lördag 3 juli 2021

Dagens mest queera nyhet

En av dagens definitivt mest queera nyheter (i ordets ursprungliga och egentliga betydelse "konstig" eller "udda") är nyheten att bokförlaget Tammi ber om ursäkt (!!!) för att de publicerat pärmen på JK Rawlings nya bok under den så kallade Prideveckan.

Detta har tydligen väckt ont blod hos en del Pridemänniskor. (Pride är numera uppenbarligen något som vissa anser borde tas i beaktande av också andra än de som leker i den sandlådan.) Behöver jag påpeka att detta är fullständigt bisarrt, men givetvis helt i linje med regnbågsfascismens vilja att infiltrera och påverka allt i hela samhället. (Kanske SLEF-Media borde be om ursäkt för att de publicerade min bok denna vecka också? Den kom, rykande färsk, från tryckeriet i onsdags och kan köpas från bokbordet vid SLEF:s årsfest i Pedersöre. Så fick jag med lite reklam också ...) 

Detta går tillbaka på ett uttalande av Rawlings för en tid sedan i vilket hon, helt riktigt, konstaterade att kvinnor är människor som menstruerar. Detta uttalande har av regnbågsfascismens anhängare stämplats som "transfobiskt" och därmed har Rawlings enligt dessa förlorat sin rätt att höras och synas. (Cancelled!) 

It´s a queer time in which we live. Igen i ordet egentliga betydelse.  


35 kommentarer:

  1. Hur är det då med religionsfascismens vilja att infiltrera och påverka allt i hela samhället? Genast religionsfascisterna ser en Regnbågsflagga börja dom se rött och morra, att sådant borde tystas ner och gömmas... Rätt så typiskt på den här hatbloggen, har man märkt.

    "och därmed har Rawlings enligt dessa förlorat sin rätt att höras och synas. (Cancelled!)" Nå, det är ju en lögn och det vet nog Kristian. Har Rawlings inte just gett ut en bok och säkert en film snart också. Hur var det nu med lögnare i Bibeln, Kristian? Men, du bryr dig säkert inte...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 19:37. Ånej, lögnerna står du för nu. "Genast religionsfascisterna ser en Regnbågsflagga börja dom se rött och morra, att sådant borde tystas ner och gömmas... Rätt så typiskt på den här hatbloggen, har man märkt."

      Något sådant har aldrig "morrats" på den här bloggen. Tvärtom konstaterade jag, i samband med det första Jeppis Pride när lokalmedia spekulerade i möjligheten att det skulle bli protester, att "låt dem hållas och ha sina parader. Låt oss bara strunta i den."

      ""och därmed har Rawlings enligt dessa förlorat sin rätt att höras och synas. (Cancelled!)" Nå, det är ju en lögn och det vet nog Kristian."

      Det är det INTE. Läste du alls texten och artikeln jag länkade till. Det är JUST PRECIS det som det handlar om.

      Men som jag har konstaterat många gånger, och tvingas fortsätta konstatera: När man omfattar hbtqip-ideologin tycks det bränna bort förmågan till såväl innatill-läsning som logiskt tänkande...

      Radera
    2. "Men som jag har konstaterat många gånger, och tvingas fortsätta konstatera: När man omfattar hbtqip-ideologin tycks det bränna bort förmågan till såväl innatill-läsning som logiskt tänkande..."

      Äntligen fick du till ett rätt! Det passa helt bra in på dina egna åsikter! Det är väl därför du får allt att bli så hemsk fel! Tragiskt...

      Nej, Kristian. Rawlings är en stor kändis, inte alls" Cancelled". Det är nog bara så enligt din egen åsikt.

      Radera
    3. Anonym 21:02. "Det passa helt bra in på dina egna åsikter!"

      Nej, det gör det inte. Jag har inte anammat hbtqip-ideologin, nämligen.

      "Nej, Kristian. Rawlings är en stor kändis, inte alls" Cancelled". Det är nog bara så enligt din egen åsikt."

      Tack för att du bevisar det jag hävdar. Det som diskuteras här är inte huruvida Rawlings är en kändis eller inte, utan (jag citerar mig själv): "och därmed har Rawlings enligt dessa förlorat sin rätt att höras och synas". Detta är två fullständigt skilda saker. Vilket du skulle inse om du hade kvar förmågan att läsa innantill - och att tänka logiskt.

