söndag 11 juni 2017

Ännu om skattefinansierad propagandaverksamhet

Jag borde veta bättre, men när jag sitter på fodertrucken lyssnar jag gärna på radio. Trots att jag har finskt blod i mina ådror och gärna med jämna mellanrum lyssnar på de melankoliska finska tongångarna orkar jag bara med så och så mycket finskspråkig radio. Alltså blir det radio Vega. (Extrem är absolut inget alternativ!) Igår blev det alltså programmet Vega Lördag.

Givetvis presterade detta program dagens hbt-propagandados i form av ett långt reportage om familjen i Nykarleby där pappan gått från att vara en Daniel till att vara en Jessica. Nu kan någon förstås hävda att jag inte behöver lyssna på dylika program - det finns ju en off-knapp på radion - men det är ju inte det som är problemet. Jag vet ju faktiskt var off-knappen är, och denna gång använde jag den också.

Nej, problemet är inte jag och mitt radiolyssnande. (Jag klarar dessutom, vill jag hävda, av dylika propagandaprogram utan att ta någon större skada. Dessutom vet jag, som sagt, var off-knappen finns.) Nej, problemet är att denna propaganda framställs och distribueras med skattemedel och att många som inte klarar av att genomskåda och ta den utsätts för den. Tänk om något barn skulle ha lyssnat på detta program?! Om så skulle ha skett kunde detta barn ha fått för sig att detta som programmet förmedlade är något naturligt. Om ditt huvud av någon anledning fått för sig att du inte är det du är går det alltid att korrigera kroppen. Tänk vilken skada detta budskap kunde ha åstadkommit på ett ungt sinne! Nå, nu tror jag nog att de flesta föräldrar har tillräckligt med förstånd att inte låta sina barn lyssna på radio Vega, men ändå. Risken finns ju att radion någon gång råkar vara på och något barn får del av denna propaganda.

Varför ska vi som skattebetalare tvingas bekosta denna fruktansvärda smörja? Hur kommer det sig att vi, år 2017, upprätthåller en dylik skyddad propagandaverkstad för dessa element som uppenbarligen tagit som sin uppgift att förgifta både etern och våra sinnen med dylik sjuk propaganda?

Nu låter jag hård, men saken är synnerligen allvarlig. Jag vågar påstå att om vi fortsätter att utsättas för propaganda av denna art och i den omfattning som nu sker kommer vårt samhälle i stort att snart ha tagit sådan allvarlig skada att ingen vet vilka följder det får. Varken för individerna eller för samhället.

60 kommentarer:

 1. Det att en människa berättar hur hen varit olycklig förr men nu mår bättre är bara skadligt att höra för såna som envisas med sin föreställning att det inte kan vara så och vill leva vidare i den illusionen. För alla oss andra är det bara "good for you" liksom. Det är bara att glädjas med dem som är glada, så enkelt är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym/11:48. Du måste vara antingen en mycket ond människa eller så bara dum i huvudet. Ser du inte vad du skriver? En olycklig som blir lycklig och som sprider sin berättelse och som sedan smittar till tio andra som blir olyckliga och behöver könskorrigeras. Detta är en smitta som sprids via öronen och ögonen och som drabbar huvudet. Men det förstår du tydligen inte, liksom inte heller svenska Yle.

   Radera
  2. Enfald smittar tydligen också. Bara för att Kristian inbillar sig hur sexuell identitet fungerar betyder inte att det stämmer. Vore det sant så skulle vi har en otrolig kö till operation. Men det har vi inte.

   Och det är ju så fruktansvärt fel att en olycklig blir lycklig. Inte sant? Och varför blir dessa olyckliga? Jo, på grund av dig 16:52 och Kristian som visar sin avsky. Skulle ni sluta med det så skulle inte folk behöva vara olyckliga.

   Skulle ni helst vilja ta reda på hur sexualitet hänger ihop så gå för allt i världen och läs Tiainens blogg. Men det vill ni inte för då kan ni inte mobba sexuella minoriteter längre.

   /d

   Radera
  3. d. Du har faktiskt missat att könsdysfori idag är en explosionsartat växande sjukdom.

   Sedan har du också visst missat vad min avsky riktas mot. Läs om och läs rätt!

   I övrigt har anonym 16:52 helt rätt, även om jag kanske skulle vara lite försiktig med att stämpla en kommentator som antingen ond eller dum i huvudet. (Attack på person är det ju ändå inte fråga om eftersom kommentatorn i fråga uppträder anonymt...)

