måndag 18 januari 2021

Inga bevis, inga bevis, inga bevis...

Ett av de mest använda mantran i vänstermedia de senaste månaderna är uttrycket "inga bevis har kunnat framläggas" eller bara "obevisade anklagelser". Det handlar givetvis om de otaliga beskyllningar om valfusk i höstens presidentval i USA och om att de som kommit med dessa anklagelser inte har kunnat bevisa dessa i domstol. Nåväl, nu har det framkommit att de många avslagen i domstolarna i väldigt få fall handlar om att inga bevis skulle ha kunnat framläggas, utan om att det har begåtts felaktigheter i processen när målen har väckts vilket i sin tur har gett domstolarna orsak att kasta ut ärendena utan att ens behöva höra bevisen. Detta är givetvis något som vänstermedia inte berättar för sina läsare, utan i stället fortsätter man att upprepa mantrat "inga bevis". 

Nå, nu kan det förstås vara så att det i de flesta fall faktiskt har saknats bevis. Men det vet vi inte eftersom de påstådda bevisen aldrig har granskats. Men enligt vänstermedia har så gjorts och slutsatsen blir så att det inte finns några bevis. 

Nu har det emellertid seglat upp moln på vänstermedias hittills relativt molnfria himmel. Ett par lokala tidningar i Texas rapporterade för några dagar sedan om hur Raquel Rodriges blivit arresterad av polisen i San Antonio för, just det, valfusk. Intressant nog har vänstermedia i USA överlag inte rapporterat om detta fall, liksom förstås då inte heller vår media. Vi kan också vara relativt säkra på att vi aldrig kommer att få höra om detta fall heller. Det är nämligen så mycket lättare att fortsätta hävda att det inte finns några bevis för valfusk om man förtiger att det finns sådana.

Nu är detta förstås bara ett litet fall och inget som på något sätt skulle förändra valresultatet. Men det visar med all önskvärd tydlighet att det av allt att döma har förekommit valfusk, trots att media tjurskalligt fortsätter att hävda motsatsen. Och framför allt visar detta medias modus operandi när det gäller obekväma fakta: "Det som inte syns eller hörs finns inte". I dylika fall är det ack så tacksamt att kunna styra vad folk får veta. Och vad de inte får veta. 

 

115 kommentarer:

  1. Detta inläggs titel är ganska passande för att förklara situationen i USA i dagens läge. Resten av inlägget är dock rakt från en ytterhögertidning.


    "Nå, nu kan det förstås vara så att det i de flesta fall faktiskt har saknats bevis. Men det vet vi inte eftersom de påstådda bevisen aldrig har granskats."

    Det är häftigt hur Trumps gäng vecka efter vecka kan tala om mängder av bevis, utan att publicera det. Ifall de skulle ha bevis är det bara att publicera det. Men att de inte gör det, som även du har observerat, säger ganska mycket om deras "bevis".


    "Nu är detta förstås bara ett litet fall och inget som på något sätt skulle förändra valresultatet. Men det visar med all önskvärd tydlighet att det av allt att döma har förekommit valfusk, trots att media tjurskalligt fortsätter att hävda motsatsen."

    Valfusk i små mängder förekommer alltid, det ifrågasätter knappast någon. Det är dock en skillnad med några ogiltiga röster åt båda hållen, eller systematiskt fusk åt ena sidan som Trump påstår. Speciellt då det inte finns bevis för detta påstådda systematiska fusk.

    Inom USAs demokratiska system är det endast de trognaste Trumpanhängarna som påstår att det finns omfattande fusk. Många av dessa har nu tonat ner retoriken då de såg vad Trumps retorik och lögner leder till, ett försök att omkullkasta demokratin i form av stormningen av kapitolium.

    Så på ena sidan står valtjänstemän, oberoende åskådare, en stor del av republikanerna, FBI, justitieministern, med flera. På andra sidan står en person som är känd att vara en lögnare och en dålig förlorare, samt hans anhängare som under de senaste åren visat att de tror på allt han säger.

    Så vem borde man tro på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 08:12. "Så på ena sidan står valtjänstemän, oberoende åskådare, en stor del av republikanerna, FBI, justitieministern, med flera."

      Lägg ännu till vänstermedia (som har monopol på många människors tankevärld) och BigTech som har monopol på de sociala medierna.

      En liten fråga: Tycker du alls att det är problematiskt att media bestämmer vad vi får veta av vad som händer och vad vi inte får veta? Att bara en del av verkligheten får komma fram?

      Radera
    2. "Lägg ännu till vänstermedia (som har monopol på många människors tankevärld) och BigTech som har monopol på de sociala medierna."

      Man kan likväl lägga till Trump-stödande högermedia (som har monopol på många människors tankevärld) till de som stöder Trump i hans anklagelser. Objektiva, faktabaserade medier rapporterar att Trumps anklagelser är ogrundade och utan bevis. Sen finns det förstås vänstermedia, som står emot Trump.

      Att big tech skulle valt en sida kan ifrågasättas. De två "sidorna" i denna fråga är inte jämlika. Ena sidan har fakta och verkligheten bakom sig, och andra har inte det. Ena sidan uppmanar till våld och försök att omkullkasta demokratin, medan andra inte gör det (grovt generaliserat).


      "En liten fråga: Tycker du alls att det är problematiskt att media bestämmer vad vi får veta av vad som händer och vad vi inte får veta?"

      Jag antar du nu talar om sidor som the federalist, Breitbart, CNN(?), och liknande medier som ofta endast ger ena sidan av en fråga. Detta är förstås problematiskt. Men det finns objektiva medier som rapporterar neutralt (om än verklighets- och faktabaserat).

      Men jag antar även att du frågar efter medier som skriver om alla frågor som om båda sidorna skulle vara likvärdiga eller lika faktabaserade. I vissa frågor är det helt enkelt inte vettigt att ge utrymme för båda sidorna. Hur tycker du att medier borde rapportera om t.ex. jordens form? Borde man ge lika mycket utrymme och trovärdighet åt de som talar om en rund jord och de som talar om en platt jord? Kan läsare/röstare/medborgare/människor skilja mellan vilken artikel stämmer ifall en tidning skriver om en platt jord och en annan om en rund jord? I detta exempel får de flesta säkert rätt, men i många andra frågor blir valet mindre tydligt.

