söndag 24 januari 2021

Manual för att vinna ett val - och lite till

Hur gör man om man vill säkerställa att rätt parti får den politiska makten i ett land och sedan ännu klämma åt de politiska motståndarna på ett sätt som säkerställer att det parti som fått makten kan behålla denna makt över en längre tid – givetvis genom att, till synes, tillämpa demokratiska spelregler? Jag har försökt, givetvis bara på det teoretiska planet, tänka ut hur detta eventuellt kunde göras.

Först och främst bör man givetvis ha media på sin sida, och allra helst så att media är en del av projektet. När kandidatuppställningen är klar kan man så tona ner den egna kandidatens svaga sidor och hålla fram motkandidatens dito. Om det skulle komma fram något graverande om den egna kandidaten kan man t.o.m. helt tysta ner detta så att det aldrig når fram till väljarna. På samma sätt kan man göra med saker som kan få den andra kandidaten att framstå i god dager, som t.ex. positiva ekonomiska siffror och utrikespolitiska framgångar. På det viset säkerställer man en "rätt" inställning till de båda kandidaterna hos väljarna. Till detta läggs sedan ännu falska opinionsundersökningar som visar att den egna kandidaten ligger mycket bättre till än motståndaren. Detta kan förmå de som ändå kan tänka sig att rösta på motkandidaten att i förtid ge slaget förlorat och därmed avstå från att rösta.

Om man dessutom av en händelse kan få hjälp av exempelvis en pandemi som man kan använda som skäl för att förändra vallagarna och praxisen för rösträkningen så att den egna kandidaten gynnas är detta förstås också ett plus.

Även efter valet är det viktigt att kunna använda media på rätt sätt, speciellt när det gäller att klämma åt de politiska motståndarna. Om vissa galenpannor bland dessa begår misstaget att ställa till med oroligheter är det en fördel att redan i god tid före valet ha varnat för att så kan ske och även att ha tonat ner och gärna helt tigit ihjäl liknande oroligheter som galenpannor på den egna sidan kan tänkas ha ställt till med. På så vis kan man få motståndarsidans galenskaper dels att se unika ut, dels som om de kanske t.o.m. var ett försök till någon form av statskupp. Och om de ändå inte var det kan de alltid framställas som om de var det. Om media säger det så är det ju så det är.

När dessa oroligheter sedan har getts denna tolkning blir det så mycket lättare att klämma åt de politiska motståndarna. De politiker som inte köper att det var fråga om ett statskuppförsök och som därför inte heller fördömer det som ett sådant är givetvis medskyldiga och bör avsättas från sina positioner. Om detta ändå inte lyckas kan man göra det näst bästa, nämligen att demonisera dem i media och se till att alla som har något samröre med dem, t.ex. genom att stöda dem ekonomiskt, blir straffade. Förslagsvis genom att bli utsatta för en häxjakt på sociala medier och genom att pressa deras arbetsgivare att sparka dem från deras jobb. Det samma gäller givetvis också alla dem som har stött den politiska motståndaren som, behändigt nog, i media har framställts som pådrivande till "statskuppsförsöket". Även här spelar det givetvis ingen roll om detta stämmer eller inte. När media upprepar något tillräckligt många gånger blir det sant ändå. Speciellt de som, t.ex., har deltagit i någon demonstration till stöd för den politiske motståndaren bör här uppmärksammas och straffas. Som sagt gärna genom att bli av med sina jobb.

Sedan är det förstås också viktigt att deplattformera alla som hör till det andra politiska lägret. Om man har lyckats få en majoritet – åtminstone av de som hörs och syns – att tro att det har skett ett försök till statskupp blir detta så mycket enklare. Alla som på något sätt kan bindas till den politiske motståndaren, som alltså är den som ligger bakom den påstådda statskuppen, kan med stor lätthet sedan fråntas sin röst i den allmänna diskussionen på sociala medier. Detta gäller givetvis också själva hjärnan bakom den påstådda statskuppen, också om han råkar vara t.o.m. president.

