söndag 22 augusti 2021

ÖT:s ledarsida är ute och cyklar

I dagens ÖT ingår en ledare, skriven av Dan Ekholm, som är fullständigt bedrövlig. Den sägs handla om behovet av en kvacksalverilag i Finland, men utvecklar sig, efter de första raderna text, till en propagandatext till förmån för medborgarinitiativet som vill förbjuda bl.a. helandeterapi för homosexuella.

Texten innehåller så mycket galenskap att det skulle kräva en oerhört lång text för att bemöta allt, så jag väljer att begränsa mig till de värsta grodorna. För det förstå låter Ekholm sina läsare förstå att medborgarinitiativet (och hela grundtanken att homosexualitet är medfödd och inte kan helas) har vetenskapen på sin sida. Som stöd för detta hänvisar han till såväl Finlands Psykiaterförening som Finlands Psykologförbund. Men saken är den att deras kappvändning i frågan, liksom även Johan Cullbergs dito (han som skrev den svenska "psykiatribibeln" Dynamisk psykiatri och som har format generationer av psykologer och psykiatriker i Norden) inte bygger på några nya vetenskapliga rön utan på ren och skär ideologi och är baserat på svängningen av den allmänna opinionen. Som i sin tur hade och har möjliggjorts genom indoktrinering av breda befolkningslager med hjälp av medias propaganda.

För det andra hänvisar Ekholm till en rad exempel på misslyckad terapi med avsikt att hela homosexuella. I detta sammanhang talar han om Aslan r.y. (som numera heter Elävät vedet) och i följande andetag talar han om att det är svårt att veta hur utbrett detta problem är. (Problemet alltså varande det att någon försöker hjälpa homosexuella som vill bli fria och helade.) Ironiskt nog talar han strax därefter också om fall (av misslyckad terapi) som tigs ihjäl. Sanningen är förstås den att det finns misslyckade terapiformer på detta område. Kvacksalveri, om vi så vill. Men det är ingen orsak att fördöma hela gebitet. Vi ska inte kasta ut barnet med badvattnet, som Ekholm väljer att göra. Det finns oräkneliga exempel på lyckad terapi. Människor som HAR blivit helade. Men dessa nämner Ekholm givetvis inget om. Om vi ville skulle kunna säga att han försöker tiga ihjäl dessa exempel.

Detta är givetvis inget nytt. Jag kommer aldrig att glömma det ÖT:s dåvarande debattredaktör Henrik Othman meddela en god vän som gjort sig omaket att skaffa rättigheterna till en lång och mycket avslöjande artikel som belyste just ett sådant exempel på helande från homosexualitet. "Det är inte i våra läsares intresse att läsa sådana artiklar", var omdömet. Vad annat än "tiga ihjäl" kan man säga att det handlade om? Propagandan får inte störas av ovidkommande sanningar.

Den tredje, och kanske värsta, saken jag vill lyfta fram är det oerhörda hyckleriet som vi bjuds på både i ledaren och i samhällsdebatten överlag. Helandeterapi bygger alltid på en vilja att bli helad. Att bli fri från homosexualiteten. Men denna vilja är fel. Den är inte tillåten. Om någon, i vårt extremt värdeliberala samhälle idag, säger sig vilja gifta sig med en person av samma kön är detta givetvis helt ok. Om en kvinna (alltså en person med två X-kromosomer och med kvinnliga yttre kännetecken) anser sig vara en man: Ok! Kör på bara! Men om en människa som upplever sig vara attraherad av personer av samma kön vill bli fri från dessa känslor: Fel, fel, fel!

Detta är givetvis inget annat än hyckleri. Men det är i samklang med de lögner som propagandan flödar över oss idag, så då är det givetvis helt i sin ordning. Skambelägg de som vill bli helade, stäng dörren till helandet och kasta bort nyckeln! Och ve de som vågar opponera sig och vara av annan åsikt.

Så till sist ännu en sak om helande – och detta är det absolut viktigaste. Allt helande, om det sedan handlar om kroppsligt helande eller psykiskt helande, går tillbaka på och underordnas helandet av vår gudsrelation. Alla människor är syndare och vi lever alla av vår gamla natur i fiendskap med och i uppror mot Gud, hans vilja och hans goda ordningar. Detta är det som först och främst av allt behöver helas. Men även sedan Jesus fått hela vår gudsrelation förblir vi syndare med en sjuklig dragning till det onda. En dragning som vi får i uppdrag att bekämpa 24/7. Ofta får vi också, så länge vi lever här i denna världen, dras med syndens följder i våra kroppar och även i våra psyken. I en eller annan form. Men om vår gudsrelation är helad och vi har fått nåden att inte längre leva i uppror mot Gud kan vi se fram emot en evighet utan denna kamp mot våra onda begär, utan syndens följder och utan våra kroppsliga svagheter. Det blir något det!