      Jordens ålder och livets utveckling är en liknande fråga, men i denna påverkar människors personliga övertygelse vilket alternativ de väljer, trots att det finns bevis för det ena alternativet (4.3 miljarder år), medan det andra alternativet (5000-10000) år inte har bevis som stöd. Situationen efter presidentvalet i USA är liknande, ena sidan har fakta bakom sig och andra har inte fakta att komma med, utan endast påståenden om valfusk. Borde medierna även rapportera QAnon som trovärdiga teorier, eller borde man endast skriva att det är fullständig goja (som man gör nu)? I vissa frågor måste medierna alltså bestämma vad som skrivs, annars finns det ingen poäng med medierna.

      Så svaret på din fråga är ja, det kan vara problematiskt om medier bestämmer vad vi får se. Men trots det är det delvis nödvändigt, för annars skulle alla medier vara på samma nivå som denna blogg och andra "alternativa medier", som är baserade på en alternativ verklighet.

      Det är ju delvis detta som Trumps agenda och retorik går ut på; att ifrågasätta alla medier som inte skriver gott om honom, eller som kritiserar honom. enom att få sina anhängare/väljare att misstro "fake news-median" (dvs även objektiva, neutrala medier), har han lyckats skapa en alternativ verklighetsbild. Detta är ganska skrämmande, och försöket att omkullkasta demokratin och stormningen av kapitolium visar vart detta kan leda.

      Radera
    3. Anonym 08:59. "Ena sidan uppmanar till våld och försök att omkullkasta demokratin, medan andra inte gör det (grovt generaliserat)."

      Där har du rätt. Demokraterna stödde BLM-upproren under 2020 och hotade med mera våld. Republikanerna har, vad jag vet, inte uppmanat till våld utan betonat lag och rätt.

      "Jag antar du nu talar om sidor som the federalist, Breitbart, CNN(?), och liknande medier som ofta endast ger ena sidan av en fråga. Detta är förstås problematiskt. Men det finns objektiva medier som rapporterar neutralt (om än verklighets- och faktabaserat). "

      I första hand talar jag om vår media nu som inte alls med ett ord nämnt det jag skriver om id en här texten - och knappast heller kommer att göra det eftersom det skulle komma i konflikt med det övergripande narrativet som är, just det, "inga bevis". Sedan kan du fortsätta inbilla dig att det finns "objektiva medier". I USA finns inget sådant idag. Det är vänster, och det är höger, och båda gör de sig skyldiga till samma felaktigheter i.o.m. att de bara rapporterar en sida av verkligheten.

      Och nej. Jag talar inte om galenskaper som en del av de du nämner. Om du skulle ha läst vad jag skriver om i denna text skulle du veta vad jag är ute efter.

      Radera
    4. "Republikanerna har, vad jag vet, inte uppmanat till våld utan betonat lag och rätt. "

      Stormningen av kapitolium och påföljande försöka att omkullkasta demokration är nog direkt en följd av uppmaningar från republikaner, främst då Trump.

      Har du exempel på att demokraterna skulle ha "hotat med mera våld"?


      Du skriver att "Nå, nu kan det förstås vara så att det i de flesta fall faktiskt har saknats bevis. Men det vet vi inte eftersom de påstådda bevisen aldrig har granskats."

      Så du påstår att domstolarna i USA inte vet vad de håller på med? Eller påstår du att Trumps advokater är så inkompetenta att de inte får dessa påstådda bevis ända till domstolen? Ifall allt föll i domstolen pga "teknikaliteter", så är ju Trumps anställda (som vanligt) inkompetenta.

      Men ditt påstående om felaktigheter stämmer inte. "Nearly all the suits were dismissed or dropped due to lack of evidence; judges, lawyers, and other observers described the suits as "frivolous" and "without merit"."
      Det tycks helt enkelt finnas en enorm skillnad mellan språket och informationen som ges till Trumps anhängare och det som skickats till domstolen.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Post-election_lawsuits_related_to_the_2020_United_States_presidential_election


      "Sedan kan du fortsätta inbilla dig att det finns "objektiva medier". I USA finns inget sådant idag."

      Du får ha denna åsikt om du vill, men jag är rädd för att detta endast är en ursäkt för dig att stämpla alla medier som inte stöder din åsikt som "vänster", och att du därmed inte behöver tro och läsa det de skriver.

      Faktum är, att det finns så gott som objektiva och neutrala nyhetskanaler, så som Reuters och AP. Du har tidigare stämplat dessa källor som "vänstermedia", men detta är inte verklighetsbaserat.

      Radera
    5. Anonym 09:36. "Stormningen av kapitolium och påföljande försöka att omkullkasta demokration är nog direkt en följd av uppmaningar från republikaner, främst då Trump."

      Nu fantiserar du fritt. Har du alls lyssnat på vad Trump sade i sitt tal? Där finns inga uppmaningar att begå våldsdåd. Tvärt om finns det en uppmaning att demonstrera fredligt och patriotiskt. Man kan inte svänga på ord på det sätt som du, och många andra, gör här.

      "Har du exempel på att demokraterna skulle ha "hotat med mera våld"?"

      Du kan googla Kamala Harris BLM threat of violence

      "Så du påstår att domstolarna i USA inte vet vad de håller på med? Eller påstår du att Trumps advokater är så inkompetenta att de inte får dessa påstådda bevis ända till domstolen?"

      Jag påstår att det skulle vara i ALLAS intresse att detta skulle ha retts ut grundligt och en gång för alla.

      "Faktum är, att det finns så gott som objektiva och neutrala nyhetskanaler, så som Reuters och AP. Du har tidigare stämplat dessa källor som "vänstermedia", men detta är inte verklighetsbaserat. "

      Givetvis är det. Se bara hur de har behandlat Kapitoliumintrånget.

      Radera
    6. Kristian, det är klart att Trumps ifrågasättande av valresultatet ända sedan förra sommaren lett till att en oroväckande stor del av USAs befolkning tror att det faktiskt förekom omfattande valfusk.


      "Du kan googla Kamala Harris BLM threat of violence"

      Jag googlade detta, men det försöket gav inga resultat. Exemplen av demokrater som skulle ha hotat med mera våld saknas ännu.


      "Jag påstår att det skulle vara i ALLAS intresse att detta skulle ha retts ut grundligt och en gång för alla."

      Exakt vad anser du att borde utredas "grundligt och en gång för alla"? Exakt vad finns det att utreda? Det har visat sig att Trump och hans advokater inte kan producera bevis som stöder deras anklagelser om omfattande valfusk.


      "Givetvis är det. Se bara hur de har behandlat Kapitoliumintrånget."