   Radera
  4. Den är varken explosionsartad eller sjukdom, och det är ingenting som smittar hur gärna du än vill tro. Orsaken till att det pratas om det, att de drabbade vågar ta upp det är att samhället (förutom du och dina gelikar) inte fördömer det längre.

   Trots att du inte vill tro det så är du Kristian som en öppen bok, det att man inte besvarar vissa frågor är en indikation att man beskyddar sig från ett nederlag i nämnda frågor.

   En attack mot person är en attack mot person oberoende om det finns ett namn, pseudonym eller helt anonym, det är ändå ämnad att tysta ner skribenten bakom texten.

   Men om ni nu är så fruktansvärt säkra på er expertis i ämnet så gå nu till Tiainens blogg och förklara för honom hur fel han haft i 16 år, och att just er inbillade övertygelse ger honom fel i sina erfarenheter.

   Eller så slutar ni med att offentligt mobba sexuella minoriteter.

   /d

   Radera
  5. "3 Moseboken 18:22 Du ska inte ligga med en man som en man ligger med en kvinna. Det är avskyvärt." ( Säger Gud själv ) Det är lika avskyvärt och en lika stor styggelse i Herrens ögon idag liksom då ! "mobba sexuella minoriteter" - För att man talar om sanningen eller ?

   Radera
  6. d. Tillväxten är exponentiell. Och ja, det ÄR en sjukdom. Som smittar. Och som kan botas. Men problemet är att i just detta, men endast detta, fall låter man huvudet bestämma över de synliga fakta som finns att tillgå. Om en människa, som uppenbarligt och tydligt är en människa, fått för sig att hon är en katt så behandlar man huvudet. Samma sak om hon fått för sig att hon är en bil eller en kanariefågel. Men om en man fått för sig att han är en kvinna så behandlar man inte huvudet utan börjar skära i kroppen. Orsaken? Jo för att samhället och läkarvetenskapen har böjt sig. Inte för fakta, inte för erfarenheten utan för en IDEOLOGI. En synnerligen tvingande sådan.

   Att du och andra sedan kallar detta sanningssägande för mobbning säger faktiskt oerhört mycket.

   Radera
  7. Ojdå, exponentiell? För en sådan vetenskaplig term bör det naturligtvis finnas siffror som du inte har. Inte verkar du se skillnaden på sjukdom och diagnos eftersom sådant finns inte i Nymans egen läkarvetenskap. Istället för att prata allvar om tex Tiainen och verkliga upplevelser väljer du kanariefåglar. Inte fyndigt.

   /d

   Radera
  8. @d, Tiainen har aldrig varit tillförlitlig, sluta hänvisa till honom ! Youtube är fullt av videor där han brer ut sig och avslöjar sig som en falsk profet !

   Radera
  9. d. Givetvis har jag siffror. Jag skrev om detta för en tid sedan, men det hade du tydligen missat. Kolla grafen nere till höger! Ja, och artikeln är hämtad från Läkartidningen i Sverige. Du kan kolla upp länken och sedan får du be om ursäkt...

   Radera
  10. Länken skulle också vara med... http://lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2017/02/Kraftig-okning-av-konsdysfori-bland-barn-och-unga/

   Radera
  11. Anonym 23:55. Fallet Tiainen är ytterst mångfacetterat och därför är det bäst att inte hänvisa till honom alls i dylika diskussioner. Ja. Dessutom är det alltid bästa att inte kommentera enskilda människors personliga tragedier.

   Radera
  12. Ja, så verkar det, exponentiell verkar mängden remisser av barn till Astrid Lindgrens sjukhus, 197 stycken. Konstaterade fall finns det inga siffror på. Mängden remisser är obefintlig i ljuset av Kristians tes att media "smittar" vitt och brett. Hur siffrorna ser ut för hela landet vore desto viktigare pga en väldigt viktig detalj:

   "Ny patientlag (SFS, 2014:821) 1 januari 2015 innebär att patienten kan välja vilken enhet för könsidentitetsutredning man ska remitteras till."

   Under samma år som Astrid Lindgrens sjukhus får många fler remisser är samma år som föräldrar får välja enhet.

   Och du har helt rätt om att det är människor personliga tragedier, men varje gång du skriver all din hatiska propaganda om ämnet berör det enskilda människors mångfacetterade personliga tragedier.

   Radera
  13. Anonym 08:58. Javisst skulle det vara intressant att se siffrorna för hela landet. Vad gäller det att mängden skulle vara "obefintlig" så kan jag bara konstatera att den givetvis inte är det. Dessutom är det irrelevant i detta sammanhang. Det vi diskuterar är ökning eller inte ökning. Sedan förstår jag inte varför du gör en distinktion mellan antalet remisser och antalet konstaterade fall. I detta sammanhang är också detta irrelevant. Eller egentligen talar en stor diskrepans mellan dessa två för det jag hävdar.

