fredag 29 april 2022

Åstrand trampar i klaveret

I efterdyningarna av Vasa svenska församlings mycket kontroversiella beslut att öppna sina kyrkor för samkönade vigslar har ÖT publicerat en intervju med Bo-Göran Åstrand. I denna intervju berömmer Åstrand församlingsrådet i Vasa svenska för att ha handlat "modigt och öppet". Detta alltså efter att de fattat ett beslut som går tvärt emot Guds ord och vår kyrkas lära och praxis. 

En präst som viger samkönade par borde absolut anmälas till domkapitlet och få en allvarlig varning (och avkragas om förseelsen upprepas), men vad är det för idé att anmäla när biskopen så här tydligt ställer sig på kättarnas sida? I t.ex. Lappo stift är situationen en helt annan, och där riskerar trilskande präster åtminstone att få en varning. Men med en biskop i Borgå som så här tydligt marknadsför kätterska läror är Borgå stift tyvärr utelämnat åt vargarna. Här är det bara sådana som håller sig till Guds ord som riskerar varning och avkragning.

I artikeln berättar Åstrand dessutom att han kommer att predika i en regnbågsmässa i Vasa i anslutning till sommarens Högmodsevenemang i staden. Han säger att han kommer att predika över temat "Gud gör inte skillnad på människor och därför ska inte heller vi göra det".

Här får man undra om Åstrand alls läser sin Bibel. I Guds ord framgår det mycket tydligt att Gud visst gör skillnad på människor. Inte utifrån hudfärg, inte utifrån nationalitet och inte ens utifrån sexuell läggning. Men utifrån hjärtats inställning. Bekänner vi vår själviskhet och vårt högmod som synd och ber om förlåtelse, eller förhärdar vi våra hjärtan och fortsätter att leva i uppsåtlig synd? Där går skiljelinjen mellan oss människor i Guds räkenskaper. Jag förstår mycket väl att Åstrand gärna predikar om att Gud inte gör skillnad på människor inför regnbågsfolket. Det skulle vara synnerligen anstötligt att där predika om Guds dom över synden och i förlängningen över obotfärdiga syndare, och många skulle säkert uppfatta sig som djupt kränkta av en sådan predikan. Men likväl är det just detta som vi MÅSTE predika om. Alltid. Också inför regnbågsfolket. Annars gör vi oss skyldiga till det jag brukar kalla "kvarnstensteologi". (Luk. 17:2)   

93 kommentarer:

  1. Fruktansvärt vilken biskop vi har!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nyman

      Välsignelse av par?
      Vad tycker du om det.

      Dvs. Personerna har varit på Magistraten och är registrerade. Trots allt vill de ha församlingens godkännande och välsignelse. Är det OK för dig?

      Radera
    2. Anonym 21:04. "Välsignelse av par? Vad tycker du om det."

      Det är väl helt ok. Förutsatt att parförhållandet är sådant som Gud välsignar. Kyrkan/en präst kan ju inte välsigna sådant som Gud inte välsignar.

      Radera
    3. Bra. Kristian säger Ulrik

      Radera
    4. Skall vi ta en tänkt situation idag eller hur en ' kyrka' eller en liten församlingsgrupp inte lyssnar fast sanningen hela tiden predikas. Kanske inte. Kyrkornas och den stora världskyrkan är i sådant sammanfall att man får akta sig överallt för falskheteen. Men om det skulle ha varit förbjudet att ingå äktenskap på grund av psykmedicinering skulle min situation idag inte vara " frånskiljd utan saligen död och begraven. Man skall också akta sig för lögnen. Endel vill göra små lögner lovliga andra vill inte höra talas om lögn. Och ändå är vi alla på något sätt med våra lögner orsakk till eländet i världen. Sägr torsten nils ulrik

      Radera
    5. snälla torten nils ulrik. Bespara oss från dina kommentarer
      tänd ett ljus för moder Helena

      Radera
    6. Ulrik. Vi lever i sanning i en tid då lögnen regerar. Ävenså i många av våra kyrkor. Det är ytterst beklämmande. Här har talats om "lbgt-giftet", och du korrigerade detta på ett mycket bra sätt. Som du skrev: Giftet består i att vi inte ger Gud äran för vem han är. Här har vi själva urlögnen (som har att göra med Guds person och det han har talat), och vi ser hur utbrett detta gift är idag. Också här i kommentarfältet. Men det är på ett sätt tacksamt: Den som har ögon ser ännu klarare skillnaden på lögn och sanning när kontrasterna blir så här starka.

      Radera
    7. Ära vare Gud och Fadern den helige Ande som regerar allsmäktigt över himlarna och jorden även då när vi inte vore om Hans existens medvetna. Men när man fått nåd tackar man i alla fall. Ulrik torsten nils åbo

      Radera
  2. Underbart vilken biskop vi har!

    SvaraRadera
  3. Tyvärr, eftersom det är så att då man övergett Bibeln som Guds ord, och därmed gjort sig själv till gud så finns ingen ände på förvillelsen, utan har man en gång ställt sig på det sluttande planet så går det endast nedåt.

    RG

    SvaraRadera
  4. I församlingsrådet (Vasa förs.) fanns det förutom broder Forsblom två andra som röstade emot: en kvinna och så Göran Björk. Han torde vara/ha varit baptistpastor men sedermera konverterat till lutheran. Kristian, rätta mig om jag är fel underrättad. Har nog anlitat herr Google (vem annars), men även vänner och bekanta.
    Förs.rådets beslut fick en och annan att få morgonkaffet i fel strupe (kanske även Jockum Krokfors). Hur kan man börja besudla kyrkorummets helgd genom att släppa in nämnda "o****a" typer (förlåt om jag bryter mot bloggens regler!) Är förs.rådets medlemmar indoktrinerade av h*mo-giftet? Det är ju som att införa en veritabel häxbrygd i kyrkan, som dessutom inte är biblisk.

