lördag 12 november 2022

Reflektioner rörande mellanårsvalet i USA

Så småningom börjar dammet lägga sig och någon form av resultat börjar utkristalliseras efter det amerikanska mellanårsvalet. Tyvärr är resultatet, varken gällande representanthuset eller senaten, klart ännu - även om det pekar mot att demokraterna kommer att behålla sin tunna majoritet i senaten och republikanerna tar över i representanthuset. Det att valresultatet fortfarande dröjer är förstås en skandal och är ägnat att ytterligare försvaga tilltron till valsystemet, men så här är det tyvärr i USA idag.

Det man kan säga i detta skede är att den väntade (och i media fruktade) "röda vågen" uteblev. Hur detta ska tolkas är förstås svårt att säga, men både till höger (med vissa undantag) och speciellt till vänster är bedömningen den att Trump är den stora förloraren i detta val. Tyvärr kommer detta ändå knappast att hindra honom från att försöka bli president på nytt 2024. Men troligtvis ger detta valresultat ändå hans tilltänkta konkurrenter om kandidaturen inom det republikanska partiet - främst De Santis - råg i ryggen och vind i seglen.

Nu ska ingen missförstå detta. Trump gjorde mycket rätt under sin tid som president, och jag skulle gärna ha sett att han hade vunnit valet 2020. Men 2024 är han 78 år och för gammal för att axla det ansvar som presidentskapet i USA innebär. Dessutom är hans person så kontroversiell idag att redan en presidentkandidatur skulle splittra USA ytterligare. Så trots allt det goda han gjorde som president är det dags för nya förmågor nu. Tyvärr ser det just nu ut som att han själv inte inser detta.

En annan sak man kan slå fast är att det är media som har den yttersta makten i USA idag. Detta såg vi redan i presidentvalet 2020 där media avgjorde valet genom sitt skyddande av Biden från allt som kunde ha fått honom att se dålig ut. Aldrig tidigare har en presidentkandidat t.ex. kunnat genomföra en presidentvalskampanj sittande i sin källare. I tidigare val skulle media ha slitit sönder en sådan kampanj, men nu var det viktigaste att besegra Trump. Och det lyckades media med.

Det bästa exemplet på medias makt i detta val personifieras i Pennsylvanias nyvalde senator John Fetterman. Det var på förhand klart att detta senatsval kunde komma att bli det val som avgjorde vem som skulle få makten i senaten, och media gick därför igen in och skyddade, genom grova lögner, hans kandidatur. Bakgrunden är att Fetterman, i maj 2022, råkade ut för en allvarlig stroke som har gjort att han ännu idag inte klarar av att uttrycka sig, särskilt inte i komplexa frågor. Den valdebatt som ordnades mellan honom och republikanen Mehmet Oz var en plåga att se. Fetterman klarade inte av att ge tydliga svar på flera frågor och det stod klart att han, åtminstone så här nära inpå hans stroke, helt saknar de mentala förmågor som krävs för att fungera som senator.

Men omdömet i media var att han klarade debatten mycket bra. Vilket alltså var en grov lögn. Men de flesta röstberättigade såg tydligen inte debatten utan trodde de lögner media serverade dem - och valde att rösta på Fetterman trots hans svårigheter att (åtminstone) uttrycka sig. Således lyckades media, igen en gång, avgöra ett politiskt val i USA till vänsterns/demokraternas fördel.

Nu skyller jag alltså på media. Men egentligen är det förstås väljarna det är fel på. Den som röstar har ett ansvar att se till att de inte blir lurade av media på detta sätt. Men tyvärr är det så idag att de flesta människor gärna låter sig bli lurade. Jag kommer osökt att tänka på Bo Giertz ord om att ett folk har sådana ledare de har förtjänat.  

45 kommentarer:

  1. Ja, och vi måste vara lydiga makt och myndighet Tills de befaller att synda. Gör vi då uppror måste vi ta straffet vetande att vi handlat i rätt Anda men att vi lider för Kristi skull. Ulrik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ulrik. Helt riktigt. Men jag skulle kanske vara lite försiktig att använda ordet "uppror". Motstånd är kanske bättre i sammanhanget.