      Nu får du gärna förklara vad du menar. Exakt vad i Reuters och APs rapportering om kapitoliumintrånget gör att de kan stämplas som "vänstermedia"?

      Radera
    7. Anonym 16:51. "Exakt vad anser du att borde utredas "grundligt och en gång för alla"?"

      Igen en gång: De påståenden om valfusk som har framförts. Varför är det här så svårt?

      Sedan tycks du läsa slarvigt. Jag ids inte ta allt en gång till.

      Radera
    8. Kristian, det är klart att du inte har vilja att diskutera detta ämne. Du nämner om och om igen anklagelser om valfusk och påstådda bevis för detta. Men då någon ber dig förklara noggrannare vilka bevis och vilka påståenden du menar, så byter du samtalsämne eller på annat sätt låter bli att föra diskussionen vidare.

      Samma mönster upprepar sig i de flesta diskussioner på denna blogg. Du kommer med ett påstående, men sedan vägrar du förklara eller bevisa ditt påstående närmare.

      Radera
    9. Anonym 14:15. "Men då någon ber dig förklara noggrannare vilka bevis och vilka påståenden du menar, så byter du samtalsämne eller på annat sätt låter bli att föra diskussionen vidare"

      Försök nu följa med lite. Jag kan inte behöva gräva fram precis allt åt dig. Men,d et är klart, om du bara läser vänstermedia lär du inte få höra annat än... Just det! Inga bevis, inga bevis.

      "Samma mönster upprepar sig i de flesta diskussioner på denna blogg. Du kommer med ett påstående, men sedan vägrar du förklara eller bevisa ditt påstående närmare."

      Det brukar heta att dumma frågor besvaras ej. Jag ids inte sätta tid på onödigheter. Det finns intressantare saker att göra.

      Radera
    10. "Försök nu följa med lite. Jag kan inte behöva gräva fram precis allt åt dig."

      Om man kommer med ett påstående får man gärna förklara vad den grundar sig på. Du behöver förstås inte göra det, men det visar än en gång på vilken din vilja till en diskussion ligger.


      "Det brukar heta att dumma frågor besvaras ej. Jag ids inte sätta tid på onödigheter. Det finns intressantare saker att göra."

      Du menar alltså att det vore dumt för dig att förklara vad du menar med dina påståenden? Det var lite det jag tänkte. Dina påståenden tål inte granskning, och därför undviker du det så långt det går.

      Du vägrar ge en noggrannare förklaring, exempel, eller bevis för ditt påstående. Allt som motsäger ditt påstående stämplar du som "vänstermedia" eller liknande.

      Radera
    11. Anonym 08:08. Nej, nej, nej! Inser du inte att du går mycket längre än det jag skrivit och kräver bevis för sådant du lyft fram? Jag talar om anklagelser om valfusk. Du kräver att veta vilka bevisen för dessa anklagelser är. Det är inte min sak att presentera dessa. Därav orden om att jag inte kan behöva gräva fram allt åt dig. Om du vill veta mera och gå utanför det jag skriver får du göra jobbet. Jag vägrar göra det åt dig.

      Radera
    12. Nåväl, du stärker endast min poäng om att du kommer med tomma påståenden som du inte kan (eller vill) bevisa.

      Radera
  2. "Nå, nu kan det förstås vara så att det i de flesta fall faktiskt har saknats bevis. Men det vet vi inte eftersom de påstådda bevisen aldrig har granskats".

    Hur skall man kunna granska bevis som aldrig presenteras? Vad, exakt, är det man inte har granskat, menar du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Christian. "Hur skall man kunna granska bevis som aldrig presenteras?"

      Det är detta som är frågan. Och, som vi har varit inne på många gånger, hur ska man kunna övertyga de som tror att det förekommit omfattande valfusk om domstolarna inte ens tar upp de påstådda bevisen till prövning?

      Radera
    2. Kristian,

      Vilka påstådda bevis? Vad, exakt, är det man skulle pröva, menar du?

      Radera
    3. Christian. Det finns beskyllningar om valfusk. Det har gjorts stämningar. Den stora majoriteten av dessa påstådda bevis synades aldrig av domstolarna. Är det då så konstigt att det är lite svårt att övertyga de som tror att det fanns ett utbrett valfusk att så inte var fallet?

      Radera
    4. Kristian,

      Jag återupprepar frågan, eftersom du tycks missförstå: du menar att domstolarna borde ha tagit upp bevisen för prövning.

      Då undrar jag: vilka bevis är du tänker på då? Vad, exakt, är det man borde ta upp till prövning?

      Radera
    5. Christian. Du tycks ha stora problem att förstå vad jag skriver. Vill du försöka igen?

      Radera
  3. Nåväl, nu har det framkommit att de många avslagen i domstolarna "...i väldigt få fall handlar om att inga bevis skulle ha kunnat framläggas, utan om att det har begåtts felaktigheter i processen när målen har väckts vilket i sin tur har gett domstolarna orsak att kasta ut ärendena utan att ens behöva höra bevisen".

    Har du något bra exempel på ett fall där så har skett?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Christian. Du borde läsa annat än vänstermedia. Vad jag har förstått är det bara några få fall där domstolarna faktiskt har kommit så långt att de har kollat på själva materialet som stått till buds. Ett bra exempel på detta är staternas stämning till HD som kastades ut just på en teknisk fråga.

      Radera
    2. Kristian,

      Kan du ge något konkret exempel på ett rättsfall som kastats ut utan att man hört bevisen?

      Radera
    3. Aah, så inga exempel då.

      "State election officials have said they have found no evidence of fraud. Lawyers for Trump and his allies have failed to present evidence in court of the type of fraud he has alleged."

      https://www.reuters.com/article/us-usa-election-trump/u-s-supreme-court-swiftly-ends-trump-backed-texas-bid-to-upend-election-results-idUSKBN28L2YY


      Men detta passar ju Trumps retorik perfekt. Först slänger man in mängder av stämningar utan bevis, som man vet att blir utkastade genast. Sedan tar man fram högafflarna och påstår att domstolarna är partiska och inte vill undersöka "bevisen". Ett av stegen i att skapa misstro till systemet och polarisera samhället.

      Radera
    4. Christian. Läste du alls min kommentar 06:28?

      Radera
    5. Anonym 09:44. Vad tjänstemän säger är inte det som efterfrågas när det handlar om en stämning. Om en stämning förkastas på grund av ett formellt fel och aldrig tas upp i domstol kan vi inte veta vad domstolen skulle ha tagit för beslut om de skulle ha granskat de påstådda bevisen.