   Sedan skriver jag givetvis ingen "hatisk propaganda". Om du hittar någon sådan här på denna blogg så finns den i ditt eget huvud. Jag uttrycker vrede över sådana som förför, det gör jag. Men om du skulle läsa noggrant - och vad som verkligen skrivs - skulle du inse att jag betraktar de homosexuella som offer i det paradigmskifte som vi just nu upplever. Orsaken till att jag lyfter fram dessa saker är för att jag vill försöka visa på hur galet det kan gå, och det kommer att gå, om denna förförelsepropaganda fortsätter att spridas. Offrens antal kommer att öka. Drastiskt.

   Radera
  14. Du vet inte ens vad du menar, du förstår inte skillnaden mellan remisser och fall, men i följande mening menar du att just detsamma (du inte förstod) talar för din sak. Vad är propaganda om inte det?

   Diskrepans mellan remisser och fall betyder att mängden av de bägge inte stämmer överens, och rent i praktiken har du sagt att remisserna (alltså misstankarna) är fler än konstaterade fallen. De enda slutsatserna man kan dra av ditt resonemang är således att man haft många misstankar i onödan. Andra vägen går det inte, man kan inte konstatera fall utan att ha fått en remiss. Även här skönjar vi propaganda-åsikten är klar trots att argumenten går stick i stäv med påståendet. Du hade nog inte tänkt tanken till slut, men det är ju inget nytt :-D

   /d

   Radera
  15. d. Givetvis förstår jag skillnaden! Men det jag säger är att den är irrelevant i just denna diskussion. Något du av allt att döma inte begriper. Nåväl, jag ska försöka förklara. Min tes när det gäller könsnihilismen är att desto mera det pratas om detta (och framställs som om det skulle vara något naturligt), desto mera förvirring (könsdysfori) kommer detta att leda till bland det uppväxande släktet. De lägre tonåren är en omvälvande tid för en människa också fast hon inte behöver fundera på om hon är man eller kvinna eller något där mittemellan. Nu har då alltså också detta tillkommit. Inte undra på att förvirringen breder ut sig! En remiss i detta fall skrivs inte ut utan att det föreligger denna förvirring. I de fall där det inte blir fråga om ett patientförhållande är det bevisligen så att det bara förelåg en förvirring. Detta tycker jag att t.o.m. du borde förstå.

   Radera
  16. Anonym 16:52.

   Det smittar inte.

   Transkönade som hör radioprogrammet blir inte olyckliga. Men ifall de redan är det, så är det ju fantastiskt om de också kan få hjälp att hitta sin väg och sin lycka.

   Ni som är rädda att bli smittade av såna här radioprogram - hur har ni det riktigt med er könsidentitet? Det har aldrig fallit mig in att en annan människas berättelse skulle ändra på mitt liv. (Det gör det väl bara om det berör ens egna läggning.)

   Radera
  17. Anonym 23:54. Det är märkligt hur svår en sak kan vara att förstå om/när man inte vill förstå. Knappast smittar detta som ett elakt virus, blint och till i princip alla. Nej, utan de som drabbas är sådana som håller på att forma sin identitet och som kämpar med frågorna vem han/hon är. Barn och yngre tonåringar, alltså. De annars också mest utsatta för olika former av påtryckningar.

   Så sluta gärna upp med dylikt stämplande som du gör dig skyldig till i din kommentar. Om och när man (liksom jag och anonym 16:52) skriver om dessa saker så gör vi förstås inte det för vår egen skull. Att implicera en sådan sak visar bara att man egentligen inget har att komma med.

   Radera
  18. Det har många gånger sagts, du förstår ingenting om hur sexualitet formas, du känner ingen som gått igenom det, och värst av allt-du vill inte ta reda på det heller. Du inser inte hur dina uttalanden kan skada unga. Utan åsikter och fördomar liknande dem du sprider ut, skulle inte unga som kämpar med sin sexualitet behöva begå självmord. Jag behöver inte berätta på vilket sätt jag har insikt i problematiken, men jag, och andra med liknande insikter, vet att du inte fattar ett dyft. Andra människor som inte heller förstår, tror säkert på dig. Blind leder blinda. Hoppas bara du inte orsakar stor skada innan du kommer till insikt själv.

