torsdag 2 februari 2023

Är kampen över?

I kommentarfältet under den senaste texten blev diskussionen, som väntat, både affekterad och väldigt snedvriden. De som verkar för hbt-lobbyns sak klarar helt enkelt inte av att föra en sansad debatt. Nåväl, det var ingen överraskning precis.

En av de märkligaste kommentarerna inleddes på följande sätt: "Nyman Translagen gick igenom. Nu får du sluta med dina skriverier om detta tema."

Denna kommentar visar hur oerhört svårt det kan vara att förstå vad detta handlar om – och vilka följder denna lag (och andra liknande lagar som hbt-lobbyn har pressat fram) får för samhället i stort. Saken är förstås den att det att denna lag godkändes ingalunda är något slutmål. Aktivisterna själv erkänner, som jag konstaterade i den senaste texten, att detta bara var ett etappmål. Med andra ord befinner vi oss på ett sluttande plan där det slutliga målet är höljt i dunkel. Eller kanske rättare sagt: Medvetet höljs i dunkel. Orsaken till detta är givetvis att det, historiskt sett, finns ett "p" i bokstavsraddan som på svenska börjar med "hbt". Det är värt att notera att det var först så sent som 1993 de övriga hbt-organisationerna tog avstånd från den rörelse som drev på pedofilernas rättigheter. Jag har flera gånger skrivit om detta, och det är ett litet under att Wikipediasidan om NAMBLA fortfarande får finnas kvar och att inte "Sanningsministeriet" har fått bort den ännu. Det kommer garanterat att ske, av orsaker jag kommer in på nedan.

Det hbt-lobbyn håller på med, speciellt i transfrågan, är en kamp mot verkligheten. Denna kamp manifesteras kanske tydligast i uttrycket "social konstruktion" – som i att könet är en social konstruktion. Detta är en ren och skär lögn, och inte bara det, det står i strid mot verkligheten. faktum är att könet inte är något vi har konstruerat eller hittat på, och det är heller inget vi kan definiera som det passar oss och våra nuvarande könsnihilistiska mål bäst för tillfället. Nej, verkligheten är den att könet är ett biologiskt faktum. Människan har dessutom två, och endast två, kön. Manligt och kvinnligt. Detta är verkligheten, och den som försöker hävda något annat kämpar mot inget mindre än verkligheten.

Problemet när man kämpar mot verkligheten är emellertid att man kommer att få problem med fakta. Om man alltså tillåter fri och öppen debatt. Det är därför denna fråga ytterst handlar om, just det, yttrandefrihet. När de som har makten och stiftar lagarna ligger i strid med verkligheten kan man inte ha yttrandefrihet. Om man hade det skulle obekväma och ohavliga fakta oundvikligen stiga till ytan och blottlägga galenskapen. Därför måste, om bluffen ska hålla, yttrandefriheten inskränkas.

Det vi har sett i diskussionen inför riksdagens behandling av translagen är ett förta steg. Statsminister Marin och många medier gick ut och förtalade meningsmotståndarna genom att, i Marins fall, offentligt låtsas be om ursäkt för nivån på debatten i riksdagen. I media – i det fall jag lyfte fram handlade det om en artikel i ÖT – lät man förstå att nivån på debatten var låg och själva debatten rent av en fars. Detta alltså när riksdagen skulle behandla ärendet och båda sidorna lade fram sina synpunkter. Detta - att nedvärdera det motståndarsidan och det de säger utan att ha några egentliga motargument - är ett första steg i att kringskära yttrandefriheten. Hellre än att bli idiotförklarad i media, eller av statsministern, väljer nämligen många självmant att tiga och därmed censurera sig själva.

Ett annat steg handlar om att ta fram kränkthetsstämpeln och därmed ta detta med "public/online shaming" till nästa nivå. Och förvisso: Det är tveklöst så att människor kan bli kränkta av en debatt kring dessa frågor. Men notera mycket noggrant att detta inte beror på att en sida lyfter fram sanningen utan på att de som blir kränkta har försökt kämpa mot verkligheten. När man gör så kommer man att tvingas ta emot en del stötar och förr eller senare faller man och, bildligt talat, skrapar sina knän och armbågar på hårda fakta. Det är bara så det fungerar. Men om man blir kränkt av att någon lyfter fram verkligheten sådan den är ska man inte skjuta budbäraren.

Följande steg handlar sedan om direkt lagstiftning och rättsprocesser, och knappast har någon missat vad som är på gång i Finland gällande hbt-lobbyn och en av våra främsta sanningssägare (Päivi Räsänen). Delvis har vi alltså redan hunnit så långt i maktens kamp mot verkligheten och därmed mot yttrandefriheten.

"Translagen gick igenom. Nu får du sluta med dina skriverier om detta tema", skrev alltså en anonym kommentator. Svaret på det blir: Nej, det kan jag verkligen inte. Kampen mot lögnen och för sanningen går vidare. Det måste den göra. Om vi slutar och lägger ner kampen är hela samhället så som vi nu känner det i fara.

197 kommentarer:

  1. Intressant på Iltalehti av Jukka Salmi ! https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/29b5e858-ff73-4d99-8bcf-8ddb18c2f0ff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur kan man få detta till att Salmi skämtar på transpersoners bekostnad ? Förvånande är också Ja-röstarnas reaktioner ! Intressant är också att han i fortsättningen kommer att anmäla dylika påhopp till "jämnställdhetsbefullmäktige".... Det tillkom även en "kläm" till denna lag, man får bara byta könstillhörighet högst en gång i året... Nu sitter jag och skrattar för mig själv :D

      Radera
    2. Anonym 18:58. Han säger ju exakt vad som ligger bakom, så ingen behöver spekulera. Men som sagt, sanningen är av ingen betydelse här. Det viktiga är att kunna avfärda alla som är av annan åsikt och stämpla dessa som hatare och kränkare.

      Radera
    3. Är knappast troligt att Salmi, om det nu var han som skämtade, var/ är seriös med att byta kön. Han raljerade bara på ämnets och på andras bekostnad. Inget roligt "skämt" direkt, men han hade troligen andra motiv.

      / Baron Mörker29282303

      Radera
    4. Anonym 17:41. Salmis avsikt var att visa på lagens svagheter - svagheter som påpekats i debatten men som tillskyndarna valde att låta stå kvar. Detta alltså enligt hans egna ord, och även om hans uttalande kanske var väl vågat sätter det sökljuset på lagens avigsidor.

      Radera
  2. Förr fanns de inom sfp:Georg C Ehrnrooth, Ingvar S.Melin, Kristian Gestrin, Ragnar Granvik m.fl. folk
    med en opinon
    till höger men de tycks ej finnas bland dagens riksdagsledamöter.
    Kanske rekommenderar partiet mer konservativt tänkande att rösta på Sannfinländarna?
    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förr fanns också ett parti som "Konstitutionella folkpartiet", det kunde gärna "återuppstå". Det blir nog en röst på Sannfinländarna i nästa val.

      Radera
    2. 18.13
      Det skall du göra rösta på Purras gäng, så får du vara med och montera ner svenska språket, som enligt deras mening är onödigt och dyrt.

      Radera
    3. Anonym 2 februari 2023 kl. 18:30, spelar ingen roll ! Moon täys suomalainen ! Känner större tillhörighet med finnar jämfört med "svedupellet" !

      Radera
    4. Anonym 2 februari 2023 kl. 18:30,https://www.youtube.com/watch?v=_JML-U2MQAo

      Radera
  3. Det är sorgligt att se hur illa Kristian och hans gelikar mår på grund av hbt. Tänk att ni orkar kämpa varje dag. Men psykiatrisk hjälp för er finns att fås om ni vill.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I Sovjet användes psykiatrin för att behandla politiskt oliktänkande.
      Dessa spärrades in på mentalsjukhus av
      KGB:s psykiatrer.
      - Du vill helst göra detsamma med folk som ej delar din hbt- lobby opinion?
      Anonym1

      Radera
    2. Anonym 16:54. Läs vad jag skriver så kanske du inte behöver göra bort dig så där. Men, å andra sidan, som jag skrev är sanningen av underordnad betydelse för dig/er.

      Radera
  4. Kristian. Nu ljuger du medvetet igen för att demonisera en folkgrupp! Vad säger bibeln om det!?

    Homo, bi och transsexuell är en sexuell läggning! Inte en gärning.
    Pedofili är en gärning, inte en sexuell läggning! Dessutom är det en olaglig gärning! Hbt rörelsen har aldrig någonsin godkänt pedofili och kommer inte att göra det.
    Visst, pedofilerna skulle säkert bli glada om de fick skydd under regnbågen och vissa försöker säkert kämpa för den rätten, men det har inget med hbt rörelsen att göra!

    Däremot är det konstigt att kyrkan inte erkänt pedofiler som något normalt eftersom bibeln faktiskt godkänner pedofili och incest på flera ställen. Historien om Adam och Eva, historien om Noaks ark, historien om Sodom och Gomorra... Dessutom är det flesta som avslöjas kristna människor i arbete för kyrkan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 2 februari 2023 kl. 17:18, Nu har du nog missuppfattat ( eller massuppf*ttat ...) någonting ! Pedofili är visst en sexuell läggning likt de andra du nämner. Var god och visa på var i Bibeln som pedofili och incest godkänns !

      Radera
    2. Anonym2 februari 2023 kl. 19:49
      Hur kan du kalla dig för kristen om du inte ens känner till bibelns mest grundläggande berättelser? Nämligen var och hur människorna kom till och spreds.

      Läs texten igen! Där står var berättelserna finns.

      Pedofili är en gärning. Något man gör, inte något man är. Eller, menar du att det finns ett tredje kön?

      Radera
    3. Anonym 17:18. Jag ljuder inte alls. Lögnerna är det du och andra likasinnade som står för. Det må vara fråga om en läggning, och sin läggning kan ingen lastas för. Men det vi gör är vi ansvariga för.

      "Hbt rörelsen har aldrig någonsin godkänt pedofili och kommer inte att göra det."

      Där kom lögnen. Du får förstås tro vad du vill, men historien talar för sig själv. Hbt-rörelserna i USA kastade ut NAMBLA 1993 när de ville bli rumsrena. De förstod att den stora allmänheten inte skulle acceptera dem med den blacken om foten. Men, som sagt, historien talar sitt tydliga språk.

      "Däremot är det konstigt att kyrkan inte erkänt pedofiler som något normalt eftersom bibeln faktiskt godkänner pedofili och incest på flera ställen."

