fredag 15 december 2023

Orban har rätt

 Igår nåddes vi av den närmast surrealistiska nyheten att EU inleder medlemsförhandlingar med Ukraina. Ok. Jag inser att det är krig och att detta är ett sätt för EU att visa sitt stöd för Ukraina, men likväl är det, precis som Ungerns premiärminister Orban konstaterar, ett dåligt beslut. Det måste gå att visa sitt stöd på andra sätt som inte är lika kontroversiella och som inte skjuter allt vad EU är och vill vara i sank.

De europeiska ledarna, som jublar över beslutet, intygar att Ukraina uppfyller de krav som EU ställer på nya medlemskandidater. Detta är en ren och skär lögn. Ett land som förbjuder oppositionella partier och som lönnmördar statsledningens motståndare och f.d. presidentkandidater uppfyller INTE de krav som ställs på nya medlemskandidater. Inte ens om landet i fråga på ett synnerligen brutalt och orättfärdigt sätt har attackerats och tvingas strida för sin överlevnad. 

Det är för övrigt oerhört intressant att se resultaten om och när man googlar t.ex. orden "Ilja Kiva" (eller "Kyva") och lönnmördad (eller på engelska "assasinated"). På svenska kommer inga resultat alls från "seriösa" nyhetsproducenter, och även på engelska är resultatet synnerligen magert. BBC har en artikel i ämnet som jag länkade till ovan, men i övrigt är det bara alternativmedia som skriver om detta statliga lönnmord. Slutsatsen torde knappast kunna vara annat än att detta har städats undan bl.a. för att bana väg för Ukrainas medlemsansökan i EU. 

62 kommentarer:

  1. Ömkar du EU, din tölp frågar Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Nej, verkligen inte. Men jag bryr mig i det som är sant och rätt.

      Radera
  2. Det här var ett blogginlägg under devisen "att sila mygg och svälja kameler", fast vi i norden talar om att inte se skogen för bara träd eller möjligen om att drunkna i detaljer.

    Orban är Putins skällande schäfer. Den som vill veta vad Putin vill kan med fördel läsa Martti J Karis eminenta bok "Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii" - ett eminent verk som verkligen kastar ljus över de stora sammanhangen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De rika länderna i Europa är styggelsernas utropare...ulrik

      Radera
    2. De rika länderna i Europa och världen är styggelse ekonomiska vidunder som kör en så kallad New world order där styggelse otukt äktenskapsbrott, stöld genom korruption och förtrampande av de fattiga inte straffas fast var och en med samvete då borde komma ihåg hur det gick för Sodom och Gomorra.. Och så förfasar man sig i Europa handelsmännens och industriernas nyhednaländer över att krig står för dörren. Oberoende vilken kommun eller stad man skulle vilja flytta till i Finland idag har styggelse paraderna läs regnbågsstyggelsefolket gått fram och skränat och genom utbildningsväsendet ljugit om himmelens och jordens tillkomst och dessutom skapat räknesystem för att ljuga ihop kapital efter att Skapelseberättelsen och Moses och profeterna visheten och ordspråken och nya testamentet för majoriteten är okända böcker. Och så fort Kristian kort skriver något ur Bibeln så skall en massa andra skrifttolkare och Skrift kritiker börja elektronbrösta sig... Osv Torsten Nils Ulrik Totinen Torsti anser att det är dags att begråta oss själva och våra synder igen fast vi vet om den förlåtelse i Jesu namn som vi har att det är tydligen för lite värt för dem som är mitt uppe i förnekarevärlden av livstörstiga bataljoner av nyhedningar...

      Radera
    3. Anonym 19:35. Detta handlar absolut om att sila mygg och svälja kameler. Men inte från min sida, utan från EU-ledarnas. Ungern svartmålas och skulle knappast få status som kandidat idag, men det Ukraina gör är mångfalt värre.

      Att du anser att ett statligt lönnmord av en politisk konkurrent till den sittande presidenten är en "detalj" säger väl allt som behöver sägas.

      Radera
    4. Nejvisstja, ursäkta, du har ju alltid rätt...

      Ukraina är ingen änglastat befolkat av helgon. Tvärtom, korruptionen grasserar, de politiska motsättningarna djupnar, de sociala och ekonomiska problemen är enorma. Och dessutom är man i krig, där propagandan är bara ett av vapnen. Och du hänger upp en hel nations framtida existens, med det hot som en rysk diktator med storryska ambitioner, politisk manipulation och nihilistisk människosyn innebär, på jämförelsevis mikroskopiska detaljer?!