   /d

   Radera
  19. d. Du har lika fel i detta som när det gällde den exponentiella grafen och skillnaden mellan remisserna och de konstaterade fallen. Man behöver inte ha egen eller ens i den närmaste kretsen upplevd erfarenhet för att känna till något. Vissa gånger kan en dylik närhet t.o.m. förhindra en rätt insikt.

   Som jag har konstaterat många gånger. Här på denna blogg hittar du inget hat mot de homosexuella. Tvärtom, faktiskt. Jag blir arg och närmast uppgiven när jag ser hur så gott som alla instanser av betydelse idag sviker de homosexuella och går in för att förleda och förföra. De tragiska falla av självmord som har förekommit beror inte på att det finns sådana som säger sanningen, utan på att människan innerst inne vet vad som är rätt och vad som är fel. När i princip alla uppmanar (speciellt unga människor) att göra det som är fel lämnas människan ensam med sin kamp mot synden, och då ska vi inte förundras över att det går illa. Jag skulle hoppas att ens kyrkan skulle våga stå på de homosexuellas sida och i sanning gå in för att stöda och hjälpa, men också här ser sveket ut att bli totalt. Det är så tragiskt att man kunde gråta.

   Radera
  20. Kristian. Du skriver att det är barn och yngre tonåringar såna här program skadar. När jag var yngre tonåring hörde och såg jag såna program. Det var intressant för att det ökade min förståelse för hela regnbågsfamiljen. Men varför är du rädd å de yngres vägnar medan jag är fullständigt lugn i min förvissning om att ingen ung kommer att bli något den inte är pga ett radioprogram? Var är din tillit till människans styrka? Du verkar tänka att bara för att något tillåts så kommer det att bli rusning till hormonbehandlingarna... Det är ju inte så det fungerar. Och jag tror att du också skulle se det om du inte var i din troendebubbla. De här frågorna (att man nuförtiden kan göra en könskorrigering) är inte det minsta attraktiva för någon annan än dem de berör. Och, av någon anledning, för de konservativt troende.

   Radera
  21. Anonym 16:52. Först kan jag säga att detta inte handlar om att något tillåts eller inte tillåts. Jag menar förstås att yttrandefriheten ska gälla också här. Men problemet är att denna propaganda florerar i det skattefinansierade Yle:s kanaler och detta helt utan att problematiseras.

   Sedan sätter du på ett bra sätt tummen på själva kärnfrågan här. Det som gör att du och jag inte kan förstå varandra här är att det finns en fundamental skillnad i synen på homosexualiteten och människan överlag. Du menar att homosexualiteten är medfödd och att en människa är vad hon är. Jag hävdar att människan utvecklas dels utifrån de förutsättningar hon har fått, dels (och främst) utifrån den input hon får. Sexualiteten inbegripen. Detta synsätt är inget som har med tron att göra.

   Sedan är det ytterst tragiskt att det idag, precis som du konstaterar, bara tycks vara de konservativt troende som verkligen bryr sig om de homosexuella människorna. Alla andra har låtit sig luras av det nya paradigmet och mer eller mindre uppmanar dessa människor att leva ut sin böjelse. Med de bedrövliga följder detta får, både i tiden och i evigheten.

   Radera
  22. Jag vet inte om t.ex homosexualitet är medfött eller om det är en summa av många faktorer som spelar in. Men det spelar ingen större roll eftersom faktum är att det sitter väldigt djupt i en människas personlighet.

   Det jag är helt övertygad om är att några radioprogram och tidningsartiklar inte gör någon gay. På samma sätt som det inte går att bli straight på några herdesamtal eller genom att höra talas om sådana fall. De som "byter" sexualitet på det sättet var nog inte vad de ursprungligen trodde. Och dessa människor är en liten minoritet av en ävenledes liten minoritet.

   Du upprepar hela tiden vilka "bedrövliga följder" detta kommer att få och hur du tycker synd om de homosexuella. Konstigt nog verkar de homosexuella nöjdare nu än förr och jag känner personligen många homopar som det inte är det minsta synd om och som inte ser ut att drabbas av några bedrövliga följder.

   Min gissning är att du inte alls är oroad för dem det gäller. Du är orolig att någon i din närhet, i din familj, ska visa sig vara homosexuell och få för sig att det är ok att komma ut ur skåpet. För hur går det då? Vad gör du då?

   Radera
  23. Anonym 13:48. Jag har hela tiden varit öppen och ärlig med mina bevekelsegrunder. Om du ändå vill spekulera i dessa kan jag förstås inte hindra dig, men vackert är det inte.