      Mera lögner. Bibeln godkänner det inte. Den talar om att det har förekommit - men det är något helt annat. I själva verket förbjuder Bibeln dessa saker.

      "Dessutom är det flesta som avslöjas kristna människor i arbete för kyrkan. "

      Ännu mera lögner. Det finns beklagliga fall där kyrkan har anställt pedofiler. Dessa människor söker sig nämligen gärna till sammanhang där det finns barn som kan utnyttjas. Kyrkan kunde gärna ha en mycket hårdare policy vem de anställer. Men orden "kristna människor" och "de flesta" är rena lögner från din sida.

      Radera
    4. Kristian. Där fick du till en lång rad med nya lögner. Gratulerar till det!

      Nå, det här var åtminstone sant, "Hbt-rörelserna i USA kastade ut NAMBLA 1993 när de ville bli rumsrena."
      Hbt rörelsen stöder på inget sätt Pedofili. De flesta bi eller homon jag känner föredrar riktiga män, inte barn!

      Resten av dina skriverier är bara lögner. Visst godkänner bibeln incest. Det står klart och tydligt för alla som kan se.
      Varför tror du annars att kyrkan är full av pedofiler?

      Radera
    5. Anonym 11:26. Var godkänner Bibeln incest? Bok, kapitel och vers, tack!

      Resten av din kommentar är så out there att det inte löns att bemöta skräpet du skriver.

      Radera
    6. Kristian. Du vet var det står i Bibeln. Låtsas inte att du inte vet.

      Hela Bibeln är en instruktionsbok i incest. Varje gång en kvinna nämns kan man gissa att det snart blir samlag, frivilligt eller påtvingat.

      Dom 19:22-30
      Hes 23
      1 mos 19-30
      1 mos 20:1-12
      3 Mos 19:30
      2 sam 13:1-14
      Och många andra ställen.

      Som frikyrkopredikant ligger du själv i riskgruppen. Har du tänkt på det!?

      Radera
    7. Anonym 13:26. Du läser Bibeln som en välkänd potentat. Om du verkligen skulle läsa själv (i stället för att kopiera från någon suspekt sida som går i nämnda potentats ärenden) och verkligen försöka förstå vad du läser skulle du se att de ställen du hänvisar till handlar om SYND som begåtts. På inget av dessa ställen GODKÄNNER Gud/Bibeln denna synd. Den berättar om den. Och det är två helt skilda saker.

      Radera
    8. Kristian. Jo, jag har kopierat texten direkt från bibeln.
      Du tycker kanske att jag borde göra som du och fantisera ihop någon elak text?
      Du själv har väl aldrig läst bibeln. Kanske det är därför du är tvungen att ljuga hela tiden.

      Radera
    9. Anonym 14:33. Tack att du visar på vilken nivå du och dina gelikar lägger ribban! Inga fakta, ingen sanning och idel misstolkningar av Guds ord. Som sagt: Tack för det!

      Radera
    10. Kristian. Din åsikt säger allt om dig själv.
      En elak grälsjuk gubbe som bara använder bibeln som slagträ.
      Någon sann kristen är du inte. Beviset finns här på bloggen.
      Så, nu anser du också att bibeln ljuger. Bra Kristian! Fortsätt du att sprida hat.

      Radera
    11. ”Hbt-rörelserna i USA kastade ut NAMBLA 1993 när de ville bli rumsrena. De förstod att den stora allmänheten inte skulle acceptera dem med den blacken om foten. Men, som sagt, historien talar sitt tydliga språk.”

      Förklara gärna logiken bakom dethär uttalandet. Det faktum att Hbt-rörelsen kastade ut NAMBLA 1993 verkar du tolka du som ett bevis på att rörelsen idag 2023 har som målsättning att legalisera pedofili eller har jag missförstått något? En mera logisk tolkning vore att Hbt-rörelsen inte vill ha någon med NAMBLA, men vad vet jag? Kan det rent av vara så att din tolkning är just precis din egen tolkning som inte är baserad på fakta?

      Radera
    12. Anonym 15.15. Bibeln ljuger? Nej, verkligen inte! Men när man ser vad som står i de bibelorden du hänvisar till och vad du skriver blir det tydligt att DU ljuger.

      Radera
    13. Bibeln är en sagobok full av motsägelser och dess innehåll bara skräp från forntiden när vi trodde på tomtar å troll.

      Radera
    14. Anonym 19:14. Det är ingen som helst idé att diskutera med de här anonyma trollen. Det spelar ingen roll vad man skriver så vrider de på det så det blir till något helt annat.

      Radera
    15. L. Jag talar om rötterna. Hbt-rörelsen har historiskt sett samarbetat med en rörelse vars mål var att legalisera pedofili. Först år 1993 tog man organisatoriskt avstånd från denna rörelse. Det säger precis allt som behöver sägas.

      Radera
    16. Anonym 19:31. Lura inte dig själv. Det du skriver stämmer inte, och om du väljer att tro denna lögn skadar du bara dig själv och din evighetssak.

      Radera
    17. ”Det säger precis allt som behöver sägas.” Det är ganska ovanligt att anse att en organisation inte kan ta avstånd från sina tidigare ageranden. Tänker du på samma sätt när t.ex. en person har konverterat till kristendomen? Lyfter du i sådana fall upp personens tidigare handlingar på samma sätt som du påstår att hbt-rörelsen har legalisering av pedofili på sin agenda?

      Ett faktum är att de fall av pedofili som jag känner till i vår omgivning har koppling till religiösa rörelser. Rent generellt verkar den katolska kyrkan också vara ganska väl representerad inom gebitet. Jag kan inte påminna mej något konkret, lokalt pedofili-relaterat fall som har kopplingar till hbt-rörelsen.

      Radera
    18. L. en person som konverterar till kristendomen/kommer till tro har ofta orsak att ta avstånd och bekänna som synd sådant som han/hon tidigare har sysslat med. ILGA sparkade ut NAMBLA först när de blev en belastning. Inte före det. Som sagt: det säger allt som behöver sägas. Och som jag har konstaterat flera gånger: Det går inte att börja med att göra pedofili allmänt accepterat. Man måste ta det lite i taget. Jag säger bara "Call me by your Name" och Karleby. Kommer du ihåg det?
      Som jag många gånger har konstaterat har pedofiler en tendens att söka sig till sammanhang där det finns barn. Som t.ex. kyrkor. Så kyrkorna har all orsak att mycket hårdare granska sådana som söker sig till positioner där de kommer i kontakt med barn och inte vara så godtrogna. Det är helt sant.

      Radera
    19. Kristian, du har fel i ditt antagande att hbt-rörelsen förespråkar pedofili. Det gör de inte, varken på lång eller kort sikt.

      Fallet med den som konverterat till kristendomen och ILGA och NAMBLA är ju identiska: båda har gjort något som de ångrar och och tar avstånd från sina tidigare handlingar. Av någon orsak tror du mera på den som konverterat till kristendomen.

      Gör du själv något för att stävja pedofili inom religiösa kretsar där det bevisligen förekommer?

      Till sist en kommentar till ditt föregående inlägg: nej, denhär är inte en ödesdag för Finland.

      L

      Radera
    20. L. Det jag säger är att P:et finns med i hbt-rörelsen historiskt sett. Och att det kommer att komma tillbaka. Idag propagerar de kanske inte för det, men det finns där i kulisserna, var så säker.

      Fallen är inte alls identiska. Det fanns kritik mot att NAMBLA tilläts vara kvar i ILGA redan en lång tid, men det var först när det blev ett problem visavi den offentliga bilden som man tog avstånd. Så gör inte en kristen konvertit.

      "Gör du själv något för att stävja pedofili inom religiösa kretsar där det bevisligen förekommer?"

      Jag har inget inflytande idag i några sådana kretsar, så jag vet inte vad du förväntar dig att jag skulle göra. Jag påtalar det här, och det är väl så långt mina påverkningsmöjligheter går.

      Radera
    21. Du är väldigt ivrig på att placera kyrkans pedofiler i hbt-rörelsen, Kristian. Jag förstår att du inte vill ha dem i kyrkan, men du måste också acceptera att hbt-rörelsen inte vill ta emot dem. Varför skulle dom det? För att behaga dig, Kristian? Du måste nog hitta en annan lösning.
      Sven.

      Radera
    22. Sven. Nu förstår jag inte riktigt vad du försöker säga. Vem vill jag placera var och varför?

      Radera
  5. Finlands högsta ledning verkar rätt totalt vilse, nej, värre än så, i klorna på just den, potentaten som bor i h**vetet. Det var ju ganska "sinnessjukt" att stifta "tranny"-lagen. mot allt sunt förnuft och inte minst mot Guds heliga vilja. 2 Tim 2:25-26.
    Vad skall Seta börja lobba och propagera för härnäst: rätten till pedofili för homosexuella? Skulle kanske inte överraska i så fall.
    Dan Bertlin hade f.ö. en klarsynt analys i dagens Vbl. Han debatterade mest mot Bertlins Matti ("neutralisten" i Nkby), men i slutet även det som regeringen klubbade av igår ("translagen").

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bertlin "neutralisten" bor kanske i Umeå?

      Radera
    2. Anonym3 februari 2023 kl. 17:29

      Ja, skulle det inte vara trevligt för alla er kristna om det blev lagligt att vara pedofil. Då skulle ni inte längre behöva gömma er i bönehusen med era snuskiga hemligheter.

      Radera
    3. Anonym 17:21. "Vad skall Seta börja lobba och propagera för härnäst: rätten till pedofili för homosexuella? Skulle kanske inte överraska i så fall."

      Det är förstås redan på gång. Det börjar med pederasti (kommer du ihåg filmen som Karlebyeleverna tvingades se på skoltid?) och sedan flyttas gränserna lite åt gången.

      Radera
    4. SETA vill bland annat jobba för att hatbrotten mot hbtq ska minska.

      (man kan gå till SETAs sidor för att läsa istället för hitta på "sanningar")

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. Det lönar sig inte att lita på något Seta påstår.

      Radera
    6. Inga protester från rektorn och föräldrarna mot att eleverna att se denna film?
      Rektorn kunde ju ha sett i förväg.
      Såg i förväg
      och gav grönt ljus?
      Anonym1

      Radera
    7. "Det lönar sig inte att lita på något Seta påstår."

      Då man påstår dylikt, står det väldigt tydligt och klart vem som lever i en bubbla.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Seta är en organisation som kämpar mot verkligheten. Mer behöver inte sägas.