      Radera
    6. Kristian,

      Jag läste, men du är inte speciellt exakt. Vilket fall är det som åsyftas?

      Radera
    7. Christian. https://www.texastribune.org/2020/12/11/texas-lawsuit-supreme-court-election-results/

      Radera
    8. Ja, jo, det är jobbigt när man måste följa givna regler. Än en gång - i de fall där ett fall förkastats pga teknikaliteter tycker man nog att de advokater som representerar Trump & Co borde veta hur ett rättsfall ska drivas. I det specifika fallet där Texas försöker stämma andra stater borde de flesta laglärda inse att det är en återvändsgränd. Landet heter ju trots allt United States of America och består alltså av olika stater med väldigt stor självbestämmanderätt.

      Radera
    9. Kristian,

      Tack för länken. Emellertid framförs inga anklagelser om valfusk i den stämningsansökan du hänvisar till.

      "In a filing to the high court Tuesday, Paxton claims the four battleground states broke the law by instituting pandemic-related changes to election policies, whether “through executive fiat or friendly lawsuits, thereby weakening ballot integrity.”

      Man stämmer alltså eftersom man anser att visa praktiska förändringar som implementeras på grund av pandemin strider mot lagen.

      Ingenstans i denna stämningsansökan argumenterar man för att valfusk förekommit.

      Så åter igen: var någonstans har man faktiskt presenterat någon form av bevis för valfusk?

      Känner du till någon enda stämningsansökan i vilken man faktiskt presenterat bevis för valfusk?

      Radera
    10. L. Nu var frågan om de bevis som påstås finnas har utretts av domstolar. När så inte har skett, av vilken orsak det sedan må vara, är det inte konstigt att många är synnerligen tveksamma till om valet gick rätt till.

      Radera
    11. Christian. Man kan fuska på många olika sätt. Men tydligen måste man göra det på ett visst sätt för att det ska duga för dig... Du tar detta till nya nivåer, måste jag säga!

      Radera
    12. Kristian,

      Vad menar du? På vilket sätt argumenterar man för att valfusk förekommit i den stämningsansökan du hänvisar till?

      Radera
    13. Kristian,

      Om du nu faktiskt läser den stämningsansökan du hänvisar till (vilket du inte tycks ha gjort) är det väl ändå ganska uppenbart att man inte presenterar bevis för att valfusk har skett?

      "It is not necessary for the Plaintiff in Intervention to prove that fraud occurred, however,it is only necessary to demonstrate that the elections in the defendant States materially deviated from the ‘manner’ of choosing electors established by their respective state Legislatures".

      Man menar alltså att de förändringar som implementerats i samband med pandemin, möjliggjort fusk -- men några bevis för att valfusk förekommit presenteras aldrig.

      Radera
    14. Christian. Igen: Jag är inte anställd att förklara allt för dig så du förstår det. Lite får du faktiskt bjuda till själva också.

      Radera
    15. Kristian,

      Kan du inte förklara på vilket sätt man presenterat bevis för att valfusk förekommit i denna stämningsansökan? Vilka är de faktiska bevisen?

      Är det inte ganska anmärkningsvärt att man själv konstaterar följande:

      "It is not necessary for the Plaintiff in Intervention to prove that fraud occurred, however..."

      Men jag tror både du och jag (och alla andra) vet att du i vanlig ordning inte har någonting vettigt att komma med.

      Radera
    16. Christian. Som sagt: Jag är inte anställd att förklara allt för dig så du förstår det. Lite får du faktiskt bjuda till själva också.

      Radera
    17. Kristian,

      Det torde, vid det här laget, vara tämligen uppenbart att bevis för omfattande valfusk aldrig kunnat presenteras. Läser man vad som faktiskt påstås i de stämningsansökningar som krystas fram hittar man ju, istället för bevis, formuleringar som dessa:

      "Despite the chaos of election night and the days which followed, the media has consistently proclaimed that no widespread voter fraud has been proven. But this observation misses the point. The constitutional issue is not whether voters committed fraud but whether state officials violated the law by systematically loosening the measures for ballot integrity so that fraud becomes undetectable."

      Man argumenterar alltså inte för att valfusk förekommit. Istället argumenterar man för att de förändringar som implementerats på grund av pandemin, skulle ha gjort eventuellt valfusk omöjligt att upptäckta. Men några bevis för att valfusk förekommit, presenteras aldrig.

      Men kan du, i någon av dessa stämningsansökningar, hitta bevis för att omfattande valfusk förekommit, är jag idel öra.

      Radera
    18. Christian. Du snajar fortfarande inte. Jag vet faktiskt inte om jag kan hjälpa dig mera.

      Radera
    19. Kristian,

      Du har alltså ingenting vettigt att säga, tolkar jag dig rätt då?

      Radera
  4. Eftersom Kristian uppenbarligen har alla bevis där i Esse, så kunde han ju skicka dom till USA.

    Verkligen intressant att allvetande Kristian har kunskap om bevis som ingen annan har kunnat presentera och att Kristian tydligen vet mer än vänstermedia! Tydligen mer än högermedia också eftersom inte de heller har kunnat presentera bevisen. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 20:29. Vad talar du om? Jag har en länk i texten ovan till en tidning som skrivit om detta. Om du sedan kollar annat än vänstermedia ser du snabbt hur det ligger till med stämningarna.

      Din kommentar är ett sorgligt exempel på hur det blir när media lyckas med sin hjärntvätt.

      Radera
    2. Länken du delade leder till en demokratvänlig tidning, som stött såväl Obama, Clinton som Biden. Det är väl bra att veta?

      Radera
    3. Lobbyisten. Ja, då kanske t.o.m. du tror på det de skriver. Eller?

      Radera
    4. Det var överraskande att du verkar tro på vad de skriver eftersom du stöder ditt inlägg på det.

      Radera
    5. Lobbyisten. Finns det orsak att inte tro på det, menar du?

      Radera
  5. “Nåväl, nu har det framkommit att de många avslagen i domstolarna i väldigt få fall handlar om att inga bevis skulle ha kunnat framläggas, utan om att det har begåtts felaktigheter i processen när målen har väckts vilket i sin tur har gett domstolarna orsak att kasta ut ärendena utan att ens behöva höra bevisen.”

    Man kunde tycka att de advokater som representerar USAs president vet hur processen för ett domstolsmål ser ut, speciellt som Trump har spenderat halva sitt liv i förlikningar i domstol.