      Nå, bara Trump blir nästa president i USA så får du nog den världsordning du önskar.

      Radera
    5. Anonym 11:03. Saken är den att EU har ett regelverk som måste uppfyllas om och när ett land vill bli medlem, eller ens medlemskandidat. Nu sägs det, med leenden på läpparna, att Ukraina uppfyller dessa regler. Saken är den att de verkligen INTE gör det. Men det är alltså bara detaljer enligt dig...

      Radera
    6. Kristian Kristian är det bankväldet i fästning Europa som gör att du inte vill annat än hänvisa till EU regler när det gäller liv och blod för andra folk i avguda världen. I Finland sålde endel. under vinterkriget även ut sina gyllene vigselringar för att få pengar till vapen. Ulrik

      Radera
    7. Enligt regelverket, Copenhagen criteria, ser jag inga problem med att Ukraina skulle söka medlemskap. Men utverckla Kristian gärna vilka regler du tänker på. Och inte fantasiregler, utan såna du kan länka till.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Så du menar att låta lönnmörda en politisk konkurrent och förbjuda oppositionspartier inte är mot kriterierna?

      Radera
    9. "Just på den punkten har Orban rätt."

      Och just genom att du hänger upp hela din argumentation på denna tes visar du att du silar mygg och sväljer kameler.

      Det finns många kameler som slinker ner: Orbán som Putins marionett, Rysslands strategiska sanning och historieskrivning, Rysslands vilja att splittra och försvaga EU, Rysslands strävan att dominera hela Europa osv så långt kikaren räcker för att överblicka skocken. Orbán gråter krokodiltårar så man blir rörd för att inte säga vispad, men han har sina egna diktatoriska mål och blir därigenom en nyttig idiot för regimen i Moskva, likt Lukasjenka i Minsk.

      Ironisera du kring mina "detaljer" bäst du vill, men har du själv, politisk kommentator som du är, politiskt spelöga och sinne för proportioner? Dina hänvisningar till alternativmedia ovan kan tyvärr inte tas för någonting mer än politisk ändamålsenlighet och svaghet för konspirationsteorier, där de sistnämnda är perfekta arbetsmetoder för politisk manipulation med ljusskygga motiv: det som inte allmänmedia skriver om MÅSTE ju bara vara sant! Helledudanedå!

      Radera
    10. Anonym 10:03. Nå, nu gör du nog dig dummare än du (förhoppningsvis) är.

      "Och just genom att du hänger upp hela din argumentation på denna tes"

      Jag hänger inte alls upp min argumentation på "denna tes". Jag konstaterar fakta (alltså att Ukraina inte uppfyller kraven) och konstaterar att Orban har rätt när han säger detta.

      "Ironisera du kring mina "detaljer" bäst du vill"

      Jag ironiserar inte alls. Jag bara konstaterar vad jag läser.

      "det som inte allmänmedia skriver om MÅSTE ju bara vara sant"

      Det har jag aldrig påstått. Men just i denna fråga är det synnerligen anmärkningsvärt att mainstreammedia helt tiger ihjäl detta lönnmord. Eller menar du, på allvar, att det inte har skett? Det kan man nämligen få det du skriver till.

      Radera
    11. Jag vi och alla Kristna Hänvisar till Herren Herren och den heliga Skrift. Ulrik

      Radera
    12. Kristian, var är regelverket du hänvisar till?

      Radera
    13. Förvirringslobbyn. Varför behövs det någon referens här? Alla - också du - vet att detta inte är något som är kompatibelt med EU:s demokratikrav.

      Radera
    14. Kristian, det var ingen annan än du som tog upp ämnet med regelverk. Så nu frågar jag dig, varifrån du tagit det. Du påstår att EU-ledarna ljuger då de säger att regelverket tillåter Ukraina att söka medlemskap, så nu igen, vet allvetande Kristian Nyman något som alla världens experter inte verkar veta.

      I verkligheten är det nog igen så, att du vet inte ett dyft om vad du pratar om.

      Radera
    15. "Nå, nu gör du nog dig dummare än du (förhoppningsvis) är."

      Den här kommentaren säger allt om den "sakliga" nivån på den här bloggen (och fortsättningen lämnar alltför mycket övrigt att önska).