   Radera
  24. Vackert är det inte att spekulera, nej. Men snälla Kristian, det är vad du gör hela tiden. Visst är du ärlig, jo, men det betyder inte per automatik att din övertygelse om ett främmande tema blir verklighet och sanning för omvärlden. Inte vill du lära eller ta till dig nånting heller, och ditt argument att en närhet kan förhindra insikt är totalt obegriplig. Betyder det att din närhet till pälsfödning och teologi förhindrar rätt insikt? Du talar dig i "påsan" gång på gång på gång, och du inser det inte själv. Kanske bäst så.

   13:48 Sexualiteten utvecklas och formas rätt tidigt, (Kristian kan ju som den store experten säga när det sker, men hans svar antyder väl igen att psykologer världen över har fel även här) och det kommer långt innan ett barn förstår det abstrakta i all form av textartiklar, radio och tv.

   /d

   Radera
  25. d. Du vrider och vänder på det jag skriver som det passar dig. Jag skrev att närhet KAN förhindra en rätt insikt. Sedan är det ju faktiskt du som har talat dig i "påsan" gång på gång här på den här tråden, inte jag.

   Nu orkar jag inte byta ord med dig längre. Det är ingen idé, och det leder ingenstans.

   Radera
  26. Jag vrider ingenting, du är varken konskvent eller särskilt duktig på att argumentera. Du måste ju fatta att alla regler du ensidigt lägger för argumentationen gäller även dig själv. Och varje gång du verkar inse det lägger du dig.

   Men fortsätt du med dina irrläror om sexualitet som går i allt annat än kristlig anda.

   /d

   Radera
  27. Hör nu, herr d! Du har fått på nöten i den här diskussionen redan ett par gånger 100-0 så du är nog den sista som ska hoppa på bloggägaren när det gäller argumentationskonst. Jag förstår väl att han inte längre orkar eller vill debattera med dig.

   Radera
  28. 17:21: Argumentationskonst är inte att lyckas "ge på nöten" vilket du knappast ser nåt av i Bibeln heller, utan att härleda på bästa möjliga sätt, till så många som möjligt, både för och emot för ge utrymme för mottagaren att bilda en uppfattning själv. Kristian godkänner sig sakna insikt och ger inget värde för andras heller, men påstår ändå enväldig ha "sanningen". Om nån ger på nöten är det Kristian som fortsättningsvis antastar sexuella minoriteter. Och du stöder honom i hans okristliga förhållningssätt då han inte klarar av att försvara sig.

   /d

   Radera
  29. Nu får du nog ge dej, d! Kristian har försvarat sig riktigt bra, och vad gäller insikten så har det ju visat sig att han har betydligt bättre insikter än vad du har i det ni pratat om. Var har han annars godkänt sig sakna insikter? Hans förhållningssätt är heller inte okristligt. Okristligt är att gå emot det uppenbarade Ordet. Du är allt bra jobbig som inte ser hur saker och ting ligger till fastän det har skrivits dig rakt på näsan!

   Radera
  30. Jag har en bekant som på senare dagar blivit kristen. När han under tiden blev mer insnöad i de religiösa sjuka ideerna blev han mitt i allt en hatare av homosexuella och började prata illa om dom, precis som vi ser att präster och andra som dyrkar de abrahamistiska religionerna gör. Tidigare när han var normal hade han inget ont att säga om homosexuella.

   De som ropar högst om hur syndigt homosexualitet är rädda för sin egen sexualitet, det har vi ju åtskilliga bevis på. Otaliga är de självutnämnda präster som ropar på barrikaderna som visat sig senare vara glada i att blåsa i skinntrumpeten. Tiainen som senaste exempel..

   Ja bibeln uppmanar oss att döda homosexuella, men då skall vi även döda de som äter skaldjur, blandar tyger och arbetar på söndagar.

   Eflop

   Radera
  31. Eflop.Du yrar och misstolkar. Bibeln uppmanar oss INTE att döda de homosexuella. Om du ens lite skulle bry dig om fakta skulle du inte påstå en sådan sak. Men du är, som vanligt, bara ute efter att håna och skrävla.

   Radera
  32. Ja, visst är det Kristian ganska irriterande när man ser att andra inte bryr sig om att fakta?

   Du vägrar ta till dig den sanning som homosexuella upplever, och inbillar sig att dessa skulle ta till sig din påhittade sanning. Inte försöker du ens, utan sprider den som din irrlära för att hålla samman andra homofober.

