lördag 16 januari 2016

Ännu om samma ämne...


Vissa gånger blir jag bara så väldigt trött. Eller kanske det inte är trötthet. Nej. Egentligen är det arg jag blir. Vissa gånger blir jag bara så väldigt arg. Som t.ex. när jag läste den här bloggtexten. Arg för att det finns män som kan tänka sig att utnyttja unga flickor. Arg för att det finns män som gör det. Men inte bara därför. Jag blir också arg för att det finns kvinnor/flickor som inte förstår bättre än att försätta sig i farliga situationer. Av ren och skär dumhet. Och arg för att vissa inte inser och vill acceptera faktum om hur verkligheten är beskaffad.

För dig som inte kollade länken: I texten berättar en ung kvinna om hur hon som fjortonåring ljög för sina föräldrar om att hon skulle sova över hos en kompis för att i stället, tillsammans med kompisen, bege sig ut på stan för att dricka öl och träffa pojkar. Efter ett par timmar hade det "bildats tillfälliga par för kvällen", och den fjortonåriga flickan befanns sig så småningom i en mans lägenhet. Där hon givetvis blev utsatt för ett våldtäktsförsök efter att ha vägrat ha frivilligt sex med mannen. Är någon överraskad? Inte jag, åtminstone.

Nu anser jag givetvis att det som hände var mannens fel. Han borde inte ha försökt våldta - ja, han borde inte ens ha tagit hem den unga flickan till sin lägenhet. Hon borde inte ha begett sig dit tillsammans med honom, men i den beskrivna situationen borde mannen ha sett till att flickan kom hem. Skjutsat hem henne, helt enkelt. Som myndig person var det hans ansvar. Detta ansvar har vuxna människor - alla - när det gäller flickor (och pojkar) som knappt är mera än barn. Men det att jag anser detta förändrar inte det faktum att verkligheten är vad den är. Alla män tar inte det ansvar som de borde ta. Allt för många män (och kvinnor också för den delen) inte har insett att sexualiteten hör till äktenskapet, ja, inte ens att ett nej alltid är och måste vara ett nej.

Så, när verkligheten är vad den är, kan man tänka sig att kvinnan - eller i detta fall den unga flickan - också har ett ansvar för sin säkerhet och sin sexuella integritet? Handen upp de som anser och inser att denna fjortonåring INTE borde ha betett sig som hon gjorde. Att hon INTE borde ha varit i mannens lägenhet mitt i natten. Visst. Jag vet att det inte går att skydda sig för alla potentiellt farliga situationer. Men många gånger går det faktiskt. Händelsen i texten jag länkar till är ett ypperligt exempel på en situation som det går att skydda sig mot. Kvinnan berättar sedan om att hon många gånger har hamnat i liknade situationer senare. När hon "har bjudit hem dem för att de är för fulla, har varit i slagsmål eller inte har råd med en taxi."

Texten handlar om gatupatrullerna och kvinnans slutsats är att dessa ska "gå hem" eftersom de inte kan skydda kvinnor från alla de tillfällen där de blir våldtagna av pojkvänner och äkta män, på fester och när de är ute för en "kul kväll". Nu ska jag berätta en nyhet: Polisen kan inte heller ge detta skydd. Helt enkelt för att det finns väldigt lite som skyddar mot följderna av dumhet. Eller idioti, om vi talar klarspråk.

Som jag konstaterade i den senaste diskussionen i detta ämne: Verkligheten är vad den är. Jag blir så oerhört trött, nej arg är det jag blir, när jag ser denna inställning som också skribenten bakom den text jag länkade till visar prov på. Nämligen att vi ska kunna bete oss hur som helst utan att det ska få några följder. Verkligheten måste böja sig. Den får helt enkelt lov att vara sådan JAG vill att den ska vara.

Oj suck! Det är kanske trots allt inte så konstigt att världen ser ut som den gör. Märk annars väl att skribenten kallar sig själv feminist. Det förvånar kanske inte.   