      Radera
    9. Anonym 1. Jag kommer faktiskt inte ihåg hur det var med den saken. Det blev ett ganska stort hallå om det, det kommer jag dock ihåg.

      Radera
  6. Lögnkvarnen går på högvarv, får akta sig för burnout.

    Hade tidigare sagt att Kristian länkar, men kunde inte bry sig mindre om vad som står bakom de länkar han använder. Han erfterlyste exempel, så här finns:

    Fortfarande sprider han smörja om NAMBLA, länkar till den och skriver att det HBTQ och pedofili skulle höra ihop, och vill med denna länk lura läsare att tro att så är fallet. Men är man normalbegåvad och öppnar sidan för att läsa, hittar man att hbtq tagit redan under första året avstånd från pedofiliaktivisterna.

    "In the following years, gay rights groups tried to block NAMBLA's participation in gay pride parades..."

    Varför ljuger du om detta?

    Kristian påstår: "Det är värt att notera att det var först så sent som 1993 de övriga hbt-organisationerna tog avstånd från den rörelse som drev på pedofilernas rättigheter. "

    Bara lögn.

    Jag frågade Kristian om han kan eller inte kan berätta vad lagändringen handlar om, om man inte får ett ja eller nej som svar, är det ganska beskrivande. Självklart vet inte Kristian vad lagen innehåller.


    "När de som har makten och stiftar lagarna ligger i strid med verkligheten kan man inte ha yttrandefrihet. Om man hade det skulle obekväma och ohavliga fakta oundvikligen stiga till ytan och blottlägga galenskapen. Därför måste, om bluffen ska hålla, yttrandefriheten inskränkas. "

    Nu är det nog Nyman som inte har fakta. Lagen innebär en ändring, de som hittills har känt att de vill att det står Kvinna i passet fast de har en penis, har gått till en läkare, fått ett läkarintyg, och får passet ändrat till Man. Efter lagen behöver de inte ett läkarintyg.

    Vad är det för obekväm fakta som skulle påverka denna ändring, Kristian? Nej, du hittar ju bara på nånting om mig igen och svarar inte på frågan, eftersom du inte kan. Åsikter får du ha, men de har ingenting att göra med verkligheten du pratar om.

    Den andra punkten är steriliseringen, det finns inte ett enda land i Europa som skulle kräva sterilisering. Varför vill du ha kvar lagen om tvångssterilisering? Nu vill jag gärna höra ett svar om bara sterilisering, ingenting om mig. Klarar du av det, eller blir det för besvärligt att skriva fakta?

    Och så blir ni stackare kränkta över debatten. Jag ber påminna om att de enda som startat debatten är ni själva. Om ni inte vill bli kränkta, låt bli att skriva om sånt ni blir kränkta över. Vem annan har intresse att göra det här till en så stor sak (Finlands ödesdag, Kampen är inte över)?


    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn 4 februari 2023 kl. 08:40, Igen är du ute efter att förvirra ! " de som hittills har känt att de vill att det står Kvinna i passet fast de har en penis, har gått till en läkare, fått ett läkarintyg, och får passet ändrat till Man. Efter lagen behöver de inte ett läkarintyg." Således är det alldeles rätt av Jukka Salmi att ändra sitt kön och i fortsättningen gå med kvinnorna i bastun ? ( om han inte gör det mer än en gång om året ? ) :D

      Radera
    2. Förvirringslobbyn 4 februari 2023 kl. 08:40, Nu gjorde du nog bort dig ! Citat, " de som hittills har känt att de vill att det står Kvinna i passet fast de har en penis, har gått till en läkare, fått ett läkarintyg, och får passet ändrat till Man" Nu får du väl äntligen ge dig och medge att det enda du är ute efter är att förvirra och svartmåla Kristian ?

      Radera
    3. Anonym 23:05
      Behövs väl ingen krutuppfinnare till att förstå mitt syfte, inte heller till att inse att Kristian vet inte vad han skriver om.

      Så den enda skillnaden är ett läkarintyg, och då undrar jag verkligen hur detta läkarintyg skulle leda till en "ödesdag för Finland". Men lika lite som Kristian kunde förklara det, lyckas inte du heller, anonym. Inte har du tillräckligt med egen tankeförmåga för att förklara varför vi borde, enligt den gamla lagen, behålla tvångssterilisering som enda europeiska land.

      Anoym 22:54
      Vad Jukka Salmi gör med sitt pass har väl knappast du nånting med att göra? Eller förklara varför du skulle ha rösträtt i vad för dig okända människor har i byxorna. Men det gör du ju inte, för du har ingenting att säga. Eller känner du ett tvång för att veta vad okända människor har för genitalier? Det finns hjälp för sådant.

      Radera
    4. Förvirringslobbyn. "Men är man normalbegåvad och öppnar sidan för att läsa, hittar man att hbtq tagit redan under första året avstånd från pedofiliaktivisterna. "

      Nu visar du igen att du inte klarar av att läsa innantill. Visst fanns det sådana som ogillade att NAMBLA var med i ILGA och som protestarade, men det var först 1993 som de sparkades ut. Och detta uttryckligen för att ILGA inte skulle tappa sin position som FN-rådgivare. Jag förstår att detta är problematiskt för dig och din världsbild, men att ljuga om saken gör det inte bättre. Det som kunde göra det bättre skulle vara att öppna ögonen och se sanningen och sedan korrigera sin ståndpunkt. Men det vågar du givetvis inte göra. Det är lättare att blunda och beskylla mig för att ljuga.

      Vad gäller Translagen så bygger den på lögnen att kön är en social konstruktion och inte ett biologiskt faktum. Lagstiftaren väljer att blunda för detta och hamnar så i strid med verkligheten. Svårare än så är det inte.

      "Och så blir ni stackare kränkta över debatten."

      Hoppsan! Där läste du (igen) fel.

      Radera
    5. Av någon anledning valde du att länka till den engelska wikisidan istället för svenska, säkert för att det var enklare att fokusera på FN-frågan som har det senaste årtalet. Läser man den svenska, ser man att NAMBLA har varit oönskade nästan från början. NAMBLA bestod officiellt av 150 medlemmar men lär ha funnits ca 1000, vilket är en försvinnande liten mängd jämfört med HBTQ. Kanske nejdens pedofil-predikant var medlem, vad tror du Kristian?

      Vad translagen "bygger" på har ingen betydelse här, utan innhållet har. Fortsättningsvis undrar jag varför det är en ödesdag om det enda som ändrats är att ett läkarintyg inte behövs längre? Och att tvångssteriliseringen är borta. Du får ju försöka vända bort sakfrågan till dina egna tolkningar, men lagens innehåll är det som gäller.

      Varför skulle transpersoner ha startat debatten då lagändringen var på väg? Det var ju inte de som började, utan debatten kördes igång av er som inte är i behov av lagens rätt eller som på något som helst sätt berörs. Nu då debatten går på högvarv av er, så blir ni kränkta. Voi voi.

      Det är ingenting jämfört med hur du kränkt hbtq under dina hundratals inlägg, så jag bara säger: karma.

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. den svenska sidan är inte originalet. Det är den engelska som är det, och det är förstås inte förvånande att fakta har tillrättalagts på den svenska. Det är så det fungerar.

      Radera
    7. Samma saker står i bägge sidor, men det är ju klart att färre klarar av att ta till sig engelsk text, och därför är det inte så noga med hur man citerar, eller hur?

      Normalbegåvade förstår nog skillnaden mellan pedofiler och hbtq, där det senare bygger på frivillighet parterna emellan, medan det förstnämnda inte gör det.

      Dina argument är uttjänta och tunna, "så sent som 93" är 30 år sen, medan denna NAMBLA mötte motstånd av hbtq-communityn 79, dvs 44 år sedan. Vilket år mellan dessa skulle du då tycka skulle göra en ändring? Jag gissar ju jag inte får något svar eftersom detta är ändå sista halmstrået.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Du fortsätter att försöka förvirra. Givetvis har det betydelse vad en lag bygger på och vad den gör med ett samhälle och med sättet att tänka. Att påstå något annat visar bara på total oförståelse.

      När en lag ska behandlas görs detta genom en debatt. Denna debatt orsakas av den föreslagna lagändringen. Dina svamlerier är bara för tokiga. De enda som blir kränkta här är de som kämpar mot verkligheten. Varifrån du får att vi skulle bli kränkta förstår jag inte. Kanske du igen läst slarvigt?

      ""så sent som 93" är 30 år sen, medan denna NAMBLA mötte motstånd av hbtq-communityn 79, dvs 44 år sedan. Vilket år mellan dessa skulle du då tycka skulle göra en ändring?"

      Om det skulle ha funnits ett ordentligt motstånd redan 1979 skulle de givetvis ha sparkat ut NAMBLA redan då. Det gjorde de inte utan först när deras medlemskap skapade problem för bilden utåt. Det säger allt som behöver sägas. Att du inte begriper (vill förstå/godkänna) detta är dock inte överraskande.

      Radera
    9. Så enligt dig kommer alla hbtq i världen hädanefter att klassas likadant som pedofila religiösa ledare pga att en liten grupp pedofiler ville åka snålskjuts i en nygrundad rörelse i USA?

      Du skrev tidigare att det inte handlar om människorna utan samhället vill bekämpa verkligheten. Är det ditt sätt att prata för samhället genom att jämställa hbtq med kriminella pedofiler?

      Snyggt Kristian, riktigt snyggt.

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. Det var en väldigt vriden tolkning, t.o.m. för att komma från dig.

      Radera
    11. Det du har skrivit begränsar möjligheterna till hur man kan tolka det.

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. I din bubbla kanske där du tolkar allt som du vill, men inte om man läser det jag de facto har skrivit.

      Radera
    13. Menar du nu då, att alla nuvarande tiotusentals hbtq ska ställas till svars och jämställas med kriminella pedofiler eftersom det fanns 150 pedofiler som inte genast kastades ut, för 44 år sedan i USA?

      Radera
  7. Yttrandefriheten blir ju
    även problematisk för kristdemokraterna!
    Så vitt jag vet
    har Peter Östman
    i riksdagen motionerat för att
    förintelseförnekelse borde kriminaliseras.
    Det är ju forskares och historikers uppgift att visa på hur fel förintelseförnekelse är, ej lagstiftares uppgift att så inskränka yttrandefriheten.
    Hur brett stöd i det egna partiet månne har Östman för denna åsikt?
    Anonym 1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 1. Jag håller med Peter i det mesta, men just här är vi av olika åsikt.

