onsdag 26 juli 2017

Dagens dos av förvirring


Det är Pride-tider, och då kan man få läsa de mest märkliga nyheter i dagstidningarna. ÖT givetvis i framkant. Dagens nyhet är att det finns ett internationellt tryck på Finland att göra ändringar i den så kallade "translagen" så att sterilisation inte längre ska vara något krav när en person vill byta kön.

Den här nyheten visar, förutom det vi redan vet att ÖT oblygt går i hbt-lobbyns ledband (eller kanske rättare: att ÖT ÄR en del av hbt-lobbyn), att orden har en stor makt över tanken. I nyheten används ordet "tvång" och "strukturellt förtryck", alltså ord som är mycket värdeladdade. Det påstås att samhället tvingar sådan som vill byta kön att sterilisera sig. Men givetvis finns här inget tvång. Ingen tvingar någon i denna fråga. Åtminstone inte i den riktning som påstås i artikeln. Det finns nämligen inget tvång att byta kön, och när det inte finns det kan det förstås inte heller finnas något tvång att sterilisera sig heller. Det enda tvång som kan skönjas här är den press som appliceras på samhället och beslutsfattarna från hbt-lobbyns sida. Ja, och så förstås det tvång som finns på de stackars människorna som tvingas genomgå detta elände. Som ett resultat av den förvirring som hbt-lobbyn åstadkommer genom sin propaganda.

Oberoende av vad något pressat FN-organ kan ha förletts besluta kan det aldrig vara någon mänsklig rättighet att en man (om än en könskorrigerad sådan) ska kunna föda barn. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar.  


7 kommentarer:

 1. En annan nyhet i ÖT, http://online.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/151921 Ngn förvånad ? Det brukar sluta så då ett visst mått är fyllt och våra dagar är räknade ! Kanske ngn ser detta som en provocerande kommentar men, "Herren ger och Herren tar, lovat vare Herrens namn !"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym 00:31. Artikeln du länkar till innehåller en tragisk nyhet. På flera sätt. När vi nås av sådana nyheter om en enskild person kanske vi inte behöver spekulera utan i stället reflektera över vår egen situation. Vi vet, precis som du skriver, inte när våra dagar är räknade och vårt mått är fyllt. När det är så är det oerhört gott att få lita på Jesu död och uppståndelse och på att nåden räcker till.

   Radera
  2. Anonym 00:31. Hur osmaklig kan man vara?? Du skulle skämmas.

   Radera
  3. Anonym 00:31. Det där var lågt. Fruktansvärt lågt.
   Även om du är religiös kan du väl ha lite folkvett.

   Radera
  4. Tycks vara svår kombination det hos en del.

   Radera
 2. Kristian. Det här är ju en nyhet från FNB med direkta citat från Europadomstolen, ministrar, ombudsmän och riksdagsmän. ÖT har väl inte annat än publicerat nyheten - de står definitivt inte för ordvalen.

  I övrigt kan man inte tänka som du, att ingen tvingas till könskorrigering. Man väljer inte vilken kropp man föds med och därför är det oerhört grymt att tvinga människor välja mellan fertilitet och könskorrigerande operation. Om Europadomstolen anser att det bryter mot mänskliga rättigheter så borde väl saken vara klar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym 12.25. Angående ÖT har du förstås rätt. Men det ändrar ingenting. Det visar bara att förvillelsen går på både bredden och djupet och att vi kommit ganska långt på denna väg.

   Angående det du skriver i det andra stycket kan jag inte annat än förundras. Så där talar man bara om man har svalt propagandan med hull och hår.

   Radera