31 kommentarer:

  1. Nu är det ju såhär...det har ingen betydelse var en kvinna eller ett barn är. Ifall en våldtäktsman finns i närheten befinner sig hen i fara. Många barn och kvinnor har blivit våldtagna på lägerskola, församlingshemmet i parker och oftast i egna hemmet.

    Och om verkligheten så kan man säga att största delen av män är normala män som respekterar kvinnor och barn. Sen finns det ju sekter som anser att kvinnor skall hålla käft och inte opponera sig. Vad ger det för signaler till pojkar som växer upp med såna kvinnoförnedrande värderingar? Inte konstigt vi haft pedofil och andra sexuellt relaterade katastrofer här i bibelbältet..

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. I Norden så är idrotten i alla dess föreningsformer den vanligaste plats för " pedofil och andra sexuellt relaterade katastrofer " Eflop din analys haltar men tyvärr har du delvist rätt.

      Radera
    2. Signaturen Eflop förnekar sig aldrig i sina kristendoms fientliga mantran!"Många barn och kvinnor har blivit våldtagna på lägerskola,församlingshemmet..osv."det finns ju sekter..inte konstigt att vi haft pedofil och andra sexuellt relaterade katastrofer här i bibelbältet".
      Att det förekommer och förekommit sexuella ofredanden i kristna sammanhang är det väl ingen som förnekar,men tror ändå att det förekommer i större omfattning i andra sammanhang,får bara så stor uppmärksamhet när det sker i kristna kretsar.Brukar här på bloggen frågas efter statistik då man gör påståenden ,dylikt som signaturen gör.
      Instämmer i Cecilias kommentar!

      Radera
    3. Någon statistik på förhållandet mellan icke religiösa och religiösa våldtäktsmän finns inte, tyvärr.

      Men man behöver ju inte blunda för fakta. Vi har ju de senaste åren fått följa med de absurda religiösa pedofilskandalerna i våra trakter. Och samma mönster ser vi även i andra religioner.

      Tänker på de 4000 katolska prästerna som våldtagit barn i guds namn. 4000 präster som blivit fast!! Hur stort är mörkertalet och varför har prästerna blivit sådana perversa äckel?

      Jag är illa rädd att vi har det lika dåligt eller t.o.m värre ställt i de andra abrahamistiska religionerna.

      Är de pedofiler som sökt sig till katolska prästyrket eller har männen på grund av sin religiösa övertygelse att leva i celibat förvandlats till dessa äckliga monster?

      Ole, jag är inte fientlig :) jag vill bara framföra lite fakta åt självgoda människor som tror att tack vare en människa är kristen så är hen alltid en god och from människa och kan fördöma andra människor. Å andra sidan har ju nog glansbilden om den goda kristna människan krackelerat för länge sedan..

      Eflop

      Radera
    4. Eflop,"jag är inte fientlig..vill bara framföra lite fakta åt självgoda människor som tror"...
      Bilden av den goda människan har krackelerat(syndafallet) för länge sedan,är sant,det är bara ateisten/humanisten som har den uppfattningen att människan är god(innerst inne).
      Att du inte förstått och inte vill förstå i din självgodhet, vad kristen tro lär om människans godhet är beklagligt!
      Efter syndafallet är verkligheten (fakta)denna!

      "Se i synd är jag född och i min synd blev jag till i min moders liv" Ps 51:7
      "Ty jag känner mina överträdelser och min synd är alltid inför mig,det är mot dig jag har syndat och gjort det som är ont i dina ögon".Ps 51:5
      Detta är den sanna och verkliga bilden av oss människor fromma som o fromma!


      Radera
    5. Om signaturen eflop känner till flera fall av våldtäkt på lägerskolor och församlingshem så är det hans/hennes medborgerliga plikt att anmäla dessa! Annars kan personen i fråga betraktas som medbrottsling, eller hur??

      Radera
  2. Bra skrivet, håller med dig!!!

    Cecilia

    SvaraRadera
  3. Blir också väldigt trött över de kvinnor som kräver rätt att få bete sig hur som helst utan att räkna med följder och med alla medel försvarar sina dumma val. Bra att få läsa något vettigt som motvikt.


