fredag 25 juni 2021

IPCC, klimatnödläge och behovet av en klimatdiktator

I förrgår rapporterade Svenska Yle om den kommande klimatrapporten från IPCC och kallade det utkast de kommenterade "snudd på dystopiskt". I rubriken frågade man också, likt "Elokapina"-demonstranterna om det är läge att utlysa klimatnödläge.

Jag skrev en kommentar i vilken jag frågade varför vi ska ta detta på allvar när klimatalarmisterna hittills har haft fel i alla sina framtidsvisioner och, följaktligen, varför vi ska tro på dem denna gång. Min kommentar blev givetvis censurerad eftersom narrativet gällande dramatiska klimatförändringar inte får ifrågasättas. Speciellt inte med obekväma fakta. Det tycks som om målet är att skrämma upp alla så till den grad med dessa dystopiska framtidsvisioner att det sedan går att införa detta klimatnödläge med diktatoriska befogenheter för en eller en grupp ledare.

Är det någon annan än jag som ser stora faror i detta? Är det någon annan som inser att vi blir grundlurade gång på gång?

Som sagt har klimatalarmisternas framtidsförutsägelser slagit fel gång efter annan. Orsaken är uppenbar för alla som har en nykter syn på vår värld. Ja, egentligen är det ganska enkelt. Det fungerar nämligen alltid på samma sätt. Om ens grundpremiss är felaktig blir slutresultatet så gott som alltid galet. Detta gäller även framtidsspekulationer angående klimatet. Här är grundpremissen den att slumpen är orsak till att vi finns här. Det är slumpen som ligger bakom att det finns liv på jorden och att det finns förutsättningar för liv på den här planeten. Eftersom slumpen ligger bakom innebär detta att redan en liten förändring i livsbetingelserna kan, eller t.o.m. kommer att, omöjliggöra liv på planeten jorden. Därför är det så oerhört viktigt att "sitta stilla" i båten och inte orsaka ens den minsta lilla (skadliga) förändring eftersom redan denna lilla förändring kan få katastrofala följder.

Vi som ser Skaparens hand bakom livet och förutsättningarna för liv på vår planet inser att det inte är fråga om så små marginaler. Skaparen har inte gjort ett dåligt arbete när han skapade universum, och därför finns det en ordentlig toleransmån när det handlar om CO2-halterna i atmosfären. Vår jord, inklusive klimatet, är således mycket mer stabil än dessa klimatalarmister, på basen av sin felaktiga grundpremiss, vill få oss att tro.

Med detta givetvis inte sagt att vi inte behöver, och ska, ta hand om jorden. Utfasandet av fossila bränslen är verkligen ingen dålig sak. Men vi behöver inte, och ska inte, drabbas av panik när det gäller detta. Människor, beslutsfattare inkluderade, fattar mycket sällan bra beslut när de är i panik. Ett av de absolut sämsta besluten vi kunde tänkas fatta är att utlysa "klimatnödläge" och avskaffa demokratin. (Vilket ett klimatnödläge i praktiken skulle innebära.)

Även om jag inte är någon konspirationsteoretiker är det svårt att inte bli åtminstone lite konspiratoriskt lagd när man ser hela denna show.

1 kommentar:

  1. Mänsklig aktivitet har gjort att koldioxidhalten de senaste ca 170 åren har ökat med ungefär 48%. 170 år och 48% är inga små marginaler. Det är inte fråga om att vi inte får orsaka "ens den minsta lilla förändring".

    SvaraRadera