      Radera
    4. Då man läser innantill, är det till fördel att läsa ända till slutet.

      "Vi betonar än en gång att Tammi stolt publicerar J.K. Rowlings nya bok i slutet av året och att vi även är en stolt pridepartner. Kärlek är kärlek", skriver Tammi."

      Ingen hindrar Rowlings yttrandefrihet, det är en bok, en produkt, som läggs till försäljning vid en tidpunkt vald av ett företag.

      Eller vet du att Rowlings bok är en homofobisk propaganda och att den blir för evigt "cancelled"?

      Anser du att din yttrandefrihet har blivit begränsad då din egen bok är tillfälligt "cancelled" från nätet? Tänk logiskt innan du svarar.

      Radera
    5. Nog är väl J.K.Rowling ändå så pass känd att vi vet hur det namnet stavas?
      /Sven

      Radera
    6. När du (Kristian) skriver så här:
      "Detta har tydligen väckt ont blod hos en del Pridemänniskor. (Pride är numera uppenbarligen något som vissa anser borde tas i beaktande av också andra än de som leker i den sandlådan.) Behöver jag påpeka att detta är fullständigt bisarrt, men givetvis helt i linje med regnbågsfascismens vilja att infiltrera och påverka allt i hela samhället."
      ...så undrar jag om du förstår vad det handlar om.
      Förlaget Tammi ger ut J.K.Rowlings bok. Förlaget Tammi är (enligt förlaget själv) "virallinen Pride Gold-kumppani". Det är väl där skon klämmer. Förlaget är stolta över att ge ut boken i oktober. Men eftersom J.K.Rowling har uttryckt sig transfobt så var nog tidpunkten (mitt under Pride) att publicera pärmbilden illa vald.
      Därmed inte sagt att J.K.Rowling skulle vara transfob. Hon har dock vid enstaka tillfällen uttryckt sig olyckligt på den punkten.

      Fantasin har nog skenat iväg ganska långt för dig om du upplever att man fråntar J.K.Rowling rätten att synas och höras.

      /Sven




      Radera
    7. Lobbyisten. Jag läste till slut, visst. Det är inget problem. Men du borde lära dig att läsa det som står skrivet och inte läsa in egna fantasier i det. Så även du: Läs om, läs rätt!

      Radera
    8. Kristian. Hur menar du???
      /Sven

      Radera
    9. Sven. Jag menar det jag skriver. Det handlar inte om att Tammi, eller någon annan, skulle ha fråntagit Rawling rätten att synas och höras. Utan det handlar om en strävan (hos regnbågsfascismen) att göra detta.

      Radera
    10. Jag inser att jag borde formulerat sista meningen annorlunda, dvs: "Fantasin har nog skenat iväg ganska långt för dig om du upplever att man försöker frånta J.K.Rowling rätten att synas och höras."
      Men jag förstår fortfarande inte dina fantasier.
      /Sven

      Radera
    11. Sven. "Fantasin har nog skenat iväg ganska långt för dig om du upplever att man försöker frånta J.K.Rowling rätten att synas och höras."

      Har den det? Men det är ju precis DET som denna nyhet säger. Så det behövs verkligen ingen fantasi för att inse vad detta handlar om.

      Radera
    12. Flera har försökt förklara det här, men du väljer att slå dövörat till. Du vill verkligen inte förstå, tyvärr. Istället väljer du att fantisera. Visst finns det ett visst underhållningsvärde i fantasier, synd bara att du inte vill vara seriös.
      /Sven

      Radera
  2. Varför har SLEF-Media inte din bok för beställning på nätet ännu ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 22:40. Den kom som sagt från tryckpressarna i onsdags, och sedan dess har SLEF-Media haft årsfesten att jobba med. Den kommer nog också på nätet, men det kan dröja en stund ännu.

      Radera
  3. Kristian,

    Är det J.K. Rowling du tänker på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Christian. Ja, i hastigheten skrev jag namnet med ett extra s.

      Radera
    2. Då man tjatar om att andra ska läsa rätt, så ska man börja med sig själv. Det är inte rAwling som i Adam, utan rOwling, som i orm.