      Radera
    2. Det var väl redan år 2014 Östman lämnat ett spörsmål till dåvarande regering om att förintelseförnekelse borde i lag förbjudas.
      Vet ej vilket svar han fick och vad som senare hände.
      Anonym1

      Radera
    3. Anonym 1. Mig veterligen har det inte stiftats någon lag i riksdagen som förbjuder förintelseförnekande. Och gott så. Om vi börjar förbjuda ohavliga åsikter finns det ingen ände på vad som kommer att bli förbjudet.

      Radera
    4. Är av samma opinion.
      Peter Östman inser synbarligen ej vilka konsekvenser
      hans lagförslag skulle kunna få.
      Han underminerar
      även Päivi Räsänens rätt till sin opinion!
      Anonym1

      Radera
  8. Kristian
    Är kampen över skriver du. Vilken kamp du hänvisar till är obegriplig. Det är ju du som våndas över ngt. som du inte har ngt. att göra med. Ödesdag i Finland? Ödesdag kan man kalla det då kriget bröt ut i Ukraina.
    Jag rekommenderar att du läser på Yle/Den bryter mot mänskliga rättigheter och sjukförklarar friska människor här är translagens historia och nutid i ett nötskal.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan bara hålla med! Kristian är oinsatt, opåläst och hans aktivitet består av att förfasa sig över än det ena o än det andra. Förmanar andra om att de fiskar i grumliga vatten etc och frångått bibeln, men några vettiga teologiska helheter får man inte utan det är ett onyanserat enögt försvar av (valda delar av) "bibliska sanningar".

      Radera
    2. 18.41
      Jag håller med. Krisitan är ju "teolog" i sin farm, icke prästvigd och kommer aldrig att bli prästvigd. Vilken pajas!

      Radera
    3. Anonym 18.41
      Det är precis som du skriver.
      Denna blogg ser jag som ren och skär underhållning. Som en parodi.
      Bloggaren försöker frenetiskt grusa alla tankar om det kristna hoppet, trots att han själv uppger sig vara kristen. Varje dag beskrivs alla möjliga felaktigheter och galenskaper med en armada av superlativer. De flesta av oss är fel, tänker fel, läser fel, precis som hela samhället i övrigt. Det bär fullständigt åt skogen.
      Själv är jag trygg i min tro, jag vet hur mycket gott det finns både inom min religion och i samhället i övrigt. Jag ser hoppingivande positiv utveckling på nästan alla plan.
      Jag är så trygg i min tro att jag till och med skrattar åt den parodi på kristendom som denna blogg är.

      Radera
    4. Anonym 16:29. "Vilken kamp du hänvisar till är obegriplig."

      Ja, om man inte läser det jag skriver utan bara reagerar efter att ha läst rubriken kan jag väl förstå att det hela framstår som obegripligt.

      Vad gäller Yle-artikeln faller den i samma grop som lagens tillskyndare. De kämpar mot verkligheten. Så jag betackar mig för den.

      Radera
    5. Anonym 18:41. Bemöt gärna det jag skriver i ställt för att komma med svepande omdömen.

      Radera
  9. Ja vilken otrolig smörja Kristus Kristian kommer med. Det jag vet är att jag är ateist och att Kristian är ateismens storförsäljare. Inte en chans att jag köper skiten han säljer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 4 februari 2023 kl. 21:14, Du behöver inte KÖPA ngn skit alls ! Skriften intygar att alla knän skall böjas på den yttersta dagen, även dina !

      Radera
    2. Jag värmer popcornen...

      Radera
    3. Anonym 4 februari 2023 kl. 21:44, Gör du det, och du skall bli förvånad vart det leder !

      Radera
  10. Debatten är sig lik men var och en må veta att Herren Herren visste vad som skulle ske medan man lät människoanden ta sig sådan friheter som man nu har velat lagstadga om. Men brott och synd kommer aldrig att vara godkända av Herren ävenn om Han fölåter och dag efter dag låter Han ännu förlåtelsen ljuda och vill man inte höra då så kommer man inte långt ens i världens mening. Alla trodde ju att telniken skulle vara räddningen för människosläktet men den är enbart på gott och onr den också. Ulrik

    SvaraRadera
  11. Alltså hallå, tror ni på riktigt jag vill komma till nån form av himmel med er? Nej hellre till helvetet med rakryggade syndare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu vet du knappast vad du ytterst skriver om , även om ditt "Rakryggade syndare" inger en hel del hopp ! För den som erkänner sina synder finns ALLTID förlåtelse !

      Radera
  12. Den här debatten börjar likna den som fördes tidigare på bla henrik perrets blogg. Och som endel där helt hade läst in sig på sina lovligheter och helt hade glömt den andliga tolkningen av Bibeln och sedan när de blivit övertygade om sin synd och förstod att de gjort sig kvimnor som präster och som förespråkade samma styggelser som världen gjort lovliga. Framför allt Nya Testamentet ger inte kristna sådana rättigheter som nu försöks göra till naturliga. Således man skall inte synda och om man syndar skall man ångra sig och be om förlåtelse . Men i en sådan här värld skall det alltid sökas orsaker till att det som är onaturligt skall bli lovligt. Så Kristian som kanske inte läst allt vad som styggelsemänniskkorna skrivit och gör har helt rätt i sin talan. Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Jesus förlåter allt, även styggelsemänniskkorna dina och falska profeter!

      Radera
    2. Ja, ifall de ångrar sig och Gud till ära bekänner att de inte visste att Jesus är Herren och Nya Testamentet den bok som bygger på Guds löften i Gamla Testamentet och att den boken tar upp många detaljer ur historien som är fruktansvärda. Därför fick vi först lära oss nya testamentet för att dåraktiga ting inte skulle upprepas av människor som inte alltid förstod att bibeln är både bokstavlig och symbolisk. Även på många sätt svårförståelig. Men bibeln berättar om att det utvalda folket hade gjort sådana sstyggelser som aldrig mera skulle finnas. Men jag förstår att man har svårt att tro det sedan man lite läst om den senare historiens styggelser...ulrik

      Radera
    3. Ulrik. Man kan inte ångra att man är född med fel egenskaper, kön, hudfärg...
      Men, du och Kristian kan ångra att ni beteer er som mobbare och idioter!

      Radera
    4. Anonym 09:56. Nu blandar du ihop att vara och att göra. Människan är vad hon är, men hon är ansvarig för vad hon gör med det hon är.

      Sista meningen i din kommentar bekräftar det jag skriver i min text. Tack för det!

      Radera
    5. Kristian. Som du sa, människan är ansvarig för det hon gör och du är ansvarig för din dåliga attityd och det dåliga beteende du visar mot dina medmänniskor!

      Men, du Kristian kan ångra att du beteer dig som en mobbare och idiot!
      Har du tänkt göra det? Helt säkert inte, eftersom du inte är någon god kristen och inte visar någon respekt mot din Gud.

      Radera
    6. Anonym 09:51. Som sagt: Ge gärna exempel, konkreta sådana, på det du påstår i stället för att röra dig med svepande formuleringar! Vad menar du är min "dåliga attityd och det dåliga beteende du visar mot dina medmänniskor"?

      Inte kan det väl bara vara så att du inte tål sanningen och i stället för att gå i diskussion om sak (som du vet att du inte har något att komma med i) väljer du att hoppa på person i stället? Det ser nämligen så ut!

      Radera
    7. Kristian. Det är ju du själv som hoppar på person. Hela tiden. Det är det som är kärnan i hela den här bloggen. Kan du inte se det?

      Radera
    8. Anonym 09:29. Det går inte att hoppa på person när personen i fråga inte ger sig till känna utan kommenterar anonymt. Men jag noterar att du inte tänker ge några exempel på vad du beskyller mig för. Det du håller på med är därmed inte bara oseriöst det är rent ut sagt fegt.

      Radera
  13. Jag är född laestadiansklutherskt och jag har en liten uppfattning om vad det är att vara illa sedd. Men att en av grannfruarna gav mig ett glas äppeljuice och lockade in mig på sin grannes toalett och förförde mig att ta ut en enmarksslant ur könet och sedan även försökte döda mig och sedermera blev min lärarinna gör att jag inte bara vet vad hat och mobbning är. Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Låter lite för otroligt. Övergrepp anmäler man till polisen.

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
    3. Kristian, nu får du väl ändå skärpa dig! Är det nu tillåtet att avslöja namn på människor och anklaga dom för övergrepp på den här bloggen? Du vet väl att det är ett lagbrott?

      Radera
    4. Ulrik, nu får du nog ge dej. Du har fantiserat ihop dina sexuella fantasier om din fröken med hallucinationer i ditt drogberoende.

      Dra historien om fantasin med batongen i rusinareikä på poliskammare i Jeppis nu också. Dina egna fantasier du drömt hade hänt på riktigt.
      Vi vet ju att perversioner förekommer inom sekten men det berör inte utomstående normala personer i ditt fall som fröknar och poliser. Skärp dej.

      Radera
    5. Ingen fantasi. Ingen anna drog än tobak och tvångsinjektioner varannan vecka. Batongen fick jag i röven på hvc 1983. Förövaren en rödhårig polisman. Såg honom då han var redan var nästan grå i åbo. Han såg ut att ha frid 2017. Ulrik

      Radera
    6. 16.34
      Ulrik
      Du borde kanske läsa reportaget om Julia Korkman ang. minnet.
      Dina fantasier om ngn, lärarinna som skulle ha förgripit sig på dig är obegripligt.
      En numera hädangången lärarinna, som hade 2 barn i din ålder. Varför skulle hon ha lockat till sig ngn, lessarpojke?
      Har ngn. av dina brorssöner försett dig med ngn. drog?

      Radera
    7. Jag bad bönen Fader Vår på riktigt allvar en eftermiddag 1996 då kom det förträngda minnet fram och jag gick direkt ut med det som hade hänt 1968. Ulrik som fick rätt vård sedan och orkade bli präst trots medicinrringen som var obligatorisk

      Radera
    8. Inte lockade de mig först. Jag sökte min lekkamrat men hon var inte hemma. Då satt de fyra människorna där i hennes grannes berså. Resten har jag talat om tidigare på bloggen. Ulrik

      Radera
    9. Ulrik
      Varför skulle lärarinnan ha lockat en 4-åring, som sökte lekkamraten som var 6 år?

      Radera
    10. Ulrik. Jag var tvungen att ta bort en kommentar. Det går inte för sig att hänga ut människor med namn så som du gjorde där.