    Ett sätt att tolka uttalandet ”det saknas bevis” är att konstatera att de bevis Trump & Co påstår sej ha haft inte har synts. Någonstans alls. Ta t.ex. Powells uttalande om att bevisen ”kommer in som via en brandslag”, jag minns att hon talade om ”biblical proportions”.

    Naturligtvis har det förekommit valfusk, USA är ett stort land, men i vilken skala? Paxton i Texas gjorde ett uttalande om att där hittar man minsann allt fusk. I årets val hade de hittat 16 instanser, ca hälften av det de hittade i det föregående valet.

    När du ser vad som håller på att hända i USA (jag tänker främst på de befarade oroligheterna runt Bidens invigning). tycker du fortfarande att Trumps skrik om valfusk är befogat? Kan det eventuellt vara så att han har haft fel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. L. "När du ser vad som håller på att hända i USA (jag tänker främst på de befarade oroligheterna runt Bidens invigning). tycker du fortfarande att Trumps skrik om valfusk är befogat?"

      Det är intressant att vänsterns omfattande härjningar i samband med Trumps installation för fyra år sedan tycks vara helt glömda. Och vad som triggade dem...

      Radera
    2. Ditt ickesvar tolkar jag som att du är OK med läget i USA just nu. Vi är nog väldigt långt ifrån varandra åsiktsmässigt.

      Radera
    3. L. Nej, jag är verkligen inte Ok med läget. Det skulle du kanske ha insett om du hade läst de tidigare texterna om Kapitoliumintrånget. Det stora problemet just nu är att det inte går att få tillförlitliga uppgifter om vad som händer i USA. Vänstermedia har fullständigt tappat konceptet (som inte var bra före 6/1 heller), och högermedia kan man inte heller lita fullt på just nu. Den kanal som jag normalt litar på för att få objektiva och icketillrättalagda uppgifter om vad som händer har överhuvudtaget inte kommenterat Kapitoliumhändelsen ännu. Det om något visar hur svårt det är att veta vad som är vad just nu.

      Radera
    4. "Den kanal som jag normalt litar på för att få objektiva och icketillrättalagda uppgifter om vad som händer har överhuvudtaget inte kommenterat Kapitoliumhändelsen ännu."

      Läs om det du skrivit och fundera på nytt om din källa är objektiv. Att inte ens kommentera eller nämna ett försök att förhindra utnämnandet av en president borde få varningsklockorna att ringa.

      Vilken är källan du talar om?

      Radera
    5. Ja, jag blev också nyfiken, om det är varken höger eller vänster, så vad har vi kvar för "objektivt"? Är det kanske konspirationsteoretikerna, nämen, det godkänner du inte heller. Berätta nu, Kristian!

      Borde du inte Kristian läxa upp Mitch McConnell också, som även han anser att Trump uppmanade till massakern?

      Radera
    6. Anonym 09:49. Jag lyssnar på politiska kommentarer på issues.etc. Detta är en försiktig kanal som inte uttalar sig förhastat. Och som har uppmanat sina lyssnare att ställa sig bakom valresultatet.

      Sedan missade min poäng. Både vänster- och högermedia har varit snabba att kommentera, och deras kommentarer är långt väldigt olika. Båda sidorna kan alltså inte ha rätt. Därför är det bra att ta det lugnt och avvakta tills man vet vad som verkligen hände och vem som är att skylla innan man fäller några domar. Eller kommentarer, för den delen.

      Radera
    7. Lobbyisten. Du är inte alls rolig. Om du trodde det.

      Radera
    8. Kristian, det är ganska tydligt vad som hände i kapitolium. Det finns tusentals bilder, videon och tillochmed livestreams från händelsen. Det finns även bevis om hur detta planerats på Parler och liknande sidor. Så det finns knappast brist på information om vad som hänt. Man har även Trumps tal, tidigare tal, samt hundratals tweets av Trump.

      Baserat på detta kan man mycket väl kommentera händelsen. Du kan se på t.ex. Reuters rapportering om du vill ha objektiv information.

      Radera
    9. Anonym 09:50. Reuters är, tyvärr, inte objektiv media idag.

      Vad som hände i Kapitolium har dokumenterats, ja. Men orsaken till hela eländet handlar om spekulationer. Och i vänstermedias fall om önsketänkande och Trumpbashing.

      Radera
    10. Nej, jag undrar bara om du anser att gruppledaren för republikanerna, McConnell, också har lika fel som demokraterna gällande Trump? I så fall börjar du vara väldigt ensam bland Trumpanhängarna...

      Radera
    11. Lobbyisten. "Nej, jag undrar bara om du anser att gruppledaren för republikanerna, McConnell, också har lika fel som demokraterna gällande Trump?"

      Gällande vad då? Om du läser McConnells uttalanden lite noggrannare så ser du att han inte har bestämt sig hur han ska ha det ännu gällande Trump. Och nej, Aftonbladets spekulationer gäller inte.

      Radera
    12. Först låtsas du vara oförstående, men sedan låtsas du ändå veta vad jag syftar på. :)

      Nåväl, du vet ju nog att jag inte, likt dig, använder mig av kvällspressen, så nu ska du få en länk till Fox news, som länge varit republikanernas trogna språkrör. Här slänger McConnell Trump under bussen:

      https://www.foxnews.com/politics/mcconnell-trump-capitol-riot-senate-weighs-another-impeachment-trial

      Varför ljuger du ihop att McConnell inte skulle ha bestämt sig, då han säger själv exakt vad han anser?

      Radera
    13. Lobbyisten. Intressant! Han har alltså ändrat sig igen, om man får tro detta.

      "Först låtsas du vara oförstående, men sedan låtsas du ändå veta vad jag syftar på."

      Nu ska du inte göra dig dummare än du är.

      Radera
    14. Skulle du sluta läsa dina skumma källor och hålla dig till riktiga nyheter skulle du också veta vad som händer i världen.

      Radera
  6. Mycket intressant, men som vanligt så är Kristians länkar kontraproduktiva för hans egen agenda, än en gång. (Du läser fortfarande ingenting du länkar till, varför??)

    Vi kan börja med att titta på Project Veritas med O'Keefe och Trump-familjen i kölvattnet. Veritas iscensätter och förfalskar bland annat videor, en sann ytterhöger vars enda livsuppgift är att sprida konspirationsteorier och falsk propaganda om demokraterna.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Project_Veritas Kolla gärna också fotnoterna som leder till artiklar. Veritas bygger bara på lögn, från början till slut.