 

Detta kunde, alltså givetvis endast rent teoretiskt, vara ett sätt att säkerställa att man vinner ett politiskt val och även att, efter valet, kunna klämma åt de politiska motståndarna så att de, förhoppningsvis, under en lång tid hålls behändigt i skuggorna och utanför makten.

Nu har jag givetvis inte tänkt ut detta alldeles själv, utan jag har som inspiration använt mig av en mycket läsvärd artikel som du kan hitta här. Jag rekommenderar artikeln till noggrann betraktelse eftersom den har en del att säga om vad som kunde tänkas ske också i verkligheten!   

12 kommentarer:

  1. Läste artikeln du länkade till. Den är förstås vinklad på det sätt man kan förvänta sig av Federalist. Och kopplingen till novembervalet utgör nog en liten anakronism, för att säga det försiktigt. Men man blir betänksam när man läser om storföretagens aktiviteter och politiska sympatier.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Esa. Vad menar du med meningen "Och kopplingen till novembervalet utgör nog en liten anakronism, för att säga det försiktigt."

      Jag förstår inte poängen och inte heller användningen av ordet "anakronism" här. Förklara gärna, om du känner för det!

      Radera
    2. Det jag läste i artikeln du hänvisade till var ilska över de stora pengarnas reaktion på händelserna 6.1 2021.

      Det gick inte att utläsa att det maskineriet skulle ha varit verksamt före och under novembervalet vilket du antyder. Därav tanken på anakronism.

      Bilden blir lite annorlunda om man läser den story som artikeln i sin tur länkar till, men den läste jag först senare.

      Du låtsas fantisera och föra ett hypotetiskt resonemang, men artiklarna du bygger på är rakt på sak.

      Reaktionerna på Capitolincidenten är på samma sätt typiska amerikanska överreaktioner men likafullt skrämmande läsning.

      Radera
  2. En hyfsad beskrivning av Ryssland och Putin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:34. Njae. I Ryssland går det nog ännu vildare till.

      Radera
  3. Läsvärt!
    https://www.globalresearch.ca/world-class-journalist-spills-the-beans-admits-mainstream-media-is-completely-fake/5516749

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 19:54. Intressant läsning. Men. Den här mannen har, eller rättare sagt hade, nog en del barlast. Jag säger inte att det gör att det han säger i detta ämne är falskt, men det finns kanske orsak att lite dra i handbromsen.

      Jag skrev "hade" för när man kollar lite vad det är för någon ser man att han dog redan 2017. Enligt vissa under oklara omständigheter. Men det luktar kanske nog lite konspirationsteori.

      Radera
  4. "Om man dessutom av en händelse kan få hjälp av exempelvis en pandemi som man kan använda som skäl för att förändra vallagarna och praxisen för rösträkningen så att den egna kandidaten gynnas är detta förstås också ett plus. "

    De ändrade lagarna ger fler människor möjligheten att rösta. Detta leder ofta till att demokraterna vinner, vilket är orsaken till att det finns flera exempel på hur republikanerna aktivt strävar att hindra vissa människor från att rösta.

    Med "praxisen för rösträkningen" antar jag att du menar att giltiga röster godkänns dagar efter officiella valdagen. I och med att Trump försökte köra ner postsystemet för att rösterna inte skulle nå fram i tid, så var detta väl en logisk förändring.


    För övrigt ser Kristian nog konspirationer och spöken överallt. Men genom att göra det behöver han ju inte acceptera verkligheten, och därmed är det bekvämare,

    SvaraRadera
  5. Seemingly Elvis has left the building. Hope he'll be back soon!

    Spectator

    SvaraRadera
  6. Even Jesus left the building, and he will be back the same way as king Elvis.

    SvaraRadera
  7. Var ska detta sluta ? https://www.expressen.se/nyheter/joe-biden-skickar-bombplan-till-norge-i-budskap-till-vladimir-putin/ (kändes nog betydligt tryggare med Trump vid "rodret" )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 05:26. Hur är det det brukar heta? Republikanerna vill ha en stor armé som de inte använder. Demokraterna vill ha en liten armé som de använder överallt. Det kan visa sig att denna sanning blir ack så tydlig...

      Radera