 

71 kommentarer:

  1. Jag vet att du inte är ute efter en diskussion. Du är, som i nästan alla dina inlägg, ute för att predika och i din blogg är det helt OK. Jag kan ändå inte låta bli att tycka att du onödigt lätt avskriver dethär: ”Flera av ledarna för Exodus har nu i efterhand ­erkänt att de inte alls hade lyckats ändra ens sin egen sexuella läggning utan att de ljög och spelade­ en roll hela tiden.” Det finns visst en präst i Karleby med liknade erfarenheter, men han och Exodus-personerna har förstås missat något och ville säkert inte bli botade. Obs sakrasmen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. L,"men han och Exodus-personerna har förstås missat något och ville säkert inte bli botade." Kan hålla med om att de missat något, de ville på egen hand förtjäna sin plats i himmelriket, men se, det går INTE ! Du kan ganska lätt lägga av dig synliga synder för andra människor likt kardborrar på din rock eller som stenar i ditt hjärtas åker, (synliga för andra), för att om du själv gräver djupare finna "stengrunden".... Den blir du inte av med SJÄLV, till det behövs en Frälsare !

      Radera
    2. L. Vad jag har förstått så finns det inget lätt i detta med helandeterapi. Det kräver tid, arbete och mycket kärlek. "Vad är skillnaden mellan en gruvarbetare och en psykoterapeut? Jo, den senare går längre ner, stannar kvar där längre tid och kommer upp smutsigare än den förra."

      Om det jag skrev fick det att låta som att jag avfärdar något lätt så beror det säkert på att jag inte kunde skriva en lång text. Som jag skrev finns det kvacksalveri på detta område, och de stackars människor som råkar ut för detta ska inte, och får inte, avfärdas "för lätt". Det är fråga om människor som lider under sitt kors och som dessutom utsatts för mer lidande p.g.a. detta kvacksalveri. Så nej, de ska inte avfärdas "för lätt".

      Radera
    3. Korrigering: Texten skulle ha blivit oerhört lång om jag tagit med allt.

      Radera
    4. Jag känner ett antal homosexuella personer, både damer och herrar. Ingen av dem "lider under sitt kors" och ingen av dem vill bli "botade". Det som några av dem lider av är den "omsorg" vissa kristna visar. Vissa bryr sej inte och lider därför inte nämnvärt av "omsorgen". Varför är det så svårt för vissa kristna att låta folk leva sitt eget liv? "Omsorg" är ett uruselt svar, men jag förväntar mej tyvärr inget bättre.

      För övrigt håller jag med Humanisten. Här är det inte ÖT/VBL som står för propagandan, här är nog Kristian och hans gelikar som står för det.

      Radera
    5. L. Så du menar att jag har fel i det jag skriver. Bemöt då gärna det då och visa var jag har fel i stället för att bara ropa om hur fel jag har.

      Radera
    6. Eftersom din världsbild är begränsad av din tro ser jag inte att det skulle vara någon vits att försöka visa varför jag tycker du har fel. Jag har tidigare sagt att din sanning inte är allas sanning och eftersom du inte ens accepterar det så kommer du inte på allvar att överväga att byta åsikt.

      Radera
    7. L. Det som är sant är sant oberoende av någons tyckande. Ditt eller mitt. Har t.ex. svängningen i synen på homosexualitet orsakats av ideologi eller någon ny vetenskaplig upptäckt? Är det hyckleri att det är ok om en kvinna upplever sig vara en man (eller tvärtom) men inte om en homosexuell upplever detta vara fel och vill bli fri och bli helad? Är det ok att media, som här, ger exempel på misslyckat kvacksalveri men helt tiger ihjäl exempel på sådana som faktiskt blivit fria och helade?

      Du behöver givetvis inte svara, men jag ville lyfta fram dessa saker (en gång till) för att visa att detta är saker som man faktiskt kan ge ett svar på.

      Radera
    8. Det finns en del som talar för att ledaren i ÖT inte var ut och cyklade. Tittar man på länken https://en.m.wikipedia.org/wiki/Conversion_therapy så ser man att conversion therapy är förbjuden på många ställen. Skulle det vara så som du säger (att terapin fungerar och är en fantastisk sak) så borde det ju inte vara så att den är förbjuden på en hel del ställen, eller hur?

      Radera
    9. L. Vi lever i en tid där lögnen regerar med propagandans makt. Så det att något är förbjudet (eller tillåtet) någonstans är inget argument i sanningsfrågan. Se t.ex. på vårt land. Två män kan gifta sig. Eller två kvinnor. Det om något borde vara ett klart och tydligt vittnesbörd om hur det förhåller sig med den saken.

      Radera
    10. Jag kan bara hänvisa till de två första meningarna i mitt första inlägg i tråden. Varför skulle du egentligen överväga något som inte stämmer med sin världsbild? Att du skulle ha fel finns ju inte på kartan.

      Radera
    11. L. Jag har haft fel många gånger. Men just i den här frågan vågar jag nog hävda att så inte är fallet. I min text kom jag med tre påståenden, och trots att det har kommit många kommentarer har ingen försökt visa att dessa tre påståenden skulle vara felaktiga.

