fredag 29 januari 2016

Ännu om djuren, människan och människovärdet

Jag hittade en text på aftonbladet.se som ännu för fem år sedan skulle ha gjort mig så arg att jag misstänker att jag inte skulle ha fått sova alls i natt. Men, som jag konstaterade när jag diskuterade texten med min hsutru, numera har jag förlikat mig med tanken att världen är galen och många människor med den. Så jag tar inte längre dylika texter på så stort allvar. Med det ändå inte sagt att det som sägs i texten inte skulle vara problematiskt - speciellt som allt fler tycks dela denna fullständigt förvridna syn.

Så vad handlar texten om? Den handlar om - och illustrerar med all önskvärd tydlighet - det jag skrev om för några dagar sedan. Om hur förvirrat det blir i den efterkristna världen när det inte längre finns någon grund för att motivera varför människor och djur inte är likvärdiga. Om hur detta kommer att leda till att alla värden kommer att bli fullständigt omkullkastade. Om hur människovärdet kommer att devalveras. Om hur galet allt blir i darwinismens fotspår. För det är precis som signaturen "Patrik" skrev i en kommentar till min text: "Ur darwinistiskt perspektiv är allting neutralt. Det är helt odiskuterbart." När det är så - eller rättare sagt: När vi ser det så - då handlade skribenten helt följdriktigt. Men ack så galet det blir...

2 kommentarer:

  1. Den bålde smedjetölp vet tydligen inte Hur Lagen säger om att stjäla "produktionsmedel" eller andras egendom. Man skall ju heller inte bortföra någon individ från den individ som har laglig committment eller stadfästelse till en annan individ.
    Se, torsten nils ulrik är tollu igen.
    Men han är också klartänkt nog att ge Kristian rätt och Kristian vet nog att behandla djuren väl.
    Och så kan vi lite Läsa Guds Lag och Bud igen som är Grunden för allt ordnat socialt liv.
    Sanningen och Nådens kärleksutgjutning genom Kristus tale där Gud vill
    .DEN GUDLÖSA Världen är galen och respekten för andras egendom dålig i dessa anrksistiska fall. Se fångvittnet smedjetölp som en vilseförd Gudlös stackare med självhävdelsebehov. Men vi vet ju inte allt. Kanske han "tror på sin krlek och sitt patos".
    Massproduktion är väl inte av Herren anbefallt;jag tycker det hör babylon til sådant; så jag förstår dessa vilsna anarkisters kärlek(slösa) "ömsinthet".
    Och dåm kan nog visa upp en och annan laghelgonmänniska dom också.Men touch whatever lies that are precious to them and they might kill you. DE är bara en anna sorts villdjur av vår tid säger intill självfördärv förstörs och rasande ulrik...

    Men GUD ÄR SANNING OCH NÅD. En kristen gör inte som smedjetölp. därmed basta. Och gör man skall man inte klaga på följderna för då kan man vara ute också ur Jesu Rike.

    SvaraRadera
  2. "och Gud skapade djuren efter sin art, och boskapsdjuren efter sin art... "och du må slakta och äta så mycket kött du (eventuellt) lyster..
    Saken är självklar; efter syndafloden får vi äta kött; någon har sagt att jorden blev så urlakad av vattnet att vår organism behöver den mera koncentrerade näringen som kött ger. (måtta i allt)
    Daniel och han vänner åt grönsaker och undvek vin vid Hovet i Babylon...
    På grund av de avgudafesster som varit förbundna med slakt och avgudaoffer rekommenderar Gud genom Paulus å ena sidan att inte äta kött om man är svag (har empati för liv eller om man lockas att tänka på på avgudarna och njutningarna när man äter sina stekar.
    Kyrkosamfundens fastor är ju en tradition som härrör från dessa bibliska råd.
    Och på ett ställe i Jesaja bok där Gud kallat till fasta ånger och omvändelse till Gud i Bön om Hjälp och Bön om Gudsfruktan så utbrister Herren: Men ni slaktade oxar och drack vin.
    Problemet är ju hur dessa förmodligen icke troende människor ser på Jordens ordning. Man fårju ha boskap. Men man behöver ju inte maximera besättning för att ständigt få allt större och billigare produkter för en Gudlös värld.
    EN SAK som 2011 och tidigare gav mig många stressnätter var rapporterna om vansinnesfisket där miljontalston God djur och människonäring bara dumpas på grund av lönsamhetskäl.
    En Gudlöst vansinnig Kommersialism präglar vår tid och det är nog endels detta som driver en del av dessa desperata aktivister men de borde nog Se på Himmel och Jord med Bibelns ögon OCH kristendomen borde inte löpa med för att få rida på vilddjuret som en sköka.
    Jag tror på Guds fördelning av dagligt bröd, på bön och flitigt arbete i förhållande till kraften som var och en har men ett omättligt vinstbegär är ju just vilddjurets och Babylons kännetecken.
    Å andra sidan så flödar både säd och olja mjölk och honung och vin allt ätbart över alla breddar när gud välsignar vart Gudsfruktande folk inom deras respektive gränser. Detta talar nödvändigtvis inte för manisk isolation men bör ge de som älskar vår tid något att tänka på. Samt hur vi får billig mat och billlga grejer med arbetares möda som nu är lika svår som då europa saknade rättvisa. häln ulrik

    SvaraRadera