onsdag 20 januari 2021

En ny tid

Det är med stor bävan åtminstone jag inväntar de förändringar som Joe Biden/Kamala Harris kommer att införa i USA nu när deras administration tagit över. Donald Trump gjorde mycket bra, och en del som kanske inte var så bra, under sina fyra år som president. Biden har uttalat ett mål att redan under sina första hundra dagar i ämbetet omkullkasta mycket av det som Trump åstadkommit. När man läser sammandraget av de åtgärder han tänker arbeta på att införa under sin första tid i ämbetet är det speciellt en sak som står ut, nämligen KOSTNADERNA. Tusentals miljarder dollar för klimatåtgärder, hälsovården och arbetsmarknaden. Hur ska detta betalas? Svaret är givet: Ökad upplåning. Detta är något som förstås kommer att driva USA allt mera i famnen på Kina. Dessutom har Biden lovat att fördubbla minimilönen till 15 dollar i timmen, något som sannolikt kommer att leda till dramatiskt ökad arbetslöshet. Nedkörningen av olje- och gasindustrin kommer att ha samma inverkan, något som speciellt kommer att märkas i stater som Pennsylvania som har en stor oljeindustri. 

Det som ändå är det värsta Bidenadministrationen kommer att ta sig för är ändå införandet av The Equality Act som kommer att öppna portarna på vid gavel för normnedmonteringen i hela USA. Detta kommer sedan i förlängningen att få allvarliga följder för åsikts- yttrande- och religionsfriheten. 

Det är tragiskt att se hur media och vanliga människor både i USA och i hela västvärlden jublar över att "den mörkaste tiden i det moderna USA:s historia" nu är slut. När man ser på vad Biden/Harris tänker göra - och hur makten håller på att använda Kapitoliumincidenten för att kväsa all opposition - inser man, tvärtom, att det är nu den mörka tiden börjar.

40 kommentarer:

  1. ”inser man, tvärtom, att det är nu den mörka tiden börjar”.
    Jag har tidigare frågat vad du tror kommer att bli mycket sämre för medelamerikanen, alltså inte den bokstavstroende kristna amerikanen. Då valde du, vad jag minns, att inte svara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. L. Jag har någon gång svarat att jag kommer att återkomma till ämnet, vilket jag alltså gjorde nu.

      "Jag har tidigare frågat vad du tror kommer att bli mycket sämre för medelamerikanen, alltså inte den bokstavstroende kristna amerikanen."

      Våldsamt ökande statsskuld och arbetslöshet torde nog drabba alla, inte bara "bokstavstroende". Inskränkningar i åsikts- yttrande- och religionsfriheten är också något som aldrig bara drabbar en enskild grupp, även om vissa kan drabbas hårdare. The Equality Act kommer, om den faktiskt införs så som föreslaget är, att göra livet osäkert särskilt för flickor och kvinnor som kan tvingas dela omklädningsrum med män som, just den dagen, väljer att vara kvinnor. Damidrotten kommer att drabbas hårt av samma orsak. Detta är också något som inte bara kommer att drabba "bokstavstroende", eller menar du att det bara är "bokstavstroende" som använder damers omklädningsrum och som idkar idrott?

      Radera
    2. Tack för svaret.

      Litet intressant är det att upplåningen är ett problem då demokraterna styr. Ett av Trumps vallöften var att eliminera statssskulden helt på 8 år. Nu fick han ju bara halva tiden, så då borde den ju rimligtvis ha halverats, eller hur? Men nej, under hans tid ökade den med ca 36%. Det är ett rekord hittills under en 4-års period.

      Gällande dina farhågor om omklädningsrum och idrott så delar jag dem inte. Inte så att jag tycker att flickor och kvinnor mot sin vilja ska tvingas dela omklädningsrum med män pga att en man tycker att han är en kvinna just den dagen, men jag ser inte spöken i samma utsträckning som du. Inte heller tror jag att damidrotten "kommer att drabbas hårt" pga The Equity Act. Jag vet att det har förekommit oklarheter med ett fåtal (verkligen ett fåtal) individer på proffsnivå, men jag tror ändå inte att det påverkar idrottsverksamheten på någon mindre ort i USA.

      Radera
    3. Änn är inte sista ordet sagt... ! https://www.friatider.se/vi-vill-inte-ha-biden-vi-vill-ha-hamnd

      Radera
    4. L. Trump var på god väg att stabilisera ekonomin och även sysselsättningsläget hade gått i rätt riktning. Men så hände något under första kvartalet av 2020...

