måndag 28 augusti 2023

Om Pedersöre och Prideflaggan

För ett par dagar sedan publicerade ÖT nyheten att "Skolpersonal önskar Prideflaggning i Pedersöre". När man läser vidare ser man att det handlar om hela två personer som jobbar på Sursikbacken. Nåväl, säkert finns det många fler som stöder tanken, och det hela handlar ju förstås om ett demokratiskt beslut som ska fattas av kommunstyrelsen i kommunen. Så långt allt ok. Men det är när det kommer till motiveringarna som det börjar skava, och det ordentligt. Vanligen brukar Prideflaggans vänner tala om att flaggan står för "allas lika värde", och som jag har konstaterat så gör den säkert också det. Men problemet är att den står för så mycket mera. Det som är nytt här, och som alltså skaver ordentligt, är att initiativtagarna talar om att Pedersöre kommun "strävar efter att vara en barnvänlig kommun" - och därför borde kommunen alltså flagga med Prideflaggan.

Hbtq-ideologin är INTE barnvänlig. När man ser på vad t.ex. Stockholm Pride har i sitt program inser man snabbt att detta inte är något för barn, och att det samhälle Hbtq-rörelsen eftersträvar är allt annat än barnvänligt. Det som kanske framstår som allra tydligast är att Prideflaggan står för en sexualisering av hela samhället, det och ett nedbrytande av traditionella normer som kärnfamilj och livslång trohet - företeelser som alla borde inse är barnvänliga. Och som Priderörlsen - notera detta noggrant! - således motarbetar.   

Det värsta är ändå T:et i Hbtq-bokstavsföljden. Denna del av rörelsen har, i sin mest extrema form, fått igenom att barn ska kunna få könskorrigerande hormoner som stoppar deras pubertet och som förstör deras utveckling till de människor de av Skaparen är tänkta att vara, givetvis med fruktansvärda och livslånga följder. 

Kommunstyrelsen i Pedersöre ska alltså fatta ett demokratiskt beslut om huruvida Pedersöre kommun ska flagga med Pride-flaggan. Och som sagt så långt är allt ok. Men snälla, snälla: Fatta detta beslut på rätt grunder och med rätt information! Låt inte de lögner som vanligen sås ut om att "Prideflaggan står för allas lika värde" bedra! Och gå framför allt inte på lögnerna om att Pedersöre borde flagga med Pride-flaggan eftersom kommunen har förbundit sig att vara en barnvänlig kommun. Saken är nämligen precis tvärtom: Om Pedersöre vill leva upp till löftet att vara en barnvänlig kommun borde kommunen välja att INTE hissa Pride-flaggan. 


52 kommentarer:

  1. Bra skrivet kristian.

    SvaraRadera
  2. Nja, länken du publicerade kommer inte från en trovärdig källa. Var finns det riktiga programmet att läsa med det som han pratar om? Alltså inte en omskrivning av en journalist utan det riktiga programmet där det står typ

    "kl 12:00 Föreläsning: Hur vi tänker krossa kärnfamlijen
    kl 13:30 Workshop: Nitar och läder och hur man använder dem
    Kl 15:00 Föreläsning: Därför är kristendomen ond"

    Journalisten använder sig av termer som "flera arrangörer lyfter fram "Chemsex". Sådant här får mig att se rött då det är ett sån svävande siffra. Om journalisten har intervjuat X antal arrangörer som pratar om Chemsex, säg då hur många av dem som faktiskt gör det, ge oss en siffra.
    Efter att ha själv kollat programmet (som journalisten inte kunde göra) så ser jag att det var EN som pratar om Chemsex. Och det handlade om en bok som behandlar frågor kring chemsex, så inte direkt ett "Så här använder du marijuana till att komma". Var är alla de "många" som skulle prata om det? För inte bullshittar väl journalisten för att driva fram sina egna åsikter, jag trodde att du Kristian hade bara pålitliga källor?

    Eller är detta ens en journalist, för detta läses mera som en bloggtext av en sur gubbe som kanske själv inte vill erkänna att han tänder karlar i läder.
    Dessutom är texten en månad gammal, pride ägde rum i början av månaden, så varför du Kristian länkar den här övergår mitt förstånd, varför inte bara länka till något kassettband av Ulf Ekman från 80-talet om du ändå tänker använda gamla källor för att föra fram en poäng?

    För att vara en helt hetero karl så är du väldigt besatt av HBTQ... Som om du försöker dölja något. ;)

    SvaraRadera
  3. Det prideflaggan står för är inte barnvänligt snarare pedofilvänligt, tyvärr!