      Det är trevligt att "pålästa" Kristian är väldigt liberal nu mitt i allt, Harry Potter (som Joanne skrivit) brukar ju verkligen inte vara nånting som bokstavstrogna kristna upphöjer på något vis, tvärtom, många anser den vara satanistisk. Rowling uppger sig vara kristen men böckerna är ju förbjudna rätt allmänt i skolor, speciellt i USA. Serien är också på amerikanska bibliotekens banned-lista: https://www.ala.org/advocacy/bbooks/frequentlychallengedbooks/top10

      Ja, dessutom är ju Dumbledore homosexuell, höll jag på att glömma bort. Dumbledore är ju rektor för trollkarlsskolan och den mäktigaste och kraftfulla gudaktiga trollkarl som finns, den som inte visste.

      Men kämpa vidare för J.K. Rowling, Kristian!!

      Radera
    3. Lobbyisten. Att skriva ett namn fel är INTE samma sak som att (medvetet?) förvränga meningen i en text.

      "Harry Potter (som Joanne skrivit) brukar ju verkligen inte vara nånting som bokstavstrogna kristna upphöjer på något vis, tvärtom, många anser den vara satanistisk."

      Alla bokstavstrogna kristna är inte av den åsikten. De som är det kanske har fel? Har du övervägt den möjligheten?

      "Ja, dessutom är ju Dumbledore homosexuell, höll jag på att glömma bort. Dumbledore är ju rektor för trollkarlsskolan och den mäktigaste och kraftfulla gudaktiga trollkarl som finns, den som inte visste."

      Det finns homosexuella människor både här och där, och varför skulle det vara något problem? Jag har då åtminstone inget problem med det. Jag har t.ex. under det senaste året lyssnat till en bibeltrogen kristen predikant som är homosexuell. Det är när hbtqip-lobbyn börjar kräva att normer ska omkullkastas och att sådana som motsätter sig detta ska tystas ner som det blir problem. Men du kanske väljer att inte se några nyanser här?

      Radera
    4. Att skriva namn fel, även efter ett påpekande, är bevis att skribenten ifråga har ingen koll på vad det handlar om, utan har kopierat nånting nånstans och sprider smörjan vidare.

      Och har de bokstavstrogna fel? Ja, det kan ju du inte veta som inte haft en minsta aning om vad "Rawlings" skrivit.

      Harry Potter-serien är ju i främsta hand riktad till ungdomar, och din propagandamantra går ut på att just unga vilseleds till hbtq. Men nu har du inget problem med att i världens kanske mest lästa ungdomsbok representeras det goda och starka av en homosexuell figur.

      Kanske du bara medger att du varken visste eller brydde dig om att ta reda på nånting om "Rawlings" eller tänker du fortfarande påstå att du kände till allt detta? :D

      Radera
    5. Lobbyisten. "Att skriva namn fel, även efter ett påpekande, är bevis att skribenten ifråga har ingen koll på vad det handlar om, utan har kopierat nånting nånstans och sprider smörjan vidare."

      Nej, någon Sherlock är du INTE. Det kan också vara bevis på att skribenten har slarvat och inte kollat upp namnet och haft lite bråttom när han skrivit.

      "Kanske du bara medger att du varken visste eller brydde dig om att ta reda på nånting om "Rawlings" eller tänker du fortfarande påstå att du kände till allt detta? :D"

      I din desperation försöker du skapa hönor av små fjädrar. I Harry Potter-böckerna framkommer det INTE att Dumbledore är homosexuell. Det är först i uppföljarna som det blir klart, även om man kanske kunnat gissa sig till det tidigare.

      "Men nu har du inget problem med att i världens kanske mest lästa ungdomsbok representeras det goda och starka av en homosexuell figur."

      Du har som sagt oerhört svårt med detta att läsa innantill. Nej, det har jag inte, och varför skulle jag ha det? Om Dumbledore däremot skulle börja göra reklam för en homosexuell livsstil, då skulle jag reagera på det. Men homosexuella människor i sig är givetvis inget problem. Hur du än försöker inbilla dig att de är det för mig.

      Radera
    6. "Det är först i uppföljarna som det blir klart, även om man kanske kunnat gissa sig till det tidigare."