      "men jag ser inte spöken i samma utsträckning som du"

      Vi kan ju hoppas att det är fråga om bara spöken. Men när man vet hurudan människan är så tvivlar jag starkt på det.

      Radera
  2. Din andra länk om införandet av "The Equality Act" är verkligen skrämmande läsning !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:13. Det är det. Förhoppningsvis blir det inte så här galet, men det brukar kunna bli värre...

      Radera
  3. "Biden har uttalat ett mål att redan under sina första hundra dagar i ämbetet omkullkasta mycket av det som Trump åstadkommit."

    Samma som Trump gjort åt det Obama åstadkommit alltså. Och nästa republikanska/konservativa president river sedan ner det Biden/nästa demokratiska president gjort. Så går det i ett dysfunktionellt tvåpartisystem.


    "Tusentals miljarder dollar för klimatåtgärder, hälsovården och arbetsmarknaden. Hur ska detta betalas?"

    Man kunde hoppas att detta kunde bekostas genom att skära några procent av militärbudgeten.

    Jag antar att Kristian inte brytt sig om hur saker och ting bekostats under Trumps tid. Men nu då Biden är i makt är statsskulden genast en mycket viktig fråga ;)
    https://www.thebalance.com/trump-plans-to-reduce-national-debt-4114401


    "Dessutom har Biden lovat att fördubbla minimilönen till 15 dollar i timmen, något som sannolikt kommer att leda till dramatiskt ökad arbetslöshet."

    Vad är din åsikt överlag då om en ökad minimilön? Borde minimilönen inte vara sådan, att en person som jobbar heltid kan överleva på sin lön? Denna förändring kommer att leda till bättre förutsättningar och ett bättre liv för miljontals amerikaner. En del företag hamnar säkert sluta sin verksamhet då de inte längre kan utnyttja fattiga människor i dåligt läge, men behovet av arbetskraft kommer att finnas kvar.


    "Nedkörningen av olje- och gasindustrin kommer att ha samma inverkan, något som speciellt kommer att märkas i stater som Pennsylvania som har en stor oljeindustri. "

    En minskning av industrin för fossilbaserade bränslen kommer istället att ge upphov till en ökning i industrin för förnybara energiformer.


    Equality act verkar endast garantera rättigheter åt sexuella minoriteter. Som övertygad av en "kärleksfull" religion borde du väl stöda människors rättigheter att få leva sina liv utan att vara rädda för hat och diskriminering?

    Artikeln du länkat till ger en felaktig bild av equality act, men det är ju the federalist, så man kunde knappast förvänta sig något annat. Hela artikeln går egentligen ut på att få en positiv förändring att låta negativ.


    "Detta kommer sedan i förlängningen att få allvarliga följder för åsikts- yttrande- och religionsfriheten. "

    Slippery slope utan grund.


    "Media och vanliga människor både i USA och i hela västvärlden jublar över att "den mörkaste tiden i det moderna USA:s historia" nu är slut."

    Hittills en av de mörkaste tiderna är slut. Nästa Trump-imiterande populist kanske är kompetent, och faktiskt lyckas med att omkullkasta demokratin.


    "..och hur makten håller på att använda Kapitoliumincidenten för att kväsa all opposition.."

    Då motparten stormar en byggnad med mål att fånga (och ha ihjäl) senatorer och representanter så kan man knappast kalla det opposition längre. Terrorism är vad det bör kallas.


    Kommer Bidens tid som president vara mörkare än Trumps? Tiden får väl visa. Men vad vi vet om Trump och Biden är det sannolikt att det blir ljusare, trots att det kunde vara mycket ljusare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 08:58. "Jag antar att Kristian inte brytt sig om hur saker och ting bekostats under Trumps tid."

      Givetvis har jag det. Men nu talar vi alltså om rent astronomiska summor. Tusentals miljarder dollar. På saker som Trumpadministrationen inte satte en cent på.

      "En del företag hamnar säkert sluta sin verksamhet då de inte längre kan utnyttja fattiga människor i dåligt läge, men behovet av arbetskraft kommer att finnas kvar."

      Hur räknar du här? En del företag kommer att tvingas lägga ner (=arbetsplatser försvinner) men behovet av arbetskraft kommer att finans kvar? Det är något som inte stämmer med detta resonemang.

      "En minskning av industrin för fossilbaserade bränslen kommer istället att ge upphov till en ökning i industrin för förnybara energiformer."