    Nu hade då forskare på Stanford undersökt en video där Ilhan Omar anklagats för fusk men videon visade inga bevis. Däremot kunde forskarna undersöka när och hur videon publicerades och kunde konstatera att det var ett typexempel på en riktad disinformationsattack.

    "Mr. O’Keefe posted the video on Twitter at 9 p.m. on the dot, and the president’s son Donald Trump Jr. tweeted it just seven minutes later. Two minutes after that, the president’s “war room” account retweeted him, and the president himself soon began commenting.

    Notably, the video that the younger Mr. Trump posted did not have the “from James O’Keefe” label that appeared when other Twitter users shared the video uploaded by Mr. O’Keefe."

    Trump med Jr hade tom fått sin egen videofil att skicka ut för bäst spridning. Det är inte väl särdeles mycket dessa pajaser är duktiga på, men att sprida lögner och propaganda är de världsbästa på. Stackars Veritas tänkte de fick till ett saftigt avslöjande, men istället sköt de sig i foten.

    https://www.nytimes.com/2020/09/29/us/politics/project-veritas-ilhan-omar.html


    Varför berättar jag det här? Dels för att jag hittade det tack vare Kristians länk, men också för att upptäckten (som Kristians inlägg bygger på) var ett resultat av föga ärobara Project Veritas.

    Nu var det alltså Veritas som hade i smyg filmat en intervju med denna Raquel, som påstod att hon hade domare som betalade henne för att skörda lösa röster genom att "hjälpa" röstare. I förundersökningen har dussintals timmar med film setts igenom och vid ett tillfälle sågs olagligheter och fyra olika åtal väcktes. Domarna som Raquel påstod sig ha "i sin ficka" har åtalat Raquel för ärekränkning, inget av det hon säger i intervjuen stämmer, och Raquel har förstås själv tagit tillbaka det hon sagt. Någon höger eller vänsterfråga är det inte heller-Raquel påstår sig ha hjälpt både republikaner och demokrater, men hon har varit en konsult för en republikan.

    Så vad är då sant? Om hon skulle ha lyckats få "fyra domare i sin ficka" genom att dessa domare skulle betala en struntsumma på $3500 var, så har hon inte tänkt igenom sakerna ordentligt. Personligen tror jag bara att hon inte är speciellt smart, hon skulle kanske bara skryta för att få en att betala henne $3500.

    https://www.expressnews.com/news/local/article/Candidate-sues-San-Antonio-woman-who-appears-in-15690141.php

    Härligt, istället för att själv söka smörja på nätet så är det så mycket enklare att kolla Kristians blogg-det är debunkarens våta dröm!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten. Nu börjar du bli lite tröttsam, måste jag säga.

      "Veritas bygger bara på lögn, från början till slut."

      Intressant nog tycks inte polisen i San Antonio hålla med dig. Men kanske du inte läste artikeln jag länkade till?

      Sedan är det intressant att se hur du, igen en gång, hänger dig åt att sprida konspirationsteorier. Ditt resonemang är intressant, men att saker går snabbt är inget bevis för foul play.

      Ett litet tips: Försök se nyktert på din omvärld i stället för att se spöken överallt. Du skulle kanske, kanske må lite bättre då.

      Radera
    2. Polisen i San Antonio, liksom jag, håller med om att det är brottsligt som Raquel gjort, men hur kommer det sig att Veritas är inblandat? Kanske de gjort ett undantag och inte varit med och instiftat till brott, eller så inte.

      Mer intressant var ändå hur djupt involverat Trump-familjen är i lögnspridningen. Inte konstigt att "de är säkra på att valfusk förekommer" då de själva varit med och arrangerat det. :D

      Jag kan inte ta credits för allt detta, jag bara läser och förmedlar hur omvärlden ser på osakligheter. Som tex då O'Keefe/Veritas, som kallas för en konservativ provokatör, hade ljugit med falska videor om att Hillary Clinton tagit emot donationer illegalt. Konstaterades vara lögn. https://time.com/4547193/hillary-clinton-foreign-money/

      Man kan läsa hur mycket som helst om O'Keefe, är det inte underligt att högern inte tror sig kunna vinna med sin sak utan att ljuga?

      https://www.nytimes.com/2011/07/31/magazine/stinger-james-okeefes-greatest-hits.html?pagewanted=all

      Radera
    3. Lobbyisten presenterar mera obevisade konspirationsteorier.

      "Inte konstigt att "de är säkra på att valfusk förekommer" då de själva varit med och arrangerat det."

      Radera
    4. Du har inte heller särdeles mycket som motbevisar artiklarna jag delade. I själva verket...ingenting.

      Radera
    5. Lobbyisten. Partsinlagor gillas inte.

      Radera
    6. Om du ska börja använda juridiska termer, gör det rätt. :D

      Radera
    7. Lobbyisten. Ordet partsinlaga kan användas också utanför juridiken.

      Radera
    8. Du får givetvis ogiltigförklara dina egna uttalanden med "partsinlaga", och det bevisar också att du undviker att diskutera artiklarna du påstår att är konspirationsteorier. Varför vill du inte diskutera dina påståenden om konspirationer?

      Radera
    9. Lobbyisten. Det finns saker som det lönar sig att sätta tid på och annat det inte lönar sig att sätta tid på. Det rör sig så mycket skräp i vänstermedia just nu att det helt enkelt inte är någon idé att dra fram allt.

      Radera
    10. Istället för att försvara dina påståenden så lägger du dig?

      Radera
    11. Lobbyisten. Varifrån fick du det? Nej, men jag börjar som sagt bli less på att fäktas med sådana som inte bryr sig i att tänka innan de skriver.

      Radera
    12. Tänkte du klara dig ur alla knipor med helgens modeargument "sådana som inte bryr sig i att tänka innan de skriver"? Alla förstår nog Kristian att du skulle inte välja att lägga dig om du på riktigt hade nånting att komma med, men du visar med största tydlighet att dina fickor är helt tomma.

      Radera
    13. Lobbyisten. Ingalunda. Men det är liksom ingen idé att försöka när motparten inte bryr sig om att försöka förstå vad det handlar om...

      Radera
    14. Men som vanligt har du inget att komma med, Project Veritas har en diger historia om lögner och är insyltad i vad en enskild kvinna har blivit fast för.