    SvaraRadera
  4. Till "Anonym 17 januari 2016 00:29" Ja där ser man hur kvinnoförnedrande åsikter du har..

    Eflop

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eflop: Jag är kvinna och tycker inte att jag förnedrar mig och andra kvinnor på något sätt, jag gör dumma val ibland och det gör andra kvinnor också och det tycker jag man kan stå för.

      Radera
    2. Ok, med andra ord tycker du att det finns situationer när det är ok att fritt våldta en kvinna eller ett barn. Kan du räkna upp några exempel?

      Eflop

      Radera
    3. Tyvärr kan jag inte ge några exempel på när man kan våldta varken en kvinna, man eller ett barn eftersom jag är av den åsikten att det aldrig är ok.

      Radera
    4. men du tycker att kvinnor per automatik skall räkna med följder (t.ex våldtäkt) om dom gör "dumma val" och följer med en man till hans lägenhet? Mannen behöver inte ta nåt ansvar över sitt beteende?

      Fast bibeln är full av otäcka historier om en vansinnig gud som befaller om våldtäkter, så finns det aldrig situationer var det är ok att våldföra sig på nån annan människa.

      Vi ska sluta att säga hur kvinnor skall uppföra sig för att bli våldtäktsoffer. Det är männen som skall sluta våldta!

      Eflop

      Radera
    5. Eflop. Du borde lära dig att läsa innatill - och att ta lära dig att korrigera din felaktiga uppfattningar när någon sätter fingret på dem. Men ok. De bibelställen du hänvisade till och där du hävdade att Gud befaller om våldtäkt saknar imperativ. Förstår du vad det betyder? Sedan angående det sista du skriver: Givetvis ska männen sluta våldta! Men både du och jag vet att verkligheten inte förändras för att du eller jag skriver en mening på en blogg. Därför kan det, för den kvinna som vill minimera riskerna, vara bra att tänka lite. Något som kvinnan/flickan som skrev texten jag länkade till av allt att döma inte gjorde.

      Radera
    6. Kristian, din verklighet ändras inte förrän vi män börjar respektera kvinnor och inte se dom som andra klassens människor som i bibeln.

      Eller tycker ni att alla kvinnor borde gömmas undan i hemmen och ha dom att gå i burkor och andra trasor så att vi män kan hållas i byxorna och inte våldta dom?

      Kvinnor skall kunna gå nakna om dom vill utan att nån ofredar dom!

      Nedan direkt ur bibeln. T.ex när guden befaller om krigsbyten, 32 000 oskulder varav 32 stycken åt prästen, så han får utlopp för sina sjuka fantasier och lagligt våldta flickor....fullständigt horribla och sjuka historier i er "heliga fantasibok"...

      "Mose och prästen Elasar gjorde som Herren hade befallt Mose. Krigsbytet, det som återstod av vad soldaterna hade tagit, utgjordes av 675 000 får, 72 000 kor, 61 000 åsnor och allt som allt 32 000 människor, de flickor som inte hade legat med någon man.

      Hälften av detta, den lott som tillföll dem som varit med i striden, uppgick till 337 500 får, därav 675 får som blev tribut åt Herren, 36 000 kor, därav 72 som tribut åt Herren, 30 500 åsnor, därav 61 som tribut åt Herren, och 16 000 människor, därav 32 som tribut åt Herren. Mose överlämnade tributen, Herrens offergåva, till prästen Elasar, så som Herren hade befallt Mose"