      Radera
    11. Anonym 17:14. Jag tog bort kommentaren innehållande namnet så fort jag märkte den. Tyvärr hann den vara kvar onödigt länge. Jag beklagar!

      Radera
    12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    13. Ulrik. Efter att du påpekat att det fanns både ett förnamn och en dress i kommentaren i fråga tog jag bort den. Dylikt utpekande är inte lovligt.

      Radera
  14. Det var en liten kokoomus och svenskfolkpartistgrupp de två familjer som var inblandade. Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men just de två familjerna fick nog höra om sitt skrymteri när vi ofina barn i trakten senare sprang runt och inte mera visste varför vi hatade. Julia Korkman gör alla förövare av brott som hotat offren med döden och sett till att de fått glömskepiller en tjänst. På domedagen blir allt uppenbart. Ulrik

      Radera
  15. Jag har för mig att man också filmade där bakom ett duschförhänge. Ulrik

    SvaraRadera
  16. Det var nån kristen värdeliberal (var det T. Cederberg eller Fred Lindström) som menar att det är "omänskligt och föga kristet att förmena en homosexuell person rätten till sexualliv (samlag i "rusinareikä" alltså)".
    Var i Bibeln står det överhuvudtaget om några rättigheter? Är inte all godhet i tillvaron nåd och Gud alla goda gåvors givare? Med kravmentalitet och rättighetstänkande går människorna miste om kärleken, som alltid är en frivillig gåva att både ges och tas emot. Och vem kan öht förmena någon någonting, nog gör vi alla som vi själva vill! Frågan är vem och vad vi längtar efter och vad vi har vår glädje i. Men vi skall kalla saker och ting vid deras rätta namn. Otukt är fortfarande otukt.
    anonym 3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du talar ju emot bibeln. Guds Lag gäller intill att allt är fullbordat. Att han förlåtit nödgärningar gör inte någonting lovligt. Styggelse är styggelse och otukt bara allt för vanlig. Ulrik

      Radera
    2. Ursäkta. Jag läste din kommentar slarvigt. Ulrik

      Radera
    3. "Var i Bibeln står det överhuvudtaget om några rättigheter? Är inte all godhet i tillvaron nåd och Gud alla goda gåvors givare? "

      Om vi inte hade några rättigheter skulle du och jag inte vara fria män, utan slavar. Som de flesta var i länderna där man inte hade några mänskliga rättigheter.

      / Baron Mörker2928203

      Radera
    4. Anonym 3. Du är nog inne på något väsentligt där. Problemet med dagens samhälle torde vara att det har blivit alldeles översexualiserat, samtidigt som individualismen och rättighetstänkandet dominerar. Då blir det så här.

      Radera
    5. Den här bloggen är helt tydligt översexualiserad, vad jag vet finns det ingen som begränsar sig så mycket till sex som just Kristian.

      "Översexualiseringen" utanför Kristians blogg är en högst subjektiv bedömning, man ser ju förstås vad man vill se där man rör sig, i verkligheten är trenden nedåtgående, inte bara i Finland. Metoo har också påverkat och sex som säljargument står inte lika högt längre.

      Självklart dominerar individualismen, varför skulle det inte? Här sitter du som en av 20000 och ställer krav på hur sexlivet borde se ut för miljoner finländare, är inte det individualism så vet jag inte vad. Samma gäller rättighetstänkandet, med den skillnaden att du Kristian efterlyser rättigheter som inte berör dig själv på något vis. Vore inte dumt att peta i bjälken i det egna ögat innan du börjar klaga flisan som inte finns i andras.

      https://www.aamulehti.fi/tiedejateknologia/art-2000007873888.html

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Och igen visar att du att du inte alls begriper vad det jag skriver handlar om. Eller kanske du gör det men väljer att misskreditera och håna. Jag vet inte vad som är värre...

      Radera
    7. Jag har nog sagt flera gånger att jag misskrediterar, eftersom orsak finns. Du får väldigt gärna misskreditera mig, jag har bett dig korrigera sånt du påstått att inte stämmer, tex om elmarknaden, men du har inte tagit tillfället i akt.

      Om du på riktigt menar att individualism är en hemskt sak, och att det borde ersättas av kollektivism, så är det minsann en regression beträffande åsiktsfrihet, eller hur? Och ju mindre minoriteter, desto hårdare skulle en sådan kollektivism slå på deras existens.

      Märker du Kristian, och alla andra, att i kommentaren ovan (08:44) finns inte ett enda ord om sakfrågan.

      Om individualism i exempelvis sex borde kollektiviseras, vem tycker du ska bestämma hur vi får bete oss i sänghalmen? Är det du? Eller är det majoriteten?

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Att du ens ids dra upp diskussionen om elmarknaden - där blev du ju fullständigt avklädd! Men du kanske inte ens märkte det...

      Så gör du det igen, du övertolkar/misstolkar det jag skriver. Givetvis har individualismen sin plats, men det har gått alldeles för långt i dag. Därav alla ensamma människor som mår dåligt.

      Jag konstaterar (08:44) att du inte alls begriper vad det jag skriver handlar om. Det är nog sak. Men det bortsåg du visst ifrån.

      Radera
    9. Du har fortfarande inte kunnat förklara tre av sätten att handla el, tre sätt har jag redan redogjort för.

      Om du inte tror på indivudualism utan kollektivism, så då tar du skeden i vacker hand och som minoritet ställer du dig i kollektivets led.

      Så nu kommer då ny "fakta", att ensamma människor mår dåligt pga av individualism. Spännande. Var kommer denna information ifrån?

      Du konstaterar mycket om dem som inte delar dina åsikter, men sakfrågor har du ingenting att bidra till.

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. Ditt sätt att debattera påminner mycket om Brylle Nylunds. När han i tiderna skrev in sig i ett hörn bytte han helt kallt ämne och låtsades som att det som skrivits i debatten dittills inte alls hade skrivits. Det var precis så du gjorde när du började tala om elmarknaden. Det du bytte till hade ingen som helst relevans för det vi dittills hade diskuterat. I en sådan situation, när den jag diskuterar med går in på irrelevanta frågor brukar jag helt kallt låta dem hållas. Man ska nämligen inte uppmuntra till dylikt, oseriöst, beteende.

      Sedan är det beklämmande om du inte känner till hur många ensamma människor det finns i dagens samhälle, men det är knappast min uppgift att upplysa dig om allt du inte vet.

      Radera
    11. Jag har inte bytt ämne, jag håller mig väl till samma hela tiden, kompletterade bara med hur ofta din okunskap kommer fram. Istället för att hålla dig till sakfrågan börjar du jämföra mig med en annan.
      Om du skriver om elproduktion, hur priserna påverkas, så förstår även ett barn att elmarknaden är relevant. Men elmarknaden behöver vi inte diskutera, men om du vill, så ta reda på de tre andra handelssätten innan du återkommer. Jag vet vilka de är, många andra kanske också, men inte du.

      "Sedan är det beklämmande om du inte känner till hur många ensamma människor det finns i dagens samhälle"

      Hur många finns det, Kristian?
      Nåväl, du vet ju aldrig nånting, men jag kan upplysa er alla. Enligt Statistikcentralen har 4 %, eller 179 000 människor upplevt sig vara ensamma hela tiden, största delen av dem är över 75 år gamla. 21,1 %, eller nästan en miljon (av myndiga) upplever sig vara ensamma en större del av tiden.

      Så vad vill du säga med det? Skyller du även det på bögarna? Allt är bögarnas fel, precis som de sjunger i humorprogrammet Grotesco https://www.youtube.com/watch?v=X1bQUnm-eo0

      https://www.stat.fi/til/eot/2017/eot_2017_2019-05-24_tie_001_fi.html

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. "Jag har inte bytt ämne, jag håller mig väl till samma hela tiden"

      Nej, det är precis vad du inte gör. Men om du vill försöka inbilla dig att du gör det är det givetvis fritt fram. Givetvis är elmarknaden relevant, men det du drog fram är sådant som i sig inte har någon som helst relevans för det vi diskuterade. Men som sagt, om du vill inbilla dig det så får du mer än gärna hållas. Men jag ids inte komma med på det sidospåret. Och det ska INTE förväxlas med att jag vädrar någon okunskap.

      Radera
    13. Du kunde ju då ha visat var du tar din kunskap om människors ensamhet, och vad du försöker tvångsmässigt koppla den "kunskapen" till.

      Radera
    14. Förvirringslobbyn. Det är nog allmän kunskap att dagens människor är väldigt ensamma - och att den in absurdum drivna individualismen långt är att skylla. Men det har du förstås missat. Det är annars intressant att du så där behändigt alltid missar sådant som inte passar in i din kritik av vad jag skriver...

      Radera
    15. Visst är det allmän kunskap, jag länkade till statistik. Men vad vill du säga i denna kontext? Är det också bögarnas fel att 20 % av Finlands befolkning känner sig ensamma ibland? Du lätt bli att svara på just den frågan, praktiskt eller hur?

      Radera
    16. Förvirringslobbyn. Ge dig nu! Individualismen kom in i denna diskussion när jag skrev: "Problemet med dagens samhälle torde vara att det har blivit alldeles översexualiserat, samtidigt som individualismen och rättighetstänkandet dominerar. Då blir det så här."

      Och så landar du i det du skriver ovan. Skäms på dig!

      Radera
    17. Jag frågar fortfarande vad du vill säga i denna kontext. Antingen kan du svara på det, eller så inte.

      Radera
    18. Förvirringslobbyn. Det jag skrev skrev jag i en kontext. Jag reagerade på en kommentar, om vi säger det med ett språk som också du (förhoppningsvis) klarar av att förstå. Så om du läser blir det fullständigt självklart vad jag ville säga med det jag sade.

      Radera
    19. Ok, i kontexten där du skriver om translagen lägger du till att människor är ensamma. Det skulle betyda att du insinuerar att det finns ett samband. Menar du att det finns ett samband mellan translagen och ensamma människor?

      Radera
    20. Förvirringslobbyn. "Det skulle betyda att du insinuerar att det finns ett samband"

      Nej. Ser du, det finns olika saker i denna världen som kan existera oberoende av varandra men som tillsammans verkar så att tillvaron formas i olika riktningar.

      Radera
    21. I vår värld existerar otroligt många olika saker, både krig, svält, miljökatastrofer, men också goda saker som att människor bryr som om varandra på ett positivt sätt. Varför du inte valde nånting av allt det andra i KONTEXTEN translag, tror jag ingen förstår ännu heller.

