tisdag 23 maj 2023

Ray Stevenson är död

När jag läste ÖT i morse fick jag se att skådespelaren Ray Stevenson är död. Om jag ska vara helt ärlig har jag aldrig hört namnet förr, och det gäller säkert de flesta. Men ÖT anser att vi behöver veta att han har avlidit. Det är givetvis alltid tragiskt när någon dör så ung som han gjorde (endast 58 år), men är det faktiskt en nyhet värd att sätta spaltmillimeter på? Stevenson var alltså skådespelare och han hade haft en del biroller i några superhjältefilmer. Enligt ÖT är det uppenbarligen det.

Denna nyhet visar hur oerhört snedvriden media är idag. Vi får läsa/höra/se saker som är av närmast ingen betydelse, samtidigt som stora nyheter tigs ihjäl. ÖT har t.ex. - i likhet med (vad jag förstår) all annan mainstreammedia åtminstone i Finland - helt försummat att rapportera om att Timothy Keller har avlidit (19/5).  

Den som inte vet vem Timothy Keller är har, måste jag tyvärr säga, missat mycket av vad som har hänt i den världsvida kyrkan, och även på apologetikens område, de senaste decennierna. Keller var nämligen en gigant, åtminstone rent mänskligt sett. Ibland, och kanske mer i framtiden än nu, kommer han att nämnas i samma meningar i vilka man nämner Billy Graham och David Wilkerson. Men hans död är, enligt vår medias portvakter, inget som är av allmänt intresse. Det är tragiskt hur lågt vår media har fallit, måste jag säga. 

Denna fråga om medias val av vad som anses vara nyheter och värt att publicera visar med all önskvärd tydlighet har snedvridet och "apartheidskt" vårt samhälle har blivit. I USA talar man, på högerhåll, idag allvarligt om att det finns två olika rättssystem i landet och att högerkonservativa människor bedöms, och döms, enligt helt andra kriterier (och mycket lättare) än vänsterliberaler. Det samma gäller förstås också för vår del av världen. Fråga t.ex. Jussi Halla-aho, den österrikiska "Mrs S" eller varför inte Päivi Räsänen (även om hon, åtminstone hittills) har frikänts. 

Som ovan sett gäller detta i kanske ännu högre grad för media idag. 

Vad innebär detta? Jag har svårt att överblicka alla de konsekvenser detta har och kan tänkas få, men det kan jag säga med säkerhet att vårt samhälle håller på att gå sönder. Riktigt på allvar. Situationen är egentligen värre här i Europa än den är i USA, men eftersom det finns relativt få högerkonservativa människor här ser vi inte hur stort problem detta egentligen är. Men i USA är situationen en annan, och där finns det en risk att denna samhälleliga söndrighet kan få stora och mycket allvarliga följder. Hur allvarliga ser vi kanske först när det bränner till på riktigt.

13 kommentarer:

  1. Hoppats då att ÖT nämnt att Harry Belafonte avled 25.4. en betydligt större stjärna.
    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Om jag minns rätt hade de nog en notis om det.

      Radera
  2. Igen: varför läser du ens ÖT, det är ju bara vriden propaganda?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:45. På vilket sätt är den nyhet jag inledde med att berätta om "vriden propaganda"? Nå, jag kan svara på det själv. Det är den förstås inte. Det jag reagerar på är inte att det som skrevs på något sätt skulle vara fel eller skadligt - ingen tar väl skada av att veta att Roy Stevenson har avlidit. Nej, det är vad som INTE skrivs jag reagerar på i detta fall och den dubbla standard som vidlåder medias arbete och i princip hela samhället.

      Radera
    2. I allmänhet när du hostar om en nyhet från ÖT eller svenska yle, så nämner du i samma andetag att det är antingen lögner eller propaganda. Första meningen i ditt nyaste inlägg t.ex börjar med "Svenska Yle serverade gårdagens största lögn i nyhetsflödet."
      Så igen, varför läser du YLE och ÖT om allting de ändå skriver är lögner och propaganda som du tidigare åtminstone har talat om?
      Eller tänker du påstå att du minsann aldrig har använt den termen någonsin på denna blogg och att jag bara hittar på eller läser dåligt, du är bara ett litet offer för omständigheterna?

      Radera
    3. Anonym 05:15. Ser man på, du tycks också vara lika morgonpigg som jag är! :)

      Orsaken till att jag läser ÖT och Svenska Yle är att det är de nyhetskanaler de flesta människor använder sig av. De flesta nyheter de förmedlar är dessutom helt bra och för det mesta neutralt skrivna. Det är när jag hittar nyheter som inte är det som jag reagerar. Som du säkert märker sker det inte varje dag.

      Radera
  3. Det är ju bara så enkelt att händelser som är kända för en större mängd människor, blir nyheter. Händelser som är aktuella för en försvinnande minoritet, är inte nyheter. Vi får vara glada och lyckliga över att farliga högerkonservativa inte finns i så stor mängd i vårt samhälle.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur skulle du beteckna dig själv? Ulrik frågar

      Radera
    2. Förvirringslobbyn. Igen visar du hur förvirrad du är. Det är INTE högerkonservativa som är farliga. Vi försöker bevara goda och samhällsbyggande normer, medan vänsterliberaler ofta försöker riva ner dessa och ersätta dem med olika grader av nihilism. Dessutom har det visat sig att vänsterextremister ofta är, just det, farliga. https://nypost.com/2023/05/25/left-wing-extremism-linked-to-psychopathy-narcissism-study/

      Radera
    3. Kristian, Kristian Kristian. Om du har förstått att några av offren för striderna; människor som ännu är i protest och otro; skriver sin smärta och den normala själiska oförståndsmänniskan i dem vill bara ha lite utbrott av sina pådyvlade lögn okunskap och styggelse ; att du låter dem komma till tals utan att ta bort deras kommentarer är ju på gott och ont för det sant andliga i en kristen kan blott tidvis synas förenat med denna världens styggelser som ständigt programmeras om när man kallas hem till den jordiska domen. Men eftersom alla som fötts i Kristi tid är födda till Tron eller otron efter det Himmelska Jerusalems vilja så kommer den andliga striden också vara till en människas liv är ändat så att allt även i de Största fasorna Går efter Hur Fadern skrivi varje människas liv. Det är ju lätt för mig att säga som denna stund känner mig frisk och kty och blir det någonting så har jag ock så Många som Fadern vill Kristi Ord Lekamen och blod i Anden till tröst. Bön, Fader på mina vägar har jag inte råkat ut för det värsta tänkbara igen; att veta att bättringen inte är jord och snart är jag inte dns värdig att hämtas ens i en slasksopa eller med vad man brukar komma fram med inför dig sedan man så gott som dödat oss och så många flera på jorde. JESUS TACK ATT DU SEGRAT OCH ÄNNU VILL GE MÅNGA DEL AV DEN FÖRLÅTANDE FRÄLSNINGE. ULRIK SÄGER AMEN.

      Radera
  4. Hans Rosing hade visst redan på sin tid
    klagat över hur journalister skrev om oväsentligheter.
    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Ja, de har väl alltid gjort det. Det är tacksamt att det finns både vänster- och högermänniskor som märker det och reagerar.

      Radera
  5. Det är de som kan ännu mera historia än oss som vill få folk att tänka på den nazistiska filmen Ragnarök som ville att lilla jakobstad med sina äkta och oäkta nazistmunnar skulle veta hur kort tiden är... ulrik

    SvaraRadera