måndag 30 april 2012

Extrem dumhet


Det verkar vara svårt för vissa att förstå hur oerhört farlig Islam är. De senaste dagarna har vi sett flera exempel på extrem dumhet i förhållandet till denna farliga religion. Dels har vi pastor Terry Jones och hans församling i Gainsville, Florida i USA som häromdagen brände ett antal av Koranen utanför sin kyrka. Detta trots att myndigheterna hade varnat för att de amerikanska trupperna i speciellt Afghanistan kan komma att bli utsatta för attacker om den ”utlovade” bränningen utförs. Dessutom, och det är betydligt värre, leder denna idiotiska handling till att lokala kristna överallt i den muslimska världen riskerar att råka illa ut. De senaste dagarnas bombdåd mot kristna gudstjänstfirare i Nigeria är bara ett exempel på vad Islams krigare kan tänka sig att göra.

Ett annat exempel på extrem dumhet, men med motsatta förtecken, gör sig Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson sig skyldig till i sin ledare av den 27/4. I denna ledare kritiserar hon Paulina Neuding, chefredaktör Neo och kolumnist i Svenska Dagbladet, för en artikel hon skrivit i Jerusalem Post. Neuding har räknat antalet nyfödda pojkar i Malmö med namnet Mohammed, och utifrån detta har hon dragit slutsatser om den framtida nivån på antisemitismen i Malmö. Neuding menar att eftersom ”vi för inte statistik över religionstillhörighet i Sverige, [ser jag] föräldrars namnval som ett effektivt sätt att ge en bild av en demografisk förändring.” I sin artikel skriver Neuding att ”2004 var det vanligaste namnet på nyfödda pojkar Mohammed, och bland 15-åringar är etniska svenskar nu i minoritet.”

Så frågar sedan Pettersson: ”Varför är detta viktigt?” Därefter fortsätter hon: ”Var och en som följer debatten kan se att Neudings tankemodell går igen i den främlingsfientliga retorik som nu förpestar Europa. Muslimer beskrivs som en grupp, bärande på värderingar och ideal som är oförenliga med västerländsk demokrati.” Pettersson citerar vidare och skriver att: ”Hon (Neuding) slår fast att det är den demografiska förändringen – att det flyttar många muslimer till Sverige och att de föder många barn – som är det stora problemet.”

Och så till dråpslaget: ”Detta är också en helt central tankemodell i Breiviks värld.”

Det Pettersson här försöker göra är att tysta kritiken mot Islam – och förringa problemet med antisemitismen i Malmö - genom att använda sig av Breivik-kortet. ´

Förvisso kunde man förstå Petterssons aggressivitet gentemot Neudings tankar om det inte skulle finnas några problem i Malmö. Men nu är ju situationen faktiskt den att det är mycket illa i Malmö. Och värre blir det. Men Pettersson nämner inte detta med ett enda ord i sin ledare. Tydligen kräver hennes ideologi att man blundar för det faktum att Islam faktiskt innebär ett problem. Speciellt om det på samma ort som det finns muslimer också råkar finnas judar. Eller kristna. Eller några andra religioner.

Men det är säkert lättast att blunda. Problemet är bara det att förr eller senare måste man öppna ögonen – och då kan den värld man ser med sina nyöppnade ögon se helt annorlunda ut än man inbillade sig att den gjorde. Eller hur man skulle vilja att den såg ut. Men det är så dags då. Extrem dumhet var rubriken.






1 kommentar:

  1. Terry Jones och Karin Pettersson har förmodligen två ting gemensamma: dels övertygelsen om att de har rätt och dels perspektivlösheten. Den förre anser sig ha rätt inför Gud och sin lokala församling, och menar sig därför kunna göra vad han vill, konsekvenserna på andra hål lär andra problem. Den senare är förmodligen en allmänsvensk ateist, som sitter i trygga Stockholm, lyckligt ovetande om den förändring som pågår på olika håll i Europa, och i den stad som ibland kallas Malmallah.

    SvaraRadera