      Radera
    2. Helt enkelt: ,' vägra lyda" mente jag. Tack för att du sade det. U

      Radera
  2. Kristian förutsätter med sina konspirationsteorier och inbillningar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rättelse. Fortsätter ska det vara och inte förutsätter.

      Radera
    2. Konspirationsteorier och inbillningar? Har du legat under en sten de tio senaste åren? Eller om inte så kan du inte ha läst tidningar och sett på några TV-nyheter.

      Radera
    3. Anonym 15:38

      Jag brukar inte följa skvallerpressen och högermedias fakenews.

      Radera
  3. En apa klarar en debatt med en religiös republikan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 17:03. Ja, så är det säkert. Men förstås bara om media får filtrera vad som sägs.

      Radera
  4. Yeaah, "vi" vinner representanthuset! Hoppas GOP även får senaten. Någonting bör göras i USA för att få ett slut på barnamorden, "homotus", den olagliga immigrationen och mycket annat. Viktigt vore att få talmannen, den 82-åriga gumman N. Pelosi avsatt. När man ser i hennes ögon och sättet hon talar och beter sig på kommer man osökt att tänka på S. Marin --> narcissistisk psykopati.

    Ang. Bo Giertz skulle jag påstå att en kyrka har sådana ledare och biskopar den har förtjänat.
    Kyrkan håller på och genomgår ett religionsbyte eller åtminstone någon form av metamorfos. Ärkebiskop T. Luoma har ju gått och vänt kappan (stolan eller vad det nu heter som han brukar drapera sig i) mtp. LGBTIQ-propagandan, säger sig kunna viga homopar ifall kyrkan börjar tillåta det. Man kan ju fråga sig varför homona "med tross" ska viga sig i kyrkan dit de ändå aldrig skulle gå. Nån form av välsignelse skulle högst räcka till och varför kan de inte leva som sam- eller särbor som 'normala'/vanliga kyrko-
    medlemmar? Utlevad homofil är enl. Bibeln synd eller som normala människor skulle säga-> de är mentalt skadade.

    Och förkunnelsen: Jag lyssnar gärna till en kvinna eller nån "hen" (eller vilka könstyper det nu finns) som förkunnar/vittnar om hur hon blivit frälst, samtalar gärna med en kvinna om olika religiösa frågor, men begreppet präst kan inte användas på en kvinna.
    Kyrkans andliga ledning idag är otrovärd. Den del av kyrkan som sagt ja till kvinnligt prästerskap (biskoparna) är endast kyrkans skal.
    Vi borde måsta ha verkliga bibeltroende ledare som kan ta sig an det som är kyrkans viktigaste uppgift nämligen att fundera på vem Gud är och vilket människornas förhållande till Gud är

    SvaraRadera
  5. "Trump gjorde mycket rätt under sin tid som president". Vilka saker gjorde han rätt tycker du? Har du en egen konkret Top 5-lista att dela med dig av?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 19:44. Jag nämner två mycket viktiga saker i min kommentar till förvirringslobbyn nedan. Sett till hur Biden har klarat sig räcker de två mycket långt.

      Radera
    2. Två saker fick du till. Varav den första mer är av karaktären att han råkade vara president vid tidpunkten och fick hjälp av den republikanska majoriteten i senaten då RBG dog, samt hade majoritet i bägge kamrar för sina val (så exakt vad är det som är specifikt hans förtjänst, som är så pass bra att du anser det vara en av de två bästa saker han åstadkommit - säger väl omvänt att han inte fick särdeles mycket annat nämnvärt till stånd). Och exakt vad i hans utrikespolitik tycker du han skötte exemplariskt? Nato, Ryssland, Nordkorea, Israel, Mexiko, Afghanistan, Ukraina, Kina? Detta är rätt karakteristisk för Trumps supporters. Han är den bästa presidenten i mannaminne och gjorde så gott som allting rätt. Då de ombes lista dessa saker så har de svårt att sätta fingret på något konkret. Tillrättavisa oss gärna med en Top 5-lista enligt ovan önskat!