      Radera
    12. ” inte bygger på några nya vetenskapliga rön utan på ren och skär ideologi och är baserat på svängningen av den allmänna opinionen”. När menar du att opinionen har svängt? Vilken typ av bevis skulle du behöva för att ändra åsikt i frågan? I wiki-länken finns en lista på ett 50-tal organisationer som tar avstånd från conversion therapy, vissa stora, vissa mindre. De tre första på listan över de amerikanska organisationer har sammanlagt över 400.000 medlemmar. De har förstås också fått ge sej för den allmänna opinionen i det numera ultraliberala USA…

      Radera
    13. L. "De har förstås också fått ge sej för den allmänna opinionen i det numera ultraliberala USA"

      Ja.

      "När menar du att opinionen har svängt?"

      Det har skett snabbt, under de senaste decennierna.

      "Vilken typ av bevis skulle du behöva för att ändra åsikt i frågan?"

      Bra fråga. Jag vet inte. Åtminstone fungerar det inte med de fake science-grejer som finns på marknaden idag.

      Radera
    14. ”fake science-grejer”, den var bra. Har du tänkt på att en definition av vetenskapen (det gäller också vad vi vet om hur det mänskliga psyket fungerar) är att den inte är statisk? Dethär är en bättre förklaring till den ändrade attityden till conversion therapy än att pk-liberalismen har påverkat forskningen. Men det lär ju inte vara så i din värld.
      Har du överhuvudtaget läst någon seriös forskning om dethär? Om inte så kan jag meddela att konsensus är att conversion therapy inte fungerar, utom möjligen en kort stund om ”offeret” är en kristen med stark tro. Också då brukar det efter en tid krypa fram att det nog inte riktigt fungerade, exemplen på det är lika många som de som anser sej botade.

      Radera
    15. L. "Om inte så kan jag meddela att konsensus är att conversion therapy inte fungerar"

      Intressant. Den konsensus du talar om är ingalunda heltäckande. Och så är det givetvis fel. Det finns exempel på att det fungerar.

      "fake science-grejer”, den var bra"

      Har du hört om Kinsey och hans rapport? Lögn rakt igenom. Likväl används denna rapport ännu idag, och det går inte att förneka att den har haft stor betydelse i de senaste decenniernas svängning i opinionsläget.

      Radera
  2. En av de bättre ledarna jag läst i år :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:01. Den som säger så kan inte ha några höga tankar om frihet överlag och religionsfrihet i synnerhet. Men bra att veta att det finns sådana människor också!

      Radera
  3. Såg trailern på pray away. Kalla kårar minsann. Har även läst intervjun med Johannes som finns här https://www.is.fi/menaiset/ihmiset-ja-suhteet/art-2000008145462.html.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läs även detta, https://www.lifesitenews.com/news/former-lgbt-identifying-men-women-slam-netflixs-pray-away-as-attack-on-christianity/

      Radera
  4. Nu börjar jag bli riktigt trött på Kristians ignoranta och skadliga propaganda. Homosexualitet är inget som måste ”helas”. Det är nog Kristians och andra fundamentalisters hat och förtryck av sexuella minoriteter som måste motverkas. Det är en skandal att åsiker som Kristian för fram här på sin blogg ännu tydligen delas av så många i Österbotten (och kanske hela Finland) år 2021.

    Jag länkar här till en upplysande dokumentär i tre delar av Stephen Fry om homofobi i världen. Hoppeligen kommer homofobin en dag att bli lika motbjudande som rasismen i västvärlden (vi är förhoppningsvis på god väg åt det hållet).

    https://youtu.be/WODLiNaY4aU

    Humanisten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Humanisten. Nu missade du nog någonting här. Det är Vbl:s/ÖT:s ledarsida som står för propagandan. Jag avslöjar den bara genom att peka på de lögner och det hyckleri som finns i texten.

      Radera
  5. Om helande/förböner skulle fungera skulle vi se det på varenda sjukhus i hela världen. Varför inrikta sig på homosexuella när det finns barn med cancer att hela?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jan. Du missade det jag skrev om att helandeterapi finns för att människor vill bli fria från sin homosexualitet. Ska vi inte ge dem den rätten, tycker du?

      Och jag tror nog att det bes en massa böner på varje sjukhus i hela världen. Anhöriga ber, de sjuka ber och säkert också en (stor) del av personalen. Och människor blir friska! Kanske som ett resultat av bönerna, kanske som ett resultat av läkarvetenskapen, kanske genom en samverkan av de båda.

      Radera
  6. Ni som kommenterat har tydligen inte igen läst vad Kristian skrev ! Jag ska speciellt lyfta fram två meningar: "Helandeterapi bygger alltid på en vilja att bli helad. " och "Men om en människa som upplever sig vara attraherad av personer av samma kön vill bli fri från dessa känslor: Fel, fel, fel!" Kanske ni alla kunde läsa om och läsa rätt ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 20:37. Tack! Det är fint att åtminstone någon klarar av att läsa korrekt det jag skrivit. Det ger mig ett visst hopp...