      Samma sak här. Detta är något man inte kan ta för givet. Dessutom, även om det skulle gå 1 mot 1 här är det inte alls sagt att det är samma sorts arbetsplatser. En grovarbetare kan inte börja arbeta som ingenjör bara så där.

      "Equality act verkar endast garantera rättigheter åt sexuella minoriteter."

      HA! Det kan du tro om du vill Men detta kommer ALLTID med stämpelmaskinen monterad. "Hycklare!" "Hatiska människor!" osv.

      "Hela artikeln går egentligen ut på att få en positiv förändring att låta negativ."

      Normnedbrytning av positiva normer är ALDRIG något positivt. Så artikeln ger nog en tillförlitlig bild av vad som kommer.

      "Slippery slope utan grund. "

      Verkligen inte. Som sagt, dylika förändringar kommer med stämpelmaskinen monterad på sidan.

      "Nästa Trump-imiterande populist kanske är kompetent, och faktiskt lyckas med att omkullkasta demokratin."

      Ingen har försökt kullkasta demokratin. Intrånget på Kapitolium var mycket saker, men det var INTE något försök till statskupp.

      "Då motparten stormar en byggnad"

      Det var inte "motparten" som gjorde kapitoliumintrånget. Det var en mobb bestående av diverse galningar.

      Radera
    2. "Men nu talar vi alltså om rent astronomiska summor."

      Detta kunde lätt fixas genom att höja lite på skatterna för de rikaste. Man kan även se det som en investering inför framtiden. Detta handlar om prioriteringar.


      "Hur räknar du här?"

      Trots att lönerna höjs, så kommer det att finnas ett behov inom de brancher som utnyttjar arbetarna med minimilön. Eller tror du att USAs befolkning slutar äta hamburgare?


      "Detta är något man inte kan ta för givet."

      Dagens trend och den hotande klimatförändringen leder garanterat till en ökning i förnybara energiformer. Det är ett faktum att arbetskraftsbehovet kommer att öka inom dessa områden.


      "En grovarbetare kan inte börja arbeta som ingenjör bara så där."

      Försöker du påstå att grovarbetare inte skulle behövas i framtiden? Spännande.


      "Men detta kommer ALLTID med stämpelmaskinen monterad."
      "Normnedbrytning av positiva normer är ALDRIG något positivt. Så artikeln ger nog en tillförlitlig bild av vad som kommer."

      Jag antar att det är en norm att man tillåts diskriminera en del av befolkningen för vem de är, men positiv är den inte. Hela artikeln du länkade till är endast en lång stor "slippery slope" som inte är förankrad i verkligheten. Detta är inte ett nollsumspel. Ifall sexuella minoriteters rättigheter tryggas, betyder inte att det skulle vara bort från andras rättigheter. Sen igen kan ju kristna människor se det så, eftersom deras rättighet att diskriminera begränsas.


      "Som sagt, dylika förändringar kommer med stämpelmaskinen monterad på sidan."

      Detta påstående är inte baserat på någonting annat än din egen fantasi.


      "Ingen har försökt kullkasta demokratin. Intrånget på Kapitolium var mycket saker, men det var INTE något försök till statskupp."

      men det var ju exakt det det var. Målet med stormningen var att förhindra/störa att Biden skulle bli certifierad som president. Vad är det, om inte ett försök att omkullkasta demokratin?


      "Det var inte "motparten" som gjorde kapitoliumintrånget. Det var en mobb bestående av diverse galningar."

      Detta är en ganska bra beskrivning av de Trumpanhängare och andra medlemmar av extremhögern som försökte omkullkasta demokratin.

      Radera
    3. Anonym 22:31. Du tycks inte alls vara intresserad av annat än att presentera din egen åsikt här. Nåväl, det får du göra. Man jag ids inte delta.

      Radera
    4. Du deltar Kristian aldrig då du kommer till en punkt att du borde argumentera mot fakta. Har du inte märkt det själv?

      Radera
    5. Lobbyisten. Var menar du att det fanns några fakta här? Åsikter finns det däremot gott om.

      Radera
    6. Det är vad jag säger, då det kommer till en punkt då dina åsikter inte räcker till utan du borde lägga fakta på bordet, så kastar du in handduken. Men rätt har du, fakta hittar man inte i dina kommentarer.