      Radera
    3. Anonym 08:53. "Han är den bästa presidenten i mannaminne och gjorde så gott som allting rätt. "

      Nej, det är han inte och det gjorde han inte. Så vänligen låt bli att tillskriva mig saker jag inte har sagt. Det jag däremot säger är att han gjorde mycket rätt också. Jag nämnde två saker. Stora saker. Sedan finns det givetvis många mindre saker. Jag vet inte varför jag kan anses vara skyldig att ge dig en lista.

      Radera
  6. Ja, vad gjorde Trump för rätta saker? Dåliga saker finns det gott om.

    1. Floyd skötte han uruselt, tyckte att alla hade gjort lite fel. Ok, då är det bara att knäa fler som möjligen har gjort något fel. Lite död får man räkna med.

    2. Illegala immigranter sköttes inte speciellt bra heller, barn separerades från sina föräldrar, sex barn dog på kuppen. Well done.

    3. Hastigt lämnade de Syrien, med katastrofala följder för kurderna.

    4. Obamacare skulle ersättas med nånting, men skedde aldrig. Många mellan jobb blev utan hälsovård.

    5. Riksrätt, två stycken. I ena fallet pantade han på pengar som Ukranina skulle ha fått, för att försvara sig mot ryssarna.

    6. Covid. Behövs knappast kommenteras.

    7. Statsskulden störst sedan andra världskriget. Lyckades inte med att skapa stödpaket för pandemin, delade dock ut pengar till medborgarna.

    8. Charlottesville: högerextremister körde in i en folkmängd, Trump kallade extremisterna för "very fine people".

    9. John Maccain, tjänstgjort i krig, lång karriär inom politiken, dog i hjärncancer och Trump kallade honom loser.

    10. Fört vidare känslig information till rysk ambassadör.

    11. 59 000 haitianer hade fått jobba i USA sedan jordbävningen, men de tvingades återvända till ett land som är långt ifrån återuppbyggt.

    12. Sänkte företagsskatten med en tredjedel, skulle leda till uppsving men nej. Statsskulden ökade, administrationen var stängd över en månad då alla pengar var slut.

    13. Kavanaugh: då Trumps kompis blev anklagad för sexuella övergrepp, så beskyllde Trump offret. Som om han vetat vad som hänt.

    14. Öppnade en hotline för valfusk, alla som ringde var bara skojare

    15. Ringde Raffensperger och bad honom "fixa" valet åt honom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvirringslobbyn. Du väljer att presentera vänstermedias tydligt negativa tolkningar av de saker du listar. T.ex. punkt 15 har blivit helt förvrängd av media - och du sväljer det med hull och hår. Punkt fem beror på demokraterna i kongressen. Du kommer väl ihåg att Trump blev frikänd? Trots att anklagelserna var grundlösa valde demokraterna att jaga honom. Men det var förstås helt i enlighet med vad de lovat göra - oberoende av om det fanns grund för det eller inte.

      Sedan finns det flera punkter på din lista som bara är politik som ogillas av vänstern men som få högerväljare skulle anse vara dåliga saker. Men du har givetvis rätt att anse vad du vill. Objektivt är det dock inte.

      Bra saker Trump gjorde var framför allt att han lyckades få in hela tre domare i HD som låter konstititutionen gå före ideologi. Samt att han lyckades hålla den internationella scenen någotsånär stabil. Detta ter sig som något allt mer anmärkningsvärt när man ser hur denna ser ut nu.

      Radera
    2. Punkt 15 kan knappast vara förvrängd, eftersom telefonsamtalet är bandat, och du kan själv höra Trump begära att Raffensperger ska hitta röster.
      https://www.npr.org/2021/01/03/953012128/this-was-a-scam-in-recorded-call-trump-pushed-official-to-overturn-georgia-vote

      Punkt 5, varför skulle Trump ha hamnat inför riksrätt om det var demokraterna som var orsaken? Frikänd är inte direkt rätta ordet, eftersom det inte blev rättegång, utan en politisk process med röstning.

      Ok, så det är subjektiv att man anser det vara en dålig sak att Trump läckt uppgifter till en rysk ambassadör? Att statsskulden är högst sedan andra världskriget?

      Relationerna kan man ju se på olika sätt.