      Radera
  7. Du har tidigare skrivit att det finns bevis på valfusk. Vilka bevis avsåg du då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jan. Läste du texten ovan? Jag tror knappast att polisen skulle gå så långt som till att arrestera någon om det inte finns ganska tungt vägande bevis.

      Radera
    2. Här kan man också tänka sej att bevisen för valfusket kunde vara i paritet med anklagelserna för valfusket. Att lyfta fram en arresterad kvinna som bevis känns litet futtigt.

      Har du Kristian för övrigt reflekterat över hur de senaste veckorna skulle ha sett ut om Trump, t.ex 14.12.2020, skulle ha gjort det otänkbara: erkänt Joe Biden som president?

      Radera
    3. L. Många bäckar små, brukar man säga. Finns det ett exempel torde det finnas flera. Poängen här var ändå inte att just detta exempel skulle ha avgjort valet, utan poängen är medias tystnad.

      Svaret på din fråga är att givetvis har jag gjort det.

      Radera
  8. Eftersom Kristian inte alls känner till vad åtalen baserar sig på, så ska jag länka till en lista.
    https://www.nbcnews.com/politics/2020-election/trump-s-election-fight-includes-over-30-lawsuits-it-s-n1248289

    Man kan slumpmässigt välja ett av åtalen, googla, och hitta det officiella domslutet:

    https://www.democracydocket.com/wp-content/uploads/sites/45/2020/11/2020.12.8-Final-Order-Granting-MTDs-2020CV343018-Boland-v.-Raffensperger-et-al.-KH623927x9D7F4.pdf

    Jag läste igenom domslutet, och det fanns ingenting att ta fasta på. Käranden åtalade fel personer, käranden borde ha varit en senator, och flera andra teknikaliteter, men som bevis i denna sorglustiga text hade Boland en youtube-video som handlade om hur posten fungerar. Han ansåg att "det kunde" ha gått fel, och i så fall att alla i distriktet hade råkat hamna fel, så borde drygt 20000 röster förkastas. Vidare hade Boland känt till förfarandet länge på förhand men inte motsatt sig det då. Och så vidare.

    Läs gärna, av alla punkter som förkastats så fanns det kommentarer att "ifall det ändå hade varit möjligt" så fanns det ändå inga grunder.

    En till: https://law.justia.com/cases/federal/appellate-courts/ca7/20-3414/20-3414-2020-12-24.html

    Här var ett av "bevisen" följande:

    "...invited voter fraud by authorizing the use of unstaffed drop boxes..."


    "Obemannade röstningslådor uppmanar till fusk".

    Det fanns ingenting som sa att nånting hade hänt, bara att det det fanns en teoretisk möjlighet att ett brott har skett. Med såna grunder för åtal så skulle nog inte "oskyldig tills motsatsen bevisats" inte gälla.

    Innan du påstår nånting, läs lite om bäckarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten. Detta ändrar inget i sak. Vad sedan gäller dropboxarna så tror jag inte att du riktigt har förstått hur detta med val fungerar. Det får inte finnas ens en möjlighet att något har gått fel.

      Radera
    2. Diskutera sak då om det är det du vill. Hittills har du inte lyckats åstadkomma en enda mening om själv sakfrågan.

      Radera
    3. Lobbyisten. Du begriper helt tydligt inte detta. Det är inte min sak att presentera bevis eller försvara dessa. Jag har dessutom konstaterat att valet är avgjort och att alla borde leva med det nu. Men för att detta ska lyckas borde domstolarna ha kollat på de bevis som det påstås finns. Men det har de alltså inte gjort.

      Radera
    4. "Det är inte min sak att presentera bevis eller försvara dessa. Jag har dessutom konstaterat att valet är avgjort och att alla borde leva med det nu."

      Men trots det fortsätter du med att sprida ogrundade anklagelser om valfusk och ett stulet val, dvs desinformation.

      Anser du Kristian att du lever upp till "Vittna inte falskt mot din nästa..", eller hur det nu står i din heliga bok?


      "Men för att detta ska lyckas borde domstolarna ha kollat på de bevis som det påstås finns. Men det har de alltså inte gjort."

      Detta är ju kärnan i diskussionen. Det finns inga bevis, så exakt vad är det som domstolarna borde kolla på? Varför har inte Trumps advokater som påstår sig ha mängder av bevis (men inte publicerat det någonstans) gett det vidare åt domstolarna?

      Svaret är enkelt, det finns inte bevis, och därmed kan inte domstolarna kolla på det.

      Radera
    5. "Vad sedan gäller dropboxarna så tror jag inte att du riktigt har förstått hur detta med val fungerar"

      Du skriver att det inte är din sak att presentera bevis eller försvara dessa, men varför skriver du som ovan då? Märkte du att du inte själv vet hur det fungerar med val och skulle ta rejäla grundstötningar om du börjar argumentera med mig som kollar upp varje liten del?

      Radera
    6. Anonym 14:36. "Men trots det fortsätter du med att sprida ogrundade anklagelser om valfusk och ett stulet val, dvs desinformation."

      Fel och fel. Jag sprider inga anklagelser om valfusk. Jag säger att de beskyllningar som finns borde ha utretts grundligt för att de som tror att det har skett ett omfattande valfusk skulle kunna komma över det. Ser du skillnaden? Sedan ÄR valet stulet. Men kanske inte genom valfusk. Som jag skrev i den texten är det inte ens svårt att visa att så är fallet.

      "Anser du Kristian att du lever upp till "Vittna inte falskt mot din nästa..", eller hur det nu står i din heliga bok?"

      Precisera gärna! Vad syftar du på?

      "Det finns inga bevis, så exakt vad är det som domstolarna borde kolla på?"

      Det är just detta, som du konstaterar, som är det centrala. Domstolarna har i de flesta fall INTE kollat på själva substansen i anklagelserna utan kastat ut stämningarna på grund av tekniska fel. Innan de kommit så långt som till de påstådda bevisen.

      Radera
    7. Lobbyisten. "om du börjar argumentera med mig som kollar upp varje liten del?"

      Det där var bland det roligaste jag läst idag. Tack för det skrattet! :)

      Radera
    8. Du vet alltså inte hur det går till med valen.

      Radera
    9. Lobbyisten. Givetvis vet jag det. Men du tycks inte göra det. Men som sagt, det här håller på att bli både tröttsamt och att kasta bort tid.

      Radera
    10. "Vad sedan gäller dropboxarna så tror jag inte att du riktigt har förstått hur detta med val fungerar."