      Radera
  7. Dani Ekholm är en ökänd heterofob och kristofob som i flera år redan har spytt ut sitt hat mot kristna och annars normativa människor (vid sidan av sådana liberala grönvänster-typer och femakkoja som Soffi Stara och Vivi Dahl). Genast han får tillfälle spottar han ut sitt hat mot kristna och heteromänniskor "suu vaahdossa".
    Inte ens de mest sofistikerade undersökningar (PET-CT-(FDG) har hittat något avvikande i böghjärnorna. Det är fråga om en psykisk sjukdom, en psykosexuell störning som uppstått under uppväxtåren påhejad av hbtiq-propagandan som florerar hela tiden i liberalmedian.
    Denna syndsjuka behöver en andlig operation (=själskirurgi) för att botas, dvs. eheytymisterapia. Terapin bör ha en religiös atmosfär och bygga på kristen grundsyn. Bön enskilt och tillsammans med terapipersonalen är ett väsentligt inslag i terapin och har gett resultat i otaliga fall (vilket inte Ekholm och hans drabanter har en aning, ens ett litet sus om!!)
    Bibelns ord är avgörande och var och en kan bli fri från denna homopest som bara vill.
    För Gud är ingenting omöjligt !!
    Destruktiva krafter verkar i samhället. Något har kommit i olag. Någonstans på vägen har en kortslutning ägt rum (hos bögarna och liberalmedian med sin cancelkultur). Skrämmande och beklämmande och understöds av den politiska eliten (märk sådana politiker som Sanna Stalin!!) och PK-median med sin likluktande själ. De kör sin egna politiska agenda tillsammans med t.ex. statsåklagaren (R. Toiviainen). Snart blir väl Bibeln förbjuden pga. sin hatretorik. Till slut blir kanske Gud själv ställd inför rätta??
    Tala om att dyrka das Arschloch (bakhålet), 'dålmen' hör förvisso inte hemma där, om någonstans bör manslemmen definitivt finnas i slidan - Gud skapade Adam och Eva, INTE Adam and Steve!
    Men: "Utan Gud är allting tillåtet" enl. gamle Dostojevskij.
    Man kan se vilken "Herre" de tjänar (hbtqi-packet) och deras syndiga och onaturliga moralkodex. Den bör sprängas för en högre lag, Bibelns och Guds lag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allan, då jag läste din text och noterade "R.Toiviainen" kom jag att tänka på följande ganska positiva text i Ilta-paskat igår, https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dcd1a6d3-7a7e-4cd6-8a85-1ea2bde3e0f5

      Radera
    2. "För Gud är ingenting omöjligt" säger "FaderAllan" okej Allan visa oss ett bevis på en endaste människa som blivit helad eller botad av en Gud (vilken som helst) när hen mist en lem t.ex en arm, blivit blind, pedofilpräst som blivit botad mm

      Tänkte väl det, det kan du inte. Finns ingen Gud, böner eller helanden fungerar inte heller.

      Radera
    3. Anonym 22 augusti 2021 21:53, du har tydligen missat en av dagens predikotexter, Johannes 9(:1-7) är en bland-ning av de ovannämndasätten: Herren mötte den sjuke men sände iväg honomtill en annan plats där han blev frisk.

      Radera
    4. Allan. I grunden har du och jag säkert ganska långt en samsyn i dess saker, men jag skulle ändå vilja be dig att vårda orden en aning när du kommenterar här. De homosexuella är långt offer i detta, och jag skulle föredra att vi inte nedvärderar dem genom att använda negativa ord. B-ordet, t.ex. är (åtminstone i mina böcker) ett synnerligen pejorativt ord. Läs gärna artikeln jag länkade till om Rosaria Champagne Butterfield! När man läser den inser man att det som behövs för att hjälpa dessa människor är framför allt oerhört mycket kärlek. När vi kritiserar hbt-lobbyn kan, och är det helt på sin plats med, hårda ord och omdömen. (T.o.m. Jesus var oerhört hård i sina omdömen om människor som förledde andra.) Men när det gäller offer för denna förförelse (vilket det handlar om här) är det inte de hårda ordens plats.

      Jag är säker på att du förstår vad jag pratar om.

      Radera
  8. Anonym, råkade nog se texten i "Aftonlögnen"-blaskan. Esko Nurminen tangerade ju saken via Koranen i ett tidigare program. H:fors-imamen Abbas Bashmanpour (eller vad han nu heter) konstaterade att islam förhåller sig till homosex som moraliskt fel och att straffet skulle vara ett dödsstraff. Nå, så drastiskt långt skall vi väl dock ej gå.
    Annars var programmet 'sensuroimaton Päivärinta' med Päivi våren -20 rätt bra, hon fick i alla fall uttrycka sin åsikt rätt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allan,"Nå, så drastiskt långt skall vi väl dock ej gå." alldeles rätt ! Har också sett "Päivärinta" med Päivi, ganska bra faktiskt !

