måndag 13 februari 2023

Fel fokus

Jag spelar inte konsolspel. Jag vet inte varför, men det är liksom inte min grej. Jag sätter hellre min tid på annat, som t.ex. att läsa, skriva eller se på en bra TV-serie. Med det givetvis inte sagt att detta nödvändigtvis skulle vara ett bättre sätt att använda sin tid - åtminstone inte när det gäller det sista. 

Men jag läser som sagt en hel del. Däribland nyheter - och tyvärr blir den som gör det ofta chockerad i och av dagens värld. Som nu igen när dagens moralväktare anser det vara SÅ viktigt att bojkotta det nya spelet "Hogwarts Legacy". För att det innehåller våld? Nej. För att det innehåller sexuella handlingar som kan skada unga sinnen? Nej. Uppmaningen till bojkott beror på att JK Rowling har skrivit de ursprungliga Harry Potter-böckerna. Och hon har "fel" åsikter gällande transpersoner - och har ibland yttrat sig i frågan. Alltså bör spelet bojkottas. 

Det är märkligt hur fel fokus dagens människor kan ha. När "Hogwarts Legacy" recenseras tycks det viktigaste vara att racka ner på Rowling. Själva spelet - som hon inte har haft något att göra med annat än att hon har skapat den värld i vilken spelet försiggår - tycks vara av underordnad betydelse. 

Dessutom, och det är ingen liten sak, har Rowling förstås rätt. Och då menar jag inte bara att hon har rätt till sina åsikter, utan också rätt i sak. Men som jag skrev i texten "Är kampen över?" fungerar det så att om galenskapen ska kunna segra behöver sanningen (och sanningssägarna) tystas. Och detta till vilket pris som helst. Givetvis är det stora brott Rowling gjort sig skyldig till, och som hon nu ska straffas för på detta sätt, att hon vägrat att böja sig för påtryckningarna och fortsätter att hävda att sättet det västerländska samhället idag behandlar transpersoner är skadligt för dem.

Men var och en har givetvis rätt att spela "Hogwarts Legacy". Eller att låta bli att göra det. Men att låta bli att göra det senare för att all världens godhetsknarkare menar att man ska bojkotta spelet är att göra det av fel orsaker. Men vi lever som sagt i en galen värld.

43 kommentarer:

  1. Av princip köper jag ingenting från Kärkkäinen, kommer inte att göra det heller. Men enligt samma logik är det också fel, eller hur tänker du Kristian?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Röjde sig Faktalobby som sv. Österbottning nu, eller finns Kärkkäinen annorstädes än Kokkola. Jag ska slå upp på google. Ulrik

      Radera
    2. Men det ska du Ulrik, det är ju det som inlägget och kommentaren handlar om. Det är ju ingen hemlighet att jag har anknytning till svenska Österbotten, det har jag nog nämnt som orsak till att jag är anonym, jag har ingen lust att mina bekanta och vänner, som rör sig i alla dessa kretsar, ska behövas ställas till svars. Jag har också vid upprepade tillfällen sagt att jag suttit av en massa bibelstudier "så jag vet hur det fungerar i bibelbältet".

      Då du Ulrik har funnit att Kärkkäinen finns i Ylivieska men har en nätbutik, så hur tänkte du fortsätta? Ser du samma felaktigheter som Kristian med spelet, att jag vill inte göra uppköp och stöda ett företag som är antisemitistik? Eller borde jag följa Kristian devis och göra uppköp där, trots att det strider mot mitt samvete?

      Men, det är ju lättare att inte bry sin hjärnceller med dylika frågor, som hör till ämnet, utan istället fokusera på mig och var jag bor.

      Radera
    3. Jag skulle varken köpa från Kärkkäinen ej heller konsolspel eller filmer från Google play. Men jag förstår din point fast vad har din första kommentar med Kristians att göra? Därför blev jag förvirrad du " Förvirringslobby". Ulrik

      Radera
    4. Som bibelläsare borde ni väl förstå liknelser? Om det nu var fel att bojkotta köp av ett spel pga åsikter som en person bakom spelet har, så gör jag det samma, jag bojkottar köp från Kärkkäinen pga de åsikter ägaren har. Agerar jag då lika fel som de som bojkottar spelköpet som Kristian skriver?

      Radera
    5. Förvirringslobbyn. "Liknelsen" fungerar inte. En förintelseförnekare har fel. Rowling har rätt. Dessutom noterar jag att det inte finns några andra chanser i din värld. Kärkkäinen har erkänt att han gjort bort sig, bett om ursäkt och lovat att inte göra dylika utspel i fortsättningen. Det räcker för mig. Men tydligen inte för dig. I din värld får man bara en chans.

