lördag 10 september 2022

Oerhört frustrerande!

I morgon är det riksdagsval i Sverige. Valdebatten har gått ovanligt het för att vara fråga om Sverige, och påhoppen och även övertrampen har varit många och hårda. Men sett ur ett värdekonservativt perspektiv är hela valet ändå en ganska ljum historia. Med några få, och mestadels små, undantag är alla partier på samma linje idag. Alla står de för en värdeliberalism som går så långt att yttrandefriheten, åsiktsfriheten och i förlängningen själva demokratin är hotad. Så varför ens bry sig om slutresultatet ändå blir det samma oberoende av vem som vinner valet?

Om jag skulle vara röstberättigad i det svenska valet skulle jag lägga min röst på det kristna värdepartiet. Detta parti har givetvis ingen möjlighet att nå över fyraprocentsspärren, men en röst på något av riksdagspartierna (Sd eventuellt undantaget) är en röst för fortsatt dominans för den extrema svenska värdeliberalismen. Idag gäller detta tyvärr också Kd. I Sverige, men inte i Finland, vilket bör noteras.

Således är valet i sig relativt ointressant, även om det kan bli spännande (och t.o.m. underhållande) att se hur de olika blocken och partierna kommer att tvingas svettas för att få till en majoritet för något regeringsalternativ. Det som däremot är av mycket stort intresse, och av oerhörd vikt, är att se hur media har betett sig i denna valrörelse. Den stora frågan är alltid, men speciellt i en så här tillspetsad situation: Går det att lita på media?

Jag har många gånger visat att svaret på denna fråga inte sällan är ett rungande "NEJ", även om vår media har namn om sig att vara objektiv och pålitlig.

Kampen som mainstreammedia för mot det som betecknas som "högerpartierna" men speciellt mot Sverigedemokraterna, har denna gång visat prov på en klar och tydlig partiskhet och vissa gånger har det förekommit klara övertramp. Detta t.o.m. så att den, enligt egen utsago, objektiva och trovärdiga pressen kan misstänkas ha tagit till fakenews för att få förmedlat sin ståndpunkt.

Jag tänker då givetvis på hela uppståndelsen kring SD:s "Nazifika" där en tjänsteman på SD:s partikansli bjöd in till kaffe med dopp för att, enligt media, fira årsdagen av Tysklands angrepp på Polen 1/9 1939. Ståhejet kring detta var livligt men chockerande kortvarigt. Chockerande därför att detta är en sak som man skulle ha kunnat förvänta sig att media skulle ha mjölkat ur till sista droppen, särskilt så här dagarna före valet. Men nu hörs det ingenting om detta nazifika. Varför inte?

Alternativmedia gick ganska snart efter att nyhetsbomben briserade ut med att det var fråga om en grov, och medveten (?), feltolkning i avsikt att smutskasta SD. Enligt t.ex. Fria Tider skulle det ha varit fråga om en polskättad tjänsteman på SD-kansliet som hade kommit med inbjudan och att festligheterna skulle ha handlat om att fira det polska motståndet mot tyskarnas invasion. Enligt samma källa är detta en sak som vanligen firas i Polen just 1/9.

Jag har försökt få rätsida på detta genom att googla och försöka hitta något på nätet som skulle antingen bekräfta eller så dementera Fria Tiders nyhet. (FT är en publikation vars nyheter kan behöva bekräftas...) Men inget står märkligt nog att finnas. Det enda jag har hittat är nyheten om "Nazifikat" från dagarna efter händelsen, men sedan ingenting. Inte heller någon dementi, märk väl.

Det är något synnerligen märkligt med detta. Som sagt kunde man förvänta sig att mainstreammedia skulle dra på detta på alla växlar dagarna före valet, men det gör de inte. Men samtidigt har alltså ingen dementi utfärdats. Det enda som finns som kunde tänkas förklara tystnaden i mainstreammedia inför valet är nyheten på Fria Tider. Men det är, måste jag säga, oerhört frustrerande att inte komma någon vart med detta. Är detta fakenews som mainstreammedia hänsynslöst använder för att svärta ner SD, eller vad är det fråga om?

Min tolkning  är tyvärr att FT har rätt i det de skriver om att det hela handlade om att det var fråga om att fira det polska motståndet och att nazifika-nyheten är fakenews. Jag har svårt att komma till någon annan slutsats. Men jag hoppas att jag har fel. För om det skulle visa sig vara så, och mainstreammedia har gått ut med en sensationell nyhet som visar sig vara fakenews och väljer att, mot bättre vetande, inte dementera nyheten före valet försvinner det sista av det lilla förtroende för media som finns kvar.