    SvaraRadera
  4. Mycket viktigt med rätt information, men då ska Kristian börja med att kontrollera vad han grundar sin "kunskap" på. Som vanligt är det bara lögn som sprids, och i förra inlägget medgav han att han ljög. En gång lögnare, alltid lögnare, brukar man väl säga?

    Visst går det att "läsa brett" och referera vad en religiös propaganda-sajt skriver om Pride, och ljuger man till lite, så blir det riktigt kalas. Nu har jag förstås gått igenom alla programpunkter för Stockholm pride, och föga förvånad är jag att det är osanning som både Kristian och Världen idag far fram med. Men det är lätt att lura de lättlurade, de väljer att inte kolla upp nånting alls.

    Man ska utgå från rätt information, som Kristian säger, men vore det inte bäst att visa exempel? Världen idag påstår att det finns seminarier och har uppfunnit "relationsanarki" som tema, men sådant existerar förstås inte, bara att kolla, den som vågar https://program.stockholmpride.org/sv/search?q=seminarie

    Seminarierna handlar bla om hbtq-personer som tvingats fly länder där hbtq kan straffas väldigt hårt. Det väljer ju förstås VI att inte nämna om.

    Kristian väljer givetvis att blanda ihop äppel, päron, potatis och plasthundar i sin iver, könskorrigering är ingen programpunkt på Pride, men varför hålla sig då man börjat ljuga?

    Skolan ska följa FN:s stadgar, alla ska behandlas lika och respektfullt oberoende sexuell läggning, hudfärg eller religiös tillhörighet. Det är fakta, det är riktig information.

    Det enda som är pedofilvänligt är nog frikyrkopredikanten från trakten, om vi ska hålla oss till rätt information.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslibbyn. Var och när har jag ljugit/medgett att jag ljugit? Nu börjar dina skriverier gå så långt över gränsen att jag på allvar börjar fundera på din mentala hälsa. Skulle du vara på riktigt skulle du be om ursäkt nu. Men det kommer du förstås inte att göra.

      Radera
    2. Så här skrev du, Kristian:

      26 augusti 2023 kl. 15:24
      Jag var på jobb och där är mobiltäckningen dålig. Jag bytte ut några ord i den raderade kommentaren, men p.g.a. dålig täckning publicerades inte den nya kommentaren.

      27 augusti 2023 kl. 11:55
      Jag hade riktat kommentaren direkt till dig och avslutade med en småspydig slutkläm. Men vid närmare eftertanke insåg jag att det inte var fruktbart, så jag raderade.

      Ena dagen var det tekniska problem, men nästa dag så hade du raderat det du skrev. Endera gången ljuger du.

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Nej Det var TVÅ kommentarer. Den första jag skrev raderade jag, sedan skrev jag en ny som jag inte fick publicerad p.g.a. tekniska orsaker. Efter en timme skrev jag den som nu syns i kommentarsfältet. Men om man vill missförstå så går det tydligen att göra det.

      Radera
    4. Så dåliga ursäkter och bortförklaringar så klockorna stannar :D

      Du valde att inte alls kommentera sakfrågorna heller, din källa Värden idag har hittat på ett helt eget Pride-program som inte alls stämmer överens med verkligheten, och lika käpprätt barkar dina historier också. Att läsa "brett" vore väl att också läsa själva källan, programsidan till Stockholm Pride, eller hur? Men då blir det svårt att både hålla sig till verkligheten och din agenda.

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. Ingen ursäkt alltså, nå det hade jag som sagt inte förväntat mig heller. Men du ska inte förvänta dig att jag går in i någon diskussion med dig när du beter dig på detta sätt. Det är helt enkelt ingen som helst idé.

      Radera
    6. Nej, du har aldrig vågat ge dig in på att försvara dina lögner.

      Vad du anser om mig är totat irrelevant och har ingenting att göra med en diskussion om vad som är rätt och vad som är bullshit om Pride. Men i en sådan diskussion där man ställer fakta (från Stockholm Prides programsidor) mot lögner (Världen idag/Kristians inlägg) kan slutressultatet aldrig bli annat än att lögnen förlorar, oberoende vem som är budbäraren (i detta fall jag).

      Det är inte första gången, inte sista, som du Kristian går fram med osanning, och det kommer inte en sådan dag då jag ber om ursäkt för att jag kommer på nån som försvarar lögn. Men alla fattar varför du inte ser det som någon idé att gå in i en diskussion där du möter fakta.