      Radera
  4. Enkelt förklarat så funkar politiken lite såhär i USA, presidenten ger Executive orders, problemet med dessa är att dom gäller bara så länge presidenten vill att dom skall gälla, nästa president kan således enkelt omkullkasta den tidigare presidentens Executive order genom att ge en "mot-order", skall man på allvar få till stånd nåt där så måste man få igenom lagförslag i kongressen och senaten och det är betydligt svårare MEN betydligt mer långlivat än executive orders. Lagar kan presidenten inte ignorera eller omkullkasta sådär bara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. Ja, detta med executive orders är ett gissel. Men det blir så här när ett land är så splittrat som USA är idag och ingen kan tänka sig att kompromissa ens det minsta. De senaste tolv åren har USA i princip styrts uteslutande med executive orders.

      Radera
  5. Kristian, lyssna på talet först ifall du inte har gjort det.
    https://www.youtube.com/watch?v=o2c_RrjCnXE

    SvaraRadera
    Svar
    1. Markus. Talet låter bra, men det är gärningarna som avgör, inte de vackra orden. Bidens försök att ena landet, de vackra orden till trots, kommer nog att misslyckas eftersom han och hans administration så väldigt gärna stämplar de som inte köper hans nya dealar som hycklare och hatiska.

      Radera
    2. Biden kommer kanske att misslyckas eftersom hans motståndare och deras anhang stämplar de som stöder hans nya lösningsförslag som hycklare och hatiska.

      Ursäkta provokationen. Men faktum är att de som i stor tro på sin egen förträfflighet kritiserar motståndarsidan i regel är fullständigt blinda för sitt eget hat och sin egen vilja att göra processen kort med de oliktänkande.

      Ju djupare den religiösa/ideologiska övertygelsen är, desto större är dels okunskapen om sina egna motiv och rättfärdigandet av vilka som helst medel att klämma åt motståndarsidan.

      I regel är vi människor som driver ideologier, för ett mesta utifrån vårt eget behov av att vara oss själva. Bara de mentalt blockerade ställer sig okritiskt under någon för tillfället rådande ideologi och identifierar oss med den, den må den vara religiös eller politisk eller något däremellan.

      Om Kristian och Anonym1 tror sig bekämpa ideologier och därvid vid behov offrar människor, så tänk på att varenda kotte som försvarar ett tänkesätt avvikande från er är född till den här planeten av en far och en mor, på samma sätt som ni, med samma behov som ni och med samma existensberättigande som ni.

      Ska det finnas en framtid för alla med god vilja oavsett bakgrund måste man se människan och söka samsyn - eller acceptera sin egen roll i mänsklighetens undergång.

      Nattugglan

      Radera
    3. Nattugglan. Mycket av det du skriver anser jag inte behöver kommenteras, men en sak kan jag inte svälja.

      "Om Kristian och Anonym1 tror sig bekämpa ideologier och därvid vid behov offrar människor"

      Varifrån får du något så bisarrt? Vem skulle vara beredd att offra människor?

      Sedan också det sista, som jag för övrigt håller med om: Det är långt till att söka samsyn i det som Biden står för. När man stämplar meningsmotståndare som "hatiska" blir det oerhört svårt att få dem med på vagnen.

      Radera
    4. Var det svårt att förstå det jag avsåg med att offra människor? Tänkte du I rituella banor?

      Om man bekämpar ideologier innebär det att man bekämpar typ vänstern som söker de fattigas rätt. Då går de fattiga under. De offras på typ kapitalismens altare. Voj voj...

      Det är bisarrt.

      Nattugglan

      Radera
    5. Nattugglan. Nu tillviter du mig sådant som jag inte vill stå för - och som jag inte har gett uttryck för. Det kan du förstås göra, men ärligt är det inte.

      Men får jag ställa en liten fråga? De som idag tycker sig vara förkämpar för ickediskriminering och allas rätt till allt - när de river ner goda normer och ifrågasätter att man är det kön man fötts till och därmed orsakar oerhört mycket ångest och lidande för många unga människor - innebär då inte detta att de offrar dessa människor för sin ideologis skull? Jag har svårt att se det på något annat sätt...

      Radera
    6. Jag försöker förstå din ståndpunkt, som verkar rätt oklar i vissa avseenden. Din misstro och vrede över den politiska vänstern kommer ofta till uttryck, men verkar mera ska vi säga uppriktig än diplomatisk. Allt tecknas i dramatiska färger. Som om samhällsomstörtande aktivitet skulle finnas uteslutande på vänsterkanten.

      Har de fattiga, som i USA är legio, eller de olika minoriteterna någon plats som sig själva i ditt idealsamhälle, i realistiska termer resonerat. Eller strävar du efter knockout genom en hård höger?

