fredag 22 juni 2012

Sju sorters blomster...


Midsommar. Sol, fågelsång, kanske en midsommarstång, midsommarbjörkar, lemonad och gris. Sommarängar med gräs och blommor i tusental... Så ser de flestas minnesbilder från gångna midsomrar ut här i Norden. Så även tydligen Aftonbladets ledarskribents.

Idag lyser ängarna med de tusen olika blomstersorterna långt med sin frånvaro. Orsaken är givetvis det moderna jordbrukets effektivitetstänkande. Det finns helt enkelt inte rum, medel eller ens tid för att hålla på med att odla ”midsommarängar”.

”Sommarängen försvann med det rationella jordbruket och handelsgödslet. Ingen annanstans fanns så många arter per kvadratmeter som just där. I dag är ängen massakrerad och arterna försvinner en efter en. Just till midsommar vänder den svenska delegationen hem från ­ännu ett fruktlöst internationellt miljö­möte. De landar i ett sommarlandskap som är överbebyggt, övergött och ­besprutat.” (Ur Aftonbladets ledare 22/6)

Jag har tidigare klagat på blindheten hos Aftonbladets ledarskribenter. Här kommer denna blindhet fram tydligare än någonsin. Det är alltså det moderna, effektiva, jordbrukets fel att vi inte har några ”midsommarängar” med dess biologiska mångfald kvar. Fy på de stygga jordbrukarna som har förstört midsommaridyllen! Men samtidigt har Aftonbladets ledarskribenter inget emot att äta. Mat ska det vara! Och gärna närproducerad. Och inte för dyr, förstås.

Men det kunde vara en ide att försöka komma ihåg vem det var som ligger bakom förräderiet mot det svenska jordbruket, vem som förhandlade bort (eller rättare: lät bli att förhandla) det svenska jordbrukets möjligheter att konkurrera med de sydligare länderna och deras bättre förutsättningar att bedriva jordbruk. Och hoppsan! Det var visst samma gäng som ligger bakom Aftonbladet! (Läs: Socialdemokraterna.) Men det går tydligen bra att klaga på att de svenska jordbrukarna tvingas vara extremt kostnadseffektiva samtidigt som man glömmer bort vems felet är att de måste vara så extremt kostnadseffektiva. I Aftonbladets värld är det tydligen inte så viktigt att hålla reda på orsak och verkan. Huvudsaken är att man får komma med någon bredsida nu som då. Och gärna då kombinerad med lite landsortssentimentalitet i midsommartid.

”En äng ska inte gödslas, [och] den ska slås med lie.” 

Hoppla!!! Och glad midsommar! 


  

1 kommentar:

  1. Kristian, Schalom, Kristian, lägg handen på hjärtat nu och så går du att läsa Daniel 7:6-28. Läs grundligt och läs med insikt i den smörjelse som du har så vet Du, broder att endast Anden Ordet och de heliga handlingarna och Tron och Nåd över Nåd frälser oss var och en från delaktigheten i vilddjuret världen. Även de blindaste gröna och röda har rätt i fakta om diversitet, solidaritet och så vidare!!!+
    Vi kristna skall inte fastna i en tro att en högervärld skulle vara bättre. En vilddjursvärld är det rent tekniskt och en trampande och uppslukande sådan värld och enda vägen ut är genom Jesus Kristus från Nasaret som måste sända röda och gröna gudsförnekare att ge Israels barns arvedelar ens lite livskvalitet. Gör som jag gjorde när jag skrev mig ut ur fackföreningen; jag beklagade att det rättvisearbete som de bedrivit hade måst göras utan Gudsbekännelse. Kristian, Kristian, och du broder J jag vill inte kalla er föraktfullt för högerkristna så gån nu i Helig Ande och Sanning till verket som lärjungar till Jesus med holistisk väckelsepredikan som istället för att lite småpilla politiskt mitt i detta koleets och stålets vilddjur som skrattar hånfullt ifall vi inte inser att fakta är fakta och att endast Tron som vi är kallade att förmedla tar bort vår delaktighet i det förbränningsmotorns vilddjur som slukar och förtrampar och gör oss övermodiga. Gud sörjer nog för brödet och jag rekommenderar ingen att sluta jobba eller använda maskiner men jag säger att vi behöver vara vakna så att vi inte stannar vid teknikens gåvor som förblindat Israels barn överallt på jorden och denna teknologins ekologiska destruktivitet och deras upphaussande av människans snille som gjorde att vi alla utan tron har dille såsom dem som tror att vilddjuret bara är de röda och gröna. Tron Allena, Skriften Allena och Nåd över Nåd Allena skall det nog vara om Jesus skall finna Tro som hos lärjungar och profeter då när Han kommer. P.S. Röda och Gröna är korrektiv som med rätta borde alla få till insikt att någonting ruttet är och har varit sedan Babelstornet och Nimrod och att endast tron PÅ Herren Jesus och oförfalskad Skriften duger för ATT VI SKALL KUNNA UNDFLY VÅR DELAKTIGHET I SISTA TIDENS UTVECKLING VILKEN VÅRA FÄDER BLINDVIS TVINGADES BÖRJA TJÄNA. HALL-ELU-JAH MEN VEM VAR DET SOM FÖR ISRAEL VAR MER ÄN HÄSTAR OCHG RYTTARE HALLELUJA JESUS KAN NOG FÖRÖKA INSIKTEN OCKSÅ HOS OSS ALLA SOM BLINDVIS LEVER I DETTA FÖRTRAMPANDE KÄRN-KOL OCH STÅLMONSTER. dds förstår du vad jag säger inte höger inte vänster utan korset tron och bekännelsen i lära liv och leverne sluta för guds skull med småpillandet och predika istället bättring och syndernas förlåtelse. högaktningsfullt dbiKJ ulrik Fagerholm

    SvaraRadera