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Ge dig nu redan. Alla vet att det finns programinslag på speciellt Stockholm Pride som inte några barn borde se. Att försöka förneka detta genom att förvirra diskussionen ändrar inget. Inte heller att försöka utmåla sanningen som lögn.

      Radera
    8. "Alla vet att det finns programinslag på speciellt Stockholm Pride som inte några barn borde se. "
      Om du refererar till t.ex "Introduktion till latexkläder" eller "pro-domming for dummies" som finns på programmet, som kostar pengar att delta i och som hålls i tält, hotellmötesrum och andra slutna platser så inte vem som helst på gatan kan se?
      Där kan jag jag hålla med: Barn borde inte se det. Så ta inte med barnen dit då! Betala inte 900 kr / person för att gå in med dina barn i tältet och låta dem få en undervisning i hur du dominerar någon! Om du själv vill gå in så är det fritt fram, men ta inte med barnen dit.

      Radera
    9. Då man säger "alla vet", betyder det i själva verket att "det finns inga som helst belägg". Istället för att dra till med "alla vet" kunde du ha tagit ett exempel direkt, och visat att "just det här", men se, det kan du inte. Orsaken: det du påstått tidigare, finns inte på Pride.

      Men fortsätt med ditt ljugande för att upprätthålla din agenda. Jag fortsätter med min.

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. Som sagt, det tycks vara populärt att spela dum...

      Radera
    11. Kristian fortsätter med ad hominem, bevisar härmed att sakfrågan väljer han att tysta. Frågan var fortsättningsvis vad som står på Pride-programmet, men den känner Kristian inte till, utan hittar på, mao ljuger.

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. Du fortsätter att spela dum för sakens skull. Men både du och jag vet att det är precis så som det sägs i ledaren i Världen Idag. Vad gäller det "Pride-program" som du skriver om så vet du nog också att det kan gömma sig mycket under en "snäll" rubrik. Så programmet i sig säger absolut inte allt.

      Radera
    13. Jag har bläddrat igenom varje programpunkt, och jag vet att Världen idag är skriven av en lögnhals. Jag har sett att det finns rätt många konstnärer som presenterar sin konst, det finns flera seminarier om HBTQ och Uganda, lite info om klimakteriehormoner. Om någon anser att jag spelar dum då jag återger vad som står i det officiella Pride-programmet, så undrar jag nog hur hen definierar talesättet "spela dum".

      Försök bara sätta dina ord i min mun, men det avslöjar bara att du har inga som helst belägg för dina påståenden. VI är billig propagandasmörja, men visst kan det lura lättlurade.

      För att understryka att du saknar helt och hållet belägg, drar du mattan under dina tidigare argument genom att påstå att rubrikerna inte har koppling till innehållet, vilket samtidigt då drar mattan under VI, vars ledare bygger på inget annat än rubrikerna.

      Nåväl, nu ska jag ställa en fråga till alla som tror sig ha gedigna aningar om vad Pride är:

      Vilken av bokstäverna i HBTQ handlar följande programpunkt om: https://program.stockholmpride.org/sv/events/5/pro-domming-for-dummies

      Kan ingen svara, bevisar det bara hur enfaldiga ni är i frågan om Pride-festivaler.

      Radera
    14. Förvirringslobbyn. Som jag skrev så säger inte ett programblad allt, och det kan gömma sig mycket under en "snäll" rubrik. Dessutom kan jag kanske anta att du bara har läst igenom programmet för ett år? De har faktiskt arrangerat Pride i Stockholm i mer än ett år...

      Radera
    15. Det du skrev bevisar igen att du saknar kontakt med verkligheten, "programbladet" är inte något som existerar, programmet finns på deras webbsida, men det kunde du ju inte Kristian veta eftersom du inte läser någonting. Dina argument tryter på allvar, så då du inte har annat att dra till med, så börjar du prata om tidigare år.

      Det vore enklare att argumentera med en som har kontakt med den reella världen, med händelser som inträffat, med saker som faktiskt har skett. Påståenden om att rubriker inte motsvarar faktiska händelser är nog redan barnsligt och löjligt.

      Du lät förstås bli att svara på min utslagsfråga, du vet med andra ingenting om vad du skriver då det gäller Pride.