    Vilken svag, snäv och naiv gud de följer. Om vi böjer oss för den allmänna opinionen är vi således bra och kan kanske få av någon hbt-organisation en utmärkelse som "Årets hetero". Vox populi - vox dei !!
    Det man gillar i Bibeln köper man, det man inte gillar har kommit dit pga. dålig lyhördhet för vad anden talat. Detta är inget annat än försvar för moralisk relativism. Så främmande för vad Bibeln lär!

    Nu lär biskop B-G. Å. ska gå och predika för hbt-lobbyn under årets Vasa-pridevecka. Om deras bot och bättring? Sku int tro he! Tidigare har även broder Björn gjort sammalunda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. vad är det du skriver?
      I församlingsrådet i Vasa sitter 14 förtroendevalda ledamöter samt prästen och en sekreterare.
      Alla har en röst.
      Det spelar väl ingen roll om någon av dessa bytt trosinriktning. De har ändå en röst. Nu har dessa röster beslutat saker som du inte kan omfatta och därför får kaffet i "fel strupe". Nu tror du att kyrkoherden i Jakobstad också får det - varifrån har du de uppgifterna? Har du ringt och frågat efter hans åsikter? Skriva kan du!
      Hur kan man besudla kyrkorummets helgd med att släppa in dessa typer, så skriver du. Skäms på dig skulle jag säga.
      Menar du att dessa människor skall uteslutas från kyrkorummet och på vilka grunder avser du då?
      " Nu lär biskop B-G.Å gå och predika...."
      Han lär inte gå ... Biskopen står nog när han pratar till församlingen.
      "Om deras bot och bättring, skulle int tro he".

      Varför skulle de människorna behöva bot och bättring?
      Du är den första som behöver bot och bättring!



      Radera
    2. Homofilerna och regnbågsfascisterna VILL inte ha någon bot och bättring för sin sexuella avart, men in i kyrkohelgedomen skall de fast de ej bryr sig ett s*kit i tro och religion (och Bibeln allra minst!!) De borde förstå att skämmas, dessa svärmare eller vad de nu är.
      De behöver konversionsterapi för att igen bli heterosexuellt hela människor. Deras sexuella dysfunktion=sjukdom har inte försvunnit någonstans trots att diagnosen borttogs 1971.
      Anonym4

      Radera
    3. Vad avser du med konversionsterapi?
      Vad är avsikten med en sådan terapi? Ordet finns inte...

      Radera
    4. Fullt möjligt bota homosexen, men är ingen quickfix eftersom de är så hjärntvättade av lgbt-giftet.
      Först och främst krävs ett erfaret professionellt terapeutteam (ingen "pilipali"-psykoterapi) och patienten själv bör vara motiverad.
      Vanligen konverterar de till hetero via ett bisexuellt stadium. De väljer då att till slut välja det motsatta könet och uppfattar det (t.ex. kvinnligt kön) inte mera som någonting äckligt.
      Företrädare för den västerländska dekadensens (gay-parader inte minst) vansinne kommer bli rasande då personen kommer ur skåpet - som heterosexuell !!

      Radera
    5. verkar som du skulle vara förgiftad av LGBT giftet.

      Experten skriver Vanligen konverterar de till hetero via ett bisexuellt stadium.
      Sedan skriver du ngt. som jag finner märkligt " Företrädare för den västerländska dekandensen gay -parader inte minst vansinne kommer att bli rasande då personer kommer ur skåpet - heterosexuellt.

      Vilken intelligens att skriva så - har du kommit ur ditt skåp?
      Om inte - lås dörren - så inte hin onde kniper tag i dig.

      Radera
    6. anonym 13:19

      "De behöver konversionsterapi för att igen bli heterosexuellt hela människor. Deras sexuella dysfunktion=sjukdom har inte försvunnit någonstans trots att diagnosen borttogs 1971.
      Anonym4"

      Otroligt hatiskt skrivet, är det den sortens samhälle du vill företräda är det tur att lagen inte är på din sida.

      Radera
    7. 30.4. kl. 20.44
      LBGT-giftet?
      Vad är det för gift?
      Är ngt. liknande som DDT? Kanske du kan förklara vad det giftet används till.
      Pilipalipsykoterapi
      Patienten bör vara motiverad.
      Här finns inte ngn. patient - men kanske du har varit med om denna pilipalipsykoterapi och fått Lbgt-gift?

      Radera
    8. Giftet är att inte ge Gud Äran för vem och vad han är. Fast man vet det. Och nu behöver vi inte säga som fariseerna. Ge Gud Äran. ' De ärar honom nu' sade en som såg att mycken lovsång var tom. Ulrik torsten Nils

      Radera
    9. 30 april 13.19
      Kyrkohelgedomen. Det är ett ord du hittat på, kanske du såg ordet i din kristallkula?
      Dit skall homofilerna och regnbågsfascisterna.
      Det verkar som om du inte skulle ha gått i någon skola.
      Kanske du borde kolla upp orden du använder innan du skriver en massa strunt.
      Fascism= antidemokratisk lära. Hur förklarar du ditt val av ordet regnbågsfascisterna. Det ordet finns bara mellan dina öron.
      Du tänker kanske på en sång uppe bland regnbågen.