      Radera
  17. Nå har ni varit i bönehuset nu och fått förlåtelse? Bra, då kan ni leva som svin igen. Hycklare är ett milt begrepp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 20:16. En liten fråga (som jag knappast får något svar på): Vad menar du är att "leva som svin" i det att man säger sanningen?

      Radera
    2. Att inte få svar stör dig, med det är rätt generellt. Jag väntar fortfarande på din åsikt om tvångssterilisering. Bibeln måste väl ha nånting att säga till om den?

      Radera
    3. Förvirringslobbyn. Varför skulle Bibeln ha något att säga om det? Den uttalar sig inte om alla märkligheter som vi människor ställer till med. Ser du, hela frågan om tvångssterilisering har uppkommit när vi har lösgjort oss från verkligheten. Utan det skulle frågan inte ens finnas.

      Radera
    4. Nåväl, om inte bibeln säger nånting om det, så är det då din högst egna personliga åsikt. Är det alltså då din helt personliga åsikt att vissa människor ska tvingas bli steriliserade?

      Innan du svarar, så påminner jag dig som "historiker" att dylika tvångssteriliseringar har funnits för inte så länge sedan.

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. Min syn på saken är att det inte alls ska finnas någon translag som gör könsbyte möjligt. Då behövs det inte heller något lagstifteri om sterilisering i samband med dessa könsbyten. Svårare än så är det faktiskt inte.

      Radera
    6. Kristian vill alltså begränsa de mänskliga rättigheterna och yttrandefriheten hos alla som inte är som han själv.

      Radera
    7. Anonym 15:31. Hur får du det jag skrev ovan till att jag vill begränsa yttrandefriheten? Sedan är det ingen mänsklig rättighet att få byta kön alltid när man inte känner sig som det (biologiska) kön man är. Påstår man att det är det har man nog problem.

      Radera
    8. Kristian. Den enda som har problem att förstå är du själv!

      De som har något intresse av att byta kön har en lång process bakom sig och könsbyte är något man gör en gång. Det är väl inte ens möjligt att göra flera gånger, vilket du antyder.
      Visst är det en mänsklig rättighet att göra vad man vill med sin egen kropp.

      Radera
    9. Anonym 15:48. "De som har något intresse av att byta kön har en lång process bakom sig och könsbyte är något man gör en gång."

      Inte alls så. Förslaget var först att också omyndiga skulle få byta kön. Dessa KAN inte ha någon lång process bakom sig av rent åldersmässiga orsaker. Lyckligtvis stoppades just denna del av lagen ändå. Och nej, förslaget var att könsbyte skulle kunna göras hur många gånger som helst. Nu stoppades också detta och begränsades till en gång per år. Tror du att det skulle ha gjorts ett förslag som möjliggör ett oändligt antal ändringar om det inte skulle anses finnas behov av det?

      "Visst är det en mänsklig rättighet att göra vad man vill med sin egen kropp."

      Nu blandar du ihop två helt olika saker. Var och en kan givetvis göra vad de vill med sin egen kropp. Liksom homosexuella kan få ha en sexuell relation med vem de vill. Det är inget någon kan, ska eller behöver blanda sig i. Men att kräva att samhället sanktionerar detta genom lagstiftning är något helt annat.

      Radera
    10. Så om det då är så att nån du inte känner har funderat sitt kön i många år, och har äntligen bestämt göra det till pappers, vad har Kristian Nyman med det att göra? Vad får dig att tro att du har rätt att blanda dig i?

      Om det är nån som på kul grej gör det i fyllan (som någon hade råkat byta sitt namn), vad har du med det att göra? Vad får dig att tro att du ska lägga dig i?

      Varken du Kristian, samhället eller en påhittad varelse i en bok har nånting att göra med det. Du får Kristian Nyman leva med din sexuella självbild precis hur du vill, och samma rätt har alla andra. Eller ska även någon sanktionera din sexuella självbild?

      Radera
    11. Kristian, tror du verkligen på fullt allvar att någon har intresse av att byta kön en gång per år? Tack för det påståendet! Kommer att skratta åt dig hela kvällen!

      Vet du ens hur det går till att byta kön? Du borde ta reda på fakta innan du skämmer ut dig.

      Eftersom det finns människor som du, som mobbar, attackerar, sprider fördomar och hat, så är samhället tvungen att stifta lagar för att skydda människor mot ondskan.

      Upprepar igen, visst är det en mänsklig rättighet att göra vad man vill med sin egen kropp.


      Radera
    12. Anonym 17:39. Du läste alltså inte alls vad jag skrev. Nåväl, jag kan inte tvinga dig att göra det. Men du gör en ganska slät figur när du kommenterar det jag skriver utan att läsa det först.

      Sedan kommer du med ganska grova beskyllningar. Jag säger igen/åt dig också: Vänligen ge exempel på det du hävdar och sluta röra dig med svepande formuleringar och grundlösa beskyllningar!

      Radera
    13. Förvirringslobbyn. Försök nu för en gångs skull förstå att detta inte handlar om mig. Det handlar inte heller om att någon vill blanda sig i vad någon enskild människa håller på med. Detta handlar om att samhället går in för att bekämpa verkligheten och skada många människor genom att bryta ner goda och fungerande normer. Och denna alg cementerar detta normnedbrytande.

      Radera
    14. "Detta handlar om att samhället går in för att bekämpa verkligheten"
      Jag har då inte sett samhället bekämpa din verklighet, ni är fortsättningsvis en liten minoritet som tror er veta vad majoriteten anser.

      " skada många människor genom att bryta ner goda och fungerande normer. "
      De själva säger sig skadas enbart av fördomar och det hat det leder till. Det vill säga, det du försöker bygga upp i din lilla sekt. Normerna i samhället ändras i sakta mak, allt eftersom människorna lär sig att vi har alla en rätt till sexuell frihet, varken du eller jag måste bli hbtq fast det finns de som är det. I undersökningen syns att rejält hälften uppfattar att samhällets bemötande har blivit lite bättre eller mycket bättre.

      https://yhdenvertaisuus.fi/documents/5232670/5376058/OM_policy_brief_5_web.pdf/aced140e-d940-b37b-a4ce-ad59cf92be1b/OM_policy_brief_5_web.pdf?t=1661178046022

      "denna alg cementerar detta normnedbrytande. "
      Alger är de första organismerna som skapades, de överlever vad som helst.

      "Det handlar inte heller om att någon vill blanda sig i vad någon enskild människa håller på med"
      Det du håller på med blandar in andra människor. Skulle någon driva på att förbjuda religionen, för att den är idiotisk, kunde man på samma sätt säga att "det handlar inte om de religiösa, utan om religionen". Skulle du sitta och rulla på tummarna? Knappast.
      Med normalbegåvning ser man många som kommenterar, en som inte kan låta bli prata om könsorgan, och det kan knappast räknas som annat än att det är personligt. Andra pratar om gamla termer som "homofiler", den riktas direkt till personer. Du får Kristian hoppa jämfota och påstå att lögnen är sanning, det kanske fungerar för dig men inte för andra.

      Radera
  18. Det märks att söndagsgudstjänsten är över och Kristian eldar på med nya elakheter och provokationer och hoppas på nya arga åsikter.
    Väldigt kristligt beteende. Det är så man ska uppföra sig för att nå paradiset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09:32. Vad avser du när du skriver "Nya elakheter och provokationer"? Inte för att jag bryr mig i vad du skriver, men det skulle vara intressant att veta vad du menar.

      Radera
    2. Kristian låtsas ovetande om sitt dåliga beteende. Naturligtvis har mobbaren aldrig mobbat någon någonsin! Helt oskyldig och felfri är han, enligt hans egen mening.

      Radera
    3. Anonym 15:34. Ytterligare svepande formuleringar. Hur var det med de konkreta exemplen?

      Radera
    4. Kristian. Spela inte dum. Du vet vad det handlar om.

      Radera
    5. Anonym 15:50. Jag spelar inte, och jag är inte, dum. Det är du som rör dig med svepande formuleringar och antyder saker som du, av allt att döma, inte kan precisera.

      När du gör så kan jag inte annat än anta att du inte gillar det jag skriver (av någon outgrundlig orsak, kanske för att också du vill kämpa mot verkligheten?) och att du har ett behov att protestera, men att du inte kan, vill eller vågar precisera dina beskyllningar av rädsla för att det ska bli klart att du inget har att komma med. Annat då än svepande formuleringar och ogrundade beskyllningar. Inser du inte att det är fullständigt omöjligt att ta dig på allvar när du beter dig så här barnsligt?

      Radera
    6. Kristian, låt provokationerna komma bara...

      "Det är du som rör dig med svepande formuleringar och antyder saker som du, av allt att döma, inte kan precisera."

      "kanske för att också du vill kämpa mot verkligheten?"

      "att du har ett behov att protestera, men att du inte kan, vill eller vågar precisera dina beskyllningar av rädsla för att det ska bli klart att du inget har att komma med"

      "det är fullständigt omöjligt att ta dig på allvar när du beter dig så här barnsligt?"

      Du har redan bevisat för dig själv och för oss andra att du bara är här för att bråka och väcka arga reaktioner. Det är så mobbare fungerar.

      Radera
    7. Anonym 18:34. Det som är provocerande här är dina tomma beskyllningar och din ovilja/oförmåga att ge exempel. Nåväl, jag säger det igen: Sluta röra dig med svepande formuleringar och ge exempel på det du beskyller mig för. Om inte kan jag inget annat än konstatera att du är ett troll.

      Radera
    8. Kristian. Det är ju du själv som hoppar på person. Hela tiden. Det är det som är kärnan i hela den här bloggen. Kan du inte se det?

      Radera
    9. Anonym 09:31. Fortfarande inga exempel. Nå, givetvis hade jag inte förväntat mig det heller. Sådana som du är bra på att hoppa på person med lösa och ogrundade beskyllningar, men när man avkräver substans visar det sig att det inte finns någon sådan. Det är som sagt både oseriöst och oerhört fegt.

      Radera
    10. Kristian. Du projicerar igen.

      "Sådana som du är bra på att hoppa på person med lösa och ogrundade beskyllningar, men när man avkräver substans visar det sig att det inte finns någon sådan. Det är som sagt både oseriöst och oerhört fegt."

      Radera
    11. Anonym 19:02. Nu använder du igen stora ord som du inte förstår.

      Radera
    12. Kristian fortsätter att spela dum.

