tisdag 15 november 2022

Den stora klimatfaran

Österbottens Tidning har ordnat en klimatenkät (som numera är avslutad och stängd). Flera av frågorna var sådana att de styrde svaren som gavs, men detta är förstås inget nytt. T.ex. en av de första frågorna handlade om klimaträdsla (eller klimatångest, om man vill använda det uttrycket). Som sagt går det inte längre att komma åt frågorna, men om jag kommer rätt ihåg lydde frågan: Är du rädd för klimatförändringens följder? 

Det svarsalternativ jag skulle ha valt fanns inte. Saken är nämligen den att jag är mycket räddare för klimatåtgärdernas följder än för själva klimatförändringen. Men det fanns som sagt inte som något alternativ. 

Idag finns på Aftonbladets webbplats en artikel som visar hur mycket värre dessa klimatåtgärder är än själva klimatförändringen (som ju åtminstone till stora delar är ideologiskt frammanad). I artikeln får vi läsa att Sverige inte kan dröja med att vidta drastiska klimatåtgärder, för om dessa åtgärder dröjer finns det bara "två saker vi kan göra för att få ner utsläppen i tid och klara av EU-målen. Det ena är att annullera utsläppsrätter för den svenska industrin. Det andra är att i princip donera den svenska skogen till EU för att användas till att binda växthusgaser."

Ser du hur galet resonemanget går? Om vi inte tar till de "nödvändiga" åtgärderna nu kommer vi att tvingas stänga ner industrin och förstatliga (och skydda) skogen för att kompensera våra bristfälliga åtgärder. I artikeln nämns att diverse klimathetsare ute i världen har stämt sina regeringar för otillräckliga klimatåtgärder - och vunnit i rätten.Orsaken till att detta överhuvudtaget är möjligt är förstås de huvudlösa klimatmål världens regeringar har förbundit sig till utan att först se till att det finns alternativ till fossil energi. 

Notera att det är staterna (och i det tänkta scenariot Sverige) som tvingas betala dessa dryga klimatböter/ersättningar medan de politiker som har gjort de omöjliga utfästelserna går fria. Hur galet är det? 

Det är tacksamt att den nytillträdda svenska regeringen har tagit ett eller ett par steg tillbaka i klimatfrågan och låter sunt förnuft råda i stället för att drivas av den ideologiskt framtvingade klimatångesten. Vi får hoppas att ett liknade tillnyktrande skulle ske också inom EU, men tyvärr torde något sådant inte vara inom synhåll. Det är nämligen lätt att besluta och kommendera (och därmed se bra ut inför människor som har drivits från vettet av klimatpropagandan) när man inte själv tvingas stå för kostnaderna utan kan delegera dessa till de olika medlemsstaterna.

Så tyvärr kommer det inte att bli bättre innan det blir ännu mycket värre. EU:s medlemsstater har nämligen bakbundit sig själva och satt bindel framför sina ögon och låter EU leda dem i klimatfrågan. Vart detta kommer att leda är förstås svårt att säga, men jag tvivlar inte på att Susanna Kierkegaard, som skrev artikeln jag citerade ovan, har rätt när hon skriver att EU kommer att lägga vantarna på både vår industri och på skogen. Allt givetvis i klimatkampens namn. 

37 kommentarer:

  1. Misstänker starkt att vi inte heller framdeles kommer att höra något mera om denna enkät, resultatet blev kanske inte vad man väntade sig ? Många jag känner svarade nej på alla frågor och "ingenting" på frågan vad vi borde göra för klimatet i Österbotten, så gjorde även jag.
    A

    SvaraRadera
    Svar
    1. A. Kanske det, kanske inte. Det går ju alltid att använda ett "felaktigt" resultat som som en del av skrämselpropagandan eller som motivering varför vi behöver ännu mycket mer av klimathetsande i media.