      Radera
    10. 2 personer röstade emot och så en kvinna.
      Här namnger du Forsblom och Göran Björk och så en kvinna.
      Har kvinnan ngt. namn?
      Forsblom har inget förnamn bara broder Forsblom. sedan en harang om Göran Björk. Kvinnan har inget namn - hon är X?
      Det fanns 14 ledamöter, förtroendevalda - 3 personer röstade emot - resten 11 personer röstade för förslaget.
      Varför har dessa tre personer inte ngt. namn förutom broder Forsblom och Göran Björk? vem är kvinnan - kanske Eva i lustgården - eller Maria? Vem har svaret?

      Radera
    11. Kristendomen var det som övervakade lagarna. På grund av majoritetsbeslut i riksdag och regering har vi på gott och ont sådana lagar som nu. Men Gud Allsmäktig vaktar noggrant på vart människosläktet är på väg. Man bör tro att vad Herren sagt i den heliga Skrify gället även om straffdomarna inte kommer genast. Tack gode Gud för visat tålamod får man väl säga

      Radera
    12. Såhär går det då LBGT-giftet fått verka fritt.... https://www.youtube.com/watch?v=L3_fTUvUvGU

      Radera
    13. lbgt giftet förklara dig

      Radera
    14. Förklara vad ? Se videon jag länkade till !

      Radera
    15. skriv ut vad du avser

      Radera
    16. Stint ti fata ? Se videon så förstår du vad lbtq giftet åstadkommer !

      Radera
    17. du har stint ti fata...

      Radera
    18. Anonym 5 maj 2022 19:20, säg som det är, du vet inte hur du ska göra för att kunna se videon jag länkade till ! (möjligen kunde man ju också benämna lbtq giftet som hbtq-giftet...)

      Radera
  5. Laglösheten fortsätter att sprida sig i kyrka och land: Stiftschefen gjorde samma sak redan i Jakobstad under Pride, då i strid med lokalförsamlingens beslut att inte ordna Pride-gudstjänst. Läran och kyrkans ordning i stiftet övervakas av denna laglöshetens man.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I Jakobstad arrangerades Pride 2014. Stadsdirektören i Jakobstad höll i sitt tal till stadsborna att det är en fest för alla.
      I kyrkan fick man inte ha gudstjänst. B.Å. höll gudstjänst utomhus vid Rosenlund, det var en gudstjänst för alla.
      Biskopen B. Åstrand gör inte skillnad på människor som ni låtsasreligiösa, fördömande personer gör.

      Radera
    2. I Jeppis Pride var det en Patrick Wingren, baptist till på köpet, som åkte med moped framför marscherarna och visade hur liberal och understödjande han var!

      Åstrand kom in i det värsta tänkbara omoraliska träsk och höll bland dem en predikan med syfte att fördöma de bibeltrogna kristna. Följare till Judas Förrädaren, typ? En svag och naiv gud han har.

      Radera
    3. var du på gudstjänsten som Åstrand höll?
      Du vet att predikan bestod i fördöma bibeltrogna kristna?

      Radera
    4. anonym 30.4 kl. 13.10
      I Jeppis Pride var det en Patrick Wingren..... etc.

      Finns det flera Patrick Wingren ?
      Vad har det med saken att göra "baptist till på köpet"-
      Har det ngn. betydelse vilket fordon P.W använde?
      I vilket träsk kom B-G Åstrand in?
      Följare till Judas Förrädaren, en svag och naiv Gud han har. Då avser du ju förstås Judas.

      Radera
  6. Mycket sorgligt då ledare som är satta som herdar över fåren medvetet, frångår Bibeln och vilseleder fåren istället för att predika Guds sanning. Tyvärr är gräset inte grönare i dagens frikyrkor heller då det gäller att ha Bibeln som rättesnöre.

    Men det är ju såhär det går då man frångår Bibeln som det ENDA rättesnöret, då vrider man till sitt eget fördärv skriften på en punkt efter en annan, tills det inte mera finns någon stötesten mellan skriften och samhället. I värsta fall har vi ledare, som vilseleder fåren genom att ha en större fruktan för människor än för Gud. Dessa ledare är i samma läge som de som adresseras i Luk 11:52.

    Vill ännu vädja till de som driver detta med samkönat äktenskap vidare i våra församlingar. Snälla, Återgå till skriften! Vänd om! Ta på ett manligt sätt emot smällen av människor, oberoende vad det kostar dig, istället för att vända dig mot Gud själv! Speciellt om du är en ledare, vet du att du dessutom skall få en strängare dom.

    /Jonas

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är SORGLIGT med din kommentar. Kanske du skulle återgå till det du är bäst på - spelandet - 10 timmar i dygnet.

      Radera
    2. "Ta det på ett manligt sätt emot smällen av människor etc...."
      Du vet om du är en ledare att dessutom skall få en strängare dom.

      Det låter hoppingivande det du skriver.

      Menar du att det är bara män som är annat än heterosexuella? Vad avser du att kvinnorna skall göra?
      Stå på knä och be om förvandling?

      Vi har nyligen läst en kommentar om en ung man som i FEMTON ÅR bad till Gud att inte behöva vara homosexuell.
      Gud hörde inte hans bön eller hjälpte honom i hans vånda.

      Lyckligtvis fanns det en präst, som kunde hjälpa honom i hans nöd och öppna upp kyrkorummet för hans vånda.
      Prästen kunde inte "bota" honom och varför skulle han behöva botas - han var ju född sådan - och skall leva som en sådan - likvärdig alla andra människor.
      Alla dessa förbrytare, mördare, kvinnomisshandlare osv.
      hur skall de BOTAS. Du har ju svaret som kan allt om spel.

      Radera
    3. Anonym1:
      Är inte helt säker på vad mitt tidigare beroendeskap, och mina tidigare synder har att göra med Guds definition av ett Bibliskt äktenskap är?