      Radera
    16. Förvirringslobbyn. Man behöver inte sätta källor under vad som är allmän kunskap, det vet alla. EU har ett demokratikrav i sina kriterier, och om det att lönnmörda en politisk konkurrent och förbjuda oppositionspartier inte bryter mot detta kriterium vet jag inte vad som gör det.

      Radera
    17. Anonym 13:52. Din kommentar var på den nivån att min respons var helt på sin plats. Om du inte anser det är du givetvis välkommen att argumentera mot det.

      Radera
    18. Om du plötsligt menar att man inte behöver källor, varför började du prata om regelverk i så fall?
      Men det är klart att du aldrig läser mer än rubriker, högst en mening av ingress, och som du skrev för nån vecka, att du har ingen strävan till att hålla dig till fakta, såsom du förväntar att pressen ska.
      I Copenhagen criteria finns regelverket, och där brast det på mänskliga rättigheter. Det är ju inte heller så, att ett lands ansökan skulle kunna falla på ett påstått mord, i ett annat land, av en som på alla plan tagit det anfallande landets parti. Ibland är du Kristian så kritisk till vad media skriver, men i fallet med mordet, som du säger väldigt få har skrivit nånting alls (för bekräftade uppgifter är väldigt vaga) så duger det nog att svälja allt med hull och hår. Vore säkert bra om du vore mer konsekvent, men det är ju svårt då agendan är att sprida propaganda.

      Men du är ju åtminstone konsekvent med att köra på med ad hominem, som mot anonym ovan. Då argumenten tryter, angrip personen, eller hur, Kristian?

      Radera
    19. Det är fullkomligt självklart att Kristian har rätt här. Att låta mörda en politisk opponent är inte förenligt med EU:s demokratikriterier. Det är nästan roligt att se hur svårt Faktalobby har att erkänna att Kristian har rätt.

      Radera
    20. Vad ni tycker och tror om hur nån putinist dött, har inget att göra med verkligheten. Det har inte heller nånting att göra med om ni eller jag har rätt, jag bara berättar fakta. Wikipedia-sidan jag länkar till, är inte min åsikt. Det är helt enkelt sånt som kunniga skriver om verkligheten.

      Läs gärna på, men av allt att döma verkar ni trivas bättre med att förbli okunniga:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Accession_of_Ukraine_to_the_European_Union

      Radera
    21. Förvirringslobbyn. "Vad ni tycker och tror om hur nån putinist dött, har inget att göra med verkligheten."

      Ursäkta, men vad? Så det Ukraina själv har informerat om har "inget med verkligheten att göra"? Nej, kom igen nu!

      Radera
    22. Men kom igen själv, ibland verkar mainstream duga, trots att BBC som enda kanal använder ordet "claims" i rubriken. Ordet betyder "hävdar", varför tror du att de skriver så?

      Radera
    23. Och kommentera Kristian gärna ansökningsprocessen som du kan läsa om på wikipedia jag länkade till.

      Radera
    24. Nej, självklart blev det inga kommentarer, men som Kristian nämnde i samband med medias sanningsenlighet, så har han inte ens nån strävan att vara objektiv. Så enligt det, verkar det vara helt tillåtet att hitta på och tolka precis hur som helst.

      Radera
  3. Låt oss småle :) ingen kan "städa" nåt på Internet för att bana väg för nån EU ansökan. Ingen bryr sig om nån Ilja, därför skrivs det inte om hen. I krigförande länder mördar man förrädare, det gjorde vi också. https://rb.gy/5w3wh9

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finska soldater förbannade varandra med verksam förbannelse för egenäras skull. Endel sköt också sina egna i ryggen för sådant som de ville hämnas från fredstiden i hembygden. Mannerheim blev så trött av förbannaremiljön att han måste vila upp i Sverige... Enligt hörsägen Ulrik skrivare

      Radera
    2. Anonym 10:31. Mainstreammedia i väst styrs idag av ett värderingskluster som genomsyrar i princip allt som får komma över nyhetströskeln. Så ja, saker som är ohavliga tappas lätt bort...

      Radera
    3. Fråga: Vad är substansen i Kristians kommentar 8:31?

      Svar: En konspirationsteori.

      Radera
    4. Anonym 18:21. Om du bara öppnar ögonen och ser vad som pågår ser du att det är precis som jag skriver. Och det som är sant kan per definition aldrig vara en konspirationsteori. Annat då än i huvudet på sådana som vägrar se verkligheten sådan den är, förstås.