      Radera
  19. Ja Kristian har laddat upp inför måndagmorgon, 3.2 hade han diverse skriverier, men sedan var det tyst till måndagmorgon.
    Han är duktig på att avfärda alla som kommit med en fråga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 09:53. Jag ids inte befatta mig med dumma kommentarer på söndagarna. Den dagens får vara helgad från sådant. Sedan svarar jag inte på frågor som är fel ställda eller som för bort från ämnet. Så om du inte får svar på dina frågor har du bara att se dig själv i spegeln och komma igen med en bättre fråga!

      Radera
    2. Kristian
      Vilket svammel. Ställer man en ny fråga till dig, så är den också fel.
      Tror du verkligen att du är ngn. GUD som vet bäst och skall bestämma?

      Radera
    3. Anonym 16:13. Sannerligen inget svammel. Ställ en seriös fråga om ämnet som behandlas så får du garanterat svar.

      Radera
    4. I vår översexualiserade tid är denna diskussion verkligen angelägen. Alla längtar efter djup gemenskap, men kärlek bygger inte på tillfälliga känslor som hos bögarna och transsarna, utan på ett löfte och trohet. Viktigt i en tid då trolöshetens (sambo) och laglöshetens (homo- och lesbofili) breder ut sig som aldrig förr. Följden är ensamhet, ångest, förvirring, skuld osv. i skrämmande omfattning.

      Radera
    5. Anonym6 februari 2023 kl. 17:30
      Du spekulerar.

      Radera
    6. 15.26
      "Jag ids inte befatta mig med dumma kommentarer på söndagarna.
      Fin kommentar av dig - du anser att alla som kommenterar på söndagarna skriver dumma kommentarer.
      Och du lilla Kristian skriver med strunt 5 dagar i veckan.

      Radera
    7. Anonym 19:18. Det var inte vad jag skrev. Läs om, läs rätt!

      Radera
    8. Kristian 6.2. kl. 15.26
      Det är väl du som skriver följande: "Jag ids inte befatta mig med dumma kommentarer på söndagarna osv.".
      Hur skall jag kunna läsa ngt. annat än du skrev?

      Radera
    9. Anonym 17:30. Din beskrivning är både avhumaniserande och elak. Din kommentar får stå för din egen litenhet.

      Radera
    10. Anonym 10:57. Det jag skrev ska förstås exakt som det står. Inte som du skruvar till det. Vill du försöka igen?

      Radera
    11. 17.36
      Nu är det nog du som skruvar till det, vad du avser med det är obegripligt liksom allt du skriver.
      Varför skulle jag försöka läsa igen: Då du skriver "Jag ids inte befatta mig med dumma kommentarer". Det är inte jag som myntat det uttrycket utan det är du den Allsmäktige Kristian.
      Det är som att hälla vatten på en gås med dina kommentarer.
      Gör om gör rätt.

      Radera
    12. Anonym 18:00. Obegripligt? Hur kand et vara obegripligt? Det är svenska och korrekt satsbyggnad. Således ska det läsas som det står. "Jag ids inte befatta mig med dumma kommentarer på söndagarna."

      Jag är subjekt. Alltså är det vad jag gör, eller i detta fall inte gör, som är det väsentliga i satsen. Således: Jag ids inte befatta mig med dumma kommentarer på söndagarna. Klart som korvspad! Men för din skull ska jag bokstavera det: Jag befattar mig med dumma kommentarer sex dagar i veckan. På söndagarna gör jag det inte. Hur kan detta gå att missförstå?

      Radera
    13. 18.23
      Till saken Du skriver Jag ids inte befatta mig med dumma kommentarer på söndagen.
      Alltså din text beskriver att de personer som kommenterar på söndagarna har dumma kommentarer.
      Du behöver inte bokstavera ngt. eller skriva om subjekt, objekt och predikat och vad du vill. Det bryr jag mig inte om men du skriver som du vill och i detta fall står det tydligt att du inte befattar dig med DUMMA kommentarer på söndagar.
      Resten av veckan slingrar du dig.
      Verkar som om du nu klivit upp på en alldeles för hög häst, välj nu en ponny så blir fallet lägre.
      Har du en ny skruvdragare när du skruvar till det?
      I denna tråd har du fått flera frågor, men du svarar inte utan slingrar dig.
      En dum kommentar lät du finnas till påseende i timmar, men sedan tog du bort den.
      Du godkänner att människor skriver om bögar, rusinareikä, osv. jag skriver inte ut de ord som du godkänner för att det är kränkande, en typ av mobbning som du sysslar med.
      F.ö. om du kan läsa - Ole N. hade en bra insändare i tidningen.

      Radera
    14. Anonym 19:35. "Alltså din text beskriver att de personer som kommenterar på söndagarna har dumma kommentarer."

      Nej. De dumma kommentarerna förekommer sju dagar i veckan. Sex dagar besvarar jag dem, men inte på söndagarna. Om du inte begriper svenska så kan jag faktiskt inte hjälpa dig mera än så här.

      Ole Norrbacks insändare var bland det värsta jag läst på länge. Att du kallar den bra säger allt som behöver sägas.

      Radera
    15. 19.41
      De dumma kommentarerna förekommer sju dagar i veckan.
      Oj- vilken bloggare du är!!
      O.N. som hade en bra insändare i tidningen har levt längre än din näsa är lång.
      Han vet bättre än vad du lilla föusnissen vad det betyder att människor i långa tider fått lida av små predikanters dumma åsikter.
      Läs nu på innan du tar stora ord i din mun. Verkar som om du inte vet ett Skit om hur människor har behandlats.
      Du sitter där i din lilla essebubbla och är fritidspredikant.
      Du kan inte acceptera:
      1. Kvinnor som präster
      2. Människor med annan läggning än vad du tror att du har -
      kanske inte allt är så svartvitt med det intresse du har för människors liv. Kanske du borde byta kön vartannat år och klä dig i kjol.
      3. Du gråter - då translagen godkändes.
      4,5,6 listan kan göras lång.
      Det är litet du vet - men stor i orden är du och liten på jorden.

      Radera
    16. 19.41
      Jag glömde skriva att jag helst skriver på svenska.
      Passar inte det kan du ta det på tyska, engelska, finska.
      Jag vill ju inte ha någon hjälp av dig, men dina underliga kommentarer får en och annan att höja på ögonbrynen. Om du nu vet vad det betyder -tveksamt det också - på basen hur du uttrycker dig,

      Radera
    17. Hur är det med de dumma kommentarer som fick kasta en skugga på min mor och jag svarade klart: Nej det var en i w. Och att antyda att brorrsöner delar ut knark är nog att lämna ut personer ganska fult i våra små jeppis och öbottenkretsar. Ulrik

      Radera
    18. Om jag skulle säga att en dotter till en namngiven kvinna är i äktenskap med en som är prästvaren i essetrakten så förstår ju alla varför de vill hålla mormors och svärmorsnamn heligt medan lessarhelena och de från " sekten " får ta stöten. Ulrik

      Radera
    19. Om ole norrback kan man skriva: vem skulle lyssna till någon från ett sådant styggelseparti? Ulrik

      Radera
    20. Anonym 21:11. Du gillar inte att jag skriver att det förekommer dumma kommentarer sju dagar i veckan. Och så fortsätter du och fyller så dagens kvot. Smooth!

      Radera
    21. Vad spelar det för roll vad ngn. tycker?
      Fint för dig då dagens kvot var fylld,
      Det mesta du skriver om är - ganska ovidkommande - men sexlivet för människor du inte ens känner klappar ditt hjärta för.
      Fortsätt nu med dina trakasserier - mot människor - som du knappast har ngt. att göra med Homofob och kvinnohatare som du är -så passar det naturligtvis bra. Du har väl en karl som kärring?

      Radera
  20. KN vill att man ska ställa seriösa frågor. Det är rimligt, men även om man gör det så är det ett himla gnäll om frågornas kvalitet. Jag tror för egen del att det inte går att ge seriösa svar om grunden är en bokstavstrogen bibelsyn och en inställning att man tillhör den skara som förstått detta (mest) rätt. Det finns ö.h. ingen objektiv grund för den inställningen. Man är givetvis direkt på sjufamnars med om bibeln tillskrivs närmast gudalika egenskaper vars bokstav övertrumfar vetenskap och erfarenhet. Bibeln själv vittnar om detta, den bär mänskliga fingeravtryck på alla delar. Och det är helt ok! Men om ens tro är grundad i att inga "fel" förekommer så är man fast redan i skapelseberättelsen, så som evangelikala tolkar den: om Adam och Eva inte hade nåt syndafall i Edens lustgård så då skulle Gud ju inte behöva rädda mänskligheten från denna mänsklighetens syndakarriär. Detta är givetvis bara en tolkning. Noterbart är detta tex inom judendomen inte tolkas så. Överlag hänvisas det väldigt lite till denna "katastrof" i GT. Frågan dyker snarare upp iom behov av nytolkningar av bla Paulus och de hednakristnas ställning redogörs för. Inom judendomen anses "syndafallet" allmänt vara en möjlighet. Läser man sin mosebok så märker man ju att gud (relationen) inte försvinner nånstans iom att människorna fick lämna paradiset. Även att Gud förlåter synder innan Jesus står ju helt klart i Bibeln, så var judarnas övertygelse, att Gud förlåter om man ångrar sig och gör bättring. Ser man på de frågor Jesus fick så berör de inte frågan om Gud förlåter, det visste man att Gud gör/gjorde. Dilemmat för den evangelikala kristendomen blir då vad man ska med Jesus till, man är fast bunden i en föreställning/tolkning om att Jesus måste dö för något som faktisk skulle ha hänt i en faktisk lustgård. Såna slutsatser kan givetvis dras från Paulus, men det är bara en extrapolerad tolkning från det dilemma P försökte lösa där och då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 16:04. Det var inte lite. Ganska strongt att komma från det du börjar med till det du sedan kommer in på bara så där...

      Men jag måste nog säga att du förbigår den kristna traditionen/läran lite väl lättvindigt - liksom du också väldigt lättvindigt antar att "gud (relationen) inte försvinner nånstans iom att människorna fick lämna paradiset". Givetvis gjorde den det! Det var bara vissa utvalda som kunde kommunicera med Gud, och dessa bara någon enstaka gång. Jämför det med Adams och Evas situation i paradiset så ser du nog att situationen hade förändrats radikalt.