Detta är en fråga som är betydligt större och viktigare än själva valutgången i dagens läge.

För övrigt berättar Aftonbladet idag att valet ser ut att bli oerhört jämt och att det kan handla om så lite som 13 000 röster mellan blocken. I en sådan situation kan det extremmuslimska partiet "Nyans" komma att bli tungan på vågen. Inte så att de skulle klara spärren och ta sig in i riksdagen, men så att Socialdemokraterna och VPK tappar så mycket röster till detta parti att det avgör valet.

 

12 kommentarer:

  1. En röst på Kristna Värdepartiet är i praktiken en röst på Åkesson!
    Tanken är god, men just nu inte rätt.
    Och dessutom har VPK inte funnits på 30 år...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09:39. "En röst på Kristna Värdepartiet är i praktiken en röst på Åkesson!"

      Där förstår jag inte hur du tänker. Jag kan hålla med om att en röst på KVP är en "bortkastad" röst eftersom detta parti inte kommer att komma in i riksdagen. Men på Åkeson? Nej. Lika gärna kunde man då säga att en röst på KVP är en röst på VPK och Dagostar.

      Jag är medveten om att det hette VPK på Lars Werners tid och inte efter det, men jag menar att det är viktigt att hålla fram V:s politiska rötter. Media anser ju att det är så oerhört viktigt att hålla fram att Sd grundades av en del personer med nazistiskt förflutet. När det gäller V är de onda rötterna mycket mera påtagliga, varför det är viktigt att inte glömma.

      Sedan gällande Åkeson så är han och Sd tyvärr det enda alternativet till dagens värdeliberalism i Sverige. Det tar emot att säga det, men så är det. Men jag skulle inte rösta på dem, därav det jag skrev om KVP.

      Radera
  2. Du skriver att det fattas bara 13000 röster mellan blocken. I förra valen fick de partier som inte kom in 1,4 % , vilket är betydligt fler röster än så. Om det stället hade röstat på partier som hade kunnat ge en stabil regering, hade kanske det kåos som pågått i det västra grannlandet de senaste fyra åren kunnat undvikas.
    Och om Sverige haft en stabil regering hade inte det parti som vill genomföra en invandringspolitik som inte på något sätt är förenligt med vad Bibeln säger om hur vi ska behandla vår nästa - dagens evangelietext den barmhärtige samariten.
    Men om man gillar Jimmy & CO för att de står emot "Värdeliberalism" och vänstermedia kanske man blundar för vad det gänget står för annars...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:15. Invandringspolitiken är svår. Sverige har ju inte precis lyckats med integreringen i alla fall, om vi säger så. Sedan är jag inte alls säker på att det är mindre kristet att hjälpa människor på stället än att ta hit dem. Vi har ju också ett kristet ansvar för de människors trygghet som redan bor här.

      "Om det stället hade röstat på partier som hade kunnat ge en stabil regering, hade kanske det kåos som pågått i det västra grannlandet de senaste fyra åren kunnat undvikas."

      Här förstår jag inte riktigt hur du resonerar. De som röstade på Fi skulle i så fall troligen ha röstat på VPK, men man kan säkert anta att dessa röster skulle ha fördelats någorlunda jämt mellan blocken varför det hela knappast skulle ha blivit stabilare för det.

      Radera
    2. För att citera en känd samhällsdebattör:
      "Nu har du inte läst ordentligt"
      Eller vet du något som bara du vet?

      Radera
    3. Anonym 08:18. Jag säger en hel del i min kommentar ovan. Får jag fråga vad exakt du syftar på?

      Radera
  3. Det blev kapat: Efter den barmhärtige samariten ska det stå: "Haft lika stort inflytande."

    SvaraRadera
  4. Du vill väl ändå in i det längsta tro gott om mainstreammedia, Kristian?

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 1. Det skulle jag vilja, men tyvärr har det visat sig att det inte är något man kan göra bara så där.

      Radera
  5. Hur vet du te.x att "de som röstade på Fi skulle ha röstat på Vänstern"?
    Eller att Nyans skulle bli vågmästare? - Inte ens de själva trodde på allvar att de skulle få 4%.

    SvaraRadera
    Svar
    1. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kEJkWj/nyans-nast-storsta-parti-pa-rosengard-i-malmo

      Radera
    2. Anonym 16:35. Läs vad jag skriver och argumentera mot det. Inte mot sådant du fått för dig att jag har skrivit. Som anonym 16:40 visar är det ett faktum att Nyans tagit röster av S.

      Radera