lördag 28 januari 2023

Ska vi eller ska vi inte?

Experterna är så gott som eniga om att om vi ska klara av att rädda den finländska välfärden och vår arbetsmarknads behov av arbetskraft behöver vi arbetskraftsinvandring. Det har dessutom redan en längre tid stått klart att de flesta finländare söker sig bort från vissa arbetsintensiva branscher och helt enkelt anser sig för "fina" för att smutsa ner sina händer med t.ex. grovt kroppsarbete. Detta är något som idag även avspeglar sig på vissa vårdyrken. 

Men det finns givetvis problem. Sverige är idag ett verkligt skräckexempel på hur okontrollerad invandring i kombination med misslyckad integrering leder till katastrof.

Det är med bakgrund i allt detta jag blev så oerhört frustrerad när jag läste artikeln i ÖT/Vbl om familjen Mahmoud i Kristinestad. Här har vi vad som måste vara en exempelfamilj på hur detta borde fungera. Fadern arbetar sedan sex år på Stora Ensos fabrik i Tjöck och betalar skatt och bidrar till det finländska samhället. Frun har utbildat sig till vårdare (!) och söker arbete. De två flickorna går i skola och har bott hela sitt liv i Kristinestad. 

Invandrad arbetskraft, lyckad integrering och en familj som bidrar. Men nej. Migri har avgjort deras fall och familjen ska utvisas. 

Hur kan det vara möjligt att finländska myndigheter/instanser är så här oerhört frånkopplade från varandra och från vanligt sunt förnuft? 

Om vi ska ha arbetskraftsinvandring för att rädda välståndet och välfärdsstaten behöver vi satsa på just sådana som dessa människor. Sådana som har rotat sig och blivit integrerade i samhället. Som vill bidra och göra rätt för sig. 

Eller så ska vi genast sluta prata om arbetskraftsinvandring som lösning på våra problem.

Nu hoppas jag att politikerna tar tag i detta. Så här kan vi nämligen inte ha det. Och då har jag inte ens nämnt det elände den här familjen just nu upplever i form av oro och stress. 

14 kommentarer:


  1. Det är tyvärr så här myndigheter i Finland fungerar. De vill göra skillnad och visa att det är de som bestämmer. Att gemene man tycker att en sak borde fungera på ett visst sätt verkar sporra dem till att göra på ett annat sätt. Det är de som bestämmer. De vill visa det.

    Det är möjligt att myndigheterna följer nåt sorts regelverk eller mall som säger att utvisning är rätt beslut. Men om det fungerar så pass stelt kunde hela migri läggas ner. Det är bara att följa en enkel mall, en algoritm. Om all avvägning och situationsbedömning saknas så vad gör de då? Har personalen på migri nån som helst funktion?

    Återigen, det verkar som de till den del de agerar så är det bara i avseende att sticka ut och visa att de bestämmer. I stället för att använda sitt rörelseutrymme till att göra det bästa så gör de det motsatta.
    Detta är typisk finsk myndighetskultur då den är som sämst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kan ju sen fråga sig varför dessa muslimer kommer just hit. Vad har de gjort i sitt hemland som gör att de börjar röra på sig och anlita olagliga smugglare? Pengar tycks de ju nog ha!
      Det var 2015 unga män i sin bästa ålder som kom till Europa. De borde ju ha stannat kvar och försvarat sina länder som ukkrainska män gör nu. Från Ukraina kommer endast kvinnor med sina ungar hit.
      "Matu! Mistä tulet?
      Sinne menet!"

      Radera
    2. Svaret heter "Barcelonaavtalet" , https://www.s-sanningen.com/barcelonaavtalet

      Radera
    3. Som de flesta vet är inte "DuckDuck.go" längre den "anonyma" sökmotorn på nätet .. Sökte just "Barcelonaavtalet" med tanke på vilka finländska politiker som skrivit under detta avtal. Har ngn gång nog läst vilka de var ! Ngn borde ta reda på hur "motparten" skött sina åtaganden ifråga om detta avtal, kanske det vore möjligt att upphäva avtalet ? Här har PS/SF en viktig uppgift !

      Radera
    4. Patrik. Det är säkert så som du skriver. Detta har setts gång på gång, men tydligen klarar inga politiker att göra något åt Migri och det tjänstemannavälde som råder där.

      Radera
    5. Anonym 13:27. Islam är en blodtörstig och hämndlysten religion. De som har makten slår obevekligt ner på sådana som har redan en lite annan tolkning av religionen. Därför tvingas också många muslimer fly från sina hemländer.

      Radera
    6. Ingen som velat kommentera "Barcelona-avtalet" och dess betydelse ?

      Radera
    7. https://www.truereformation.net/2021/07/04/barcelona-avtalet-1995/

      Radera
  2. Nu har också någon "getaherdare" (=muslim) hotat bränna både Toran och Bibeln ( i Sverige där man har full yttrandefrihet).
    Men t.ex. i Saudi-Arabien är det förbjudet att utöva kristendomen offentligt. Där finns ingen enda kristen kyrka. Kristna kan inte där fira varken jul eller påsk, inte heller samla sig för att bedja i t.ex. ett idrottscenter. En saudier som konverterat till kristendomen döms till döden. Dessa saker vore bra att påpeka då man talar om 'mussarna' och islam.

    SvaraRadera
    Svar
    1. vilken lölig kommentar.Ta din kommend

      Radera
  3. ghetaherde det för stå för din dumma kommentar. Du getaherden tycker så. vilken skitstövel du är spolA NER DIG

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 00:16. Försök hålla en saklig ton i diskussionen.

      Radera
  4. 2.2. 00:16
    Du muslimslickande getherde gå och läs din sagobok (Koranen) då innan du blir uppsökt en mörk afton. Du gillar förstås alla "rättipäät", det dräller ju av dem även här där de ej alls är tvingade att ha en trasa på 'hövo' som i Iran och Afghanistan.
    "Det klockar för 61:an" sas det sommaren -44 i Tienhaara där det finl.svenska regementet ändå lyckades stoppa den sovjetiska arméns anfall. Du borde förstå att klockan kan klämta även för dig fortare än snabbt ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:10. Försök hålla en saklig ton i diskussionen.

      Radera