onsdag 27 maj 2015

Situationsbeskrivning av Finlands Sion?

"Ve er, ni Israels herdar, som bara tagit hand om er själva! Skulle inte herdarna ta hand om hjorden? I stället åt ni upp det feta, ni klädde er med ullen och slaktade de gödda djuren. Men ni tog inte hand om hjorden. De svaga stärkte ni inte, de sjuka botade ni inte, de sårade förband ni inte, de som drivit vilse förde ni inte tillbaka, de förlorade sökte ni inte upp, utan med hårdhet och grymhet härskade ni över dem. De skingrades, eftersom de inte hade någon herde. De blev till mat åt alla markens djur när de skingrades. Mina får irrar nu omkring på alla berg och alla höga kullar. Över hela landet är mina får kringspridda utan att någon frågar efter dem eller söker upp dem." (Hes. 34:2-6)

1 kommentar:

  1. Det är inte en beskrivning av skrift och kärlekslydiga "troendegemenskaper" och deras herdar utan av den yttre kyrkan och de extrinsikala typerna och ordningarna där de som saknar enligt Tron i Guds Ord och Ande utsedda herdar.
    Mig har man vårdat; eller Jag upplever att Gud vårdat mig genom dem som lär som Bibeln lär.
    Men min smärta är så stor så stor att andra skulle tröttnat hälsar Ulrik.
    I vissa fall ger jag en eloge åt mentalvård utan tvång också samt Hedrar av hela mitt hjärta "fria riktningars omsorg om samhällets olycksbarn."
    Otack är det som världen och de snåla överöser dessa människor med.
    Jag ser Sion som de Kristi och de heligas gemenskap och inbördes stöd och uppbyggelse universellt genom enskilda församlingar och inte något sfinskst" Sion+

    SvaraRadera