      Eflop

      Radera
    7. Eflop, det går kanske inte in i din hjärna eller ditt hjärta att människosläktet är fördärvat och benäget till synd och onda gärningar. Om du får synd tillräknad över dig eller onda gärningar tillräknat över dig så är du förbannad. Eftersom Herren visste att också Israels barn utan ordning skulle ha kunnat förgripa sig hämningslöst på fångar så gav Han dem en ordning( Se på Jesus och hur Han levde och apostlarna;Det är idealet). Bland annat skulle de fångna kvinnorna ges en månads sorgetid förrän mannen som hade dem i "sitt hus" finge röra dem. (Kanske mannen under denna tid skulle betänka i sitt samvete om vad Herren lärde och vad Livet var och kanske skulle mannen när han såg flickans sorg över att vara borta från föräldrar och eget folk få honom att inse att INTE lönar sig att vara hård "och sedan han haft henne i sitt hus en månad "gå in till henne". Han var ju ansvarig inför Herren och inför Livet som inte kränker utan ser till att ingen skall vara förbannad och bitter. Se Femte Mosebok 21 kapitlet 10 - 15. Ulrik Torsten Nils hälsar

      Radera
    8. Varför gav han dem då inte ordningen att inte ta fångar överhuvudtaget?

      Radera
    9. Anonym 8:31. Nu blottlägger du allvarliga brister i kunskapen om Guds sätt att arbeta med och genom sitt egendomsfolk. Läs på och kom gärna igen!

      Radera
    10. Ett typiskt Kristian-svar som blottlägger en lika typisk härskarteknik. Om nu en gång Gud har uppenbarat sin "sanning" för de fåkunniga och enkla mänskorna så krävs det förvånansvärt mycket lärdom för att förstå hans handlande.

      Radera
    11. PS. Jag har läst på, men svaren håller inte.

      Radera
    12. Anonym 12:15. Du hittar inga svar i bibeln, bara vansinnigheter. Om du läser den blir du ateist.

      Finns ingen rim och reson i det att man t.ex som slav skall respektera sin mänskliga herre, och gör man ett uppror mot sin tyrann är det en synd. Inte konstigt att vi hade slavar ännu på 1800 talet. Som tur hade vi vettiga sekulära personer som kunde avfärda slaveriet fast det finns stöd för den ohyggliga nedvärderingen av människovärdet som slaveriet medför i bibeln.

      Eflop

      Radera
    13. "Eflop" är både historielös och oförskämd. Men det är inte olagligt att vara det, så han får väl hållas.

      Radera
    14. Att jag är oförskämd i dessa kretsar tar jag som en komplimang :) Historielös är jag inte. Vi minns alla de ohyggliga slaveriet våra likasinnade kristna var upphovsmän till strax efter den "härliga" tiden med häxjakten och före det hade vi ju den gudomliga inkvisitionen när vi i guds namn torterade och dödade oliktänkare. Och före det hade vi de otaliga korstågen. När hade du helst velat leva i och njuta av det perfekta kristna tidsepoken?

      Eflop

      Radera
    15. Eflop. Jag får helt hålla med anonym 20:02. Du ÄR historielös. Slaveriet upphävdes efter att uttryckligen kristna människor, utifrån sin kristna tro, reagerade. Att påstå något annat visar på... just det: Historielöshet.

      Radera
    16. Häxprocesser, inkvisitionen och korstågen. Där fick han med allt som är obligatoriskt. Men så väl inkvisitionen som häxjakten hade stöd av den sekulära makten utanför kyrkan. Jo staten och kyrkan var inte riktigt samma sak. Inkvisitionen hade inte som mål att ha ihjäl folk heller. Inkvisitionen anses ju av många ha varit ett fall framåt i rättspraxis och i förhållandet mellan överhet och landsbygdsbefolkning.
      Och om vi ser på Sverige och häxprocesserna så var det präster som gick i täten för att öka rättssäkerhetn. Kungamakten skulle när som helst ha kunnat avsluta det. Folk dömdes ju till döden för mycket andra saker än religiösa. Häxorvar baraen i mängden av "brottslingar" som fick sätta livet till.
      I dag har vi också våra korståg, men då heter det spridande av västerländsk demokrati.

      Radera
    17. Patrik, en av de mest korkade inlägg du gjort. Tänk efter och skriv på nytt. Kanske du borde läsa lite historia också ;)

      Eflop

      Radera
    18. Eflop. När man, som du, har demonstrerat att man inte alls har koll på historien ska man nog akta sig för att ta till sådana ord som du gör här...