      Trump påstod bla att alla från immigranter Haiti har AIDS. Det är ju verkligen nånting att bygga goda relationer på.
      https://www.vox.com/2018/1/11/16880750/trump-immigrants-shithole-countries-norway

      Med Canada blev det inte så varma relationer heller, Trump krävde retroaktivt rejält högre tullavgifter på importerat trä, även stål och aluminium. Canada satte då exakt samma tull på amerikansk stål och aluminium.

      Vi behöver knappast ta upp hur relationerna till Mexico ändrades i och med Trumps krav att de måste betala för USAs mur. Som aldrig blev av.

      Trump föreslog att agera militärt i Venezuela, vilket nu kanske inte är att förbättra några relationer.

      Trump har gjort allt för att försämra relationerna med Kina, kallat dem valutamanipulerare, lagt skyhöga tullavgifter, förbjudit import av Huawei-produkter, tagit både Taiwans och Hongkongs parti, stängt ambassader etc. Listan kan göras hur lång som helst.

      Nord-Korea slutade inte heller värst bra.
      https://apnews.com/article/2348fb048cc34bc1a8265e0ce3033c6f

      Trump inledde vänskapen med Tyskland genom att inte ens skaka hand, och var av olika åsikt i de flesta saker. Efter att Trump höjt tull för bilar, konstaterade Merkel att man inte kan lita på handeln mellan EU och USA.
      https://www.cnbc.com/2017/05/26/trump-calls-germans-very-bad-threatens-to-end-german-car-sales-reports.html

      Med Ryssland har Trump lite väl goda kontakter, delgett information från sitt eget land och med det försökt falla i god dager för Putin, som givetvis utnyttjat tillfället.

      Ja, kan ju inte lista upp alla länder, men så här beskrivs Trump agerande internationellt:

      "In fact, a September survey from the Pew Research Center showed that approval of the US among many nations has dropped to its lowest-ever level in decades. "
      https://www.dw.com/en/us-election-how-donald-trump-has-changed-global-foreign-policy/a-55194020

      Radera
    3. Tilliten till US har sjunkit till rekordlåga nivåer internationellt sedan vite "gamle Joe" blev president och den odugliga halvnegressen Kamala Harris hans vice.
      Enl. senaste opinionsundersökning ligger "Sleepy Joes" understöd i USA på 42% !! Hit behövs nog någon om två år som har hårdare nypor. Han må då heta om inte Donald Trump så Ron deSantis.

      Radera
    4. Snälla Kristian, redigera denhär rasistiska kommentaren! Inte kan du väl godkänna surspyor av dethär slaget? Jag är mycket förvånad över din tolerans.

      Radera
    5. Pew Research Center är inte att lita på (Trumpen skulle säga att de levererar "fake news", dvs. det som vänsterliberala demokrater suktar höra). Är ung. = CNN.
      Skulle Trump ha varit president hade Putte inte ha dristat utföra sin militära specialoperation i Ukraina.

      13.11 21:15
      Nu kallar Feganonymen= bögsympatisören och abortförespråkaren plötsligt blogghållaren för "snälla Kristian" efter att hittills konstant i alla blogginlägg och trådar ha spytt ut sin galla mot honom och kristna överlag!! Men det passar ju perfekt för en ateist. Städa nu upp din mun litet, tvätta den fast med tvål eller såpa du homofile och anonyme hädare.

      Radera
    6. De är fega nog att vara anonyma när de vill ställa till strid med sin rasism och vetande att de sedan klagar på bloggaren men fast tiderna är svåra så lurar man ingen på det sättet. Var och en må ännu söka nåden i Kristus Jesus skriver ulrik

      Radera
    7. Skriver en under signaturen "Unknown". Oh the irony...

      Radera
    8. Anonym 05:56. Du läser slarvigt. Ulrik skriver namn under sina kommentarer.

      Radera
    9. Anonym 21:15. Jag godkänner inte rasism. Men jag godkänner inte heller censur.

      Radera
    10. Förvirringslobbyn. "Punkt 15 kan knappast vara förvrängd, eftersom telefonsamtalet är bandat"

      Nej, samtalet är inte förvrängt. Men tolkningen av vad Trump menar är det.

      "Punkt 5, varför skulle Trump ha hamnat inför riksrätt om det var demokraterna som var orsaken?"

