä estrogeenia ja progesteronia, ja edelleen ulkoisten (sekundaaristen) sukuominaisuuksien ja sukusolujen kypsymiseen.
    Skall det vara så 'gäälna svårt' att fatta det inte kan finnas flera än två kön. Get over it !!
    Det finns en avvikelse nämligen Turner-kvinnorna. De har varierande skador på X-kromosomerna eller så fattas en X-kromosom, men "hen" är entydigt kvinnor och det finns en del av dem som fått barn.
    Thanks, anytime.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite småmysigt att Allan hittat en kompis i en konservativ muslim.

      Och ett jättestort tack till att Allan nu bekräftar det som Kristian i alla tider försökt dölja, nämligen HATET.

      "Men nu till den företeelse vi älskar att hata"

      Radera
    2. -->Lobbyisten, ska du säga som inte svarar på kommentar om kärleksbudet....

      Radera
    3. Stor ursäkt till Anonym som fick vänta så länge på svar, dessvärre hade anonym inte själv heller svarat på min ursprungliga fråga om kärleksbudet.

      Radera
    4. -->fakta-lobby 30 juni 2021 00:13, gjorde jag inte det ? Upprepar mitt svar, "Anonym 28 juni 2021 22:51
      Lobbyisten, visst menar du med kärleksbudet -"Du skall älska andra som dig själv" ? Om jag älskar mig själv så avhåller jag mig från synder såsom avgudadyrkan, stöld, falskt vittnesbörd, hor, hbtq-synder m.m för att det må gå mig väl och jag må länge leva !" Om du ännu tvivlar så naturligtvis gäller fortfarande "kärleksbudet" !

      Radera
    5. Allan. Du ska nog vara försiktig att hylla dig med muslimer (och Hitler) i denna fråga. Inget gott följer av sådant.

      Radera
    6. Alla, fortsättning. Det må vara en stormufti eller vem som helst, men den som säger om någon, hbtqip eller vem som helst att, "Om de går ut på gatan skall de slås" - en sådan människa bör buras in.

      Radera
    7. re Allan Huhtamäki

      Det mesta tyder på att Hitler var homosexuell och
      detta var väldigt känsligt i den tiden Tyskland
      med dess lagstiftning (re:Hitlers hemlighet, Lothar
      Machtan).

      Anonym1

      Radera
  7. Glömde ännu vår "vän" Putte (=Putin). Han är synnerligen negativ till shame-parader och dylikt. Har knappast lierat sig med 'muslimj*vlarna', men vill nog hålla homona och 'trannis' på mattan. Knappast vill han ändå sända dem till Gulag?
    När ett dokument om ärkehomon Elton John skulle sändas i Ryssland satte Putte stopp för sir Eltons homotuspropaganda. Det övriga i filmen undgick censuren eftersom "han (sir Elton) gör god musik" - detta enligt Putin själv. Kanske är han musikaliskt en Elton-fan? Inte tror jag Vladimir bryr sig om 'frihet från syndens och Satans makt' utan han är helt enkelt utrustad med det vi kallar sunt förnuft. Han ämnar tydligen inte dansa efter homonas och de perversas pipa.
    Herr Hynkel (Adolf-'vännen') hade nog sin flickvän Eva Braun, som han gifte sig med innan de gjorde gemensam suicid. Huruvida han verkligen "screwed" henne veta vi icke, men åtminstone biografen Ian Kershaw har ej funnit tecken på att herr Hitler skulle ha varit en rumpnisse.
    Däremot lät han mörda en verifierad homo, Ernst Roehm. Upplevde honom och hans anhang som ev. konkurrenter.
    Oh man .. the world is screwed.
    Tonen må vara hård då "åsikt bryts mot åsikt" som man brukar säga. Men den är ärlig och allvarligt menad, den bjuder vi på.
    En tänker inte gå ner på knä för någon annan än Herren Jesus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allan, det har visat sig att även Jesus var rumpnisse. Skulle du böja dej över Jesus när han drar fram dålmen?

      Det har visat sig att alla "lärljungar" var rumpnissar. De gick omkring i kjolar och "sov" och levde tillsammans ;)

      Radera
    2. Anonym 30 juni 2021 18:54, koppla helst på/in hjärnan innan du öppnar munnen !