      Radera
    5. "Värderingskluster" är Kristians helt egna ord, ingen har uppfunnit det ordet tidigare. Man brukar ju inte hitta på ord som saknar anknytning till verkligheten.

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Ordet i fråga beskriver verkligheten. Jag skulle gärna använda ett bättre ord, men jag har inte (ännu) lyckats hitta något sådant.

      Radera
    7. Prova med "stora allmänheten". Eller "populationen i stort".

      Radera
    8. Ja, faktalobby. Det är ju folkväldesmajoriterna som i sin svinaktiga synda levnads dypölsmörker hatade och mörkade för andra Guds Ord och följandet av Honom Jesus Kristus som är Livets Ljus och Skapelsens Krona mer än någon annan ty Han är Herren Herren Levande GUDS Son och Han har sagt sina Ord I Bibeln och vill man till himlen så älskar man i genkärlek för allt gott och ont man mött Honom genom att hålla Hans bud och första budet är då för oss fallna att försöka orka Tro på Hans vilja att vi är förlåtna på förhand så att vi skall tro och bekänna Gud till Ära att Jesus Kristus Är Herren Herren som Biiblin talar om: HAN som i första hand ÄR full av Nåd Barmhärtighet och tålamod men också nitälskan de ande för Sanningen om lagen och nåden världen och människorna och allt vad som står i Bibeln har vetenskapen sett och bevisat genom tiderna bevisat men man har mörkat dessa sanningar på.grund av att folk förblindas av helt vanliga otros-synder och är nöjda med vad som helst bara ingen talar om Gud och Jesus bättring från synden och syndernas förlåtelse och omvändelse till att tro och bekänna sin Frälsare Namn. . Och den heliga Skrift enligt liten ingen eller stor kunskap om den. Ulrik

      Radera
    9. Och vad får dig Ulrik att tro att några ljugande minoritetshomofober skulle få bestämma vad stora allmänheten ska tycka och tänka?

      Radera
    10. De har ju tänkt och tyckt sig fram till sin egen förödande styggelse som du själv och alla som fått prova på Guds Ord i teisternas legoland... Ulrik

      Radera
    11. De är alltså de dårar som alltid är nöjda med vad majoriteten bestämmer. Och sedan när skulderna från sådan tid står kvar börjar de väsnas från sina t ex bekväma sändare hur de inte förstår annat än att jag har ju allt man kan tänka sig och jag har inte mera begärelse efter något som tillhör min nästa.

      Radera
    12. Nej men förlåt faktalobby. Nu har jag gått i en av dina snaror av utmanande ord sedan jag vaknade upp nu på eftermiddagen. Herren Herren hjälpe mig fri ty jag började reda kritisera sådana som kommer med uppfinningsteiologi och visheten från facebookliknande kärlekskommuniteter och teologpapprena klara för att kunna tala så att alla vet hur väl uppfostrad man skall anses vara medan folken i sin skuldsättning till sin egen ouppredda synd har gjort sigg så anonyma som du. Ulrik Torsten Nils

      Radera
    13. Tre kommentarer, och inte ett redigt, uppriktigt och ärligt svar på en enkel fråga i ett enda av dem. Men då man inte begriper att i en diskussion förutsätts att man läser av den andre och bygger svaret på det hörda eller lästa, så blir det bara basunerande av egna fantasier. Inte hjälper det dig Ulrik särdeles mycket att du använder ditt namn heller...

      Radera
    14. Minoritetshomofob eller icke. Var och en som vet att homosexuell gärning är synd har rätt i att predika och låta Herren Herren genom livet få massorna att inse sina andra synder också. Då kanske det blir bättring och syndernas förlåtelse : omvändelse i Frälsare s Jesu Namn och blod igen. Ulrik

      Radera
    15. Och fortfarande kom det inget svar, bara mera blabla herren blabla skaparen blabla synder blabla frälsare, som inte betyder nånting alls.

      Radera
    16. förvirringslobbyn, du kommer att få ett svar på den " yttersta dagen", då Herren själv åtskiljer "får & getter" !

      Radera
    17. förvirringslobbyn, du har kanske redan sett denna video ? även om den inte till alla delar är rätt så förmedlar den en tankeväckande fråga ? https://www.youtube.com/watch?v=XrLzYw6ULYw

      Radera
    18. Jo, har sett den, en patetisk sketch delats vid flera tillfällen, tycks vara det enda argument ni har att erbjuda.