      Demokraterna hade redan när Trump vann valet bestämt sig för att försöka få bort honom med alla medel. Riksrätt inkluderat. De behövde bara hitta på något att åtala honom för, och när de inte hittade något verkligt fick de hitta på. Så ja, de var absolut orsaken till åtalet.

      Sedan: Under fyra år gör en president bra saker och dåliga saker. Trump är Trump, och jag skulle knappast ha röstat på honom om jag haft rösträtt. Varken i primärvalet eller i själva valet. Jag skulle med stor sannolikhet ha valt en tredje kandidat som var utan chans att bli vald. Men han gjorde en del bra saker under sin tid som president. Det är intressant att du inte kan godkänna det.

      Radera
    11. Hur kan följande tolkas fel:

      "All I wanna do is this, I just wanna find uh 11,780 votes which is one more that we have"

      Skulle han sitta vid sitt skrivbord och fundera för sig själv så spelar det ingen roll, men då han ringt upprepade gånger (upprepade, eftersom Raffensperger kunde förbereda sig att banda samtalet) till ordförande för valnämnden, så är det nog himla svårt att tolka det annorlunda än uppvigling till brott. Lite svårt är det också att skylla det på demokraterna, eftersom Raffensperger är republikan. Och vägrade förfalska valresultatet. Det är intressant att du inte kan godkänna det, eller förklara logiken.

      Det stämmer säkert att de ville på bort honom, vem skulle inte det? Han gjorde det väldigt enkelt också, i en rättegång hade han nog blivit dömd, men politik gick framom konstitution.

      Ja, var är listan på de goda sakerna?

      Radera
    12. Förvirringslobbyn. Vänstern har tolkat detta som att Trump uppmanade till valfusk/uppvigling till brott. Det går givetvis också att tolka det som att Trump satt och diskuterade med en partibroder och konstaterade att "vi behöver 11 780 röster till för att vinna. Var kan de finnas?"

      Radera
    13. Trump "satt inte och diskuterade", han ringde upp ordförande för valnämnden, Trump var inte intresserad av en generell omräkning, utan var precis så specifik man kan vara. Hur kan man tolka det positivt att, efter rösträkning, låta en ansvarig veta att det förväntas precis så mycket fusk så att resultatet skulle ändras.

      Nå, Raffensperger höll ett tal, efter telefonsamtalet med Trump, och sa följande:

      "While he is a supporter of President Donald Trump who wished the president would have won the electoral college and Georgia's 16 votes, it is not his job to alter the outcome, he said."

      https://www.gpb.org/news/2020/11/20/raffensperger-georgia-certified-election-because-numbers-dont-lie

      Normalt begåvade fattar nog vad han menar, Raffensberger säger att "det var inte hans egen sak att ändra på resultatet, fast han önskat att Trump hade segrat".

      Kristian påstår ju förstås att det är vänstermedia som tolkar, men då ska vi se på en video, så att Raffensperger får säga det själv. https://www.youtube.com/watch?v=qW_wMV6ZayE


      Fortfarande väntar jag Kristian på din åsikt om varför det skulle vara berättigat att miljoner skulle gå miste om sin rösträtt för att två män inte kunde kolla upp om det gjort bort sig vid röstningen. Hur skulle det vara motiverat? Borde det accepteras, så att vid nästa val har vi en och annan som klagar på att de inte fått göra det ena eller det andra, och kräver därmed att miljoner röster ska kasseras?

      Radera
    14. Förvirringslobbyn. Du har bestämt dig hur saken ligger till. Nåväl, det har du förstås rätt att göra. Notera bara att det inte finns någon enighet om denna tolkning.

      Jag vet inte vilka två män du talar om, men det jag vet om valet i Pennsylvania 2020 är att det fanns regler för poströstningen, och dessa regler frångicks och mängder av röster som borde ha kasserats (för att man inte kunde säkerställa att de var äkta) ändå räknades.

      Radera
    15. Fortsättning. För övrigt noterar jag att du hakat upp dig på en liten bisats i min text. Det säger väl något det också, antar jag.