      Radera
    3. Anonym 23:18. Tyvärr tycks det vara svårt för vissa att göra just det. ;)

      Radera
  8. https://sv.wikipedia.org/wiki/Regnb%C3%A5ge

    SvaraRadera
  9. Hard talk:
    Hon som jag bor med (är förvisso ingen "hen" eller man !!) hör till luth. kyrkan och får sig hemsänd en kristlig tidning, Kyrkpressen. Hon brukar inte destomera läsa den, men jag bläddrar nog ibland genom alstret. Finns i och för sig trevliga personporträtt men en 'kristen' tidning? Hamnar nog alltid på debattsidan och häpnar tidvis. Finns en prästf*n i J:stad (TC) som tycks hata Pauli ord mest av allt. Även en hel dröse bispar (tänkte skriva "pissbockar") med Vikströmarna i spetsen och bisp. emer. Björkstrand i släptåg, tycks ha smittats av homobacillen. Enl. dem borde denna bobba tolereras, måhända den blivit antibiotikaresistent, förlåt motståndskraftig mot "gussåoli" (Bibeln). Men även Satan hatar aposteln Paulus, Bibeln, Gud, Jesus och hans följare, så de verkar vara i gott sällskap, tyvärr. Kyrkan har väl också lierat sig med pridetågen (bisp. emer. Irja Askola har setts 'stolt' (??) vandra där). Förmår dock icke tro att alla i ledningen för ev. luth. kyrkan skulle vara lika ruttna.
    När har någon hört någon bisp (t.ex. Åstrand) försvara Päivi?? Ärkebisp Luoma har väl inte sagt bu eller bä, exegeten (?) R. Sollamo däremot anfallit henne och kallat hennes utlåtanden en performans.
    Kanske är det bättre här i 'Bibelbältet', kanske man inte vill vara banerförare i frågan om könsneutralt äktenskap. Många är dock försiktiga att uttala sig när det gäller t.ex. muslimer och radikal islam, abort, transsex, kreation&evolution, eutanasi. Uttalar väl sig hellre mot s.k. "hatretorik" och för #metoo, klimatet (Extinction Rebellion) och negerfrågan (BLM) jämte trumpismen.
    Vi skola icke börja nagga på yttrandefriheten, den skall vara total, vi vill INTE ha censur, vi må kunna kritisera saker som håller på att gå överstyr i samhället - trots nån åklagare Toiviainen. Vi ska ha "the right to speak our mind out", inte sälla oss till fräcka rumpnisseslickares skara.

    Have Thine own way, Lord
    Have Thine own way
    Thou art the potter, I am the clay
    Mold me and make me after Thy will
    While I am waiting yielded and still

    SvaraRadera
  10. OT Rövén har just förlorat förtroendet men ska likväl vara den följande att sondera regeringsbildare...Sverige är bra konstigt ! https://svenska.yle.fi/a/7-10002816#comments , två kommentatorer svarar "StefanieL" på Yle, men av hennes kommentar syns inget...Yle är lika konstigt....

    SvaraRadera
  11. Steffe Röfven skulle gärna byta ut halva befolkningen och införa en ny religion (gissa vilken!).

    Men nu till strof två av hymnen Have Thine own way. Stay tuned!!

    Have thine own way, Lord
    Have thine own way
    Search me and try me Master today
    Whiter than snow Lord wash me right now
    As in thy presence humbly I bow

    Tidigare lyssnade jag på typ Josef Strauss' 'Mein Lebenslauf ist Lieb' und Lust' o. dyl. tills jag fann den kristna sång- och musikskatten.
    Det finns även en historia hur jag fann ovannämnda hymn under en kongressresa till USA (New York) för rätt länge sen, då det ej ännu taltes om flygskam och Greta inte ens var född. Men kanske kommer jag att delge den historien nån gång när andan och inspirationen faller på.

    SvaraRadera
  12. Unknown. Precis! Bristen på absoluta normer i samhället men även i kyrkan bryter ner moralen och förblindar människorna. De förlorar varje känsla för vad som är rätt och orätt. Kyrkan/ja, kyrkorna tycks ha misslyckats med att ge ett svar - eller kanske vill/vågar de inte. En kyrka som är moraliskt förvirrad är också ideologiskt förvirrad. Det är djupt tragiskt att tom- kyrkoledarna är sådana "mähän" vad moralen beträffar. Tragiskt!
    Att t.ex. gå med i gay-parader (t.ex. emer. bispen Askola) är detsamma som att öppna fronten för 'fienden'. Det är orätt, det är oklokt, det är dumt. En omedelbar följd av den religiösa blindheten och brist på verkligt religiöst ledarskap i vårt land.
    Den materialistiska välfärdsstaten vill tydligen döda vår själ. För mig måste det bli döden om valet står mellan att få själen eller kroppen dödad.

    SvaraRadera