      Radera
  9. Kristians "oräkneliga exempel" har han förstås inte läst, "Marja" har inte själv skrivit texten, och enligt texten hade hon depression. En annan var deprimerad för att han onanerade, vilket "är en synd". Förstår inte varför det finns en fraktion som vill göra kristendomen till sexreligion, eller snarare antisex-kristendom.

    Själv skrev jag under medborgarinitiativet, nu ser det ut att vara över 48 000 undertecknade och uppmanar alla att skriva under. Dela gärna länken: https://www.kansalaisaloite.fi/sv/initiativ/8747

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lobbyisten, att du inte ger upp inför bättre vetande... ? " Förstår inte varför det finns en fraktion som vill göra kristendomen till sexreligion, eller snarare antisex-kristendom." Jag ska berätta dig en sak, av alla kvinnor jag mött under min livsvandring så är de kristna kvinnorna de som mest har förstått att sex inte är något att skämmas för ! Övriga har sett det som ngt skamligt som man behöver släcka lampan för och krypa under täcket...

      Radera
    2. Lobbyisten. Så, du skrev under medborgarinitiativet? Så då stöder du detta hycklande. Nå, bra att veta.

      Radera
    3. Kristian, varför ljuger du om att Marja (bakom din länk) skulle vara en som helats från lesbiskhet då hon i själva verket led av depression? Du läser ju fortfarande inte det du delar...

      Anonym, så du har idkat samlag med både troende och icke troende kvinnor utanför äktenskap (eller har du skiljt dig många gånger?) vilket har gjort er till syndare. Eller så går ditt snack under kategorin "Siitä puhe mistä puute"...

      Radera
    4. Lobbyisten. Givetvis läser jag. Men frågan är om du har läst mera än första stycket? Det började med depression, visst, men när de grävde djupare fann de något som troligen var ett förträngt minne av sexuellt utnyttjande. Något som, undermedvetet, påverkade både hennes gudsrelation och hennes sexualitet. Allt handlar inte om homosexualitet, och alla som blir sexuellt utnyttjade som barn blir inte homosexuella. Men helande behövs likväl.

      Radera
    5. I vartenda stycke pratar du enbart om homosexualitet, inte om nånting annat.

      Radera
    6. ...och i en kommentar till Jan skriver du uttryckligen att det handlar om homosexualitet, vilket din länk inte alls handlar om.

      "Du missade det jag skrev om att helandeterapi finns för att människor vill bli fria från sin homosexualitet."

      Du läser fortfarande ingenting du länkar till, utan ljuger friskt i fejset på alla dina läsare. Och den skumma länken är minst sagt märklig, "Marja" har inte skrivit nånting själv, utan berättelsen är skriven av nån annan. "Marja", ca 50 år gammal, berättar att om hur hennes orgasmer känns annorlunda då de inte längre är kopplade med skuldkänslor. Hur sannolikt är det att denna "Marja" existerar och att en 50+ kvinna med övergrepp i bagaget skulle börja berätta om sina orgasmer (laukeaminen?

      "Jumala on parantanut myös seksuaalisuuttani aivan konkreettisella tavalla. Aiemmin seksuaalinen laukeaminen ja ahdistuksen lieventäminen liittyivät toisiinsa..."

      Elävät vedet har en mycket liberalare syn på hbtq än vad Kristian tror, här har en kvinna kommit ur skåpet på deras läger:

      https://elavatvedet.fi/ajankohtaista/aslan-ryn-kesaviikolle-osallistuneiden-kokemuksia/

      Kristian, jag läser så mycket mera än första stycket, eller rubriken som du gör, och varje gång sitter du på pottkanten och bortförklarar dina tillkortakommanden...

      Radera
    7. -->fakta-lobby 23 augusti 2021 07:39, lever du i den villfarelsen att kristna inte kan synda ? Att vi på något vis skulle vara förskonade från att falla i synd ?

      Anonym 2

      Radera
    8. -->fakta-lobby 23 augusti 2021 07:39, kanske var det du som inte läste länken om Marja till slut ? Du verkar ha missat en hel del !

      Anonym 2

      Radera
    9. Vi som inte bryr oss om tron bryr oss inte om synden, och ja, vet definitivt och tyvärr att troende inte bara syndar utan kan vara helt asiga, men de erfarenheterna kan jag inte prata om offentligt. Hyckleri är det dock att peka på andras synd om man samtidigt kn****r runt och låtsas vara god troende. Men var och en med sitt, stöder mina erfarenheter.

      Har du nånting att påstå om "Marja" eller är det bara munväder du kommer med?

      På sajten kan man visa upp kategorier av artiklar, och väljer man "kiinnostus omaan sukupuoleen" (intresse för det egna könet) så får man fram EN artikel, om Andrew Chambers. Kristian kunde ju ha sökt fram den, men han gör ju ingen research, läser ingenting. Verkar inte du heller göra.

      https://elavatvedet.fi/category/homo-ja-biseksuaalisuus/

      Radera
    10. --> fakta-lobby 23 augusti 2021 23:09, "Vi som inte bryr oss om tron bryr oss inte om synden," (Och inte heller om nåden hos vår Herre, Jesus kristus ?) Inser du att du just undertecknade din egen dödsdom ?