      Radera
    2. Varför Kristian kommer du aldrig att läsa Jesaja 2 och Jesaja 24. Det är riktigt klimathetsarnas bibel och människornas syndiga verksamhet andligt och tekniskt är den skyldige. Och på grund av våra beroenden kan processen inte stoppas så i det har du rätt att just klimathetsande är onödigt. Här hjälper bara Guds Lamm som borttager världens synder hälsar Ulrik

      Radera
    3. @Kristian 16 november 2022 06:45. Jag hade fel ! Visst kom det en fortsättning men som jag ser det valde man svaren i den riktning man var ute efter... och utelämnade svar som inte gick i önskad riktning även om man publicerade några...
      A

      Radera
    4. A. Det man framför allt kan kritisera denna "undersökning" för är att frågorna var dåligt ställda. Alternativ saknades på flera frågor, varför jag kom att sorteras in i gruppen som var beredd att göra en del för att hämma klimatföljderna.

      Radera
  2. Man kan ju förstå att Kristian inte oroas över klimatförändringarna. Hen bor ju själv på sådan ort som inte drabbas särskilt hårt. På så sätt tycker jag att Kristians åsikter är egoistiska och falska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi bor på plattlandet och är bland de första av att märka av havsnivåhöjningarna. Redan för länge sen har man skrämt med havsvattennivåhöjningarna. Det verkar dock inte bli något desto mer av det. Men under tiden vi "syndat" så har vi gjort det med visshet om att vi kommer att drabbas.

      Radera
    2. Patrik.

      Klimatförändringarna handlar inte enbart om havsvattennivåhöjningar.

      Radera
    3. Anonym16 november 2022 10:04
      Har någon sagt det då? Klimatförändringen handlar om väldigt mycket enligt klimatreligionen. Den är närvarande i allt dåligt som händer nästan. En av sakerna är havsvattennivåhöjningen. Så vi behöver väl oroas? Elller är havsvattennivåhöjningarna strunt? Enligt din kommentar till Kristian verkar det så.

      Radera
    4. Det underliga är, att oberoende hur mycket man försöker visa vad forskningen gör, så trillar inte polletten ner på denna blogg.

      Gärna visar man upp lilla istiden, drar paralleller, men den var inte global, den höll inte temperaturen låg överallt samtidigt, utan regional vandrade under flera århundraden. Den som bryr sig om att kolla grafen, inser snabbt att lilla istiden betyder en sänkning av medeltemperaturen på ca 0,5°C.

      Det som forskningen ser på nu är inte 0,5°C på flera hundra år, utan 1,5°C på mindre än hundra år. Normalt begåvade fattar att det är inte samma sak.

      En sådan ökning påverkar nederbörden, och det i sin tur påverkar odlingen, vilket i sin tur påverkar tillgången till mat. Som jag tidigare nämnt, påverkas pollinationen också, så bönderna i Österbotten behöver inte nödvändigtvis gnugga händerna med att kunna sälja spannmål till ett uttorkat Spanien, kan vara helt tillräckligt att få ihop till oss själva. Nå, de kan leva på fisk då. Kanske, för havstemperaturen har ökat med en grad sedan 70-talet och stiger fortfarande. Ännu vet vi inte vilka arter skulle trivas i varmt bräckt vatten här, eller i Medelhavet då temperaturen stiger.

      Varmare hav leder till högre avdunstning, högre avdunstning leder till kraftigare stormar eftersom luftmassan som är i rörelse har större massa pga fukten. NIMB, inga hurrikaner i Esse, så varför bry sig?

      Nåväl, oberoende hur mycket man listar upp, verkar det som sagt inte hjälpa. Vissa väljer att hellre tro på "så är det inte"-propaganda från okänt ursprung. Kolla gärna upp vad counter media betyder. Den som inte ids, kan jag säga att den utgår från riktig media, och vänder allt 180°.

      Lite lustigt att propagandan har aldrig egen forskning, aldrig egna grafer eller prediktioner, bara nån som säger "nä", till och med ett barn i trotsåldern kunde klara av det.

      Radera
    5. Hittar du faktalobby något som talar om synden och styggelserna som orsak till eländet? Det är nog sant att vår kultur; industrikulturen och bilkulturen och flygkulturen; är en av orsakerna till att Herren Herren som är Herre över elementen låtit det bli så här. Värre är synden och styggelserna förbundsbrotten och att klimathetsarna inte heller söker förbundet med Guds Lamm som borttager världens synder. Ulrik

      Radera
    6. Förvirringslobbyn. Nu försöker du förvirra igen. Det är väldigt få, kanske ingen, som förnekar att klimatet förändras. Problemet, som du noggrant också undviker i din kommentar, är att vi inte vet hur mycket människans aktivitet påverkar denna förändring. Skulle du ha läst vad jag skriver, också i denna text, är den stora frågan här huruvida vi ska förstöra (för det är vad det innebär) det fungerande samhället för att råda bot på en förändring vi inte vet hur mycket vi påverkar/kan påverka.