      Givetvis har kyrkan saker på sitt samvete som det finns all orsak att skämmas för. Men när det t.ex. gäller häxprocesserna får vi inte bedöma det som hände utifrån dagens situation. Det fanns på den tiden - också bland prästerskapet - mycket av gammal folktro blandat i den kristna tron som gjorde att situationen blev sådan den blev. Situationen är faktiskt inte alls olika dagens situation. Idag blandas olika sagor i den kristna tron (speciellt där som den håller på eller redan har försvunnit ut genom dörren) och detta får horribla följder. Aborter, eutanasi, människofientliga äktenskapsformationer och -åsikter... Som sagt, situationen idag är inte alls så olik den på 1600-talet. Även om det hela kanske har olika förtecken.

      Radera
    19. Kristian. Med begrepp som "människofientliga äktenskapsformationer" på din cv är du den sista att påpeka för andra vilka ord de tar till.

      Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Inte är väl viljan att närsomhelst få vara förfriskad och lättklädd det enda man (kulturmarxisten) vill framhålla. Om jag har fattat rätt är detta närmast en sekundär produkt (som ju ter sig hopplöst/misstänkt naiv) hos vissa kulturmarxister, som egentligen vill försvara och driva multikulturalismen, dvs att främmande kulturer (irakisk, syrisk, afgansk osv.) och tankesätt (t ex det muslimska) ska blandas i och krocka med den inhemska kulturtraditionen (inte minst den kristna) så att allt blir relativt. Sedan är det ju bra att det finns sk. nyttiga idioter som stämmer in i den kulturmarxistiska kören.

    SvaraRadera
  7. Den livsföring som bloggerskan företräder har hon ju rätt till och är inte speciellt promiskuös heller. Men den omfattar rättigheten att vara 100% naiv. Sen i slutet kommer hon med råd om hur vi män borde agera, vilka åtgärder vi borde företa oss så att hon skall kunna känna sig trygg. Men det blir väldigt felriktat.

    Om jag varit med på fjortisfesten så skulle jag fömodligen ha ifrågasatt att hon stannar kvat hos den här mannen över natten. Om jag vore gatupatrull och skulle se en ung kvinna vara ifärd med att dra hem ett för henne okänt vrak till man skulle jag ha lust att ingripa för att uppmärksamma henne på att detta kanske inte är en så god idé.

    Men journalisten vill inte höra på det örat. I ett hypotetiskt fall där jag skulle ha gett råd till henne direkt i de situationer hon beskrivit, skulle ha föranlett en uppmaning från henne att jag skall jobba med min egen kvinnosyn. Sen skulle jag lämnat där och stå, jobbat med mig själv, och hon skulle ha traskat iväg för att försätta sig i en utsatt situation.
    Hennes sätt att resonera tvingar alla män att bli delaktiga och ta ansvar för något de redan tagit avstånd ifrån, eller till och med uteslutits ifrån. Hon har själv valt med vem, var och hur hon umgås. Det finns hur många diskussioner som helst på svenska diskussionsforum om ”snälla män” som ratas av kvinnorna. Men när kvinnornas egna val går fel så måste alla skynda till, de som frivilligt varit frånvarande, de som avrått från situationerna, och de som ofrivilligt åsidosatts. Då skall alla vara med och ta ansvar.

    Detta är den typiska obalansen mellan ansvar och makt. Feministerna vill ha makten att besluta åt män vilket ansvar som avkrävs av alla män. Som man försätts man i en omöjlig situation. Om man vill vara feministerna till lags blir ma en undegiven lismande rådlös man som ständigt hamnar och fråga vilket ben man skall stå på just nu. Man kommer alltid att ha gjort fel.
    Hela texten som bloggerskan levererar är diffust anklagande och rådgivande till män på typiskt feministiskt sätt. Hon sparkar åt alla håll. Kritiserar det som görs, det som inte görs, och det som inte kan göras.

    Nej jag tar inte år mig av råden alls. Jag gör som alltid, spottar på allt vad feminism heter. Varje man som står upp mot femismens osunda ickelogik är till välsignelse för gemene kvinna.

    SvaraRadera