      Men om vi nu frångår Bibliskt äktenskap, och om jag skall svara på din förhoppning på att jag skall falla tillbaks i ett helvetiskt beroendeskap som skadar de som är runt mig, så kan följande sägas:

      Det datorspelsberoendeskap, samt lögnerna och all annan synd det beroendeskapet medförde har jag öppet bekänt som synd, och vänt om från. Jag försöker inte försköna det jag gjort utan har bekänt det öppet, men är samtidigt så oerhört tacksam till Gud för att han varje dag, ännu idag, ger mig kraft att kämppa mot detta beroendeskap.Frestelsen finns nämligen kvar, på samma sätt som en alkoholist frestas till återfall. En annan väg för mig vore att ge vika för frestelsen, och i enlighet med din önskan återgå till spelandet, som är min svaghet. Jag kunde om jag valde den vägen försöka rättfärdiggöra min synd, genom att säga att jag är "Proud" av min synd, och att Gud har skapat mig med denna datorspelsläggning. Denna väg skulle inte leda till något gott dock.

      Jag väljer en annan väg. Väljer att gå på Guds definition vad som är rätt och fel, och rättar mig efter det så bra och ärligt jag bara kan, utan att rycka verser ur Bibeln ur sitt sammanhang, och fortsätter vända mig till Gud i bön om kraft att gå på hans väg.

      Nåjo, det var ett sidospår, men valde nu att svara denna gång eftersom du helt tydligt verkar ha hört nåt av vad jag gått igenom. Men får nog göra dig besviken "Anonym1", i att jag fortsätter kämppa emot det jag vet att skulle förstöra livet för mig och mina närmsta.

      Radera
    4. Anonym2:
      Vårt enda hopp är Jesus Kristus.

      Att jag skrev "på ett manligt sätt ta emot smällen av människor" har att göra med de manliga ledare jag vädjade till, och har inget att göra med sexualitet.

      Angående bön att få hjälp i att kämpa mot en synd:
      Det är en bra bön, en bön som även jag ber dagligen. Det betyder inte att Gud nödvändigtvis tar bort våndan/kampen. Så länge vi är här på jorden så kommer vi behöva kämpa mot vår syndiga natur.

      Angående hur förbrytare, mördare, kvinnomisshandlare skall botas, så ger Biblen ett svar. Vi skall vända om från våra synder, och lägga vår tro och hopp på Jesus Kristus.

      Vi är i världen i samma båt här. Vi har alla syndat, och kommit till korta inför en Helig Gud, det gäller dig som mig på samma sätt. Vill vi lita på vår egen godhet, och skapa vår egen sanning, så kommer vi gå förlorade. Men Jesus Kristus har gett sitt liv, även för dig Anonym2, så att vi skall kunna få leva, och bli räddade.

      Angående ditt påstående om att jag kan allt om spel:
      Skulle du ha hört ordentlig på då jag talat på mina vittnesbörd så skulle du veta att jag absolut inte hävdar mig veta allt om spel. Men en del vet jag på grund av att jag under flera år satt typ 10 timmar i dygnet på spelandet, som du helt korrekt har snappat upp någonstans..:).

      Radera
    5. jag vill inte lägga sten på börda. Du är lika god som ngn. annan.

      Radera
    6. Jonas skriver "Speciellt om du är en ledare, vet du att du dessutom skall få en strängare dom." Vad är en strängare dom? är temperaturen i eviga elden högre för dem som får en strängare dom?

      Eflop

      Radera
    7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    8. (rättade lite skrivfel)

      Eflop: Mycket bra fråga!!

      Tänker inte ge en bild att jag har ett entydigt svar på exakt vad denna strängare dom är. Detta är inget som vår Kristna tro hänger och faller på. Jag har inte studerat just denna fråga på djupet. Men det jag vågar mig på är att lite öppna upp vad det kan handla om.

      Det ställe i Bibeln jag syftade på är alltså Jakobs brev kapitel 3, och mera specifikt då Jakob 3:1. Dessa verser är inbakta i en passage i skriften som handlar om hurudan tro som skapar goda gärningar, samt varningar om att vi bör se upp med hur/vad vi talar/undervisar med vår mun.

      1 Tim 3:2-10 ger även mera ljus över vad som faktiskt krävs av en ledare som skall undervisa samt ta beslut i våra församlingar. En av dessa krav är just att han skall vara en God Lärare. En God lärare kommer leda sina lyssnare i enlighet med Bibelns sanning, och inte tumma på Guds ord även om det blir tufft.

      Det vi vet är att den som har satt sin tro till Jesus Kristus, och följer honom, den kommer bli räddad på domens dag. Så den strängare dom som avses i Jak 3:1, skulle jag hävda att troligen inte, åtminstone inte direkt, har att göra med himmel/helvete slutdestinationen, eller som du sade det "temperaturen i helvetet".

      Den dom som talas om i Jakob 3:1 tror jag har mera att göra med det vi även kan läsa om tex. i Lukas 12:33 samt 1 Kor 3:11-15.
      Dvs, att det skulle handla om den lön som väntar den pånyttfödde Kristne i himmelriket. Denna lön verkar kunna vara olika beroende på med "vad man byggt" här på jorden. Våra verk kommer bli testade som av/genom eld, och det kommer visa sig hur var och en har byggt.

      Radera
    9. Citat: "Dvs, att det skulle handla om den lön som väntar den pånyttfödde Kristne i himmelriket. Denna lön verkar kunna vara olika beroende på med "vad man byggt" här på jorden. Våra verk kommer bli testade som av/genom eld, och det kommer visa sig hur var och en har byggt."

      Är det inte viktigt för en kristen att stå upp för de utsatta? Och homosexuella har varit utsatta i Norden/världen i alla tider. Om vi inte står upp mot diskrimineringen av sexuella minoriteter får vi säkert ångra det på domedagen.