      Radera
    16. Förvirringslobbyn, jag har ngn gång tidigare länkat till "up your alley" bara för att visa vilka ohyggliga ting som finns på nätet anknutet till pride... jag gör det på nytt men undanber mig några som helst kommentarer om att det är ngt jag "frossar i", det är bara för att visa på vad som faktiskt finns. jag hittade denna länk -https://www.folsomstreet.org/up-your-alley-2022 tro bara inte att jag navigerade vidare på sidan !

      Radera
    17. Förvirringslobbyn. Nu hakar du igen upp dig på petitesser. Nå, det är ditt mo, så inget nytt där. Det är faktiskt riktigt roande att se hur du försöker, givetvis helt fåfängt, försvara Pride-tillställningar. Notera också att det inte är jag som påstår dessa saker, utan jag hänvisar till en ledare i en ansedd tidskrift. (Inte ansedd av dig, förstås, men vad du anser väger lätt.)

      Radera
    18. Anonym:

      Nu har vi pratat om Stockholm Pride, och du tar fram en B D S M-sajt. Det bara visar att du inte vet vad du skriver om. Sajten, som innehåller nån enstaka bild, någon läderrem, handlar om en tillställning för både hetero och homosexuella som råkar gilla sexlekar med läder. Pride har ingenting med det att göra.

      Kristian:

      petitesser? Att du ljuger? Njäe. Samma sak med VI, men var så god och visa att programmet nog innehåller det du påstår, men det kan du ju inte, eller hur? Hur var det med utslagsfrågan, du kan inte svara på den, och då är det förstås svårt att särskilja kärlek, sex och porr.

      (antar blogger raderar mina kommentarer, redan tredje men säkert beror det på förkortningen)

      Radera
    19. Förvirringslobbyn. Det är sant att vissa av dina kommentarer har försvunnit. Jag ser dem när jag går in som administratör, men sedan syns de inte under texterna. Men jag har förstått att det är andra som har haft problem också med att publicera kommentarer.

      Den petitess jag avsåg var det du skriver om "programmet" och "programbladet". Det ÄR en petitess i sammanhanget. I övrigt har du inte kommit med något nytt som jag behöver kommentera desto mera.

      Radera
    20. "Petitessen" är att du inte kollat programmet överhuvudtaget, utan håller med VI som ljuger om densamma. Att du inte vet om det är ett programblad eller programsajt understryker att du inte vet vad du talar om. Det tycker jag inte är någon petitess.

      Radera
    21. Förvirringslobbyn. Du tar stora ord i din mun när du beskyller Världen Idag för att ljuga.

      Radera
    22. Okej, så världen idag ljuger inte när de påstod att Pride detta år 2023 hade "många programpunkter om chemsex"? Trots att det bara var EN punkt?

      Är inte det definitionen på att ljuga, eller är definitionen på att ljuga "att inte hålla med Kristian"?

      Är dina föräldrar bror och syster?

      Radera
    23. Kristian, du får mer än gärna bevisa att jag har fel. Men precis VARJE GÅNG som jag utmanar dig att bevisa någonting, försvinner du och gömmer dig under en sten.

      I normala fall då man diskuterar, och jag påstår att det inte står så i Pride-programmet, skulle min opponent svara i stil med:

      "Faktalobby, det finns visst, här är tre länkar som bevisar att du har fel"

      Du har Kristian ALDRIG såna svar, eftersom det inte finns argument som visar att jag har fel. Av någon anledning är du hellre utan vatten i en vecka än medger att du har fel, och därför blir det något svar i still med "du kan inte läsa".

      Radera
    24. Förvirringslobbyn, du påstod tidigare att jag länkat till en B D S M-sajt, du tror uppenbarligen inte att även dessa gärna går med i en prideparad ?

      Radera
    25. Förvirringslobbyn. "du kan inte läsa" Vad annat kan jag säga när det de facto är precis så det är?

      Radera
    26. Anonym 20:07. Nu är det nog du som ljuger. Var påstår VI att "Pride detta år 2023 hade "många programpunkter om chemsex"?"

      Det som sägs i ledaren är att "Flera arrangörer lyfter även fram ”chemsex” – hur droger används som en del i sexlivet."

      Det är något helt annat än det du påstår.

      Radera
    27. Anonym, har inga bekanta som skulle ha anförtrott sig med att de sysslar med B D S M, men du kanske har, och i så fall kanske du gör det själv? Eller så har du inte en aning om vad du skriver om.

      BD står för Bondage, man får en kick av det att man är ohjälplig och får uppleva njutning utan att själv kunna påverka vad och hur mycket.