      Radera
    6. Klart liknelsen fungerar, men du klarar inte av att majoriteten tycker annorlunda än du.

      Så plötsligt handlar inte frågan om man ska få bojkotta det man anser vara fel, utan igen-din fobi för sexuella minoriteter. Du kommer nog att hitta hbtq-förnekare om då du söker sådana, men de blir färre och färre.

      Ulrik verkar inte heller tro på att Juha Kärkkäinen skulle uppriktigt kommit på bättre tankar.

      Radera
    7. Förvirringslobbyn. Sanningen avgörs inte genom omröstning. Så nej, ditt resonemang fungerar inte.

      Och nej. Jag har ingen fobi för sexuella minoriteter, och nej, detta handlar inte om något sådant. Jag skrev tydligt vad det handlar om.

      Radera
  2. Eller är hen en nylänning eller åbolänning som är för snål för att åka till Lahtis? Ulrik

    SvaraRadera
  3. Transsexualismen är nog sjuk och skapar stora problem för de beträffade. I Nykarleby (Kantlax) finns en transsare som lidit oerhört mycket när man började hormonbehandla och operera honom för att förvandla hans kön till ett feminint dylikt. Är det ens möjligt? Har han nu en manlig eller kvinnlig könskromosomuppsättning??
    Detta har inget att göra med transpersonen i Närpes som hör till Kd och som hade ett inlägg riktat mot pensionär Ole Norrbacks utgjutelser ang. Kd i Vbl.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför intresserar det dig anonym vad en för dig okänd person har för könsorgan och kromosomuppsättning?

      Radera
    2. Faktalobby 12.45. Kristians point är att man Rasar mot Rowling för att hbtq-maffian kräver det. Var och en får bojkotta vad som helst. Jag köper fortfarande coca-cola fast de hade kopplingar till Tyskland under . blockaden under andra världskriget. Henry Ford var hårt antisemitisk och många har importerat t o m andra bilar än Fordloppor. Österbotten vimlar av begagnade tyska bilar och köper man en japansk så är den också från de länder som stred mot västvärlden 1939- 1945. Man behöver inte fråga om någonting är rent mera då man köper saker allt är ett sammelsurium och en blandning av all slags av jorden utsugen materia. Men man kan undvika att besmitta sig med levande och döda avgudar och idoler. Det är att äta Svinets kött. Se slutet av Jesaja bok. Ulrik

      Radera
    3. Det vore verkligen intressant att se hur denna osynliga och ute i världen helt okända hbtq-maffia skulle ha sådana kopplingar till spelintresserade, så att dessa spelintresserade inte skulle avslöja, och blint lyda och låta bli köpa spelet.

      Eller så är det bara att allmänheten ogillar mobbning av sexuella minoriteter.

      Radera
    4. Förvirringslobbyn. Nu blev det lite väl genomskinligt hur du beter dig. Anonym oroade sig för det lidande den nya synen på manligt/kvinnligt har orsakat människan i fråga. Du låtsas som att det handlar om något helt annat.

      Radera
    5. Har du läst artikeln om Kantlax-bon? Där framgår ganska tydligt att han (numera hon) ville det själv. Det var inte så att han (numera hon) började lida för att han fick sin behandling, det var innan. Det är viktigt med rätt referenser.

      Radera
  4. Kristian och Rowling gör samma misstag, nämligen att de tror att en transperson är en man i kvinnokläder. Men, så är det ju inte, det är en kvinna som tvingas gå i manskläder! Inte konstigt att det blir missförstånd då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 13:41. Om huvudet är sjukt ska man behandla huvudet. Inte kroppen. Det Rowling, och vi andra, oroar oss över är att många som drabbats av könsförvirring får genomgå "vård" som ytterligare skadar dem i stället för att få adekvat vård som skulle reda upp problemet.

      Radera
    2. Kristian. Att kalla människor sjuka i huvudet och könsförvirrade är respektlöst och kränkande. Kan du som "kristen" inte bättre än så?
      Du brukar säga att folk är elaka mot dig, men har du märkt att det alltid är du själv som har den första och sista förolämpning? Är det så kristna ska uppföra sig?

      Radera
    3. Kristian.

      Jag skriver för min del inte under att det skulle handla om "könsförvirring" eller någon mental problematik. Läste i tidningen om en man som för några år sedan lät korrigera sitt kön och idag mår tämligen mycket bättre. I samhället tillåts man byta yrke, bil, livsstil, vad som helst egentligen - efter eget val. Varför skulle könsbyte vara så till den grad laddat, frågar jag mig.