      Dessutom, och det får vi inte glömma, har klimathetsarna konstant haft fel i sina domedagsutfästelser.

      Radera
    7. Kristian. Globalt sett kanske du har rätt men de lokala katastroferna med otaliga döda har då varit domedagen för dem. Var och en har dött i tro eller otro och eländena i spåren av katastroferna syns ändlösa. Ulrik

      Radera
    8. "Problemet, som du noggrant också undviker i din kommentar, är att vi inte vet hur mycket människans aktivitet påverkar denna förändring. "

      Förändringen har stigit väldigt brant i och med urbaniseringen, borde inte vara svårt för normalt begåvade att se utifrån grafer. I motsats till då det gäller kausaliteten i dina egna påståenden, ställer du omöjliga krav då det gäller sådant du inte vill tro på. Då vi frågar dig om kausaliteten, svarar du aldrig, inte har du ens länkar, utan verkar tro att det du säger blir allenarådande sanning. Funkar inte så.

      Och om det är så att människans inverkan är 100 %, 50 % eller 0 % som gjort att klimatet börjat förändras, så spelar det ingen roll eftersom klimatet korrigeras inte enbart med denna vetskap. Däremot vet nog vetenskapen hur man stävjar förändringen.

      "klimathetsarna konstant haft fel i sina domedagsutfästelser."

      Du påstår mycket, men allt är taget ur luften. Hur är det annars med dina domedagsutfästelser? Har frågat tiotals gånger vart världen går pga hbtq, men du ligger risigt till med dina egna uppföljningar.

      Om vi återgår till ämnet, vad har du för argument mot det som jag räknat upp, vad har du för källor som bevisar att allt ovanstående skulle vara fel?

      Radera
    9. Förvirringslobbyn. Och så "glömmer" du så väldigt behändigt lilla istiden när du talar om graferna.

      Vad gäller de konstanta felaktiga förutsägelserna så har jag skrivit flera texter om detta och även länkat i texten ovan. Men det missade du förstås.

      Radera
    10. När det gäller hbtq och hårdhet mot de fattiga har vi Sodom och Gomorra som varnande exempel. Där regnade det eld, inte vatten. Ulrik

      Radera
    11. Jag glömmer inte, men eftersom du inte läser så missade du det jag skrev om lilla istiden i kommentaren innan. Läs, Kristian. Läs.

      Och återkom sen då du läst sista meningen i kommentaren jag skrev, om vilka argumenten skulle vara som omkullkastar det jag räknat upp.

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. Jag läste nog det, var du bara lugn. Men det gjorde inget vidare intryck.

      Sedan hänvisade jag till länken jag gav. Den räcker gott och väl.

      Radera
    13. Först anklagar du mig att inte skriva om lilla istiden, sedan medger att du läst. Uppriktighet är inte din gren, må jag säga.

      Så lilla istiden gjorde inget vidare intryck, men hur vill du riktigt ha det då? Vill du göra lilla istiden till nånting annat än den är? Du har hittills förlitat dig på fakta som finns om lilla istiden, nu då samma fakta ställs i relation till kllimatförändringen som sker nu, så duger det plötsligt inte längre.

      Du har alltså ingenting att komma med om på vilka alla sätt klimatförändringen berör? Du har ingen som helst koll om hur pollineringen kunde förändras, eller odlingen, eller havstemperaturen? Ingenting? Tomma tunnor skramlar mest, står det väl nånstans?

      Radera
    14. Förvirringslobbyn. Jag tror nog att du är den sista som ska avgöra vad som är min "gren". Det som däremot blir allt mer tydligt är att förvirring är din. Men det är förstås inget nytt.

      Jag har alldeles tillräckligt att komma med, och mycket av det har jag presenterat här på bloggen. Men det är ingen idé låta mig kommenderas av dig att skriva än det ena än det andra. Du får gärna kolla upp vad jag har skrivit om du verkligen är intresserad! Men varför skulle du göra det? Det är ju så oerhört mycket lättare att bara klaga på att jag inte har något att komma med.