      Om du ulrik tror på får och getter, och själv är homosexuell, så då förstår jag din oro. Men om man inte tror på kristendomen, som tex anhängare av andra religioner, så bryr man sig inte. Du kan ju förstås påstå att alla människor, oberoende religion, hör till de som delas in, men det gör det bara ännu mer patetiskt.

      Radera
  4. Anonym 10:31. Skulle småle åt KN:s Orban text om jag kunde. Tyvärr har vi både en Orban och Orban fans i Europa. Men fansen speciellt i Finland glömmer bort att även vi var under atack. Nästan 100 000 döda i imperialistfascisternas försök att styra över världen. Skulle kanske småle om inte oskyldia heroiska ukrainare dödas varje dag i försöket att försvara sitt land. Men självklart ska stödet sabbas av en idiotledare. En skam samt även en skam att stötta honom. Och ang nån sketen dödad förrädare...han hade blod på sina händer och visste vad han gjorde, krig är krig och han valde förrädarens öde. Såna bryr sig Kristian om, inte många ord om oskyldiga ukrainare, spädbarn, gamlingar eller skolungdomar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 19:51. Nu blandar du ihop två (eller flera) olika sker här. Det att fördöma Putins anfallskrig är en sak - vilket jag givetvis har gjort och gör. Tråkigt att du har missat det. Men det att EU:s ledare ljuger och säger att Ukraina uppfyller kraven för att få inleda medlemskapsförhandlingar när de så alldeles tydligt inte gör det är något helt annat. Just på den punkten har Orban rätt. Eller menar du att eftersom en ledare har fel i vissa frågor kan han inte ha rätt i en annan? Ser du, världen är inte svartvit utan fylld av gråa nyanser.

      Radera
    2. Världen skall inte avfärdas så där Kristian. Lagen ger inga nyanser nej. Men livet i Herren borde ha lärt dig att de som det första vill skada synen på dem som använder färgplattityden när Skriftens Guds Vilja skall förkunnas istället för kvasipolitiskt käbbel som är de skrivandes väg till att plötsligt fundera. Blev det krig så snabbt? Varför kastade han sin radio i sjön. Jo svensk ungdom hade gått med i homosexförespråkarörelsen så därefter kan inte ens svenskfinland vänta sig något speciellt gott. Otukten och äktenskapsbrotten var ju orsaken till homosex et bland de själiska som trodde att myki synd hjälper dig bättre. Ingen synd som helst hjälper till annat än större och större otro. Ulrik

      Radera
    3. Vilken synd som helst leder till otro och förnekelse intill man får Nåd till omvändelse Tro och ett rätt ansvar inför Jesus Kristus Vägen Sanningen och Livet som kommer till ångrande hjärtan som inte vill ljuga och träta med Herren utan nöjer sig med att han sagt: se jag sänder er som får in bland vargar och det erfar de flesta kristna redan som små och ändå vill vi/ de prisa och tacka Jesus i lära liv och lidande. Tag Bibelns ord som exempel i vår tid när man inte kan lita riktigt på någon fastän de skulle ha gott vittnesbörd bland sina vänner i församlingarna. Ulrik

      Radera
    4. Kristian 8:35.

      "Eller menar du att eftersom en ledare har fel i vissa frågor kan han inte ha rätt i en annan? Ser du, världen är inte svartvit utan fylld av gråa nyanser."

      Jag menar att en ledare/männsika kan ha fel i de viktigaste sakerna vilket gör de saker hen har rätt i närmast oväsentliga. Givetvis kan Orban kanske ha "rätt" (eller typ nån poäng) i nån detalj. Men han står givetvis på helt fel sida historien. Så du kan ju plocka fram nån sketen poäng ur det folkrättsliga och samarbetsmässiga haveristiska träsk han simmar i och totalt missa allt. Fullständigt överordnat är att man inte invaderar andra länder på helt påhittade grunder, dessutom med metoder som närmast är hämtade ur naziregimens handbok, våldtar, mördar och skövlar. Ser du, världen är mer svartvit än vad du fick den att låta. För att citera Tutu "If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor.". Det räcker inte med att fördöma Putin, det bryr han sig inte om. Han applåderar varmt åt alla han lyckas konfundera, Orban först, sedan du. Man måste leva ut fördömandet varje dag med vrede. Något sådant syns inte att du gör. Du är ljum och velig.