   "Allt vad ni vill att människorna skall göra er, det skall ni också göra dem." Gäller alla förutom Kristian. ;-)

   /d

   Radera
  33. d. En liten kommentar bara: Tvärtom! Om jag står i beråd att göra ett galet livsval som skulle leda till evig fördömelse skulle jag vara OERHÖRT tacksam om/när någon säger till och varnar mig. Så visst gäller detta också för mig!

   Radera
  34. Här har väl hur många som helst varnat och tillrättavisat dig för dina irrläror om homosexualitet, men föga hjälper det.

   /d

   Radera
  35. d. Nu gör du dig bara löjlig. Om något är en irrlära ellr inte bedöms inte på grund av vad du tycker och anser utan på grund av vad Guds ord säger. Så nu ska jag utmana dig lite (och ge dig en chans att åtminstone lite återställa ditt vid det här laget tämligen skamfilade "namn"): Visa mig, i Guds ord, vari min irrlära gällande homosexualiteten består!

   Radera
  36. Visa du Kristian var i skriften det talas om monogama hängivna långvariga homosexuella förhållanden. Jag menar alltså inte t.ex gruppvåldtäkter (Sodom och Gomorra) och inte tempelprostitution eller fall av sexuellt utnyttjande.

   Radera
  37. Anonym 00:21. Svaret på din fråga är på alla stället i NT där homosexualitet omtalas. Författarna gör nämligen ingen sådan skillnad. Jag är mycket medveten om att det i hbt-tillskyndarkretsar i kristna sammanhang finns ett önsketänkande som säger att de bibliska författarna inte kände till sådana förhållanden, men detta är som sagt bara önsketänkande. Läs t.ex. Gagnon eller Caragounis så ska du se att det är precis på detta sätt.

   Radera
  38. Vi kan säkert lämna diskussionen om vem som är löjlig, eller hur? Du har inget att vinna på det.

   Det skulle säkert passa dig ypperligt att du slipper svara igen, genom att passa frågan till mig. Men nej, så enkelt kommer du inte undan, speciellt eftersom det funnits alldeles tillräckligt av tillrättavisanden tidigare som du hänsynslöst låtit bli att beakta.

   Du har väldigt lösa hänvisningar till Bibeln, som för homosexuella inte spelar nån som helst roll. Så vad du påstår dig veta om de homosexuella som lever idag i verkligheten, så finns det ingen som helst sanning i dina yttranden. Det har sagt mången gång, och knappast kommer detta stycke att beaktas av dig denna gång heller.

   Men eftersom du nu vet så mycket, så klistra gärna in de bibelställen där det tex uttryckligen står att homosexualitet är ett livsval (som du påstår). Eller var det ges rätt att förnedra och förtala. Bara som ett litet bevis att du kan din Bibel. Och snälla Kristian, hoppa över dina egna tolkningar om att vad författare gjort eller inte gjort för skillnad eftersom de inte är här för att förklara. Visa bara de specifika ställen som du baserar dina sanningar på. Copy paste.

   Om du sen mot förmodan lyckas kopiera och klistra in betyder det inte att du i modern tid har fullmakt att häva ur dig vad som helst offentligt."En etik som värnar om frihet och omsorg om människan" som du skrev, det upplevs inte som omsorg det du håller på med.

   /d

   Radera
  39. d. Vilka "tillrättavisanden"? Jag säger igen: Visa mig det i Guds ord! Annars duger det nämligen inte.

   "Lösa hänvisningar till Bibeln"? Ånej. Bibeln är klar och tydlig i denna fråga.

   Vad gäller de Bibelord som det här gäller så kan du slå upp dem själv. Bibeln är ingen hemlig bok utan även du har rätt och möjlighet att gå till den och läsa i den.

   "Förnedra och förtala". Här på denna blogg accepteras inget sådant. Inte när det gäller homosexuella eller några andra. Om du hittar något sådant så finns det nog bara i din fantasi.

   Sedan tycks du inte alls (heller) vara förtrogen med hur man ska läsa en vanlig text. Vilken som helst. Om det finns en bakgrund till texten i fråga behöver man ta reda på vilken denna är och FÅ DEN RÄTT. Hbt-tolkningarna av Bibeltexterna visar detta med all önskvärd tydlighet. Därför hänvisningarna till Gagnon och Caragounis.

   Som sagt: Dina skriverier här får nog ett löjlighetens skimmer över sig. Och detta inte bara när det gäller dessa senaste kommentarer utan detta redan från första början. Så läs på och kom igen!

   Radera
  40. "Visa mig det i Guds ord! Annars duger det nämligen inte?" Det gäller ju förstås inte dig Kristian...   /d

   Radera
  41. d. Nu förstår jag inte alls vad du menar. Givetvis gäller detta också för mig. Därför talade jag också ovan om alla texter i NT som berör ämnet. Det är faktiskt bara att välja.