      Radera
    4. Anonym 17:07. Tvärtom! Det är viktigt att kalla saker vid deras rätta namn. Att inte göra det, det först är respektlöst och elakt.

      Radera
    5. Torbjörn. Laddat eller inte, men det är ett faktum att många människor lider idag när de tvingas gå igenom processen att "ta reda på vad de är" och det i ett samhälle som är totalt förvirrat när det gäller kön. Säkert finns det sådana som tycker sig må bättre när de bytt kön, men de är också många som skadats oåterkalleligt av den processen. Speciellt då vi talar om barn som får pubertetsstopphormoner.

      Radera
    6. Kristian. Då ska du inte gnälla när folk kallar dig för "starka ord" som är en sanning.

      Radera
    7. " är ett faktum att många människor lider idag"

      Fortsättningsvis har du inte svarat på vad du menar med "många" och var du tar den informationen. Man kan mycket väl jämföra Finland med Irland då det gäller population, och direkt överfört så skulle det gälla en person vartannat år i en stad stor som Jakobstad. Kanske tycker du att det är "många".

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Det är allmän kunskap att könsdysforin ökar kraftigt. (https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/kommentar/2019/10/okningen-av-konsdysfori-hos-unga-tarvar-eftertanke/) Det är också allmän kunskap att i vissa länder också mycket unga människor får pubertetsstoppande medicinering som förstör deras kropp för resten av deras liv. Så tyvärr, ja, många.

      Radera
  5. Men Kristian, var inte allt detta bara undantag som inte spelar någon roll i det större sammanhanget? Länkarna finns kvar så att du kan bilda dig i ämnet, men det gör du såklart inte, varför läsa på så att kunskapen börjar skava?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 14:36. Nej. Det du drog fram i den tidigare diskussionen var verkliga undantag. Det vi talar om här är inte undantag utan män/pojkar som fått för sig att de är kvinnor/flickor och vice versa Och som får genomgå "vård" som skadar deras kroppar. När det i stället är huvudet som borde få vård för att minska lidandet de genomgår.

      Radera
    2. "Verkliga undantag". Ok, jag skriver ner det. Förstod inte att denna tråd var om overkliga undantag. Poängen är fortfarande att du är opåläst och kastar åsikter från nån gammalt grundad hållning, vare sig det gäller undantag av verkliga, overkliga eller nån som behöver vård för huvudet.

      Radera
    3. Anonym 18:57. Du skrev om människor som har avvikande kromosomuppsättning. Det var de jag kallade undantag och som sådana såna vi inte kan skapa policy utifrån.

      Radera
  6. Jag träffade på sjukhuset en fd främlingslegionär som satte wc pappersrullar under skjortan vid brösthöjd och hävdade att han var miss universum. Men han lekte inte länge den leken sedan jag som fd undersergeant i finska armen skällt ut honom och förklarat att ,du man, jag vill inte se dig sådan. På två dagar repade han sig och stod lång och ståtlig som en legionär och finsk sergeant vilket han också varit. Men mannen hade humor och många andra lekar; bland annat bröt han sig in i andras skåp och stal saker; då skällde jag också ut honom och han började föra de stulna sakerna till vårdarnas rum fast han betedde sig så drogat att han kunde hävda att han inte visste var han tagit grejerna. Han kunde också sjunga som om han varit backstage åt avgudinnan madonna. När han i tobaksrummet sjöng tittade jag honom djupt i ögonen och förstod att nazistkorset snurrade runt i hans hjärta som på alla de teckningar han gjorde under den första perioden som vi träffades. När han mot slutet fortsatte att teckna med sin naturgåva hade han inte mera nzikorset kvar på teckningarna. Ulrik

    SvaraRadera
  7. Kanske lämpligt tillfälle att återkomma till ämnet, att Kristian aldrig läser vad han länkar till. Nu kan jag ju inte annat än helt hålla med Rowling, som Kristian håller helt med. Betyder det att jag har samma åsikt som Kristian i transfrågan??? Det är väl lämpligt att citera Rowling, som Kristian länkat till?

    (fritt översatt)

    Trans-kvinnor är kvinnor, trans-män är män, icke-binära könsidentiteter är giltiga. Jag skulle aldrig ha velat tala för transgemenskapen, men jag vet att mina kära transvänner och -kollegor är trötta på att ständigt bli ifrågasatta om deras könsidentiteter, som ofta leder till våld och misshandel. De vill helt enkelt leva sina liv i fred, och det är dags att låta dem göra så.