      / Partisan

      Radera
    10. Partisan: (Del 1/2)
      Detta blev lite långt svar, men det var en bra fråga du ställde, så tog mig tid att enligt min ärliga förståelse svara lite mera omfattande.

      Enligt Bibeln är en kristen bland annat kallad att:
      "Bära varandras bördor" (Gal 6:2)
      "Älska sin nästa som sig själv" (Gal 5:14)

      En kristen är alltså kallad att älska sina nästa, och nästa inkluderar här så klart även tex. en person som känner dragning till en person av sitt eget kön.
      En kristen är däremot inte kallad att älska synden. Varken synden i en själv eller hos andra människor. Vi kommer här in på vad Biblisk definition på kärlek egentligen är.
      Biblisk kärlek innebär aldrig någonsin att rättfärdiggöra synden, eller att kalla synd för något gott. Inte heller innebär Biblisk kärlek någon möjlighet att välsigna något som Gud fastställt som synd.

      Ofta tror jag att en kristen och en "icke-kristen" rätt långt talar om varandra i frågor om synd och kärlek. Världens definition på kärlek har på nåt sätt kommit att innefatta att man måste godta allt som den man älskar gör eller står för.
      Men Gud, som är kärlek, och hela definitionen på kärlek, har fastställt även vad han INTE tillåter hos dem han älskar, och därmed vad Kristna inte heller skall älska.

      Kristna har genom åren gjort, och gör ännu idag mycket i Guds namn, som inte är i enlighet med Guds vilja (fastställd i Bibeln), och som inte heller visar på Biblisk kärlek (som är en självuppoffrande kärlek).
      Samtidigt tror jag även att det från icke-kristnas håll ibland finns en ovilja att lyssna till vad den kristne egentligen försöker förmedla.

      Om jag nu försöker ge ett exempel. Och ifall du som läser detta identifierar dig som homosexuell, så försök trots möjliga känslor av besvikelse eller ilska över vad jag skriver, läsa vad jag verkligen säger och försöker förmedla.
      Jag älskar även mina homosexuella medmänniskor, innerligt. Enligt Bibeln är det dock en synd och något avskyvärt att en "man har sex med en man", eller "kvinna med en kvinna" (Rom 1:26-30) (3 Mos 18:22-23).

      Detta betyder att eftersom jag ser synden som något ont, så tillåter inte min kärlek till min nästa mig att säga "Fortsätt du bara med att leva ut det där, det är OK".
      Just att jag vill min nästa väl, gör att jag inte kan kalla synden för något gott. Det finns dock en lösning, som Jesus erbjuder.

      Radera
    11. Partisan (Del 2/2)

      Jag kan inte heller välsigna eller stöda en Kyrka/Församling som kallar sig Kristen församling, men där man samtidigt välsignar något som Gud har fastställt som synd. Jag vet ju att synden kommer att förstöra den jag älskar om synden får fortgå.

      För att ge en enkel bild, som kanske är lättare att förstå: Om jag ser en person gå mot ett dödligt stup, så är det inte kärleksfullt av mig att uppmuntra att gå vidare på den vägen. Detta trots att jag vet att personen vid min uppmaning om att vända om, troligen blir besviken på mig.
      Observera att detta gäller andra synder precis på samma sätt. På sistone har just utlevd homosexualitet och vigsel av homosexuella fått väldigt mycket fokus jämfört med andra synder, men det beror på att det just nu pågår en "kampanj" där världen och HBTQ-Community:n verkar vela ha den synden godkänd och välsignad av Gud och Kyrkan.
      De hårda ord jag skriver tex. tidigare i denna mail kedja, är riktade till de ledare i våra församlingar som kallar sig Kristna, men som valt att välsigna något som Gud fastställt som synd.

      Om du tex. är homosexuell och möter mig på stan så kommer du inte höra samma dömande ord som jag uttalar över Kristna ledare.
      Jag kommer istället att visa på den syndernas förlåtelse och den frid, samt det helande som Jesus Kristus har att erbjuda för den som vill vända om och följa honom. Jag talar om samma Jesu Kristi förlåtelse, som jag själv behöver för min synd. Samma kraft som Gud ger mig varje dag för att kämpa mot min benägenhet till synd. Jag kommer inte försköna synd, men kommer visa på Guds kärlek och Jesu Kristi evangelium.
      Det är oss syndare som Jesus kommit för att rädda, inte de som är självrättfärdiga eller de som ser sig som goda människor i egen kraft (Mark 2:17).

      Om någon vill privat diskutera vidare över email eller en kaffekopp, eller tillrättavisa mig på någon punkt så är det bara att kontakta mig (jonas.bjorkstrand@gmail.com).
      Har du en synd du kämpar med och som du vill ha hjälp med att komma ur, så vill jag hjälpa dig så bra jag kan genom att peka på Jesus.

      Jag uppträder här öppet med mitt eget namn, och det jag talar om är inte någon filosofi, teori eller död tro. Det jag talar om är en ärlig vandring med Jesus Kristus som Herre och Kung, och Bibeln som rättesnöre.

      /Jonas

      Radera
    12. Jonas. Mycket bra förklarat. Tack!

      Radera
  7. Guds budskap är kärleken. Inte det hat som de religiösa hycklarna förespråkar här på bloggen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sade den anonyme, och bytte till ett annat tema än vad som diskuterades.

      Radera
    2. Jag förstår ju att Jonas hellre vill sprida hatet än kärleken. Nu har jag inget intresse av att debattera hatarnas lögner.

      Radera
    3. Det du åtminstone kunde säga är vad i det jag skrivit (och var gärna specifik) som du klassar som hat?