      Frågan om människosyn är ingen liten fråga. Generellt har samhällets människosyn genomgått stora förändringar under de senare årtiondena. Det vi tidigare anat och ibland viskat om har blivit tydligare och sånt man kan samtala rätt otvunget om. Men ångesten har funnits där så länge människan existerat. Den gamla varianten av ångest - följden av föraktet mot homosexuella - finns kvar både i vissa suppressiva stater och delvis även här hos oss. I väst har man i regel gått in för att närma sig människolivets variationer utan förutfattade meningar och strävar efter att lösa eventuella problem ur ett pragmatiskt perspektiv. Ibland lyckas man, ibland inte. Somliga får hjälp av olika program men inte alla. Ändå menar jag att olika stödfunktioner är till större hjälp än en attityd som förringar eller förnekar problem som ett stort antal människor faktiskt upplever som verkliga.

      Nattugglan


      Radera
    7. Nattugglan. "Ändå menar jag att olika stödfunktioner är till större hjälp än en attityd som förringar eller förnekar problem som ett stort antal människor faktiskt upplever som verkliga."

      Helt riktigt! Det är precis därför vi INTE ska "lösa" detta med att låsa dörrarna till helande och kasta bort nyckeln och i stället låtsas som att det onormala är normalt. Det är nämligen precis detta att förringa och förneka problemet. Och när man gör det kommer det att växa och växa och sprida sig så att vi till sist inte längre kan, även om vi skulle vilja, göra något åt det på riktigt.

      Radera
    8. Du och jag menar nog helt olika saker om vi i det här sammanhanget ska tala om helande. Och med detta sagt: både på så kallat traditionellt håll och på den så kallade fördomsfria sidan förekommer stor brist på vishet med stor skada som följd.

      Nattugglan

      Radera
  6. Jag kan svara på frågan om kostanderna: eftersom murbygget, som hade kostat minst 20 mrd dollar, har stoppats så finns det en hel del lösa pengar.

    The Equality Act handlar om att få bort diskriminering, att inte tilldela människor olika värde. Nån verkar inte kunna tänka på att det skulle förverkligas på annat sätt än att sätta pojkar och flickor i samma toa. Kan du Kristian förklara logiken där? Nej, bäst du låter bli.

    Lyssnar på Biden för tillfället, skillnaden mellan denne ansvarstagande och agerande ledare och den förra totala pajasen är enorm. 100 miljoner vaccindoser ska ut, det kallas att agera. Tweeta är silver (eller högst mässing), agera är guld.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbysiten. 20 miljarder är förstås en början, men när hålet som skapas är tusentals miljarder räcker det inte långt.

      När det gäller omklädningsrummen så är det frapperande hur oerhört naiva sådana som du tycks kunna vara. Sedan kommer equality act med en stämpelmaskin monterad på sidan. Den som inte köper att det handlar om något bra stämplas omgående som hycklare och hatisk. Och då var vi där...

      Jag har också lyssnat på Biden, och konstaterade att han pratar. Vad är skillnaden mellan att prata och att twittra? Det går bra att säga att 100 miljoner doser ska ut, men vänta tills det har skett. (Vi får förstås hoppas att det lyckas...) Men vad är det som säger att det samma inte skulle ha kunnat ske under en Trumpadministration? Inget.

      Radera
    2. Ja, det är en början, i motsats till Trump som inte ens började.

      Det var inte jag som nämnt omklädningsrum eller toa i samband med The Equality Act, det var du. Det är väl inte särskilt smart att hävda att ens eget argument är fraperande naivt, men du ser säkert nån logik nånstans.

      Skillnaden mellan att inte tweeta om att starta vaccin och sätta igång arbetet med vaccin med exekutiv order är synnerligen stor. Visst kunde det ha lyckats under Trump-administrationen, Trump hade ju all makt i världen för att göra det. Men han valde att inte göra det, och hellre sitta och pilla in tweets på sin telefon.

      Radera
    3. LObbyisten. "Ja, det är en början, i motsats till Trump som inte ens började."

      Och vad menar du med det? Trump gick in för att öka antalet arbetsplatser och på det sättet få ekonomin på fötter. Och han var på god väg fram tills coronan kom. Ser du, man kan inte bygga en ekonomi med att låna. Det måste ske genom att det finns arbetsplatser och människorna kan försörja sig själva.

      "Det var inte jag som nämnt omklädningsrum eller toa i samband med The Equality Act, det var du. Det är väl inte särskilt smart att hävda att ens eget argument är fraperande naivt, men du ser säkert nån logik nånstans."