      Jaha, hur kom du fram till det?

      Radera
    7. Lobbyisten. Hur kan man komma fram till något sådant? Ja, kanske genom att läsa böckerna och se (de uppföljande) filmerna?

      Radera
    8. Givetvis, men jag efterlyste ju nog exempel på vad i de påstådda lästa böckerna och sedda filmerna du sett tecken på homosexualitet.

      Men du har ju varken läst eller sett nån av dem.

      Radera
    9. Lobbyisten. Du tycks få någon form av sjuk njutning av att ha fel hela tiden. Nå, det är väl din sak och inget jag behöver bry mig i. Men visst har jag både läst och sett.

      Och nej. Det var inte vad du frågade.

      Radera
    10. Nej, givetvis kan du inte briljera med dina kunskaper om Harry Potter.

      "I Harry Potter-böckerna framkommer det INTE att Dumbledore är homosexuell. Det är först i uppföljarna som det blir klart, även om man kanske kunnat gissa sig till det tidigare."

      Du vet ju Kristian att det är fullständig puppu du skriver här? Det var aldrig klart, varken i böcker eller nån annanstans, det var först vid en presskonferens som Rowling besvarade en fråga om Dumbledores förälskelse med att säga att hon alltid tänkt att Dumbledore är gay. :D :D
      https://techland.time.com/2007/10/22/dumbledore_gay/

      Då du skriver "uppföljarna", så vad menar du då? Det finns ju inga "uppföljare" efter de sju böckerna. Samma gäller filmerna som följer böckerna, förutom en liten detalj. Men det visste du ju förstås. Inte.

      Fakta, Kristian. Fakta.

      Radera
    11. Lobbyisten. "Du vet ju Kristian att det är fullständig puppu du skriver här?"

      Det är det inte, och det vet nog du också. Men du fortsätter att trolla. Svagt.

      Radera
    12. Nåmen, vad menar du med "uppföljare efter böckerna" då? :D

      Radera
    13. Lobbyisten. Uppföljare i meningen "det som kom efter böckerna". Alltså filmerna med Eddie Redmayne som Newt Scamander. Men det förstod du nog. Jag undrar vad det är som driver dig att hela tiden obstruera och sätta dig på tvären här? För så här dum är du knappast. Eller?

      Radera
    14. Vem har räknat den filmen som nånting? Ingen. Men du klistrade in namnen för ökad trovärdighet antar jag :-) Eller, med sådan detaljkunskap kunde du ju säkert berätta exakt var tvillingar hade en avgörande roll ;-)

      Radera
  4. Jag har svårt att föreställa mig att Gud – som tydligen har skapat universum – skulle bry sig om att vuxna människor av samma kön förälskar sig i varandra. Vidare har jag svårt att tro på att Jesus skulle ha varit en homofob av samma kaliber som många kristna, inklusive Kristian Nyman. Kanske Kristian borde lära känna eller i bästa fall bli vän med någon person som är homo-, bi- eller transsexuell? Det skulle säkert göra honom gott att utvidga sina perspektiv och inse att världen är mycket mera komplex än vad man kan läsa i en enda bok som skrevs för flera tusen år sedan.

    Humanisten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Humanisten. Du har svårt att föreställa dig det. Ja, tydligen. Men det visar bara att det finns problem när det gäller hur du föreställer dig saker och ting. Inget annat.

      Sedan tycks även du ha stora problem att se vad texter handlar om. Här finns givetvis ingen homofobi. Den centrala meningen i min text är denna: "Behöver jag påpeka att detta är fullständigt bisarrt, men givetvis helt i linje med regnbågsfascismens vilja att infiltrera och påverka allt i hela samhället."

      Radera
    2. Humanisten. Men din kommentar är mycket intressant. Jag får kanske orsak att ännu återkomma till den.

      Radera
  5. Ingen Pride-parad i Tbilisi i Georgien.

    Präster och vanligt folk i demonstrationståg mot en eventuellt
    kommande Pride-parad och kristna aktivister! river bort en regnbågsflagga från en balkog.

    Pride paraden inställd på grund av säkerketsskäl.

    Kristna i öst och väst ser ut att reagera helt olika på
    regnbågsflaggan och Pride-parader.

    Anonym1

    SvaraRadera