      Radera
    16. Det fanns "mängder" av förhandsröster, och dessa hade trillat in i en insamlingslåda som inte hade låsts före det riktiga datumet. Av dessa 18, den stora "mängden" hade sju kontaktats och deras ID kollats upp.

      "All the voters whose ballots were in the box were registered to vote in Centre County, and county officials have checked that their completed applications requesting a mail-in or absentee ballot were valid, according to Pipe.

      "We actually had seven out of the 18 voters come in to our office and show us a form of ID, and they basically took the ballot from us and then they gave it right back to us establishing the fact that they did indeed return it to us in an appropriate way," Pipe said"


      Det är ingen bisats att en president försöker åstadkomma en förändring i en redan utförd röstning och rösträkning, vilket Raffensperger vittnar om, i videon. Men vill man förneka sanningen så låter man ju bli se på sånt som skulle stjälpa den "sanning" man klamrar sig fast vid.

      Fortsättningsvis undrar jag, trots att jag är inte förvånad, varför Kristian låter bli kommentera varför miljoner röster skulle ogiltigförklaras pga två män. Män vars namn han inte vet, eller vill veta, eftersom han inte bryr sig om att ta reda på fakta. Men for the record, de heter John Henry och Lawrence Roberts.

      Domstolsutslaget finns att läsas här:
      https://www.pamd.uscourts.gov/sites/pamd/files/20-2078_202.pdf

      En liknelse av ovanstående fall vore att någon i Larsmo skulle ha ritat en gubbe på sin röstningslapp, och kräver därför att, till följd av den olagliga röstlappen, alla Larsmo-röster på Peter Östman ska makuleras.

      Slutligen, JAG har inte bestämt nånting, det jag skriver baserar sig på domstolars utsagor, vilket jag anser vara mer tillförlitligt än Kristians åsikter som inte kan styrkas på något vis. Notera dock att man bör inte blanda ihop åsikter och fakta.

      Radera
    17. Förvirringslobbyn. Du fortsätter att välja vad du läser och tror på. Nå, den friheten har du givetvis. Men det gör att det inte är intressant att "kina" med dig.

      Radera
    18. Finns knappast nånting att "kina" om då det gäller officiella dokument, som du verkar förbise. Hur tänker du? Vad gör att du anser att dokument som är skrivna vid domstolar inte skulle göra sig gällande?

      Radera
    19. Förvirringslobbyn. Igen: Det är inte dokumenten i sig som är problematiska utan dina förvirrade tolkningar av dem.

      Radera
    20. Jag tolkar inga domstolsutslag, jag läser dem. Det finns inget att tolka, de beskriver exakt vad det påstådda valfusket handlar om. Givetvis har du ingen tolkning du gjort från det domstolsutdraget, inte har du läst det heller, men man kommer ju inte speciellt långt med att i blindo vara tvärt emot.

      Radera
    21. Försök nu läsa ens ett domstolsutslag innan du påstår nånting om påstådda valfusket. Nu gör du ju inget annat än visar att det enda du kan om valfusket kommer från junk news.

      Radera
    22. Hur många domstolsutslag har du bekantat dig med nu då?

      Radera
  7. Farväl till Sfp:

    I åratal var jag medlem och kände mig hemma där. Mest beklämmande var dock partidagens "homosexbeslut" för åratal sen. Och nu: Man röstade för att göra det ytterligare lättare att utsläcka spirande liv, nämligen revisionen av abortlagen. Och detta i ett välfärdssamhälle med lättillgängliga preventivmedel. Praktiskt taget ingen behöver abort här av medicinska skäl eller att de skulle ha våldtatts eller blitt på smällen via incest. O nej, alla får låta döda sitt ofödda barn av sociala bekvämlighetsskäl (och man kan ju fråga sig varför inte nyttja prev.medel om man nödvändigtvis måste kn*lla runt, i vissa kommuner får ungdomar dem dessutom gratis).
    Varför måste "vårt" (?) svenska parti göra beslut som strider mot Guds uttalade vilja både i Gamla och Nya testamentet? Liberalism och tolerans i all ära, men i detta parti tycks det innebära att allt skall accepteras. Paradoxalt nog betraktas de som vill stå på Guds Ords grund som konservativa och skenheliga kristna. Dessa har fått det mycket trångt i partiet.
    Ledsen och rent av förbajskad över denna utveckling ringde jag Sfp:s partikansli och bad om utträd från partiet fr.o.m. 1.11.2022. En vänlig dam tog emot meddelandet och tackade för beskedet.