      Radera
    5. Den samlade
      vänstern med
      Soros miljarder
      som hjälp lyckades ej förhindra
      Orban från att bli omvald av det ungerska folket.
      Vi är nog många utanför Ungern som bara kan gratulera det ungerska folket.

      Hans Ånäs

      Radera
    6. "Om du bara öppnar ögonen och ser vad som pågår ser du att det är precis som jag skriver."

      Vad menar du med det? Är det bara du som ser verkligheten och alla andra förs bakom ljuset? Hur kan du vara säker på att du själv inte gått på en konspirationsteori, som ju alltid bollar med möjligheter som uppblåses till sannolikheter som ju alltså i själva verket måste vara sanna, du vet med Hasse & Tage om "Sannolikhet"? Ingenting blir sant bara för att du säger så!

      "Och det som är sant kan per definition aldrig vara en konspirationsteori." Här var vi nu igen! Är det SANT det du skriver om? Hur VET du, alltså med VETENSKAPLIG grund, att det där lönnmordet över huvud taget ägt rum OCH att västmedia skulle avsiktligt mörka det som skett?

      Varför inte på samma gång dra upp Illuminati och Sions Vises Protokoll och annat i samma stil, som har samma vetenskapliga trovärdighet?

      Radera
    7. Den vetenskapliga Grunden i västerlandet och kanske österlandet har bedragit sig själv med sina mätningar och räkningar och lånade lösryckta meningar från tidigare troende som inte mera finns bland de levande som tycktes göra synden så oskyldigt lovlig för de ' förlåtna' medan man låter styggelserna grassera även i kyrkor och samfund. Kvar står ungefär en tid, två tider och en halv tid och de tre och ett halv åren börjar den dag Gud vill ty Uppenbarelse boken är solklar på denna tidsuppgift och den upprepas också som månader d v s 42 månader eller 1260 dagar. Det blir en tid för Guds vittnen att hålla sig till Sanningen Vägen och Livet jah SkriftenSkriften, till Herren den Gode Herden som lika tydlig var både när Josef tydde Faraos drömmar i Egypten och Daniel tydde drömmar i Babylon. Ett vet jag att jag själv kommer att veta när första dagen börjar för Guds två vittnen då. Och nära till tycks den tiden vara ty sällan har jag sett så många sammanträffanden vid mina lyssnande ochstudier här på 'nätet' som inte är effektivare än andra ställenn att gömma sig eller profetera på. Ulrik

      Radera
  5. Det som vanhelgade vårt land så att regnbågsstyggelserna fritt kunde gå omkring och skräna var hejdlöst otuktsliv och hejdlöst äktenskapsbrott och omgiften mot Guds vilja och ordning i en materialistisk nationalgirighet och ett högmod som spreds i en underhållningskultur som den dåraktiga folkkyrkans medlemmar inte sovrade bort... Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur ni än försöker kamouflera homofobin i era bättre kristna kretsar, så lyckas ni inte, det bara ploppar fram lite här och där.

      Radera
    2. Det är amartiafobi d vs synda hatet hos Herren Herren i den heliga Skrift som det är frågan om. Antikristiska som du vilka frestas att berömma sin elproduktion och hur teknovärldens utan Guds Ord och löften skall rädda sig själv måbääva. Ja bääva. Ulrik

      Radera
    3. Ulrik. "Amartiafobi". En lysande term!

      Radera
  6. Vänsterliberalerna
    vann ju valet i Polen
    och har nu synbarligen sparkat
    chefer för statliga media och utsett sådana som är lojala mot regeringen.
    -Det här ska då vara bättre än vad som skett i Ungern?
    Hans Ånäs

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur är det med media och statliga media i Ungern? Ovetande

      Radera
    2. Nu har polis rentav stormat
      TVP i Polen och
      stängt ner båda kanalerna
      och kört i väg redaktionen synbarligen
      på Tusks order.
      TVP tydligen inte tillräckligt vänsterliberal sedan Lag och Rättvisa försökt något balansera.
      Så här gick det ändå knappast till i Ungern vad gäller media.
      -Är det någon som läst en ledare i HSS media om denna polisiära aktion mot statlig media i Polen så säg till!
      Hans Ånäs

      Radera
    3. I Ungern finns medielagar som balanserar utbudet mellan europeiska program och
      ungerska.
      Men det finns ett medieråd som är utsedd av Orban själv som kan bötfälla misshagliga program.
      Steget är väl ändå långt till polisiär stormning av TV station med dragna bajonetter?
      Hans Ånäs

      Radera