      Radera
    4. Hoj där!

      Vi kommer nog aldrig tänka riktigt lika i den här frågan, misstänker jag: men det är kul att se någon uppträda under eget namn (som jag har en känsla av att folk gjorde "förr i tiden").

      Tänker sådär mera allmänt att ganska få skriver uttryckt hatiskt (hat är en känsla och en kraftfull emotion) men brist på förståelse kan lätt leda till brist på empati - dvs brist, inte hat. Det man inte förstår, är det svårt att tolka i ett särskilt tillmötesgående ljus och det är väl där vi människor ibland drar lite för starka gränsdragningar. En tanke från min sida. Glad att Du övervann spelberoedendet, såg ditt Himlaliv. /Trevlig Valborg!

      Mvh TB Vandraren

      Radera
    5. Hur skulle någon kunna skriva under eget namn?
      På denna blogg har det förekommit åsikter, som fått en och annan att tänka till. Här på Nymans blogg fanns det en mansperson som stalkade folk och skrev att jag skall nog få tag i er. Skriv ut ditt namn - sedan kanske du blir hotad och förföljd av ngn. "galning".

      Radera
    6. Anonym 19:40

      Jo, du har rätt. Jag var nog betänksam en och annan gång. Men om någon börjar stalka/skriva att den ska "få tag i" en så är det ett hot: dvs mot lagen. Stalking är förbjudet i Finlands lag sedan några år tillbaka.

      Radera
    7. hej Torbjörn

      Det var ju en läkare här på Nymans blogg. Personen i fråga skrev bl.a jag tror nog att jag inringat er. Jag skall komma till Skutnäs. Helt huvudlöst.
      Skulle en kvinna? ha komenterat ngt, på Nymans blogg som inte fallit i god jord - och uppträtt under eget namn - och fått stalkaren efter sig. Hur skulle hon ha uppfattat det. Antagligen som din syster med alla dumheter hon fått utstå
      för mig är det rätta - att en kvinna är kyrkoherde,

      Radera
  8. Igen: Det står i bibeln att en man inte ska ligga med en man. Hur är det om de två gör det stående? Eller någon annan vinkel däremellan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. I den tyska och italienska bibeln står det inte att en man inte ska ligga med en man, där har man översatt annorlunda, där är det fortfarande, som det ursprungligen varit: barnskändare. Inte riktigt samma sak som "man som ligger med en man".

      Radera
    2. Romarbrevet skriver tydligt om kvinnor och män som övergav det naturliga umgänget jämte orsaker och följder. Torsten nils Ulrik

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Hur många gånger ska jag behöva förklara för dig att det inte har någon som helst betydelse vad det står i den tyska (och nu också den italienska) översättningen! Men du klarar inte av att ta till dig fakta. (Därmed är det oerhört ironiskt att du använder den pseudonym du gör...)

      Radera
    4. Så sant, det spelar ingen roll vad det står i någon översättning överhuvudtaget, vem som helst får ju skapa en tolkning som säger precis vad som helst. Det är ju det du gör.

      Det är fakta att det inte står "män som ligger med män", som du så bestämt hävdar att arsenokoitai betyder, medan det samtidigt står skrivet att det är "barnskändare" på andra språk. Antingen är det inte alls så tvärsäkert det du hävdar, eller så har andra översättare gjort stora misstag.

      Jag utgår från att det du påstår är allt annat än säkert. Annars borde du ju kontakta dessa översättare och tillrättavisa dem, det är ju synd att gå och lägga till något som ursprungligen inte skulle finnas i bibeln. Eller hur, Kristian, du kan väl uppenbarelseboken?

      "Om någon tillfogar något skall Gud tillfoga honom de lidanden som det står om i denna bok."

      Radera
  9. Nu tror sig dessa nya regnbågs- och kärleksapostlar (även B-G. Å., P. Hagman med sin fru Emma Audas etc.) ha kommit på något nytt och visare än vad traditionen och Skriften lär. Mycket av deras budskap lindas in i kärlek hit och kärlek dit. Allt är kärlek! Undrar ibland om dessa vet vad den bibliska kärleken är, den som de talar så mycket om och som de försöker gömma sig bakom? I denna fråga kan de inte heller gömma sig bakom något som Luther eller någon annan reformator skulle ha skrivit eller sagt! Skulle Luther höra vad som sägs eller diskuteras idag så skulle han väl nog vända sig i graven!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad har saken att göra med vilken fru Hagman har ihop det med?

      Radera
    2. Luther var en judehatare som inspirerade Hitler till förintelsen, så den hataren behöver ingen se upp till.

      Eflop

      Radera
    3. Eflop, eflop, eflop. Du gör det nog allt för enkelt för dig. Man kan inte rycka ut en person ur sin historiska ram och bedöma en enskild sak han sagt utifrån vår tid. Det är sant att Luther uttryckte sig mycket negativt om judarna i slutet av sitt liv, men detta var mer eller mindre legio på den tiden. När det gäller Luther gäller samma sak som för alla andra: Pröva allt och behåll det goda.

      Radera
    4. Så det blir mindre illa för att fler gör det?!?

      Radera
    5. Jo, Kristian verkar bestämma vad som är syndigt, skilsmässorna hör inte längre till den kategorin, det är ju mer eller mindre legio numera. En lösning på allt är ju då att medverka till att hbtq blir legio, så då är det inte syndigt längre.

      Radera
    6. Inte är skilsmässorna "legio" numera. De gifter sig ju inte alls mera utan lever som "susipari"! Förutom då homona som med tross ska till att "vigas" av präster i kyrkorummet. varför kan de inte bara gå och viga sig civilt eftersom de ändå inte bryr sig ett dugg i Guds ord!!!