   Radera
  42. Ok, ska försöka svara på Kristians fråga om var irrläran finns i Bibeln: "Det är faktiskt bara att välja var det finns".

   Du och jag är precis lika kunniga bibelkännare :D

   /d

   Radera
  43. D. Kristian sade något om att du gör dig löjlig. Du gillade det inte, men nu bevisar du det.

   Radera
  44. 17:20 Visst, jag svarar med exakt samma ord som Kristian, så är mitt svar löjligt så är även Kristians svar det.

   Teologer kan nog sina biblar väl, alla jag känner sitter nog inte och pantar på en enda vers. Kristian vet nog att hans tolkningar inte håller sträck och vägrar därför yppa sina hänvisningar.

   /d

   Radera
 2. Det ligger något oerhört komiskt i bilden jag får av Kristian, körandes med sin lilla traktor i Esse med rumpskåran framme – samtidigt som han blir förbannad över att en Daniel genomgått könsbyte till en Jessica i Nykaaby via Radio Vega.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym/13:41. Vad menar du dig vinna med den där kommentaren? Du inser tydligen inte allvaret i det som lyfts fram här och genom att försöka måla upp en nidbild av skribenten försöker du flytta fokus. Den där kommentaren säger nog mest om dig själv.

   Radera
  2. Allvaret, ja, hur många nidbilder har inte Kristian målat upp? Men det säger ju tacksamt mycket om den skribenten...

   /d

   Radera
  3. Anonym? Hur vet du att traktorn är liten? Och det där med rumpskåran? Har du kikare? Klättrar du i träd? Eller är du fixerad?

   Radera
 3. Jag är och var av precis samma åsikt när vår dotter skulle börja första klass, hur kan dom ännu 2017 ha skattefinansierar kristendomsundervisning i grundskolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Markus. Religionsundervisning. Inte kristendomsundervisning.

   Radera
  2. m nylund: Det har även jag uttryck irritation över, trots att undervisningen ska benämnas icke-konfessionell har praktiken tett sig annorlunda. Vi har i föräldraföreningen bekantat oss med läroplanen och de punkter där andra religioner uttryckligen nämns som lärandemål och kommer att följa upp dessa. Uppmanar andra föräldraföreningar att göra likadant. Nyman påpekar att det är religionsundervisning men i praktiken begränsar det sig i praktiken till just kristendomen. Religionsundervisningen upptar i ekonomiska resurser ungefär hälften av ett extra språk. Finansieringsbasen i skolväsendet är låst till undervisningstimmar och vill man utveckla skolan finns ingen annan väg än att omdisponera timmar i de olika ämnen. Enligt den franska modellen undervisas etik i skolorna, de föräldrar som anser att deras barn behöver en religiös undervisning åtar uppgiften själva eller hänvisar till privata skolor eller religiösa samfund. Det vore ett synnerligen önskat uppsving för skolväsendet samt ett mera effektivt nyttjande av skattemedel.

   Ole

   Radera
  3. Ole. Religionsundervisningen är ytterst viktig för att vi ska veta vem vi är och varför vårt samhälle ser ut som det gör. Speciellt om vi ska leva i en mångkultur, som det tycks bli till, behöver vi känna till oss själva och våra rötter. Annars blir det rotlöst. Språk, som du tycks mena borde ersätta religionsundervisningen, kan var och en läsa själva efter grundskolan. Det har jag gjort, närmare bestämt fyra stycken. Det finns så många språk i världen att timresursen hur som helst inte räcker till om vi ska läsa dem alla. Bättre då att skolan ger oss redskapen (genom att vi läser ett par språk och lär oss systemet) och sedan får vi själva läsa de språk vi vill på egen tid.

   Radera
  4. Bäste Kristian,
   dina avsikter må vara goda men de värden som religionerna jämte deras förespråkare uppvisar hoppas jag mina barn kunde undkomma. Du får ursäkta, men besöker inte denna blogg för att på något vis sympatisera med varken dig eller kyrkan, utan sträcker mig ut till andra kritiska debattörer med liknande tankar.

   Ole

   Radera
  5. Ole och m nylund: Varför väljer ni inte livsåskådningskunskap för barnen om ni inte vill ha religion?

   Radera
  6. Mikaela,

   timresurseringen förblir oförändrad vare sig man får välja livsåskådning eller religion som undervisningsämne. Man tillåts ej heller välja utan barnets tillhörighet till ett religiöst samfund avgör. Ur myndigheters synvinkel och av praktiska angelägenheter är det försvarbart men mindre förståeligt ur barnets rätt att utöva sin religionsfrihet.