      Radera
    15. Först säger du att jag inte skriver om lilla istiden, sedan medger du att du nog läst det jag skrev om lilla istiden. Inte särskilt smart av dig att offentligt visa hur ohederligt du beter dig.

      Det du skriver är dina åsikter, och de behöver inte "kollas upp", men det som kan kollas upp är dina källor som du grundar dina åsikter på. De är mer intressanta eftersom de går stick i stäv med vetenskapliga källor. Men jag förstår ju att du inte vill avslöja dina källor, antingen för att du a) inte har några, eller b) du vet att de är fake science. Du vet också att jag hittar 10 vetenskapliga, motbevisande källor för varje "källa" du lägger upp. Det börjar de allra flesta andra också veta vid det här laget.

      Radera
    16. Hoppsan, var tydligen utloggad med ovanstående kommentar....

      Radera
    17. "Det är ju så oerhört mycket lättare att bara klaga på att jag inte har något att komma med. "
      Glöm inte bort att jag klagade också på att du är oärlig. Eller menar du att du var ärlig med att anklaga mig för att inte skriva om lilla istiden, trots att du inte var smart nog att inte skriva att du läst just det jag skrev om lilla istiden?

      Radera
    18. Förvirringslobbyn. Det är en sak att skriva och en annan att skriva korrekt.

      Radera
    19. Kanske du skulle hålla dig till sak, till det som du skrev?

      Du skrev:

      "Och så "glömmer" du så väldigt behändigt lilla istiden när du talar om graferna. "

      Jag glömde ingenting. Frågan är om du a) ljög att du inte läste eller b) inte läste.
      Normalt begåvade ser det klarare än korvspad.

      Radera
    20. Förvirringslobbyn. Du "glömmer ingenting", skriver du. Men likväl bortsåg du, så snart du gick till graferna, hela grejen med lilla istiden. Men det är förståeligt. Den "råddar till" hela narrativet. Så det är bäst att göra så om man vill få fram sin poäng.

      Radera
    21. Kristian, du anklagade mig för att inte skriva om lilla istiden, fast du vet att jag gjorde det. Istället för att konfrontera din egen lögn, så skriver du bara en massa smörja. Säkert många som är stolta över att du ljuger så här öppet.

      Vad menar du nu att jag bortsåg med lilla istiden då? Det är förstås fullständigt onödigt att ställa frågor om något seriöst till en som kan lika lite om ämnet som en kökspall. Hur ska vi läsa graferna om lilla istiden då? Du förstår väl dig på hur man läser en graf, och ser att lilla istiden var i snitt en halv grad kallare. Med samma normala kunskapsnivå kan man se hur brant kurvan stiger sedan 70-talet, och är på 1,5 grader högre än samma medeltal. Du klarar väl av den enkla tolkningen av grafen? En graf man lär sig tolka i lågstadiet?

      Radera
    22. Förvirringslobbyn. Jag har förklarat för dig vilket missgrepp du använder för att förvirra här. Mer än så har jag inte att säga, och mer än så behöver jag inte säga. Så fortsätt bara du att yla.

      Radera
    23. Du har inte förklarat nånting överhuvudtaget. Det enda du försökt med, är att med hjälp av lögn misskreditera den fakta jag presenterar om lilla istiden. Men jag förstår att det är fruktansvärt pinsamt att kabla ut propaganda med full tillit, och inse att det är ren bullshit. Med råg i ryggen kan man alltid vara självkritisk och konstatera fakta, men det är inte alla förunnat.

      Radera
    24. Förvirringslobbyn. Det faktum att du inte ser och förstår vad som har skrivits ändrar inte på någonting.

      "Med råg i ryggen kan man alltid vara självkritisk och konstatera fakta, men det är inte alla förunnat."

      Kanske du också skulle försöka?

      Radera
    25. Jag förstår grafen mycket väl, det gör alla som klarat av matematiken i högstadiet.