      Ser vi igen på Pride, så handlar det bla om personer av samma kön som vill leva tillsammans, eller trans, som bara upplever att hen inte är ett med sitt biologiska kön. Det är inte alls ovanligt, tvärtom, att hbtq är singlar, och då blir det i praktiken jäkligt svårt att syssla med B D S M.

      Kristian, om du skulle läsa lite så behövde du inte skämma ut dig med att prata strunt. Igen.
      VI påstår det finns flera, men den som läser programmet, ser att det finns en programpunkt där RFSL har bokprat om en bok som handlar om hur komma ifrån drogbruk under sexuella aktiviteter. VI är lika borta med vinden som du, Kristian.
      https://program.stockholmpride.org/sv/events/24/bokrelease-chemsex-en-guide-for-att-prata-om-droger-och-sex

      Radera
  5. Kanhända jag redan en gång länkade till -https://www.varldenidag.se/ledare/studera-budskapet-i-pride-innan-du-staller-dig-under-flaggan/repwgx!O0xMfKYXAQCmyy4LOsifw/ men den tål att upprepas !
    En till som visar hur sjukt det är idag -https://www.varldenidag.se/nyheter/rfsu-bok-till-forskolor-uppror-manar-barn-till-sexuell-aktivitet/repwco!cry11WiVJ@MgNMksrTHI8w/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppsan, kom inte att kolla länkarna i bloggtexten :)

      Radera
    2. Anonym 21:57. Som sagt, tack för länken du gav på en tidigare tråd. Jag läser inte Världen Idag regelbundet, så jag missar ofta det de skriver. Just denna ledare var väldigt upplysande.

      Radera
  6. Onneksi Maskussa ymmärtävät kuinka pitää toimia, jo kolmas kerta peräkkäin :) -https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3d307975-1376-4731-bc4e-c499ac5e33d5

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:24. Stöld är ett brott och något som inte kan rekommenderas. Om, och när, den egna kommunen väljer att Pride-flagga skulle jag hellre rekommendera att sätta upp ett plakat bredvid flaggstången med orden från 1Mos.9 på...

      Radera
    2. "Den som utgjuter människoblod, hans blod skall utgjutas av människor, ty Gud gjorde människan till sin avbild."
      Pedersöre kommun borde börja lobba för att vi ska avrätta mördare?

      "Allt som lever och rör sig skall vara er föda; allt detta ger jag er så som jag gav er de gröna örterna. Men kött som har liv, det vill säga blod, i sig får ni inte äta."
      Pedersöre kommun borde börja ordna med kosherslaktat kött i sina skolor??

      "Noa var åkerbrukare, han var den förste som anlade en vingård. När han drack av vinet blev han berusad och låg naken i sitt tält. Och Ham, Kanaans far, såg sin far ligga där blottad och gick ut och berättade det för sina bröder. Då tog Sem och Jafet en mantel, lade den på sina axlar och gick baklänges in och höljde över sin far; de vände bort ansiktet, så att de inte skulle se sin far blottad. När Noa sedan vaknade upp ur ruset och fick veta vad hans yngste son hade gjort honom sade han:
      »Förbannad skall Kanaan vara och den uslaste slav åt sina bröder.«
      Och han sade: »Lovad vare Herren, Sems Gud! Kanaan skall vara deras slav. Må Gud låta Jafet växa och bo tillsammans med Sem. Kanaan skall vara deras slav.«Efter floden levde Noa 350 år. Noas hela livstid blev 950 år; sedan dog han."

      ....Va??? Vad har detta att göra med Pride?

      Radera
    3. Anonym 22:21. Absolut ingenting. Men du kunde ha citerat de relevanta verserna i stället. Men nej, det tycks vara populärt att spela dum...

      "Och Gud sade: ”Detta är tecknet på det förbund som jag för all framtid sluter med er och med alla levande varelser hos er: Min båge sätter jag i skyn, och den ska vara tecknet på förbundet mellan mig och jorden. När jag låter moln stiga upp över jorden och bågen syns i skyn ska jag tänka på mitt förbund, det som har slutits mellan mig och er och alla levande varelser, allt liv, och vattnet ska inte mer bli en flod som utplånar allt liv. När bågen syns i skyn och jag ser på den, ska jag tänka på det eviga förbundet mellan Gud och alla levande varelser, allt liv på jorden.” Och Gud sade till Noa: ”Detta är tecknet på det förbund som jag har upprättat mellan mig och allt liv på jorden.”"