      Radera
    11. Lobbyisten. "I vartenda stycke pratar du enbart om homosexualitet, inte om nånting annat."

      Nåmen är det så märkligt? Jag kommenterade ledaren som gjorde det samma. Det du inte begriper (för att du inte vill?) är att trasighet kan yttra sig på många olika sätt. Oberoende av hur så finns det möjlighet till helande. Något du, och andra som har skrivit under medborgarinitiativet vill vägra dessa människor.

      Ekholm attackerade Aslan ry, och jag ville visa att det de gör inte är något problem, utan tvärtom.

      Sedan kan du sluta anklaga mig för att inte läsa. Det visade sig här att det var DU som inte hade läst annat än första stycket. Och sedan började du kritisera på basen av detta första stycke. Svagt.

      Radera
    12. Vore det så att jag inte läst artikeln till slut, så kunde ju anonym och Kristian visa vad jag inte hade läst. Men nu har varkendera av er läst artikeln, och kan inte sittande på pottkanten säga nånting. Och, vore det inte underligt om jag inte läst hela artikeln men ändå kan citera Marja och hennes orgasmer i nästsist stycket? Men jo, hur kan ni vet vad som finns i nästsista stycket....

      Kristian, hela ditt blogginlägg handlar om homosexualitet, och du försöker med din länk påvisa "oräkneliga helanden från homosexualitet" men länken handlar inte om homosexualitet. Lögn och propaganda, av värsta klass. Det är att synda, men med så många andra troende så är syndandet inget problem, ni gör precis vad som helst och ber om förlåtelse efteråt.

      Anonym, du svarade inte på nånting. Dör gör vi alla, och eftersom ni representerar himlen som ljugarbänkar i ett mobbarsamhälle så är det inget att fika efter.

      Radera
    13. Lobbyisten. "Och, vore det inte underligt om jag inte läst hela artikeln men ändå kan citera Marja och hennes orgasmer i nästsist stycket? Men jo, hur kan ni vet vad som finns i nästsista stycket...."

      Ja, NU har du läst. Men när du talade om depression hade du helt tydligt inte gjort det.

      "Kristian, hela ditt blogginlägg handlar om homosexualitet, och du försöker med din länk påvisa "oräkneliga helanden från homosexualitet" men länken handlar inte om homosexualitet."

      Du förstod alltså inte vad jag sade ovan. Nåväl, det var väntat. Därför satte jag in en länk till i texten som uttryckligen handlar om det du efterlyser. Har du läst den?

      Radera
    14. Du har förstås inget annat att komma med än att ljuga i desperation. Klart jag hade läst artikeln från första början. Din länk finns i mening där det angivs mängden "helade", men den länken innehåller inget sådan exempel. Pinsamt att du fortsättningsvis hävdar att svart är vitt.


      "...inte bygger på några nya vetenskapliga rön utan på ren och skär ideologi..."

      Kristian, dina åsikter bygger på ren och skär ideologi, du har inga som helst vetenskapliga källor (som du efterlyser) utan alla dina meningsyttringar bygger på något helt och hållet ovetenskapligt. Och nej, det finns inga sådana ställen i bibeln där det uttrycks att homosexualitet, ens finns, än mindre objekt för helande.

      Om vi då ska prata om vetenskaplighet, så har jag här länkar till både finländska och amerikanska psykiaterorganisationer som klart och tydligt tar avstånd från helande eftersom det är skadligt.

      "Useimmat johtavat lääketieteelliset ja psykiatriset organisaatiot, kuten AMA, APA, WPA, Royal College of Psychiatrists ja Amerikan Psykoanalyyttinen yhdistys APsaA, ovat selkeästi irtisanoutuneet eheytysterapioista."

      https://www.psy.fi/blogit_ja_kannanotot/suomen_psykiatriyhdistyksen_kannanotto_eheytysterapioihin.1313.blog
      https://www.apa.org/about/policy/resolution-sexual-orientation-change-efforts.pdf

      Ska du ännu börja ljuga att dessa organisationer med medlemmar inte fungerar på vetenskaplig basis? Då är du verkligen desperat...

      Radera
    15. Lobbyisten. Det är onödigt att du försöker. Det är helt klart och tydligt att du bara hade läst inledningen av texten jag länkade till när du skrev din första kommentar.

      Sedan visar du gång på gång att du inte klarar av att läsa och förstå skriven text, så det är fullständigt onödigt att slösa tid på att bemöta det du skriver. Du klarar helt tydligt inte av att förstå det som skrivs ändå.

      "Ska du ännu börja ljuga att dessa organisationer med medlemmar inte fungerar på vetenskaplig basis?"

      Det är ingen lögn, det är tyvärr bara så det fungerar. Och om du tror något annat lurar du bara dig själv.

      Radera
    16. Ok, om vi låtsas följande då:

      om du ska förstå att en annan inte läst en artikel, så måste du ha läst den artikeln.

      Om du har läst artikeln, så vet du också att det finns ingenting skrivet om homosexualitet i den artikeln.