      Tänk lite innan du skriver, det brukar bli lättare då.

      "Skillnaden mellan att inte tweeta om att starta vaccin och sätta igång arbetet med vaccin med exekutiv order är synnerligen stor."

      Det finns också en skillnad i det att det nu finns vaccin att tillgå. Det är svårt att dra igång vaccinationskampanjer så länge det inte finns något vaccin.

      Radera
    4. 20 miljarder är en början till att få det att räcka till. Du skriver också om att upplåningen blir en katastrof under Biden-administrationen, men då har du ju inte kollat hur fruktansvärt katastrofal upplåningen var under Trump-administrationen. Statsskulden har aldrig överstigit 20 000 mrd dollar, men Trump la till 8000 mrd, vilket är visserligen lika mycket som Obama lånade men det på var på 8 år jämfört med Trumps 4.

      "Tänk lite innan du skriver, det brukar bli lättare då."

      Jag visste att du inte kunde öppna logiken bakom det att du kopplade ihop toaletter med Equality Acten så därför blir det igen ad hominem för att undvika avslöja din grundlösa logik.

      "Det är svårt att dra igång vaccinationskampanjer så länge det inte finns något vaccin. "

      Nu verkar det som att du menar att vaccinet kom i samma stund som Biden installerades men det stämmer ju inte heller. :D

      Radera
    5. Lobbyisten. Nu missar du igen det jag skrev om pandemin och ekonomin och var landet låg innan pandemin slog till. Men det är väl lättast så om man vill tro som du gör.

      Nej, verkligen ignen grundlös logik. Men jag börjar bli trött på att stångas med dig när du inte ens vill börja försöka förstå.

      "Nu verkar det som att du menar att vaccinet kom i samma stund som Biden installerades men det stämmer ju inte heller."

      Om du verkligen inte fattar detta kan jag inte hjälpa dig. Tyvärr.

      Radera
    6. Trump har inte i något skede haft som avsikt att vare sig starta en kampanj för vare sig vaccin, mask eller andra åtgärder, inte ens någon form av förberedelse för vaccinet, trots att han lögnaktigt bröstat sig tidigare hur han medverkat till att vaccinet utvecklats.

      Biden visade att man kan kicka igång med det omedelbart.

      Det är inte så svårt att fatta för nån, vad du nu sen än försöker insinuera. Jag förstår besvikelsen hos anhängarna som nu börjat inse hur handlingsförlamad och visionlös Trump varit.

      Alla executive orders finns på nätet, här tex är Bidens tag mot covid:
      https://www.federalregister.gov/documents/2021/01/25/2021-01759/organizing-and-mobilizing-the-united-states-government-to-provide-a-unified-and-effective-response

      Radera
    7. LObbyisten. "Trump har inte i något skede haft som avsikt att vare sig starta en kampanj för vare sig vaccin,"

      Intressant! Så du menar, på fullt allvar, att Trump inte hade tänkt låta amerikanerna börja vaccinera sig? Det är de facto det du säger. Du som kollar upp alla fakta...

      Radera
    8. Läs på nytt, och som det står skrivet-inte vad du tolkar det till.

      Radera
  7. USA åt vänster med andra ord. Betyder att Biden vill samla folket bakom eliten och globaliseringen.

    Folket kommer nog i andra hand. Sorgligt för USA och sorgligt
    för västvärlden.

    Anonym1

    SvaraRadera
  8. Frågan är vart USA är på väg under Bidens ledning.

    Hade Trump fått fortsätta hade frågan inte behövt ställas. Resultatet hade varit solklart: en nationell och internationell katastrof, en logisk fortsättning på händelserna 6.1 2021.

    Nattugglan

    SvaraRadera
    Svar
    1. NAttugglan. Ingalunda. Händelserna 6/1 är en reaktion på Trumps förlust i valet och de frågetecken som rättsväsendet inte har rätat ut angående beskyllningarna om att valet inte gått rätt till. Om Trump skulle ha fått fortsätta skulle splittringen ha fortsatt, ja. Men det går att leva med en splittring så länge båda sidorna får sin röst hörd och behandlas rätt. Under en Bidenadministration kommer splittringen att fortsätta, men nu finns det också tydliga tecken på att oppositionen ska tystas ner och stämplas som hycklare och hatare och att den därmed inte behöver behandlas rättvist. DET är frö till något oerhört mycket värre.

      Radera
    2. https://www.friatider.se/sa-ska-biden-kollektivisera-jordbruket-att-radda-klimatet.... en krona per dag är inte mycket !

      Radera