onsdag 10 maj 2023

Förvrängt om Israel, igen

 Jag vet inte om jag inbillar mig, men jag har en känsla att mainstreammedia de senaste åren har försökt tygla sin Israel-fientlighet (och antisemitism) en aning. Men ibland skiner den igenom, som nu senast i den nyhet Svenska Yle publicerade idag. Rubriken lyder: "Raketer avfyrades från Gaza efter nya Israeliska flyganfall - våldsspiral igång igen". Sedan får läsaren i själva texten samma budskap igen: "Raketattacken var ett svar på en serie israeliska luftangrepp ..." 

Den bild som målas upp här är att det är Israel som är skurken och som är orsaken till att våldet igen eskalerar i regionen. 

Detta är givetvis inget annat än lögn och ett försök att bedra den som läser. Sanningen är att Israel är ett demokratiskt land som inget hellre skulle vilja än att leva i fred med sina grannar. Men tyvärr har dessa grannar som mål att utplåna Israel och judarna - och detta tar sig allt som oftast uttryck i våldsamma attacker mot Israel. Som Israel sedan givetvis svarar på som vilken annan nation med avsikt att beskydda sitt territorium och sina innevånare skulle göra i en liknande situation. 

Men Israelfientligheten (och antisemitismen) hos våra medier gör att dessa tyvärr inte klarar av att rapportera neutralt och sakligt om vad som sker, utan i stället blir resultatet allt för ofta dylikt propagandaskräp som nu alltså Svenska Yle igen förser oss med. Förvisso sägs i artikeln att "Israel har motiverat sina flygangrepp med att man svarar på raketer som avfyrades av Islamiska Jihad förra veckan", men sättet som detta presenteras på (och med den vinkling artikeln i övrigt har) låter förstå att det är Israel som är orsak till våldsamheterna.   

Jag noterar också att Reuters, AP och AFP anges som källor till artikeln - nyhetsbyråer som vissa kommentatorer här på bloggen har hävdat är objektiva nyhetsförmedlare. Något vi nu då också kan avfärda. 

23 kommentarer:

  1. Varför läser du YLE? De publicerar ju bara vidriga grönvänstervridna lögner om klimatpaniken, HBTQ-människor och nu Israel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske för att kunna upplysa oss övriga som inte är medvetna om YLE's lögner ?

      Radera
    2. Okej, så därför läser DU svenska Yle, men varför läser Kristian svenska Yle?
      Jag kommer inte ihåg att jag skulle ha varit intresserad av vad hans fanboys tycker, såvida förstås du inte förmår föra hans talan, vilket öppnar för möjligheten att du är mera än ett fan. En hemlig älskare kanske? ;)

      Radera
    3. Anonym 11 maj 2023 kl. 16:12, Nu kommer du med en väldigt dum och orelevant kommentar ! ( vilket öppnar för möjligheten att du är mera än ett fan. En hemlig älskare kanske? ;) Inget kan vara mer fel ! Jag kan närsomhelst med samma argument som Kristian stå upp för sanningen, den sanning som förmedlas i "Den Heliga Skrift" !

      Radera
    4. Kanske kan du det, men det förutsätter förstås att du vet exakt hur Kristian tänker, vilket som jag sa tidigare: öppnar för möjligheten att du inte bara är ett fan. Men visst, försvara din pojkvän, du. Jag skvallrar inte.

      Radera
    5. Anonym 09:48. Vad är exakt med ordet "kanske"?

      Radera
    6. Meningen "jag kan närsomhelst med samma argument som"
      låter väldigt exakt.

      Radera
    7. Ser man på! Här har vi ett tvättäkta troll! (12.17)

      Radera
    8. Världen har varit så upptagen av att vara upptagen med upptakterna till DEN STORA BEDRÖVELSEN så den har inte haft tid att hacka på israelstaten igen( MINN FRÅGA KAN DET BLI VÄRRE ÄN VAD NÅGONSIN TIDIGARE VARIT? DET KAN DET NOG SÅ DET GÄLLER ATT HÅLLA OCH SÖKA SIG TILL FRÄLSNINGENGS Jesus; Guds Ord Lag och Evangelium. Som bokstavligen finns i den heliga Skrift Bibelen, Biiblin Biebeln eller Böckernas Bok som den kallades förr förrän underhållningsvärlden gjort en delseger fast Segern tillhör Gud och Lammet som oss köpte i sitt blod och gjort oss till konungar och präster ja allt vad Guds folk skall vara även om det inte märks så mycket av det än det samma vanliga. Se tiden är fullbordad för Herren Krist giv rum gör bättring ifrån synden och tro evangelium. Ulrik

      Radera
  2. Man måste nog vara rejält indoktrinerad för att kunna blunda så effektivt för det Israeliska dödandet som du gör Kristian. Israel vill leva i fred med sina grannar, skriver du. Varför agerar de tvärtemot sin vilja? Man behöver inte öppna ögonen mycket för att se att det finns en stark ovilja att hitta en fredlig lösning på konflikten. Det är synd om de vars närstående dödas och vars hem förstörs. Man måste nog vara omänskligt känslokall om man hellre sympatiserar med mördare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu ska du hålla upp en spegel. Indoktrinering föreligger nämligen mer sannolikt på din planhalva om du inte ser hur det här fungerar. Tyvärr är det just så här propagandan fungerar, den stänger ner vår egen tankeverksamhet och får oss att, likt får, följa den som ropar.

      Radera
    2. Den där demokratin som gör styggelserna lovliga är ingenting att ha. Säger följsamme Ulrik ha ha ha

      Radera
  3. The Economist publicerar ett demokratiindex. De två högsta klasserna är Fullvärdig demokrati (dit hör de nordiska länderna) och Demokrati med anmärkningar (dit hör Israel på plats 29).