      Men berätta då hur det är så lätt att fuska med dropboxarna, du som "vet".

      Radera
    11. Kristian,

      Jag tror att vi är flera som fortfarande väntar här; kan du hänvisa till ett enda rättsfall i vilket man faktiskt presenterat någon form av bevis för att valfusk förekommit.

      Vi är alltså inte intresserade av att någon röstlåda någonstans lämnats obemannad, eller att någon valobservatör någonstans inte fått kommit tillräckligt nära -- vi är alltså intresserade av påstådda bevis för att VALFUSK förekommit.

      Du skriver ju nämligen i ditt inlägg att det finns flera exempel på fall där man slängt ut stämningsansökningarna utan att ens höra bevisen.

      Vilka är dessa fall? Det finns ju, enligt dig, flera stycken, men ändå får vi inte ett enda exempel.

      Radera
    12. Lika lite som nån annan har Kristian några bevis. Det är lätt att replikera andras lögner om man är van att ingen nånsin frågar efter bevis. Kristian har aldrig bevis, det finns ett otal inlägg under årens lopp där Kristian sitter på pottkanten och leker dövstum. Precis som här.

      Radera
    13. Lobbyisten. Valurnor, och dropboxar, ska övervakas hela tiden. Om så inte har skett betyder det givetvis inte att valfusk har skett, men det innebär att så KAN ha skett, och då kan man på goda grunder ifrågasätta valresultatet.

      Radera
    14. Christian. Följer du alls med vad som händer och vad som skrivs? Annat då än i vänstermedia? Igen: Jag är inte din personlige tutor här. Du får faktiskt göra lite själv också.

      Radera
    15. Kristian,

      Jag vågar nog påstå att jag har tämligen bra koll på vad som händer och skrivs. Däremot är det ju tämligen uppenbart att du inte klarar av att hänvisa till ett enda rättsfall i vilket bevis för valfusk presenteras, inte sant?

      Radera
    16. Christian. Uppenbarligen har du inte det om du måste fråga om detta.

      Radera
    17. Kristian,

      Menar du alltså att det finns rättsfall i vilka man presenterat bevis för att valfusk förekommit? Vilka skulle det/dessa vara då, menar du?

      Radera
    18. Christian. Som sagt, du har tydligen inte alls läst vad jag har skrivit. Det är ingen idé att ens försöka diskutera under sådana förutsättningar.

      Radera
    19. Kristian,

      Jag har läst -- men det är dessvärre långt ifrån tydligt hur du menar. Anser du alltså att du kunnat hänvisa till en stämningsansökan i vilken man faktiskt presenterat bevis för valfusk förekommit? Bevis som det var ett stort misstag av rättsväsendet att inte pröva? Vilken stämningsansökan rör det sig om i sådant fall, menar du?

      Du tycks ju själv åtminstone delvis, vara på det klara över att en oövervakad valurna inte är ett bevis för att valfusk förekommit.

      Radera
    20. Christian. Igen visar du att du inte alls har läst vad jag har skrivit. Jag tror inte att jag ids fortsätta denna onödiga diskussion innan du bemödar dig om att förstå vad det handlar om.

      Radera
    21. Kristian,

      Det är helt uppenbart att du inte har någonting av substans att erbjuda i den här frågan. Inte ett enda exempel på en stämningsansökan i vilken bevis presenterats har du lyckats hänvisa till.

      Och det är naturligtvis inte speciellt märkligt. Någon sådan stämningsansökan finns nämligen inte.

      Radera
  9. När du tidigare skrev om valfusk visste du inte om kvinnan du skriver om ovan. Frågan kvarstår: vilka bevis avsåg du då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jan. Vad menar du att jag har skrivit om för bevis? Det jag har skrivit om är att misstankarna om valfusk behöver utredas för att göra det möjligt för alla att lita på valresultatet.

      Radera
    2. 12.11.2020 skrev du: ” Det är för övrigt intressant att ta del av de beskyllningar (och bevis!) som presenteras angående det påstådda valfusket.”

      Vilka bevis var det?

      Radera
    3. Jan. Jag försökte leta reda på den kommentar du citerar för att få sammanhanget, men jag lyckades inte hitta den. Kan du precisera närmare var kommentaren finns? Jag har uppenbarligen då läst någonstans om detta, men utan sammanhang kan jag inte säga något mera.

      Radera
    4. Google är som vanligt vår bästa vän. http://kristiannyman.blogspot.com/2020/11/trum-behover-ge-upp-eller.html

      Radera
    5. Tack L, det är det blogginlägget.

      Radera
    6. Jan. Nu hittade jag det. Det var i själva bloggtexten, inte i en kommentar och därför jag inte hittade det. Efter bloggtexten nämner jag vad jag syftade på. Men det kanske du missade?

      Radera
    7. Ser bara att du refererar till saker som ”bör utredas” och nämner att ”det sägs” i kommentarerna. Funderade mer exakt vilka bevis du avsåg i bloggtexten och vad som hänt i saken sedan dess.

      Radera
  10. "Valurnor, och dropboxar, ska övervakas hela tiden. Om så inte har skett betyder det givetvis inte att valfusk har skett, men det innebär att så KAN ha skett, och då kan man på goda grunder ifrågasätta valresultatet."

    När andra skriver hypotetiskt på det här sättet avfärdar du det hela som konspirationsteorier. När du själv skriver hypotetiskt är det inget som helst problem.

    Är det olika standarder beroende på vem som skriver?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:52. Nu visar du bara att du inte alls har förstått detta med val och nödvändigheten att ett val är säkert. Detta har inget med hypoteser att göra, utan när det gäller valsäkerhet är detta något ovillkorligt. Dropboxar och valurnor FÅR inte vara obevakade. Så enkelt är det.

      Radera
    2. Kristian,

      Varför skulle (t ex) inte dropboxar kunna lämnas obevakade? Hur, exakt, skulle man kunna ägna sig åt valfusk, utan att det upptäcktes?

      Radera
    3. Christian. "Varför skulle (t ex) inte dropboxar kunna lämnas obevakade? Hur, exakt, skulle man kunna ägna sig åt valfusk, utan att det upptäcktes?"

      Läs det du skrev en gång till kanske du inser felet i ditt resonemang.

      Radera
    4. Kristian,

      Det var inget resonemang - det var en fråga. Jag hoppas att du förstår att det naturligtvis finns metoder med vars hjälp man kontrollera att allt gått rätt till, även om dropboxarna står obevakade?

      Radera