      Radera
    7. Gällande skiljsmässorna så finns det bland dem otaligt många flera än homosexuella som lever i synd. Men den skröpligaste bland ' dem som ångrat sin synd och tagit tillflykt till evangelium' skall vara som ' david' konungen som inte bara gkorde hor utan också mördade. Men uppsåtligt mord är en sådan sak som gör att man är avfallen redan när man gör det så detta kanske bara gäller dem som varit sådana förrän de fick lära sanningeens ord kanske som judar och andra minoriteter i våra dagar. För vi har ingen garanti att det gär att göra så ostraffat. Så det minsta dessa gjort är att de och vi med sina syndeer ställt till krig. Homosynden däremot skadar hela världe. Fast straffet för den eenskilda gärningen i såväl äktenskapsbrott som homosex är detsamma. Döde. Tänk hur stor och långmodigt Guds tålamod har varit. Så förundra er inte över krigert. Det kommer. Men välj att stå på Kristi sida i bön om förlåtelse då. Å. Torsten nils Ulrik

      Radera
    8. är luther ngn, Gud?

      Radera
    9. "Homosynden däremot skadar hela världe. "

      Hur? Var står det i bibeln att homo (termen existerar inte ens i bibeln) synden skadar hela världen, medan andra synder inte gör det?

      Väntar med stor spänning på det svaret. Sannolikt förgäves, som alla andra gånger...

      Radera
  10. Låt Luther vända sig i graven.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga mer vindkraftverk. Låt Luther snurra! :D

      Radera
  11. Paulus varnar oss på många ställen att ta det lätt med Guds ord. I 2 Kor 2:17 skriver han: "Jag ärju inte som de många som schackrar med Guds ord, nej, jag förkunnar det oförfalskat, som det kommer från Gud, inför Gud och i Kristi tjänst." Han skrev även till Galaterna "ve mig om jag förkunnar ett annat evangelium". Det vilar ett stort ansvar på lärarna och herdarna i Guds församling. Det är viktigt att vi hör och prövar vad Anden säger till församlingarna nådens år 2022.

    SvaraRadera
  12. Konstiga uttryck herr Nyman har , han kallar sina motståndare kättare likt påven gjort i tusen år , folk fick ju inte ens läsa bibeln själv utan det var ju förbehållet påven och hans gäng.

    SvaraRadera
  13. "Samkönat äktenskap". Vilket monstruöst uttryck för en av de största styggelserna/synderna som finns!!

    Att varje människa i fertil ålder kan få barn oberoende av sexuell läggning är väl inte någon nyhet. Frågan är bara på vilket sätt? Inte på naturligt sätt inom ett äktenskap mellan man och kvinna . Och då bryter man inte bara mot av Gud givna levnadsregler, utan också mot naturens lagar och juridiska lagar för äktenskap mellan man och kvinna. Men detta bryr sig inte de kätterska om: t.ex. Åstrand, docenten i politisk (praktisk?) teologi och hans fru. De bryr sig tydligen inte alls i Bibeln (kanske använder de bibelbladen till att torka sig där, just där - i baken?) Det borde kallas i kyrkan för laglöshet.

    Nu är människan inte skapad till en robot som följer knapptryckningar i den himmelska världen som sprattelgummor och -gubbar. Gud har gett människan en fri vilja och hon väljer själv hur hon lever.

    Därmed är hon också ställd under lagen om sådd och skörd, ställd utanför det vad Gud kan välsigna.

    Glad vapp till alla Jesus-marschare!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är säker på att om detta är emot guds vilja sätter han stopp för det.

      Radera
  14. Skilsmässor är väl legio nuförtiden vilket tyder på att det är fel på folket! Dagens människor tål inte särskilt mycket jämfört med tidigare generationer.
    Många föräldrar vill ej ha med barnen att göra så varför skaffa familj?
    Dessutom den finländska arbetsmarknaden är en sammansvärjning mot familjen.
    Visst var det bättre förr när mammorna stannade hemma och tog handen om barnen!

    Anonym1

    Anonym1

    SvaraRadera
  15. Visst var det bättre förr när mammorna stannade hemma och tog hand om barnen.

    Vad skönt för papporna, att ensam se till att familjen fick försörjning, nåja samhället hjälpte nog till också om vi är tillräckligt nära i nutid, barnbidrag, bostadsbidrag, osv. alla möjliga bidrag man kunde få.

    Kvinnorna då? De fick vara hemma och sköta barnen, hemmet, mannen.
    När barnen var vuxna - hur blev det då för kvinnorna - jo de hade inte arbetat - så de blev utan arbetspension - när de var 65 fick de förstås "folkpension" som det hette förr, men de klarade sig inte ekonomiskt på denna.
    Det är nog bäst att kvinnorna arbetar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min mamma klarade sig i varje fall och i nödfall
      kunde pappa skjuta till! (eller barnen)
      Man fick dessutom ofta stabila barn på den tiden
      och inte dagens skilsmässobarn.
      Det första steget mot dagens samhällskollaps var
      att kvinnorna skulle ut på arbetsmarknaden och barnen
      till de socialistiska daghemmen!

      Sedan har det bara rasat nedåt och vi har idag ett samhälle
      av illa fungerande människor med ett superego och inget
      förmåga till samarbete!

      Jag har sett många exempel på hur det står till med dagens människor och man måste riva sitt hår!

      Anonym1


      Radera
    2. Min mamma var utbildad och arbetade. Hon klarade sig på sin pension, inga barn behövde "skjuta" till.
      I vår familj fanns inga skilsmässor trots att vi var på de "socialistiska" daghemmen. Tvärtom fick barnen vistas i en fin miljö med utbildad personal. Jag har då inte lidit av detta.