      Radera
    4. Se där. Det finns alltså ingen konflikt mellan hur bibeln förklarar regnbågen och det att Pride använder den som sin symbol. Tvärtom visar ju bieltexten på att regnbågen lämpar sig väl att använda inom Pride.

      Radera
    5. Anonym 07:31. Nej det gör det inte - förutsatt att man blundar för vad Pride står för.

      Radera
    6. Kristian, jag försökte inte spela dum tidigare, jag letade på riktigt efter stycket som pratar om homosexualitet eller andra läggningar, liksom hur det stycket relaterar till pride? Men fann inget där.
      Det kan komma som en chock för en narcissist, men jag vet inte hur du tänker, du måste förklara för folk hur du tänker och resonerar.

      Radera
    7. Anonym 14:40. Varför skulle där behöva finnas något om Pride eller homosexualitet? Allt cirkulerar faktiskt inte kring dessa saker, tro det eller inte. Nu handlade det uttryckligen om regnbågen och regnbågsflaggan, och det finns i texten jag citerade.

      Radera
    8. Varför skulle det behöva finnas där? För att jag antog att problemet var att Prideflaggan står för HBTIQ (speciellt T:et), som du motsätter dig i ditt inlägg. Och det är har du all rätt att tycka, men i skenet av det så letade jag efter något i bibelstället som kunde härleda till något om Pride eller Homosexualitet, ämnet som du diskuterar.

      Jag förväntade mig inte att det egentliga problemet är att regnbågsflaggan INTE står för förbundet mellan Gud och människor. Plötsligt blev HBTQ och Pride okej, men flaggan är där skon verkligen klämmer. Men man lär sig något nytt varje dag.

      Radera
    9. Anonym 21:30. Kommentarfältet blir ofta spretigt, och du må vara ursäktad för att du inte insåg att den anonyme kommentatorn ledde in diskussionen på ett nytt spår.

      Radera
    10. Anonym 30 augusti 2023 kl. 21:30, "Men man lär sig något nytt varje dag. " Rätt så ! Regnbågen har sju färger men regnbågsflaggan endast sex... Vad månne det beror på ?

      Radera
  7. Motståndet mot dylika perversioner är stort i Pedersöre, skulle någon mot förmodan få för sig att hissa upp sådana sjuka symboler så kommer de nog ner illa kvickt! /TB

    SvaraRadera
    Svar
    1. TB. Som sagt ska vi inte hemfalla åt olagligheter. Sätt hellre upp en skylt under flaggstången med orden från 1Mos. 9!

      Radera
  8. Kristian 16:16:

    Godkväll, Kristian. Jag vill bara inflika att jag inte är kommentatorn bakom TB, fast jag kallar mig så i övriga sammanhang.

    God fortsättning på veckan mitt i höstrusket!

    Mvh TB A.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Torbjörn. Jag tänkte på dig när jag såg signaturen, men innehållet passade inte riktigt, så jag antog nog att det var någon annan. Men tack för klargörandet, och ha en trevlig kväll!

      Radera
    2. Visste inte att signaturen var upptagen, framöver förtydligar jag så det inte går att ta miste. mvh/ TB B

      Radera
  9. Hej Kristian Nyman

    Med mycket ojämna mellanrum hittar jag till din blogg. Säkert ett halvt år sen sist. Ändå alltid lika intressant att återkomma. När jag nu läste dethär inägget kom jag att undra över följande formulering: "Vanligen brukar Prideflaggans vänner tala om att flaggan står för 'allas lika värde', och som jag har konstaterat så gör den säkert också det."

    Kan du precisera vad du menar här? På vilket sätt står denna flagga för allas lika värde? Och vad menar du med allas lika värde?

    Länkar till tidigare inlägg där detta diskuterats räcker, om sådana finns.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:10. Vad man lägger i ett fenomen eller ett ting beror förstås på den som tolkar fenomenet eller tinget. För en del människor (som inte är så insatta) står Pride-flaggan säkert för allas lika värde. Men vi som vet bättre har insett att det finns så mycket mera den (också) står för. Och, vågar jag hävda, i ännu större grad.

      Vad gäller orden allas lika värde är förstås också det en sak som är beroende av vad var och en sätter in i orden. För min del, när jag talar om allas lika värde, handlar det om att alla människor är skapade av Gud och att detta konstituerar deras människovärde. Oberoende av hudfärg, kön eller (för att nu nämna det) deras sexuella läggning. Detta handlar om vad en människa ÄR. Sedan är det förstås en helt annan fråga när vi kommer in på vad en människa gör, men det har inget att göra med hennes människovärde.

      Radera