fredag 23 juni 2017

Varför vissnar blommorna?



Som minkfarmare är juni en jobbig månad. Valparna ska lära sig äta, och det är nästan så man behöver lära dem rent handgripligt. Sedan behöver man vara extra noggrann med att se till att honorna mår bra och att inga valpar lider av diarré eller annars blir uttorkade. Tack och lov har vädret varit milt största delen av månaden. Värmeböljor gör att minkfarmarens dagar blir avsevärt längre. Både folk och fä mår dåligt av extrem värme. Men det är och har ändå varit precis som en vän brukar säga: Som minkfarmare borde man bo på farmen i juni.

Det har inte blivit mycket bloggande den senaste tiden. Orsaken beskrivs ovan. Om än jag inte har bott på farmen så har jag fått göra långa dagar. Sju dagar i veckan. Resten av min vakna tid har familjen behövt få. Lägg sedan till att de timmar jag inte har varit vaken har blivit allt för få så förstår säkert alla att bloggandet har fått stå tillbaka. Nå, snart är det juli, och då hoppas jag hinna med mera skrivande. För det handlar inte om att det inte skulle ha funnits saker att skriva om. T.ex. läste jag ledaren i senaste numret av Kyrkpressen, och någon mer patetisk text har jag inte läst på länge. Tror jag. Om det var det texten var. Den som inte har läst den kan gärna kolla upp den och berätta för mig vad skribenten ville åstadkomma med avslutningen. Är det bara patetiskt, eller handlar det om åsiktsfascism? Jag är böjd att hålla på det första. Nå, här skulle det ha funnits att skriva om, men jag tror att det får vara. Eller så inte...

Men jag har faktiskt hunnit skriva en sak den senaste tiden. Eller hunnit och hunnit. Jag hann inte, men jag gjorde det ändå. I söndags, då jag borde ha hunnit vila lite, förberedde jag en predikan. Det är förstås alltid rätt att arbeta med Guds ord på en söndag, men vilan blev tyvärr försummad. Predikan, som jag är inbokad med på Midsommarvakan på Klippan i Monäs i kväll kl 19, kommer bland annat att svara på frågan varför blommorna vissnar. Samt varför vi människor dör. Och, vad viktigare är, varför döden inte längre är en absolut makt. Om du vill få ett svar på dessa frågor är du välkommen med!

2 kommentarer:

  1. Tack för en mycket givande predikan! Framtiden är ljus!

    Trevlig fortsättning på midsommarhelgen!

    SvaraRadera