      Radera
    3. din mamma och din mamma! var var hennes gubbe då, skjöt han inte till med pengar - eller (hemska tanke) var det en "hen"?
      anonym/eg

      Radera
    4. Anonym 11.52
      "var var hennes gubbe då"?

      Hennes gubbe var min far, han arbetade och på sin lediga tid var han med sin fru och sina barn. Båda deltog i hemarbetet, skötsel av barn. Båda bidrog ekonomiskt för familjen. Om man delar på utgifterna och arbetet i en familj, så vem är det då som "Skjöt till med pengar". Du som var hemma med din mamma, tycks ju ha problem med detta, du blev inte harmonisk - din text ovan visar att du inte är särskilt harmonisk - och varför kommer ordet hen in i detta sammanhang.
      Ang. HEN så används detta pronomen om en man eller en kvinna. Jfr. finskan HÄN.

      Radera
    5. anonym eg
      din mamma och din mamma.

      Jag har en mamma. Inte 2 som du antyder.

      Radera
    6. Jag förstår att du är harmonisk med din uppväxt - mamma hemma - utarbetad . många barn? mamma utan lön - förutom bidragen från det socialistiska samhället - fy på det samhället.
      Bättre då för mamman som fick lön varenda dag och hade sförmånen att föra barnen till det socislistiska daghemmet med utbildad personal ( studentexamen +ped.mag, examen). Några års skolning. Hemma-mamma i din värld -
      ingen skolning, ut och lek .. ni klarar er själv --- åt 3-5 åringar, Undra på att du ör harmonisk och jag själv allt annat som vistades på de socialistiska daghemmen.

      Tummen upp för daghemmen

      Radera
    7. I Romarbrevet följer en skarp vidräkning med människornas orättfärdighet.
      Guds vrede drabbar människorna, alla "hen" (vad jag hatar och föraktar detta ord!!) eftersom de följer sina egna begär, bedriver alla slag av otukt och förnedrar sina kroppar.De byter ut Guds sanning mot lögnen och dyrkar och tjänar det skapade i stället för Skaparen.
      Här har vi alla skamliga lidelser och speciellt utlevd homosexualitet. Både män och kvinnor är nämnda.
      Om din fader var en gybbe och din moder en kvinna vaffö är du då själv homofil? Kanske för att du blev satt vara på ett "socialistiskt" daghem ??

      Radera
    8. Svar till 1 maj 22.32

      Det var då en irriterad kommentar.
      "Om din fader var en gybbe och din moder en kvinna vaffö är du då själv homofil? Kanske för att du blev satt på ett "socialistiskt" daghem??

      Hur kan du påstå att jag är homosexuell?
      Du anser att jag är det för att jag varit på daghem?

      Du borde ha varit på daghem för att få lära dig någonting.
      Det var mycket man lärde sig där. Sådan kunskap som du saknar, att hänga upp sig på ordet hen visar med all tydlighet att du missförstått mycket,

      Om du nu kan sova bättre om nätterna kan jag upplysa dig om att jag är inte homosexuell.
      Jag har inget behov av att ha det snurrande i mitt huvud vad människor är. Har ni kristna inget annat att tänka på än homosexuella, aborter, Räsänen, kvinnliga präster.

      Radera
    9. anonym 1.5. 11.20

      Socialistiska daghem?
      Det har du hittat på. Daghemmen i Finland är kommunala eller privata.

      Radera
    10. Anonym 1.5. 22.32

      Vad klok du är. Nu har du svaret varför det finns homosexuella personer. Du skriver att då en fader är en gybbe och en moder är en kvinna. och då barnen föds blir de homosexuella barn, eftersom de var på ngt. socialistiskt daghem t.ex. i Esse eller Kållby.

      Radera
  16. 'Back to basics' på dålig svenska:
    Det säger sig självt att med en sådan bibelsyn som liberalkyrkan/-teologerna har (förnekar Paulus!) i homoproblemet, så kan vi inte heller veta om det är sant att Jesus dog för våra synder och vi blir frälsta av nåd. Tänk om Jesus missuppfattade sin uppgift?
    Liberalernas teologi gör livet bekvämt och smärtfrtt, det är bara att följa med strömmen i kärlekens namn, men när det blir allvar håller den varken att leva eller dö på.
    Deras gud är stympad och jag skrev gud med litet g, för den gud som liberal-/"kärleks"teologerna förkunnar är en avgud som inte är värd att äras.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jah, de följer ju ogudaktigheten som är satan själv. Torsten nils Ulrik

      Radera
    2. Ogudaktigheten. Ja det är att förneka Gud och allt han gjort också för oss här på jorden. Vi ger Gud Äran för allt och alla människor. För hur det än står till så är Han Herren i evigheters evighet.

      Radera
    3. första maj 11.20

      Jättefin kommentar av dig!
      Min mamma klarade sig (500 euro/mån.?)
      I nödfall ... så kunde pappa skjuta till och när inte han kunde skjuta till så fick barnen skjuta till. Fint av er.

      Jag behövde inte skjuta till - jag fick bara ärva.

      Skjut du till.

      Radera
  17. Jag tror att just nu, i vår tid, tron på Gud just är tron på det goda och på att det är mäktigare än det onda, att det förr eller senare kommer att triumfera, att segra.

    Nu delar sig människorna i sådana för vilka Gud existerar och sådana för vilka Guds existens överhuvudtaget inte är nödvändig.
    Har en bekant som sedan barndomen hade gjorts förtrogen med materialismen och ateismen, men nu anslutit sig till deras sida, för vilka det är otänkbart att leva utan Gud. Jag är lycklig att detta hände just "hen".

    eg

    SvaraRadera