      I så fall ljuger du medvetet då du länkar till den och skriver att det finns oräkneliga exempel av helade homosexuella bakom den länken.


      Ok, du påstår att hela psykiaterkåren i åtminstone Finland och lilla USA har valt att ljuga om att de i själva verket inte arbetar vetenskapligt?

      Kristian, du är upp till öronen nere i ditt egna lögnträsk.

      Radera
    17. Lobbyisten. Varför ids du försöka låtsas att du diskuterar när du inte ens bryr dig om att läsa det den du "diskuterar med" skriver?

      Radera
  10. Man har nu försökt skapa en myt att människan (t.ex. homosexualiteten + hbtiq) i centrum regerar världen. Detta kommer att utöva ett ödesdigert inflytande i mänsklighetens (åtminstone det västerländska) kommande historia. En dylik ogudaktig, syndig och mterialistisk filosofi leder oundvikligen in i en återvändsgrund i en intellektuellt orimlig värld, där vi nu står och stampar.
    Men varför skulle inte kristendomen genom sin inneboende styrka kunna ge nytt hopp åt en kultur (homona, hbt etc.)) som idag står vid randen av sin egen destruktion och förintelse? Det kan den säkert. Öppna Bibeln ens litet på glänt - böghomos!
    Varje tidsålder har fött människor, som i sitt hat, sin agg emot Gud försökt att förlöjliga och håna kyrkan, Bibeln och Jesus Kristus.
    "Men de fega och de otrogna, och de som gjort vad styggeligt är (utövad homosex!!), och dråpare och otuktiga (hbtiq!!) människor och trollkarlar och avgudadyrkare och alla lögnare ska få sin del i den sjö som brinner med eld och svavel." (Upp. 21:8). Ord och inga visor!
    Jesus fordrade en omvändelse. Det är det första du (bög!) behöver. Du måste nämligen bli frälst, födas på nytt (be born-again).
    Ugh! Father Alan has spoken.

    SvaraRadera
  11. Det verkar som Kristian försöker slå världsrekord i skitprat. Jag håller tummarna. Du kommer säkert att lyckas.

    Tack vare Kristians hatprat har jag just undertecknat medborgarinitiativet för att visa att jag inte stöder någon form av hatprat och att alla människor själva har rätt att avgöra vad som är en normal livstil. Vi lever i ett fritt land och alla har rätt till yttranderätten, även hbt folket!

    Sedan tycker jag, att Dan Ekholms text var både intressant och viktig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 10:46. Så. Du också stöder det hyckleri som medborgarinitiativet står för. Nå, det säger ju en hel del det också.

      Radera
  12. Skrev på, tack för länken

    https://www.kansalaisaloite.fi/sv/initiativ/8747

    Vi måste få ett slut på religiösa hyckleriet, exorcisternas tid är förbi.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:00. Det finns många trångsynta människor i Finland idag. (Tillräckligt många för att få igenom detta medborgarinitiativ.) Liksom här i kommentarfältet. Hur känns det att vara så där oerhört trångsynt? Jag bara undrar.

      Radera
    2. Jesus sade en gång åt skrymtarna: "Ni far vilse, för ni förstår inte skrifterna, ej heller Guds kraft" (Matt. 22:29).
      Jag syftar här på att de (h-gruppen) inte känner Guds kraft som kan "eheyttää" dem från sin villfarelse och snedvridna sexualuppfattning.

      Radera
  13. Ang. behovet för hbt-gänget att göra om i sitt liv dvs. göra rätt och bättring, vilket jag tangerade i mitt förra inlägg, rek. jag för dem Mahalia Jacksons sång "You must be born again" och Johnny Cashs "I'm a newborn man". Bägge finns på Spotify och Youtube.
    Men - back to basics eller som Håkan Streng sjunger i sin dialektralla "Tibaaks ti röötre".- Homosex är en tvångsneuros, har drag av narcissism, de har trasiga själar och är följaktligen i behov av vård. H-diagnosen har nog funnits i ICD-sjukdomsklassifikationen, vilket jag själv bevittnat på 1970-talet. Nu har man varit och petat bort den pga. yttre tryck från hbt-maffian och de vänsterliberala i främsta rummet. Men denna psykosexuella sjukdomsavart har inte försvunnit någonstans oberoende om den inte hittas i ICD. Men dessa sjuka behöver hjälp för att bli friska, inte m.hj.a. hormoner, psyko-
    farmaka eller beteendeterapi utan via eheytymisterapia (vad det nu sen heter på svenska) - och det betyder vägledning i bibelstudium och personlig bön. Om man vill ha hjälp av någon organisation står t.ex. Aslan till hjälp. Man bör betänka att för Gud är ingenting omöjligt.
    Ugh! Fader Allan dvs. Sittande Tjuren (Sitting Bull) har talat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Allan !

      "Sittande Tjuren (Sitting Bull) ", "Istuva härkä" på finska... https://www.youtube.com/watch?v=ThfQmQAddrU Aldrig att vi skulle sätta oss ner och röka "fredspipa" med dem som motarbetar oss ?