    Sedan kommer Hybridregimer, där finner vi de bästa arabländerna, Marocko och Tunisien (plats 85 och 95). Som Auktoritära regimer (plats 109 till botten) anses Palestina, Algeriet, Libanon, Jordanien, Irak, Förenade Arabemiraten, Sudan, Saudiarabien, Syrien m.fl. arabiska och muslimska regimer.

    Man kan komplettera dessa uppgifter med en blick på kartan och tankeverksamhet.

    Israel har fått kämpa för sin existens från början och är omgiven av ett stort antal muslimska och arabiska stater med en mångfaldigt större areal (se världskartan). En person som enbart kände till dessa fakta skulle finna påståendet att det är Israel som utgör en fara för sin omvärld absurt.

    Tillkommer då någon okänd absurditetsfaktor som gör israeliska regimer benägna att vilja äventyra sin egen stats, Israels, existens genom hotfullhet och aggressivitet mot omvärlden?

    Anonym kl. 7:49 frågar sig också: "Varför agerar de tvärtemot sin vilja?".

    Vilken är Anonyms egen hypotes? Eftersom han beskyller meningsmotståndarna för att vara "rejält indoktrinerade" och "omänskligt känslokalla" är det viktigt att vi får veta svaret.

    Johan Lumme


    Jag delar Kristians uppfattning om att judehatet tog en liten paus men åter tar sig uttryck, nu på mera sofistikerade vis. Tyska medier är pga. den historiska belastningen symptomatiska.

    Vad denna vågrörelse beror på vet jag inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enligt vissa uppfattningar är demokrati ej möjlig när medel IQ sjunker under 90!
      - Intressant är att USA's religiöse president Jimmy Carter betecknade Israel som en apartheid stat.
      Anonym1

      Radera
    2. För Finland höll det under andra världskriget i maskintiden att gå så dåligt så vi tycks vara helt på maskinernas villkor nuförtiden. Var är den kristna statens insignier när tredje generationen satanister och djävuldyrkare går igång. Börjar ana att vad var det som man sade förr i tiden om nymodigheterna och det som skulle följa påp det det var Kriget som alla människor så haade fruktat att de nästan som i aalla tider gjort upp bara tidsbundna fredsplner för att se om inte Nåden duger så börjar det vara igen. Se påå kristba finlands avgudar idag ochh vet att styggelserna kommer sällan ensamma skriver Ulrik

      Radera
    3. Professorerna Richard Lynn och Tatu Vanhanen har haft liknande åsikter om förhållandet mellan demokrati och intelligenskvot som Anonym 13 maj.

      Tatu Vanhanen anmäldes till JK för denna åsikt, som ansågs kunna innebära "hets mot folkgrupp" och resultaten av hans forskning granskades av centralkriminalpolisen.

      Tillåtet är däremot att konstatera att asiatiska folk har den högsta intelligenskvoten och att detta inte verkar att ha befordrat demokratin.

      Johan Lumme


      r sagt att han fruktar att den tidigare professorns uttalanden skulle förstärka rasismen. Så småningom la polisen ned utredningen.

      Radera
    4. Enligt vissa uppgifter är
      medel IQ på sjunkande
      i Norden.
      -Det stora intresset för Eurovisionsschlager festivalen bland de breda folklagren
      skvallrar ju
      om en inte alltför imponerande medel IQ heller på det europeiska planet.
      Anonym1

      Radera
    5. Eurovisionsschlagerfestivalen? Vad är det?

      En större risk för det uppväxande släktets intelligens är mobiltelefonerna. Frankfurter Allgemeine Zeitung har uppmärksammat saken i en artikel nyligen.

      Söker man på nätet hittar man däremot mest bara frågor och svar gällande om telefonerna gör oss 'smartare'. Det är betecknande att man i stor utsträckning bytt ut begreppet 'intelligent' mot 'smart'. Så försvarar man telefonbruket med att ungdomarna lär sig att reagera och handla snabbt och att fatta snabba beslut.

      Det kan kanske kallas 'smarthet' men det är inte intelligens. En hög smartkvot kan hjälpa enskilda individer att berika sig genom att påpassligt åka snålskjuts på luckor och brister i lagstiftningen, när t.ex. miljöproblemen kräver inkännande, enighet och långsiktigt samarbete av intelligenta mänskor.

      Johan Lumme

      Radera
    6. I stället borde
      de unga läsa
      Shakespeare,
      Dickens, Swift,
      Cervantes,
      Goethe m.fl.
      För att främja
      långvarig koncentration
      och eftertanke.
      Anonym1

      Radera
    7. Instämmer. Och mobiltelefonernas fördummande inverkan låter sig bevisas empiriskt.

      När jag berättar att jag inte har någon, kan nämligen de som har en inte fatta varför jag gjort mig av med min.

      De få bekanta som inte heller har någon, begriper det däremot genast.

      Johan Lumme

      Radera
  4. Vem ockuperar vad på Gaza-remsan och västbanken ? Jo, araber på det område som Gud själv stakade ut för israels folk ! Gud kan inte ångra det Han en gång för länge sedan gjort klart ! Underligt att inte araberna fått detta klart för sig ? Vid utgrävningar har det framkommit att ingen arab har velat övernatta på det ställe som Gud själv har bestämt att ingen arab längre ska övernatta eller slå upp sitt tält !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gud älskar palestiniern lika mycket som juden. Gud har stakat ut att man ska älska sina fiender.

      Radera
    2. Man håller fred med sina medmänniskor så långt det beror på en själv. Frid kom Kristus med ooch efter andra världkriget en frid och en fred som varar efter vad Fadern själv bestämt. Ulrik

      Radera