    "Trans women are women, trans men are men and non-binary identities are valid. I would never want to speak on behalf of the community but I do know that my dear transgender friends and colleagues are tired of this constant questioning of their identities, which all too often results in violence and abuse. They simply want to live their lives peacefully, and it’s time to let them do so."

    Ja Kristian, tjafsa på du bara om att Rowling inte menade så, går dock inte att tolka det annorlunda än att låt dem vara ifred. Men du får ju nog lov att vända på kappan då igen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Nu tar du faktiskt priset! Ljuger du avsiktligt, eller har du läst slarvigt? Det du citerar är INTE vad Rowling säger, utan det är ett citat av vad Eddie Redmayne skrivit MOT det Rowling sagt.

      Så vem är det som inte läser?

      Radera
    2. Den visste var den tog! :) :) :)

      Radera
    3. Ska bli intressant att se hur förvirringslobbyn förklarar detta ! :) Tack Kristian återigen för att jag får vara föremål för dina förböner !!

      Radera
    4. Där missade jag nog lite, antog du hade länkat till hennes text. Läser man den, så är den inte så långt ifrån, så skulle ändå vara överraskad om Kristian ändå håller fullt med.

      Kort: Rowling stöder via fond bla organisationer som hjälper utsatta flickor och kvinnor. Rowling är en stark feminist, att stöda flickor och kvinnor att bli starka i ett klimat där kvinnor inte kan vara det, så går det före sexuella minoriteter. Mot slutet av hennes inlägg säger hon:

      " I stand alongside the brave women and men, gay, straight and trans, who’re standing up for freedom of speech and thought, and for the rights and safety of some of the most vulnerable in our society: young gay kids, fragile teenagers, and women who’re reliant on and wish to retain their single sex spaces. "
      https://www.jkrowling.com/opinions/j-k-rowling-writes-about-her-reasons-for-speaking-out-on-sex-and-gender-issues/

      Kristian måhända fortfarande (efter att ha läst det ursprungliga inlägget) håller med Rowling, men Rowling skulle inte hålla med Kristian och hans kvinnosyn.

      Radera
    5. Rowling må stöda feminismen men hon är ABSOLUT mot transgenderismen, dvs. att -hör och häpna- någon kunde byta kön - och detta upprepade gånger, vilket är mot all vetenskap.
      Däremot skulle det vara effektivt på många sätt: byta kön för att slippa militären, kunna gå i samma dusch och skithus som det motsatta könet et cetera.

      Radera
    6. "I stand alongside the brave women and men, gay, straight and trans..."

      Alongside, not against. Eller hur? Med, inte emot.

      Radera
    7. Anonym 23:27. Överlag ber vi alldeles för lite. Denna nygamla kommentarpolicy har två goda sidor. Dels kan det kanske få någon att tänka efter vad de skriver, dels kommer jag mig för att be lite mera.

      Radera
    8. Förvirringslobbyn. Hur var det Ulrik skrev? Slingerbult! Jag kan inte annat än hålla med honom!

      Sedan håller jag givetvis inte med Rowling i allt. Kanske inte ens i det mesta. Men det har jag inte heller påstått att jag gör.

      Men detta låter faktiskt som något jag skulle kunna skriva under på också: "I stand alongside the brave women and men, gay, straight and trans, who’re standing up for freedom of speech and thought"

      Chockerad?

      Radera
    9. Anonym 23:27, fortsättning... Förutom alltså då den alldeles uppenbara fördelen... :)

      Radera
  8. Förresten " Faktalobby", Kärkkäinen finns på flera orter med hela varuhus. Inte bara i Ylivieska och en nätbutik. Tog reda på de fakta redan i morse. Meddelar dig faktasvaging att inte hinner heller du med alla fakta när du ständigt byter fokus....

    SvaraRadera
  9. Rowling skrev ju att det inte är "människor" som menstruerar utan kvinnor !! Det är biologin och könet som avgör. Men hbt-lobbyn och transsarna blev förstås rasande och renderade henne mordhot.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 00:05. Ja, och inte bara det. Hon har blivit "cancelled" p.g.a. att hon sade sanningen. Det är precis som jag skrev (https://kristiannyman.blogspot.com/2023/02/ar-kampen-over.html) att de som kämpar mot verkligheten/sanningen tvingas tysta ner sanningssägarna. Om de inte gör det riskerar nämligen deras lögner att avslöjas. Det är skrämmande hur galen den här världen har blivit!

      Radera