      Anonym 2

      Radera
    2. Hej Anonym 2! Försökte få fram ovannämnda på Ytube, men det gack ej. Thanks i alla fall för tipset!

      Radera
    3. Märkligt... "Istuva härkä tupakkalakossa", från "Inkkareita ja Länkkäreitä, lapsille ja lapsenmielisille"

      Radera
    4. "Int ny', å int ny' - men ny'!", som man sde i Esse Fbk . Lyckades få fram youtube-klippet!!

      Radera
  14. Märklig inställning till opinionsfrihet av debattredaktör Henrik Othman!

    Han har tydligen fullmakt från sina läsare/prenumeranter att uttala sig så?

    Dessutom i en nejd där väl folk är relativt konservativt religiösa?
    "Jag gillar ej din åsikt,men kämpar ändå för din rätt att få framföra den" gäller ej för Ohtman.

    Ytterligare ett exempel på att opinionsbildning
    och yttrandefrihet numera gäller i första hand journalister men ej allmänheten!

    Dessa journalister tycker väl dessutom ofta väldigt lika så det är ej att undra på att
    opinionsbildning och debatt blir rätt begränsad.

    Anonym1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym1. Othman är numera pensionär. För att detta inte ska bli för ensidigt och negativt vill jag säga att jag ändå uppskattar honom för att han är av den gamla skolan som värderar yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Men detta var givetvis en plump.

      Radera
  15. Såg ett klipp i förrgår på Yle 1-nyheterna kl 20.30. Vad såg jag där? Jo, emer.bispen Irja Askola går i ett Pride-tåg med ett stort kors på sin feta/tjocka mage (2019). Hon tittade och log hånfullt mot kameran. Hur lågt har ej statskyrkan börjat sjunka, litet som Titanic i tiderna.
    Som finnen säger:"Tämän maailman jumala (hbt), joka usein pukeutuu vieläpä jumalisuuden kaapuun, on niin sokaissut hänen (Askolan ja liberaalikirkon) mielen, ettei hänelle pääse loistamaan valkeus, joka lähtee evankeliumista. Sielunvihollinen, joka on todella tuhanten juonten mestari, tekee oikean vääräksi ja väärän oikeaksi, valkeuden pimeydeksi ja pimeyden valkeudeksi".
    Och för att citera profeten (Jesaja):
    Ve dem som kallar det onda (hbt i detta fall - min kommentar!) gott och det goda ont, som gör mörker (h-sex etc.) till ljus och ljus till mörker, som gör bittert (pride) till sött och sött till bittert. (Jes. 5:20)
    Uggh! Fader Allan/Sitting Bull har svarat - och drar inga fler bloss ur fredspipan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Allan "häxdoktorn från prärien" ylar igen. Trampade han på en kaktus, eller var det eldvattnet som tog slut?

      För övrigt var indianer inte kristna. Ifall det var någon som undrade... Så, häxdoktorns "Bibeltolkning" kan man skratta gott åt. Bara fylleprat gissar jag.

      Radera
    2. "Av fyllon och barn får man höra sanningen. Ja, det är faktiskt sant. Från barn och väldigt onyktra personer kan man få höra saker som andra drar sig för att säga eller som helt enkelt inte blir sagda."....

      Radera
    3. Anonym 22:19

      Ja, sanningar om "tomtar och troll" och "drakar och prinsessor"...

      Radera
    4. Den avart av sexualitet, som man finner i Sodom, homosexualiteten, florerar idag. När lättsinnet utvecklats till att bli ett folks kardinalbehov, då måste det också finnas homosexuellt snedvridna individer i denna sexualitetens djungelskog.
      Och bakom dessa individers livsleda ljuder ofta Mefistos hånskratt, och det skrattet blir för otaliga människor själva livets dödskantat, de sista ackorden innan konserten är slut.
      UGH! "Manitou"/Fader Allan dvs. doktorn från Pampas har talat.

      Radera
  16. Inget mänskligt redskap har Gud fått använda på ett så storartat sätt i evangeliets tjänst som aposteln Paulus (märk väl hans budskap ang. homofiler!!) Men när Gud verkligen får använda en människa, kommer satan att göra allt för att tysta henne (jfr. pride-grupperna, statsåklagare Toiviainen etc.) Om han inte kan nå sitt mål genom frestelser, kommer han att försöka röja henne ur vägen genom att döda henne.
    Guds varning till människorna gäller fortfarande:"Min ande skall icke bliva kvar i människorna för beständigt. Idag om I fån höra hans röst, mån I icke förhärda edra hjärtan. Söken HERREN, medan han låter sig finnas. Den ogudaktige (homofilen) övergive sin väg och den orättfärdige sina tankar och vände sig till HERREN, så skall han förbarma sig över honom (homon!!), och till vår Gud, ty han skall beskära mycken förlåtelse."
    UGGGH! Sittande Tjuren och American Native Church (dock utan peyote!!) med honom har talat.

    SvaraRadera