   Eftersom jag som förälder har, och försöker uppvisa, ett neutralt förhållningssätt till statskyrkan och andra religiösa samfund, kan inte det fortsätta om jag väljer att skriva ut mitt barn ur kyrkan. Detta tror jag många kan hålla med om.

   Ole

   Radera
 4. Den heliga Skrift lede alla till insikt om att vi människor alla bör ångra och tro, lära och lyda Herrens bud om att tro på den han sände att försona världens synd nämligen Jesus Kristus avlad av den Helige Ande, född av jungfrun Maria,varande den som nedsteg av himlarna och genom sin predikan och sina gärningar,lidandet under Pontius Pilatus ungefär dryga 30 år efter sin födelse i det utlovade landet under Kejsar Augustus regeringsperiod i det Romerska kejsardömets tid där han korsfästes dog och blev begraven nedsteg till helvetet, uppstod på tredje dagen ifrån de döda uppfor till himlarna och sände den helige Ande till att förkunna omvändelse och syndernas förlåtelse på det att var och en som tror Guds glada budskap och uppenbarelse enligt Bibelens Guds eviga ord om försoning och Guds vilja i tro oc bekännelse,lära och liv i lidande som är ett universellt fenomen men som en gång för evigt tar slut för dem som i tro och sanning håller fast i tron på Jesus och ej förändrar vad nya testamentet förklarat som synd. De som.nitälskar för alla bud och stadgar i Herrens för sitt folk Israel finner nog snabbt ut att Jesu genom apostlarna och nya testamentets skrifter uppmanar alla att inte förakta Guds Lag utan att ångrande sluta kivas om det som är självklart. Synd och styggelse ÄR synd och skall med nåd borttas men inte principiellt göras lovligt utan man skall uppmana alla stt ångra tro och upphöra att förespråka sånt som är synd och onaturligt bruk av kroppen. Vad gäller saker så kan ni läsa själv vad Bibeln säger om tingen säger ulrik Nils Torsten enligt devisen att upprepning är modern till allt inlärandes och lydnads seger vilken tillkommer Guds Ord just som Bibeln säger.

  SvaraRadera
 5. Tja, igår sände de en gudstjänst vid ett-tiden - hur förhåller du dig till sådan skattefinansierad propaganda månntro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Över åttio procent av folket hör till någon kristen församling eller förening. Således kan radiogudstjänsterna knappast klassas som propaganda utan som en tjänst som radion ger sina finansiärer.

   Men vad i övrigt gäller radiogudstjänsterna så innehåller dessa vanligen så oerhört dålig, för att inte säga rent ut skriftvidrig, förkunnelse att en kristen människa nog bör tänka två gånger innan han/hon lyssnar. Så med fördel kunde dessa nog utgå.

   Radera
 6. På grund av arvssynden och förförelsen genom världen kan vem som helst anfäktas och bli insnörjd av vilken synd och styggelse som helst. Därför
  är det viktigt att såvida kunskap finns: Att inte lättsinnigt och ensidigt föra detaljstrider, utan istället i Ande och Sanning ge Guds uppenbarade genom Bibeln rätt och så långt det går genom det glada budskapet och uppmaningar till ånger och tro på Jesus Kristus HerrensOrd.Brott och kränkningar är en sak för myndigheter men folkväldet har tyvärr gjort mycket dåraktigt lovligt och vet inte vad som är kränkande; och därför ska vi bara göra så att Guds Lag och.Evangelium förkunnas så förstår de som vill förstå men de som inte ångrar och tror så kanske ändrar sig senare. Låt oss ära Jesus Guds Son och minnet av hans lidande hindrar oss alla i att slösande lyckas med sådant som är Guds i Bibeln uppenbarade vilja emot Alltså.låt oss ångra och tro i glädje och bot i Guds helige Ande Ord och sakrament och allt annat sant och gott genom Kristi frihets humanitet och dengoda vilja som Han givit mänskligheten så vi inser var och en hur gott det var med den fred som sorglösheten och styggelsernas förespråkande blev vår oxå i övrigt sekulariserade värld till olycka. Larmstyrkan enorm. Ångrenom vi själar och må vi tro på Guds frälsning och åkalla Herrens Jesu Namn vetande att.tron inte är varje människas verklighet men att vi är människor som var och en finns i Guds tukt och förmaning och Faderliga omsorg. Alla må besinna vad tiden är liden.har

  SvaraRadera