    Ganska lätt var det även i somras att skriva ut sig ur kyrkan (stats-, folkkyrkan - kalla den vad ni vill). Bara att fylla i ett papper och skicka in. Vllle dock motivera saken litet närmare "face to face" med någon i församlingen. Diskuterade med någon form av prelat (kapellan eller församlingspastor eller vad "hen" nu var) om de saker hatar mest: homosexualitet, aborträtten, immigration (muslim-), multikulturalism, globalism, Ukraina, klimatet, biodiversiteten, kapitalism, nationalism etc. Men "hen" blev mer eller mindre förstummad, vek undan och sa sig inte vara så underrättad och kunnig i dessa 'okristliga' spörsmål. Vågade således inte låta "åsikt bryta mot åsikt"
    Det finns säkerligen också många ärliga och goda kristna i kyrkan spec. inom väckelserörelserna och för dem har jag enbart respekt.
    Men dessa liberala kulturkristna, för dem bara förakt. Dessa som anse att barnen inte är Guds gåva. Spirande liv: embryon, foster, ofödda barn är det ej meningen att med berått mod avliva.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym 12:14

      Men, oj oj oj...

      "Diskuterade med någon form av prelat (kapellan eller församlingspastor eller vad "hen" nu var) om de saker hatar mest: homosexualitet, aborträtten, immigration (muslim-), multikulturalism, globalism, Ukraina, klimatet, biodiversiteten, kapitalism, nationalism etc".

      Stackars dig som trott att kristendomen handlar om att hata sin nästa. Vad hade Jesus sagt om det.
      Bra att du lämnade kyrkan. Det var nog inte rätt plats för dig.

      Radera
    2. Jag som vädjar till Kristian om att redigera ett inlägg, har aldrig skrivit på denna blogg tidigare. Jag önskar att du anonyme, som kritiserade mig för saker jag inte sagt, modigt ber om ursäkt.

      Radera
    3. Anonym 17:35

      Om du inte skrivit något här förut. Hur kan du då bli kritiserad för något du inte skrivit?

      Radera
    4. Du är inte ett dugg klurig, ifall du trodde det Anonym 17:35.
      Har oerhört svårt att förstå individer som gör sig dummare än de är.

      Radera
  8. Där rök min röst:

    Det var redan för en längre tid sedan som detta hände. Ulla-Maj Wideroos (fd. Kukkonen, flicknamn:Staffans), sfp-politiker som jag tänkt mig kunna rösta på. En sakfråga gick dock som en röd tråd i svaren: Varför var "homotus" och speciellt homobögarnas och -lebbarnas adoptionsfråga så viktig för henne?
    Personligen var jag redan då en skarp motståndare till att denna mentalt skadade minoritet skall ha så stora rättigheter och att framför allt två män skulle få adoptera barn.
    "Till man och kvinna skapade han dem" bör vara rättesnöret vid adoption för att barna ska på ett sunt sätt kunna identifiera sig till bägge könen och ej hamna på en 'slippery slope' mot homofilin.

    Nu tycks ex-politiker Wideroos ha gått och blivit religiös och kyrkopolitiker till på köpet !!! I senaste KP (som jag ännu fick) går hennes "gamla Adam" igen: Är inte ännu frågan inom kyrkan avgjord mtp. kyrkovigsel av homopar? Säkerligen är hon även för barnamord (aap på bekvämlighetsgrunder) liksom säkerligen en stor del av ledargarnityret inom statskyrkan och vanliga "prällar" (åtm. tiger de som muren).
    Gaar ti haat naa meir än toko??

    SvaraRadera
  9. Gud skapade människan som man och kvinna, det lär oss Bibeln, och Hans plan är att som också Skriften säger "de tu skola vara ett kött", och att de i kärlek och ansvar förverkligar Guds avsikter med sina liv.
    Detta lyckas inte för två bögar som koncentrerar sig på "avloppsröret" !!

    SvaraRadera