      Radera
  3. En kommentar här på bloggen från 26 okt. " Anonym26 oktober 2022 17:01

    Ett tips, se Elsa Widding om SVT, IPPC och stigande havsvattennivåer bl.a 24min https://www.youtube.com/watch?v=BtQw4Z5Ctuo " Försök se denna video idag ! Jag möts av ett meddelande "Det här är en privat video. Logga in för att verifiera att du får se den." ... Man hittar heller ingenting om man söker på yt efter Elsa Widding krönika nr. 46 !

    SvaraRadera
  4. Konstigt nog får denna video vara kvar, https://www.youtube.com/watch?v=kN-0gm7zYac , Se den ! Det bästa är när Elsa säger "Det får vara slut på religionen" !

    SvaraRadera
  5. Var det igen dendär äckligt otäcka Soffi Stara som var framme och ordnade ÖT:s "klimatenkät"? Sku nog troo he !
    Enl. undertecknad finns det ingen "klimatkris". Klimatet har under årtusendenas lopp alltid betett sig olika och sedan igen återgått till "det normala".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:42. Mig veterligen hade Stara inget med enkäten att göra. Åtminstone har inte hennes namn förekommit i samband med den.

      Radera
  6. Tveksam till länken jag ämnade bifoga... Klistrar istället in en del av texten. " NU GÅR DET VERKLIGEN SNABBT MED CENSUREN ! Hittar inte längre ett eller annat... Det var i allafall från swebbtv och Elsa Widding om Klimatreligionen !

    SvaraRadera
    Svar
    1. I e-posten fanns ngt kvar, "Elsa Widding: Klimatreligionen hotar miljarder människoliv - Swebbtv Vetenskap 66

      I detta avsnitt av Swebbtv Vetenskap samtalar Mikael Willgert med energisystemexperten och riksdagsledamoten (SD) Elsa Widding.

      I programmet kommenteras och diskuteras de alarmistiska uttalanden som nyligen gjordes av bland andra FN och Al Gore vid klimatmötet i Egypten.

      Utifrån Widdings sakkunskap och med hänvisning till hennes kommande bok i ämnet ”Sunt förnuft om energi och klimat” får vi ta del av mängder av fakta och statistik från IPCC med flera – information av ett slag som vanlig media sällan förmedlar.

      Inledningsvis berättar Widding om den kommande bokens innehåll och medförfattare. En bok som till stor del tar avstamp den fysikaliska vetenskapen från WG 1 hos IPCC och det sunda förnuftet men även om konsekvenser av klimatalarmismen och att miljöfrågorna har glömts bort.

      Widding är mycket kritisk till FN:s generalsekreterares uttalanden om ”klimathelvete” och menar att det är en skandal hur han skrämmer upp en hel värld utan att tala om var han fått sin information ifrån.

      ”Det borde finnas bättre och effektivare sätt att, om man nu vill föra över pengar från den rika världen till den fattiga, utan att gå via klimatreligion”.

      Skulle man verkligen genomföra de ”klimatfrämjande” åtgärder som diskuteras skulle miljarder människor dö.

      Energisystemen i världen består till över 80 procent av fossila bränslen och det är inget man ställer om i brådrasket.

      Enligt de data som finns tillgängliga syns inga s k tipping points. Det finns ingen kris.

      Klimatdebatten påminner mycket om migrationsdebatten för några år sedan.

      Andra frågor som diskuteras i programmet:

      Havsbaserad vindkraft. Vem ska betala för denna gigantiska satsning?
      Är vi i en klimatkris eller ett klimathelvete som FN hävdar?
      Klimatalarmismen är en religion
      Vetenskapen säger att vi inte vet
      Scenarierna om höga koldioxidhalter till kommande sekelskifte är kraftigt överdrivna
      Om Sverige helt försvann från jordens yta skulle minskningen av CO2-avtrycket minska med 0,0027 procent …
      Ett varmare klimat ger mer nederbörd men inte ökade översvämningar
      Den måttliga havsnivåhöjningen går inte att koppla till CO2
      Sluta blanda väder och klimat
      ”Fossil fuels save children’s lives”
      Den slopade klimatbonusen för elbilar
      Om det blir ex. krig blir samhället väldigt sårbart med enbart eldrivna fordon
      Oljan har gjort otroligt mycket för människors överlevnad
      Satellit-data om uppvärmningen

      Radera