      Radera
    2. Efter förvisningen ur lustgården föds Kain och Abel och det är uppenbart att en nära relation finns mellan Gud och den första familjen (1 Mos 4:1-16). Då Kain dödat Abel blir han straffad och tycker att straffet är för tungt, "Och Kain drog bort, undan Herren, och slog sig ner i landet Nod, öster om Eden". Dvs Gud var inte oåtkomlig för människan pga förvisningen från lustgården, i slutändan drar Kain bort från Gud, inte vice versa. Givetvis, berättelsen är av mytisk karaktär (talande orm...läser vi en text som innehåller talande djur så är det givetvis ett tecken på att det inte är någon verklig skildring) utan är en återgivelse av judafolkets historia och ursprung så som de som skrev den valde att återge den, berättelser är effektiva om man vill understryka nåt.

      Vittnar inte GT:s böcker och övrig tidig judisk litteratur om människans relation med Gud? Psaltaren osv? Människan fråntogs inte sin möjlighet till en relation med Gud. Nej, vi vandrar inte rent fysiskt med Gud a la Eden, men där är Gud också beskriven mer med mänskliga egenskaper i en trädgård med talande orm och livets träd - en mytisk berättelse om en Gud vars fotsteg hörs och som ropar efter Adam som har gömt sig, Gud vet inte var Adam är.

      Och Gud förlåter uppenbarligen: "Må den gudlöse överge sin väg, den ondskefulle sina planer. Må han vända om till Herren, så skall han förbarma sig över honom, vända om till vår Gud, som alltid vill förlåta." Jes 55:7 (för att nu nämna ett förlåta ställe).

      Radera
    3. Det var " heliga män drivna av Guds Ande som skrev ned vad som gavs dem av Gud" ( vad som utandades av Gud). Således var det många olika personer men ändå få som talade med Gud Ansikte mot Ansikte som Moses.. Det sägs också att Elias dolde sitt huvud när han steg ut ur grottan. Han dristade sig inte att att se " på Gud" fast han visste att han var Guds tjänare. Ändå får vi alla ta vara på uppmaningen att söka " Guds Ansikte och allt annat Gott utmr bibeln. Det onda skall vi inte göra. Vi skall inte dra oss undan Gud så länge Guds Rike är nära oss på Jorden. Jah. HÄR. ulrik

      Radera
    4. Anonym 21:54. Precis som Ulrik skriver här ovan var det få förbehållet att ha en relation med Gud - och de som hade det var mycket hämmade i denna relation p.g.a. sin synd. Det kunde dessutom, som i t.ex. Abrahams fall, gå åratal mellan kontakterna. Så du har nog ett hopplöst fall framför dig om du vill visa att det inte skedde någon (större) förändring i relationen mellan Gud och människa i.o.m. syndafallet.

      Radera
    5. Klart det skedde en förändring. Människorna bodde inte längre i lustgården där Gud vandrade till fots. Men som mitt exempel visar så var det ingen knivsksrp gränsdragning och definitivt inte en omöjlighet för människan att komma i kontakt med Gud. Bibelns urberättelser har lite olika olika källor och traditioner (Elohist, Jahvist, prästlig osv) och dessa källor är amalgamerade då de nedtecknats. Gud har sett lite olika ut i olika lokala traditioner innan den judiska huvudgrenen bildades. Dvs vi kan ju inte exakt veta hur Gud är, vi försöker föreställa oss det. Ibland har det varit som en Gud som manar till krig och att döda skoningslöst, även barn. Medan andra gånger är det en mild och förlåtande Gud. Så, vandrade Gud till fots i lustgården för att efter syndafallet...eller egentligen efter att Kain dödade Abel? För dit ända var ju Gud med ännu på det viset.

      Radera
    6. Anonym 21:55. "och definitivt inte en omöjlighet för människan att komma i kontakt med Gud."

      Helt fel. Om du läser ska du se att det var omöjligt för människan att komma i kontakt med Gud. När kontakterna skedde var det Gud som tog kontakt. Visst. Människorna bad, men (den första) kontakten initierades alltid av Gud.

      Det följande du skriver är liberalteologiskt strunt, så det ids jag inte ens kommentera.

      Radera
    7. Både kristendomen och judendomen omfattar tron på en personlig Gud, dvs en Gud man har en personlig relation med. Nej, Gud går inte omkring som i Eden, men så påstår heller varken de flesta judiska eller kristna rörelser att den berättelsen är för ordagrann läsning.

      Radera
  21. Nej, Kristian. Kampen mot All Osedlighet fortsätter och den kommer att tillta under de nödstider som kommer. Alla kommer att veta vad Gud anser som Rätt och vad Gud Anser som Fel; var så säker. Om alla blir lydiga Evangelium vågar jag inte sia annat än vad Bibeln själv säger. Av De som älskar lögnen kommer de flesta att tillta i ondska men bättringsgörare kommer också att finnas bland dem.
    En Osedlig sak som jag vill ta upp är hur det går för stadsflickor som levt i otukt som yngre gifter sig till landsbygden sedan de gjort otukt med någon lantgosse som bara varit lite otuktig. När de båda sedan fått lyckan av äktenskapet och lantmannen bryter äktenskapet och åker fast. Då har han lantgossen kyrkoherden och de kristna beroende på inriktning med sig och stadsflickan som trott på Ordet om förlåtelse och velat leva troget ingen chans mot landsmaffian. De kristna förlåter sin halvkristna broder och stadsflickan som blivit trogen måste acceptera svineriet eller ta skiljsmässa. Är det inte så här det gått många gånger så säg. Frågar Torsten Nils Ulrik Fagerholm?

    SvaraRadera
  22. Frågan som jag ytterligare ställer med minnet av vad Hitler och nazisterna sade; " Ordnung muss Sein". Översatt:" Det måste finnas ordning " I den här efternazistiska tiden med många av dess seder kvar mitt ibland oss sedan tyskarna under kriget farit fram på nästan varje ort i Finland och lämnat efter sig skändade pojk och flickebarn och resterna av sitt människoförakt och beroendet av ständigt nyare och starkare maskiner för att hålla ordning på handel och vandel. Är det värt att debattera vettigt när naziinspirerade ljushuvuden ständigt kommer med sina Gudlösa och människoföraktande uttalanden medan nyfascism och nynazism sysslar med samma övergreppstaktik och styggelser som alltid. Trampa på de svaga och tvinga dem sedan att betala. Därför har kommentatorerna som velat vara homomotståndare börjat njuta att få ur sig sitt människoförakt på minoriteter igen. Och levande Kristendom är en minoritet idag om vi skall bedöma bibelhalten i vad människor anonymt släpper ur sig anonymt på andras bloggar. Och likafullt är både äktenskapsbrott och homosexuell gärning likvärdiga i Guds Lags domslut. Den som våldtar eller gör så är döden värd. Så kom inte och säg att Gud inte har visat Nåd länge nog skriver torsten nils ulrik eftermiddagspredikant. Sant. Ulrik

    SvaraRadera
  23. Inte finns det några okontroversiella fakta som säger att homosexualitet är en lika medfödd egenskap som t.ex.hårfärgen eller heterosexen.
    Det måtte inte vara en lätt situation att ha en sådan läggning, särskilt beroende på omgivningens inställning och kanske de egna förväntningarna på livet. Därför har det gjorts och görs mycket för att "normalisera" en homosexig läggning och livsstil T.o.m. så att ett dylikt parförhållande skall kallas och likställas med äktenskap.
    Men inte kan de kristna och kyrkorna kasta hela Guds undervisning om skapelseenlig sexualitet, äktenskap, den trad. familjen som barnens rätta uppväxtmiljö på sophögen som "föråldrad och kärlekslös" för att det finns problem här. Alternativt omdefinierar vi alla begrepp och tar till tolkningar av Gudi ord tvärt emot vad det faktiskt säger, när det passar oss. Vi löser inga problem så, utan skapar nya.
    anonym3

    SvaraRadera
  24. Det blir så skrattretande dumt när homofoberna säger att homosexualitet är en valmöjlighet. Det betyder ju att dom själva också kan välja att bli homosexuella om dom vill.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ska inte glömma att en fd väldigt troende homofob Tiainen var i själva verket homosexuell.

      Radera
    2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  25. Vad Guds ord och riktlinjer säger om hur Han ser på homosexualitet framgår av bibelställen som 3 Mos 18:22, samt 20:13, liksom1 Tim 1:10.
    Dessutom har vi paradstället i 1 Kor 6:9-10: "Har ni glömt att ingen orättfärdig skall få ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Ingen som lever i otukt eller avguderi eller hor eller HOMOSEXUALITET, i tjuvaktighet och själviskhet eller som är ovettig utsugande andra - ingen sådan får ärva Guds rike."

    Guds "ställföreträdande", påven Franciskus ville nyligen inte fördöma de homosexuella, men han sade i alla fall att (utövd homosex dvs. pitten i rövhålet) är SYND !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nå, de flesta som får ett homosexuellt barn ändrar sig. Konservativa politiker, pastorer, random rellisar och normala homofober. Det är via sina barn man lär sig något nytt, om Gud, om sig själv och om världen. Lycka till!

      Radera
    2. 19.47
      Det var en vacker beskrivning av ditt sexliv.
      Bespara oss från sådana beskrivningar.

      Radera
    3. @Anonym 19:47. Vilken korkad kommentar, den kunde du ha hållit för dig själv. Kommentaren om att folk ändrar inställning om de råkar ha ett homosexuellt barn är däremot sant.

      Radera
    4. 12.2. kl 18:11
      Gud älskar förstås alla människor oberoende av några egenskaper hos oss. Vi är ju ursprungligen skapade av Gud (inte av någon "ursoppa" som evolutionisterna påstår), fastän syndafallet förvrängt mycket hois oss. Men Guds kärlek består INTE i att Han (inte "hen") lät sin Son gå i döden för att vi skulle gå fria från de eviga konsekvenserna av vårt fall. Månne det inte är så att om vi inte tar Guds lag i all dess stränghet på allvar (jfr hbtiq-agendan!!), kan vi aldrig på allvar få uppleva den härliga befrielse (från t.ex. homosexualitet, trans, aap) som evangeliet ger?
      anonym3

      Radera
  26. Styggelse är det. Men de som att all synd och styggelse är samma sak. Hade börjat fundera att varför hade de sagt så åt sin

    SvaraRadera
  27. Ännu om förbön för homosexuella för att de måtte bliva fri från sitt fanskap: I Munkshöjdens kyrka har många homosextare fått förbön
    just för sin läggning, och efter förbön blivit helt fria från denna last och kunnat leva ett heterosexuellt liv. Vem vill fördöma en sådan förbön, trots att vi vet att vi inte alltid får det bönesvar vi väntat (riksdagen, hbt-lobbyn?)

    SvaraRadera